» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1362 / 1362
»
»»

Pithlit ::

fur80 je izjavil:

Leif je izjavil:

Windlass je izjavil:

Leif je izjavil:

Zanimivo, ker jaz sem istega mnenja o financiranju vojne v Ukrajini in me ni tudi ni nihče vprašal.

Pokaži mi obvezen mesečni prispevek za financiranje vojne v Ukrajini.

Ni prispevka, kar direkt vzamejo

https://www.rtvslo.si/slovenija/kijev-s...

Se pravi daš 20€, daj TRR, da ti nakažemo na Leif5 na 1919.

Ne, čisto resno. Naj spizdi iz Slovenije če mu kaj ne paše. Jaz ne bom zalagala zanj.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Windlass je izjavil:

Leif je izjavil:

Zanimivo, ker jaz sem istega mnenja o financiranju vojne v Ukrajini in me ni tudi ni nihče vprašal.

Preseliš se v Rusijo (ali Belorusijo) in odjaviš davčno residentstvo v Sloveniji. Problem rešen. Kaj še čakaš? Spizdi že enkrat!

Zakaj ne daš istega nasveta tistemu, ki jih moti plačevanja rtv prispevka ? Pa ne da sem jaz full navdušen nad njim. Kak poseben razlog za to ?

Sem že. Pa si ti edini k neki joka. Bil bi zu, ne bi pa sodeloval. Jok brate, ne gre to tko. Sodeluj ali pa se odstrani. Zaradi mene lahko tudi najbližji dovolj visok most uporabiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Leif ::

Pithlit je izjavil:

fur80 je izjavil:

Leif je izjavil:

Windlass je izjavil:

Leif je izjavil:

Se pravi daš 20€, daj TRR, da ti nakažemo na Leif5 na 1919.

Ne, čisto resno. Naj spizdi iz Slovenije če mu kaj ne paše. Jaz ne bom zalagala zanj.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Windlass je izjavil:

Leif je izjavil:

Preseliš se v Rusijo (ali Belorusijo) in odjaviš davčno residentstvo v Sloveniji. Problem rešen. Kaj še čakaš? Spizdi že enkrat!

Zakaj ne daš istega nasveta tistemu, ki jih moti plačevanja rtv prispevka ? Pa ne da sem jaz full navdušen nad njim. Kak poseben razlog za to ?

Sem že. Pa si ti edini k neki joka. Bil bi zu, ne bi pa sodeloval. Jok brate, ne gre to tko. Sodeluj ali pa se odstrani. Zaradi mene lahko tudi najbližji dovolj visok most uporabiš.

Bil bi zu kaj ? Zadihaj malo. Vojna med gopniki pač ni moja stvar, kaj ti ni jasno.

Windlass ::

Leif, saj ti ni treba odpirati te teme in sodelovati, če ni tvoja stvar. Kar nekaj vas je majstrov, ki redno morate priti povedat, da vas cela zadeva ne zanima in nima nič z vami.

Bil bi tu. Dokler si tu, sodeluj. Če ti kaj ni prav, tam so vrata.

Mislim, če te tiste par evrov tolk bremeni da moraš kar naprej jokat okol tega, pol si verjetno res tak revež da ti je most edini spas.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Utk ::

Ruse se še zmeraj plazijo po cevovodih kot štakorji, Ukrajinci jih pa tamanijo ko pridejo ven, če sploh pridejo, preden vidijo prvega Ukrajinca. Itak je bolje umret zunaj kot v cevi.

Morda ni to najboljša taktika, je pa zato izvedba še slabša.

Pac-Man ::

z orešnikom so uničili par garaž, video s podnapisi:

https://x.com/wartranslated/status/2058...

Zdi se mi, da tip govori Rusko.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pac-Man ()

Noah0024 ::

Priprave na Baltiku za 2029 se stopnujejo...

NATO officials believing potential Russian aggression in the Baltics by 2029 have launched a plan to beef up defences in the area allowing the deployment of a new German and Dutch army corps with others making 60 thousand troops available for quick deployment.

Link: https://www.reuters.com/business/aerosp...

fur80 ::

Pac-Man je izjavil:

Misliš, da so tako zgrešili, ali je zatajil in ali imajo Ukrajinci kaj, da je padel dol.

Bici ::

fur80 je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Misliš, da so tako zgrešili, ali je zatajil in ali imajo Ukrajinci kaj, da je padel dol.

