Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Windlass ::
KBraneK007 je izjavil:
fikus je zaposlen v slovenski vojski. Tako, da je zaveden slovenec na pravi strani zgodovine.
Btw, Garry Kimovich Kasparov is a Russian chess grandmaster. Ne kot oni 5D neandertalec.
Vedno se nasmejim kadar kakšni intelektualni biseri (npr. z RTV.RU) avtomatsko odpišejo Kasparova kot neumnega zaradi tega, ker se ne strinja z invazijo.
To je tudi ena taka kronična bolezen v Sloveniji. Gostilniško postavljanje nad profije, celo če gre za konkretno področje, kamor so vložili celo življenje. Kasparov sicer seveda ni vojni strateg, ampak ravno neumni pa šahovski velemojstri seveda niso.
Goran10 ::
sparklyslo je izjavil:
Vidim, da ste boljši psihologi, kot je bil pokojni Rugelj.![]()
Si se našel v mojem opisu?
Nič bat. Vem za primerek, ki je obupen privrženec Putina ampak najbolj retardiran je pa vzrok privrženosti. Namreč stari ata opisanega primerka se je boril v rdeči armiji proti nacistom, zato on zdaj počasti spomin na svojega deda tako, da se tudi sam za tipkovnico bori proti nacistom v Ukrajini. V letu 2025.
Prepričan sem, da se stari ata tako močno vrti v grobu od ponosa, da lahko takoj ugasnemo NE Krško.
Domišljija ti dela 100 na uro, tako da bi ta lahko poganjala NEK 2.
Grem stavit, da so glede tebe zadeli skoraj v nulo = starejsi ljubitelj tita in jugoslavije, ki pogresa case, ko si lahko dobil druzbeno stanovanje, tudi ce si bil cisti luzer, vazno da si imel knjizico ali si bil pa ovaduh. EU ne maras, ker pac putin he uber ales.
Spet se motiš in predvidevaš nekaj po svojih predsodkih. YU je zgodovina, sicer pa beri moj podpis.
EU oz. špitzenkandidat politike kritiziram , ker se gredo politikantstvo in ne ustvarjanje dobrih pogojev za gospodarstvo.
S Putinom naj se ukvarjajo v RU, prav tako z inflacijo, .....
to se pravi popolna ignorancija kaj se dogaja v ukrajini
Machete ::
Kar jaz poznam (javno izraženih putlerjevih navijačev), so vsi po vrsti zelo neuspešni ali podvpoprečno pozicionarina v družbi, večinoma zaradi lastne lenobe in/ali nesposobnosti. To je red ca 8 ljudi, ki jih osebno poznam, da sem konkreten.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
zato so pa skoncentrirani na večno subvencioniranem rtv mmc greznu. osebki na večnih subvencijah in socialkah.
Sc0ut ::
Kar jaz poznam (javno izraženih putlerjevih navijačev), so vsi po vrsti zelo neuspešni ali podvpoprečno pozicionarina v družbi, večinoma zaradi lastne lenobe in/ali nesposobnosti. To je red ca 8 ljudi, ki jih osebno poznam, da sem konkreten.
Nažalost imam sosede ki so čist dobro situirani, ampak popolni rusofili.
Je pa res da smo se zmenili da o tem ne razpravljamo. Čeprav včasih se komaj zadržim da ne popizdim. Ali pa oni nad mano :)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
fikus_ ::
sparklyslo je izjavil:
sparklyslo je izjavil:
Vidim, da ste boljši psihologi, kot je bil pokojni Rugelj.![]()
Si se našel v mojem opisu?
Nič bat. Vem za primerek, ki je obupen privrženec Putina ampak najbolj retardiran je pa vzrok privrženosti. Namreč stari ata opisanega primerka se je boril v rdeči armiji proti nacistom, zato on zdaj počasti spomin na svojega deda tako, da se tudi sam za tipkovnico bori proti nacistom v Ukrajini. V letu 2025.
