Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
profesjonalc ::
@Kakob, imaš mogoče kak insiderski info glede celsius plačilne kartice? Nevem a naj čakam glede na to da uporabljam njihov sistem al vzamem binance card.
tonis ::
Jaki odvisno kaj te zanima pri sveči. pri breakeout-u iz vzorca jaz gledam close, je pa res velikokrat potem še retest(kot pravi PowaAaah malo višje)
https://shorturl.at/puNS6
Pri dotikih supportov/resistancov pa je včasih dovolj le špica, če je odpor velik včasih do dotika sploh ne pride.
Pol imaš še en kup oblik sveč - to je enkrat aqua(SuperKripto) razlagal - hammer, hanging man, shooting star candle - pri teh rabiš še eno potrditveno svečo zraven...
Mesečni graf, malo premice probavam kako izgleda večletni trend. Po enem smo celo pod trendlinijo... Če bi jo zadeli ta mesec bi bilo to malo pod 80k, drug mesec pa nekaj tisočakov nad 80k. Včeraj je nekdo omenil da mu neznani indikator (po moje kakšen izmed fib) kaže vrh marca, okrog 90k. Morda se pa res najdemo tam nekje...
Komur se črte zdijo izmišljotina, naj pogleda kako lepo se cena naslanja/odbija in od ene in od druge linije.
Meni je tole čista matematika.
https://shorturl.at/puNS6
Pri dotikih supportov/resistancov pa je včasih dovolj le špica, če je odpor velik včasih do dotika sploh ne pride.
Pol imaš še en kup oblik sveč - to je enkrat aqua(SuperKripto) razlagal - hammer, hanging man, shooting star candle - pri teh rabiš še eno potrditveno svečo zraven...
Mesečni graf, malo premice probavam kako izgleda večletni trend. Po enem smo celo pod trendlinijo... Če bi jo zadeli ta mesec bi bilo to malo pod 80k, drug mesec pa nekaj tisočakov nad 80k. Včeraj je nekdo omenil da mu neznani indikator (po moje kakšen izmed fib) kaže vrh marca, okrog 90k. Morda se pa res najdemo tam nekje...
Komur se črte zdijo izmišljotina, naj pogleda kako lepo se cena naslanja/odbija in od ene in od druge linije.
Meni je tole čista matematika.
PowaAaaaH ::
Če se boš kdaj na podlagi RSI-ja odločal za entry ali exit je dobro počakat na jasn breakout, ponavadi z naslednjo 4h svečo, lahka imaš pa bolj tvegane entrije že vmes. Se pravi tako kot support trendline deluje tudi reistance trendline.
Ko se enkrat trendline prebije načeloma ne velja več. Velikokrat boš opazil kako se na support trendline bounca vedno ko se ga dotakne.. Je zanimivo in je sigurno nekaj na tem ni neka strategija, ki ne pije vode.
Ko vse skupaj povežeš z drugimi potrditvami so lahko trade-i zelo "močni" v tvojo korist.
Glede xrp-ja se strinjam se zna zgodit breakout v naslednjih dneh, tudi prejsne tvoje analize pijejo vodo :)..
Po mojih izkušnjah so najboljši breakouti oz entriji pri breakoutih tisti, ki prebijejo resistance IN retestajo oz nrdijo nazaj support na prejšni resistance in potem letijo v nebo.
Če gres takoj ob "breakoutu" v pozicijo se velikokrat izkaze za fake one. In pol se pritozujejo vsi zakaj breakouti ne delujejo pri trejdanju.
Ali ponavadi gledaš zaključeno 4h svečo in ali je pomemben close oz. high oz. low parameter. Jaz si še nisem ustvaril mnenja kateri parameter je bolj pomemben predvsem pri prebojih gor ali dol. Kakšno je pa tvoje mnenje?
@tonis kaj pa ti misliš?
Thx obema.
Meni te sveče niso tako pomembne kje se zaprejo in odprejo oz. Odvisno v kakšnem kontekstu. Nova sveča npr na mojo strategijo naprinta nov TTM, vidim bolj jasen direction kam gre RSI..
Lahko ti pa veliko pove, če se odpre nad samim resistanceom in kako se na sploh premika price action.. Zato je pri tehnični analizi pomembno prvo znat brat price action oz. je že to dovolj, da tradeaš brez kakrsnih koli indikatorjev..
