» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
929 / 1558
»»

perci ::

Fiat inflacija načeloma ne bi smela negativno vplivati na bitcoin, ki je v osnovi deflatoren. Načeloma.

merlin2 ::

Začnite poizvedovat za ISO20022

Vse bo v sistemu ali pač ne bo.

miroB ::

perci je izjavil:

Fiat inflacija načeloma ne bi smela negativno vplivati na bitcoin, ki je v osnovi deflatoren. Načeloma.

Neposredno ne. Večja inflacija pomeni, manj naprintanega denarja s starni FED in ostalih mehanizmov vzdževanja konjukture in kot posledica je znižanje borznih indeksov in crypto...

Jagdpanter ::

Pismo, imam občutek, da vse dipe, ki jih kupim, ko, da bi metal denar v brezno...

strawman ::

miroB je izjavil:

perci je izjavil:

Neposredno ne. Večja inflacija pomeni, manj naprintanega denarja s starni FED in ostalih mehanizmov vzdževanja konjukture in kot posledica je znižanje borznih indeksov in crypto...

Tako ja, kripto je po večini correlated s tech stocks.

Sem jaz tu dejansko edino teslo, ki kupuje te dipe, khm, falling knife?

Jagdpanter je izjavil:

Če jih kupuješ kot dipe v prepričanju da bomo kmalu na noveh ATH in boš rabil likvidirati v pol leta, si se pomoje opekel.
Če pa kupuješ s ciljem prodaje čez nekaj let pa je zdaj super priložnosti.
Na splošno nikoli ni pametno kupovati brez cilja v glavi, v smislu .. samo da raste.

Meee ::

Js po principu DCA kupujem redno vsak teden za manjše zneske različne žetone že dlje časa. Če bo pa res velik dip pa dokupim z večjo vsoto. Ne lažem sam sebi, da vem kam bodo šle cene. Imam pa v planu, tako kot vse svoje investicije, tudi kripto držat daljše obdobje (več (10+) let..). Dolgoročno vse (no razen tisto kar propade :) ) gre gor.

Machete ::

Jagdpanter je izjavil:

Ne, jaz tudi skozi kupujem. 500 pa 500 not.. vsak teden..
.. klošar ven :]
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

strawman je izjavil:

Jagdpanter je izjavil:

Če jih kupuješ kot dipe v prepričanju da bomo kmalu na noveh ATH in boš rabil likvidirati v pol leta, si se pomoje opekel.
Če pa kupuješ s ciljem prodaje čez nekaj let pa je zdaj super priložnosti.
Na splošno nikoli ni pametno kupovati brez cilja v glavi, v smislu .. samo da raste.

Nameravam HODLAT, kako dolgo pa ne vem, morda celo par let.

Nič bat, v tej temi bomo leta 2030 sami milijonarji, ki bomo na forum pisali iz svojih navideznih graščin v metaverse. :))

PrihajaNodi ::

50 usd sem dal v DOGECOIN kar bo pa bo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Machete je izjavil:

Jagdpanter je izjavil:

Ne, jaz tudi skozi kupujem. 500 pa 500 not.. vsak teden..
.. klošar ven :]

Upajva, da se bova v začetku feb smejala, če ne bova pač dolgoročna investitorja hehe...

Po drugi strani pa razmišljam, koliko denarja je šlo za čiste tumarije, recimo od 2010 dalje, denarja, ki ga nikoli več ne bom videl. Če bi ta dnar vlagal mic po mic v kripto bi danes bil v penziji, cash, ki sem ga pa zmetal v pokojninsko ponzi shemo pa itak ne bom nikoli videl...

tevtoni ::

Zakaj pa niste kupoval dipe ko smo bili sred najvecjega bull trenda? Takrat ste nekateri imeli v mislih shortanje? Pa sm mogu ponavljat, da se v bullu ne shorta. Kaka logika je to? Sej ne recem, ko obrne trend. Kaj bi bilo ce bi shortal pri 30k, pri 40k, pri 50k in gre vse do 68k ali koliko je ze blo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tevtoni ()

tevtoni je izjavil:

Zakaj pa niste kupoval dipe ko smo bili sred najvecjega bull trenda? Takrat ste nekateri imeli v mislih shortanje? Pa sm mogu ponavljat, da se v bullu ne shorta. Kaka logika je to? Sej ne recem, ko obrne trend. Kaj bi bilo ce bi shortal pri 30k, pri 40k, pri 50k in gre vse do 68k ali koliko je ze blo.