Prepričan sem, da se stari ata tako močno vrti v grobu od ponosa, da lahko takoj ugasnemo NE Krško.
Domišljija ti dela 100 na uro, tako da bi ta lahko poganjala NEK 2.
Grem stavit, da so glede tebe zadeli skoraj v nulo = starejsi ljubitelj tita in jugoslavije, ki pogresa case, ko si lahko dobil druzbeno stanovanje, tudi ce si bil cisti luzer, vazno da si imel knjizico ali si bil pa ovaduh. EU ne maras, ker pac putin he uber ales.
Spet se motiš in predvidevaš nekaj po svojih predsodkih. YU je zgodovina, sicer pa beri moj podpis.
EU oz. špitzenkandidat politike kritiziram , ker se gredo politikantstvo in ne ustvarjanje dobrih pogojev za gospodarstvo.
S Putinom naj se ukvarjajo v RU, prav tako z inflacijo, .....
Če bi se ti slo za EU in njene vrednote, potem bi v prvi vrsti moral vedeti, da EU in njeni voditelji ne morejo sedelovat z vojnim zlocincem, zaradi katerega je na evropskih tleh umrlo najvec ljudi po 2.svetovni vojni.
Ali pa pač tebe to ne moti?
Spet nekaj podtikaš, kar neke blodnje!
Nikjer nisem pisal, s kom moramo sodelovati!
KBraneK007 je izjavil:
fikus je zaposlen v slovenski vojski. Tako, da je zaveden slovenec na pravi strani zgodovine.
Še eden, ki se moti in piše po svojih predsodkih.
Sem zaposlen v gospodarstvu.
In preden se zapikneš v to, da delodajalcu delam izgobo s tem, ko pišem tukaj, naredim, tisto, kar pričakuje in v dogovorjenem roku. Trenutno poganjam neke simulacije in je drugi računalnik prost.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Machete ::
Jaz pa poganjam trkalnik pod Šmarno goro, medtem ko pišem na ST.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
KBraneK007 ::
KBraneK007 je izjavil:
Btw, Garry Kimovich Kasparov is a Russian chess grandmaster. Ne kot oni 5D neandertalec.
Vedno se nasmejim kadar kakšni intelektualni biseri (npr. z RTV.RU) avtomatsko odpišejo Kasparova kot neumnega zaradi tega, ker se ne strinja z invazijo.
To je tudi ena taka kronična bolezen v Sloveniji. Gostilniško postavljanje nad profije, celo če gre za konkretno področje, kamor so vložili celo življenje. Kasparov sicer seveda ni vojni strateg, ampak ravno neumni pa šahovski velemojstri seveda niso.
Se strinjam. Njemu mozgani delujejo na drugačni ravni. Plus na svoji koži je doživel ruski sistem kar je velika prednost.
Na koncu, če pogledam nazaj kaj so vsi ti nasi šolani analitiki in njim podobni v začetku leta 2022 napovedovali oz. kaj bo in kaj se ne bo zgodilo.. nebom sicer pluval po diplomah.;) ampak ljudje so jim verjeli.
Verjamem pa, da se 3/4 teh šolanih vojnih analitikov, svetovalcev vladam, vojski, NATO ni naučilo nič iz SVO in ti nam dalje krojijo usodo.
Machete, LOL@trkalnik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KBraneK007 ()
KBraneK007 ::
"Ukrajina je zadela naftovod Družba v osrednji ruski regiji Tambov, je v sredo povedal vir iz ukrajinske vojaško-obveščevalne službe GUR.",
naftovod Družba, s katerim se oskrbujejo Madžarska in Slovaška.
To so jajca!
To so jajca!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KBraneK007 ()
floyd1 ::
Osebno poznam 3, začeli so kot zagrizeni anticepilci, zdaj so ločeni 50+ letniki, njihovi otroci jih več ne povohajo, 2 sta že dalj časa brez službe, eden pa zelo dobro situiran. Starih prijateljev skoraj nimajo več, nikomur se ne da njihovih nebuloz poslušat.
