» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1379 / 1379
»
»»

Windlass ::

Chalky, to so neke 100-letne sanje.

Demokratična Rusija je projekt za nekaj generacij in še v demokratični obliki je najprej sploh vprašanje pro-zahodnost, potem pa še gradnja zaupanja.

Pomisli na rehabilitacijo Nemčije in defusing Balkana.. odvisno koliko si star ampak dvomim da boš doživel Rusijo, na katero bi gledali z zaupanjem kot na Nemčijo ali Japonsko.

Stane2 ::

https://x.com/FedorovMykhailo/status/20...
Ukraine launches TrophyLab: we are opening access to captured Russian weapon technologies for our global partners. Every missile, drone, and vehicle seized on the battlefield is now a source of knowledge for the free world.

Through this secure platform, allied governments, labs, and defense tech manufacturers gain access to deep technical data, reports, and vulnerabilities. Users can also request physical equipment for testing, significantly shortening the development cycle for countermeasures.

What was meant to be the enemy's secret advantage is being dismantled to defend democracy. Join the platform:
https://trophylab.mod.gov.ua/en/

Chalky ::

Okapi je izjavil:

Kot se oranžni tepec trudi, lahko kanadski GDP kar Evropi prišteješ.>:D

Samo na papirju v resnici je Kanada del ZDA. To kar si zgoraj napisal velja za Veliko Britanijo imo. So podaljšana roka ZDA in jih jaz štejem pod ZDA. Bi bilo pa zanimivo videti demokratično pro zahodno Rusijo ker bi potem Evropa dejansko dobila nov zagon. 750 milijonov ljudi ni malo, tudi po površini bi bili praktično poravnani z Severno Ameriko.

Vendar kot sem rekel sem prepričan da bi Evropa izdala ZDA sploh v primeru vojne s Kitajsko. Evropi se ni potrebno boriti proti Kitajski saj so ZDA tiste ki morajo braniti dolar kot rezervno valuto. Evropa bi čakala iz zaledja tako kot so ZDA v prvi in drugi svetovni vojni medtem ko bi se v indo-pacifiku Kitajska/ZDA in Indija tolkli med seboj. Evropa zagotovo nebi pomagala ZDA, že zaradi tega ker niti nimajo kapacitet da bi prišli do indo pacifika. Pa tudi če bi jih imeli bi Evropa zagotovo izdala ZDA, tako kot so to storili že zdaj v primeru Irana.

Američani to dobro vedo in so zato pazljivi v primeru Rusije. Macron je kača ki samo čaka na pravo priložnost. Za ZDA je status quo bistveno boljša izbira iz povsem strateškega vidika. Za Evropa pa je enotnost daleč najboljša izbira. Tu bi se vezi med Severno Ameriko in Evropo pretrgale in to bi Kitajska izkoristila in uničila celoten Zahodni svet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Che25 ::

MMC-administrator je dopolnil svoje pojasnilo o razlogu za odstranitev mojega komentarja o verjetni žrtvi Putinovega režima:

V prvotnem sporočilu smo vam glede na besedo "verjetno" navedli "pri trditvah oz. namigovanjih, kjer se nekoga neposredno krivi za likvidacijo" je priporočljiva argumentacija ali vsebinska razlaga. Vaš zapis ne vsebuje argumentacije, zato je upravičeno sklepati, da gre za provokativen komentar.

Morda bo komu pomagala pri komentiranju, očitno pa za provokacijo označujejo vse, kar je kritično do Putina. Za boljšo predstavo o dvojnih merilih sem poiskal nekaj "argumentiranih" prokremeljskih komentarjev pod članki o smrti Alekseja Navalnega:

https://www.rtvslo.si/komentar/18087134
Šele po smrti Navalnega je postalo znano, da so v času njegove smrti potekala pogajanja med Rusijo in zahodnimi državami o mednarodni izmenjavi ujetnikov in da bi ga lahko spomladi lani izpustili. Kar dokazuje, da ga Moskva ni ubila. Sedaj je vprašanje, ali je umrl naravne smrti, ali pa ga je zastrupila žena po naročilo "nadzornikov" iz Virginije.

https://www.rtvslo.si/komentar/16772324
Tega, da je načelnik glavnega obveščevalnega direktorata ukrajinskega obrambnega ministrstva Kiril Budanov v nedeljo medijem razkril, da je ruski politik Aleksej Navalni umrl naravne smrti zaradi tromboze, pa nikogar ne zanima ?! Članek je v Insiderju, povezave tu verjetno ni dovoljeno lepiti..

