» »

Ali UV svetloba uniči covid virus?

Ali UV svetloba uniči covid virus?

1 2
3
»

louser ::

Ti sploh ne razumeš prilepljen ega :))

hamez66 ::

Več ovir postavimo virusu, težje nas bo ta okužil. Verjetnostni račun pa to. Postavljanje stvari na sonce je skrajno nepraktično. Hvala za inteligentne predloge.

zamotsloteh ::

Far-UVC light: A new tool to control the spread of airborne-mediated microbial diseases
Nazoren prikaz kako UVC potolče viruse, bakterije....

zamotsloteh ::

Za UVC pa moram račistiti kakšno moč potrebujem za on line dezinfekcijo, sem preklical naročilo ker komponente ne gredo skupaj?
V zgornjem članku omenjajo 2mJ /cm2 za 95°dezinfekcijo na 1m razdalje, če sem prav razumel? Tistega robota na kolseih si ne morem privoščiti:))

vostok_1 ::

Jezus kristus.


Ej mahoni, koliko si že dal za n95 maske, 300+€?
There will be chutes!

Fun times ahead.

hamez66 ::Video verjetno glavnega korejskega človeka v boju proti covid krizi, ki natančno razloži kako in kaj.

Pove isto, kar sem govoril že dolgo nazaj. Da gre tudi za aerosolni prenos, da maske močno pomagajo, da se na zahodu odsvetuje maske zaradi tega, ker jih primarno rabijo zdravniki in da WHO zavaja; naprej.. da virus na določenih površinah v trenutnih pogojih (nizka vlažnost + nizka temperatura) lahko zdrži zelo dolgo, tudi 5 dni. Pri glasnem govorjenju ali petju nastajajo aerosoli, ki lahko okužijo druge (ta prenos se je zgodil v njihovi sekti, kjer so peli), pri kašljanju in kihanju nastanejo kapljice. Za kapljice se šteje tiste nad velikostjo 5 mikronov. Pri glasnem govorjenju ali petju lahko okužimo nekoga več metrov daleč.

Še nekaj pomembnih podatkov. 20% ljudi ne kaže znakov okužbe. Na dan naredijo okoli 15k testov (imajo 51,5 miljonov prebivalcev - se pravi naredijo še manj testov na miljon prebivalcev, kot pri nas). Pravi, da imajo dober odziv tudi zaradi kapitalizma (ker se firmam splača pobrati profit). Priporoča dosledno umivanje rok in nošenje mask. Na koncu pove, da ni razloga za aroganco in vzvišenost, da sta Evropa in ZDA podcenjevali virus s tem, da niso priporočali mask.

V glavnem, povedal ni nič takega, česar nismo mogli vedeti že pred 3mi tedni.

Če imate preveč časa, si potem lahko ogledate še:Stephen Curry z glavnim ameriškim znanstvenikom Trumpove ekipe. Za razliko od Trumpa ta tip obvlada. Med drugim je tudi povedal, da se nikoli ni zgodilo, da Trump ne bi upošteval znanstvene razlage oz. da bi delali proti znanstveni razlagi. Je pa Trump dajal oz daje take izjave, da se človek upravičeno drži za glavo.

Verjamem, da bo tale intervju Korejca naredil spremembo. Ni se več treba sprenevedati - virus se širi pri glasnem govorjenju, petju, aeorosolno, in maske pomagajo, v bistvu so eno glavnih orožij proti novemu korona virusu. Seveda pa je še naprej treba tudi rokice umivat.

O UV svetlobi in ozonu pa ni govoril :=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1664186 (103) starfotr

Print Teme se je strgalo

Oddelek: Problemi človeštva
331259 (621) errhec
»

A še sprejemate pošiljke iz Aliexpressa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
564063 (411) kixs
»

Tehnično vprašanje za koncentrator kisika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
742675 (1159) jype
»

"Steklo", ki prepušča UV svetlobo?

Oddelek: Znanost in tehnologija
181451 (909) Matthai

Več podobnih tem