Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
tonis ::
Po pisanju sodeč jih ima kar nekaj sodelujočih v tej temi po nekaj 1000 kovancev. Zato tudi vržem kakšen graf gor, jaz osebno sem jih včeraj prvič kupil in danes prodal - za par 10EUR profita
..ne da zdaj pametujem - ampak kot sem rekel običajno ne gre v prvo čez kanal... (xtz)
..ne da zdaj pametujem - ampak kot sem rekel običajno ne gre v prvo čez kanal... (xtz)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tonis ()
kakob ::
Nodi je bil včasih ful bolj inovativen, študiral je coine z dna CMC-ja, ki so imeli potencial.
A to misliš Bankera?
Never take a financial advice from someone who works for a living.
enemon ::
Mato989 ::
Nodi je bil včasih ful bolj inovativen, študiral je coine z dna CMC-ja, ki so imeli potencial. Zdaj se pa joka nad tem XTZ-jem že par let.
Kolk pa ma on v XTZ-ju, a kdo ve?
Kolikor vem ima ona cca 8.000-10.000 kovancev
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Senior Dev ::
Po mojih informacijah jih ima okoli 300.000 kajti 4$ bi tako naneslo 1.200.000$ kar je okoli milijon € kar je po matomatiki minimalna vsota za penzijo.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
SasoS ::
Ja, in XTZ je bil pred 1 letom 3,46 - se pravi bi imel $1.038.000...
Potem 1 leto čakaš da gre iz $3,46 na $4 zaradi 160 jurjev, BTC pa medtem naredi 3k -> 46k? Na S&P bi imel dobil več...
Potem 1 leto čakaš da gre iz $3,46 na $4 zaradi 160 jurjev, BTC pa medtem naredi 3k -> 46k? Na S&P bi imel dobil več...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
perci ::
Zdej pa lahko nehamo s tem. Če se hočete norca delat iz nodija, si odprite novo temo, kjer bo lahko sodeloval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Mato989 ::
Kot kaže se je rast ustavila... pa sem mel gumb prodaj pri 3,13€ pa nisemin je že 3,08€ :(
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Mislim da ti bodo dali 2nd chance. 4urna sveča je čisto brez špice na vrhu, kar ni ravno pogost pojav. Jasno, ni nujno, upanje pa je.
endelin ::
DeeJay ::
Je kdo pršu zraven pri Umbrella ali Evolution Finance? Oba nardila x100 danes.
Don't f with me.
Jaz sem moje manjše holdinge prodajal. Po 50% od coina (XEM, Beam, ETC...). Okrog 600eur vsega skupaj zneslo.
Sedaj si še nekaj XTZjev unstake-am, da lahko pripravljam sell. Razmišljam še o 30% XRP.
Ta situacija mi ne diši. Že dolgo raste vse skupaj. Danes je pa 3/4 stvari zelenih...
x100 v enem dnevu? pa to je noro.
Sedaj si še nekaj XTZjev unstake-am, da lahko pripravljam sell. Razmišljam še o 30% XRP.
Ta situacija mi ne diši. Že dolgo raste vse skupaj. Danes je pa 3/4 stvari zelenih...
x100 v enem dnevu? pa to je noro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
BorutO ::
Zgleda, da se ti coini malo hecajo :p ... ko jih kupim, se rast ustavi ali pada, ko jih prodam, pa naenkrat bum gor. :P
Ena dobra primerjava s temi bttji ... včeraj prodal čez 400.000 enot po lepem profitu, ker sem pričakoval, da bo tudi tako hitro padlo, kot je zraslo, pa ni hotelo pasti, zato sem hitro nazaj kupil 300.000 enot. danes raste, spet prodam, takoj, ko je začelo padati, spet lep profit čez noč ... prej notri vplačam, naenkrat neha rasti, samo še padati, hitro prodam ... ko prodam, spet začne rasti, spet kupim, zdaj sem spet prodal, pa je naraslo naenkrat. :P Hehe ... Še dobro, da mi tega denarja ni škoda in mi je na koncu še smešno ta graf spremljati. :)
Ena dobra primerjava s temi bttji ... včeraj prodal čez 400.000 enot po lepem profitu, ker sem pričakoval, da bo tudi tako hitro padlo, kot je zraslo, pa ni hotelo pasti, zato sem hitro nazaj kupil 300.000 enot. danes raste, spet prodam, takoj, ko je začelo padati, spet lep profit čez noč ... prej notri vplačam, naenkrat neha rasti, samo še padati, hitro prodam ... ko prodam, spet začne rasti, spet kupim, zdaj sem spet prodal, pa je naraslo naenkrat. :P Hehe ... Še dobro, da mi tega denarja ni škoda in mi je na koncu še smešno ta graf spremljati. :)
paradoxxx ::
Umbrela žal nisem bit whitelistan, EVN je pa bil some shady stuff kot sem bral na telegramu/twitterju s strani ekipe. FXF sem včeraj skoraj prišel notri, ampak je ravno takrat bila ta scena s TSLA pa je bil fee izjemno visok in pol kar nisem swapal, naredil 10x potem. Pa drugič.
