» »

Ozonski čistilci zraka

Ozonski čistilci zraka

1
2
»

Sheteentz ::

Jaz sem naredil ozonski čističec čevljev. V eno večjo škatlo sem dal manjšo z aliexpress generatorjem ozona za 15€ in dva ventilatorja. Odstrani smrad po smrdečih čevljih, sem jih pa očitno malce preveč časa pustil v škatli, cca 6 ur, in so čevlji oddajali vonj po ozonu še par dni. Verjetno bi bi bilo dovolj kakšne pol ure, mogoče celo manj. Bom eksperimentiral s časom, da bom prišel do najbolj optimalnega časa čiščenja.

Kvinta ::

Jaz tega sploh ne bom kupo smo vsi zdravi ....zjutraj ko okno odprem mi direkt iz štale zadiši .... vonj po kravah vse patogene ubije :))
A.C.A.B

pirx ::

@mat xxl
OK, hvala.

@Sheteentz
10-15 min. bo morali biti povsem dovolj. :)

Overdoziranje ni dobro iz dveh razlogov. Prvi je, da ozon pospešuje staranje nekaterih materialov, predvsem gum in PVC. Drugi pa, da overdoza lahko povzroči neželene kemične reakcije: "For example, when ozone was mixed with chemicals from new carpet in a laboratory setting, the ozone reduced many of the chemicals but created a variety of dangerous organic chemicals in the air. While the target chemicals were reduced, the dangerous byproducts rendered the process moved."

Kapitan Jack ::

Tema je sicer stara 4 leta, ampak imam vprasanje.

Kupil bi en tale ozonski na amazonu, predvsem za avtomobil. Zadnjih par mescev sem bil okrog, pa skoz spal v avtomobilu, pa bi rad ga malo osvezil, ker cutim malo neprijetne vonjave.

A lahko to masino prizgem in pustim 30minut v avtomobilu, ki je v podzemni garazi? Ko odprem, ne bom skodil nobenemu s tem? Garaza je velika, sistemi za prezracevanje so tudi, ampak vseeno rajsi vprasam.

matobeli ::

Komot. Če bo šel kdo točno takrat mimo bo zavohal da nekaj smrdi drugače kot klasika, po kakšni uri se pa ta ozon razgradi, itak je fajn da laufaš ventilacijo po avtu (notranje kroženje!) kar pomen da si nekje zraven.

Kapitan Jack ::

matobeli je izjavil:

Komot. Če bo šel kdo točno takrat mimo bo zavohal da nekaj smrdi drugače kot klasika, po kakšni uri se pa ta ozon razgradi, itak je fajn da laufaš ventilacijo po avtu (notranje kroženje!) kar pomen da si nekje zraven.

Ce moram laufati ventilacijo, potem moram imeti prizgan avtomobil, kar pomeni da moram ven iz garaze. Mogoce je to se pametneje.

A ne morš sam z kontaktom ventilacije laufat?

Sicer pa ja, tistih 30min mej zalaufan avto pa mir. Sej je garaža, ne špajza.

Pa nabavi si malo močnejši generator, ne ravno 10g/h. Jaz mam 60g iz Aliexpress in se kar fajn koncentracija naredi, vsaj gledena na odziv mojga respiratornega sistema.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Avenger ::

Ko se je ravno tema ponovno oživela lahko prispevam svoja 2 centa, sploh potem ko me je starfortr spraševal kako se je obneslo, sicer 4 leta kasneje odgovarjam, pa evo.

Torej, hotel sem nevtralizirat vonjave pri kavču, ki smo ga predhodno mokro oprali in posušili - pa je imel še vedno nek vonj po zatohlem. V ta namen sem tudi nabavil rokav, oziroma ogromno vrečo, in sem potem kavč dal v to vrečo, dal not ozonizator, jo s sesalcem napihnil (Karcher ima možnost tudi pihat), zaselotejpal odprti konec in vklopil ozonizator za nekih 10-15 minut. Vse skup sem potem pustil več kot 24 ur. Potem sem odprl okna, spustil vrečo in počakal da se zlufta šele nato sem snel vrečo. Kavč je imel vonj po.. ozonu, recimo. Čez mogoče teden, dva, kavč ni imel nobenega zaznavnega vonja, tako da lahko samo rečem, da deluje res fantastično. Ideja z vrečo je bila, da je koncentracija res maksimalna in da se ozon ne izgublja v prostoru in tam recimo brez potrebe nažira kake gume v oknih in podobno.

Zdaj je pred mano projekt čiščenja avto klime in nameravam pustit ozonizator delat 10 minut, z vklopljeno klimo in cirkulacijo, ventilator pa na max. Čez 4 leta poročam kako je šlo... :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Pri avtu je efekt občuten še veliko prej, men je kar pomagalo.

Sam ne bit poseben, tko kot jaz ko sem prvič to delal, in nastavi notranje kroženje zraka.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smrdeč vonj v prostoru

Oddelek: Loža
151537 (910) tikitoki
»

vonj v avtu

Oddelek: Na cesti
334571 (3054) yoco
»

Ali UV svetloba uniči covid virus? (strani: 1 2 3 )

11011630 (8017) And981
»

smrad po klimi

Oddelek: Na cesti
379880 (7353) TheBlueOne
»

V avtu smrdi po barvi

216153 (5358) korenje3

Več podobnih tem