» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1329 / 1330
»»

fur80 ::

MrYoda je izjavil:

Windlass je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Ne, J. je ustavil pogovore o sporazumu. Ni jih preprečil. Odločitev je bila v rokah izvoljenega predsednika Ukraine. Garancije v današnjem svetu se pa postavljajo s sporazumi (poglej kdo krši največ UN sporazumov).

Bedarija.

Johnson nikakor ni ustavil pogovorov o sporazumu.
Garancije se postavljajo z garancijami. Ne dvomim pa, da bi ti vztrajal še s 17. propadlim sporazumom in Ukrajina bi bila še malo manjša na koncu.

Ni bilo stvari na svetu, zaradi katere bi Ukrajinci takrat verjeli v ruska zagotovila. Nisi tako pameten kot se ti zdi, samo res si se nadihal lastnih prdcev, tako kot marsikater kvazi-razsvetljenec.

We agree, that we disagree. To je bistvo foruma. Le podam svoje mnenje in hkrati spoštujem tvoje.

Se pravi, ti niti malo ni žal teh Rusov, očetov, bratov, sinov,... ki vsaki dan napadajo zaradi Putlerja in njegovega cilja, ki ni jasen nobenemu?! Če Putler danes neha napadati, se vojna konča, če se Ukrajinci danes nehajo branit, so mrtvi.

https://x.com/nevedimka123/status/20269...

https://x.com/TiMneTutNeTich/status/202...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Malidelničar ::

Zanimivi videi o starem hladnovojnem britanskem IFV-ju Spartan, ki se je kljub staremu outdated dizajnu izvrstno izkazal na ukrajinski fronti:

Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

MrYoda ::

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Windlass je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Ne, J. je ustavil pogovore o sporazumu. Ni jih preprečil. Odločitev je bila v rokah izvoljenega predsednika Ukraine. Garancije v današnjem svetu se pa postavljajo s sporazumi (poglej kdo krši največ UN sporazumov).

Bedarija.

Garancije se postavljajo z garancijami. Ne dvomim pa, da bi ti vztrajal še s 17. propadlim sporazumom in Ukrajina bi bila še malo manjša na koncu.

Ni bilo stvari na svetu, zaradi katere bi Ukrajinci takrat verjeli v ruska zagotovila. Nisi tako pameten kot se ti zdi, samo res si se nadihal lastnih prdcev, tako kot marsikater kvazi-razsvetljenec.

We agree, that we disagree. To je bistvo foruma. Le podam svoje mnenje in hkrati spoštujem tvoje.

Se pravi, ti niti malo ni žal teh Rusov, očetov, bratov, sinov,... ki vsaki dan napadajo zaradi Putlerja in njegovega cilja, ki ni jasen nobenemu?! Če Putler danes neha napadati, se vojna konča, če se Ukrajinci danes nehajo branit, so mrtvi.

Mi je žal vseh Ukraincev (jih kar nekaj poznam osebno), Rusov (jih kar nekaj poznam osebno), Libijcev, Sirijcev (jih kar nekaj poznam osebno), Vietnamcev, Afganistancev (jih kar nekaj poznam osebno), Egipčanov (jih kar nekaj poznam osebno), Panamcev, Korejcev, Srbov (jih kar nekaj poznam osebno), Kosovcev (jih kar nekaj poznam osebno), Čečenov, Ujgurov, ...
Your point?

Direktno v familiji so mi Nacisti ubili dve stari teti v Auschwitzu in komunisti starega strica (fotrov stric) v gozdu, ker je zagovarjal pluralnost. Na katero stran se naj postavim zaradi zgodovine?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrYoda ()

Bici ::

MrYoda je izjavil:

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Windlass je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Bedarija.

Mi je žal vseh Ukraincev (jih kar nekaj poznam osebno), Rusov (jih kar nekaj poznam osebno), Libijcev, Sirijcev (jih kar nekaj poznam osebno), Vietnamcev, Afganistancev (jih kar nekaj poznam osebno), Egipčanov (jih kar nekaj poznam osebno), Panamcev, Korejcev, Srbov (jih kar nekaj poznam osebno), Kosovcev (jih kar nekaj poznam osebno), Čečenov, Ujgurov, ...
Your point?

