Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
SuperKripto ::
Zdaj sem dobil preblisk. Vse je v bistvu placebo. To je, v kar smo prepricani, to v kvantni realnosti postane resnicnost. Ce smo prepricani da bo fejk tableta pomagala, bo potem res pomagala. Nasa zavest spreminja sub atomske delce v kvantnem polju, ker je na tem sub atomskem nivoju vse energija, frekvenca, se jo da spreminjat.
Rias Gremory ::
Model umiri se.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
SasoS ::
gandolfino je izjavil:
Jutro, eno resno vprašanje za primer večje korekcije ali tudi za primer popolnega crasha:
hipotetično da je pojutrišnjem 40% padec in jaz imam nastavljene Stop Loss limite, recimo 10% nižje od trenutnih cen (stop 42.500, limit 42.450)
ali je to 100% garancija da mi proda ali se lahko zgodi da mi preskoči moj order in ne proda?
In to nima veze če npr. Binance v tistih trenutkih šteka ali celo mrkne in imam jaz nastavljene stop loss limite že od prej?
Ne, če imaš stop limit order, ti lahko ne bo prodalo, ker bo cena prehitro šla dol. Če hočeš obvezno prodat, moraš imet stop market order, ampak takrat je lahko cena trejda precej različna od stopa.
Tako je, poslušaj njega =)
Je pa res, da če bo stop limit order dovolj nizko oz. dovolj visoka razlika med stopom in limitom skoraj ni variante da ne bi prodalo ni pa 100% samo 99,999%
Ja.. morda narediš stop limit z malo večjo razliko, potem pa malo nižje še stop market. Nekatere menjalnice to omogočajo, npr FTX, pa nastaviš reduce only in si good, če misliš, da prihaja doomsday :)
Al pa je flash crash, ti proda po polovični ceni, cena pa je nazaj še višje preden se sploh zlogiraš nazaj na borzo. Stop losse se tako zelo učinkovito striže na kriptoju ker 1. ni regulacije in 2. je majhna likvidnost.
Ko bo bear, bo šlo dol počasi.
IL_DIAVOLO ::
Tole se še ni najbolj napumpalo, pa bi se verjetno še malo lahko? Kaj mislite?
https://coinmarketcap.com/currencies/re...
Za obrnit 1000 evrov ni slab gamble :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Neon87 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
OK, 1000€ ravno nimam kje dobit.. ampak ja, dejansko pri Reef ni še nobene "špičke"..
DegenGambler ::
Iz včeraj zvečer do sedaj spet 6 plač gor ...
Pobiram 5k iz shitcoinov v bolj stabilne naložbe.
"Up until you lose, you are winning" - DegenGambler
"It does not matter what we want, once we get it, then we want something else."
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
BorutO ::
DegenGambler je izjavil:
V kaj si to vložil, da imaš za 6 plač gor? Jaz sem pri eni plači obstal. ;)
IL_DIAVOLO je izjavil:
OK, 1000€ ravno nimam kje dobit.. ampak ja, dejansko pri Reef ni še nobene "špičke"..
Mislil sem minimalni vlozek 100 evrov in gre gor vsaj x10. 50 centov je zelo realna vrednost.
Tudi zilliqa. Low risk high return ;)
Cez par mesecev pa pretopis magari v bitcoin :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
DegenGambler je izjavil:
V kaj si to vložil, da imaš za 6 plač gor? Jaz sem pri eni plači obstal. ;)
Bolj je vložek toliko večji. Drugače pa BSC defi shitcoini. Cake, Bake, Burger, ...
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
tonis ::
Mislim da gre xtz še enkrat probat... Včeraj (zvečer) sta kanal prebila LTC in BCH, XRP bullish vzorec, pa sem rekel evo, zakaj pa ne bi še xtzju uspelo... in mu ni..
Če tudi zdaj ne bo šlo, je večja verjetnost da bo šel po večji zalet.
XRP, je zadnjo 4h svečo zaključil nad dnevnim resistance-om. Ne vem pa če je 4h sveča dovolj da to imenujemo breakout, glede na to, da je vzorec viden na dnevnem grafu.