Indikatorji so ti bolj kot neka pomoč oz. dodatna potrditev.
Support - resistance in trendline plus price action je prvo kar si želis navadt.
To da se učis razne paterne shooting star, hammer itd. skoraj nima smisla saj zame ga ni imelo, se spomnim da sm si vse narisal v zvezek in se jih probal naučiti haha.. brez učinka..
Razni trikotniki, flagi, double/tripple topi itd pa znajo pridt prav. Sam spet, če boš probal trade-at vse ne boš dosti naredu. Master 1 ali 2 za začetk.
Pri prebojih za gor ali na vzdol kot si rekel je pomebno vec stvari.
Npr. tonis je prej objavil graf xrp, ki dela pattern (bullish) trikotnika.. za breakoute je pomebn oz najboljše, da cena konsolidira nekaj časa z manjšim volume-om pod resistanceom in recimo naslednji candlestick (urni ali 4 urni) dodaja volume in prebije navzgor, takrt je najboljše da nrdi še pullback nazaj na ta resistance (pri raznih trikotnikih imas vecinoma casa brez pullbacka) in takrat je "najbolj safe" entry za v trade, boljšga entrija si tezko zelis z kjerim koli patternom (da ti naredi nazaj pullback na novi support)..
Vedno hočeš gledati še druge timeframe-e in ne bit fokusiran samo na enega.. Tako vidiš širšo sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PowaAaaaH ()
krefi ::
je možno videti kje kdaj se bo dodal kakšen kovanec na binance?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
Sergio4 ::
DegenGambler je izjavil:
bi se ljubilo komu razložit ta binance launchpad? In kako v tem ICO (je to sploh ICO?) priti zraven.
To je platforma kako binance lansira projekte. V svoji zgodovini sta bla dva načina lansiranja. Začel se je s tem, da si držal količino bnbjev. Odvisno od tega koliko bnbjev si imel, si lahko dobil do 10 ticketov za nakup tokenov. Potem se je zgodil žreb in s približno 10-30% verjetnostjo je bil ticket dobiten. Z vsakim dobitnim ticketom si potem lahko kupil od 200$ do 300$ dolarjev tokenov.
No ponavadi so se ti tokeni začeli prodajat pri cenah od x2 do x7. Potem pa je večinoma hitro sledil dump.
Okej, sedaj pa se je Binance spomnu nov način. "Subscription način". Pogleda se razmerje tvoji tokeni / tokeni vseh ostalih in tak delež tokenov od vseh na voljo lahko kupiš. Več kot imaš BNBjev, več jih lahko kupiš. Kar se je zgodilo je, da si token (SFP) lahko kupil po 0.1$. Takoj ob prodaji je bil vreden 1.5$, danes je bil najvišje pri 4.2$. Torej x42. Od tod taka norija. x42 v enem tednu praktično iz nič.
Najlepša hvala za razlago. Glede novega načina in razmerja.. kaj so tvoji tokeni in tokeni vseh ostalih? Ves porfolio ali samo bnb?
tonis ::
xtz hodlerji bodo bdeli do 1AM, ko se zaključijo vse današnje sveče
Če bo nad 3.80$ je dober znak.
En bullish občutek imam, ampak počakajmo...
noč!
noč!
DegenGambler ::
DegenGambler je izjavil:
bi se ljubilo komu razložit ta binance launchpad? In kako v tem ICO (je to sploh ICO?) priti zraven.
To je platforma kako binance lansira projekte. V svoji zgodovini sta bla dva načina lansiranja. Začel se je s tem, da si držal količino bnbjev. Odvisno od tega koliko bnbjev si imel, si lahko dobil do 10 ticketov za nakup tokenov. Potem se je zgodil žreb in s približno 10-30% verjetnostjo je bil ticket dobiten. Z vsakim dobitnim ticketom si potem lahko kupil od 200$ do 300$ dolarjev tokenov.
No ponavadi so se ti tokeni začeli prodajat pri cenah od x2 do x7. Potem pa je večinoma hitro sledil dump.