https://www.rtvslo.si/komentar/16772293
Ne pozabite na esktremno dolge roke MI6. Anglezske tajne sluzbe (ne Mosad!) so ene najbolj "uspesnih" v subverzivnih operacijah. Primer je zelo podoben Skripal-u (se je hotel vrniti v Rusijo) ali Litivinenko (njegovo truplo je po vlozeni zahtevi o novi obdukciji bilo na hitro kremirano).

https://www.rtvslo.si/komentar/16772425
Lahko bi tudi napisali, da je povsem jasno, da je umrl zaradi strdka v krvnem obtoku in, da so vse izmišljotine o načrtnem umoru plod zahodne agende.

https://www.rtvslo.si/komentar/16772493
Mrtev Zahodu bolj koristi, takega mnenja je tudi bivši dopisnik iz SZ/Rusije Miha Lampreht.

https://www.rtvslo.si/komentar/19415305
Da so v Londonu v nekaj prepričani, je to 100% zanesljiv dokaz, da to ni res.

https://www.rtvslo.si/komentar/19415267
Bolj sumljiv je obisk njegove žene Julije, ki ga je obiskala v zaporu nekaj dni pred smrtjo in potem takoj po obisku odletela iz države. Da ni bila ona tista, ki mu je prinesla strup.

https://www.rtvslo.si/komentar/19415210
ste vprašali ženo ki ga je obiskala dan prej?

Ne vem, meni se zdi to definicija dvojnih standardov. Sem jim pa po svoje hvaležen, saj me sami zalagajo z materialom za RTV-Ekspoze: Vol. 2. :)

Windlass:: danes, 12:48:58

Meni se pa zdi da živimo danes v povsem drugih časih kjer se vse premika s svetlobno hitrostjo. Rusi so del Evrope to je dejstvo. Če pade Putin se sesede celoten aparat v Rusiji, ker gre za diktaturo. Takrat bo potrebno biti pazljiv ker bi lahko Kitajska to izkoristila in vdrla v Rusijo, bo potrebno biti pazljiv. Iz samega strateškega vidika pa bi bil potem Evropski kontinent praktično zaprt za zunanje akterje. Vse kar bi NATO moral storiti je da potem svojo vojsko skupaj z Rusi postavijo pred Kitajska vrata in če bi Kitajci želeli vojno bi se odvijala na njihovi strani, kjer bi bili obkoljeni iz vseh strani, Japonska/ZDA/Avstralija/Filipini/Taiwan/Južna Koreja na eni strani, ter NATO/Rusija/ZDA na drugi strani na kopnem.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

A to, ko je (se mi zdi) Clinton zavrnil rusko željo za vstop v NATO, je bila samo propaganda?
Ker potem bi NATO zgubil ves pomen in mi danes ne bi rabili plačevat 5%.

Okapi ::

Windlass je izjavil:

Demokratična Rusija je projekt za nekaj generacij in še v demokratični obliki je najprej sploh vprašanje pro-zahodnost, potem pa še gradnja zaupanja.

Pomisli na rehabilitacijo Nemčije in defusing Balkana.. odvisno koliko si star ampak dvomim da boš doživel Rusijo, na katero bi gledali z zaupanjem kot na Nemčijo ali Japonsko.

Stvari se lahko tudi kar hitro obrnejo. Nacistična Nemčija je bila recimo "spreobrnjena" v dobrih 10 letih. V Jugi so bili leta '45 najbolj osovraženi, čez 15 let so pa že na počitnice na Jadran hodili.

Je pa res, da je bilo to mogoče, ker je bila Nemčija povsem potolčena in v celoti okupirana, pa še zavezniki so se demokratizacije pametno lotili, vsaj na zahodni strani.

Od držav, ki so same, brez zunanje prisile, uspešno in v kratkem času prešle iz bolj ali manj fašistične diktature v demokracijo, sta pa recimo dober primer Španija in Portugalska.

Če se Rusi znebijo Putina, izvedejo svobodne volitve in pride na oblast neka razumna stranka, bi bil lahko preobrat kar hiter. Problem je, ker neke pametne opozicije trenutno ni videti.