Bi rekel da so zgrešili.

Za jedrske konice je vseeno če prileti par 100m levo ali desno. Tako da raketa ne potrebuje velike natačnosti v osnovi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

Bici je izjavil:

fur80 je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Bi rekel da so zgrešili.

Za jedrske konice je vseeno če prileti par 100m levo ali desno. Tako da raketa ne potrebuje velike natačnosti v osnovi.

Ne razumem racionale da bombardiraš Kijev ampak svoj PR kronski dragulj pa vržeš na neko random selo (Bila Tserkva), daleč od večine kamer.

Ciljali so letališče v Bili Tserkvi, po Sovjetski Zvezi so ponavadi blizu kompleksi garaž. Tudi tu je en severno, sicer precej majhen. Z je velikanska PV elektrarna 2.3 km x 500m , SV sta pa na posnetku iz novembra 2021 vidna 2 An-12 od Cavok Air @ Wikipedia. Pogosto letijo tudi čez Slovenijo, ne moreš preslišat :)

Pac-Man je izjavil:

Ciljali so letališče v Bili Tserkvi, po Sovjetski Zvezi so ponavadi blizu kompleksi garaž. Tudi tu je en severno, sicer precej majhen. Z je velikanska PV elektrarna 2.3 km x 500m , SV sta pa na posnetku iz novembra 2021 vidna 2 An-12 od Cavok Air @ Wikipedia. Pogosto letijo tudi čez Slovenijo, ne moreš preslišat :)

Ok. Ampak če ciljaš Bilo Tserkvo zaradi elektrarne ali letališča vseeno daš v orešnika prave bojne glave, ne? Ne jedrsko ampak tudi ne betonsko tako kot so naredili.

Ni "prave" glave. Jedrska ali tale mass simulator. V bistvu delajo testiranja balističnih raket na poseljenem območju.

Pac-Man je izjavil:

Ni "prave" glave. Jedrska ali tale mass simulator. V bistvu delajo testiranja balističnih raket na poseljenem območju.

Aha. My bad. Sem Orešnik dojemal kot univerzalen nosilec, kjer potem lahko delaš mix&match z vsebino glede na to kaj rabiš. Stvar je potem še bolj neuporabna za Putina, kot sem mislil. Prvič nima kaj z nukico počet v temu konfliktu, drugič pa nukico lahko nese tudi iskander.. brez veze potem. Ta teater s fragmentacijo tudi ni vreden razlike v ceni.

Najbolj mi je bilo smešno, ko je Lukašenko daval neposredne ukaze za jedersko vajo iz
vojaškega avtomobila v centru izstrelitve. :D Če bi šlo zares bi bil pacient skrit nekje globoko v bunkerju, ker tale kompleks in on bi bil prva tarča Zahoda. Upam da se zaveda, da je smešen! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Kebo ::

fur80 je izjavil:

Najbolj mi je bilo smešno, ko je Lukašenko daval neposredne ukaze za jedersko vajo iz
vojaškega avtomobila v centru izstrelitve. :D Če bi šlo zares bi bil pacient skrit nekje globoko v bunkerju, ker tale kompleks in on bi bil prva tarča Zahoda. Upam da se zaveda, da je smešen! :D

Pac LARPajo za propagandni učinek za lastne dementne bumerje.

gozdar1 ::

Ironija, ko taisti kritizirao evropo zaradi vmešavanja v afriko po drugi strani pa podpirajo ruski imperjalizem.

https://x.com/P_Kallioniemi/status/2058...

JanBrezov ::

Windlass je izjavil:

Bici je izjavil:

fur80 je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Bi rekel da so zgrešili.

Ne razumem racionale da bombardiraš Kijev ampak svoj PR kronski dragulj pa vržeš na neko random selo (Bila Tserkva), daleč od večine kamer.

Ker so Kijev istočasno napadli z droni, ki dosti bolj eksplodirajo kot prazni orešnik, le-ta v Kijevu ne bi prišel do izraza. Nihče ne bi opazil.:)

pegasus ::

https://www.bbc.com/news/articles/c4g44... ... Še otočani začenjajo javno govoriti o ruskih aktivnostih ...

pegasus je izjavil:

https://www.theguardian.com/world/2026/... kdo šverca droge :-D

Da vidimo kolk onih, ki so s prstom kazali na un keš (pa zlato) k so ga Madžari nelegalno zasegli, se bo tokrat oglasilo. A fikuse? Krepelce (v eni od svojih mnogoterih inkarnacij), invictuse...?
Life is as complicated as we make it...

bm1973 ::

pegasus je izjavil:

https://www.bbc.com/news/articles/c4g44... ... Še otočani začenjajo javno govoriti o ruskih aktivnostih ...