Edini prijatelj jim je x in fejsbuk, kjer drug drugega "trepljajo po ramenih" za včasih res debilne objave (mi je enkat skupni kolega malo pokazal ene take debate in to je pravi otroški vrtec). Tam pumpajo svoj ego, da pozabijo na žalosno realnost.
KBraneK007 je izjavil:
"Ukrajina je zadela naftovod Družba v osrednji ruski regiji Tambov, je v sredo povedal vir iz ukrajinske vojaško-obveščevalne službe GUR.",
To so jajca!
a to je tista madžarska kateri je trump dovolil nadaljno nakupovanje ruske nafte
Osebno poznam 3, začeli so kot zagrizeni anticepilci, zdaj so ločeni 50+ letniki, njihovi otroci jih več ne povohajo, 2 sta že dalj časa brez službe, eden pa zelo dobro situiran. Starih prijateljev skoraj nimajo več, nikomur se ne da njihovih nebuloz poslušat.
Edini prijatelj jim je x in fejsbuk, kjer drug drugega "trepljajo po ramenih" za včasih res debilne objave (mi je enkat skupni kolega malo pokazal ene take debate in to je pravi otroški vrtec). Tam pumpajo svoj ego, da pozabijo na žalosno realnost.
Hehe, no tole ˝trepljanje po ramenih˝ je res posrečen izraz za to kar se dogaja v teh pro-Putin skupinah na družabnih omrežjih ali pri stalnih komentatorjih pod novicami - podeljevanje pluskov, zvezdic, kvazi-modro pritrjevanje drug drugemu.
Jaz imam sicer rajši manj politično korekten izraz ˝krožno onaniranje˝.
Ko bo v Rusiji zagustilo bodo te skupine družno točile krokodilje solze, se po moško objemale ob kozarcu vodke, racionalizirale kako so se dobro držali proti celemu NATU, negovali svojo zamero in že kovali svoje maščevanje pokvarjenemu zahodu (ki ga seveda ne bodo doživeli, ker je koncept debilen).
To sem jim na MMC tudi že parkrat omenil, ampak če pride slučajno do objave seveda neizogibno sledi prijava moderatorju in izbris.
floyd1 ::
Res je krožno onaniranje 
Na rtv in tiste komentarje pa zaidem huudo redko. Kako je mogoče, da je tam praktično 99% proruskih, realno v življenju pa poznam le nekaj ljudi s takim prepričanjem. Je hitro jasno, da nekaj zelo smrdi.
Na rtv in tiste komentarje pa zaidem huudo redko. Kako je mogoče, da je tam praktično 99% proruskih, realno v življenju pa poznam le nekaj ljudi s takim prepričanjem. Je hitro jasno, da nekaj zelo smrdi.
bbbbbb2024 ::
Nič gledal situacije...
Kupjansk, Volčansk, Stephohirsk, se še branijo?
Ja:
https://prm.ua/en/the-armed-forces-of-u...
Kaj si ti mislil, da bodo vrgli puško v kuruzo? NFW (=no fucking way)
https://www.24ur.com/novice/tujina/ukra...
Sicer so novinarji vzeli kot garantirano, da je Pokrovsk zavzet ampak vseeno so novice glede možnosti evakuacije Mirnograda nespodbudne.
Sicer so novinarji vzeli kot garantirano, da je Pokrovsk zavzet ampak vseeno so novice glede možnosti evakuacije Mirnograda nespodbudne.
Pac-Man ::
23 objav dolga nit, belgijski premier, ki preprečuje zaseg blokiranih ruskih sredstev, je rusofil:
https://x.com/vic_010100/status/1995960...
https://threadreaderapp.com/thread/1995...
