Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Anney ::
Tina Maze se tudi hvali z lastnim NFT-jem, pa kaj.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
AdaTezusova ::
malo za hec, ste ze kupili superge? Ce ima kdo slucajno najdrazjo trenirko na poroki, to ne velja.
chrush ::
Sem se smejal prejle ko je Kaiser v enem intervjuju izjavil da je "techical analysis" isto kot astrologija za moske, ces za nazaj je vsak pameten a vnaprej se pa nobenmu sanja ne
Definicija ekonomista je sledeča: Oseba, ki jutri zna pojsniti, zakaj se danes ni uresničilo, kar je napovedal včeraj.
A kdo spremlja indikator MACD? En je omenil, da na mesecnem grafu btc kaze svoj prvi rdec MACD, do zakljucka meseca je 1 dan in 5 ur. Kaj naj bi to pomenilo? Kot zanimivost, ko se je pojavila prva rdeca na mesecnem MACD leta 2014 je potem trajalo 5 mesecev padanja. Ko se je pojavila prva rdeca MACD leta 2018 pa tudi 5 ali 6 mesecev padanja, sicer ne ravne crte padanja ampak dokler ni dosezeno dno. Izjema je bila leta 2019 kjer je bila ena rdeca potem pa spet gor. Ali bo tudi tokrat izjema ali pa je to znak bear trenda?
Anney ::
Kolikokrat boste še medveda napovedali? Počasi boste iz tehnološkega furuma šli na lovskega.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Jagdpanter ::
Ta free money bo slej ko prej treba plačat in mislim, da vem, kdo ga bo
Se niti ne pritožujem, itak, tisti, ki si nismo do zdaj ustvarili penzije si je itak niti ne zaslužimo, teh par dekad še poguramo, pol bo pa itak vseeno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jagdpanter ()
PrihajaNodi ::
Če bo tako lepo šlo gor smo kmalu v penziji!
Ti bi s svojo privat skupino že moral biti
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Pa niti več ni tiste prave želje, ko je bila pred leti, zgleda res, da človek starejši je bolj mu je ravno, bolj je dead inside, ko si mlad rabiš keš, kaj ti bo pol? Za dom vpognjencev? Kam je šel bik naj gre še pa štrik, ne dvignem nič, s principa, penzija ali britof , srednje tu ni, upam, da sem vsaj kakemu šmrkavcu omogočil nakup novega Maybacha in upam, da je srečen v njem...
IgorCardanof ::
Jagdpanter je izjavil:
Ta free money bo slej ko prej treba plačat in mislim, da vem, kdo ga bo
Se niti ne pritožujem, itak, tisti, ki si nismo do zdaj ustvarili penzije si je itak niti ne zaslužimo, teh par dekad še poguramo, pol bo pa itak vseeno...
Od coinbureuja so vredu video, ki predstavljajo kovance, ali pa redne ponedeljkove novice, da slišiš, če si slučajno kaj falil.
Kar se pa tiče njegovih napovedi, se ga pa ne bi dotaknil s palico od daleč. Tale video bi ocenil denimo z oceno 2/10.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
upam, da sem vsaj kakemu šmrkavcu omogočil nakup novega Maybacha in upam, da je srečen v njem...
lol...ampak ne verjamem, da je Carl cist srecen, ce bi bil srecen in zadovoljen, mislis, da bi sel longat leverega milijone? Njemu pomoje neki manjka, pa ne vem kaj. Mogoce mu manjka izkusnja biti ful bogat in cez kako desetletje ugotovit, da te to ne naredi srecnega.
AdaTezusova je izjavil:
upam, da sem vsaj kakemu šmrkavcu omogočil nakup novega Maybacha in upam, da je srečen v njem...
lol...ampak ne verjamem, da je Carl cist srecen, ce bi bil srecen in zadovoljen, mislis, da bi sel longat leverega milijone? Njemu pomoje neki manjka, pa ne vem kaj. Mogoce mu manjka izkusnja biti ful bogat in cez kako desetletje ugotovit, da te to ne naredi srecnega.
