» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1452 / 1455
»»

Stane2 ::

https://x.com/bayraktar_1love/status/20...
An unidentified drone of an unusual shape was spotted during today's night attack on the Saratov region of Russia.

Windlass ::

https://x.com/Tendar/status/20837997736...
Ukrainian FP-1 drones struck this morning the Wildberries logistics center in Novosemeykino, Samara region, in Russia. The facility is completely on fire.

https://x.com/Tendar/status/20838062842...
The refinery in Saratov, Russia, was also hit last night. There are also indications the Engels-2 air base next to the city was struck.
Overall, the Russian air defenses in this corner of Russia failed.

WhiteAngel ::

arato je izjavil:

Pospešili smo razvoj biopolitike, ko smo Rusijo prisilili v oboroževanje. Razumem, da ti je to težko razumeti, ampak če bi imeli na vrhu ljudi kot sem sam, potem se to kar se je zgodilo ne bi zgodilo. Vse kar smo naredili je, da smo pospešili razvoj osi Rusija-Kitajska-x in sedaj smo v vojni, ki je nihče ni pripravljen izgubiti. Ne Zelensky, ne Putin, ne zahod, ne Amerika.

Lol, kaj? S čim je pa potem Putin napadel Ukrajino februarja 2022, če je šele zahod prisilil Putina v oboroževanje? Aja, to ga je prisilil že 10 ali 15 let prej? (ko je bila še Angelca na oblasti in se je na veliko gradil severni tok itd.?)

Neverjetne akrobacije, ker Putinoljubci ne morete razumeti, da je Putinov cilj - čisto enostavno - okupacija Ukrajine. Vedno bilp in bo ostal.

V ukrajinskih napadih na jugozahodu Rusije dva mrtva
https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

To je celoten članek. Spet se zdi, kot da naši hodijo po izjave samo k ruskim aparatčikom.
Guverner Saratova Roman Busargin je na Telegramu potrdil, da sta bila po napadu z droni v mestu Engels, kjer je bila poškodovana večnadstropna stanovanjska stavba, ubita dva človeka.

Kot je še dejal, je bila v Engelsu in Saratovu ob Volgi v napadih poškodovana tudi civilna infrastruktura, drugih podrobnosti ni navedel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nepreverjeni posnetki, ki krožijo po družbenih omrežjih, prikazujejo požare na območju saratovske rafinerije, ki je bila v preteklosti pogosto tarča ukrajinskih napadov.

V Engelsu pa je eno največjih letalskih oporišč v Rusiji. Od tam po poročanju dpa vzletajo strateški bombniki za raketne napade na Ukrajino, zaradi česar je bilo mesto že večkrat tarča ukrajinskih napadov.

Po podatkih obrambnega ministrstva v Moskvi je ruska zračna obramba ponoči nad več ruskimi regijami in zasedenim ukrajinskim polotokom Krim, ki ga je Moskva priključila leta 2014, prestregla in uničila 635 ukrajinskih dronov.

Zaradi ponavljajočih se zračnih napadov na ukrajinsko ozemlje je Kijev okrepil napade na civilne objekte v Rusiji in na zasedenih ozemljih, v zadnjih tednih pa je ciljal rafinerije in skladišča goriva ter tovorne ladje na morju.

Goran10 ::

arato je izjavil:

"Ukrajina ima hudo politično krizo."
Kaj je razlika med protestom, politično krizo in hudo politično krizo? PR učinek kreativnega pisanja? Zakaj bi šlo za krizo legitimnosti države ali vlade. Demokracije imajo konflikte tudi med vojno.

Res je. Ampak ti so pravzaprav kar zelo redki.
Zakaj pravim za krizo legitimnosti. Ker očitno ljudstvo zahteva poteze, ki jih vodstvo ni pripravljeno sprejeti.
Ni vse črno belo.

Je pa na tebi, da skušaš pokazati kako to ni kriza, ne zgolj relativizirati moje pozicije. To je nekako tako (karikiram) kot da bi jst rekel Zemlja je okrogla, ti pa bi prišel pa rekel : kako to veš, imamo ljudi ki verjamejo da je ploščata.