Bart De Weverjeva potovanja v Rusijo se zdaj Kremlju obrestujejo: ščiti njegove interese in blokira milijardno pomoč Ukrajini. 🧵1/23
Belgijski premier Bart De Wever ima osrednjo vlogo v razpravi o uporabi zamrznjenih sredstev ruske centralne banke, saj je večina teh sredstev shranjena v Euroclearju, centralnem depozitarju vrednostnih papirjev s sedežem v Belgiji. Ocenjuje se, da Belgija hrani med 185 in 210 milijardami evrov teh sredstev. Bart De Wever, ki trenutno blokira uporabo ruskih sredstev za Ukrajino, je pred in dolgo po priključitvi Krimskega polotoka leta 2014 vzdrževal tesne odnose z visokimi ruski uradniki.
De Wever je sam poudaril, da je od leta 1988 obiskoval Sankt Peterburg kot turist, v službene namene in s svojo družino, kot je pojasnil med srečanjem v Rusiji. ...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
vohamBS ::
To sem jim na MMC tudi že parkrat omenil, ampak če pride slučajno do objave seveda neizogibno sledi prijava moderatorju in izbris.![]()
Dost podobno kot tukaj, ko naletite na koga, ki ne tuli v isti rog kot vi :)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
esel ::
To sem jim na MMC tudi že parkrat omenil, ampak če pride slučajno do objave seveda neizogibno sledi prijava moderatorju in izbris.![]()
Prav je, da imaš svoje mnenje. Nam sedaj končno lahko razkriješ razlog zakaj podpiraš Rusijo v tej specialni operaciji.
Bodi pošten, nihče na ST ne bdi nad tvojim komentarjem in odloča ali bo sploh objavljen ali ne tako kot na MMC. Da bi pa sistematično brisali en tabor tako kot tam pa tudi ne vidim, saj so npr. Aleš78, Telbanc in Fikus nič manj kot mega-posterji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
Bodi pošten, nihče na ST ne bdi nad tvojim komentarjem in odloča ali bo sploh objavljen ali ne tako kot na MMC. Da bi pa sistematično brisali en tabor tako kot tam pa tudi ne vidim, saj so npr. Aleš78, Telbanc in Fikus nič manj kot mega-posterji.
Ne vem zakaj sem dobil predlog za izbris, samo da sem nekaj objavil v tej temi. Zdaj sem dobil že nalepko, da podpiram Rusijo. Brez veze... kar tulite naprej v svoj rog :) psi lajajo, karavana gre dalje :)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
bbbbbb2024 ::
23 objav dolga nit, belgijski premier, ki preprečuje zaseg blokiranih ruskih sredstev, je rusofil:
Bart De Weverjeva potovanja v Rusijo se zdaj Kremlju obrestujejo: ščiti njegove interese in blokira milijardno pomoč Ukrajini. 🧵1/23
Belgijci - njih poznam zelo podrobno - se lepijo na, izključno, absolutno, v vsakem primeru, neizpodbitno, hitro, zanesljivo, dobro, z žarom, grabežljivo - NA DENAR.
Kogarkoli.
Če v Belgiji ne bi bilo NATA, Evropske komisije, EuroCleara in SWIFTA - bi Belgijci lahko šli nazaj okopavat gnil krompir. Njihovo državo, oziroma na 99,99999% Bruselj drži gor vse prej našteto. Vsi ostali so samo dobavitelji, partnerji, ipd. prej naštetim. Od vratarja, policaja z lučkami, do zadnje čistilke.
On ne bo privolil nikoli v nič, kar bi denar vzelo, razen,da nekdo pride s izjemno debelo pravno gorjačo, ter ga poči po glavi, da bo vedel za kateri tim špila.
V bistvu vsi podpiramo Ukrajino, saj ne da imamo kako izbiro.
Seveda imaš izbiro! Nihče te tu ne zadržuje proti tvoji volji. Z največjo lahkoto se lahko preseliš nekam, kjer bo tebi in tvojim bolje. V ruskem “raju” trenutno primanjkuje delovne sile (čeprav me zanima, zakaj), tako da bi te z velikim veseljem sprejeli.
