Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
PrihajaNodi ::
Malidelničar je izjavil:
Off the record: Katere coine bi predlagali za začetnika (totalnega Noob-a)? Hvala za nasvet
Iskren odgovor, nobenih. Denar se ma na lagarju in čaka.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
kow ::
Malidelničar je izjavil:
Off the record: Katere coine bi predlagali za začetnika (totalnega Noob-a)? Hvala za nasvet
3x long nafta ETF. Ko pridemo blizu 100$, pa prodaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Mato989 ::
Malidelničar je izjavil:
Če maš vprašanja kar v ZS, ampak v osnovi ti predlagam to, da ne sanjaš o tem da boš vložil 200€ in dobil ven 2.000€ čez X časa... kjer je X manjši od 36 mesecev... še to je tako tako, ampak je vsaj relativno možno.
Drugo je to, če si pripravljen "vlagat" torej je najboljši sistem DCA... da vsak mesec vložiš FIKSEN znesek ki je vsaj 100€ in s tem kupiš nek kovanec... predlagam da prvih par mesecev samo BTC nato pa preideš na ETH... dokelr ne boš imel obeh teh coinov vsaj v vrednosti 6 mesečnih vložkov delaj to in se izobražuj...
več pa lahko v ZS če želiš.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Jagdpanter ::
Jaz bom začel vlagat v šampon proti izpadanju las, ker mi izpadajo, ko pr norcih, God damm'it. Čas na tem planetu se mi izteka, upam, da čimprej realizirajo metaverse in mojo zavest uploadajo, verjetno bom s5 zamudil, kakor vse, do zdaj memo milo mater...
Kripto mesi ::
Malo si že nadležen s tem konstantnim jamranjem. You win some, you lose some, uči se iz napak.
Jaz mislim, da bo čez čas telo potrošna roba, važna je samo zavest.
Sorry to imam po pokojni materi
Se mi je zdel ta forum, kot nalašč za jamranje
Kripto mesi je izjavil:
Malo si že nadležen s tem konstantnim jamranjem. You win some, you lose some, uči se iz napak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jagdpanter ()
IgorCardanof ::
Jagdpanter je izjavil:
Kripto mesi je izjavil:
Kot zanimivost, Vitalik Buterlin, ustanovitelj Ethereuma, je na zadnjem podcastu na UpOnly povedal, da verjame, da je 50-75% verjetnost, da bo nekdo, ki zivi danes, zivel do leta 3000. Na vprasanje kam bi vlozil denar za long term, pa je bil odgovor BioTech. So del podcasta namenili tudi temi "longetivity".
Dober podcast, 1h 40 ce imas cas poslusat. Pameten in zabaven poba.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Jaz mislim, da če bi človeštvo, namesto v religije, verjelo vase in v znanost, bi že bili tam...
kow ::
endelin ::
Kaj če bi zbrali 300eur za uro svetovanja pri Snežiču glede kripto davkov. Unega zakona še kar ni
Telbanc ::
No tale bitcoin, je zame Ponzi šema.
Glavna smetana je zaj pobrana in zaj se striže ovce po 5 cm. Občasno, ko zrase volna.
Glavna smetana je zaj pobrana in zaj se striže ovce po 5 cm. Občasno, ko zrase volna.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
PacificBlue ::
IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Prebranac ::
PacificBlue je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Rizik je sedaj prevelik
Glas razuma
Samo pogumno:)
Z majhnim volumnom vas kiti podumpajo v 1 minuti. Lahko ste cel dan pred ekranom.
$250 milijonov ni ravno majhen volumen. Par dni nazaj je bil pa res majhen, pod $20m.
dope1337 ::
Moram rect, da sem presenecen da magic internet money se zivi.
Pocak na Solidly, pa bos videl celo kako se bo razcvetel.
Mal je Dani izgubil na kredibilnosti, ko je cakal en mesec glede 0xSifu situacije …
Bota s Cronjetom skupaj raztrgala sceno v kratkem.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
vaščan ::
miha98 ::
Ja to zgleda da je za mlajšega brata /sestro namenjeno... Evo dokupil BTC pri 33k kdaj bo 100 k? trenutno je 34 k?
Kaj če bi zbrali 300eur za uro svetovanja pri Snežiču glede kripto davkov. Unega zakona še kar ni
Lol, niti ni treba, itak je že vse povedal, postat je treba rezident republike Serbske in tam sprožit withdraw oz še bolje, it v Dubai ali kak Monaco, Bermuda, ne vem kako je z Malto po tistih škandalih?
Veš kaj najbolj boli, da mu mi plačujemo vrtec za froce in socialno podporo, ker uradno nima nič, pol pa se še tip pride norca delat, pa ne iz Möderndorfer-ja, ampak iz nas, ki pošteno delamo, prej bo on rabil medisinsko sestro/brata, kot jaz doktorja davčnih utaj...