DeeJay ::
ja jebeni so teli ETH feeji.... sm hotu v EVN pridt, pa je bil fee 1 ETH...
tole je ful slabo za Ethereum network... če naujo kmal poštimal bo folk res šu na druge networke.
tole je ful slabo za Ethereum network... če naujo kmal poštimal bo folk res šu na druge networke.
Don't f with me.
Ma daj, koliko že vtrgajo na bitstamps etheriuma? 0,1? ali tu nekje ... v glavnem ... 100 dolarjev po tamalem ... kot da je 100 jurjov vreden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
Ni mi čisto jasno, najprej je bil fee 0.05, potem po nekaj minutah pa kar 3ETH. A ma kdo razlago za to? Je morda povezano s tem, koliko je bilo tokenov še na voljo. Ali pa koliko je transakcij takrat za potrdit na tem contractu? In da bi potem z 3ETH prehitel vse ostale? Je kaj na tem?
Te feeje si ti traderji sami nabijajo, da provizije pobirajo in vlagajo v svoje bitcoine, ethereume ali ostale coine ... ti traiderji so tako bogati, da glava boli.
PowaAaaaH ::
Kakšnega experta bi prosil za mnenje, če se temu reče RSI support?
(to je XLM vs USD)
Nisem expert, ampak ja, je ta način pravi.
Najboljše ti je to spremljati na 4h grafu drugače je preveč noise-a. Prav tako vedno hočeš dati pri RSI-ju mal "rooma", da se rsi NE dotika trendlina, par milimetrov. Zame je to velikokrat prvi dejavnik, ko je support broken, da exitam trade. Seveda moraš tukaj se povezati price action in druge stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PowaAaaaH ()
kakob ::
Te feeje si ti traderji sami nabijajo, da provizije pobirajo in vlagajo v svoje bitcoine, ethereume ali ostale coine ... ti traiderji so tako bogati, da glava boli.
Več branja pa manj pisanja, ker zdaj ko sem to prebral mene glava boli. Pa ne od bogatije.
Never take a financial advice from someone who works for a living.
Več branja pa manj pisanja, ker zdaj ko sem to prebral mene glava boli. Pa ne od bogatije.
LOL. Pa Borut je car no, lej kaj mu je "uspelo" z BTTjem.
^
Js se jebem z trejdanjem za 5-20% na trade on pa z prvim trejdom nrdi 120%+
Respect.
XRPNERD ::
Sem se tudi jaz spomnil na to. Pa še na un rek, da ima n...... ...... .... ....... ..... krompir.
p.s. Šele zdej sem prebral njegov komentar. Te feeje si sami nabijajo, da pobirajo provizije ummm??? Wtf did i just read?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: XRPNERD ()
Na momente se mi zdi da je dobra zamenjava za Nodija Borut.