Moja primerjava s ploščato Zemljo drži: jaz ti kazem realne, merljive dokaze o sistemskem zlomu (padec podpore, težave z mobilizacijo, ustavljene volitve), ti pa odgovarjaš z: 'Ja, ampak v teoriji imajo demokracije konflikte.' S tem zgolj relativiziraš dejstva.Če želiš dokazati, da to NI kriza, moraš pokazati, kako lahko ukrajinski sistem ob vsem tem še naprej nemoteno in učinkovito deluje. Do takrat pa tvoje besedičenje o 'kreativnem pisanju' ostaja le prazen teoretični ščit pred surovimi dejstvi.

Zelenski nikoli ni imel brezpogojne podpore ljudstva. Brezpogojna podpora ne obstaja v nobeni demokraciji. Padec priljubljenosti ali kritika vlade ne pomeni izgube legitimnosti.

Najprej neko lovljenje na besede. Priznam, slaba izbira besede, ampak točno veš kaj sem mislil - to, da ljudstvo podpira delovanje vlade. Brezpogojna podpora seveda ne obstaja. (Taktika slabe vere)
S tem, da si opozoril na to, da brezpogojna podpora ne obstaja se nisi lotil mojega argumenta.
Trend padanja podpore je resen in vpliva na vodenje države. Padec priljubljenosti ne pomeni avtomatsko izgube legitimnosti, je pa legitimnost V TEM SPECIFIČNEM PRIMERU pod vprašajem. Zelenskemu je potekel mandat (posledično vlada brez privolitve ljudstva, oz. Ljudstvo nima izbire) in ključno je, da ima vlada zelo visoko podporo (ne brezpogojne, da se ne bomo spet lovili), da lahko izpelje težke vojne odločitve. Če ne ne bodo uspešne.

To je jako čuden argument. V demokraciji je normalno, da javnost vpliva na politiko tudi med vojno. Nevarno bi bilo ravno nasprotno.

To, kar opisuješ, je teorija za mirnodobno obdobje, v vojnem stanju pa zadeve delujejo povsem drugače. Celotna poanta razglasitve vojnega stanja (izrednega stanja) je prav v tem, da se začasno suspendira del normalnih demokratičnih procesov in pravic civilne družbe, zato da se omogoči centralizirano, hitro in učinkovito delovanje države za njen goli obstoj. Vloga ljudstva je v vojni po definiciji drastično okrnjena.Če bi vodstvo med vojno dopustilo, da javno mnenje, ankete ali ulica določajo vojaško taktiko, kadrovanje ministrov ali strateške premike, bi država v trenutku propadla. Vojska ne more delovati kot javna debata, saj zahteva strogo hierarhijo in tajnost.

Moja poanta je bila ravno v tem, kako izjemno nevarno je to stanje za Zelenskega:
Ljudstvo ne sme odločati o vojaški taktiki, ker bi to vodilo v kaos in poraz. Vodenje vojne mora ostati v rokah stroke in centralizirane oblasti.Hkrati pa oblast za izvajanje teh odločitev nujno potrebuje zaupanje tega istega ljudstva.
Ko podpora vladi drastično pade, se ustvari nevaren precep: oblast mora sprejemati nepriljubljene vojaške odločitve (ki jih ljudstvo ne more in ne sme neposredno usmerjati), vendar za njihovo udejanjanje nima več potrebnega političnega kapitala in zaupanja. To ni 'normalen demokratični vpliv javnosti', ampak recept za notranji zlom države sredi vojne.

Ah, da. Edina rešitev je da pade ukrajinsko vodstvo. Prosto po Putinu, kakšno naključje. Prodajaš svojo politično preferenco kot edino rešitev LOL. Ne vem po kakšni logiki bi takšna menjava avtomatsko povečala enotnost.