Machete ::

Mi še zdaj nismo očistili države priviligejiv potomcev revolucije. 80 let. Še vedno so službice za te pa one in njihove vnuke.
Kako mislite, da se bo rusija spucala Putlerjeve kabale v parih letih, s tem da jahajo še sovjetske privilegije sloji, ki so vdani režimu??
Sodelovanje s tako kleptokratsko petrodiktaturo je brez smisla.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

JohnyQ_ ::

karafeka je izjavil:

A to, ko je (se mi zdi) Clinton zavrnil rusko željo za vstop v NATO, je bila samo propaganda?

To je ena glupa butasta laž.

Rusom se je samo reklo da naj se lotijo postopka kot ostali.

Ja ne vem, a ni bilo po novicah par let nazaj ?

Pithlit ::

Okapi je izjavil:

Kot se oranžni tepec trudi, lahko kanadski GDP kar Evropi prišteješ.>:D

Pa mehiškega tudi.
Life is as complicated as we make it...

karafeka je izjavil:

Ja ne vem, a ni bilo po novicah par let nazaj ?

V "novicah" je veliko ruske propaganda.>:D

Sem šel prav iskat, to je izjavil Putin v tistem slavnem Tuckerjevem interviju.

Pithlit ::

Okapi je izjavil:

Če se Rusi znebijo Putina, izvedejo svobodne volitve in pride na oblast neka razumna stranka, bi bil lahko preobrat kar hiter. Problem je, ker neke pametne opozicije trenutno ni videti.

A veš kaj je zabavno pri tem? Da je Putinova stranka najbolj razumna. Vse ostalo je še bolj nacionalističen ološ.
Life is as complicated as we make it...

Okapi je izjavil:

Windlass je izjavil:

Stvari se lahko tudi kar hitro obrnejo. Nacistična Nemčija je bila recimo "spreobrnjena" v dobrih 10 letih. V Jugi so bili leta '45 najbolj osovraženi, čez 15 let so pa že na počitnice na Jadran hodili.

Je pa res, da je bilo to mogoče, ker je bila Nemčija povsem potolčena in v celoti okupirana, pa še zavezniki so se demokratizacije pametno lotili, vsaj na zahodni strani.

Od držav, ki so same, brez zunanje prisile, uspešno in v kratkem času prešle iz bolj ali manj fašistične diktature v demokracijo, sta pa recimo dober primer Španija in Portugalska.

Drži, lahko je hiter obrat ampak po mojem mnenju v Rusiji ne bo. V najboljšem primeru (in upam da bo tako) sledijo desetletja ranljive in nepopolne demokracije (think ex-Yu).

Nadalje jih po mojem čaka neke vrste teritorialna rekonstrukcija, nekoč v tem stoletju. Zahodno od Urala je Evropa, da. Burjatija? Kamčatka? To je drug planet. Kako zmogljiva bi bila demokracija v taki državi kot je sedaj. Vpršanje.

Zdaj pa dodaj v miks še stoletja imperialističnega in šovinističnega mind-seta. To je huda inercija, ki se reši samo z menjavo generacij. Torej desetletja.

Končno pa - največji jedrski arsenal. Verjemi, da tudi v demokratični Rusiji nacionalni interesi ne bodo izginili in do neke mere je to celo prav. Ampak nacionalni interesi po vzoru Poljske in Hrvaške, ne pa trenutne Rusije.

JohnyQ_ ::

karafeka je izjavil:

Ker Putin pa res govori samo resnico.

Rekel je tudi da se lahko UA pridruži komurkoli po svoji volji.

Pa rekel je tudi da Ukrajine ne bo napadel.

Ja sej, propaganda. Podobno kot Trump in naša vlada.

Okapi, Machete:

Vse se da doseči če se naredi nek kompromis. Zahodni svet drži nenormalno veliko kart v primeru Rusije. Demokratični Rusiji bi lahko omogočili dostop do Evropskega trga kar bi bil za njih goldmine, v zameno bi ZDA zahtevale vojaški pakt in dostop ameriških vojakov na rusko ozemlje tako kot v primeru Nemčije po drugi svetovni vojni.

