» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
961 / 1558
»»

FireSnack ::

Sanje o visokih donosih so nazaj. Kdaj gremo x100 od teh vrednosti?
Preprodajalec NFT umetnin

Prebranac ::

Dajmo hitro. Kaj je fed rekel, da ne bo višal obrestnih mer ali kaj

Ada5Komadov ::

strawman je izjavil:

49106 je izjavil:

Neglede na vsesplošno ST cenzuro bi lahko komunikacija tekla tudi po drugih kanalih. Imamo kakšen discord, telegram ali kaj tretjega?

Je en slovenski kripto Discord, na čase precej aktiven.
Pa na FB sta dve pametni skupini. Ena je "Kriptovalute - Slovenska Blockchain Skupnost - Bitcoin.si" od Bitcoin Association Slovenija, ki je precej stara, ampak so noter normalni ljudje.
Druga pa "Crypto Slovenija", kjer mesarji in frizerke sprašujejo kam vlagat, in memes.

Zakaj bi jaz poslusal nasvet nekoga, ki v tej temi jasno kaze znake poskusov kontrole in cenzuriranja drugih legitimnih komentarjev o kripto spekulaciji? Poleg tega, zakaj bi uporabljal platformo, ki je znana po cenzuri in kontroli nad uporabniki?

enemon ::

Merlak je v intervjuju za moneyhow rekel, da se je v začetku leta umaknil v denar, zdaj pa čaka priložnosti. A se meni samo zdi ali pa vsi kar naenkrat znajo time-at market?

c3p0 ::

Prebranac je izjavil:

Komentarji pa zmagajo :))

https://behindmlm.com/mlm-reviews/berea...

Sicer ni kripto... Luka Lah aka. snegec pada in znani pajdaši. Škoda, da se vedno izvlečejo.

Ada5Komadov ::

Po mojih opazanjih, niti en tehnicni analizer ni napovedoval tako tocno cifro toliko casa vnaprej, ker se enostavno ne da. Za krajse casovne obdobje, recimo, da lahko kar natancno zadanejo. Ampak za toliko casa vnaprej pa bolj ne. Tko, da se poraja vprasanje, kako lahko lastniki menjalnic predvidijo.

hamez66 ::

enemon je izjavil:

Merlak je v intervjuju za moneyhow rekel, da se je v začetku leta umaknil v denar, zdaj pa čaka priložnosti. A se meni samo zdi ali pa vsi kar naenkrat znajo time-at market?

Ne sej mogoče pač zna. Moja ideja je bila iti ven 13.1. (in nisem šel). Ne vem kaj je tako težkega kopirati 2017/2013 bull rune..?

Po drugi strani pa ja, veliko ljudi nabija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

vaščan ::

Tale je dobr zadel vrh sicer je pol še trejdov in zgubu nekej dnarja ampak svaka mu čast.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Kripto ::

Prebranac je izjavil:

Zlato je zraslo za 0,85%, zgleda gremo v recesijo.

Po mnenju nekaterih ekonomistov že drsimo v recesijo... Upajmo, da ne bo predolga in globoka.
Wealth is mindset!

Lennzi ::

A tukaj, kjer bi pa mogel biti pesimističen pa upaš?
Recesija bo dolga in še kako globoka. Če potegneš graf na borzi od samega začetka obstoja borze (Dow), ravno končujemo po elliot wavu 5 wave. Sledi abc korekcija, ki lahko traja desetletje ali dva.
Ampak važno, da je kripto sranje in da kokos pada proti nuli.
Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

IgorCardanof ::

Ne si lagat. S tem ko se globalni crash odlaša, samo še poslabšujemo situacijo in samo huje bo na koncu. Zna bit, da bo veliki globalni spopad na koncu rešitev za sranje, ki so ga vodilni naredili s svojo izjemno požrešnostjo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Jutri ob 14 bo powel dal zaključno misel, tako da vsaj kakšno uro prej prste na tipke. Ali sell ali buy...

MaticSLO ::

Najboljse je ponavadi tik pred koncem. Pomoje je solidna moznost da par coinov kot so npr Matic, Hex se pozenejo navzgor.

Februar je ponavadi bullish mesec, oziroma do sedaj je bilo vedno bullish kadar je bil januar bearish

Lennzi je izjavil:

Recesija bo dolga in še kako globoka. Če potegneš graf na borzi od samega začetka obstoja borze (Dow), ravno končujemo po elliot wavu 5 wave. Sledi abc korekcija, ki lahko traja desetletje ali dva.
Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

Kokos ne pada proti nuli ampak proti tvoji pretrdi glavi in to večkrat, ker ne razumeš določenih stvari in si jih po svoje razlagaš :)) Recesija ne udari samo po borzi, ampak tudi po tem ali bo sosed Miha imel službo, ali bo imel za položnice itd. Dej malo se potrudi in glej širše. Verjetno zmoreš? Ali si pač preveč trdoglav in omejen in ti zato kripto kokosi padajo na glavo vsakih 6 mesecev :))
Wealth is mindset!