Kripto ::
No tale bitcoin, je zame Ponzi šema.
Ja ta veliki pumpnejo, retail zagrize...in potem striženje 5 cm volne. Pogledaš volumen in z veliko verjetnostjo vemo kaj sledi...stagnacija in nekega dne crash.
Wealth is mindset!
vaščan ::
nekako mormo pridt do nižjih cen a ni to fajn da lohk pocen kupiš. Bomo čez nekaj let za nazaj cene pogledal.
IgorCardanof je izjavil:
Pameten in zabaven poba.
Tip je genij. Samo "pameten" je skoraj zaljivo
Valid point
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Upam, da bo kriza, mogoče bo to, edina možnost, da še kdaj kupimo džabe, pol vprašanje, kaj bo. Najmanj kaj lahko naredimo je to, da dokupimo...
49106 ::
Vitalik Buterin is a Russian-Canadian programmer and writer who is best known for creating Ethereum, which has been called "the world's hottest new cryptocurrency." and co-founder of Bitcoin Magazine. There is much interest in the 23-year-old founder, some rumors even state that he has an IQ level of 257 just make people much wondering about the 23 year old genius.
INVICTRA ::
NFT z Utility
Za tiste, ki vas zanima. NFT lahko služijo tudi kot vstopnice za koncerte/prireditve.
into the galaverse 2021
Kaj dobiš:
Epic NFT (3.000$)
Exclusive NFTs
Breakfast & Dinner
Evening Entertainment
Monday Virtual Access
One-Night Stay at ARIA
315 Available Each Day
Legendary NFT (10.000$)
Exclusive NFTs
Breakfast & Dinner
VIP Evening Entertainment
Priority Tabletop Gaming Entry
Priority VIP Tournament Entry
30 Available Each Day
Ancient NFT (50.000$)
Exclusive VIP NFTs
Breakfast & VIP Dinner
Secret World VIP Access
Secret Passage VIP Access
One-Night VIP Suite at ARIA
Only 10 Available Each Day
Za tiste, ki vas zanima. NFT lahko služijo tudi kot vstopnice za koncerte/prireditve.
into the galaverse 2021
Kaj dobiš:
Epic NFT (3.000$)
Exclusive NFTs
Breakfast & Dinner
Evening Entertainment
Monday Virtual Access
One-Night Stay at ARIA
315 Available Each Day
Legendary NFT (10.000$)
Exclusive NFTs
Breakfast & Dinner
VIP Evening Entertainment
Priority Tabletop Gaming Entry
Priority VIP Tournament Entry
30 Available Each Day
Ancient NFT (50.000$)
Exclusive VIP NFTs
Breakfast & VIP Dinner
Secret World VIP Access
Secret Passage VIP Access
One-Night VIP Suite at ARIA
Only 10 Available Each Day
mr_chai ::
PrihajaNodi je izjavil:
Če si ženska ti je dosti lažje.
https://www.24ur.com/sport/nogomet/moja...
Fak, očitno res rabiš bit samo ženska in ne rabiš bit dejansko lepa ženska. Kam gre ta svet... A so tipi res tolk potrebni in brezvezni ???
strawman ::
NFT z Utility
Trenutni NFT kot ticket mi ne potegne:
- tickete izda centralizirano podjetje, in so single use za nek specifičen dogodek
- kaj če je v trenutku dogodka network congestion? spuščaš ljudi noter na lepe oči, ali odpoveš koncert?
- kaj se zgodi, ko imaš ticket za vrsta 3, sedež 4, in se zaradi prestavitve koncerta zamenja venue?
- odvisen si od storitve kot je OpenSea, da so online, in da imaš tam svoj račun, ki ti ga lahko tudi ukinejo (se je že dogajalo - kao ljudje iz terrorist countries)
- kako dokazuješ lastništvo? odpreš aplikacijo pri vratarju? zaslonske maske appov se da brez problema ponaredit
- Gre za NFT kot neko bar/QR kodo ki jo skenirajo? tudi to se preprosto kopira
- ok, ticket lahko prodaš P2P.. ČE se organizator strinja s tem v pogojih uporabe, drugače preprosto invalidira ticket
- secondary ticket trgi pa tako ali tako že obstajajo, in prav tako kot OpenSea pobirajo procente
- kaj preprečuje ticket scalperjem, da naredijo X accountov in na vsakem kupijo 1 ticket
- recimo da to rešuješ s personaliziranimi ticketi
- ker so NFTji immutable, se personal data ticketov hrani nekje drugje, spet centralna baza
- vse te dodatne plasti kompleksnosti na koncu le dodajajo na ceno
Spet nek problem, ki ne potrebuje centralizirane rešitve, sploh ker je v rešitev vpletenih več centralnih teles.
