Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
bm1973 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Mogoče je pa največja ugotovitev, da S-400 ni tako dober, kot ga rusi prodajajo, da je. Predvsem se ga da "izčrpati" z droni z metanjem vab, ki se postrelijo. Potem sistem ostane nezaščiten in točno na ta način Ukrajinci žokajo S-400.
Tako kot Patriote in katerikoli sistem.
Nič novega...
Windlass ::
https://x.com/visegrad24/status/2001610...
Ukrainian drones struck a MiG-31 with a full combat load and military equipment worth hundreds of millions of dollars at Belbek airfield in Crimea.
During a drone strike carried out overnight by Ukraine's security services, the following assets were hit:
- two Nebo-SVU long-range radar detection systems (each valued at approximately $60-100 million);
- a 92N6 radar, part of the S-400 "Triumf" air defense system (domestic price around $30 million, export price about $60 million);
- a Pantsir-S2 air defense missile system (domestic price about $12 million, export price around $19 million).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
damirj79 ::
Chalky ::
Ne morem verjeti da že skoraj 6 mesecev debatirajo o zamrznjenih ruskih sredstvih. Evropa bo še dolgo tepena, da niso sposobni sprejeti takšnih odločitev je milo rečeno bizarno če ne že bolano.
bbbbbb2024 ::
Ne morem verjeti da že skoraj 6 mesecev debatirajo o zamrznjenih ruskih sredstvih. Evropa bo še dolgo tepena, da niso sposobni sprejeti takšnih odločitev je milo rečeno bizarno če ne že bolano.
Mene pa to ne preseneča. Problem je in samo...Belgija.
S temi ljudmi delam in jih poznam do obisti. Za denar bi prodali lastno mater. Če je mati pokojna, bi jo izkopali iz groba in prodali kot malo rabljeno.
Če Bruselj ne bi imel NATO, Evropsko komisijo, SWIFT in EuroCLEAR....
bi lahko šli nazaj okopavat krompir in upat, da ga gniloba (zopet) ne bi požrla, ker bodo potem (zopet) lačni.
Če ta plan s sredstvi ne bo šel skozi, bi se utegnilo zgoditi, da se bo EuroCLEAR in SWIFT premaknil drugam, v Nemčijo recimo. Trenutni finančni minister Belgije pravi, bolje drži ga, nego lovi ga. Oni profitirajo od teh zamrznjenih 200+ mrd EUR že samo s tem, da ta denar držijo.
Belgija se je zavezala, da bo ta denar sprostila, vendar ga ni, na dobičke so upalili 30% davek na dobiček in preostali del se ne ve, kaj delajo. Zavezali so se, da bo šel za namen podpore Ukrajini, a so poslali svoje stare F-16 (in verjetno pobrali denar od dobičkov EuroCLEARa). Belgijci torej sedaj profitirajo v vsakem primeru.
Tako ti je to. Evropska komisija in ostale članice pa so si enotne, da denar za Ukrajino mora iti iz te kvote, kar je tudi sicer najbolj prav.
Utegne se zgoditi, da bo Belgija utrpela trajno škodo, če tukaj ne bo pristala na to, kar pravijo druge članice. Razvojno gledano, pa Belgija nima druge alternative, vsaj zaenkrat ne. Že tako so v težavah, ker so zaprli veliko Audi fabriko, kjer je šlo 6000 služb po gobe, plus 12000 od prej, plus precej dobaviteljev je obrnilo noge navzgor. Belgija je torej pod velikim finančnim pritiskom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
No, seveda res Belgija komplicira trenutno. Ampak ko pride do raznih glasovanj redno komplicirata tudi Madžarska in Slovaška (sta že napovedali veto na alternativo trenutni kolobociji z EUROCLEARjem), občasno tudi Italija in Španija.
Ni lepšega za Putina, kot če nekdo od znotraj stalno hromi zadevo. Nobena druga velesila ni tako hendikepirana pri ukrepanju kot smo mi. Je to naša posebnost in običajno prednost ampak zdajle je pa slabost.
