» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
928 / 1559
»»

Prebranac ::

Tatankas je izjavil:

En cardano blok zmore 46 transakcij in 2 smart contract calla in je 96 odstotno poln. To pove vse o superiornosti ade in zmožnostih verige v naslednjih nekaj letih. Vse ostalo je nakladanje in bullshit. Sem pa prepričan da regular ada holder ne razume napisanega.

Res je. Jaz ne verjamem v tehnologijo. Samo debelinko sem mislil, da bo nakladal in pumpal več. Pač nas je nascal. Kot one coin, xaurum...

Blue30 ::

Uh, ste votli, pubeci. Simfate ko hajpajo kovance, simfate, ko hoskinson pocasi in posteno govori, kako je na stvari. Umirjeno, ne na silo. Vidi se, da ste hudo "lacni".

PrihajaNodi ::

Kupim ado na 0.08
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

endelin ::

A se splača ETH ki je zgubil ogromno od Ath?:P

endelin je izjavil:

A se splača ETH ki je zgubil ogromno od Ath?:P

Ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kmalu bo eno leto odkar je @perci skočil iz kripto vlaka. Se spomnim da sem bil nekje na Prešercu tisti dan ko je usekala mini korekcija:D mislim da je blo vse isti dan.

perci ::

Kaj, endelin, mi boš svetoval kak nakup :D.

Mato989 ::

perci lepo si zjebal temo s prispevkom!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kdo je perci in kaj je naredil? :)

PersonaRuda ::

perci je kot prvo eden najboljših moderatorjev na forumu. Včasih sicer zaklene temo, od tega sicer večkrat pomotoma zaradi stiska napačnega knofa pri odjavi, ampak boljše to kot da briše prispevke. Kot drugo pa pametno premetava s kovanci in ima nos kdaj prodati, kdaj kupiti, kdaj začasno spet izstopiti in ponovno vstopiti, ter ni tako požrešen kot nas je večina v tej temi in zna zmes prislužen denar tudi srugje porabiti ali invesitirati.

Za razliko od mene, ko sem bolj ali manj vse napovedi zgrešil :)):D

mr_chai ::

A se bo zdele obrnil in butnl 30 posto gor ? Se splača kupit malo ETHja..JA ?

PersonaRuda je izjavil:

perci je kot prvo eden najboljših moderatorjev na forumu. Včasih sicer zaklene temo, od tega sicer večkrat pomotoma zaradi stiska napačnega knofa pri odjavi, ampak boljše to kot da briše prispevke. Kot drugo pa pametno premetava s kovanci in ima nos kdaj prodati, kdaj kupiti, kdaj začasno spet izstopiti in ponovno vstopiti, ter ni tako požrešen kot nas je večina v tej temi in zna zmes prislužen denar tudi srugje porabiti ali invesitirati.

Za razliko od mene, ko sem bolj ali manj vse napovedi zgrešil :)):D

Perci je prodal pri 30k. Še daleč od tega kar je sedaj.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ste videli pumpe ade in matica? Zgleda bo dolga noč. Shortamo. Xtz spet raste ekaponentno. Ponoven dump?

mr_chai je izjavil:

A se bo zdele obrnil in butnl 30 posto gor ? Se splača kupit malo ETHja..JA ?

Kupi, vendar ne pričakuj 30. Morda 15.

Zgodovina sprememb…

Perci je prodal pri 40k, dragi Nodi.

Zdej pa predlagam, da malo nabijate poste, da pridemo na naslednjo stran. To vam glede na zgodovino te teme, ne bi smelo biti pretežko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

tevtoni ::

Prodajat v bearu na korekcijah je isto kot kupovat v bull trendu na pumpah. No go. Pro trejdarji v bullu kupujejo na korekcijah, na pomembnih crtah ali pa ko naredi breakout. V bearu pa obratno, prodajajo na pumpicah, se najbolj idealno ob dotiku/testiranju weekly 21 ema ali kake druge tedenske ali dnevne 20 ali 50 MA. Razen ce naredi breakout. Bitcoin je sicer na urnem grafu naredil par breakoutov navzgor in je malo zrasel, nic ne gre skos samo dol ali samo gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tevtoni ()

perci je izjavil:

Perci je prodal pri 40k, dragi Nodi.