Direktno v familiji so mi Nacisti ubili dve stari teti v Auschwitzu in komunisti starega strica (fotrov stric) v gozdu, ker je zagovarjal pluralnost. Na katero stran se naj postavim zaradi zgodovine?

Po tvojem pisanju te predvsem moti vmešavanje amerikancev po svetu. Ne moti te pa vmešavanje Rusov.
Tako da nisi nevtralen ampak pristranski.

Ker mene pa večino nas ki zagovarjamo UA, moti tako rusko sranje kot tudi ameriško. Da je nekdo putinov ritolizač se takoj vidi, ko začne v RU-UA temo vlačit, ampak kaj pa američani...

Windlass ::

MrYoda je izjavil:

Zrela oseba v tvojih letih bi načeloma morala biti zmožna presoje dogodkov nepovezanih z 2. svetovno vojno neodvisno od dogodkov v 2. svetovni vojni.

Zakaj bi se glede stvari danes postavljal na stran glede na leto 1945? Nihče od teh ni več živ. Teh režimov ni nikjer več. Zakaj bi danes ne samo kolektivno kaznoval ampak kolektivno kaznoval za dogodke izpred 80 let? Še enkrat, tvoji miselni procesi so meni izredno izkrivljeni.

Tudi v moji familiji so fasali z obeh strani tistega blaznega pobijanja med Slovenci. Tudi jaz imam veze v Ukrajini in Rusiji in Baltiku in Libanonu in še marsikje. Me pa to prav nič ne ovira, da ne bi znal rečt kaj je danes prav in kaj ne, ali pa da bi se šel nekakšno alternativno zgodovino, ki jo splavlja Putin.

MrYoda je izjavil:

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Windlass je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Bedarija.

Your point?

Koji kurac ti sedaj mešaš? Naš dedi je z SS-om napadal Stalingrad? Sem zato nacist? Nato je peš prišel v Slovenijo in pri partizanih prevzel povelje čete, ki so mu jo na koroškem avstrijskem domobranci izdali in so švabi pobili 32 od 35 ljudi. Sem sedaj za partizane, domobrance? :D Kaj ma to veze z vojno v Ukrajini sedaj. Putin krade zemljo, ki ni njegova, Putin povzroča trplenje in smrt. Kaj ma veze tukaj USA? Je Ukrajina kdaj ogoržala, grozila, napadala, terorizirala Rusijo? Nikoli. So govorili smrt Rusom, kot Iranci USA? Nikoli, so kdaj razstrelili kako stolpnico v Rusiji, ubili koga v Rusiji? Nikoli.

Machete ::

Težko boš steni kaj dopovedal. Če ne razume tega preko svoje kontemplacije, mu tudi ti ne boš dopovedal, pa lahko narišeš in na kitaro zaigraš.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Kako kaj fronta?
Še vedno se mi zdi, da je operational security na fronti zelo malo info je iz Zaporižja. Zdi se, da se tam glavno dogaja - Huliapole in ukr. prodori.
Plus Rusi napadajo masovno tam pri Stepnohisrku (pod samim mestom Zaporožje).
Kupiansk je miren trenutno.

Malidelničar je izjavil:

Kako kaj fronta?
Še vedno se mi zdi, da je operational security na fronti zelo malo info je iz Zaporižja. Zdi se, da se tam glavno dogaja - Huliapole in ukr. prodori.
Plus Rusi napadajo masovno tam pri Stepnohisrku (pod samim mestom Zaporožje).
Kupiansk je miren trenutno.

Rusi crkujejo na polno, če bodo kaj vzeli bodo to krvavo plačali. Naj bi potrebovali za izpolnitev ciljev še 800 000 novih vojakov. Baje se pripravlja mobilizacija v Rusiji, nekje 2 miljona novih duš pripravljenih na smrt. Kaj bo to pomenilo za Putina pa ve samo dober AI.