Ni lepšega za Putina, kot če nekdo od znotraj stalno hromi zadevo. Nobena druga velesila ni tako hendikepirana pri ukrepanju kot smo mi. Je to naša posebnost in običajno prednost ampak zdajle je pa slabost.
UkrFTW!! ::
Zakaj si rusofili tako močno želijo vojne? Zakaj je preveč za zahtevati od rusov, da gredo nazaj za svoje mednarodno priznane meje? A je to res tako težko?
Meni se bolj zdi, da ukrofili hočejo vojno do zadnjega Ukrajinca...
Vojna je pač dejstvo, Rusi so si postavili cilje, in jih uresničujejo. Zaenkrat še brez mobilizacije. Putin je jasno postavil cilje. In jih bo dosegel s pogajanji ali vojno. Je jasno povedal.
Enotne evropske vojske ni. Enotne NATO vojske ni. Je nek imaginaren koncept, ki ne funkcionira, ker niti komunikacije, nadzor, implementacija ni standardna. Kar se vedno vidi vsako leto, ko morajo imeti vaje za sodelovanje... WTF... Da ne govorim o celem kupu različnih jezikov... In to se bo potem borilo v Ukrajini... Z evropskim orožjem, ki ga niti ne moreš izdelovati brez kitajskih surovin. Nekako Evropa ni samozadostna pri orožju...
Slučajno vem, ker sem delal na enem NATO projektu, pa ga vsaka država po svoje implementira, naj bi pa vse skupaj delovalo skupaj. Itak da ne... Pa gre za en brezzvezen IT projekt.
SUper, in kot pravi rusofil deliš informacije z ruzzko stranjo?
Pac-Man ::
V FSB pisarni v Sočiju očitno visi poster z nacistom (Milčakov)
https://x.com/666_mancer/status/2001564...
https://t.me/vmakeevke/209590
Citat se bere "Nimam več moralnih omejitev - tudi ti jih ne imej."
https://x.com/666_mancer/status/2001564...
Ruski propagandisti, ki so bili razkrinkani po vsem svetu, so sramotno ponovno objavili tokrat cenzuriran video z izjavo nacista, ki visi na steni "čekistične" pisarne. Toda originalni video se je že zdavnaj razširil po spletu.
https://t.me/vmakeevke/209590
Oče in hči sta se želela boriti za Ukrajino
FSB je skupaj s SGB Republike Abhazije v Sočiju pridržala ruska državljana, ki sta sama prišla do ukrajinskih rekrutov na internetu. Prejela sta navodila in začela zbirati informacije o ruski vojski.
Pridržana sta povedala, da sta želeli oditi v Ukrajino prek Gruzije, vendar zaradi dolgov niso mogli prečkati meje, zato sta se ukvarjala s podzemnimi dejavnostmi.
V Ukrajini sta se nameravala pridružiti eni od formacij, ki jih nadzira GUR, ki je v Rusiji priznana kot teroristična organizacija in prepovedana.
Citat se bere "Nimam več moralnih omejitev - tudi ti jih ne imej."
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
No, seveda res Belgija komplicira trenutno. Ampak ko pride do raznih glasovanj redno komplicirata tudi Madžarska in Slovaška (sta že napovedali veto na alternativo trenutni kolobociji z EUROCLEARjem), občasno tudi Italija in Španija.
Poglej, gre za kolektivno odločanje. V primeru Trumpa vidiš, da človek muhasto spreminja svoje odločitve in cele države postavlja v nemogoč položaj. V rusiji putka in kup silovikov in njihovih svetovalcev (20+ ljudi max.) odloča o tem, če bo šla cela država v vojno.
Glede mehanizmov odločanja nam je še najbližja Kitajska. Za katero tudipravijo, da je počasna in melje in melje in melje.
Vsaj zaenkrat jaz to nikakor ne vidim kot slabost.
Utk ::
Mislim, jaz ne poznam podrobnosti, ampak če bi v primeru tožb vso škodo nosila Belgija, potem prav da so proti. Če gremo v to, moramo it skupaj v nekih deležih.