A posodiš še meni kristalno kroglo?

johnnyyy ::

miroB je izjavil:

Ta teden bo bjavljena decemberska letna inflacija. Če bo res večja, kot novemberska, kot napovedujejo, bo spet dip.
Pa še vprašanje: ali kdo sploh kupuje v tem času, ali pa vsi samo čakamo, kaj bo?

Jaz trenutno čakam in spremljam. Načeloma ne vidim v kratkem roku da bi BTC dosegel nov ATH. Ima premajhno dominanco, da bi mu to uspelo pri nekem realnem MC. Bo treba it še malce po zalet, pa da se določeni alti pocenijo oz. jih ljudje likvidirajo potem pa spet FOMO pa ves denar not.

johnnyyy je izjavil:

miroB je izjavil:

Ta teden bo bjavljena decemberska letna inflacija. Če bo res večja, kot novemberska, kot napovedujejo, bo spet dip.
Pa še vprašanje: ali kdo sploh kupuje v tem času, ali pa vsi samo čakamo, kaj bo?

Jaz trenutno čakam in spremljam. Načeloma ne vidim v kratkem roku da bi BTC dosegel nov ATH. Ima premajhno dominanco, da bi mu to uspelo pri nekem realnem MC. Bo treba it še malce po zalet, pa da se določeni alti pocenijo oz. jih ljudje likvidirajo potem pa spet FOMO pa ves denar not.

Prevec je negativnih stvari okoli btc, zanimanje je padlo. Pa najvecji faktpr je da Parci caka na nov globok dip. Robot pa to ve in spremlja forum.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

A bo danes pod 40k. Jaz sem shortal pri 47k... :)

endelin ::

Stvari so resne. Še 100mlrd odpisa od včeraj;((

Machete ::

Coinbase app, mi vsak dan pojoka da je Shiba down za 5%.. A je potemtakem že v minusu?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

Coinbase app, mi vsak dan pojoka da je Shiba down za 5%.. A je potemtakem že v minusu?

asimptomatično se približuje ničli. :))

tile odboji so da se zjebejo shorterje
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

l0g1t3ch ::

Jaz ETH po malo dokupujem.

Seveda z denarjem, ki mi ni nujem za življenje in lahko počakam par mesecev ali pa par let, če bo kaj iz tega.

IgorCardanof ::

Vedoc, da so Cardano holderji se v vecjem minusu kot Bitcoin ali Ethereum holderji, me spravlja v zelo dobro voljo.

Upam, da gre cardano pod 10c v roku par mesecev.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

mihor ::

IgorCardanof je izjavil:

Upam, da gre cardano pod 10c v roku par mesecev.

Odlično, potem nas čaka vsaj 40x v letošnjem letu!

endelin ::

V bullu se ne shorta pravjo:D

ne vem kaj je z bitcoinom, pa tako bullish je kazalo na 5 minutnem grafu

Blue30 je izjavil:

GupeM je izjavil:

lastao je izjavil:

Hei,

Ali kdo izvaja staking cake na binance ?
https://www.binance.com/en/support/anno...

Ali je tole dejansko prava računica:
7dni kaže 25%
15dni pa 20%

To je letno 250 kom za 1000cake
na dan cca 0,685cake
Se pravi za 15 dni cca 10kom, na mesec cca 20kom cake ?

lahko kdo dejansko to potrdi za cake ?

