Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
mr_chai ::
Jagdpanter je izjavil:
Lolzz ovi mali tuber Jack on the box je pred 2 urama dal ven video postal bom kripto milionar hehe, pure cringe.
Pa ovo žensko sem zadnič poslušal,kaj je že, Maja Voje, ženska cela nahypana s temi NFT-ji in ostalimi meme shit coini pheee....
Joj, kr mal bruhnem ko oba ta imena slišim...
Sparkxl ::
PrihajaNodi je izjavil:
Fer je rekel da bo sredi decembra usdavil inflacijo. Nazadnje ko sem bral
Aha...ustavili bodo inflacijo...eni ste res prav prikupno naivni. In kako se inflacija ustavi? Tu ni knofa on/off.
Obstaja samo en način: zmanjšati obtok denarja in dvig obrestnih mer. Zdaj pa nagradno vprašanje: zakaj tega ne storijo? Zato, ker če to naredijo, sprožijo instanten pok balonov in recesijo.
Powell samo omeni da bodo mogoče naslednje leto čisto malo dvignili obrestno mero...0.25%...in trgi se stresejo.
Problem je, ker so že v štartu zajebali. Ko je prišla korona, je povpraševanje padlo. Da bi se ujelo ravnovesje, bi se takrat moralo zmanjšati obtok denarja. Naredilo pa se je ravno nasprotno. Obresti na 0 + novi triljoni. Nič se ni proizvajalo, dobili pa smo veliko novega denarja in možnosti za kreditiranje. Rezultat je inflacija in nastanek balonov, ker ta denar pač mora nekam it
kow ::
Zelo ste naivni. Recimo, da dvignejo obrestne mere na 1%. Srednjemu razredu se utrga. Saj niso stanovanja s kesom placevali. Ampak z dolgovi. Nezaposlenost gor. In to prvo revezi.
A noben ni pogledal kaksni so proracunski deficiti? v ZDA? V Slo? Brez inflacije, dolgov ni mogoce poplacati.
Ne pozabite, da ima FED 2 mandata. Kar je za njih odlicno, ker si pogosto nasprotujega -> nikoli niso naredili nic narobe. Tako sluzbo bi imel tudi jaz.
A noben ni pogledal kaksni so proracunski deficiti? v ZDA? V Slo? Brez inflacije, dolgov ni mogoce poplacati.
Ne pozabite, da ima FED 2 mandata. Kar je za njih odlicno, ker si pogosto nasprotujega -> nikoli niso naredili nic narobe. Tako sluzbo bi imel tudi jaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
dronyx ::
Obstaja samo en način: zmanjšati obtok denarja in dvig obrestnih mer. Zdaj pa nagradno vprašanje: zakaj tega ne storijo? Zato, ker če to naredijo, sprožijo instanten pok balonov in recesijo. Powell samo omeni da bodo mogoče naslednje leto čisto malo dvignili obrestno mero...0.25%...in trgi se stresejo.
FED ima glavno nalogo, da ne pade ameriška borza. Če pade borza, se jim sesuje ekonomija, pokojninski skladi, ki so močno izpostavljeni na borzi in še marsikaj. Čim bi začela ameriška borza padat, prične FED pospešeno tiskati nov denar, ne glede na pravljice, ki jih govorijo za javnost. Zato so se številni opekli, ker so računali na borzni padec. Ga ne more biti, če imaš za backup tako tiskarno denarja, ki lahko natisne kolikor hoče. Ne bom čisto nič presenečen, če ne bo FED zelo kmalu začel kupovati tudi delnice. FED-ova bilanca je trenutno okrog 30% BDP ZDA, BoJ bilanca pa 130% BDP Japonske. Torej FED ima še veliko rezerve. Ne morejo pa izvesti tega, kar strašijo, da bi resno dvignili obrestne mere, ker to pomeni takoj novo recesijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Ekonomijo bo ustavil ostali svet. ZDA izvaza inflacijo in latinska amerika ipd so ze dvignili obrestne mere. Zanimivo bo opazovati predvsem kitajsko inflacijo.
dronyx ::
Ekonomijo bo ustavil ostali svet. ZDA izvaza inflacijo in latinska amerika ipd so ze dvignili obrestne mere. Zanimivo bo opazovati predvsem kitajsko inflacijo.
Južna Koreja je dvignila obrestno mero iz 0,75% na 1%, inflacija pa se je povišala iz 3,1% na 3,8%. Torej sam dvig obrestne mere nima takojšnjega učinka na inflacijo, ker so vzroki nastali že prej, zaustavitev gospodarstva pa čez čas potem sicer zmanjša inflacijo, ampak povzroči pa visoko nezaposlenost in številne druge težave. Poleg tega če je glavni vzrok za inflacijo na strani ponudbe, potem tega ne morejo rešit z dvigom obrestne mere, saj bo ponudbe potem še manj, ker bo več firm v težavah.