Malidelničar ::
A je sploh še kaj Rusov v Kupyansku ali so že vse počistili?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
shmandi ::
rusi se baje sprehajajo po Kupiansku... Virtualno definitivno zmagujejo.
https://militarnyi.com/en/news/fake-kup...
https://militarnyi.com/en/news/fake-kup...
o0o0o0o0o0 ::
Sprehajajo se, kot da bi bili na dopustu in iščejo ukrajince. Bo talibanc nalimal par fake posnetkov in zemljevidov
Goran10 ::
Mislim, jaz ne poznam podrobnosti, ampak če bi v primeru tožb vso škodo nosila Belgija, potem prav da so proti. Če gremo v to, moramo it skupaj v nekih deležih.
Kakšnih tožb neki? To je bullshit s strani Belgijcev. Špekulira se da Rusi neposredno osebno grozijo ljudem ki so na izvršnih položajih na Euroclearu in na samem vrhu Belgijske vlade. Rusija uporablja mafijske metode in čas je da jih začnemo še mi. Kakšne tožbe. Katero sodišče bo odločilo v prid Rusiji? Kdo bo izvršil sodbo? Zgodbice za lahko noč s katerim se zavlačuje financiranje Ukrajine ker Putko nesposobni ne more sam zaključit te vojne in potrebuje očitno še pomagače na zahodu. Kaj je več vredno evropska varnost ali putinovi pomagači?
bbbbbb2024 je izjavil:
Poglej, gre za kolektivno odločanje. V primeru Trumpa vidiš, da človek muhasto spreminja svoje odločitve in cele države postavlja v nemogoč položaj. V rusiji putka in kup silovikov in njihovih svetovalcev (20+ ljudi max.) odloča o tem, če bo šla cela država v vojno.
Glede mehanizmov odločanja nam je še najbližja Kitajska. Za katero tudipravijo, da je počasna in melje in melje in melje.
Vsaj zaenkrat jaz to nikakor ne vidim kot slabost.
Saj pravim da je to običajno prednost ampak ko vidiš da bi vsi radi nekaj premaknili in potem pride mimo en drekec Orban, ki evidentno funkcionira kot trojanski konj Moskve in ZDA, potem se nam včasih zdi pač vse malo neumno.
KBraneK007 ::
Problem je tukaj, ker neandertalski morilci ponovno grozijo podobno kot z nukicami. Beta voditelje je pa strah.
Belgian PM Bart De Wever admitted the Kremlin threatened him personally
Now he opposes using €210 billion in frozen Russian assets for Ukraine and calls victory a "fairy tale" and asset seizure "theft"
Of course the Belgian PM was threatened personally by the Kremlin. He either has to ignore the threats or step down. He can’t oppose sending to the money to Ukraine because of fear. Millions of Europeans will die because of his personal fear if he succumbs to it.
https://x.com/billbrowder/status/200161...
Morali bodo JaJca pokazat drugače nebo vredu za VSE nas v bližnji prihodnost. Bullya je treba nabit!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KBraneK007 ()
Kakšnih tožb neki? To je bullshit s strani Belgijcev. Špekulira se da Rusi neposredno osebno grozijo ljudem ki so na izvršnih položajih na Euroclearu in na samem vrhu Belgijske vlade. Rusija uporablja mafijske metode in čas je da jih začnemo še mi. Kakšne tožbe. Katero sodišče bo odločilo v prid Rusiji? Kdo bo izvršil sodbo? Zgodbice za lahko noč s katerim se zavlačuje financiranje Ukrajine ker Putko nesposobni ne more sam zaključit te vojne in potrebuje očitno še pomagače na zahodu. Kaj je več vredno evropska varnost ali putinovi pomagači?
V čem je potem problem dat Belgiji garancije? Danes je to lahko govorit, kaj bo nekdo odločil čez 20 let je pa lahko tudi drugače.
Verjetno, bi rekel. Novičok varianta.