Se pravi tukaj drži 10 000 Ukrajincev obrambo pred 65 000 Rusi. Da bo malo jasno kolko in kdo crkuje tam. P.S. Slovenija ima 6000 poklicnih vojakov! :D

"The life expectancy of Russians here is 12 minutes"

In Stepnohirsk in eastern Ukraine, Ukrainian and Russian units are engaged in fierce house-to-house fighting. According to Ukrainian officers, the survival time of newly mobilized Russian soldiers there is extremely short - the battles could have far-reaching strategic consequences.

According to Ukrainian sources, the Kremlin has deployed up to 65,000 soldiers in the region. The Ukrainian defenders say they are outnumbered by a ratio of one to seven.

https://www.bluewin.ch/en/news/internat...

Zgodovina sprememb…

Malo je treba bit zadržan glede informacij, ker imajo baje operational silence trenutno (uradno). Za uspehe v Kupjansku so npr. dali stvari v javnost šele ko je bilo že vsega konec.

Najbolj korektno ima stanje verjetno napisan ISW:
https://understandingwar.org/research/r...

Balandeque ::

Vredno branja:
https://www.themoscowtimes.com/2026/02/...

Citat: Out of 10 people, only one sincerely supported the invasion. The rest of us either openly declared our anti-war views or whispered in the smoking room: "This is f***ed up."
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Nima smisla, poli so odločeni in kot pravite nekateri "plačani". Vse kar se projecia, je treba dvakrat pogledat v ogledalu. Rusi/Američani... ja pa jade. Ukrajina bi bila zlata gos Evrope, če ne bi bilo plačanih podrepnikov. Ukrainci so se odločili, ko so volili Zja - ampak on ni izpolnil kar je obljubil na volitvah (o podobnosti z volitvami pri nas in po svetu ni treba....).

Osebno: Referenco na lastno zgodovino sem dal le kot opomnik, da "there are no good guys". Ampak kot modus operandi plačancev: treba izkoristiti za diskreditacijo (tipični sovjetski pristop bi rekel pac-man)

Zakaj se oglašam in sekiram: ker imam otroka v "naborniških" letih. Danes to ni hec in ja, me skrbi! Sarkazem par excellence: poslat lastnega otroka na rusko fronto.

shmandi ::

MrYoda je izjavil:

Ukrainci so se odločili, ko so volili Zja - ampak on ni izpolnil kar je obljubil na volitvah (o podobnosti z volitvami pri nas in po svetu ni treba....).

Ne bluzi... putler je načrtoval napad že mnogo pred Zjem in tudi pred t.i
Majdanom...

MrYoda je izjavil:

Nima smisla, poli so odločeni in kot pravite nekateri "plačani". Vse kar se projecia, je treba dvakrat pogledat v ogledalu. Rusi/Američani... ja pa jade. Ukrajina bi bila zlata gos Evrope, če ne bi bilo plačanih podrepnikov. Ukrainci so se odločili, ko so volili Zja - ampak on ni izpolnil kar je obljubil na volitvah (o podobnosti z volitvami pri nas in po svetu ni treba....).

Osebno: Referenco na lastno zgodovino sem dal le kot opomnik, da "there are no good guys". Ampak kot modus operandi plačancev: treba izkoristiti za diskreditacijo (tipični sovjetski pristop bi rekel pac-man)

Zakaj se oglašam in sekiram: ker imam otroka v "naborniških" letih. Danes to ni hec in ja, me skrbi! Sarkazem par excellence: poslat lastnega otroka na rusko fronto.

Točno tako kot ti je shmandi napisal! Zelenski tukaj nima nobene veze, napad je bil planiral že davno. Veš kaj je Putler rekel, ko so ga vprašali, če mu je kaj žal, da je napadel Ukrajino? Da mu je žal edino, da ni prej napadel!

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Točno tako kot ti je shmandi napisal! Zelenski tukaj nima nobene veze, napad je bil planiral že davno. Veš kaj je Putler rekel, če mu je kaj žal, da je napadel Ukrajino? Da mu je žal edino, da ni prej napadel!