IgorCardanof ::
TLDR, vodilni so zafukal svet. Pripravite se na slabse case.
Edit: svet za ostale*. Oni sami so di nakradli dovolj, da jim je kratkomalo vseeno, kaj se dogana ostalim. Razen ce bo narod vzel stvari v svoje roke, kar bi morda bilo dolgorocno najboljse.
Edit: svet za ostale*. Oni sami so di nakradli dovolj, da jim je kratkomalo vseeno, kaj se dogana ostalim. Razen ce bo narod vzel stvari v svoje roke, kar bi morda bilo dolgorocno najboljse.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Južna Koreja je dvignila obrestno mero iz 0,75% na 1%, inflacija pa se je povišala iz 3,1% na 3,8%. Torej sam dvig obrestne mere nima takojšnjega učinka na inflacijo, ker so vzroki nastali že prej, zaustavitev gospodarstva pa čez čas potem sicer zmanjša inflacijo, ampak povzroči pa visoko nezaposlenost in številne druge težave. Poleg tega če je glavni vzrok za inflacijo na strani ponudbe, potem tega ne morejo rešit z dvigom obrestne mere, saj bo ponudbe potem še manj, ker bo več firm v težavah.
0,25% je premajhen dvig. Ce bi dvignili takoj na 2%, bi se ze poznalo na potrosnji. Domnevam, da ima marsikdo variabilno obrestno mero za stanovanjski kredit. Samo z dvigom obrestne mere, lahko zmanjsas potrosnjo. Firme ne zmanjsajo proizvodnje, ce odpustijo par odstotkov zaposlenih (itak odpustijo najmanj produktivne). Suppyl ostane enak. Nezaposleni tudi manj trosijo -> dodatno zmanjsanje potrosnje.
Zgodovina sprememb…
Kripto ::
Knock, knock...
Who's there?
Chinese new year.
Go away!
Knock, knock...
Go away!
Who's there?
Chinese new year.
Go away!
Knock, knock...
Go away!
Wealth is mindset!
FireSnack ::
Harmony (ONE) se že lepo pobira po korekciji.
Preprodajalec NFT umetnin
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnack ()
Roke gor, roke dol...
Gremo niže,
kitajsko novo leto vse je bliže.
Medo vztrajno trka,
medo vse bolj močno pritiska,
nekaterim jajca močno že stiska.
Gremo niže,
kitajsko novo leto vse je bliže.
Medo vztrajno trka,
medo vse bolj močno pritiska,
nekaterim jajca močno že stiska.
Wealth is mindset!
Mato989 ::
IgorCardanof je izjavil:
TLDR, vodilni so zafukal svet. Pripravite se na slabse case.
Če bi jim res bilo vseeno zakaj potem ne dajo obresti kar na 50%? Kot kaže jim ni vseeno kajne? =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Cardano ima dno pri 0$, pa brez zamere Cardano holderji.
Ce se Sundaeswapov testnet izjavi ali da se pojavijo kakrsnikoli problemi, bo cardano letel iz deseterice. Ce pa teh problemov ne bo hitro resil, pa iz stoterice, v prihodnjih letih pa bo prevzel vlogo bitconnecta.
Ce se Sundaeswapov testnet izjavi ali da se pojavijo kakrsnikoli problemi, bo cardano letel iz deseterice. Ce pa teh problemov ne bo hitro resil, pa iz stoterice, v prihodnjih letih pa bo prevzel vlogo bitconnecta.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Bo dno, tega mini cikla. To sem mislil. Na dolgi rok ima vse dno pri 0$. Je pa Cardano res shitkojn vseh shitkojnov. Charles je karikatura geeka.
Ok, EOS mi gre se bolj na zivce. Pa "kitajski ethereum" Neo - lmao.
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Bo dno, tega mini cikla. To sem mislil. Na dolgi rok ima vse dno pri 0$. Je pa Cardano res shitkojn vseh shitkojnov. Charles je karikatura geeka.
Charles je gospod produktiven proti Dan Larimerju... se še kdo spomni Larimerja? Me zanima kateri unfinished project je pri njemu zdaj
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Nodi, Mina ti tone. Kako je pa safemoon zdajle inverse pumpnil.
Zgodovina sprememb…
Blue30 ::
Ti si celi shitcoin...
To lej ada ze pumpa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blue30 ()
IL_DIAVOLO ::
Kar mislite kupiti, zdaj je cas.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kar mislite kupiti, zdaj je cas.