V isti situaciji je bil Tito očitno so jugiči zmogli večji pogum od telih kekcev. Tito niti slučajno ni posedoval tak vzvod kot ga ima evropa pa je pokazal bistveno večji pogum v konfliktu z Rusi. Očitno se potrebujejo Titoti druge ni. Je pa res da se je Tito kot vodja rodil iz kaosa vojne. Očitno to Evropa potrebuje.
V čem je potem problem dat Belgiji garancije? Danes je to lahko govorit, kaj bo nekdo odločil čez 20 let je pa lahko tudi drugače.
Tele garancije so tak bullshit da većjega ni. Kot da obstaja neko nadsvetovno sodišče. To se lepo po rusko reši pa je. Rusi spizidite iz Ukrajine ali pa bomo z vašim denarjem financiral Ua odpor. To je to. V vojni ni pravil. In tukaj se vidi da ostali del eu očitno ne dojema tega kot vojno ker nekateri sanjajo neka pravila. Očtino bo moral ruski škorenj gaziti naprej po Evropi da se neha s temu neumnostmi tipa garancije za ruski denar. Wtf kakšne garancije pa Rusi ponujajo? Samo še grozijo. In čas je da še mi. Čas je da se putkotu nažene strah v kosti.
Glede na to, da se morajo glede denarja odločit naslednjih dneh grem stavit, da bo zamrznitev Putin uporabil kot kvazi-izgovor za zavrnitev mirovnega sporazuma in zacementiral Evropejce kot rušilce sporazuma.
On bo rekel: ˝ja lejte, jaz bi vse sprejel ampak potem so mi Evropejci zamrznili denar, očitno nočejo miru˝ (čeprav vsi vemo, da ne bi prav ničesar sprejel v resnici). Bo pa to gradivo, da bo njegov propagandni aparat to linijo trobil v neskončnost kot dokaz da je kriva Evropa.
Kolk gremo stavit, da se bo takole odvilo?
On bo rekel: ˝ja lejte, jaz bi vse sprejel ampak potem so mi Evropejci zamrznili denar, očitno nočejo miru˝ (čeprav vsi vemo, da ne bi prav ničesar sprejel v resnici). Bo pa to gradivo, da bo njegov propagandni aparat to linijo trobil v neskončnost kot dokaz da je kriva Evropa.
Kolk gremo stavit, da se bo takole odvilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
Če eu tega denarja ne spravi skozi potem bo morala sama odpreti mošnjiček druge ni. Razen če podarimo Ukrajino fašemo na milijone beguncev, prečkanje ruske vojske čez dnjeper in karpate bi pa itak nabil vojaške proračune v nebo. Ali damo denar sedaj ali pa kasneje plus kri naših državljanov.
Ni neke velike filozofije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Če eu tega denarja ne spravi skozi potem bo morala sama odpreti mošnjiček druge ni. Razen če podarimo Ukrajino fašemo na milijone beguncev, prečkanje ruske vojske čez dnjeper in karpate bi pa itak nabil vojaške proračune v nebo. Ali damo denar sedaj ali pa kasneje plus kri naših državljanov.
Tudi meni je vse skupaj no-brainer, vendar pričakujem tudi v Sloveniji ostre nasprotnike nadaljnje pomoči Ukrajini. Večja bo pomoč, več bo nasprotnikov. Pravzaprav pričakujem porast vokalnosti ˝ruskih prijateljev˝ že zaradi bližajoče se volilne kampanje.
Gregor P ::
Pa saj že zdaj veš kdo so, Resnica, Erjavec, Kordiš, par poslancev Svobode s Gregoričem na čelu itd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tele garancije so tak bullshit da većjega ni. Kot da obstaja neko nadsvetovno sodišče. To se lepo po rusko reši pa je. Rusi spizidite iz Ukrajine ali pa bomo z vašim denarjem financiral Ua odpor. To je to. V vojni ni pravil. In tukaj se vidi da ostali del eu očitno ne dojema tega kot vojno ker nekateri sanjajo neka pravila. Očtino bo moral ruski škorenj gaziti naprej po Evropi da se neha s temu neumnostmi tipa garancije za ruski denar. Wtf kakšne garancije pa Rusi ponujajo? Samo še grozijo. In čas je da še mi. Čas je da se putkotu nažene strah v kosti.