Poleg tega bi morali Rusi pretrgati gospodarske vezi s Kitajsko. ZDA obljubijo da bodo branile Rusijo v primeru Kitajske in da odpirajo svoj trg za Rusijo. Vojaška naveza med ZDA/Rusijo bi bila dejansko neustavljiva čez čas. Iran, Sirija in podobne države se sploh nebi več vojskovale ker nebi bilo več smisla. Američani in Rusi so se kar nekajkrat srečali v Siriji leta 2015 kjer so komunicirali med seboj. Predstavljaj si ti dve državi v vojaškem sodelovanju skupaj z NATO.

Verjetno bi tudi Kitajci potem razumeli da so "izgubili" proti Zahodu. Rusi bi odprli svoj trg za ameriška podjetja, Rusi so bili vedno ponosni na ameriške znamke kljub temu da tega v tem trenutku ne želijo prinati. Predstavljaj si vojaško navezo ZDA-Rusija-Japonska imo sploh nebi bilo več vojn, ker nihče nebi bil tako neumen da bi se vojskoval s takšno navezo.

Rusija ima pa dejansko ogromno potenciala za gospodarsko rast in bi s tem dvignila celotno Evropsko gospodarstvo. Rusi imajo dejansko potencial za $8-10T GDP-ja če se povsem povežejo z Zahodom in spremenijo vlado v pro demokratično.

Kar se tiče geopolitike pa bi pro zahodna Rusija pomenila da NATO oziroma Zahod kontrolira praktično vsa morja in prekope ter choke točke na svetu. Atlantic, Pacifik, Artik, mediteran, črno morje, kaspian sea, Japonsko morje itd.

Che25 je izjavil:

Ne vem, meni se zdi to definicija dvojnih standardov. Sem jim pa po svoje hvaležen, saj me sami zalagajo z materialom za RTV-Ekspoze: Vol. 2. :)

Hehe. Ti samo nadaljuj. Če Rusi popušijo se bo problem RTVjevske rehabilitacije Putina sicer rešil sam od sebe, če bo pa kakšno resno sranje v Evropi potem bo pa tak ekspoze po mojem mnenju zlata vreden. Če ne drugega dokaz, da se je vedelo za problem že leta.

Saj te anti-zahodni komentarji so v resnici ene same insinuacije in namigovanja na omni-potentno roko pokvarjenega Zahoda.

Mogoče so pa moderatorji pač zadovoljni če se napiše da je bilo nekaj ˝dokazano˝, čeprav o dokazu ni ne duha ne sluha. Putinovi svečeniki to vseskozi delajo.

Machete ::

Svet ni slikanica. Rusija ni močvirje petrodiktatorjev po naključju. Afrika ni 100 let za leseno žlico po naključju. Kitajska ni v letu 2089 po naključju...
So razlogi zadaj in rožnata očala o sodelovanju so dobronamerna, ampak naivna.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

karafeka je izjavil:

Oh, potem pa v redu.

Če malo pobrskaš za nazaj sem cca 1 mesec nazaj prilepil intervju s poveljnikom NATA konec 90ih let, kjer zelo dobro opiše zakaj Rusija ni šla v NATO. (namig: sami so krivi).

Ampak tak video te ne bi zanimal, ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Chalky je izjavil:

Okapi, Machete:

Vse se da doseči če se naredi nek kompromis. Zahodni svet drži nenormalno veliko kart v primeru Rusije. Demokratični Rusiji bi lahko omogočili dostop do Evropskega trga kar bi bil za njih goldmine, v

Rusija je vse to že imela - naftovode, plinovode do EU, evropske firme so na veliko vlagale v Rusijo... Pa so pač Rusi vse zapravili s svojo imperialistično politiko.

Pac-Man ::

karafeka je izjavil:

@5:00, ni bil resen in ni hotel čakat. Ni mu bilo rečeno ne, ampak ne zdaj.

Some Observations on the Putin Tucker Interview
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zmajc ::

Chalky je izjavil:

Okapi, Machete:

Vse se da doseči če se naredi nek kompromis. Zahodni svet drži nenormalno veliko kart v primeru Rusije. Demokratični Rusiji bi lahko omogočili dostop do Evropskega trga kar bi bil za njih goldmine, v zameno bi ZDA zahtevale vojaški pakt in dostop ameriških vojakov na rusko ozemlje tako kot v primeru Nemčije po drugi svetovni vojni.