Okej, sedaj pa se je Binance spomnu nov način. "Subscription način". Pogleda se razmerje tvoji tokeni / tokeni vseh ostalih in tak delež tokenov od vseh na voljo lahko kupiš. Več kot imaš BNBjev, več jih lahko kupiš. Kar se je zgodilo je, da si token (SFP) lahko kupil po 0.1$. Takoj ob prodaji je bil vreden 1.5$, danes je bil najvišje pri 4.2$. Torej x42. Od tod taka norija. x42 v enem tednu praktično iz nič.
Najlepša hvala za razlago. Glede novega načina in razmerja.. kaj so tvoji tokeni in tokeni vseh ostalih? Ves porfolio ali samo bnb?
Sem se slabo izrazil. Ja tu se glede samo tvoj BNB balance napram BNB balanceu vseh udelezencev. Je dejansko se en korak bolj kompleksno (tebi se belezi povprecje koliko bnbja drzis cez neko kratko obdobje in potem sam "commitas" te bnbje i.e. zavezes se, da bos ta bnb porabil za nakup tokena po taki ceni. Seveda pac ti bo bnb na komcu ostal, ker tokenov ni dovolj). No potem se pa razmerje izracuna kot moji commitani bnbji / vsi commitani bnbji vseh igralcev.
"Up until you lose, you are winning" - DegenGambler
"It does not matter what we want, once we get it, then we want something else."
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
MadIggy ::
https://www.binance.com/en/support/anno...
Poleg razumevanja support-resistence je meni najbolj koristen volume profile (no to gre itak skupaj), to dvoje v kombinaiji z RSI, WAE in Hull 60. Pa kakšen dober discord channel.
Sergio4 ::
DegenGambler je izjavil:
DegenGambler je izjavil:
Sem se slabo izrazil. Ja tu se glede samo tvoj BNB balance napram BNB balanceu vseh udelezencev. Je dejansko se en korak bolj kompleksno (tebi se belezi povprecje koliko bnbja drzis cez neko kratko obdobje in potem sam "commitas" te bnbje i.e. zavezes se, da bos ta bnb porabil za nakup tokena po taki ceni. Seveda pac ti bo bnb na komcu ostal, ker tokenov ni dovolj). No potem se pa razmerje izracuna kot moji commitani bnbji / vsi commitani bnbji vseh igralcev.
Ahaa torej kupis s svojimi bnbji in ne s fiatom/stablecoinom. No ok, to razloži rast bnb-ja zadnje dni hvala še enkrat.
endelin ::
Sam zakaj tak optimizem za xtz? Na prvi strani je ene par 10 coinov, ki so po rasti 24h tudi danes pred xtz
krefi ::
Poleg razumevanja support-resistence je meni najbolj koristen volume profile (no to gre itak skupaj), to dvoje v kombinaiji z RSI, WAE in Hull 60. Pa kakšen dober discord channel.
poznaš kakšen dober discord channel?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
PowaAaaaH ::
Volume sm pozabu omenit ja, WAE in Hull 60 pa nisem nikoli uporabljal niti ne vem o čem se gre :) maš pa veliko strategij, načeloma je bil skoraj vsak indikator tudi backtestan in temelji na neki podlagi..
Ko pa osvojiš tehnično podlago, pride pa tezji part - psihologija.. Tkrt ne vidis vec rdecga pa zelenga candlea, ampak buyjerje, sellerje, folk proti kateremu igraš, zakaj je tam resistance, zakaj tam tok povečana prodaja in beari pritiskajo, kje pridejo bulli v igro, kje ima folk stop losse in pr keri ceni bo zgrmel vse dol itd. To je tist glavni in najtežji part trejdanja in zato tisti, ki pravijo da grafi ne delujejo vrjetno ne vidijo globjega pomena v tem. Niso to samo svečke in črte za risat, je veliko globji pomen človeške psihologije.
Anney ::
A v plus? Celih ali z decimalko? Vrednost je : $0.08814
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
SuperKripto ::
En short majhna pozicija se mi zdi kar dober trejd tuki
A vi shortarji se kar vztrajate. No, enkrat se vam bo posrecilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
ferstanislav ::
Zdravo,
Evo vprašanje za vas strakovnjake, glede na to da sem nov v kriptovalutah bi vprašal v kaj se danes najbolj splača vložit oziroma ima prespektivo za naprej?