Lp

Drži. Kolikor toliko. Ampak 7 in 15 dnevne akcije z visokimi procenti so običajno kratkotrajne narave. Stalne so 30, 60 in 90 dnevne, kjer so procenti precej nižji. Tako da ne preveč upat na takšne donose čez celo leto.

Pa procenti se znajo tudi znižat. Lahko se pa tudi povišajo, ampak je to manj verjetno.

Blue30 je izjavil:

Koliko kejkov pa lahko das stejkat? Ponavadi imajo to neko malo smesno nizko omejitev, za pico. Zadnjic so imeli stejk COTI, 500 kosov max :D

Aha za 1000 kejkov dobis 7.13% v 90 dneh. Ni lih slabo.

7,13 je letni donos. Če daš 4x za 90 dni stakeat, boš na koncu leta imel 71,3 cakea več. 90 dni je samo čas vezave.

Nene, sem delil apr s 365 in pomnozil z 90 in dobil 7.13 :D

Nevem kaj ste imeli na prejsni strani ampak komentiram samo tole kar lahko vidim. Binance oglasuje vedno? APY, torej upostevajoc avtomatski compounding.

To pomeni, da ti ne mores za donos samo procentov delit z 365, da bos dobil koliko je dnevni donos.
APY je namrec eksponentne narave in najvecji dobicki pridejo na koncu obdobja.

Ce bi oglasevali APR, potem pa postopek seveda dela. Ce stejkas cake na pancakeswapu imas trenutno APY 70%.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Kam zdaj to gremo, do nafte? Mater še malo in bo insufficient funds no more dips for me.

OracleDev ::

Pod 20k, slej ko prej.

bitcoin, neka tvoje usi cuju muziku na struju, neka tvoje srce bije u ritmu melodije...(sori mogu sm)
Vse bolj razumem tisto reklamo, za dip, ko pravijo dipo mi pase. Sicer ne vem komu bolj pase, kupcem dipov ali shorterjem.

Tak ja, pozizajte ves keš iz MC-ja...

A se s kakim on-chain analysis vidi iz kje odteka največ denarja? Večinoma se itak vse na borzah dogaja, tam pa to težko ugotoviš.

strawman je izjavil:

A se s kakim on-chain analysis vidi iz kje odteka največ denarja? Večinoma se itak vse na borzah dogaja, tam pa to težko ugotoviš.

Ljudje, ki so deset korakov pred tabo in mano, manipulirajo z vsem.

Ce ti kaj pomaga. Naslov ki ima preko 100k btcja, te dni pridno nakupuje vsak dan.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Ta bik crkuje od aprila, ne vem za kaj mu nismo prihranili muk. In se je brezveze mučil do sedaj.

IgorCardanof je izjavil:

strawman je izjavil:

Ljudje, ki so deset korakov pred tabo in mano, manipulirajo z vsem.

Ce ti kaj pomaga. Naslov ki ima preko 100k btcja, te dni pridno nakupuje vsak dan.

Ja, ja, samo kupujejo, nihče pa nič ne prodaja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

IL_DIAVOLO ::

40k meja je prebita torej...lets see :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ETH 10K soon?

IL_DIAVOLO ::

Kiti ze pumpajo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

vov, ker gromozanski odboj gor, grem izmerit procent odboja na grafu in vidim zgolj 3 procente, zgleda pa kot da je najman 10 procentov

Šteta ja sam več pripremio pare.

edit, zdaj je ze vec kot 3 procente, mogoce 4, lol, dobr so tole manipuliral vse, ki so shortal na lokalnem atl

Jp najprej so zjebali longe, potem pa še shorte, win/win za njih

Jagdpanter je izjavil:

Ja, samo bo šlo vseeno nižje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

IgorCardanof je izjavil:

Več jih kupuje kot prodaja, ja.

PrihajaNodi je izjavil:

Jagdpanter je izjavil:

Ja, samo bo šlo vseeno nižje.

Jaz tud mislim, da, treba se je pripravit na najhujše in upat na najboljše, druge ni...

Kaj je to, nasdaq tudi nekaj pada? Kaj se dogaja?

««
929 / 1558
»»