SuperKripto ::
Kot zanimivost naj povem, da je shillanje bitcoina pa doge zacelo ravno takrat ko je bil na dnu suporta pri obeh. se pravi pri doge/btc pa bitcoin v primerjavi z delnico tesle, btc/tsla. Pri obeh teh grafih je Eloncek Musek zacel shillat. Pa da ne bo kdo mislil, da Tesla najprej objavi novico da bo kupila btc. ne. najprej se kupi, sele nato se uradno pove drugim. Drugac bi lovil ze napumpano ceno. Toliko o tem, da Elonovi twitti nimajo povezave s tehnicno analizo. Ocitno imajo, saj ne verjamem da bi bilo taksno nakljucje, da bi ravno pri obeh pri dnu suporta zacel shillat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
SuperKripto je izjavil:
najprej se kupi, selel nato se uradno pove drugim.
vau, to je pa res zanimivost. nikol si ne bi tega mislil.
zato ker sem tukaj prebral nekaj o najavljanju za apple, da bi kupil btc. Zato sem to napisal, ker mogoce nekaterim tole ni ocitno. Novice so za strizenje ovc.
Zgodovina sprememb…
DegenGambler ::
Ej aqua, a je mozno, da je musk izvedel da hoceta apple in amazon kupitj ful btcja in je zato objavu tole s teslo, da jim je nabceno bitcoina za 20% gor. Tak kurac v rit ker jih ne mara?
"Up until you lose, you are winning" - DegenGambler
"It does not matter what we want, once we get it, then we want something else."
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
Po mojem mnenju je model financno preskrbljen in se mu gre verjetno za cisto neke visje cilje kot pa zgolj denar. Zato predvidevam, da je le marionetna lutka za strice iz ozadja, ki ga tudi financirajo in so ga postavili na stolcke. V zameno za doloceno agendo in program. Vse omenjena podjetja spadajo zame v isti kos. Elite lahk nadzorujejo vec podjetij, zakaj bi imeli samo eno, ce lahko imajo vse top korporacije.
Zgodovina sprememb…
Najboljše ti je to spremljati na 4h grafu drugače je preveč noise-a. Prav tako vedno hočeš dati pri RSI-ju mal "rooma", da se rsi NE dotika trendlina, par milimetrov. Zame je to velikokrat prvi dejavnik, ko je support broken, da exitam trade. Seveda moraš tukaj se povezati price action in druge stvari.
Glede na točnost napovedi si kar expert
Saj tole sem začel spremljat ravno zaradi tvojih objav, ko si pisal o rsi supportu.
Sicer pa, hvala za pojasnilo...
Kripto mesi je izjavil:
Bitch please, nehaj nakladati.
A ni logicno, ce lahk printas denar iz nic, da lahk kupis vsa podjetja? Torej zakaj bi jim bil cilj zgolj zasluzek, saj lahk printajo denar iz nic. Ocitno se gre za visje cilje. Verjetno se tukaj gre za vecjo moc in kontrolo nad ljudmi. Ce pogledas kaj delajo ta podjetja, ravno to, da se dela na vecjem nadzoru ljudi. Pametni telefoni, pametni avtomobili, vohunjenje na druzbenih omrezjih, spletnem iskalniku, kupovanje prek interneta, blockchain, nadzor nad transakcijami itd.
Zgodovina sprememb…
Aqua, saj vemo da so manipulacije..
Kaj ko bi ti raje še kaj svojega TA znanja uporabil v tej temi..
ti bomo (bolj) hvaležni...
Kaj ko bi ti raje še kaj svojega TA znanja uporabil v tej temi..
ti bomo (bolj) hvaležni...
Upam da Model 3 ne bo šel gor, ker ga imam že naročenega.
xtz prodan.. naj se cvre v peklu :)
po kolko si kupoval?
rabim coin za duplirat čez noč
LP, Senior Dev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Glede na točnost napovedi si kar expert
Saj tole sem začel spremljat ravno zaradi tvojih objav, ko si pisal o rsi supportu.
Sicer pa, hvala za pojasnilo...
Če se boš kdaj na podlagi RSI-ja odločal za entry ali exit je dobro počakat na jasn breakout, ponavadi z naslednjo 4h svečo, lahka imaš pa bolj tvegane entrije že vmes. Se pravi tako kot support trendline deluje tudi reistance trendline.
Ko se enkrat trendline prebije načeloma ne velja več. Velikokrat boš opazil kako se na support trendline bounca vedno ko se ga dotakne.. Je zanimivo in je sigurno nekaj na tem ni neka strategija, ki ne pije vode.
Ko vse skupaj povežeš z drugimi potrditvami so lahko trade-i zelo "močni" v tvojo korist.