Lp
Evo vprašanje za vas strakovnjake, glede na to da sem nov v kriptovalutah bi vprašal v kaj se danes najbolj splača vložit oziroma ima prespektivo za naprej?
Lp
BlackDeath ::
ADA mislim da sem se zadnji cas kupil, zdaj gre se samo navzgor. Drzim pesti za penzijo.
Sem pa prejle pogledal kaj se dogaja na mojem Binance racunu in vidim neke visoke stevilke - BNB se cez noc dvignil za 50% in prek 100EUR
Prav smesno je vse skupi
Sem pa prejle pogledal kaj se dogaja na mojem Binance racunu in vidim neke visoke stevilke - BNB se cez noc dvignil za 50% in prek 100EUR
Prav smesno je vse skupi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlackDeath ()
Mato989 ::
xtz hodlerji bodo bdeli do 1AM, ko se zaključijo vse današnje sveče
noč!
Slab občutek :(
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Fantje, pa tko dobr je Tezosu kazal, zdej pa spet zgleda kt da se je zaletu v steno ...
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
Osebno se mi zdi shortanje BNBja ena izmed najbolj degenerate potez trenutno. Glede na to, kak potencialin buy pressure ima ...
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
BlackDeath je izjavil:
ADA mislim da sem se zadnji cas kupil, zdaj gre se samo navzgor. Drzim pesti za penzijo.
Prav smesno je vse skupi
Eloncku je bilo tudi smesno, ko se mu je dvignil za 700 procentov, v enem dnevu doge kuza laja z repkom miga coin. Drgac pa 50 procentov sred bull runa je normalna zadeva. A ves, kao
peky ::
Glede na rast zadnih nekaj dni, sem računal na vsaj manjši popravek z nastavljenimi sell orderji. Short mi je lepo uspel nekaj dni nazaj pri Cardanu in pri tistem padcu Rippla, tokrat se žal ni izšlo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: peky ()
hehe, ce bi vi shortarji zadnje mesece bili tako vztrajni v kontra smeri, da bi lovili padce za vsak mozn long, namest short, bi zdej bili v penziji. Se dobr da niste, ker se neb imel s kom pogovarjat tle. hehe . sej ne hec. ampak sej jaz tudi ne kupujem bitcoina, tak da nimam kej zamerit.
Zgodovina sprememb…
Zadeva je taka. Odvisno. Ker realnost je spremenljiva iz sekunde v sekundo. Gre se za prehod med paralelnimi realnostmi, na podlagi tvojih misli (zavestnih in podzavestnih) obcutkov, prepricanj, stopnje zavesti in koliko imas tist trenutek visoko vibracijo ali frekvenco. Lahk se zgledujes po indijancih, ki s skupinskim plesom privabljajo dez. To storijo na nacin, da ustvarjajo v sebi obcutke, kot da je dez ze tam, da je naliv in da dez povzrocil blatno zemljo in oni si predstavljajo zelo zivo da skacejo in plesejo po blatu.
Potem se agregatni oblak miselnosti o tem sprosti in scasoma, ce je dovolj mocen se lahko materializira.
Potem se agregatni oblak miselnosti o tem sprosti in scasoma, ce je dovolj mocen se lahko materializira.
Motion ::
Neon87 ::
Tole se še ni najbolj napumpalo, pa bi se verjetno še malo lahko? Kaj mislite?
https://coinmarketcap.com/currencies/re...
Pa ce kdo ne verjame. Mi tudi tukaj ustvarjamo, na nek nacin, skupinsko privabljanje dogodkov, kot indijanci. Se prav spekuliramo in na podlagi nasih trdnih prepricanj o tem kaksna bo cena, ali bo bull run in podobne stvari, se potem ustvarja skupinski agregatni oblak. Ce je dovolj mocan se scasoma lahko materializira. Zato smo tudi veckrat uganili skupinsko v kaksen kovanc, ki mu je potem tudi uspelo. Zato, ker je bil agregatni oblak dovolj mocan. To je odvisno tudi od ljudi, koliko energije sproscajo s svojimi mislimi, zavestjo in vibracijo.