Kje piše da ne bo čez 10 let Nemčija zarila Belgiji noža v hrbet in v zameno za poceni ruski plin rekla Belgiji, payup ali pa zapremo uvoz.
Kdo komu še kaj verjame? Naj da Belgija recimo 50 milijard Nemčiji in naj Nemčija dela z njimi kar hoče. Pa še Franciji, UK in drugim.
shmandi ::
Na srečo danes Pokrovsk ni spet padel...
Russia switches to 'banzai attacks' to mask failures in Pokrovsk
https://global.espreso.tv/russia-ukrain...
Russia switches to 'banzai attacks' to mask failures in Pokrovsk
https://global.espreso.tv/russia-ukrain...
Telbanc ::
Unilseptij je izjavil:
Ne, samo za Ukrajino, ker smo pač izgubili.Me veseli, da ste rusofili končno začeli priznavati svoj poraz.
Iran ve, da brez Rusije nimajo kaj praskat, tko ko Korejci.Rusija na mednarodnem parketu več ne obstaja. Oni so zaglavili v Ukrajini in ne morejo pomagati ne Iranu, ne Siriji, ne Venezueli, ne Severni Koreji... še svojega ozemlja ne bi zmogli braniti, če bi se jih nekdo odločil napasti.
No, zakaj jih pol ne napadete kekci.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Jaz bi vas vse poslal na rusko fronto, ni važno na kiro stran.
pumaxx ::
Unilseptij je izjavil:
Ne, samo za Ukrajino, ker smo pač izgubili.Me veseli, da ste rusofili končno začeli priznavati svoj poraz.
Iran ve, da brez Rusije nimajo kaj praskat, tko ko Korejci.Rusija na mednarodnem parketu več ne obstaja. Oni so zaglavili v Ukrajini in ne morejo pomagati ne Iranu, ne Siriji, ne Venezueli, ne Severni Koreji... še svojega ozemlja ne bi zmogli braniti, če bi se jih nekdo odločil napasti.
No, zakaj jih pol ne napadete kekci.![]()
Kdo pri zdravi pameti bi rinil v rusijo. Pa saj niste normalni. Rusi hočejo priti na razviti zahod, mi nočemo v vukojebino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pumaxx ()
Kaj bomo zaj z kešem, bomo vzeli že une boge ruske milijarde al ne?
Nekej cincajo v Bruslju, menda se ja ne bojijo unega raztrganega Putlerja?
Nekej cincajo v Bruslju, menda se ja ne bojijo unega raztrganega Putlerja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Gregor P ::
CNN razkriva: "Rusija preizkuša taktike v sivi coni, ki so tik pod pragom vojne"
https://n1info.si/novice/svet/cnn-razkr...
Rusko osebje, povezano z vojsko in varnostnimi službami države, naj bi vohunilo v evropskih vodah, medtem ko so prikrito delali na ladjah, ki prevažajo rusko nafto, so za CNN ekskluzivno razkrili zahodni in ukrajinski obveščevalni viri.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Kje piše da ne bo čez 10 let Nemčija zarila Belgiji noža v hrbet in v zameno za poceni ruski plin rekla Belgiji, payup ali pa zapremo uvoz.
Kdo komu še kaj verjame? Naj da Belgija recimo 50 milijard Nemčiji in naj Nemčija dela z njimi kar hoče. Pa še Franciji, UK in drugim.
Načeloma je res tako, vendar lahko gre EuroCLEAR v stečaj. To je point stečaja. Sicer Belgijci tega ne bi slišali ali doživeli radi. Vendar po moje gre za preprosto vprašanje, Belgija in Belgijci so živeli (do sedaj) ko bubreg v loju. To se bo sedaj spremenilo.
Če bi Belgija blokirala to odločitev, se zna zgoditi, da bo dojemana kot nezanesljiva članica. Institucije ki so med in mleko Belgiji, se bodo odselile. Čisto tako v vednost, Belgija je rada to igrico igrala proti drugim članicam, vedno se je skrivala in s prstom kazala na druge - tudi na Slovenijo.