Problem, če se drogiraš z materialnimi luksuznimi stvarmi zna bit problem, za isti efekt, potrebuješ zmerom več, praznina se pa postopoma veča, meni materialne stvari itak ne pomenijo veliko, ne rabim jaz te krame, jaz rabim samo svobodo in zdravje, ostalo je vse balast...
vaščan ::
AdaTezusova je izjavil:
A kdo spremlja indikator MACD? En je omenil, da na mesecnem grafu btc kaze svoj prvi rdec MACD, do zakljucka meseca je 1 dan in 5 ur. Kaj naj bi to pomenilo? Kot zanimivost, ko se je pojavila prva rdeca na mesecnem MACD leta 2014 je potem trajalo 5 mesecev padanja. Ko se je pojavila prva rdeca MACD leta 2018 pa tudi 5 ali 6 mesecev padanja, sicer ne ravne crte padanja ampak dokler ni dosezeno dno. Izjema je bila leta 2019 kjer je bila ena rdeca potem pa spet gor. Ali bo tudi tokrat izjema ali pa je to znak bear trenda?
Jaz spremljam mesečni tedenski graf. Na mesečnem je res grd macd križ in januarja je zasvetil indikator overbought se pravi rsi nad 70 ter macd križ nazadnje je bil ta indikator leta 2018 in je šlo potem še lepo dol 1 leto.
na tedenskem je bil indikator že kar nekaj časa nazaj pred poletjem čudno je da na tedenskem rsi ni več prišel v overbought cono ima pa še nekaj potenciala za dol na tedenskem grafu glede na zgodovino v bearu se dotakne rsi podna tko da nismo še tam ampak vprašanje kaj bo macd se barva in počas obrača gor če nebo nekega likvidacijskega eventa je februar dejansko lahko zelen.
Na dnevnem pa je spet zasvetil oversold indikator ga tudi že res dolgo časa ni bilo ne pomeni, da je poden ampak nekako nakazuje da bi lahko cena začasno šla malo gor naslednji mesec.
Jaz v 2022 ne vidim bulla in 100k ampak priložnost za nakupe. Nikol neveš mogoče pa folk popizdi glede fiat sistema pa ves dnar zmeče v cripto :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
Eno butasto vprašanje, komaj raziskujem NFT in se mi po pravici zdi to bedasto. Kot je zgoraj omenjeno utility NFT, to je že bolj interesantno, to so variante itemov v igrah in to? Ve kdo, če se da implementirati NFT v fitični item še sam ne vem kako, v obliki kaj vem certifikata o izvoru? V glavnem združitev fizičnega produkta z NFT imate kakšne ideje? Banalen primer npr skulptra ki je dokumentirana v obliki NFT, ali pa še bolj banalen primer pet rock z NFT certifikatom?
Vman ::
Jagdpanter je izjavil:
Eno butasto vprašanje, komaj raziskujem NFT in se mi po pravici zdi to bedasto. Kot je zgoraj omenjeno utility NFT, to je že bolj interesantno, to so variante itemov v igrah in to? Ve kdo, če se da implementirati NFT v fitični item še sam ne vem kako, v obliki kaj vem certifikata o izvoru? V glavnem združitev fizičnega produkta z NFT imate kakšne ideje? Banalen primer npr skulptra ki je dokumentirana v obliki NFT, ali pa še bolj banalen primer pet rock z NFT certifikatom?
Tudi menni jasn ta hype okol nftjov.
Pred dvema dnevoma je bil mint metaratsov z scrt. Cena je bila okol 250 usd.
No vceraj so prisli na sekundarni trg, najbolj rare od teh podgan so projali in mislim da tud prodali za okol 20000 usd.
Najbrz je v meni problem, da ne razumem:)
Jagdpanter je izjavil:
No vceraj so prisli na sekundarni trg, najbolj rare od teh podgan so projali in mislim da tud prodali za okol 20000 usd.