Poleg tega bi morali Rusi pretrgati gospodarske vezi s Kitajsko. ZDA obljubijo da bodo branile Rusijo v primeru Kitajske in da odpirajo svoj trg za Rusijo. Vojaška naveza med ZDA/Rusijo bi bila dejansko neustavljiva čez čas. Iran, Sirija in podobne države se sploh nebi več vojskovale ker nebi bilo več smisla. Američani in Rusi so se kar nekajkrat srečali v Siriji leta 2015 kjer so komunicirali med seboj. Predstavljaj si ti dve državi v vojaškem sodelovanju skupaj z NATO.

Verjetno bi tudi Kitajci potem razumeli da so "izgubili" proti Zahodu. Rusi bi odprli svoj trg za ameriška podjetja, Rusi so bili vedno ponosni na ameriške znamke kljub temu da tega v tem trenutku ne želijo prinati. Predstavljaj si vojaško navezo ZDA-Rusija-Japonska imo sploh nebi bilo več vojn, ker nihče nebi bil tako neumen da bi se vojskoval s takšno navezo.

Rusija ima pa dejansko ogromno potenciala za gospodarsko rast in bi s tem dvignila celotno Evropsko gospodarstvo. Rusi imajo dejansko potencial za $8-10T GDP-ja če se povsem povežejo z Zahodom in spremenijo vlado v pro demokratično.

Kar se tiče geopolitike pa bi pro zahodna Rusija pomenila da NATO oziroma Zahod kontrolira praktično vsa morja in prekope ter choke točke na svetu. Atlantic, Pacifik, Artik, mediteran, črno morje, kaspian sea, Japonsko morje itd.

Kdaj ti bo jasno da Rusi nočejo demokracije. Nazadnje ko so jo imeli v 90tih je šlo vse v 3PM. Njim čisto paše kapitalizem v kombinaciji z avtoritarnim režimom, ki razmišlja namesto njih. Verjetno jih je vsaj potiho večina proti vojni a ne prčakuj, da razen konca vojne Rusi želijo kakršne koli spremembe.

Zmajc:: danes, 13:48:01

Mladi Rusi si definitivno ne želijo Putina in smeri v katero je zabredla Rusija. Ruska mladina je obsedena z tiktok in ameriško kulturo. Ti imaš v mislih predvsem senior občane ki so živeli v času Sovjetske zveze, jaz pa imam v mislih Rusijo po Putinu in njegovi diktaturi.

Pro zahodna/demokratična Rusija lahko uspe samo če bodo v državi počistili trenutno oblast od vrha navzdol.

windigo ::

Okapi je izjavil:

Rusija je vse to že imela - naftovode, plinovode do EU, evropske firme so na veliko vlagale v Rusijo... Pa so pač Rusi vse zapravili s svojo imperialistično politiko.

Kaj je bilo prej, kura ali jajce?

Hočem reči, ali je prej začela Ukrajina (Timošenko, Juščenko) ovirati pretok plina in nafte proti EU, ali je prej Putin (in drugi siloviki) hotel Ukrajino v svoji sferi in pod svojo kontrolo.
Truth is not negotiable!

endelin ::

JohnyQ_ je izjavil:

Haha:))

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Oh, potem pa v redu.

Če malo pobrskaš za nazaj sem cca 1 mesec nazaj prilepil intervju s poveljnikom NATA konec 90ih let, kjer zelo dobro opiše zakaj Rusija ni šla v NATO. (namig: sami so krivi).

Windlass, hvala za video, seveda me zanima. Nisem vedel, da so Rusi celo 2x zaprosili za Nato. Kot opravičilo, zakaj jih niso sprejeli navede korupcijo (seveda, v ZDA je pa vse čisto ko suza) in da bi morali zmanjšati vojsko kot kriterij za vstop (hmmm, a ne Nato države povečujejo vložke v vojsko, medtem ko Trump že leta grozi, če ne bomo povečali izdatkov na 5%? Tule bi lahko Rusija ogromno pripomogla (no vsaj pred to vojno, zdaj je itak prepozno, pa še pohvali v videju, da ne smeš podcenjevat rusko tehnologijo). Ampak z vstopom Rusije v Nato bi odpadli vsi vzroki za še več in več orožja, beri elita bi si morala najt druge vire bogatenja).
Pa nisem za Putina, ampak do te vojne sploh ne bi prišlo, če bi bila Rusija v NATU.

Pa vmes govori, kako so v vojni važni vojaki in njihova usposobljenost in ne vodstvo. Kakšna pa je usposobljenost NATA-a trenutno? Da par Ukrajincev na vežbah premaga cel NATO bataljon, če ne dva? So krivi vojaki ali njihovo vodstvo? Pa NATO general je bil...

