» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1026 / 1497
»»

hamez66 ::

Ampak evro pa res hitro izgublja proti dolarju. V enem tednu iz 1.085 dolarja za 1 eur na 1.051.

PacificBlue ::

hamez66 je izjavil:

Ampak evro pa res hitro izgublja proti dolarju. V enem tednu iz 1.085 dolarja za 1 eur na 1.051.

Nič čudnega. V času ukrajinsko-ruske krize vlagatelji raje iščejo likvidnost v us dolarjih, obveznicah in zlatu in se izogibajo drugim bolj riskatnim naložbam.
Ne vidim pa preveč črnega scenarija, sploh kar se crypta tiče.
Verjemite, da tavelki investitorji ne bodo pustili, da izgubi $btc večjo vrednost.
Mislim, da zna celo outperformat delniski trg, zdaj ko se bliza recesijski šok.

immortan ::

stejka kdo CAKE?

Kripto ::

PacificBlue je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Nič čudnega. V času ukrajinsko-ruske krize vlagatelji raje iščejo likvidnost v us dolarjih, obveznicah in zlatu in se izogibajo drugim bolj riskatnim naložbam.
Verjemite, da tavelki investitorji ne bodo pustili, da izgubi $btc večjo vrednost.

Ta logika mi ni najbolj jasna in močno dvomim, da drži vodo. V času recesije za večino pomeni upad prihodkov, upad dobičkov, zmanjševanje števila delovnih mest, vse manj odvečnega denarja, strah itd. Tako, da je v času recesije večje povpraševanje po EUR, USD itd. Saj podjetja potrebujejo likvidnost, enako velja za RETAIL ribice. In če imajo npr. v BTC bodo potrebovali denar kar pomeni prodajo BTC in večji prodajni pritisk. Zakaj bi v času recesije zarinili več denarja, ki ga nimajo v kripto, kjer je večji riziko kot delniški trg in od kod? Volatilnost kripta je še vedno bistveno večja, kar pomeni da če da npr. neka firma 1 milijon v kripto je lahko čez noč -30% ali več. Če nekdo računa, da je tako velika kritična masa gemblersko razpoložena v času recesije in bi kripto outperformal delniški trg bo najverjetneje zelo razočaran. Nekaj je pumpniti, drugo je pa vzdrževati napumpano ceno.
Kaj pomeni, da ta veliki ne bodo pustili izgubo večje vrednosti BTC? Bodo še več denarja morali pumpati in vsak dan moliti, da RETAIL ribice močno zagrizejo.
Za konkreten bull run potrebuješ visok sentiment indeks, visok greed indeks, momentum in presežek denarja, ki se pumpa v BTC. Te pumpe, hype...ki jih vidimo zadnje čase nimajo ne volumna, ne momentuma...nič od tega kar je potrebno za konkreten bull run. Torej zakaj bi bilo več odvečnega denarja v recesiji in od kod?

Money is mindset!

strawman ::

Zadnje čase malo bolj razmišljam o trajnem crypto storage, in sem naletel na zanimivo stran - metal bitcoin storage reviews.
Primerja različne fizične medije za hranjenje seed phrase pod različnimi vplivi - visoka vročina, kislina in močan pritisk.
Seveda lahko kupiš nekaj jeklenih ploščic in engraving pen za par 10 evrov, ampak določene rešitve so zelo domiselne.

Mato989 ::

immortan je izjavil:

stejka kdo CAKE?

Da
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Bela_Krajina ::

verjetno poznate cobie, en izmed najbolj spremljanih kripto influencerjev, skoraj 700k followerjev na twitterju. Nedolgo nazaj je na twiterju objavil en cuden moto, v latinscini, link spodaj. Sem poguglal kaj to pomeni in na wikipediji pise, da tak slogan uporablja royal society oziroma kraljeve druzbe, tako pise na wiki. Slogan oziroma moto pa pomeni, ce prav razumem, da naj nobenemu ne verjames na besedo ampak preveris dejstva. Kar pa seveda ne moremo trditi za navadne ljudi, ki pocnejo vecinoma ravno obratno, ker verjamejo tistemu, kar napisejo drugi, kajne?

https://mobile.twitter.com/cobie/status...

inzenir1337 ::

Včeraj nakazal še 2 BTC v EUR na Delavsko hranilnico. In nobenih problemov. Neobdavčeno kot vse kaže.