Ne vem zakaj sem dobil predlog za izbris, samo da sem nekaj objavil v tej temi. Zdaj sem dobil že nalepko, da podpiram Rusijo. Brez veze... kar tulite naprej v svoj rog :) psi lajajo, karavana gre dalje :)
Ali je ne podpiraš? Večina nas tuli v isti rog (podpora Ukrajini), ti pa imaš očitno drugačno mnenje. Pa ne se sedaj delat nevtralnega, bodi iskren pri svojem odgovoru
Seveda maš izbiro! Nihče te tu ne zadržuje proti tvoji volji. Z največjo lahkoto se lahko preseliš nekam, kjer bo tebi in tvojim bolje. V ruskem “raju” trenutno primanjkuje delovne sile (čeprav me zanima, zakaj), tako da bi te z veseljem sprejeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
Še vedno je na moderatorju, da te izbriše ali pa ne. Na MMC nas pač izbriše oz. nam sploh ne dovoli objaviti že iz prve.
Ne se delat, da kdor ne podpira Ukrajine je sistematično zatiran na ST, ker je nekam veliko anti-ukr. mnenj, da bi to držalo.
Še vedno je na moderatorju, da te izbriše ali pa ne. Na MMC nas pač izbriše oz. nam sploh ne dovoli objaviti že iz prve.
Ne se delat, da kdor ne podpira Ukrajine je sistematično zatiran na ST, ker je nekam veliko anti-ukr. mnenj, da bi to držalo.
Moderatorji itak ne morejo presojat, oni verjetno samo brišejo če imaš dovolj predlogov - brez filtra, verjetno dost podobno kot ti, ki dajejo te predloge :) ...sploh niso vsebinski, ampak je problem da ne tuliš v isti rog - če nisi z nami, si proti nam :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vohamBS ()
Moderatorji itak ne morejo presojat, oni verjetno samo brišejo če imaš dovolj predlogov - brez filtra, verjetno dost podobno kot ti, ki dajejo te predloge :)
Ne vem kako funkcionira, vsekakor je pa razmerje mnenj precej bolj zdravo na ST, kot na MMC. Še enkrat - tam nekdo samovoljno odloči ali bo tvoj komentar objavljen še preden je objavljen in to odpira možnosti za hude zlorabe položaja. Mislim, da je to tudi glavni vzrok zakaj je tam razmerje komentarjev tako zelo pro-rusko, da je celo mene vse minilo in rajši napišem kaj na ST, čeprav nimam veze z računalništvom.
Moderatorji itak ne morejo presojat, oni verjetno samo brišejo če imaš dovolj predlogov - brez filtra, verjetno dost podobno kot ti, ki dajejo te predloge :)
Ne vem kako funkcionira, vsekakor je pa razmerje mnenj precej bolj zdravo na ST, kot na MMC. Še enkrat - tam nekdo samovoljno odloči ali bo tvoj komentar objavljen še preden je objavljen in to odpira možnosti za hude zlorabe položaja. Mislim, da je to tudi glavni vzrok zakaj je tam razmerje komentarjev tako zelo pro-rusko, da je celo mene vse minilo in rajši napišem kaj na ST, čeprav nimam veze z računalništvom.
Ne vem če je ravno zdravo, če ti za vsak tvoj zapis nek conel predlaga izbris - brez filtra... zakaj bi nekdo to delal, namesto da bi napisal kak argument. Meni deluje to podobno kot MMC.
Leif ::
Seveda imaš izbiro! Nihče te tu ne zadržuje proti tvoji volji. Z največjo lahkoto se lahko preseliš nekam, kjer bo tebi in tvojim bolje. V ruskem “raju” trenutno primanjkuje delovne sile (čeprav me zanima, zakaj), tako da bi te z velikim veseljem sprejeli.