Če tudi zdaj ne bo šlo, je večja verjetnost da bo šel po večji zalet.
XRP, je zadnjo 4h svečo zaključil nad dnevnim resistance-om. Ne vem pa če je 4h sveča dovolj da to imenujemo breakout, glede na to, da je vzorec viden na dnevnem grafu.
endelin ::
Izgleda sem zbral najslabsi cas za prodajo ltc par dni nazaj pri cca 157 sem mislil da me bo počakal
Edin thekey je priliman na dveh usd pri meni skor non stop
Edin thekey je priliman na dveh usd pri meni skor non stop
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
SuperKripto ::
paradoxxx ::
gandolfino je izjavil:
Jutro, eno resno vprašanje za primer večje korekcije ali tudi za primer popolnega crasha:
hipotetično da je pojutrišnjem 40% padec in jaz imam nastavljene Stop Loss limite, recimo 10% nižje od trenutnih cen (stop 42.500, limit 42.450)
ali je to 100% garancija da mi proda ali se lahko zgodi da mi preskoči moj order in ne proda?
In to nima veze če npr. Binance v tistih trenutkih šteka ali celo mrkne in imam jaz nastavljene stop loss limite že od prej?
Ne, če imaš stop limit order, ti lahko ne bo prodalo, ker bo cena prehitro šla dol. Če hočeš obvezno prodat, moraš imet stop market order, ampak takrat je lahko cena trejda precej različna od stopa.
Tako je, poslušaj njega =)
Je pa res, da če bo stop limit order dovolj nizko oz. dovolj visoka razlika med stopom in limitom skoraj ni variante da ne bi prodalo ni pa 100% samo 99,999%
Ja.. morda narediš stop limit z malo večjo razliko, potem pa malo nižje še stop market. Nekatere menjalnice to omogočajo, npr FTX, pa nastaviš reduce only in si good, če misliš, da prihaja doomsday :)
Al pa je flash crash, ti proda po polovični ceni, cena pa je nazaj še višje preden se sploh zlogiraš nazaj na borzo. Stop losse se tako zelo učinkovito striže na kriptoju ker 1. ni regulacije in 2. je majhna likvidnost.
Ko bo bear, bo šlo dol počasi.
Dober point, se strinjam. V zadnjih 2 mesecih je bilo kar nekaj takih momentov, ko bi ti pobralo stop loss, potem pa takoj nazaj gor.
A_A ::
Ko cardano se spravi v obtok smart contracts, pol pa bo res moon. To se ni nic :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
A_A ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ko cardano se spravi v obtok smart contracts, pol pa bo res moon. To se ni nic :)
kdaj imajo pa v planu?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
realize ::
Največ tu vas drži oz. govori o Tezosu. Ima pa najslabše returne od vseh kriptov v top 100 če na hitro pogledam. Mogoče bolje, da date v Paxos Standard.
Vprašanje ... če imam recimo 1000 enot neki cheap coinov, recimo v vrednosti 0,0001 kupljenih, narase na 0,001 in sem takoj v profitu recimo za 2000 dolarjev. Potem pa pade na 0,00001 ... a potem izgubim ves vložen denar oz. bankrotiram, ali še imam vedno enote kupljene, le, da niso pol več nič vredni? Nekako ne štekam tega. Narase za desetinko, pa imaš lahko za par 100 dolarjev profita, če bi 100 dolarjev notri vložil, če pa pade za desetinko od vloženega, se pa zgodi kaj? Po logiki bi še vedno mogel imeti kupljene coine, samo koliko mi potem gre v minus, če imam vloženega stotaka, izguba je pa večja? Če bitcoin kupim cel, za 40.000 usd, potem pričakujem, da bom toliko v zgubi, kolikor bo vreden ob padcu. Nekako ne štekam tega. Sem malo googlal, pa mi ne uspe najti.
Lmao
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Coine obdržiš. Nikoli ne zgubiš več od vloženega, razen če uporabljaš margin.
