» »

Ali UV svetloba uniči covid virus?

Ali UV svetloba uniči covid virus?

1 2
3
»

louser ::

Ti sploh ne razumeš prilepljen ega :))

hamez66 ::

Več ovir postavimo virusu, težje nas bo ta okužil. Verjetnostni račun pa to. Postavljanje stvari na sonce je skrajno nepraktično. Hvala za inteligentne predloge.

zamotsloteh ::

Far-UVC light: A new tool to control the spread of airborne-mediated microbial diseases
Nazoren prikaz kako UVC potolče viruse, bakterije....

zamotsloteh ::

Za UVC pa moram račistiti kakšno moč potrebujem za on line dezinfekcijo, sem preklical naročilo ker komponente ne gredo skupaj?
V zgornjem članku omenjajo 2mJ /cm2 za 95°dezinfekcijo na 1m razdalje, če sem prav razumel? Tistega robota na kolseih si ne morem privoščiti:))

vostok_1 ::

Jezus kristus.


Ej mahoni, koliko si že dal za n95 maske, 300+€?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

hamez66 ::



Video verjetno glavnega korejskega človeka v boju proti covid krizi, ki natančno razloži kako in kaj.

Pove isto, kar sem govoril že dolgo nazaj. Da gre tudi za aerosolni prenos, da maske močno pomagajo, da se na zahodu odsvetuje maske zaradi tega, ker jih primarno rabijo zdravniki in da WHO zavaja; naprej.. da virus na določenih površinah v trenutnih pogojih (nizka vlažnost + nizka temperatura) lahko zdrži zelo dolgo, tudi 5 dni. Pri glasnem govorjenju ali petju nastajajo aerosoli, ki lahko okužijo druge (ta prenos se je zgodil v njihovi sekti, kjer so peli), pri kašljanju in kihanju nastanejo kapljice. Za kapljice se šteje tiste nad velikostjo 5 mikronov. Pri glasnem govorjenju ali petju lahko okužimo nekoga več metrov daleč.

Še nekaj pomembnih podatkov. 20% ljudi ne kaže znakov okužbe. Na dan naredijo okoli 15k testov (imajo 51,5 miljonov prebivalcev - se pravi naredijo še manj testov na miljon prebivalcev, kot pri nas). Pravi, da imajo dober odziv tudi zaradi kapitalizma (ker se firmam splača pobrati profit). Priporoča dosledno umivanje rok in nošenje mask. Na koncu pove, da ni razloga za aroganco in vzvišenost, da sta Evropa in ZDA podcenjevali virus s tem, da niso priporočali mask.

V glavnem, povedal ni nič takega, česar nismo mogli vedeti že pred 3mi tedni.

Če imate preveč časa, si potem lahko ogledate še:



Stephen Curry z glavnim ameriškim znanstvenikom Trumpove ekipe. Za razliko od Trumpa ta tip obvlada. Med drugim je tudi povedal, da se nikoli ni zgodilo, da Trump ne bi upošteval znanstvene razlage oz. da bi delali proti znanstveni razlagi. Je pa Trump dajal oz daje take izjave, da se človek upravičeno drži za glavo.

Verjamem, da bo tale intervju Korejca naredil spremembo. Ni se več treba sprenevedati - virus se širi pri glasnem govorjenju, petju, aeorosolno, in maske pomagajo, v bistvu so eno glavnih orožij proti novemu korona virusu. Seveda pa je še naprej treba tudi rokice umivat.

O UV svetlobi in ozonu pa ni govoril :=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

And981 ::

Jaz sem si naredil UVC sterilizator in je zakon. Če koga zanima lahko malo več povem o tem kako se izdela in na kaj je treba pazit.
Lp

DeeJay ::

Kako pa veš da je učinkovit?

Avenger ::

Ne veš. Lahko tud jaz povem na kaj je treba pazit. Žarnica mora oddajati zadostno količino UVC sevanja. Za majhne pakete bi predvideval da je 10W kar zlahka dobiš na ebayu dovolj, ampak nisem raziskoval tko da ne vem. Drugo kar je, je da moraš obsevati vse površine, kar pomeni paket obračati, potem vsebino tudi prežarčit, vključno z vrečkami in produktom, ter vse obračat, da ni v senci. Če se vam da, izvolte. So tud boljši načini.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

anketar ::

And981=Fotoprikoličar?

And981 ::

Ok...potem pa da povem nekaj o UVC sterilizatorju.
UVC žarnica mora imet valovno dolžino svetlobe 254nm. Pri tej valovni dolžini uniči dna in rna bakterij in virusov. Se pravi jih ubije. 1.5w UVC svetlobe zadostuje za 1m3 zraka. Pri izbiri žarnice je treba preverit koliko UVC svetlobe v watih oddaja. Moja 30w žarnica oddaja približno 13w UVC svetlobe. Imam dve. UVC svetloba ne gre skozi steklo in skozi pleksi steklo. Zato je treba imeti v sterilizatorju mrežo da na njo postaviš stvari in so tako iz vseh strani obsevane. Navadno ogledalo zaradi stekla ne odbija UVC svetlobe. Jaz imam na stranicah, stropu in na dnu ogledala iz aluminija. Ogledalo izdelaš tako da aluminij spoliraš.
Moj je velik 50x50cm in visok 100cm, spredaj so vrata in stikalo za vklop. V njem sta dve žarnici, ena levo in ena desno postavljeni sta diagonalno v obratni smeri (na x ). Ena he moči 30w.
POZOR ZELO POMEMBNO!!!
UVC svetloba škodi očem in koži!!! Nikakor ne sme svetiti na vas!!! Za tak namen obstajajo UVC far light žarnice.
V sterilizator postavim stvari iz trgovine, ključe od avta, telefon, masko...
Skratka vse kar bi morebiti lahko bilo kontaminirano. Noter se da lahko tudi sadje in zelenjava. Imam ga kar v predsobi da stvari ne nosim čez stanovanje. Stvari pustim noter 3-5minut. 2 minuti zadoščata da uniči e coli.
Kitajci s UVC svetlobo razkužujejo avtobuse, bolnišnice, javne prostore...

In ja...UVC svetloba ubije covid 19.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16713314 (9074) marsovcek

Print Teme se je strgalo

Oddelek: Problemi človeštva
332893 (2255) errhec
»

UV-C sterilizacija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
274437 (3816) Gagatronix
»

Tehnično vprašanje za koncentrator kisika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
746778 (5262) jype
»

Pomoč glede UV-C svetilk/LED diod

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5850 (750) SeMiNeSanja

Več podobnih tem