Ali je ne podpiraš? Večina nas tuli v isti rog (podpora Ukrajini), ti pa imaš očitno drugačno mnenje. Pa ne se sedaj delat nevtralnega, bodi iskren pri svojem odgovoru
Seveda maš izbiro! Nihče te tu ne zadržuje proti tvoji volji. Z največjo lahkoto se lahko preseliš nekam, kjer bo tebi in tvojim bolje. V ruskem “raju” trenutno primanjkuje delovne sile (čeprav me zanima, zakaj), tako da bi te z veseljem sprejeli.
Predlagam da naredimo referendum z vprašanjem Ali ste še naprej pripravljeni metati denar v jamo brez dna imenovano Ukrajina, potem se pa preštejemo in se izselijo tisti katerih je manj
Predlagam da naredimo referendum z vprašanjem Ali ste še naprej pripravljeni metati denar v jamo brez dna imenovano Ukrajina, potem se pa preštejemo in se izselijo tisti katerih je manj![]()
Ne vem zakaj bi se moral kdo izselit, a nimamo demokracije, kjer dovoljujemo različna mnenja in ščitimo manjšine...
Telbanc ::
https://www.24ur.com/novice/tujina/ukra...
Mirnograd je gotov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Predlagam da naredimo referendum z vprašanjem Ali ste še naprej pripravljeni metati denar v jamo brez dna imenovano Ukrajina, potem se pa preštejemo in se izselijo tisti katerih je manj![]()
Ne vem zakaj bi se moral kdo izselit, a nimamo demokracije, kjer dovoljujemo različna mnenja in ščitimo manjšine...
To sem tudi jaz mislil, ampak za wrongthink te tule pošiljajo v Rusijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Leif ()
Ne vem če je ravno zdravo, če ti za vsak tvoj zapis nek conel predlaga izbris - brez filtra... zakaj bi nekdo to delal, namesto da bi napisal kak argument. Meni deluje to podobno kot MMC.
Še enkrat: na MMC ena anonimna oseba z vprašljivimi nagnjenji in odgovornostjo odloči ali se bo vsak posamezni komentar sploh objavil. Tako lahko 1 človek kreira celo ˝javno˝ mnenje.
To da na ST vidiš da te je nekdo prijavil in celo kdo je prijavil in kdo je moderator je 1000x bolj transparentno kot tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
no dej gremo-mobilizirajte se in organizirajte referendum
Še enkrat: na MMC ena anonimna oseba z vprašljivimi nagnjenji in odgovornostjo odloči ali se bo vsak posamezni komentar sploh objavil. Tako lahko 1 človek kreira celo ˝javno˝ mnenje.
To da na ST vidiš da te je nekdo prijavil in celo kdo je prijavil in kdo je moderator je 1000x bolj transparentno kot tam.
Se strinjam. Ampak priznaj, da če bi onemogočali drugo stran, se pa zdaj ne bi oglasil :)
za wrongthink si včasih pristal na golem otoku
Ne samo evolviral smo včasih so te poslal na goli otok če si simpal za Ruse danes te retorično pošiljajo nekam. Kar pa težko rečemo za Rusijo.
Se strinjam. Ampak priznaj, da če bi onemogočali drugo stran, se pa zdaj ne bi oglasil :)
Ne priznam, ker mi poskušaš podtikati nekaj brez podlage. Lahko mi pa najdeš če sem kje napisal da se drugačno mnenje od mojega ne sme objavljati ali kaj podobnega.
MMC je moteč iz razloga, da je 99% proruskost absolutno nezdružljiva z realnim stanjem v populaciji in zato verjamem, da je ustvarjena umetno. Tudi 99% pro-ukrajinskost bi bila.
ST pa je za moje pojme dokaj reprezentativen. Večina ljudi pač noče nagraditi Putinove invazije. Meni je to povsem realno in tak rezultat dobiš brez da umetno koga utišaš.
Nihče te ne pošilja nikamor. Res pa je da živiš med “sovražniki” kjer večina razmišlja drugače kot ti in očitno vam to povzroča velike frustracije. In kot ti je verjetno znano so zagrenjeni, zafrustrirani ljudje največja težava za napredek… predvsem sami zase
Spodaj imaš raziskavo, ki jasno kaže, da tvoje stališče ne samo, da je manjinsko, ampak tudi v nasprotju z realnimi vrednotami in politiko večine Evropejcev.