Mislil sem na zgodovinsko menjavo Chamberlaina za Churchilla. Ampak imaš prav, s tem da menda Fedorov tako nima nobenih političnih aspiracij

Kudos za kvazi-intelektualni mumbo-jumbo. To si nasprotuje. Protesti, javna kritika in pritisk na oblast so ravno pokazatelji, da politični sistem deluje.

Ločiti moraš med politiko (voljo državljanov v polisu, ki se izraža tudi skozi proteste) in političnim sistemom (institucijami, ki vodijo državo skozi vojno).
Kot sva že razpravljala, je politični sistem med vojno mnogo bolj rigiden in eden od njegovih ključnih elementov je zmožnost absorbiranja nezadovoljstva ljudstva. Ko javnost s svojimi pritiski vpliva na vojaške-politične odločitve to nikakor ne kaže na delovanje sistema ampak na sistem, ki je nevarno blizu temu da se zlomi.
Kako naj država vodi vojno, če jo diktira ulica.

Poleg tega je še en element, ki loči mirnodobno stanje in vojno stanja. V vojnem stanju, še posebno v totalni vojni, ki jo vodi Ukrajina, ljudstvo postane “glavni vojaški vir”.

Posledično država potrebuje “popolno” poslušnost in mobilizacijo teh virov.

Točno to je bilo tisto kar je omogočilo enoten odgovor šibke in politično razdeljene Ukrajine Rusiji. Poenotenost v ideji, da se je potrebno obraniti, pri čemer so se vse razlike začasno izbrisale. Dlje kot se vojna vleče, bolj bodo te razlike, še posebno spričo omejenih ukrajinskih uspehov, razdeljevale narod.

To ni posebnost Ukrajine v vojnih razmerah.

Res je. Moja poanta je bila, da je ljudstvo na ulici sedaj edini glas političnega telesa, ker so vse mirnodobne institucije suspendirane.

"Čudno je, da se med vojno ukvarjajo s politiko."

Glej zgoraj. Bolj kot razmišljam o tem, bolj se mi zdi pomembno.

Spet želje, molitve in mantre. Seveda bomo dali Rusiji to kar zahteva goreče tovarne, rafinerije, vajldberi skladišča in krim odrezan od sveta. A sem kaj pozabil?

Cela Rusija gori ne kliči 113 pusti da vse zgori.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

ModriMiha ::

Yupii, Gori se eno skladisce Wildberries
https://www.pravda.com.ua/news/2026/08/...

Leif ::

V Ukrajini se sicer vname veliko več stvari, ampak kot zahodne politike vas tule ne zanima usoda Ukrajincev, ampak samo koliko škode lahko naredijo Rusom.

shmandi ::

Leif je izjavil:

V Ukrajini se sicer vname veliko več stvari, ampak kot zahodne politike vas tule ne zanima usoda Ukrajincev, ampak samo koliko škode lahko naredijo Rusom.

Drži, da Ukrajina precej bolj trpi,kot rusija. Kar je sicer običajno, glede na to, da je rusija agresor. Dvomim pa, da ljudem ni mar za Ukrajince. Ker jim drugače ne bi pošiljali pomoči, želeli svobode in, če že ne gre drugače, rusom privoščili nekaj ognja tudi pri njih doma...

Leif je izjavil:

He he ker debilen komentar kot da je Ukrajino zadela neka naravna nesreča rusi so pa samo neka kolateralna škoda.

shmandi ::

Tole pa izgleda kot iz ZF filma. Ni čudno, da se ljudje ustavljajo ob avtocesti, da slikajo, snemajo.
Še dobro, se pri nas ven meče stare plinske peči in kotle na drva, da ne bo preveč onesnaženja... pa Evro6 in hibridi...
https://www.reddit.com/r/ukraine/commen...

Goreči berriji makes my day. Kok je fascinantno da je za fene putina enostavno preveč boleče priznati da se je tokrat on zapletel v forever war. 5+8 let je za njegove fene zmagovanje kljub temu da že cela ruija gori.

jernejl ::

arato je izjavil:

Uf, to so kvečjemu pobožne sanje. Pospešili smo razvoj biopolitike, ko smo Rusijo prisilili v oboroževanje.
Ravno nasprotno. Rusija se je sama pospešila v oboroževanje, mi pa skrbimo za njeno razoroževanje.