Itak, zdaj je čas. Zarinite nekaj tisočakov notri takoj zdaj. Gremo na 100k
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
Edorta ::
kot zanimivost. eur je na vseh menjalnicah dipnil proti usd.
na bistampu pumpnu,
Yup, tudi meni se je tam zaprl posel usd - eur. Bitstamp je super za trgovanje s tem parom.
enemon ::
PrihajaNodi je izjavil:
Fer je rekel da bo sredi decembra usdavil inflacijo. Nazadnje ko sem bral
Aha...ustavili bodo inflacijo...eni ste res prav prikupno naivni. In kako se inflacija ustavi? Tu ni knofa on/off.
Obstaja samo en način: zmanjšati obtok denarja in dvig obrestnih mer. Zdaj pa nagradno vprašanje: zakaj tega ne storijo? Zato, ker če to naredijo, sprožijo instanten pok balonov in recesijo.
Powell samo omeni da bodo mogoče naslednje leto čisto malo dvignili obrestno mero...0.25%...in trgi se stresejo.
Problem je, ker so že v štartu zajebali. Ko je prišla korona, je povpraševanje padlo. Da bi se ujelo ravnovesje, bi se takrat moralo zmanjšati obtok denarja. Naredilo pa se je ravno nasprotno. Obresti na 0 + novi triljoni. Nič se ni proizvajalo, dobili pa smo veliko novega denarja in možnosti za kreditiranje. Rezultat je inflacija in nastanek balonov, ker ta denar pač mora nekam it
Mogoče bo FED ponovil vajo iz decembra 2018. Po crashu pa spet po starem naprej.
Nodi, Mina ti tone. Kako je pa safemoon zdajle inverse pumpnil.
V eni uri je že +18% od dna. Buy the dip!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
Bullish!
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Celsius je spusil 50m$ v BadgerDAO hacku. Ni usodno, je pa neugodno.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Anney ::
Odločte se že kaj boste povedali, eni kričite medvedu, drugi biku, jaz pa vas poslušam pa kupujem pa prodajam na vaše krike že dva dni, pa sem spet na nuli, samo delo mi delate pa čas tratite.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
FireSnack ::
IgorCardanof je izjavil:
Celsius je gotof!
Preprodajalec NFT umetnin
KakoLepo ::
zlabra ::
najbl zanimiv je k je šel btc iz 8k na 3k, je kolega reku to gre na nič, ne kupvat, zdej se vam pa 20k ne zdi možno, hahah , preveč mate 100k v glav, nebo to kar takoj k si zamisliš
alice padla tocno na trendlinijo in odboj navzgor za kaksnih 20 procentov, ampak vse se je odvijalo tako hitro, ni bilo nastavljenih zvoncev, alice please come back
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KakoLepo ()
Pa ne da se kar s par stotaki sedite na kupu gnoja in upate na crash?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
IgorCardanof je izjavil:
50m niti priblizno ni usodno za njih, domnevam. Ampak ja, celsius je kar greedy - dajejo visoke donose strankam. Zlahka se zaj**jo se bolj in potopijo.
sand/usd, recimo, da se je skoraj dotaknil prve trend crte, skoraj, ceprav tista crta ni toliko pomembna saj predstavlja manjsi time frame, ampak vseen, potem pa je narisana tudi druga trend crta mal visje zgoraj. Tako kot v primeru MANA, je prej trend crta predstavljala potencialen suport, ampak ker je padel pod njo, jo zdaj testira kot mozen nov resistance ali pa bo naredil breakout gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KakoLepo ()
PacificBlue je izjavil:
Request
Prosim, ne omenjat requesta. Ne upam se iti pogledati kdaj sem se jih znebil. Verjetno nekaj mesecev pred prvim pumpom
Zgodovina sprememb…
Charles je gospod produktiven proti Dan Larimerju... se še kdo spomni Larimerja? Me zanima kateri unfinished project je pri njemu zdaj
Morm priznat, da si imel prav. lol
btc v razmerju s teslo, graf sicer ni popoln, saj lahko vidite, da ni ravno perfektno uposteval trend crte, ampak vseeno, sicer dolg nisem spremljal tega ampak zdaj sem opazil, da je 18 novembra btc padel pod trednlinijo prot tesli, morda je kdo, ki to spremlja, dumpnil btc v teslo, sem ziher da sigurn kak bogat tole spremlja, ki se zanima za teslo in btc.
Ne seri. Bitcoin cash je BCH, tole je pa XEC. Webpage je tako ociten - da je to scam. Se prav nasmejes ko odpres.
"Introducing eCash: the new battle-tested cryptocurrency forged from centuries of economic theory". LMAO - kolk moras bit neumen, da kupis ta stavek.
"Introducing eCash: the new battle-tested cryptocurrency forged from centuries of economic theory". LMAO - kolk moras bit neumen, da kupis ta stavek.
Zgodovina sprememb…
mr_chai ::
No in dame in gospodje, takole izgleda dead cat bounce. Še mal dol, pol pride še en mali skokec, potem pa zima...