Ja floor za metaratse je trenutno 300$, tako da ni nek naval. Se pa v vsaki kolekciji tisti najbolj "redki" nftji prodajajo po veliko več. In to so bili potem najbrž tisti, ki so šli za 10k ali podobno.
Svet ima rad ponzije. 99% kripta je samo ponzi. Enkrat zavit v eno preobleko, drugič v drugo. Memecoini, NFTji, Ohm forki, p2e, Nodes forki, ring forki defi 3.0, bla bla bla bla. Vse samo nova kazino igra kjer največ pridobijo developerji in insiderji, potem influencerji in pa kak retail. Izgubi pa seveda preostali retail največ. Je zero sum igra.
Kar se pa tiče NFTs z utiliijem, to so pa ti, ki ti recimo dajo možnost za vip discord ali kake druge ugodnosti. Možnost alokacije pri private saleih za nove projekte? Glasovanje kako bo šel projekt? Stakanje za služenje kakega drugega ponzi tokena, itd.
Če je samo slikca, potem je to izključno ponzi, če pa dodaš zraven nek utility, pa je potem vsaj malo bolj resno in je odvisno kako ljudje ocenjujejo to vrednost.
Information Token recimo je vstopnica za privatn discord z (baje izjemnimi informacijami). Samo 100 tokenov je. Na začetku jih je šlo nekaj zastonj, nekaj pa za par stotakov. Danes je to vredno skoraj 100k eden. Odvisno pač kako nekdo evalvira to dodano vrednost, da je lahko del tega discorda in je prvi pri koritu, ki zve dobre informacije.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Žal so butli stalno v večini pametni v manjšini, to je feler demokracije, ima večina res prav? Bolj butasta stvar je bolj gre v promet, ker ima največ publike že samo Gangnam style ima miliardno publiko en virtuoz tam pa komaj kaj. Meni se ti NFT-ji zdijo kopija tulipanov mislim, da bodo na koncu potegnili kratko...
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof je izjavil:
Jagdpanter je izjavil:
Ja floor za metaratse je trenutno 300$, tako da ni nek naval. Se pa v vsaki kolekciji tisti najbolj "redki" nftji prodajajo po veliko več. In to so bili potem najbrž tisti, ki so šli za 10k ali podobno.
Svet ima rad ponzije. 99% kripta je samo ponzi. Enkrat zavit v eno preobleko, drugič v drugo. Memecoini, NFTji, Ohm forki, p2e, Nodes forki, ring forki defi 3.0, bla bla bla bla. Vse samo nova kazino igra kjer največ pridobijo developerji in insiderji, potem influencerji in pa kak retail. Izgubi pa seveda preostali retail največ. Je zero sum igra.
Kar se pa tiče NFTs z utiliijem, to so pa ti, ki ti recimo dajo možnost za vip discord ali kake druge ugodnosti. Možnost alokacije pri private saleih za nove projekte? Glasovanje kako bo šel projekt? Stakanje za služenje kakega drugega ponzi tokena, itd.
Če je samo slikca, potem je to izključno ponzi, če pa dodaš zraven nek utility, pa je potem vsaj malo bolj resno in je odvisno kako ljudje ocenjujejo to vrednost.
Information Token recimo je vstopnica za privatn discord z (baje izjemnimi informacijami). Samo 100 tokenov je. Na začetku jih je šlo nekaj zastonj, nekaj pa za par stotakov. Danes je to vredno skoraj 100k eden. Odvisno pač kako nekdo evalvira to dodano vrednost, da je lahko del tega discorda in je prvi pri koritu, ki zve dobre informacije.
Stari iz dneva v dan bolj razmišljam, da bi šel nekam, k eni reki in tam pofotkal serijo kamnov in šodra in jih pretvoril v NFT-je s 10% commission fee...