A se vam ne zdi, da nekateri kripto inflencerji javno ponizujejo navadne ljudi s temi kovanci, ki jih poimenujejo po opicah? Ape? Celo javno se norcujejo. Pa nekateri pozivajo ape in? In to je zdaj popularno, ker jih pac zvabijo z denarjem oziroma dobrim donosom. Ribice, da ne recem opice pa zagrizejo vabo? Sej ne, hecam se. :):)) Da ne bo kdo slucajno mislil, da res. Ce se koga uzalil, se opravicujem. ne mislim resno.

Zgodovina sprememb…

FireSnack ::

Meni je vseeno če sem opica, glavno da mam dosti keša.
Preprodajalec NFT umetnin

immortan ::

Mato989 je izjavil:

immortan je izjavil:

stejka kdo CAKE?

Da

Za koliko tednov si dal stejkat? je 52w risky al bolše dat manj?

PacificBlue ::

Kripto je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Ta logika mi ni najbolj jasna in močno dvomim, da drži vodo. V času recesije za večino pomeni upad prihodkov, upad dobičkov, zmanjševanje števila delovnih mest, vse manj odvečnega denarja, strah itd. Tako, da je v času recesije večje povpraševanje po EUR, USD itd. Saj podjetja potrebujejo likvidnost, enako velja za RETAIL ribice. In če imajo npr. v BTC bodo potrebovali denar kar pomeni prodajo BTC in večji prodajni pritisk. Zakaj bi v času recesije zarinili več denarja, ki ga nimajo v kripto, kjer je večji riziko kot delniški trg in od kod? Volatilnost kripta je še vedno bistveno večja, kar pomeni da če da npr. neka firma 1 milijon v kripto je lahko čez noč -30% ali več. Če nekdo računa, da je tako velika kritična masa gemblersko razpoložena v času recesije in bi kripto outperformal delniški trg bo najverjetneje zelo razočaran. Nekaj je pumpniti, drugo je pa vzdrževati napumpano ceno.
Kaj pomeni, da ta veliki ne bodo pustili izgubo večje vrednosti BTC? Bodo še več denarja morali pumpati in vsak dan moliti, da RETAIL ribice močno zagrizejo.
Za konkreten bull run potrebuješ visok sentiment indeks, visok greed indeks, momentum in presežek denarja, ki se pumpa v BTC. Te pumpe, hype...ki jih vidimo zadnje čase nimajo ne volumna, ne momentuma...nič od tega kar je potrebno za konkreten bull run. Torej zakaj bi bilo več odvečnega denarja v recesiji in od kod?

:|
The Doom Loop = $1 million Bitcoin = $10,000 — $20,000 Gold

https://entrepreneurshandbook.co/the-do...

FireSnack je izjavil:

Meni je vseeno če sem opica, glavno da mam dosti keša.

Res ne zelim nobenega uzalit. Ampak a ne razmisljajo tako recimo hisni ljubljencki, ki naredijo vse za priboljsek. oziroma neredijo tisto, kar jim gospodar rece ali jih nauci, samo da dobijo recimo hrano namest denarja? Pa da vas mal pomirim, kot veste, sem tudi jaz kupoval kripto, tko da ne morem rect, da sem jaz boljsi kot vi.

Zgodovina sprememb…

samo, da je pri ape kovancih to mal prevec ocitno, ampak kot receno, tudi jaz sem trejdal kripto, tko da ne morem rect, da sem jaz kej boljsi kot vi. Ce ze kaj, je tole priznanje, da nisem glih prevec pameten. Verjetno je marsikdo to ze prej opazil, ampak morda he doesnt care.

Zgodovina sprememb…

Pa da ne bo kdo mislil, da ape kovanc zdej pada zarad mene. Ne. Kot je ze nekdo prej omenil, naj pazite, ker bo zdaj kmalu (30. aprila se mi zdi) ape kovanc uporabljen za land sale ali neki tazga. Torej verjetno podobno kot pri drugih projektih gre verjetno za buy the rumor sell the news. Verjetno, ne vem pa ce bo res tako.