Kot očitno ti ne ločiš med tem kaj so načrtovali Rusi in kaj je obljublja Z. Z dejanji kretenov opravičuješ ne-dejanje drugega kretena ...
You just prove my point again. Zabavni ste....

Stane2 ::

MrYoda je izjavil:

Zagotovo ne na stran kremeljskega nacista, ki ne priznave cele nacije.. ukrajinske namreč. Saj ne moreš biti večji naci od tega. Pa genocidnež tudi.

MrYoda je izjavil:

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Točno tako kot ti je shmandi napisal! Zelenski tukaj nima nobene veze, napad je bil planiral že davno. Veš kaj je Putler rekel, če mu je kaj žal, da je napadel Ukrajino? Da mu je žal edino, da ni prej napadel!

Kot očitno ti ne ločiš med tem kaj so načrtovali Rusi in kaj je obljublja Z. Z dejanji kretenov opravičuješ ne-dejanje drugega kretena ...

Kar na dan z besedo, kaj so načrtovali ne bit tako skrivnosten! :D Putler želi donbaški bazen in vse kar je tam pod zemljo, za ljudi ga boli kurac, napadel bi tako ali tako, ker to baje pripada Rusiji in ne Ukrajini in EU, če bi se le ti priključili. Argumenti, kot je NATO, ruska manjšina, ruščina, pravoslavna cerkev,... so le pravljice za lahko noč, če imaš ti kak drug argument pa na dan z besedo!

Zgodovina sprememb…

https://x.com/front_ukrainian/status/20...
Ukrainian FP-1 drones attacked the nitrogen fertilizer plant of PJSC "Dorogobuzh" in the Smolensk region of the Russian Federation.

Strikes on the areas of production, storage, and transportation of ammonium nitrate triggered a chain of explosions at the vehicle parking area, railway terminal, and finished goods warehouse.

The blast wave completely destroyed one trestle and damaged adjacent production units within a radius of several hundred meters.

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

fur80 je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Kar na dan z besedo, kaj so načrtovali ne bit tako skrivnosten! :D Putler želi donbaški bazen in vse kar je tam pod zemljo, za ljudi ga boli kurac, napadel bi tako ali tako, ker to baje pripada Rusiji in ne Ukrajini in EU, če bi se le ti priključili. Argumenti, kot je NATO, ruska manjšina, ruščina, pravoslavna cerkev,... so le pravljice za lahko noč, če imaš ti kak drug argument pa na dan z besedo!

???? Nisem jaz tisti, ki vleče na plano načrte rusov pred to vojno. To si v debato privlekel ti! In na nobeni točki ni z moje strani kontra temu. Ne vem - dokaz in viri so na tvoji strani. Osebno menim, da so imeli Rusi pripravljenih več scenarijev (če niso, potem so res eni resni amaterji). Glede ljudi - to je pregovorno - za narod je Ruse (vodstvo/elito, da ne bo pomote) vedno - kot praviš, bolil kurac (je res dobro, da se prebere kaka knjiga).

Disclaimer: v debati sodelujem kot SLO/EU stranka v konfliktu in ne na strani UKR ali RUS per se

Pac-Man ::

fur80 je izjavil:

Putler želi donbaški bazen in vse kar je tam pod zemljo, za ljudi ga boli kurac

V bistvu hoče celo Ukrajino, razen morda skrajnega zahoda, ampak je moral zaenkrat downsizat zahteve, ker se stvari ne odvijajo po željah.

http://en.kremlin.ru/events/president/n...

Članek Vladimirja Putina »O zgodovinski enotnosti Rusov in Ukrajincev«

Med nedavno oddajo »Direktna linija«, ko so me vprašali o rusko-ukrajinskih odnosih, sem dejal, da so Rusi in Ukrajinci en narod – ena celota. Te besede niso bile izrečene zaradi kakršnih koli kratkoročnih razlogov ali pod vplivom trenutnega političnega konteksta. To sem povedal že večkrat in v to trdno verjamem. Zato menim, da je treba svoje stališče podrobneje pojasniti in predstaviti svojo oceno današnjega položaja.