Jagdpanter je izjavil:
nekako mormo pridt do nižjih cen a ni to fajn da lohk pocen kupiš. Bomo čez nekaj let za nazaj cene pogledal.
Na to čakam, to zibanje mi puli lase, hočem, da gegne, da akumuliram in potem nova evforija...
Čiči in čaki. Do 39k še pride potem pa bum verjetno.
WhiteAngel ::
NFT z Utility
Trenutni NFT kot ticket mi ne potegne:
- tickete izda centralizirano podjetje, in so single use za nek specifičen dogodek
...
NFT lahko minta kdor koli, zakaj ga ne bi kar sam organizator? Drugače pomoje @INVICTRA cilja na to, da je vsaka vstopnica mintana z nekim IDjem in nakazana na wallet od kupca. Lastništvo potem dokažeš z lastnim ključem od denarnice, na katero je bil nakazan. Je pa je*ba s preverjanjem ja... blockchain sam ima preveliko latenco in previsoko ceno za štempljanje vsake karte ločeno. Bi rabil nek layer 2, ampak kot si že omenil - to ni težava, ki bi jo moral reševat na decentraliziranem sistemu, ker imaš nekoga, ki mu zaupaš - organizatorja same prireditve!
IL_DIAVOLO ::
ldje se preveč obremenjujejo s fiatom. Če držiš kvaliteten kovanc te cena ne zanima stalno dofilavaš vrečo kupuješ dipe cena pride kasneje.
Nekaj let kasneje
Se popolnoma strinjam.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
strawman ::
WhiteAngel je izjavil:
NFT lahko minta kdor koli, zakaj ga ne bi kar sam organizator? Drugače pomoje @INVICTRA cilja na to, da je vsaka vstopnica mintana z nekim IDjem in nakazana na wallet od kupca. Lastništvo potem dokažeš z lastnim ključem od denarnice, na katero je bil nakazan. Je pa je*ba s preverjanjem ja... blockchain sam ima preveliko latenco in previsoko ceno za štempljanje vsake karte ločeno. Bi rabil nek layer 2, ampak kot si že omenil - to ni težava, ki bi jo moral reševat na decentraliziranem sistemu, ker imaš nekoga, ki mu zaupaš - organizatorja same prireditve!
V teoriji ga res lahko vsak, samo to za organizatorja pomeni zaposlit še najmanj eno ekstra osebo s tem znanjem.
Se strinjam, s privatnim ključem lahko dojazuješ lastništvo, vendar za to spet potrebuješ dodatno aplikacijo (standardizirano - česar pa v kriptu krvavo manjka).
Saj ne rečem, NFTji imajo svoje mesto, trenutno mi kot najboljši use case deluje ENS (Ethereum Name Services), ki se obnašajo identično kot NFT in imajo smisel v decentraliziranem lastništvu.
Pa mogoče NFT as funding, kjer s tem zaobideš crowdfunding platforme (ampak še vedno ne NFT platform).
Imajo tudi svoje mesto kot vstopnica v private/vip klube.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
globoko grlo ::
Do kolk more zdej it btc, da se zacne vesele?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Buy high , sell low
Izgleda, da kitajci namesto, da obiskujejo svojce zabijajo denar v kripto. Ali je dobro sedaj vložiti kaj do 15. februarja?
Izgleda, da kitajci namesto, da obiskujejo svojce zabijajo denar v kripto. Ali je dobro sedaj vložiti kaj do 15. februarja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Prebranac ()
Buy high , sell low
Saj sem pred dnevi napisal tukaj, men je to omenil en china fren in dal nasvet..da kitajske familije med prazniki pridejo skupaj in se pogovarjajo tudi o kripto=)
TheMentor ::
IgorCardanof je izjavil:
Jagdpanter je izjavil:
Kripto mesi je izjavil:
Kot zanimivost, Vitalik Buterlin, ustanovitelj Ethereuma, je na zadnjem podcastu na UpOnly povedal, da verjame, da je 50-75% verjetnost, da bo nekdo, ki zivi danes, zivel do leta 3000. Na vprasanje kam bi vlozil denar za long term, pa je bil odgovor BioTech. So del podcasta namenili tudi temi "longetivity".
Dober podcast, 1h 40 ce imas cas poslusat. Pameten in zabaven poba.
Sicer nisem nek strokovnjak, ampak BioTech je bil svoj čas kot neke vrste kripto. Še danes mislim, da je. Najti neko BioTech firmo, ki bo naredila x50 je isto kot najti tak kovanec. Teh BioTech firm je ko listja v ZDA.
Kaj zaj. Bo kokos padel da dokupujemo, ali raje vržemo na nizke volumne noter in čakamo na vrh? Potem pa dump.
PrihajaNodi ::
Trader joe je kdo kupil ko sem ga omenil za 0.75c? Ha 100% profit.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()