Zgodovina sprememb…

Nekaj novic zadnjih dni:

- SafeMoon doživel 40% padec po drugem CoffeeZilla expose videotu o CEOju. Vredno ogleda.
- Crypto.com ponovno zmanjšal obresti, nad 30k sedaj le borih 0.45%. Podjetje naj bi imelo težave z likvidnostjo.
- Total supply APE trenutno pod 30% celotnega, za ownerje so claimi trenutno vredni okrog 250k, tako da verjetno ne bodo dolgo čakali. Po pameti.

V Safemoon liquidity poolu le še nekaj čez 10M pri 300M+ market capu lol. Dobro so ga spraznili.
Branje komentarjev na Safemoon Redditu je prava komedija.

Mato989 ::

immortan je izjavil:

Mato989 je izjavil:

immortan je izjavil:

stejka kdo CAKE?

Da

Za koliko tednov si dal stejkat? je 52w risky al bolše dat manj?

Jaz sem dal 52w itak bi holdal najmanj do novega leta tak da fuck it
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

A potem se splača držat dolar neglede na to da vsak mesec izgubi po 5% vrednosti?

PrihajaNodi ::

Fei exploit
77 miljonov dajo mu 10 ce vrne:
https://twitter.com/feiprotocol/status/...
Trenutno roma na eth tornado
Oh decentralizacija...kako enkratno se slisi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

mujo123 ::

Vprasanje.
Binance ima nov kovanec v launchpoolu.
Imam npr 1 BNB.
Kam se ga bolj splaca stakeat.
Vse v BNB vault ali direktno v launchpool?

endelin ::

Kriptu jemlje sapo. Že mesece se gibljemo v območju 1.7-2.1t. Se bojim da gremo veliko nižje. Deljeno 2 je moj target za vstop

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Kriptu jemlje sapo. Že mesece se gibljemo v območju 1.7-2.1t. Se bojim da gremo veliko nižje. Deljeno 2 je moj target za vstop

Upam da se nizje. 80% vsega je scam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

49106 ::

Več kot 80%

strawman je izjavil:

Nekaj novic zadnjih dni:

- SafeMoon doživel 40% padec po drugem CoffeeZilla expose videotu o CEOju. Vredno ogleda.
- Crypto.com ponovno zmanjšal obresti, nad 30k sedaj le borih 0.45%. Podjetje naj bi imelo težave z likvidnostjo.
- Total supply APE trenutno pod 30% celotnega, za ownerje so claimi trenutno vredni okrog 250k, tako da verjetno ne bodo dolgo čakali. Po pameti.

Imaš povezavo do crypto.com novice?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

LeQuack ::

Zdaj je čas za kripto pretvort v laborghinije.
Quack !

LeQuack je izjavil:

In tudi v nepremičnine dokler so še relativno poceni. Tako se najlažje zaščitiš pred inflacijo.
Za evre boš čez eno leto dobil le še pol tega kar dobiš trenutno. Podobno bo z dolarjem. Uradno bo govora o nizki do 15% letni inflaciji. Nateg.

FireSnack je izjavil:

LeQuack je izjavil:

In tudi v nepremičnine dokler so še relativno poceni. Tako se najlažje zaščitiš pred inflacijo.
Za evre boš čez eno leto dobil le še pol tega kar dobiš trenutno. Podobno bo z dolarjem. Uradno bo govora o nizki do 15% letni inflaciji. Nateg.

BTC do 100k!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Odkar živim v Dubaju me dolar sploh ne skrbi več. Imamo močne temelje v turizmu, nafti in zemeljskem plinu ter smo sredi četrte industrijske revolucije.

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

DarwiN ::

Se sprašujem, koliko teh kraj zagrešijo sami lastniki platform oziroma njihovi pajdaši. Gawd knows, da je ravno njim najlažje izvest tak "projekt".
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Upam da še tera scam pade.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

spegli ::

BTC 37-37.6k bi se moralo odbit glede na 1D trend. TP 41k, 43k, 44k.

Na poti je že tui ruski kvantni računalnik. Ta bo bojda zelo premešal štrene v kriptu. Nič več ne bo kot je bilo.

perci ::

Smo slišali že velikokrat.

mujo123 ::

mujo123 je izjavil:

Vprasanje.
Binance ima nov kovanec v launchpoolu.
Imam npr 1 BNB.
Kam se ga bolj splaca stakeat.
Vse v BNB vault ali direktno v launchpool?