Vedno jih lahko prodaš (skoraj vedno, razen če je res totalno dead)...odvisno od cene, si lahko na -90%, ampak (skoraj nikoli) ne bo -100% in nikoli več kot 100%.
Vedno jih lahko prodaš (skoraj vedno, razen če je res totalno dead)...odvisno od cene, si lahko na -90%, ampak (skoraj nikoli) ne bo -100% in nikoli več kot 100%.
Borut, najlažje ti bo da delaš sledeči izračun.
KOLIČINA_MOJIH_TOKENOV * VREDNOST_ENEGA_TOKENA = CELOTNA_VREDNOST_VSEH_TOKENOV
pa narediva en izračun: kupim 0.1 BTC, vrednost 1 BTC je 46500, sledi torej:
0.1 * 46500 = 4650$
Imam torej 4650$.
Če cena BTCja pade na 30000$, potem sledi, da imam:
0.1 * 30000 = 3000$
Sedaj imam 3000$ še.
ČE želiš drugačne številke, vnesi v enačbo in se igraj s tem. To sicer se ponavadi dela v 5 razredu osnovne šole, ampak nikoli ni problem, da se naučimo :)
KOLIČINA_MOJIH_TOKENOV * VREDNOST_ENEGA_TOKENA = CELOTNA_VREDNOST_VSEH_TOKENOV
pa narediva en izračun: kupim 0.1 BTC, vrednost 1 BTC je 46500, sledi torej:
0.1 * 46500 = 4650$
Imam torej 4650$.
Če cena BTCja pade na 30000$, potem sledi, da imam:
0.1 * 30000 = 3000$
Sedaj imam 3000$ še.
ČE želiš drugačne številke, vnesi v enačbo in se igraj s tem. To sicer se ponavadi dela v 5 razredu osnovne šole, ampak nikoli ni problem, da se naučimo :)
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
@BorutO
Googlaj Bitconnect, "Hey, hey, hey"
Lahko rečem samo to - 100% bo vsaj en bitkonekt tudi v tem ciklu.
Googlaj Bitconnect, "Hey, hey, hey"
Lahko rečem samo to - 100% bo vsaj en bitkonekt tudi v tem ciklu.
Machete ::
Zdaj pa že sam nisem več ziher, ampak očitno je tale borut en mega trol. Najprej sem mislil, da je legit človek.. sam ne moreš takih strelat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Sejbo ::
Vprašanje ... če imam recimo 1000 enot neki cheap coinov, recimo v vrednosti 0,0001 kupljenih, narase na 0,001 in sem takoj v profitu recimo za 2000 dolarjev. Potem pa pade na 0,00001 ... a potem izgubim ves vložen denar oz. bankrotiram, ali še imam vedno enote kupljene, le, da niso pol več nič vredni? Nekako ne štekam tega. Narase za desetinko, pa imaš lahko za par 100 dolarjev profita, če bi 100 dolarjev notri vložil, če pa pade za desetinko od vloženega, se pa zgodi kaj? Po logiki bi še vedno mogel imeti kupljene coine, samo koliko mi potem gre v minus, če imam vloženega stotaka, izguba je pa večja? Če bitcoin kupim cel, za 40.000 usd, potem pričakujem, da bom toliko v zgubi, kolikor bo vreden ob padcu. Nekako ne štekam tega. Sem malo googlal, pa mi ne uspe najti.
kle sem se pa ulegel
:D
BorutO, raj nam povej kater coin boš naslednji kupil, da še mi naredimo 100% instant.
BorutO, raj nam povej kater coin boš naslednji kupil, da še mi naredimo 100% instant.
Naj perci pobrise, preden kakob vidi
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Borut, iskreno, glede na razumevanje, ki si ga pokazal, bi se držal Binance Lite verzije, mogoče maksimalno SPOT trading. Ostalo kot je Margin, Futures in vse ostalo, je trenutno še nekaj let pred tabo.
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DegenGambler ()
Saj margina nočem ... le klasično verzijo.