In the face of the Russian war of aggression against Ukraine, 80% of European respondents agree with welcoming into the EU people fleeing the war, 76% agree with providing financial and humanitarian support to Ukraine. 72% of EU citizens support economic sanctions on the Russian government, companies, and individuals while six in ten approve of the EU granting candidate status to Ukraine and 59% agree with the EU financing the purchase and supply of military equipment to Ukraine.
https://europa.eu/eurobarometer/surveys...
windigo ::
... and 59% agree with the EU financing the purchase and supply of military equipment to Ukraine.
Koliko jih pa podpira napotitev domače vojske v Ukrajino oz. vojno z Rusijo? Ker brez tega zmage ne bo, ostala pa bo ena velika luknja (glede na korupcijo v UA/EC je morda res brez dna) v financah.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse
... and 59% agree with the EU financing the purchase and supply of military equipment to Ukraine.
Koliko jih pa podpira napotitev domače vojske v Ukrajino oz. vojno z Rusijo? Ker brez tega zmage ne bo, ostala pa bo ena velika luknja (glede na korupcijo v UA/EC je morda res brez dna) v financah.
Z našo pomočjo bo Ukrajina ostala samostojna, suverena država, kar je najbolj pomembno za stabilno Evrope in zaščito pred rusko agresijo. Humanitarna, finančna in vojaška podpora niso samo trošenje denarja, ampak predvsem naložba v mir in varnost, se pravi v veliko koristi nam in našim zanamcem
O načrtih za obrambo Evrope:
https://warontherocks.com/2025/12/europ...
https://warontherocks.com/2025/12/europ...
...
Nekateri skeptiki te projekte opisujejo kot tehnološko fantazijo, saj si predstavljajo obljube o omrežjih, ki jih omogoča umetna inteligenca, in robotskih obrambnih sistemih, ki se nikoli ne bodo uresničili. Trdijo, da bi se NATO moral zanašati na preizkušena orodja in ne loviti sanj.
Dokazi iz Ukrajine kažejo drugače. Majhni droni, čakajoča streliva in programsko podprto ciljanje so že spremenili vojskovanje. Ukrajinski topničarji povezujejo aplikacije za pametne telefone z artilerijo, s čimer skrajšajo cikel od senzorja do strelca na nekaj minut. Poceni kvadrokopterji vsak dan uničujejo večmilijonska oklepna vozila.
...
sparklyslo ::
Spet denar, a si tak revež? Koliko je šlo iz tvojega žepa v Ukrajino. Si že izracunal? Ljudje dnevno umirajo, ker jim rusi mečejo na glavo rakete, tisti prdec, ki ga Slovenija prispeva ti gre pa v nos. Dejmo raje referendum, če se izžene iz države podpornike rusije in nasprotnike samostojne Slovenije....
windigo ::
Z našo pomočjo bo Ukrajina ostala samostojna, suverena država, kar je najbolj pomembno za stabilno Evrope in zaščito pred rusko agresijo. Humanitarna, finančna in vojaška podpora niso samo trošenje denarja, ampak predvsem naložba v mir in varnost, se pravi v veliko koristi nam in našim zanamcem
Ja ne, ane. Ukrajini ne zmanjkuje orožja, glede na korupcijo, tam tudi ne manjka denarja. Manjka ljudi, ki bi se borili z Rusi.
In razen če ne začne zmanjkovati tudi Rusov, bodo šle brez naše vojske na ukrajinski fronti naložbe najverjetneje v izgubo.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse
In razen če ne začne zmanjkovati tudi Rusov
Rusov bo začelo zmanjkovat, ko jih ne bodo mogli več plačat.
Gre mi v nos predvsem, da moj denar financira vojne, ki jih ne moremo in niti ne nameravamo zmagati.