Ttt

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

49106 je izjavil:

]
Imaš povezavo do crypto.com novice?

49106 ::

strawman je izjavil:

Podjetje naj bi imelo težave z likvidnostjo.

Za to sem mislil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

49106 je izjavil:

strawman je izjavil:

Podjetje naj bi imelo težave z likvidnostjo.

Za to sem mislil.

Nimam članka, špekulacije glede na marčevski CRCW earnings report iz Discorda. Vzemi z rezervo.

mr_chai ::

A se še komu zdi, da je uporabnik Bela Krajina en boomer, ki je včeraj spoznal vse trike interneta in ne naseda več na reklamne pasice, ki mu pravijo, da je zadel 1 mio na loteriji ? Prav tako ne odgovarja več nigerijskim princem, ki bi mu radi nakazali svojo zapuščino.

PrihajaNodi je izjavil:

Mi zna en tole razložit?

https://bloxy.info/events/61e6e66b0d633...

Seveda. Tale bloxy ti tukaj tracka vse te dogodke "DestroyedBlackFunds", ki se zgodijo na Ethereumu oziroma še na kateri drugi mreži. Ta event se sproži, kadar se pokliče tole funkcijo.

function destroyBlackFunds (address _blackListedUser) public onlyOwner {
        require(isBlackListed[_blackListedUser]);
        uint dirtyFunds = balanceOf(_blackListedUser);
         balances[_blackListedUser] = 0;
        _totalSupply -= dirtyFunds;
         DestroyedBlackFunds(_blackListedUser, dirtyFunds);
     }

Se pravi, lastnik smart contracta lahko to funkcijo pokliče. V primerih recimo, da se izkaže, da je nekdo ukradene ETH-je naložil v ta smart contract. Ta uporabnik je najprej blacklistan, verjetno obstaja ločena funkcija za dodajanje uporabnikov na blacklisto (naslov njihove denarnice).

Funkcija samo nastavi stanje tega uporabnika na 0 in zmanjša vsoto denarja v contractu za ukradene fundse. Enako kot bi ti ukradel en miljon in jih položil na banko, banka bi pa potem zažgala ta denar in ti nastavila stanje na računu na ničlo.

mr_chai je izjavil:

A se še komu zdi, da je uporabnik Bela Krajina en boomer, ki je včeraj spoznal vse trike interneta in ne naseda več na reklamne pasice, ki mu pravijo, da je zadel 1 mio na loteriji ? Prav tako ne odgovarja več nigerijskim princem, ki bi mu radi nakazali svojo zapuščino.

Za internet sem ze zdavnaj vedel, da nisem prevec pameten. Ampak hvala bogu, imamo v tej simulaciji druge, ki so na tem podrocju eksperti. Zato pa sem prisel na slotech, ker sem vedel, da so tukaj najdejo najboljsi na tem podrocju.

Bi pa rad nekaj drugega povedal. kripto mi je pomagal, pa ne na tak nacin, kot bi si morda kdo mislil. Pomagal mi je ugotovit, da nisem prevec pameten. To sem ugotovil sele pred kratkim, kar to samo dodatno potrjuje. Zakaj? Zato, ker sem mislil, da so vsi ti pasji meme kovanci namenjeni mladcem, v kriptu, ker imajo fantje oziroma moski radi pse, kuzke itd. Ampak zdaj, ko so dali ven ape kovance itd. ko je ze prevec ocitno, da se norcujejo iz navadnih ljudi, komaj zdaj sem to dojel, da nisem prevec pameten. No, saj to tudi zato dajejo take zalitve in ponizanja, ker nas imajo za ne prevec pametne in nam morajo to dobesedno narisat in med vrsticami razlagat, kako nismo prevec pametni. Kaj ces.

Se vedno pa ne vem, kaj jih tako boli, da morjo to poceti? Zato ker srecen in zadovoljen clovek tega ziher ne bi pocel. Jaz raj pomagam v kriptu. Nekateri pa obratno. Vsakemu svoje. So se pa nekateri mal prevec vziveli v tej simulaciji. Hvala bogu, da so izumili simulacijo.