Pac-Man je izjavil:

karafeka je izjavil:

@5:00, ni bil resen in ni hotel čakat. Ni mu bilo rečeno ne, ampak ne zdaj.

Some Observations on the Putin Tucker Interview

Ah, si me spomnil na Putinovo eno urno dolgovezenje o zgodovini. Imata pa nekaj skupnega s Trumpom, ure in ure jima drži mehur.

Zgodovina sprememb…

windigo je izjavil:

Okapi je izjavil:

Kaj je bilo prej, kura ali jajce?

Hočem reči, ali je prej začela Ukrajina (Timošenko, Juščenko) ovirati pretok plina in nafte proti EU, ali je prej Putin (in drugi siloviki) hotel Ukrajino v svoji sferi in pod svojo kontrolo.

A te je kdo nalagal, da je Rusom kdo oviral pretoka plina in nafte?

Leif ::

Seveda so, 2006 ko Rusom niso plačevali plina in so jim Rusi istavili dobavo, so potem kradli Evropskega naprimer.

Če Ukrajinci ne bi povzročali problemov, mislite da bi Nemčija čutila potrebo po dražjem podvodnem plinovodu, ki je obvozil Ukrajino (in Poljsko) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

Jarno ::

Več dosežeš z lepim, kot z grdim. Nekateri so na te modrosti imuni. Če bi Rusi Ukrajini dovolili sedeti na dveh stolčkih, potem bi sedaj tam ukro-Orban vladal.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

Ukro Orban ne bi bil problem, če bi bil naš.

Transport plina čez in njegov uvoz v Ukrajino je bil vsaj do Euromaidana čista mafija, tako na ukrajinski kot na ruski strani.

Russia%E2%80%93Ukraine gas disputes @ Wikipedia
RosUkrEnergo @ Wikipedia

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Oh, potem pa v redu.

Windlass, hvala za video, seveda me zanima. Nisem vedel, da so Rusi celo 2x zaprosili za Nato. Kot opravičilo, zakaj jih niso sprejeli navede korupcijo (seveda, v ZDA je pa vse čisto ko suza) in da bi morali zmanjšati vojsko kot kriterij za vstop..

Kaj a tisti del, ko so hoteli veto na NATOve odločitve in da je pogoj demokracija (ki jo je Putin hitro pokopal) ti pa ni bil tako všeč. Pa da je bila lustracija KGBja iz vlade neuspešna? ˝Russia has no permanent friends, only permanent interests˝? Če se hočeš nekam včlaniti se prilagodiš. Sicer si sam kriv. Oni so se hoteli postaviti ob bok ZDA nad ostale.

Veš, to mi gre na k****, ker imaš ljudi okoli sebe za budale in ne debatiraš iskreno, podobno kot 99% proruskih/kvazi-nevtralnih. Imaš rahlo smolo, da se še spomnim kaj je dejansko povedano v tem videu.

Pa to je kot da bi ZDA opisoval, samo KGB z CIA zamenjaš.... Se mi ni zdelo tako pomembno.
Sem izhajal iz vidika mogoče pridružitve NATU. Zdaj je ta vlak že davno odpeljal.

https://x.com/delfoo/status/20677254777...
Here are wholesale prices per ton of Russian fuel from today:
Ai-92, Salavat Bashkortostan, 125 000 rubles.
Ai-92, Nizhny Novgorod, 150 000 rubles.
Ai-95, Saratov, 140 000 rubles.
Summer Diesel, depot in Krasnoyarsk, 140 000 rubles.
Summer Diesel, depot in Karachay-Cherkessia 130 000 rubles.
Unknown fuel, LDPS Nikolskoye Tambov, 130 000 rubles.
Unknown fuel, LDPS Voronezh, 130 000 rubles.
At these prices you shouldn't see ANY type of fuel at gas stations under 110 rubles if they want to just break even.

110 rubljev je cca 1,30€ za liter, in to je cena brez davka.

Še malo pa so na ukrajinskih cenah.

shmandi ::

Leif je izjavil:

Ja, očitno vojna prihaja tudi v rusijo...

Bilo je že omenjeno, da za Putina snemajo posebna poročila, zdaj je še 2 minuti dolg video s podnapisi. Moram reč, da zgleda kar prepričljivo.

https://x.com/NatalkaKyiv/status/206799...