Razumem, da ti je to težko razumeti, ampak če bi imeli na vrhu ljudi kot sem sam, potem se to kar se je zgodilo ne bi zgodilo.
Se strinjam da se to ne bi zgodilo, ampak bi se zgodilo še nekaj precej hujšega. Če bi imeli na vrhu ljudi kot sem jaz, bi bil v Ukrajini mir, Ukrajina ne bi bila okupirana, rusija bi pa morala izbrati enega izmed dveh scenarijev: ali bi se pokorila našim standardom in bi živeli v sožitju z nami, ali pa bi žrli travo in ne bi imeli ne sredstev ne priložnosti se spraševati, koga bodo kdaj napadli.
Največja napaka je namreč bila, da nismo rusov stisnili že mnogo prej in mnogo bolj, ker dlje kot smo gledali stran, več slabega smo s tem naredili.

Vse kar smo naredili je, da smo pospešili razvoj osi Rusija-Kitajska-x in sedaj smo v vojni
To vojno, v kateri ste se znašli, ker ste jo sami začeli, lahko kadarkoli zaustavite, samo iz Ukrajine se morate pobrati.
Nas evropejce pa na drugi strani veseli, kako lahko iz mirnega okolja spremljamo sesuvanje vašega gospodarstva in razbijanje vaših vojaških zmogljivosti.

Torej ne, ničesar nismo uničili. Morda smo sicer začeli propad nekega sistema, ki pa se ne bo dal zlahka.
Nič hudega, bolj kot se bodo upirali, bolj bodo trpeli.

Zato upam, da se zahod spametuje, da Rusiji to kar zahteva in si kupimo vsaj še desetletje miru.
To bi bila prav gotovo največja zgodovinska napaka, ki jo lahko naredimo, zato se zdi skoraj nemogoče, da bi bili zahodni voditelji tako skrajno zabiti, da bi rusom dejansko karkoli dali.
Mi smo od rusov močnejši, zato je edino, o čemer se lahko pogovarjamo, kaj bodo rusi dali nam, ne pa, kaj bi mi naj dali njim.
Mi moramo rusom iz dneva v dan postavljati večje zahteve. Da bodo razumeli, da dlje kot delajo to sranje, dražje jih bo koštalo. Če se želijo boriti do zadnjega rusa, pa se naj, pa bomo potem mi vzeli to, kar je zaenkrat še njihovo.

scythe ::

Leif je izjavil:

Mene bolj zanima, kako bodo Kitajski nategnali Ruse in v kolikšni meri jih bodi izkoristili?

Oni bodo zmagovalci te vojne, kupovali krepko pod ceno rusko nafto, prodajali lastne izdelke po višji ceni rusom, pa še neki ozemlja bodo pobasali.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

WhiteAngel ::

scythe je izjavil:

Leif je izjavil:

Mene bolj zanima, kako bodo Kitajski nategnali Ruse in v kolikšni meri jih bodi izkoristili?

Oni bodo zmagovalci te vojne, kupovali krepko pod ceno rusko nafto, prodajali lastne izdelke po višji ceni rusom, pa še neki ozemlja bodo pobasali.

Ruske nafte ne bo več. Ko bodo Ukrajinci opravili z rafinerijami, se bodo lotili vrtin.

redtech ::

Zelnsky ima drug problem, samo še vprašanje časa je kdaj bodo s FABi dosegli Kijev in ga podrli.

Pithlit ::

redtech je izjavil:

Zelnsky ima drug problem, samo še vprašanje časa je kdaj bodo s FABi dosegli Kijev in ga podrli.

Zdej-zdej bo pa res. Častna ruska.
Life is as complicated as we make it...

redtech ::

BREAKING: Russia has extended its bans on diesel and gasoline exports until January 31, 2027

Zato je pa TACO stisnil rep pri Iranu.