Zgodovina sprememb…
gandolfino ::
Jutro, eno resno vprašanje za primer večje korekcije ali tudi za primer popolnega crasha:
hipotetično da je pojutrišnjem 40% padec in jaz imam nastavljene Stop Loss limite, recimo 10% nižje od trenutnih cen (stop 42.500, limit 42.450)
ali je to 100% garancija da mi proda ali se lahko zgodi da mi preskoči moj order in ne proda?
In to nima veze če npr. Binance v tistih trenutkih šteka ali celo mrkne in imam jaz nastavljene stop loss limite že od prej?
hipotetično da je pojutrišnjem 40% padec in jaz imam nastavljene Stop Loss limite, recimo 10% nižje od trenutnih cen (stop 42.500, limit 42.450)
ali je to 100% garancija da mi proda ali se lahko zgodi da mi preskoči moj order in ne proda?
In to nima veze če npr. Binance v tistih trenutkih šteka ali celo mrkne in imam jaz nastavljene stop loss limite že od prej?
Machete ::
gandolfino je izjavil:
Jutro, eno resno vprašanje za primer večje korekcije ali tudi za primer popolnega crasha:
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Rias Gremory ::
Še vedno držim XRP, me dober občutek vara in delam napako?
Ja, najboljše bo če se sam naučiš kaj moraš gledati. Z občutki bo težka.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zezz ::
Eth nenormalno, zdele iti notr bi bil čisti kazino ampak očitno folk še kar dere..adijo pamet, ker jo ni več
Se pomembno opozorilo. Ni dovolj da imas obcutek, v smislu da nekaj pricakujes ali zgolj verjames. Ne. Mors biti trdno preprican kot da to ze obstaja zdej ta trenutek. Ce dovolj ljudi verjame da je zdaj ta tenutek bull run, bo pac bull run. Tko simpl je to. Tudi tehnicna analiza je za nekatere zgolj orodje da postanejo trdno prepricani v nekaj, in ce je dovolj taksnih, se bo ustvaril agregatni oblak in se scasoma lahko materializira v realnost.
Zgodovina sprememb…
paradoxxx ::
gandolfino je izjavil:
Ne, če imaš stop limit order, ti lahko ne bo prodalo, ker bo cena prehitro šla dol. Če hočeš obvezno prodat, moraš imet stop market order, ampak takrat je lahko cena trejda precej različna od stopa.
vrunc ::
Tole se še ni najbolj napumpalo, pa bi se verjetno še malo lahko? Kaj mislite?
Jih imam za enih 800 eur in tudi še čakam :) da gre gor.....
Mato989 ::
gandolfino je izjavil:
Ne, če imaš stop limit order, ti lahko ne bo prodalo, ker bo cena prehitro šla dol. Če hočeš obvezno prodat, moraš imet stop market order, ampak takrat je lahko cena trejda precej različna od stopa.
Tako je, poslušaj njega =)
Je pa res, da če bo stop limit order dovolj nizko oz. dovolj visoka razlika med stopom in limitom skoraj ni variante da ne bi prodalo ni pa 100% samo 99,999%
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
To the moon, sem gledal posnetek kjer astronavt govori o tem, da astronavti ne gredo v vesolje s finger crossed in upajo da se izide. Ne. Moras biti preprican v nekaj, ce ne ne gres v to. Isto je z ostalimi stvarmi, vkljucno s kriptom. Ce si preprican, da bo nekaj zraslo v ceni, bo verjetno res. Pomaga lahko tehnicna analiza, da postanes preprican v nek razplet trejda. Ampak to je lahko le Placebo. Za razmislek, tako deluje kvantna fizika.
Zgodovina sprememb…
nekdonekje je izjavil:
Kitajski exchange coin raste, obstaja še kak indijski?
WazirX je indijska menjalnica. Je pa Indija tudi benala kriptovalute, tako da ne svetujem naložbe :D
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
paradoxxx ::
gandolfino je izjavil:
Tako je, poslušaj njega =)
Je pa res, da če bo stop limit order dovolj nizko oz. dovolj visoka razlika med stopom in limitom skoraj ni variante da ne bi prodalo ni pa 100% samo 99,999%
Ja.. morda narediš stop limit z malo večjo razliko, potem pa malo nižje še stop market. Nekatere menjalnice to omogočajo, npr FTX, pa nastaviš reduce only in si good, če misliš, da prihaja doomsday :)