Zdaj je prst na njej.
Bomo videli, kako bodo to odigrali.
Sigurno vam povem, da če bo Belgija ta denar hotela obdržati, so njeni dnevi v vlogi finančnega centra - šteti.
Zgodovina sprememb…
Mene skoraj bolj zanima odziv v Beli hiši, ko se njihovim ambicijam po tem denarju naredi konec.
Kaj se to pravi pritiskat na evropejce naj ne zamrznejo, da lahko ZDA dobi pol. Malo morgen.
Kaj se to pravi pritiskat na evropejce naj ne zamrznejo, da lahko ZDA dobi pol. Malo morgen.
Rusija bo zajahala Evroclear u Honkongu.......In še kje. Problem bo pristanek avijona u Rusiji prijateljski državi, vplutje ladje.....ihaha
Krka bo nacionalizirana, jo bojo prevzeli kinezi, make my words
Zgodovina sprememb…
V isti situaciji je bil Tito očitno so jugiči zmogli večji pogum od telih kekcev. Tito niti slučajno ni posedoval tak vzvod kot ga ima evropa pa je pokazal bistveno večji pogum v konfliktu z Rusi. Očitno se potrebujejo Titoti druge ni. Je pa res da se je Tito kot vodja rodil iz kaosa vojne. Očitno to Evropa potrebuje.
Glede Tita (in ostalih) je tako, da je Jugoslavija dobesedno od leta 1946 gradila močno vojsko. To je bila garancija za t.i. "tretjo pot".
V enem trenutku so Jugoslovani kupili preko 100 MIG-21 avionov in se do zob oborožili. Ves servis in vse se je delalo v Jugoslaviji, ter ni bilo odvisnosti od Sovjetske zveze. MIG-21 je bil relativno enostaven avion.
Recimo to je članek:
https://velikeprice.com/velika-prica/ve...
Ergo, če si do zob oborožen, te nihče ne tika. To si bodo Ukrajinci dali vklesati v kamen, verjetno.
bbbbbb2024 je izjavil:
Ergo, če si do zob oborožen, te nihče ne tika. To si bodo Ukrajinci dali vklesati v kamen, verjetno.
To so vedeli dobesedno vsi vso zgodovino človeštva do 30 let nazaj, ko smo dobili en kup ljudi, ki mislijo da je nevtralnost in pacifizem nekaj kar ti drugi z veseljem priznajo in je zastonj.
Mrak razume pomisleke Belgijcev:
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/mr...
Mrak je star in naj se že vendar spakira v penzijo in naj ne komentira zadev, ki jih ne razume.
1) Da bi bila Belgija odgovorna za Euroclear v bistvu ni res, to je teza, ki jo je izpostavila Belgija. Če Euroclear ne bi mogel vrniti denarja, bi šel v stečaj. Sredstva depozitarjev fiduciarne narave, t.j. so last lastnikov in ne Eurocleara. Ostali depoziti torej ne bi bilo prizadeti.
2) Belgija je razvila to tezo, ker teh sredstev noče dati, razen, če dobi pogarancije. Zdaj bi te pogarancije dobila, pa ima vseeno "pomisleke". Zdaj hoče imeti še več denarja za "izgubljene" dobičke. Ker če bodo sredstva blokirana, se načeloma ne bodo mogla plemenititi in posledično Belgijci izgubijo dobičke, ki so jih do
sedaj skimmali.
3) Z dobički nima korist EU, ampak izključno in samo - Belgija. Ki se je sicer zavezala ta sredstva dati za namen Ukrajine, kar pa je, za začetek, storila tako, da je virtualno "prodala" avione F-16, ki so bili za odpis, ter se poplačala iz teh obresti. Enako "donmacija" astreliva in mitraljezov iz FN, je ravno tako plačana iz teh dobičkov.