Nisem nič legit, če nimam pojma. Če vprašam koga za pomoč, sem na ignoru ali pa dobim take odgovore, kot jih imate zdaj nekateri tu gor. Še dobro, da je nekdo normalen tu gor, pa odgovori, tudi, če je totalno butasto vprašanje ...
Nekdo mi je že veliko razložil, se sproti učim. Ampak ... profit pa imam še vedno. :)
Nisem nič legit, če nimam pojma. Če vprašam koga za pomoč, sem na ignoru ali pa dobim take odgovore, kot jih imate zdaj nekateri tu gor. Še dobro, da je nekdo normalen tu gor, pa odgovori, tudi, če je totalno butasto vprašanje ...
Nekdo mi je že veliko razložil, se sproti učim. Ampak ... profit pa imam še vedno. :)
Motion ::
sorri ma tisto vprašanje gor je prva triada osnovne šole resno.
kako stvar poguglaj in se mal izobrazi prej kot sprašuješ.
kako stvar poguglaj in se mal izobrazi prej kot sprašuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Ja pač mi ni bilo jasno ... če za malo zrase, pa si takoj več v profitu, kot si vložil notri, če za isto pade od vloženega, pa mi ni bilo jasno kako je potem s tem. Še vedno pa mi ni noben odgovoril, če je margin v Binancah mišljeno tisto, ko zraven kriptovalute piše 3, 5, 10 ipd
Saj sem napisal, da sem iskal, pa nisem našel ... mogoče ne vem pod kaj iskati ... No, tu se smejite, a nekdo je rekel, da izgubiš, če se greš margin ... Razen enega noben drug tega ni omenil, samo afne guncate na račun drugih.
Saj sem napisal, da sem iskal, pa nisem našel ... mogoče ne vem pod kaj iskati ... No, tu se smejite, a nekdo je rekel, da izgubiš, če se greš margin ... Razen enega noben drug tega ni omenil, samo afne guncate na račun drugih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
Na neumno vprašanje ne mores dobit pametnega odgovora. Vprašanje ki si ga postavil, ne zahteva poznavanja kriptovalut, to je cista logika.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ja pač mi ni bilo jasno ... če za malo zrase, pa si takoj več v profitu, kot si vložil notri, če za isto pade od vloženega, pa mi ni bilo jasno kako je potem s tem. Še vedno pa mi ni noben odgovoril, če je margin v Binancah mišljeno tisto, ko zraven kriptovalute piše 3, 5, 10 ipd
https://lmgtfy.app/?q=margin+trading
Ja, tisto je maksimalen margin, ki se ga lahko greš. Ampak kot sem že napisal, bi se držal raje stran od tega.
Lepa stran je to. Če ti kupiš tokene, pa njihova vrednost pade, potem ti tokene še zmeraj imaš, samo so pač vredni toliko manj. Zagotovo ne boš nikoli v minusu.
Medtem ko če se igraš z margin tradingom, lahko izgubiš vse. Vsa sredstva. Če recimo mislim, da bo šlo gor in greš recimo 3x margin, pa gre cena dejansko dol, se bo zgodilo, da ti bo binance zaplenil vse tokene in na koncu ne boš imel ničesar.
Vse to kako deluje je jasno določeno, logično in vse naprej. Binance nikogar ne goljufa. Samo tako na hitro, kakšna je razlika med marginom in navadnim tradingom.
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
DegenGambler je izjavil:
Ja, tisto je maksimalen margin, ki se ga lahko greš. Ampak kot sem že napisal, bi se držal raje stran od tega.
Lepa stran je to. Če ti kupiš tokene, pa njihova vrednost pade, potem ti tokene še zmeraj imaš, samo so pač vredni toliko manj. Zagotovo ne boš nikoli v minusu.
Medtem ko če se igraš z margin tradingom, lahko izgubiš vse. Vsa sredstva. Če recimo mislim, da bo šlo gor in greš recimo 3x margin, pa gre cena dejansko dol, se bo zgodilo, da ti bo binance zaplenil vse tokene in na koncu ne boš imel ničesar.