Zdej pa predlagam, da malo nabijate poste, da pridemo na naslednjo stran. To vam glede na zgodovino te teme, ne bi smelo biti pretežko.

Odvisno. Če bo šlo še za 15 posto dol pride obdobje depresije in zanikanja pa se potem noče nihče več zgovarjat. XTZ je bil danes 30% donos če si kupil na 3.95 in prodal na 4.30. Ni slabo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

ViperR ::

tevtoni je izjavil:

Prodajat v bearu na korekcijah je isto kot kupovat v bull trendu na pumpah. No go. Pro trejdarji v bullu kupujejo na korekcijah, na pomembnih crtah ali pa ko naredi breakout. V bearu pa obratno, prodajajo na pumpicah, se najbolj idealno ob dotiku/testiranju weekly 21 ema ali kake druge tedenske ali dnevne 20 ali 50 MA. Razen ce naredi breakout. Bitcoin je sicer na urnem grafu naredil par breakoutov navzgor in je malo zrasel, nic ne gre skos samo dol ali samo gor.

Kasne neumnosti.

Perci kdaj se gre not?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Novi, nazaj bo treba v tretji razred popravljat matematiko.

30% donos pa to.

Ali si morda matomatiko študiral?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

ViperR je izjavil:

tevtoni je izjavil:

Kasne neumnosti.

:D

ja, sej sem opazil par trejderjev tukaj, ki radi shortajo v bull trendu, v bear trendu pa jih fomo pri nakupovanju dipov? Zgleda, da rabijo tist obcutek gemblanja ali neki, program al neki?

perci je izjavil:

Novi, nazaj bo treba v tretji razred popravljat matematiko.

30% donos pa to.

Ali si morda matomatiko študiral?

12 posto no! 3.85 na 4.3 bo ok? Sladkih 12% bi rekel vazelin. Jih ne dobiš vsak dan.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

globoko grlo ::

Kakšni so obeti? Gremo na ATH al je to samo bull trap?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Pod 3 kupim za 100 EUR kave.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

globoko grlo je izjavil:

odvisno katero casovno obdobje gledas, na srednjerocnem je bearish, na urnem nekoliko boljse ampak urni itak ni toliko pomemben, na mesecnem grafu pa btc v bear trendih ni zakljucil pod mesecno Moving average, ce se ne motim.

Fundamentalno pa btc ne obeta, vsaj trenutno ne. Jebejo ga novodobne regulacije glede podnebnih sprememb, elektrika, rudarjenje pa to.

globoko grlo je izjavil:

Bull trap zaenkrat, ampak kaže trend na bolje. Upajmo jutri na vklop neta v Kzst.

Prebranac je izjavil:

globoko grlo je izjavil:

Bull trap zaenkrat, ampak kaže trend na bolje. Upajmo jutri na vklop neta v Kzst.

Ti si sedaj na pozitivni nuli. Kaj boš kupil? EOS se mi zdi ok
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Dober dan ::

Trejda kdo ApeNfT? Se splača?

Jerry000 ::

Mal lažje pa se diha dons, je zeleno hvalabogu :)

mr_chai ::

Dober dan je izjavil:

Trejda kdo ApeNfT? Se splača?

mal si že tečn no.

Koliko casa povprecno raste kovanc od dne ko ga je mozno stejkat? Vase izkusnje, ker vem, da je tukaj nekaj takih navdusencev nad stejkanjem.

Npr. Cake je dosegel svoj vrh konc aprila 2021. Dost prej preden je btc naredil svoj vrh novembra. Sicer ne vem kdaj se je cake zacel masovno stejkat. Sicer je imel vmes se en trend navzgor ampak ni dosegel prejsnjega ath. Ko je youtuber Carl Moon najavil, da bo zacel stejkat cake, je to bil zacetek konca pomoje.

Zgodovina sprememb…

Sicer je zdaj cake bliz all time low, vsaj na grafu. Ampak kaj je fora? Da ga dost ljudi stejka in dost jih sprot vnovcuje (prodaja) svoje zastojn pridobljene kovance. Zato sem ze zdavnaj napisal, na zacetku se pomoje splaca, ko novi investitorji, novi stejkarji prihajajo masovno noter, potem pa ko je manj novih prihajajocih stejkarjev pa vec vnovcevanja s strani starih stejkarjev, potem se zacne trend navzdol, kajne?