Bodi resen pa ne jemlji BBCja kot reference.

Največje presstitutke ever...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

WhiteAngel ::

Pac-Man je izjavil:

A niso teli Orešniki malo predragi, da bi jih takole nucali? Lahko bi v vsem tem času razvili vsaj še neke normalne bojne glave. Zdaj ko razmišljam, če še termobarične niso sposobni namontirat na Orešnika, a so hipersonične jedrske konice sploh kdaj testiral? Meni to izgleda, kot da bi se najprej zarilo 100m pod zemljo, potem pa počilo. Ali pa nekaj km nad zemljo.

Zgodovina sprememb…

BBC samo navaja izjavo direktorice GCHQ. Da ga Rusi serjejo po ZK je pač dejstvo

Unit 29155 | The Salisbury Poisonings (Episode 1 - Part 1)

V premierni epizodi naše serije o enoti 29155 preiskovalni novinar Christo Grozev razčleni, kako je ta neuspešen poskus atentata na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo razkril obstoj strogo tajne enote za prikrite operacije v okviru GRU.

Kar se je začelo kot skrivnost zastrupitve v majhnem britanskem mestu, je preraslo v eno najbolj odmevnih preiskav z uporabo odprtih virov, kar jih je bilo kdaj izvedenih. Pridružite se nam, ko sledimo misiji iz Salisburyja nazaj v samo srce Moskve – razkrivamo resnične identitete osumljencev, njihove povezave z rusko vojaško obveščevalno službo in nepremišljeno sled, ki so jo pustili za seboj.

To je primer, ki je sprožil globalno preiskavo atentatov, povezanih s Kremljem, tujih vmešavanj in državnega terorizma v rokah te ene skupine. Tu je Christo Grozev začel razpletati zapleteno mrežo operacij enote 29155 – in je bolj šokantna kot fikcija.

To je 1. del dvodelne serije o zastrupitvah v Salisburyju, povedan iz perspektive človeka, katerega ekipa je odkrila resnico.

The Plot to Kidnap and Assassinate Me

Ruski vohuni, pobegli milijarder in smešno nesposobna bolgarska ekipa za umore — preiskovalni novinar Christo Grozev razkriva najbolj bizarno prikrito operacijo Kremlja do zdaj. Ko je šest “pogodbenikov”, ki jih je financiral ubežnik iz Wirecarda Jan Marsalek in ruske obveščevalne službe, vdrlo v Christovo stanovanje na Dunaju, so tam našli le star prenosnik njegove matere, poln kuharskih receptov. To je bila le ena od njihovih številnih ponesrečenih operacij, ki so bile razkrite, ko je vohunska mreža končala na sojenju na londonskem Old Baileyju.

V tej epizodi boste spoznali samooklicane agente, zadolžene za lov na Christa: reševalca z vzdevkom “Mad Max”, kozmetičarko, okronano za “Miss Eyelashes”, nekdanjega MMA borca in druge malo verjetne rekrute. Njihovo vohunstvo — selfiji z nadzornih kamer, klepeti o atentatih, polni emojijev, in ljubezenski trikotnik, zlepljen skupaj z “povoji” iz toaletnega papirja — je mešanica komedije in katastrofe.

A šala skriva smrtonosno ost. Prestrezena sporočila razkrivajo načrte za ugrabitev Grozeva, da bi ga “za dramo” zažgali živega, ali celo najeli samomorilskega napadalca ISIS, ki bi udaril na prometni ulici. Britanska protiobveščevalna služba je na koncu ujela skupino, zagotovila redke obsodbe vohunov in razkrila nov moskovski pristop: outsourcanje “umazanega dela” kriminalnim plačancem.

Oglejte si, kako Grozev iz prve roke pripoveduje o vsaki napaki, vsakem tesnem izogibu in kaj ta primer pomeni za novinarje — in za vse, ki mislijo, da je Evropa imuna na kremeljski teror.

WhiteAngel je izjavil:

A niso teli Orešniki malo predragi, da bi jih takole nucali? Lahko bi v vsem tem času razvili vsaj še neke normalne bojne glave.