Tankali bomo po 2+ EUR/liter, Bruselj že prosačimo, če lahko z nižjo maržo prodajamo še zadnje litre pod 2.

scythe ::

redtech je izjavil:

Je bilo pred meseci, da je ukrajinska vojska lahko vdrla v sistem in preusmerila FABe. Mogoče se bodo obrnali pa leteli nazaj proti moskvi :))
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

redtech je izjavil:

BREAKING: Russia has extended its bans on diesel and gasoline exports until January 31, 2027

Zato je pa TACO stisnil rep pri Iranu.

Tankali bomo po 2+ EUR/liter, Bruselj že prosačimo, če lahko z nižjo maržo prodajamo še zadnje litre pod 2.

Mamo hrčke na lagerju še od 2022.

Je pa res. Dns sm tankala po 1,999EUR na liter.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

redtech je izjavil:

Vzpodbudna novica. Rusom zgleda gre precej slabo. Se pa sprašujem, kaj je pripeljalo do takega pomanjkanja. Globalno segrevanje?

mtosev ::

Fajn, da imajo Rusi probleme z gorivom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gregor P ::

Če prav razumem, se EU na polno elektrificira, tako da bo počasi vseeno, po koliko bo liter dizla.8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Itak ne razumeš, kljub vsem vzpodbudam je v celi EU električnih avtov okoli 3 procente in 0 procentov težke mašinerije kot so kamioni, kmetijska mehanizacija, gradbeni stroji, letala, ladje...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

In? A tud ti nimaš za bencin?

windigo ::

scythe je izjavil:

Je bilo pred meseci, da je ukrajinska vojska lahko vdrla v sistem in preusmerila FABe. Mogoče se bodo obrnali pa leteli nazaj proti moskvi :))

FAB lahko zmotiš tako, da motiš ali pa kar pokvariš GPS signal na območju. Prvo je uspešno delala ukrajinska vojska, drugo lahko naredi samo ameriška.
Ampak že samo s prav usmerjeno večsistemsko anteno na dronih (ki jo lahko kupiš na aliexpressu), jim motenje ni več prav uspevalo. Za FABe mogoče še deluje, če se Rusi niso zmigali in popravili vsaj softverja (ki recimo preklopi na inercijsko vodenje če zazna motenje GNSS signalov).
Truth is not negotiable!

windigo ::

jernejl je izjavil:

Če bi imeli na vrhu ljudi kot sem jaz, bi bil v Ukrajini mir, Ukrajina ne bi bila okupirana, rusija bi pa morala izbrati enega izmed dveh scenarijev: ali bi se pokorila našim standardom in bi živeli v sožitju z nami, ali pa bi žrli travo in ne bi imeli ne sredstev ne priložnosti se spraševati, koga bodo kdaj napadli.

Če bi imeli na vrhu ljudi kot si ti, bi vsem podobno neznosno obogatil izkušnjo, kot to počneš nam tukaj.
Truth is not negotiable!

Telbanc ::

https://x.com/AMK_Mapping_/status/20837...

"@AMK_Mapping_
Forward Russian assault groups are now just 4.7 km from the eastern outskirts of both Slovyansk and Kramatorsk.

In fact, Russian forces are now closer to both these cities than even Druzhkivka, where forward assault groups are approximately 5.1 km away.

However, its important to note that this is only for the eastern outskirts. The distance from the frontline to the centre of Kramatorsk is approximately 8.7 km, while the distance to Slovyansk city centre is about 13.4 km.

This time last year, Russian forces were around 17 km from the eastern outskirts of Kramatorsk and 20.6 km from Slovyansk. These final Donbas cities are slowly transforming into dead cities, becoming more and more unliveable for the civilian population. Soon they will fully complete the transformation from Zaporizhzhia-type civilian cities to Druzhkivka or Dobropillya-like military hubs.

Every day, they are increasingly being struck by KAB glide-bombs, artillery, MLRS, and drones of various types (including FPVs), resulting in large amounts of destruction to their infrastructure."