MaticSLO je izjavil:

Najboljse je ponavadi tik pred koncem. Pomoje je solidna moznost da par coinov kot so npr Matic, Hex se pozenejo navzgor.

Februar je ponavadi bullish mesec, oziroma do sedaj je bilo vedno bullish kadar je bil januar bearish

Ta zmaga. Kp3r zna nabit pa ftm. Matic pogojno, saj je že razpolovljen, drugi pa so itak že dosegli svoje vrhove.

Anney ::

Meni se pa najbolj dopade to, da ko se zvečer vsedem, nalijem konjak in odprem slotech, večje sprostitve ni, pa točno vem, še preden odprem coingecko ali pa MC, ali so dildoti zeleni ali rdeči. Opasni ste, le pogumno naprej. BTW, a še komu riše nek vzorec, kot je opaziti po spletu, pa ja vem zgolj špekulacije. Zgleda pa lepo. Zato pa McDonalds lajka. :))

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

PrihajaNodi ::

Spomladi bo my neighbour alice izdala igrico
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Anney ::

Če bo 3D bo že lepo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

PacificBlue ::

Anney je izjavil:

Meni se pa najbolj dopade to, da ko se zvečer vsedem, nalijem konjak in odprem slotech, večje sprostitve ni, pa točno vem, še preden odprem coingecko ali pa MC, ali so dildoti zeleni ali rdeči. Opasni ste, le pogumno naprej. BTW, a še komu riše nek vzorec, kot je opaziti po spletu, pa ja vem zgolj špekulacije. Zgleda pa lepo. Zato pa McDonalds lajka. :))

Indeed. Že pišem prošnjo:).

Sirena ::

PrihajaNodi je izjavil:

Spomladi bo my neighbour alice izdala igrico

To si pa zihr sam zaradi mene objavil:) :D

TheMentor ::

Lennzi je izjavil:

Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

Tukaj so dve variante ena je ta, ki si omenil, da je 5 val že zaključen in smo v resnem dreku lahko desetletje.

Ena varianta je pa, da je sedaj korekcija wave 4 tega večjega 5 vala in imamo še en zadnji val 5 od tega večjega 5.

Definitvno, če se pokaže ta druga varianta in SP500 še malo pogleda prot 6000 je to čas za prodajo.

Kripto je izjavil:

Lennzi je izjavil:

Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

Kokos ne pada proti nuli ampak proti tvoji pretrdi glavi in to večkrat, ker ne razumeš določenih stvari in si jih po svoje razlagaš :)) Recesija ne udari samo po borzi, ampak tudi po tem ali bo sosed Miha imel službo, ali bo imel za položnice itd. Dej malo se potrudi in glej širše. Verjetno zmoreš? Ali si pač preveč trdoglav in omejen in ti zato kripto kokosi padajo na glavo vsakih 6 mesecev :))

A bejž bejž, to o sosedu Mihi.
Spet ti polagam na dušo, si žaljiv.
In znova te vabim na kavo. Da preverim, če si v živo tudi tako žaljiv.
Pošiljam ti en topel objem moj forumski prijatelj.

vaščan ::

Važne so narative in razpoloženje folka. To se odraža na trgih in povsod. Mel so covid pa se je dnar vrtel ta zgodba se počas poslavlja zdej so ameri pa rusi ene majhne vojne zalavfal spet da se dnar vrti naprej. Enkrat se bo trg usu ampak zaenkrat si lepo izmišljujejo kao bolj resne probleme in umetno gor držijo vse skup. Kripto je pa tko totalno špekulativno zaenkrat sej bo dozorel počasi zaenkrat pa nekaterim ves čas padajo kokosi na glavo nekateri pa vmes naredijo profit. Jaz pravim kar naj pade čim nižje da se loči zrnje od plevela potem pa počakamo profite.

vaščan je izjavil:

Važne so narative in razpoloženje folka. To se odraža na trgih in povsod. Mel so covid pa se je dnar vrtel ta zgodba se počas poslavlja zdej so ameri pa rusi ene majhne vojne zalavfal spet da se dnar vrti naprej. Enkrat se bo trg usu ampak zaenkrat si lepo izmišljujejo kao bolj resne probleme in umetno gor držijo vse skup. Kripto je pa tko totalno špekulativno zaenkrat sej bo dozorel počasi zaenkrat pa nekaterim ves čas padajo kokosi na glavo nekateri pa vmes naredijo profit. Jaz pravim kar naj pade čim nižje da se loči zrnje od plevela potem pa počakamo profite.