Glede xrp-ja se strinjam se zna zgodit breakout v naslednjih dneh, tudi prejsne tvoje analize pijejo vodo :)..
Po mojih izkušnjah so najboljši breakouti oz entriji pri breakoutih tisti, ki prebijejo resistance IN retestajo oz nrdijo nazaj support na prejšni resistance in potem letijo v nebo.
Če gres takoj ob "breakoutu" v pozicijo se velikokrat izkaze za fake one. In pol se pritozujejo vsi zakaj breakouti ne delujejo pri trejdanju.
xtz prodan.. naj se cvre v peklu :)
po kolko si kupoval?
rabim coin za duplirat čez noč
LP, Senior Dev
Vedno sm vedu, da si ti en in isti!! Haha, pozabu zamenjat account, zdej ko tok aktivno trolas a?
Btw, da bi bli najbolj degeneratein ne samo trejdal s shitcoini, kje recimo pravocasno zves za nove "revoluciarne" projekte, kateeih potem naredijo x100 takoj ob listingu? Govorim recimo za paid network, ki je naredil x200 takoj. Itak je vecino scam, to mi je jasn.
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
A_A ::
nimam pojma po kolko sem ga kupil, poceni ne, tako da ali je minus ali rahel plus.. vsekakor brezveze za tako dolgi rok :)
Jaki-1 ::
Če se boš kdaj na podlagi RSI-ja odločal za entry ali exit je dobro počakat na jasn breakout, ponavadi z naslednjo 4h svečo, lahka imaš pa bolj tvegane entrije že vmes. Se pravi tako kot support trendline deluje tudi reistance trendline.
Ko se enkrat trendline prebije načeloma ne velja več. Velikokrat boš opazil kako se na support trendline bounca vedno ko se ga dotakne.. Je zanimivo in je sigurno nekaj na tem ni neka strategija, ki ne pije vode.
Ko vse skupaj povežeš z drugimi potrditvami so lahko trade-i zelo "močni" v tvojo korist.
Glede xrp-ja se strinjam se zna zgodit breakout v naslednjih dneh, tudi prejsne tvoje analize pijejo vodo :)..
Po mojih izkušnjah so najboljši breakouti oz entriji pri breakoutih tisti, ki prebijejo resistance IN retestajo oz nrdijo nazaj support na prejšni resistance in potem letijo v nebo.
Če gres takoj ob "breakoutu" v pozicijo se velikokrat izkaze za fake one. In pol se pritozujejo vsi zakaj breakouti ne delujejo pri trejdanju.
Ali ponavadi gledaš zaključeno 4h svečo in ali je pomemben close oz. high oz. low parameter. Jaz si še nisem ustvaril mnenja kateri parameter je bolj pomemben predvsem pri prebojih gor ali dol. Kakšno je pa tvoje mnenje?
@tonis kaj pa ti misliš?
Thx obema.
Če sem z odgovori kakorkoli pomagal, lahko uporabite linke. Hvala.
https://www.binance.com/?ref=16525783
https://www.binance.com/?ref=16525783
Rias Gremory ::
Zdaj ko gledam tole finančno terminologijo mi bo še zanimivo ratalo, svašta.
Saj verjetno vsi poznate, ampak mogoče komu prav pride: https://www.investopedia.com/financial-...
Saj verjetno vsi poznate, ampak mogoče komu prav pride: https://www.investopedia.com/financial-...
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Nisem pozabil zamenjat account ampak tisto je pac forica od Senior deva
Sej vem, senior bi se podpisal z recimo Joze ali pa Klemen ali pa Janez recimo
- Petyr Baelish
- Petyr Baelish
svecka ::
Ali kdo gleda Global market cap ? Je komu pomemben faktor pri nakupu?
https://www.coingecko.com/en/global_cha...
Tale chart mi je zanimiv, vendar mogoče pozna kakega, ki bolj realnočasovno spremlja market cap, ne da se na vsako dobro 1 uro osveži, ko je prepozno?
Tale chart mi je zanimiv, vendar mogoče pozna kakega, ki bolj realnočasovno spremlja market cap, ne da se na vsako dobro 1 uro osveži, ko je prepozno?
Ali kdo gleda Global market cap ? Je komu pomemben faktor pri nakupu?
Mogoče to misliš? Live je.