Najprej bi rad poudaril, da je zid, ki se je v zadnjih letih pojavil med Rusijo in Ukrajino, med deli v bistvu istega zgodovinskega in duhovnega prostora, po mojem mnenju naša velika skupna nesreča in tragedija. To so predvsem posledice naših lastnih napak, storjenih v različnih obdobjih. Vendar pa je to tudi rezultat namernih prizadevanj tistih sil, ki so si vedno prizadevale spodkopati našo enotnost. Formula, ki jo uporabljajo, je znana že od nekdaj – deli in vladaj. Tu ni nič novega. Zato poskusi igranja na »narodno vprašanje« in sejanja razdora med ljudmi, pri čemer je glavni cilj razdeliti in nato hujskati dele enega naroda drugega proti drugemu.

...

IMO ga skrbi tudi za ljudi, ker se zaveda demografske krize v Rusiji, ki jo je hotel rešit z rusifikacijo ukrajincev. Na koncu je prišlo do tega, da jo je s svojimi dejanji samo še bolj poglobil.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pac-Man ()

Pac-Man je izjavil:

fur80 je izjavil:

Putler želi donbaški bazen in vse kar je tam pod zemljo, za ljudi ga boli kurac

V bistvu hoče celo Ukrajino, razen morda skrajnega zahoda, ampak je moral zaenkrat downsizat zahteve, ker se stvari ne odvijajo po željah.

http://en.kremlin.ru/events/president/n...

Članek Vladimirja Putina »O zgodovinski enotnosti Rusov in Ukrajincev«

Med nedavno oddajo »Direktna linija«, ko so me vprašali o rusko-ukrajinskih odnosih, sem dejal, da so Rusi in Ukrajinci en narod – ena celota. Te besede niso bile izrečene zaradi kakršnih koli kratkoročnih razlogov ali pod vplivom trenutnega političnega konteksta. To sem povedal že večkrat in v to trdno verjamem. Zato menim, da je treba svoje stališče podrobneje pojasniti in predstaviti svojo oceno današnjega položaja.

Najprej bi rad poudaril, da je zid, ki se je v zadnjih letih pojavil med Rusijo in Ukrajino, med deli v bistvu istega zgodovinskega in duhovnega prostora, po mojem mnenju naša velika skupna nesreča in tragedija. To so predvsem posledice naših lastnih napak, storjenih v različnih obdobjih. Vendar pa je to tudi rezultat namernih prizadevanj tistih sil, ki so si vedno prizadevale spodkopati našo enotnost. Formula, ki jo uporabljajo, je znana že od nekdaj – deli in vladaj. Tu ni nič novega. Zato poskusi igranja na »narodno vprašanje« in sejanja razdora med ljudmi, pri čemer je glavni cilj razdeliti in nato hujskati dele enega naroda drugega proti drugemu.

...

IMO ga skrbi tudi za ljudi, ker se zaveda demografske krize v Rusiji, ki jo je hotel rešit z rusifikacijo ukrajincev. Na koncu je prišlo do tega, da jo je s svojimi dejanji samo še bolj poglobil.

Nobenega nič več ne skrbi za ljudi, ampak vsak išče opravičila za svoja pretekla dejanja. Glavni problem je, da noben noče ali ne zmore več koraka nazaj. Vsak ki na zahodu namigne v tej smeri (Madžari/Slovaki) so ožigosani, v Rusiji pa padejo iz stolpnice.

Se strinjam s Pac-manom. Putin si je zamislil SVO kot elegantno dekapitacijo Ukrajine - zato štart naravnost na Kijev in slabo založena vojska. Hotel je neko stanje nekje med Janukovičevo Ukrajino In Belorusijo 2.0.