Danes bo spet pretres. Ampak bojim se na dol. Fed načrtuje že marca zvišanje pa junija.

Js sm zarad tebe ob 5 jurjev!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

strawman ::

Prebranac je izjavil:

Danes bo spet pretres. Ampak bojim se na dol. Fed načrtuje že marca zvišanje pa junija.

Pomoje je to že priced in, saj se ve. Odvisno bo od tega, ali bo zvišanje in prognoza v načrtovanih mejah, ali še slabša.

LeQuack ::

vaščan je izjavil:

Saj rezultate je zmeraj isti. Bogati so še bolj bogati, revni še bolj revni. To je edina konstanta.
Quack !

Lennzi je izjavil:

Kripto je izjavil:

Lennzi je izjavil:

Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

Jaz osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so v obdobju 2008-2010, se pravi v času krize ostali brez službe po 2-3 leta, nekateri celo še več. Ni jim bilo lahko. Pa nima veze ali je to sosed Miha ali... Začelo se je tako kot vedno, na trgu z vrednostnimi papirji, hipotekarnimi obveznicami... Potem pa je z zamikom kakšnega leta udarilo v realni sektor, pa so začele verižno firme propadati, pa zmanjševati število zaposlenih, odpuščati, zamujati s plačami ali pa jih niti niso dobili itd. A je to zate nekaj novega ali nerazumljivo? Pri nas se je vlekla ta negotova situacija vse do leta 2016.

Priporočam ti, da malo zmanjšaš gledanje kripto grafov in raje prebereš še kaj drugega kot samo kripto, tudi kakšno debelejšo knjigo o makroekonomiji...boš lažje razumel, da niso samo kripto trg, trg delnic, vrednostnih papirjev... Razširi si obzorja, boš videl in lažje razumel zakaj sem napisal upajmo, da ne bo globoka in predolga recesija. Upam, da boš razumel.

Ne čutim nobene potrebe ali želje, da bi midva šla na kavo. Še posebej ne z provokatorji, ki se delajo pametne, obešajo na stvari, ki jih narobe razumejo... Poskusi s kom drugim it na kavo, na tem forumu je veliko ljudi. Kakšen bo sigurno za :)

Aja, kripto je čisto fajn, je pa treba vseeno gledat mnogo širše.
Wealth is mindset!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kripto ()

LeQuack ::

Zakaj bi kdo še delal kot suženj v firmah, če imamo kripto?
Quack !

Okovi so varni, ker smo tega pač vajeni, Platonova votlina itd. ;)

Kripto je izjavil:

Lennzi je izjavil:

Kripto je izjavil:

Lennzi je izjavil:

Borza pa upaš, da bo.
Jao jao jao

Jaz osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so v obdobju 2008-2010, se pravi v času krize ostali brez službe po 2-3 leta, nekateri celo še več. Ni jim bilo lahko. Pa nima veze ali je to sosed Miha ali... Začelo se je tako kot vedno, na trgu z vrednostnimi papirji, hipotekarnimi obveznicami... Potem pa je z zamikom kakšnega leta udarilo v realni sektor, pa so začele verižno firme propadati, pa zmanjševati število zaposlenih, odpuščati, zamujati s plačami ali pa jih niti niso dobili itd. A je to zate nekaj novega ali nerazumljivo? Pri nas se je vlekla ta negotova situacija vse do leta 2016.

Priporočam ti, da malo zmanjšaš gledanje kripto grafov in raje prebereš še kaj drugega kot samo kripto, tudi kakšno debelejšo knjigo o makroekonomiji...boš lažje razumel, da niso samo kripto trg, trg delnic, vrednostnih papirjev... Razširi si obzorja, boš videl in lažje razumel zakaj sem napisal upajmo, da ne bo globoka in predolga recesija. Upam, da boš razumel.

Ne čutim nobene potrebe ali želje, da bi midva šla na kavo. Še posebej ne z provokatorji, ki se delajo pametne, obešajo na stvari, ki jih narobe razumejo... Poskusi s kom drugim it na kavo, na tem forumu je veliko ljudi. Kakšen bo sigurno za :)

Aja, kripto je čisto fajn, je pa treba vseeno gledat mnogo širše.

Zašel si.