Rusi meljejo počas in sigurno. Stane bo zaj sigurno že vedo kakšna situacija je v Konstantinovki. (Mirnograd and Pokrovsk verjetno še držijo ukrajinci):))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Kostjantinivka vsaj še en mesec ne bo tako ruska, da bi se smeli rusi hvaliti na način kot so se 1 mesec nazaj.

Za dogajanje vzhodno od Slavjanska in Kramatorska drži, so prišli bližje, vendar je zaradi terena to zaenkrat to (dokler ne dobijo okrepitev v obliki mobilizacije). Ta del morajo Ukrajinci okrepiti, tam so težave.

Če bo fortress belt v naslednjih 18-24 mesecih absorbiral karkoli bo že jeseni Putin mobiliziral, potem bo to (vsaj kolikor jaz razumem) povsem sprejemljiv trade-off za ukrajinsko stran. 1,5-2 leti je kar dolga doba za zdržat, če si putinov režim z gospodarskimi težavami. Kdove kaj bo v tem času. Lahko da se že Trumpa znebimo vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Windlass je izjavil:

Kostjantinivka vsaj še en mesec ne bo tako ruska, da bi se smeli rusi hvaliti na način kot so se 1 mesec nazaj.

Pa kako?!? Če nam je pa Telebanc kak mesec nazaj zagotavljal da je ruska?

Mimogrede... A če mu rečem da je gnoj ker se tako naslaja nad dogajanjem me bo karafeka spet obtožil da sem nesramna?

bpr123 ::

Telbanc je izjavil:

https://x.com/AMK_Mapping_/status/20837...

"@AMK_Mapping_
Forward Russian assault groups are now just 4.7 km from the eastern outskirts of both Slovyansk and Kramatorsk.

In fact, Russian forces are now closer to both these cities than even Druzhkivka, where forward assault groups are approximately 5.1 km away.

However, its important to note that this is only for the eastern outskirts. The distance from the frontline to the centre of Kramatorsk is approximately 8.7 km, while the distance to Slovyansk city centre is about 13.4 km.

This time last year, Russian forces were around 17 km from the eastern outskirts of Kramatorsk and 20.6 km from Slovyansk. These final Donbas cities are slowly transforming into dead cities, becoming more and more unliveable for the civilian population. Soon they will fully complete the transformation from Zaporizhzhia-type civilian cities to Druzhkivka or Dobropillya-like military hubs.

Every day, they are increasingly being struck by KAB glide-bombs, artillery, MLRS, and drones of various types (including FPVs), resulting in large amounts of destruction to their infrastructure."

Rusi meljejo počas in sigurno. Stane bo zaj sigurno že vedo kakšna situacija je v Konstantinovki. (Mirnograd and Pokrovsk verjetno še držijo ukrajinci):))

3 dni do Kijeva?

Pithlit je izjavil:

Windlass je izjavil:

Mimogrede... A če mu rečem da je gnoj ker se tako naslaja nad dogajanjem me bo karafeka spet obtožil da sem nesramna?

Ti mu kr reči.
Gnoj je pač gnoj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bpr123 ()

Pithlit je izjavil:

Windlass je izjavil:

Telbanc itak še sam ne verjame temu kar sam piše.

Tista zmagoslavna razglasitev zavzetja Kostjantinivke je bila namenjena predvsem Trumpovim in MAGA ušesom tik pred ameriškim praznikom/vikendom (4. Julij). Če je kdo dejansko proslavljal ob vseh virih, ki so z lahkoto na voljo in so kazali nasprotno, je to res njegov problem. Čeprav ne dvomim da se bodo čez kak mesec ali dva napihovali kako so imeli prav in so jim vsi lagali.

fur80 ::

redtech je izjavil:

Potem bo luksuzna četrt v Moskvi pod rušo in Rdeči trg z Putinom na čelu.