Pač se ni izšlo. V Istanbulu je potem hotel idealne pogoje da pride nazaj z ˝dovolj˝ vojske. Na srečo mu ni nihče nasedel - in to se vidi da rusko stran s privrženci še danes peče, ker kar naprej gnjavijo s tem je***im Johnsonom in lažejo glede tega kaj je kasneje o pogajanjih rekel Arahamija.

Zelenskega nabijajo samo zato, ker mu je (ne glede na predhodne napake) uspelo obdržati Ukrajino v enem kosu. Še ena stvar, ki se rusom ni izšla. Je pa to v resnici kar nekaj, ker se je okupacija začela 5 let pred izvolitvijo Zelenskega.

Pac-Man ::

MrYoda je izjavil:

Glavni problem je, da noben noče ali ne zmore več koraka nazaj. Vsak ki na zahodu namigne v tej smeri (Madžari/Slovaki) so ožigosani, v Rusiji pa padejo iz stolpnice.

Madžari/Slovaki niso neke dobričine, ampak tamkajšnje elite gledajo samo na svojo dobrobit. Ruski energenti tečejo tako, da se denar zliva na prave račune, Ukrajina v EU pa pomeni manj transferjev iz Bruslja za njih.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Windlass je izjavil:

Se strinjam s Pac-manom. Putin si je zamislil SVO kot elegantno dekapitacijo Ukrajine - zato štart naravnost na Kijev in slabo založena vojska. Hotel je neko stanje nekje med Janukovičevo Ukrajino In Belorusijo 2.0.

Pač se ni izšlo. V Istanbulu je potem hotel idealne pogoje da pride nazaj z ˝dovolj˝ vojske. Na srečo mu ni nihče nasedel - in to se vidi da rusko stran s privrženci še danes peče, ker kar naprej gnjavijo s tem je***im Johnsonom in lažejo glede tega kaj je kasneje o pogajanjih rekel Arahamija.

Zelenskega nabijajo samo zato, ker mu je (ne glede na predhodne napake) uspelo obdržati Ukrajino v enem kosu. Še ena stvar, ki se rusom ni izšla. Je pa to v resnici kar nekaj, ker se je okupacija začela 5 let pred izvolitvijo Zelenskega.

Putler bi vrgel 1 dan vojne, 2-3 taktične nukice na predsednika in parlament, pa še kam, ter potem vstopil not. Odsekal bi glavo in poveljnike. Ukrajinci bi bili brez ukazov.
Verjetno pa bi Putler s tem odprl pandorino skrinjico, verjamem, da bi podobno letelo potem tudi od Izraela, USA, Pakistana, Kitajcev,...

Pac-Man je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Glavni problem je, da noben noče ali ne zmore več koraka nazaj. Vsak ki na zahodu namigne v tej smeri (Madžari/Slovaki) so ožigosani, v Rusiji pa padejo iz stolpnice.

Madžari/Slovaki niso neke dobričine, ampak tamkajšnje elite gledajo samo na svojo dobrobit. Ruski energenti tečejo tako, da se denar zliva na prave račune, Ukrajina v EU pa pomeni manj transferjev iz Bruslja za njih.

Ukrajinci popravljajo cevi, ki iz Rusije vodijo preko Ukrajine na Madžarsko, da lahko potem Orban nakaže Putlerju denar s katerim plačuje vojsko, ki napada Ukrajince! :D Kaj takega pomoje še ni bilo v zgodovini vojne in kaj zahtevajo Madžari oz. Orban. Kaj si ja nor malo! :D

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

MrYoda je izjavil:

Upam, da nisi v Rusiji. Sicer se tvojemu otroku slabo piše :8)

Pithlit ::

WhiteAngel je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Rešitev: Rusi se umaknejo nazaj za svoje meje pa ni treba nikomur skrbet da bo treba na rusko fronto.

Nora ideja, res. Mislim, kogar res to skrbi kar je yodlar napisal... Bi se moral še najbolj zavzemat za to da se Ruse potolčen.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Rešitev: Rusi se umaknejo nazaj za svoje meje pa ni treba nikomur skrbet da bo treba na rusko fronto.