Ker ta NFT od Tine Maze je pure cringe, njej tega res ne bi bilo treba...
Zgodovina sprememb…
Vman ::
Jagdpanter je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Jagdpanter je izjavil:
Stari iz dneva v dan bolj razmišljam, da bi šel nekam, k eni reki in tam pofotkal serijo kamnov in šodra in jih pretvoril v NFT-je s 10% commission fee...
Ker ta NFT od Tine Maze je pure cringe, njej tega res ne bi bilo treba...
Mogoce je res za probat, ker tole pa presega vse meni razumne meje:)
Al pa še bolja fora, it kam v kako ustanovo v kateri so otroci s posebnimi potrebami in pofotkat njihove risbice in % od prodaje namenit njim, da ima stvar barem dobrodelno noto, ne, da se fila s kešom folk, ki itak ima dovolj keša...
vaščan ::
Noben nebo kupil nič če mu ne daš občutka da bo zadevo nekoč dobro iztržil. Zato pa milionarčki kopujejo zadeve ki dobivajo na vrednosti ne zgubljajo. Mi idioti kupmo čim bolš pa čim cnej. NFT so lahko clio lahko pa so zlati bugati. Eden bo izgubljal na vrednosti eden pa dobival. Od nekoga no name vaščan nftja nebo noben hotel kupit pa je lahko vrhunski izdelek.
blink ::
Ima kdo Kraken Visa kartico? Gledam in pise tole:
"For every crypto purchase made with your card, a fee of 3.75% + €0.25 is from the total spending amount specified. The Kraken fee of 1.5% is then applied and is provided on the final confirmation page as a monetary value of your investment."
https://support.kraken.com/hc/en-us/art...
Kaj tocno to pomeni, da ti vzamejo 3.75% + 0.25 + 1.5% ? Nekam drago. Jo je kdo ze sprobal?
"For every crypto purchase made with your card, a fee of 3.75% + €0.25 is from the total spending amount specified. The Kraken fee of 1.5% is then applied and is provided on the final confirmation page as a monetary value of your investment."
Kaj tocno to pomeni, da ti vzamejo 3.75% + 0.25 + 1.5% ? Nekam drago. Jo je kdo ze sprobal?
Mato989 ::
Jagdpanter je izjavil:
Žal so butli stalno v večini pametni v manjšini, to je feler demokracije, ima večina res prav? Bolj butasta stvar je bolj gre v promet, ker ima največ publike že samo Gangnam style ima miliardno publiko en virtuoz tam pa komaj kaj. Meni se ti NFT-ji zdijo kopija tulipanov mislim, da bodo na koncu potegnili kratko...
Burtlji so v večini zato ker dovolimo neomejen razplod človeštva... če bi imeli kontrole kdo se lahko plodi in psiho teste bi bilo drugače =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Jagdpanter je izjavil:
Burtlji so v večini zato ker dovolimo neomejen razplod človeštva... če bi imeli kontrole kdo se lahko plodi in psiho teste bi bilo drugače =)
Hja očitno živalski nagon dela svoje, zanimivo je to, da bolj primitivna nacija je, bolj se reproducira, isto je s socialci, manj imajo bolj se množijo. In ja glej se strinjam s tabo za psa boš rabil psihoteste. otroka pa lahko ima vsaj junkie...
amacar ::
Ima kdo Kraken Visa kartico? Gledam in pise tole:
To ni kraken kartica, ampak topup kraken računa s kartico namesto preko SEPA.
Evo ravno gledam ovega tik tokera Daniel Mac, ko hodi okrog in sprašuje folk, kaj delajo za življenje, vsak drugi al kripto al influencer, pa nisem nikomu favš res, jezen sem na sebe, ker sem taki fail, da me koklja brcne....
Pa da ne bo kdo res kupoval od ne crypto celebritijev nftjev. Ti grejo vsi na 0 in so izključno cashgrab.