“Verjetno se je to začelo okoli leta 2011. Protesti na trgu Bolotnaja so jih pretresli in začeli so ga izolirati od resničnih dogodkov in informacij.”

‼️ Po besedah nekdanjega glavnega urednika Russia-1 Dmitrija Skorobutova naj bi od leta 2011 za Putina pripravljali ločene informativne oddaje.

shmandi je izjavil:

Leif je izjavil:

Ja, očitno vojna prihaja tudi v rusijo...

A ni bil to že Kursk ?

Pac-Man je izjavil:

Bilo je že omenjeno, da za Putina snemajo posebna poročila, zdaj je še 2 minuti dolg video s podnapisi. Moram reč, da zgleda kar prepričljivo.

https://x.com/NatalkaKyiv/status/206799...

“Verjetno se je to začelo okoli leta 2011. Protesti na trgu Bolotnaja so jih pretresli in začeli so ga izolirati od resničnih dogodkov in informacij.”

‼️ Po besedah nekdanjega glavnega urednika Russia-1 Dmitrija Skorobutova naj bi od leta 2011 za Putina pripravljali ločene informativne oddaje.

Ja en KGBjevec verjetno dobiva informacije na Rusija 1 dnevniku :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

https://x.com/omojblog/status/206783928...
Bo predsednik drzavnega zbora zdaj odpotoval v Moskvo, kot je načrtoval?

Sam res a mislite da se Stevotu še mudi v Moskvo :)) To je precej ideološko dejanje, tip je pa totalen oportunist. Ali ga bolj moti, da je zdaj lahko tudi bombardiran ali preprosto da Putain ne izgleda več tak zmagovalec kot je Stevo mislil.

Zgodovina sprememb…

Jaz včeraj @busifikacija:

glede na trenutno situacijo lahko kmalu pričakujemo podobne prizore tudi iz Rusije, če ne želijo da se jim sesuje fronta.

TV Dezh danes, 5 minut dolg video:

https://x.com/tvrain/status/20678551170...

Prebivalka Penze je objavila video, ki prikazuje ženske na vojaškem naborniškem uradu, ki poskušajo od varnostnih sil vzeti nazaj moške, ki sedijo v avtobusu.

Publikacija Mediazona je poročala, da je videoposnetek nastal v bližini nabornih uradov za okrožji Oktjabrski in Železnodorožni v Penzi, na družbenem omrežju VK pa je bil objavljen 17. junija.

Na videoposnetku več žensk od varnostnih sil zahteva, naj izpustijo moške, ki sedijo na avtobusu. Ženske pravijo, da so bili moški prisiljeni v podpis pogodb z ministrstvom za obrambo.

Neodvisni mediji in projekti za človekove pravice so od svojih naročnikov prejeli poročila o racijah v Penzi, Kamenki in Kuznecku. O tem, da v teh naseljih pridržujejo moške in jih silijo v podpis pogodb, so ob navajanju svojih bralcev poročali predvsem »Govorit NeMoskva«, Gibanje ugovornikov vesti in projekt »Idite Lesom« (Pojdite po gobe).

Oblasti se o poročilih o racijah niso uradno izrekle. Lokalni medij »PenzaInform« je včeraj poročal, da »viri blizu varnostnih struktur ne potrjujejo informacij o tem, da bi na ulicah Penze potekale obsežne racije.«

18. junija zjutraj je tiskovna služba Penenske Rosgvardije (Nacionalne garde) poročala o »medresorski raciji za identifikacijo kršiteljev vojaške registracije«. V izjavi je bilo navedeno, da naj bi varnostne sile voznikom delile vojaške pozive.

Medij Važnije istorii (Pomembne zgodbe) je opozoril, da je Vitalij Sadovnikov, namestnik poveljnika Nacionalne garde za Privolško zvezno okrožje, 17. junija obiskal Penzo zaradi srečanja z guvernerjem regije. Poročajo, da sta razpravljala o sodelovanju med Nacionalno gardo in oblastmi ter o zapolnjevanju kadrovskih vrst v enotah Nacionalne garde.

Pa da vidimo koliko je Rus pripravljen trpet za carja.