Zgodovina sprememb…

mtosev ::
CNN razkriva: "Rusija preizkuša taktike v sivi coni, ki so tik pod pragom vojne"
Rusko osebje, povezano z vojsko in varnostnimi službami države, naj bi vohunilo v evropskih vodah, medtem ko so prikrito delali na ladjah, ki prevažajo rusko nafto, so za CNN ekskluzivno razkrili zahodni in ukrajinski obveščevalni viri.
Jaz sem tole že videl na cnn international ko gledam redno CNN.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Zanimiva analiza Putinovega zmerjanja s prešički 
The Real Reason Putin is Threatening Europe Now
Varja ::
No koliko pa je Ukrajina namenila Sloveniji, ko je bila ta v vojni oziroma koliko je Slovenija namenila pomoči državam, ki jih je napadla zda ali kdo drug, še podpisala je vilensko izjavo. Npr Ukrajini je do zdaj namenila 130 do 140 milijonov eur brez garancij, z garancijami pa 700 milijonov eurov, Jemnu pa npr 400.000 eur pomoči. Poleg tega je vzela se 72000 beguncev, iz Jemna pa nič, ob čemer je v Jemnu umrlo 75%več ljudi kot v Ukr. vojni ali še več, od tega 11000 otrok ubitih in ranjenih v Ukr pa 2500.
Kaj zaj, Belgija se ne pusti nategnit? Boste Madžarsko, Češko in Slovaško že enkrat vrgli iz Evrope, kaj se vendarle grejo?
LOL.
Vzeli bomo kredit, upam le, da bo šlo to u parlamente EU držav. Referendum o kreditu bi bil zlo u redu, če smo zraven že pri vsaki "pasji procesiji".
Kekci.
Slo tech in njegovi dežurni kekci. Legende,
LOL.
Vzeli bomo kredit, upam le, da bo šlo to u parlamente EU držav. Referendum o kreditu bi bil zlo u redu, če smo zraven že pri vsaki "pasji procesiji".
Kekci.
Zgodovina sprememb…
gozdar1 ::
Kot napovedano, japonci že govorijo o lastnem j. orožju, temu bodo slej ko prej sledili tudi ostali. Seveda bodi ravno rusi in kitajci tu najbolj glasni.
https://x.com/NikkeiAsia/status/2001683...
https://x.com/NikkeiAsia/status/2001683...
Stane2 ::
Rusija bo zajahala Evroclear u Honkongu.......In še kje. Problem bo pristanek avijona u Rusiji prijateljski državi, vplutje ladje.....ihaha
Daj mal preveri, koliko potniških letal je Rusija ukradla in za kakšen znesek.
Krka je slovenska firma bedak.
No koliko pa je Ukrajina namenila Sloveniji, ko je bila ta v vojni oziroma koliko je Slovenija namenila pomoči državam, ki jih je napadla zda ali kdo drug, še podpisala je vilensko izjavo. Npr Ukrajini je do zdaj namenila 130 do 140 milijonov eur brez garancij, z garancijami pa 700 milijonov eurov, Jemnu pa npr 400.000 eur pomoči. Poleg tega je vzela se 72000 beguncev, iz Jemna pa nič, ob čemer je v Jemnu umrlo 75%več ljudi kot v Ukr. vojni ali še več, od tega 11000 otrok ubitih in ranjenih v Ukr pa 2500.
Ukrajina je evropska država in to je naš problem. Jemen bi moral bit problem okoliških držav, ne pa nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()
Daj mal preveri, koliko potniških letal je Rusija ukradla in za kakšen znesek.
Krka je slovenska firma bedak.
Ukrajina je evropska država in to je naš problem. Jemen bi moral bit problem okoliških držav, ne pa nas.
Nebuloze, kot ti paše tko se piše. Irak je pa bil naš problem in Afganistan, kekec.
Navedu sem kitajčke, ker bi lah oni gonili obrat za generike, če že rusi ne bi zmogli.
Zgodovina sprememb…
gozdar1 ::
Tovarna niso samo stene in mašine ampak tudi ljudje, dobavne verige,...veliko tega kar bi rusi nacionalizirali bi potem lahko samo zaprli.