Nora ideja, res. Mislim, kogar res to skrbi kar je yodlar napisal... Bi se moral še najbolj zavzemat za to da se Ruse potolčen.

Ja, nora ideja res. Če imaš tudi izvedbeni plan, kako potolč največjo jedrsko silo, podpišem takoj. Eno je želja, drugo pa realizacija. Tudi Asad in Husein sta se kurčila proti Ameriki, pa ju je realizacija zjebala. Enaga prej, drugega malo kasneje. Gadafija pa vmes. Ko enkrat srečaš abrahama, postaneš ciničen realist...

Pithlit je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Kaj ni zanimivo, nehaš streljati in vojna se konča!? Kdo, kdaj in kje je še imel tak luksuz v vojni, razen Rusi v Ukrajini?

MrYoda je izjavil:

Pithlit je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

MrYoda je izjavil:

Ja, nora ideja res. Če imaš tudi izvedbeni plan, kako potolč največjo jedrsko silo, podpišem takoj. Eno je želja, drugo pa realizacija. Tudi Asad in Husein sta se kurčila proti Ameriki, pa ju je realizacija zjebala. Enaga prej, drugega malo kasneje. Gadafija pa vmes. Ko enkrat srečaš abrahama, postaneš ciničen realist...

Kdo bo koga pokončal? Ti primerjaš Ruse in USA? :D Ukrajincem je samo cilj pobiti ali raniti 50 000 Rusov, ki napadajo na mesec in vojna za njih bi bila nevzdržna. Sedaj so nekje pri številki 35 000.

Zgodovina sprememb…

https://x.com/JayinKyiv/status/20270706...
The Putin government's paranoia continues manifesting into Stalin-era level repression, with female FSB agents being rolled out onto evening news programs to promote denunciations, turning in coworkers, neighbors and anyone online that may voice "extremist" views, because not doing so is criminal complicity.

Extremism is now everything.

Zdaj je očitno zelo veliko OpSec-a ampak pri Stepnohirsku so Ukrajinci v megli in dežju napadli ruske položaje. Potekajo spopadi v mestu, istočasno pa je manjši del Rusov severno od mesta obkoljen in stisnjen med reko Dnjeper in ukrajinske pozicije.

Pri Huliapolju tudi Ukrajinci pritiskajo ampak je isto OpSec.

To so zadnje info.

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Ja, nora ideja res. Če imaš tudi izvedbeni plan, kako potolč največjo jedrsko silo, podpišem takoj.

Enostavno. Tolčeš jo, dokler je ne potolčeš. Kaj imajo veze zdaj nukice? A jih bodo na bojišče metali, pa še svojo vojsko potamanili al kaj je z njimi? Dokler jih imata obe strani, potem so nukice neuporabne.

WhiteAngel je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ja, nora ideja res. Če imaš tudi izvedbeni plan, kako potolč največjo jedrsko silo, podpišem takoj.

Enostavno. Tolčeš jo, dokler je ne potolčeš. Kaj imajo veze zdaj nukice? A jih bodo na bojišče metali, pa še svojo vojsko potamanili al kaj je z njimi? Dokler jih imata obe strani, potem so nukice neuporabne.

Malo si narobe citiral, tega nisem napisal jaz! :D

Še ena izmed serij, kako Rusi pazijo na civile https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...

jernejl ::

MrYoda je izjavil:

Zato pa moraš Ukrajincem čimbolj pomagati, da bodo ruske agresorje držali čim dlje stran od naših "nabornikov". Obstajajo tudi projekti, kjer lahko prostovoljno doniraš sredstva, kar bi bilo zate in za tvojega otroka vsekakor zelo priporočljivo.

Gregor P ::

Točno tako; če bi slučajno padla Ukrajina bo tvoj otrok MrYoda moral žal iti v vojsko, ker nas od ruskih agresorjev loči le še Orbanova Madžarska in veš kako Orbán leze v rit Putinu, ne?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

Točno tako; če bi slučajno padla Ukrajina bo tvoj otrok MrYoda moral žal iti v vojsko, ker nas od ruskih agresorjev loči le še Orbanova Madžarska in veš kako Orbán leze v rit Putinu, ne?