Zgodovina sprememb…

Zakaj btc trenutno nekaj zrastu? Ker je dolar index nekoliko padel, to lahko blagodejno vpliva na bitcoin. Pa tudi sicer je btc tam dol dosegel pomembno obmocje in so se nekateri odlocili, da bodo tam malce nakupovali po znizani ceni. Kako je razmerje med long pa short za bitcoin? Se zmeraj je vec longov kot shortov. Vecina gemblarjev z leverage zgleda, je mnenja, da bo btc sel gor oziroma tako stavijo.

Ce ima kdo prevec casa, predlog, lahko gre pogledat kateri kovanci imajo konstantno rast v zadnjih 30 dnevih, pa ne govorim o teh pumpah, ki so na lestvici med top 10, ampak rocno pogledat cmc strani, se posebi me zanima tam nekje od 1000. mesta naprej, ker marsikater kovanc marketcap ni updatan in pristane na zadnjih straneh, ne zanimajo me toliko prve strani kovancev, ker te bolj ali manj poznam. Ce bo kdo imel cas pregledat, lahko napise nekaj imen teh kovancev iz cmc in potem lahko pogledam graf, ce je kak potencial glede tehnicne analize.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

1Earth je narastel x3 v zadnjih 12urah.8-O

ok, ampak pump kovanci odpadejo, iscejo se tisti, s konstantno rastjo

sem pogledal 1 earth, men kaze 151 procentov rasti v enem dnevu, sicer je videt obcasno vec pumpic ampak trend je se vedno navzdol, dokler ni breakota

Zgodovina sprememb…

lastao ::

Hei,

Ali kdo izvaja staking cake na binance ?
https://www.binance.com/en/support/anno...

Ali je tole dejansko prava računica:
7dni kaže 25%
15dni pa 20%

To je letno 250 kom za 1000cake
na dan cca 0,685cake
Se pravi za 15 dni cca 10kom, na mesec cca 20kom cake ?

lahko kdo dejansko to potrdi za cake ?

Lp
Sreča spremlja Hrabre :)

Koliko kejkov pa lahko das stejkat? Ponavadi imajo to neko malo smesno nizko omejitev, za pico. Zadnjic so imeli stejk COTI, 500 kosov max :D

Aha za 1000 kejkov dobis 7.13% v 90 dneh. Ni lih slabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blue30 ()

Jagdpanter ::

lastao je izjavil:

Hei,

7dni kaže 25%
15dni pa 20%

na dan cca 0,685cake

Lp

Oj, jaz stakam cake na bin, bolj za šalo, kakor za res, posaljšujem po 30 dni, splača ne vem, če se, računam, da bo kdaj cena s5 bullish do takrat pa stake na stake, ampak imam en tak gnil občutek, da bo mi na koncu ostalo kup nič vrednih tortic...

GupeM ::

lastao je izjavil:

Hei,

7dni kaže 25%
15dni pa 20%

na dan cca 0,685cake

Lp

Drži. Kolikor toliko. Ampak 7 in 15 dnevne akcije z visokimi procenti so običajno kratkotrajne narave. Stalne so 30, 60 in 90 dnevne, kjer so procenti precej nižji. Tako da ne preveč upat na takšne donose čez celo leto.

Pa procenti se znajo tudi znižat. Lahko se pa tudi povišajo, ampak je to manj verjetno.

Blue30 je izjavil:

Koliko kejkov pa lahko das stejkat? Ponavadi imajo to neko malo smesno nizko omejitev, za pico. Zadnjic so imeli stejk COTI, 500 kosov max :D

7,13 je letni donos. Če daš 4x za 90 dni stakeat, boš na koncu leta imel 71,3 cakea več. 90 dni je samo čas vezave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Machete ::

Tole je boljše: https://dex.aldrin.com/pools/
Je pa verjetno pametno te tokene takoj menjat za kak real coin, kot pa špekulativno jih kopičit.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

vaščan ::

ena na izi predikcija pomoje gremo ta teden še mal dol kakšen wick pod narisano črto potem 17januar bi pa lahko začel jit nazaj gor.