Vse to kako deluje je jasno določeno, logično in vse naprej. Binance nikogar ne goljufa. Samo tako na hitro, kakšna je razlika med marginom in navadnim tradingom.
Hvala za pojasnilo.
Motion ::
Aston_11 ::
A je zerion next uniswap - je kdo naredil kaj transakcij tam za morebiten airdrop?
Daš CMC link?
To je DEX menjalnica. Nima svojega tokena (še?)
Lahko pa bood naredili isto airdrop kot ga je naredil uniswap.
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
XRPNERD ::
Hahaha kakšne pokaš ti...
Google nima odgovora na tako neumno vprašanje - verjetno sploh še noben ni tega googlal.
Dej se lih malo izobrazi (dobronamerno, da ne boš izgubljal denarja) preden ustreliš spet kakšno tako, da je BTC za 100 € vložka pri ceni 40.000 € predrag, nek XYZ shitcoin za 100 € vložka pri ceni 0,00001 € pa poceni.
gandolfino ::
Glede stop loss, hvala za odgovore,
torej večji gap med stop in limitom.
Plan sem mel kupit 10 ETH kljub visoki ceni, pričakujem vsaj še 100% gor v naslednjih mesecih, ne bi pa rad izgubljal svojih prihrankov, so pa problem nihanja ja gor in dol za te stop losse..
Morš pol vsak dan spremljat trende, ni tak: zdaj kupim 10 ETH nastavim stop limite, pustim pri miru ne gledam in vzamem cez 2 meseca 100% profit. Ni tak simpl..
torej večji gap med stop in limitom.
Plan sem mel kupit 10 ETH kljub visoki ceni, pričakujem vsaj še 100% gor v naslednjih mesecih, ne bi pa rad izgubljal svojih prihrankov, so pa problem nihanja ja gor in dol za te stop losse..
Morš pol vsak dan spremljat trende, ni tak: zdaj kupim 10 ETH nastavim stop limite, pustim pri miru ne gledam in vzamem cez 2 meseca 100% profit. Ni tak simpl..
Določen smisel ima...če vložiš 100€ boš (verjetno) hitreje naredil +100€ na manjšem kovancu (ali pa hitreje izgubil), ker za BTC bo trajalo da bo šel +100% (ČE bo).
Ampak po drugi strani vložit recimo 10 jurjev v nek obscure coin, zato da bo šel mogoče +100% gor, pa nima misla.
Dolgoročno je meni edino BTC delal nek konstanten profit. Vse ostalo je več ali manj p&d, če si zgrešil vrh, si v minusu (merjeno v BTC-jih).
BNB je recimo v dolarjih ATH, v BTC-ju pa komaj dosegel vrh septembra lani, merjeno v ETH pa še vedno 20% nižje od ATH...
Ampak po drugi strani vložit recimo 10 jurjev v nek obscure coin, zato da bo šel mogoče +100% gor, pa nima misla.
Dolgoročno je meni edino BTC delal nek konstanten profit. Vse ostalo je več ali manj p&d, če si zgrešil vrh, si v minusu (merjeno v BTC-jih).
BNB je recimo v dolarjih ATH, v BTC-ju pa komaj dosegel vrh septembra lani, merjeno v ETH pa še vedno 20% nižje od ATH...
Google nima odgovora na tako neumno vprašanje - verjetno sploh še noben ni tega googlal.
Dej se lih malo izobrazi (dobronamerno, da ne boš izgubljal denarja) preden ustreliš spet kakšno tako, da je BTC za 100 € vložka pri ceni 40.000 € predrag, nek XYZ shitcoin za 100 € vložka pri ceni 0,00001 € pa poceni.
Virtualni račun:
Kak se ti zdi profit za 250 usd oz. dobrih 200 evrov? Rajši v šitcoin vlagam, več zaslužim pa prej, kot pa prek bitcoina.
Ampak ko daš v enačbo nizek vložek in potencialen velik gain v sorazmerno kratkem času, pa je poceni altcoin prava odločitev. 10x ali 100x povečanje BTC-ja v nekem kratkem času je nemogoče pričakovati.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!