Saj veš da on fura samo v celofan nevtralnosti, ter skrbi za otroke in državo, prorusko propagando?

bm1973 ::

Pithlit je izjavil:

Šele potem bo folk hodil na "rusko" fronto.

Ko bo mir, in bodo upali, da nobene vojne ne bo več.

Seveda je to utopija, Rusi bodo zaključili kar mislijo...

Ko se bo v EU spet uvedlo naborništvo, ne smejo pozabit na ženske. DEI, woke, enakopravnost. Pa še boljše riti bodo imele...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

c3p0 ::

Ne, to ne. Ko se gre za vojno, je še vedno najboljši nativen bel moški. V reklamah za vojsko ni nobene diversity.

gozdar1 ::

Ruska vojska je precej diverse, ša najmanj je v njej rusov.

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ko se bo v EU spet uvedlo naborništvo, ne smejo pozabit na ženske. DEI, woke, enakopravnost. Pa še boljše riti bodo imele...

Aha, tko kot mamo vojsko na meji z Avstrijo? Italijo? Konec koncev Madžarsko in Hrvaško? A tko bomo folk pošiljal na neko imaginarno fronto?

Mislim sej vsi vemo da si lažnivi gnoj no. Ne vem zakaj se sploh še čudim da še kar hodiš kokodakat na forum pa celemu svetu razlagat da ti nobena baba ne da več.

https://x.com/delfoo/status/20273054190...
The head of AvtoVAZ that produces LADA said that when it comes to sales numbers January and February 2026 are the worst months for the last 20 years. The company was hoping to increase sales by 9,3% in 2026 but in January they were down 28,7%.

bm1973 je izjavil:

Tko bodo zaključili kokr so leta 1917 in 1991.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stane2 ()

RedDrake ::

Pa bi človek mislil, da z vsemi assault-LADA-mi, ki se pojavljajo v dron posnetkih, posel cveti. Booming, kot bi rekli kolegi z zapada.

Kebo ::

Težko boš kupoval avto, če daš 40% dohodka za hrano.

JohnyQ_ ::

gozdar1 je izjavil:

In tudi lgbtq+ usmerjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

Bici ::

bm1973 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Se veš da je rusija po vsakem večjem konfliktu manjša.

Carska rusija - SZ - Rusija. :)

JohnyQ_ je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

In tudi lgbtq+ usmerjena.

Ojoj!
Kaj pa ruske tradicionalne vrednote?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

Kaj je poanta, da Rusi trenutno zasuvajo Konstantinijevko z belim fosforjem? Zakaj zdaj in ne kadarkoli v zadnjem letu(?) ali kolikor časa se že matrajo. A smatrajo da so z uničenjem tistega jeza koga zbezali iz kakšnih kleti/zavetišč?

https://x.com/nexta_tv/status/202734798...

Is a "purge" of war correspondents underway in Russia?

Aleksei Kostylev, founder of the Readovka media holding, has been detained. On February 25, he was summoned for questioning in a large-scale fraud case and placed in a temporary detention facility. Moscow's Tverskoy Court is expected to decide on pre-trial measures.

At the same time, procedures have reportedly been launched to designate war correspondents Kirill Fedorov (Alconafter) and Vladislav Shurygin (Ramzay) as "foreign agents." Fedorov has disappeared from Solovyov Live broadcasts following a public clash with Vladimir Solovyov.

Sources say the space for even limited criticism of the war is shrinking: pro-government commentators who speak about losses, supply issues, and frontline problems are increasingly falling out of the official narrative.

Leif ::

Gregor P je izjavil:

Važno da to ni propaganda, da samo Ukrajina loči Putlerja od tega da zavzame celo Evropo.

Gregor P ::

Ne rabi in zavzemat cele Evrope ravno danes. Lahko pa naredi ogromno, če recimo vmes pade NATO zaradi tovariša Trumpa.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
««
1329 / 1330
»»