Tina Maze je pač v tej noriji videla enostavno priložnost kako zaslužit 100k? 50? 10k? (nevem koliko bo cena) z nič dela, in jo je vzela. Ni prva in tudi ne zadnja slavna oseba, ki je to naredila.
Pač večina ljudi nas je neumnih, potem imaš pa preostale ljudi, ki želijo na njih zaslužit. In kar naenkrat smo vsi na polno v ponzijih in nas nič drugega ne zanima. Tako je.
Zato pa tudi govorim, da rabimo eno hudo očiščenje. Kapitulacija denimo bitcoina na 5k, vsega ostalega podna pa -99%. To bi morda spucalo market.
Tina Maze je pač v tej noriji videla enostavno priložnost kako zaslužit 100k? 50? 10k? (nevem koliko bo cena) z nič dela, in jo je vzela. Ni prva in tudi ne zadnja slavna oseba, ki je to naredila.
Pač večina ljudi nas je neumnih, potem imaš pa preostale ljudi, ki želijo na njih zaslužit. In kar naenkrat smo vsi na polno v ponzijih in nas nič drugega ne zanima. Tako je.
Zato pa tudi govorim, da rabimo eno hudo očiščenje. Kapitulacija denimo bitcoina na 5k, vsega ostalega podna pa -99%. To bi morda spucalo market.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
sloxl8 ::
Ne vem, če je rešitev v kapitulaciji BTC in altov. To kapitalistov ne bo prav prizadelo, prizadelo pa bo retail. Kapitalisti bodo pač našli drug okvir, v katerem bodo ožemali retail. Zato je rešitev o "kapitulaciji" kapitalistov. Dreka, ki ga proizvajajo in zlivajo na množice, je enostavno preveč. In, kripto, je morda zadnje upanje retaila, da kapitalistom pristriže krila.
Ne vem, če je rešitev v kapitulaciji BTC in altov. To kapitalistov ne bo prav prizadelo, prizadelo pa bo retail. Kapitalisti bodo pač našli drug okvir, v katerem bodo ožemali retail. Zato je rešitev o "kapitulaciji" kapitalistov. Dreka, ki ga proizvajajo in zlivajo na množice, je enostavno preveč. In, kripto, je morda zadnje upanje retaila, da kapitalistom pristriže krila.
Saj je kapitulacija bila. 2017-2018. Kaj je padalo…
Folk sedaj lovi med 20-30% tisti ki smo kupovali ze samo xtz 0.25 pa smo krepko duplirali. Paje bila gnila nalozba v kriptu
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Evo XTZ lepo dela in sem zadnič imel finger on the button pa nisem kupil phee, s tem xtz-jem bi v obdobju leta lahko storil lep profit...
Se strinjam, pred mescom dni sem dokupoval alte na "dipih" in se konkretno uštel. Ne vem ne, jaz mislim, da bo ta keš, ki je šel v delnice in kripto v tej dobi tiskanja denarja, potrebno drago plačati. Institucije itd so zavarovali kapital, zapitek bo plačal retail...
Zgodovina sprememb…
Pismo, kje so časi HODLINGA, ko si nabavil in držal, zdaj se samo ziza, včasih me ima, da bi šel na YOLO, brez collaterala na vzvod pune hamre, samo, ko je pa riged as fuck...
Bohinc npr samo z vzvodi dela, mali procent glavnice in stop loss, ne vem ne, bi blo za probat, rad bi se znebil bnb-ja in z izkupičkom šel na vzvode, jao, da ga nisem pri $800, to moraš bit retardiran, mislite, da še bo letos blizu 800 oz 1k?
Jagdpanter je izjavil:
Pismo, kje so časi HODLINGA, ko si nabavil in držal, zdaj se samo ziza, včasih me ima, da bi šel na YOLO, brez collaterala na vzvod pune hamre, samo, ko je pa riged as fuck...
Igra je cedalje tezja. Folk se izobrazuje.