Zgodovina sprememb…

Bela_Krajina je izjavil:

Se vedno pa ne vem, kaj jih tako boli, da morjo to poceti? Zato ker srecen in zadovoljen clovek tega ziher ne bi pocel. Jaz raj pomagam v kriptu. Nekateri pa obratno. Vsakemu svoje. So se pa nekateri mal prevec vziveli v tej simulaciji. Hvala bogu, da so izumili simulacijo.

Pa dobro, na internetu smo, ne jemlji vsega preveč osebno. Saj ti nič nočem, samo malo sem te okrcal, ker se mi včasih zdi, kot da malo trollaš tukaj.

Napisi mi na zs kaj tocno ti pri trolanju ni vsec, pa se lahk kej zmeniva. Vse razumem, sem se pripravljen zmenit, tako, da bova oba zadovoljna.

this solar eclipse is conjunct (right on top of) uranus (planet of destabilization, tech, rebellion, etc) in taurus (often a sign associated with finance) so ya

Pa se o kriptu na malo drugacen nacin. verjetno je kdo na koledarju opazil, da je danes poseben astronomsi pojav, soncni mrk. Tole, kar je napisano danes, je verjetno izprogramirano v simulaciji s strani visjih sil. Za dokaz oziroma indice tem trditvam prilagam dva imed najbolj spremljanih kripto influencerjev, ki se ukvarjata z gledanjem programov v univerzumu, nekatei tem programu recejo gibanje planetov oziroma astrologija.

Prvi citat zgoraj je na prvem linku spodaj. Na drugem linku spodaj pa je crypto damus, ki je danes napisal, da vse kar danes mislimo in pocnemo, da se to lahko vpliva 100x vec na karmo kot sicer. Zato prporocam, da zdaj v casu teh dni se posebej pazite na vase misli in na dejanja. Da pa si nisem kar nekaj izmislil, pa sami poglejte, koliko followerjev imata ta dva twitter kanala, se posebi prva, skoraj 200k sledilcev, drugi sicer manj, je pa tudi znan med kriptom.

https://twitter.com/marenaltman/status/...
https://twitter.com/AstroCryptoGuru/sta...

Zato, vam sedaj sporocam, da se ze enkrat pomirimo kot normalni odrasli ljudje. bo boljse za vse, mene, tebe pa tudi druge, ki samo berejo. Kot sem ze povedal, prosim, ce mi lahko napises, kaksne zelje imas, kaj naj manj pisem ali pa karkoli kar bi si zelel. Sem pripravljen se zmenit, to resno mislim.

mr_chai je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Mi zna en tole razložit?

https://bloxy.info/events/61e6e66b0d633...

Seveda. Tale bloxy ti tukaj tracka vse te dogodke "DestroyedBlackFunds", ki se zgodijo na Ethereumu oziroma še na kateri drugi mreži. Ta event se sproži, kadar se pokliče tole funkcijo.

function destroyBlackFunds (address _blackListedUser) public onlyOwner {
require(isBlackListed[_blackListedUser]);
uint dirtyFunds = balanceOf(_blackListedUser);
balances[_blackListedUser] = 0;
_totalSupply -= dirtyFunds;
DestroyedBlackFunds(_blackListedUser, dirtyFunds);
}

Se pravi, lastnik smart contracta lahko to funkcijo pokliče. V primerih recimo, da se izkaže, da je nekdo ukradene ETH-je naložil v ta smart contract. Ta uporabnik je najprej blacklistan, verjetno obstaja ločena funkcija za dodajanje uporabnikov na blacklisto (naslov njihove denarnice).

Funkcija samo nastavi stanje tega uporabnika na 0 in zmanjša vsoto denarja v contractu za ukradene fundse. Enako kot bi ti ukradel en miljon in jih položil na banko, banka bi pa potem zažgala ta denar in ti nastavila stanje na računu na ničlo.

E to hvala. Ta contract se veze na vec denarnic kjer je ukraden denar se mora vsak address od denarnic unicit? Oz drugace, kako tale contract vpliva na naslove denarnic s katerim je povezan.
A lahko zves kdaj se je ta funkcija sprozila?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Recimo kako je tale naslov povezan z omenjenim kontraktom:

https://etherscan.io/address/0xa9a466e2...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Pogledam po dolgem času portfolio app in vidim vse zeleno. Take dneve rabimo da ti dajo tisti pravi zagon!
««
1026 / 1497
»»