Zakaj misliš, da Putler ne napade Zelenskega in parlamenta, ker je dober človek? :D Zato ker ve, da je potem glavna tarča, da se lahko skrije samo še v jamo. Paranojik tak kot je, ga samo še to drži na svetlem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

>3 dni do Kijeva?

12 let do Donetska in Luhanska ?

Pithlit je izjavil:

Windlass je izjavil:

Luka v Odesi je blokirana, Donava je prazna, žetev se začenja. Kažejo se prvi problemi. Gospodarstvo se je ustavilo. Kaj misliš, bo letos še kaka ladja izplula iz Odese. 8-)

fur80 je izjavil:

Zakaj misliš, da Putler ne napade Zelenskega in parlamenta, ker je dober človek? :D Zato ker ve, da je potem glavna tarča, da se lahko skrije samo še v jamo. Paranojik tak kot je, ga samo še to drži na svetlem.

Ker ve da bi naredil mučenika in spremenil nič, ker bi pač nastavili nekoga drugega ?

mikhaair ::

Kaj se ve kaj več o atentat v restavraciji? Uspel?

windigo je izjavil:

jernejl je izjavil:

Če bi imeli na vrhu ljudi kot sem jaz, bi bil v Ukrajini mir, Ukrajina ne bi bila okupirana, rusija bi pa morala izbrati enega izmed dveh scenarijev: ali bi se pokorila našim standardom in bi živeli v sožitju z nami, ali pa bi žrli travo in ne bi imeli ne sredstev ne priložnosti se spraševati, koga bodo kdaj napadli.

Če bi imeli na vrhu ljudi kot si ti, bi vsem podobno neznosno obogatil izkušnjo, kot to počneš nam tukaj.
Rusofilom kot si ti, bi prav gotovo življenjsko izkušnjo napravil neznosno, se strinjam. Ampak vi ste v manjšini, za ostale to seveda ne velja.

Telbanc je izjavil:

This time last year, Russian forces were around 17 km from the eastern outskirts of Kramatorsk and 20.6 km from Slovyansk. These final Donbas cities are slowly transforming into dead cities, becoming more and more unliveable for the civilian population.
Stotisoče ruskih žrtev za par kilometrov ozemlja zgleda kar dober deal. Pomembno je, da se ruska telesa precej hitreje spreminjajo v mrtva telesa, kot se ukrajinska mesta spreminjajo v mrtva mesta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

mikhaair je izjavil:

Vanilla ISIS je uspel ubiti varnostnika na check inu, napadalko (ki možno da sploh ni vedela kaj prenaša) in še nekaj naključnežev ki so bili slučajno blizu, baje 3.

Leif je izjavil:

mikhaair je izjavil:

Vanilla ISIS je uspel ubiti varnostnika na check inu, napadalko (ki možno da sploh ni vedela kaj prenaša) in še nekaj naključnežev ki so bili slučajno blizu, baje 3.

Daj kak link, ali samo navijaš?

mikhaair je izjavil:

Ni uspel, ker so varnostniki ustavili žensko z "darilom". Potem so daljisko sprožili bombo, ki je vsebovala metalne kuglice. Če ne bi varnostnik, ki je tudi ubit ustavil in preveril žensko, ki je tudi preminila, bi blo mrtvih verjetno kar dosti. Sicer velika neumnost tako praznovanje, rusi pa se učijo na težji način. Več kot 3 ali 4 niso bili mrtvi.

Telbanc je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Windlass je izjavil:

Luka v Odesi je blokirana, Donava je prazna, žetev se začenja. Kažejo se prvi problemi. Gospodarstvo se je ustavilo. Kaj misliš, bo letos še kaka ladja izplula iz Odese. 8-)

Rusi in Ukrajinci so veseli! :D Skačete skupaj? Bolj težko vam je, bolj uživate?! Še malo pa pride nov pomor, ko je urllo 3 miljone Ukrajincev zaradi Rusov? Se veseliš si srečen? ;) Treba vas zatolči enkrat za vselej! Tokrat Rusom ne bo uspelo, ker jih bodo Ukrajinci v smrt vzeli zraven!
Tote sončne špegle si zatolći nekam, si daj sam šamar, če ti ne bodo drugi!