če se teden zaključi pod 40k potem čakam na 30k tam vložim še nekaj denarcev.

Ne vem no, a ni boljs kupovat, ko se trend obrne? Sej vem, da je vam vcasih bolj zanimivo in adrenalinsko lovit falling knife ceno, ampak a ni boljse biti bolj preprican kot pa nekaj tvegat? Ja, sej vem, tveganje prinasa adrenalin pa to, tist obcutek, ki ga morda dobis samo v kakem sportu, ampak pri sportu se morasmatrat, tukaj pa sam pritisnes na taprav gumb in adrenalin se ze pojavi, kaj pa to? Ampak pozor, to lahko zasvoji. Zato ne hodim v igralnice, stave itd. Sem probal ampak po zacetniski sreci se potem to ni nadaljevalo, ker sem opazil, da hisa na konc ima vecjo moznost za dobitek kot ti, in sem rekel, ni to zame. Probal sem tudi v kriptu leverage pa to, in ugotovil, da je kripto ze tako ali tako prevec volatilen, potem pa to pomnozis z leverage. Sej je lahko zabavno, ce se igras z malimi sredstvi, par dolarji, ampak samo za zabavo, ne zares.

vaščan ::

vlagatelj- fora je da podna neboš zadel in dolgoročno kupuješ dipe extreme fear in vlagaš dolar cost. spremljaš trend v smilsu kdaj je dovolj padlo, da spet nabaviš in kdaj si dovolj v plusu da si vzameš nekaj profita.
Nekaj je vlaganje nekaj pa trejdanje.
trejder- dober trejda v obe smeri short long in sledi trendom.
ampak res uspešnih trejderjev je malo.
Največ zaslužiš če vlagaš v startupe dolgoročno če kakšen uspe je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Končno nova stran:D

GupeM je izjavil:

lastao je izjavil:

Hei,

7dni kaže 25%
15dni pa 20%

na dan cca 0,685cake

Lp

Drži. Kolikor toliko. Ampak 7 in 15 dnevne akcije z visokimi procenti so običajno kratkotrajne narave. Stalne so 30, 60 in 90 dnevne, kjer so procenti precej nižji. Tako da ne preveč upat na takšne donose čez celo leto.

Pa procenti se znajo tudi znižat. Lahko se pa tudi povišajo, ampak je to manj verjetno.

Blue30 je izjavil:

7,13 je letni donos. Če daš 4x za 90 dni stakeat, boš na koncu leta imel 71,3 cakea več. 90 dni je samo čas vezave.

Nene, sem delil apr s 365 in pomnozil z 90 in dobil 7.13 :D

Ja, ce vlagas majhne vlozke, recimo ko je bil bear trend leta 2018, ce si dolar cost averagal do 3k, je bilo potrebno kar dost denarja za vlaganje, pa tudi dost casa. Ampak cajti takrat so bili bolj roznati kar se btc tice. Danes nekoliko manj, zarad prihajajocih regulacij, politike podnebnih sprememb, elektrike itd. Ampak to se itak vidi na grafu slej ko prej. Ce se trend obrne.

ginekk ::

Tatankas je izjavil:

En cardano blok zmore 46 transakcij in 2 smart contract calla in je 96 odstotno poln. To pove vse o superiornosti ade in zmožnostih verige v naslednjih nekaj letih. Vse ostalo je nakladanje in bullshit. Sem pa prepričan da regular ada holder ne razume napisanega.

A ti resno verjameš, da je rast vrednosti kripto kovancev kakorkoli povezana s tehnologijo?

Najdu sem en kovanc, ki raste, ampak je ze ful zrastu, danes pa sploh, tko da ga raj nebi priporocil, pa tudi verjetno ima kake tokenomicse, ki spodbujajo rast, ne vem. A se spomnete en kovanc, ki je bil rebase, tist je bil tak nateg lol.

Zgodovina sprememb…

miroB ::

Ta teden bo bjavljena decemberska letna inflacija. Če bo res večja, kot novemberska, kot napovedujejo, bo spet dip.
Pa še vprašanje: ali kdo sploh kupuje v tem času, ali pa vsi samo čakamo, kaj bo?
««
928 / 1559
»»