Vecina kovancev samo niha gor in dol in holderji vecinoma v enem letu niso naredili nicesar. Razen ce so bili pozicionirani v tistih nekaj pravih kovancih.
Jagdpanter je izjavil:
Bohinc npr samo z vzvodi dela, mali procent glavnice in stop loss, ne vem ne, bi blo za probat, rad bi se znebil bnb-ja in z izkupičkom šel na vzvode, jao, da ga nisem pri $800, to moraš bit retardiran, mislite, da še bo letos blizu 800 oz 1k?
Tkole poba, ce ne znas delat plusa s trejdingom na spotu, potem se ne dotikaj leveragea V tem primeru samo multipliciras svoj minus.
Ce pa si profitabilen v spot tradingu, potem pa ti priporocam do max x3 leverage. Vse kar je visje hitro postane zelo divje.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof je izjavil:
Jagdpanter je izjavil:
Igra je cedalje tezja. Folk se izobrazuje.
Vecina kovancev samo niha gor in dol in holderji vecinoma v enem letu niso naredili nicesar. Razen ce so bili pozicionirani v tistih nekaj pravih kovancih.
Hodlerji so naredili ogromno če so bili 1 leto nazaj v cryptu... vsaj v večini primerov... problem so kot zmeraj tisti ki vstopijo na lokalnih vrhovih... tisti bodo pa pač morali počakat na 2024 tako kot so nekateri z 2017 morali počakat na 2021
Mato, pozabljas, da je bil 1 leto nazaj btc ba 42k.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Če se, da komu brat, morala je ovira k uspehu, na svetu je ogromno folka, ki pade na limance. Lol paketi kripla, komedija.
https://www.facebook.com/groups/Crypto....
https://www.facebook.com/groups/Crypto....
IgorCardanof je izjavil:
Tkole poba, ce ne znas delat plusa s trejdingom na spotu, potem se ne dotikaj leveragea V tem primeru samo multipliciras svoj minus.
Ce pa si profitabilen v spot tradingu, potem pa ti priporocam do max x3 leverage. Vse kar je visje hitro postane zelo divje.
Po pravici povedano, ne delam ne plusa ne minusa, tu in tam kupim kak dip in samo HODLAM, po domače rečeno zibljem se z marketom, ko največji idiot, moram spremenit taktiko pa itak vem, da bo napaka, včasih sem pobiral profite oz prodajal po delih, ko je raslo, delal profit, ampak potem so ti coini in tokeni šli x100 in me je minilo do življenja, če bi takrat samo držal bi bil danes na dosti boljšem, ampak zdaj je pa kontra, držim market pa gnije mahh...
IgorCardanof je izjavil:
Mato, pozabljas, da je bil 1 leto nazaj btc ba 42k.
Torej nekaj malega minusa... kul, jebiga... kaj si hotel povedat? Pač HODL še 2 leti in mi povej kje bo BTC čez 2 leti... lahko bo 20k, ja možnost, lahko bo 90k... kaj pa potem?
Kolko je bil BTC 2 leti nazaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Samo za primer xtz sem kupil po 5 usd leta 2017 z najbolj gnile borze Hitbtc nato je padel na 0.25. Nisem pa veliko vlozil
Dam samo za primer ko se lovi falling knifes, kako globoko lahko se gre
No, ko je bil 0.25 in je prisel na kraken pa sem nakupil ogromno xtzja. Itak da bi drzal solana bi bil dans lahko v nebesih. Zdej pa lovit tele 10 -30%...meh, brezveze
Dam samo za primer ko se lovi falling knifes, kako globoko lahko se gre
No, ko je bil 0.25 in je prisel na kraken pa sem nakupil ogromno xtzja. Itak da bi drzal solana bi bil dans lahko v nebesih. Zdej pa lovit tele 10 -30%...meh, brezveze
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Malidelničar ::
Off the record: Katere coine bi predlagali za začetnika (totalnega Noob-a)? Hvala za nasvet
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.