Nima smisla, premalo natančno, simulatorji mase imajo pa tudi ogromno kinetične energije. Namesto, da bi jih za test streljali proti Kurilom, jih pošljejo na neko dovolj veliko tarčo v Ukrajini, ponavadi letališče in zraven izvajajo PR.

Pravkar sem ugotovil, da o Operation Storm-333 @ Wikipedia na spletu sploh ni članka v Slovenščini, samo odstavek v članku o palači na slovenski wikipediji:

Tad%C5%BE Begova pala%C4%8Da @ Wikipedia

27. decembra 1979 je Sovjetska zveza začela svojo intervencijo v Afganistanu. Tisti večer je sovjetska vojska sprožila operacijo Storm-333, v kateri je približno 700 vojakov, vključno s 54 vojaki specialnih sil KGB iz skupine Alpha Group in Zenith Group, vdrlo v palačo in ubilo generalnega sekretarja PDPA Hafizulaha Amina, ki je tam prebival od 20. decembra.[5]

Vzrok ali posledica po Sloveniji razširjenega zahodomrštva?

fikus_ ::

Pa ti napiši članek na Wiki v slovenščini, pa ne bo zarote in "zahodomrštva".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

The US did not join a UN statement condemning Russia's threat to launch "systematic strikes" on Kyiv, AFP reports. Nearly 50 countries backed Ukraine's text, including European states, the UK, Canada, Australia, New Zealand, Japan and South Korea.

Američani so spet špil-frderberji :)) Edino je vprašanje ali to bolj počnejo da Putinu polirajo člen ali da si lahko pridržijo pravico da sami delajo podobne stvari.

fikus_ ::

Še niste ugotovili, da Zda delajo za svoje interese, ostali so le orodja za to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Sem mislil, da boš sedaj v svojem slogu ponudil vedno odprto in pripravljeno pomagat, alternativo Rusijo, da zaokrožiš venček najtaboljših! ;)

fikus_ je izjavil:

Vsaka država deluje za svoje interese.

To je totalni kriminal, ker ZDA ne delajo za ruske interese :))

Stane2 ::

Putin Hyped This Missile. Then It Failed.

A še kdo malo pogreša poročanje slovenskih medijev o nedavnem raketiranju distribucijskega centra humanitarne pomoči Združenih Narodov v Dnipru? Že ko so zadnjič z droni napadli avtomobil ZN in se še sami hvalili potem, je bilo poročanje pri nas precej... sramežljivo.

Che25 ::

Windlass je izjavil:

A še kdo malo pogreša poročanje slovenskih medijev o nedavnem raketiranju distribucijskega centra humanitarne pomoči Združenih Narodov v Dnipru? Že ko so zadnjič z droni napadli avtomobil ZN in se še sami hvalili potem, je bilo poročanje pri nas precej... sramežljivo.

MMC je o tem skopo poročal v članku o napadu na študentski dom v Lugansku, tako da je bila novica precej "zakopana".

Che25 je izjavil:

Windlass je izjavil:

MMC je o tem skopo poročal v članku o napadu na študentski dom v Lugansku, tako da je bila novica precej "zakopana".

Pa res. My bad, sem zgrešil.

Gre za prvi tovrstni napad v več kot štirih letih ruske agresije v Ukrajini, so dejali v UNHCR-ju.

Ne vem ali je to kaj čudno prevedeno ampak da bi bil to prvi tovrsten napad na humanitarno skladišče 10000% ne drži. Mogoče so mislili konkretno za UN skladišče.
https://www.yahoo.com/news/russian-stri...
https://mind.ua/en/news/20257052-russia...

https://united24media.com/war-in-ukrain...
Ukraine's Security Service (SBU) has issued an in absentia war crimes notice against Bosnian-Serbian mercenary Davor Savičić, accusing him of torturing civilians during Russia's occupation of parts of the Kyiv region in 2022.

The SBU stated that Savičić is already known to INTERPOL and law enforcement agencies in Bosnia and Herzegovina for alleged involvement in foreign armed formations and participation in conflicts during the breakup of Yugoslavia.

Hudo ane. Ko nisi mel dost eno rundo grozot.

bbbbbb2024 ::

Windlass je izjavil:

https://united24media.com/war-in-ukrain...
Ukraine's Security Service (SBU) has issued an in absentia war crimes notice against Bosnian-Serbian mercenary Davor Savičić, accusing him of torturing civilians during Russia's occupation of parts of the Kyiv region in 2022.