Če vsaj toliko kot Ukrajinec, potem ne bo kmalu zmanjkalo.

https://busification.org/en

asinhronc ::

Stane2 je izjavil:

https://x.com/delfoo/status/20677254777...
Here are wholesale prices per ton of Russian fuel from today:
Ai-92, Salavat Bashkortostan, 125 000 rubles.
Ai-92, Nizhny Novgorod, 150 000 rubles.
Ai-95, Saratov, 140 000 rubles.
Summer Diesel, depot in Krasnoyarsk, 140 000 rubles.
Summer Diesel, depot in Karachay-Cherkessia 130 000 rubles.
Unknown fuel, LDPS Nikolskoye Tambov, 130 000 rubles.
Unknown fuel, LDPS Voronezh, 130 000 rubles.
At these prices you shouldn't see ANY type of fuel at gas stations under 110 rubles if they want to just break even.

110 rubljev je cca 1,30€ za liter, in to je cena brez davka.

To bo samo začasno. Rusija je že ustanovila skupino, ki se bo ukvarjala zgolj z oskrbo goriva po državi. Torej rafinerije na vzhodu bodo pošiljale gorivo z vlaki po državi in ti vlaki bodo imeli prednost pred ostalimi. Negativna stvar pa bo, da bo zaradi tega malo trpel ostali prevoz, pa gorivo bo v vsakem primeru dražje kot je bilo prej.

Onih nekaj rafinerij ne more vsega sfolgat + par mesecev pa jih bodo ukrajinski droni dosegli

Pac-Man je izjavil:

Pa da vidimo koliko je Rus pripravljen trpet za carja.

To je lahko ali način kako vzdrževati število vojakov do po volitev v dumo (Septembra) in razglasitve mobilizacije ali pa pač uradne mobilizacije ne bo in je to preprosto nova stalnica.

Ironično, da so se tako posmehovali TCK-ju v Ukrajini, ki je bila v vojno prisiljena, zdaj so morali pa napadalci isto naredit.

Zgodovina sprememb…

windigo ::

Pac-Man je izjavil:

Transport plina čez in njegov uvoz v Ukrajino je bil vsaj do Euromaidana čista mafija, tako na ukrajinski kot na ruski strani.

Ta mafija v Ukrajini (in morda tudi v Rusiji) ni bila nikdar daleč od politike.
Timošenkovo so _vsi_ imenovali svoje čase kar plinska princesa.
Večji "gangster" (po Pac-manovo) pa pokrovitelj/prijatelj Juščenka, če me spomin še kaj služi.
Truth is not negotiable!

Azov misli vrnit Mariupolj, preberi do konca ;)

https://www.reuters.com/world/europe/uk...

Polkovnik Arsen Dmitrik, načelnik štaba Prvega korpusa Azova, je za Reuters povedal, da bo sledilo še na desetine podobnih operacij, s katerimi želijo prikazati zmogljivosti, tehnologijo in načrtovanje te enote.

Pregon Rusije iz Mariupolja, ki leži 120 kilometrov (75 milj) za frontno črto, ki se komaj premika, je "tek na dolge proge", je priznal.

"Če bo trajalo 20 let, bomo 20 let načrtovali, čakali in se pripravljali," je dejal 32-letni Dmitrik, ki je bil med tistimi, ki so jih Rusi zajeli in kasneje izpustili. "Toda ko bo prišel čas, moramo biti pripravljeni. Verjamem, da ga (Mariupolj) bomo dobili nazaj."

"To je le vprašanje časa."

Rusko ministrstvo za obrambo se na prošnjo za komentar ni nemudoma odzvalo.

izbris...

Zgodovina sprememb…

Zelensky: I am giving Lukashenko one week to withdraw the military equipment from the Ukrainian border that is being used to adjust artillery fire against the Ukrainian population. Otherwise, we will do it ourselves.
https://x.com/clashreport/status/206800...
https://x.com/igorsushko/status/2068018...

Zelinski je de facto voditelj Evrope. Kot sem že zadnjič zapisal ne pomnim kdaj je imela Evropa tako močnega voditelja pa tu niti ne mislim v vojaškem smislu. Človek je dobesedno postavil svojo življenje na črto in že štiri leta brani svojo državo. Belorusija se bo morala umakniti ker to ni več Ukrajina iz leta 2022 ampak je v tem trenutku Ukrajina vojaško iz dneva v dan močnejša.

Človek bo porazil Rusijo:

««
1379 / 1379
»
»»