Zgodovina sprememb…

Jasno je bilo, da bojo rusi udarili nazaj po tistem, ko so ukrajinci začeli zadevat ruske tovorne ladje v Azovskem morju. Zadeli so jih čez 100 in takrat ste bli veseli.

Probem na tej temi je laganje o stanju na fronti in ščuvanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Jasno je bilo, da bojo rusi udarili nazaj po tistem, ko so ukrajinci začeli zadevat ruske tovorne ladje v Azovskem morju. Zadeli so jih čez 100 in takrat ste bli veseli.

Če padejo Ukrajinci vzamejo Ruse zraven, ne veseli se tega. Sedaj so oko na oko. Več kot umret ne morejo, prav tako Rusi.

Telbanc je izjavil:

Menda ti je jasno, kdo napada in kdo se brani!

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Jasno je bilo, da bojo rusi udarili nazaj po tistem, ko so ukrajinci začeli zadevat ruske tovorne ladje v Azovskem morju.

Nič kar naredijo Rusi po definiciji ne more biti ˝udarjanje nazaj˝. Rusi so agresorji, torej so udarili ˝naprej˝ in vse kar potencialno (še) doživijo, so naredili že sami Ukrajincem (in še več).

Lahko da sprožijo kakšen napad specifično ker so užaljeni in presenečeni kako so si Ukrajinci drznili nekaj specifičnega (npr. tole v Azovem morju), vendar se temu ne reče udarec ˝nazaj˝. Razen če si agitpropovec ali podkupljen novinar.

Polda ::

Ena najbolj nesmiselnih vojn. Putin bi rad nehal pa ne more. To bo še dolgo trajalo vse skupaj.

redtech je izjavil:

:)) wunderwaffe fab spet na sporedu. Po skoraj 5 letih še vedno v naboru ruskih tolažb wunderwaffe fab:))

Windlass je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Jasno je bilo, da bojo rusi udarili nazaj po tistem, ko so ukrajinci začeli zadevat ruske tovorne ladje v Azovskem morju.

Nič kar naredijo Rusi po definiciji ne more biti ˝udarjanje nazaj˝. Rusi so agresorji, torej so udarili ˝naprej˝ in vse kar potencialno (še) doživijo, so naredili že sami Ukrajincem (in še več).

Lahko da sprožijo kakšen napad specifično ker so užaljeni in presenečeni kako so si Ukrajinci drznili nekaj specifičnega (npr. tole v Azovem morju), vendar se temu ne reče udarec ˝nazaj˝. Razen če si agitpropovec ali podkupljen novinar.

Tako je. Rusi so tolkli po Ukrajini že tedaj, ko Ukrajinci še niso tolkli po rusiji.
Govoriti o tem, da rusi tolčejo po Ukrajini zato, ker Ukrajinci tolčejo po rusiji, je smešno, ker to se bere tako, kot da če Ukrajinci nehajo tolči po rusiji, tudi slednji ne bodo več tolkli po Ukrajini.
Rusi bi vse te bombe in rakete in drone v vsakem primeru zmetali na Ukrajino.

Telbanc je izjavil:

:)) spet jokanje v srbski maniri. Ne čujem dobro nismo mi krivi.

Nazaj udari tisti ki se brani ne more agresor nazaj udarit. Klasične srbske izmišljotine bre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Telbanc je izjavil:

mikhaair je izjavil:

Ni uspel, ker so varnostniki ustavili žensko z "darilom". Potem so daljisko sprožili bombo, ki je vsebovala metalne kuglice. Če ne bi varnostnik, ki je tudi ubit ustavil in preveril žensko, ki je tudi preminila, bi blo mrtvih verjetno kar dosti. Sicer velika neumnost tako praznovanje, rusi pa se učijo na težji način. Več kot 3 ali 4 niso bili mrtvi.

Srbsko ruska novica:))
««
1452 / 1455
»»