Obesil sem se na izjavo da upaš, da ne bo prehuda kriza.
Ravno iz makroekonomskega vidika ti garantiram, da bo tako huda kriza, da bo kriza iz 2008 pičkin dim, v primerjavi s tem kar nas čaka.
Kljub vsem dejstvom pri otipljivi stvari (ekonomiji) upaš, pri kazinoju(kriptu), pa si svojimi napovedmi vedno VEŠ.

V

To je zdej že popolnoma vsem jasno. Samo še čakamo kdaj se zgodi in upamo, da ne bo prehudo.
Ne odgovarjam na DM.

PrihajaNodi je izjavil:

Js sm zarad tebe ob 5 jurjev!

Nimaš kaj. Jaz sem pa na pozitivni ničli z vsem starim in novim. Bom zaprl pozicije in počakal da pade. Lahko ti dam 100 eur. Več ne reskiram.

Bomo videli danes.
FED ima konferenco ob 2:30 Eastern time, kar pri nas znese pol 8 zvečer.

strawman je izjavil:

Bomo videli danes.
FED ima konferenco ob 2:30 Eastern time, kar pri nas znese pol 8 zvečer.

To kar se bo danes zgodilo je nepomembno oziroma je že vključeno v cene na borzi in ostalih špekulacij.
Začetek konca je bil že pred covid krizo in kriza ne bo iz danes na jutri, da bomo vsi na tenko piskal že jutri, ampak se bo zanka zategovala počasi okrog vratu.
Tako kot je en napisal, hitr konec lahko prinese kakšna globalna vojna, da se potem vse resetira in začne od začetka.
Vse ostalo bo dolgotrajno trpljenje.
Upajmo, da delamo v pravih sektorjih, ki bodo to krizo manj občutili.

Bolj sem imel v mislih short term dogajanje.
Ni rečeno da JPow danes ne reče .. "malo smo se ušteli, obrestne mere moramo dvigniti za več kot smo napovedali".

Preboj pri kobaridu?

strawman je izjavil:

Ni rečeno da JPow danes ne reče .. "malo smo se ušteli, obrestne mere moramo dvigniti za več kot smo napovedali".

Market se je pripravil na slabe novice. Zdej je vprašanje a na tako slabe kot jih bo fed sporočil. Fed je v zadnjih mesecih že kar nekajkrat za 360 stopinj spremenil svoje mnenje.
Ne odgovarjam na DM.

360 stopinj pomeni da ni nic spremenil. Sem slab v geometriji, zelo, pa matematiki tudi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

360 stopinj pomeni da ni nic spremenil. Sem slab v geometriji, zelo, pa matematiki tudi

A ni fredi miler to izjavil?

Kdor ne mara moje glasbe, naj se obrne za 360° in gre.« Fredy Miler
Znan je bil sicer tudi po svojih znamenitih izjavah, t.i. 'fredyzmih'. Kultna je nedvomno njegova misel: »Kdor ne mara moje glasbe, naj se obrne za 360° in gre.«

PrihajaNodi je izjavil:

Veš da sem moral potrolat no :D

Ja, spreminja svoje mnenje zelo pogosto in to čisto v kontra smer. 4% obrestne mere kot pa jih napovedujejo trenutno, so pa po teorijah nekaterih ekonomistov veliko premajhne za zajezitev 7%+ inflacije.
Ne odgovarjam na DM.

kow ::

strawman je izjavil:

Definitivno ne bi uporabil takih besed, lol. Centralni bankirji govorijo kot aristokracija. Za "malo" imajo 17 besed in verjetno bi uporabil 13. po severityju, namesto 8. :D
Imo bo danes FED povedal isto kot zadnjic, edino visje cene nafte bodo omenili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Kow, nas vidis v dveh mesecih visje ali nizje kot danes?
Ne odgovarjam na DM.

v mojih očeh boste vedno visoko
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Če je kdo kdaj kaj delal v Forexu... Ko govori FED je, kot da bi govoril papež zboru nun. Zunaj so vedno že dneve prej ocene analitičnih hiš in če se povedana cifra ne ujema z napovedanimi, zna skočit v to ali drugo smer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

kow je izjavil:

Definitivno ne bi uporabil takih besed, lol. Centralni bankirji govorijo kot aristokracija. Za "malo" imajo 17 besed in verjetno bi uporabil 13. po severityju, namesto 8. :D

Itak hehe :)) pa še malo bo "strong economy" v vsakem tretjem stavku spet omenil.

Že berem v novicah. "Bitcoin - prevara stoletja" "Bitcoin zdrsnil na 25 usd"

Apokalipticni scenarij
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

deco16 ::

Če preveč pade bodo tudi whalei začeli kupovat na menjalnicah, nebojo sami sebi škode naredili neč se bat, striže se ovce ;)
««
961 / 1558
»»