The SBU stated that Savičić is already known to INTERPOL and law enforcement agencies in Bosnia and Herzegovina for alleged involvement in foreign armed formations and participation in conflicts during the breakup of Yugoslavia.

Hudo ane. Ko nisi mel dost eno rundo grozot.

Glej, to ni nič tako čudnega. Ta človek bi v popolnem miru končal v zaporu, ker je verjetno psihopat in sadist. Stepel bi se, nekoga bi porezal ali ustrelil. Država niti ni toliko važna, verjetno bi v BiH to trajalo dlje časa, da bi pristal v zaporu. Čisto tako ugibam, kot majhen je verjetno mučil živali ali nadlegoval sošolce. Pri takih ne pomaga ne vzgoja, ne nič. Mogoče bi ga stroga vzgoja odvrnila, da fizično muči koga, odvisno od njegovega IQ.

Tako pa takile gredo za konflikti, se pomešajo med ostale, ter volontirajo za to, da so pazniki ali zasliševalci. Tam se potem lahko izživljajo nad ljudmi, niti ni važno, če je nekdo civilist ali vojak.

Čisto tako, da veste, takile vohajo konflikt na kilometer in ko zažvižgajo krogle, bežijo, kolikor jih noge nesejo, ter se skrijejo v prvo lukno. Ko se kaos umiri, zlezejo iz luknje, ter nadaljujejo rabote, ter glumijo morda da so poškodovani ali izčrpani. V žaru borbe se to da zlahka narediti.

Zato takile potem brez praske gredo iz konflikta v konflikt. Čez čas gre reputacija za njimi, ter jih eventuelno dohiti. Eventuelno, ker so takile dobri in prekanjeni skrivači in bežalci.

Goran10 ::

A ste opazili kako se gradi nova ruska narativa da bodo pa zdaj res sneli rokavice in da prihaja ta pravi odziv. Res zgodbe za tiste debile ki še vedno verjamejo Putinu.

bbbbbb2024 ::

Goran10 je izjavil:

A ste opazili kako se gradi nova ruska narativa da bodo pa zdaj res sneli rokavice in da prihaja ta pravi odziv. Res zgodbe za tiste debile ki še vedno verjamejo Putinu.

Mah, nervoza narašča v Rusiji, sedaj so prepovedali civilne lete okrog Moskve, pod 5100m, kar pomeni vsa športna letala in manjša privatna potniška letala.

Koliko bo to pomagalo, ne vem. Ker Ukrajinci so nad rusijo ponavadi poslali floto, ki je izčrpala AA obrambo. Jaz bi rekel, da bolj ne, kot ja, ampak bomo videli.

Idealna priložnost, da gre kak študent s cessno pristajat na rdeči trg :))

Stane2 ::

Vsaka municija iz Orešnika naredi za eno dobro 155 mm granato škode

Key Characteristics Configuration: One Oreshnik missile typically carries 6 MIRV warheads, each releasing ~6 submunitions (total ~36 impacts per missile).

Speed: Terminal velocity around Mach 10+ (~3-3.4 km/s).
Mass per submunition: Estimates range from ~30-70 kg (roughly 50-150 lbs), though exact figures vary.

Damage from One Submunition (Kinetic Impact)Real-world observations (from strikes on Ukraine with inert warheads) and expert estimates show:Crater size (in soil): Roughly up to 3 meters in diameter and 2 meters deep.

Energy per submunition: Roughly 220-400 megajoules, equivalent to the explosive power of ~50-95 kg of TNT (though the mechanism differs--no fragmentation or blast wave like conventional explosives).

Effects: Deep penetration into structures/ground, extreme localized heating (up to thousands of degrees), and fragmentation/vaporization of the munition itself. It can damage reinforced concrete or buildings but causes limited area destruction compared to explosive warheads.
This is comparable to a heavy conventional bomb in raw energy for a single impact but far more concentrated and without the wide blast/fragmentation effects.For Context: One Full Missile (~36 Submunitions)Total kinetic equivalent: Often compared to several tons of TNT spread over an area (e.g., rough estimates around 2,000-10,000+ lbs TNT total payload energy, depending on sources and assumptions).
It is not comparable to a nuclear weapon in a single strike (despite Russian claims for massive salvos). Damage is localized and more like multiple precision kinetic penetrators.
««
1362 / 1362
»
»»