» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1129 / 1130
»»

bbbbbb2024 ::

ššš je izjavil:

Rusi so se do nedavnega večinoma zanašal na staro Sovjetsko tehniko in oborožitev. Te tehnike je zdej opazno manj na razpolago.

To ni čisto res. Manevrirne izstrelke ni taktične rakete Iskander-M delajo na novo. Izčrpali bodo tanke in oklepnike, a jih ne, ker držijo oklep v rezervi, cevna artilerija je tudi na mejni in jo šparajo. Samohodne havbice enako, šparajo jih. Tistih 203mm jih nimajo več dosti, ampak te so bile itak bolj za izstreljevanje nuklearnih taktičnih granat.

Česar imajo še precej, je vlečena artilerija, 122mm in 152mm, s tem, da imajo ene havbice letnik 1950. Rusi se sedaj bolj šparajo pri resursih. Havbic so potrošili cca 25%, imajo še cca 4000 kosov. Nimajo pa novega streliva za 122mm in 152mm.

bm1973 ::

Kako nimajo streliva, če ga pa naredijo več kot vse zahodne države skupaj?

Sicer so pa danes aktualni droni... Zaenkrat še z malo premajhnim dosegom, ampak bo bolje...

AvtoR ::

Bolje za koga?

Sheteentz ::

Bolje za Ruse, a ne? Pa ga imamo rusofilčka plačančka, ehehe

To že dolgo vemo kam bm1973 taco moli.

Pa ja vi resno ne mislite, da bo Ukrajina zmagala?

Mogoče bi, če bi vsi ukrofili šli na fronto, takole za tipkovnico bo bolj malo efekta... Biti tarča za drone bi bilo bolj koristno ;). Mogoče lahko celo kakega sklatite.

BTW. jaz se za Ruse ne bom boril... Sem imel dovolj vojne 1991 leta, ko večine drekačev tukaj ni bilo niti še v obliki sperme...

Sicer pa, dva, malo rosufilska članka...

https://insajder.com/svet/napaka-ali-sp...
https://insajder.com/svet/smrtonosni-ru...

Na koncu bo od Ukrajine ostalo samo 5 zahodnih pokrajin, ki so bile včasih poljske. Ne prav hitro, ampak počasi bo že šlo...

WhiteAngel ::

bm1973 je izjavil:

Mogoče bi, če bi vsi ukrofili šli na fronto, takole za tipkovnico bo bolj malo efekta... Biti tarča za drone bi bilo bolj koristno ;). Mogoče lahko celo kakega sklatite.

BTW. jaz se za Ruse ne bom boril... Sem imel dovolj vojne 1991 leta, ko večine drekačev tukaj ni bilo niti še v obliki sperme...

Na koncu bo od Ukrajine ostalo samo 5 zahodnih pokrajin, ki so bile včasih poljske. Ne prav hitro, ampak počasi bo že šlo...

Putin in velika Rusija sta me razočarala. A še teh 5 malih pokrajin ne bo pa sposoben aneksirat?

WhiteAngel je izjavil:

Putin in velika Rusija sta me razočarala. A še teh 5 malih pokrajin ne bo pa sposoben aneksirat?

Rusija jih noče, niti Poljska.

Tam živi zarukan folk, ki ga nihče ne mara razen njih samih.

Preverjeno pri Poljakih ;).

gozdar1 ::

Windlass je izjavil:

A je še kdo opazil, da ima moderator na MMC danes dopoldne spet ego-trip in briše vse ki se nam ravno ne proži prostata na sestanek Putin-Xi?

Da vidimo če se ob 14.30 spremeni situacija, ko je nova izmena.. :))

Stvar je udarna novica na mmc že 2 dan, med tem ko je blejski forum (ki se dogaja pri nas) obrobna novička.

Podobno je ton poročanja o ukrjini in gazi čisto drugačen.

bm1973 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Tista imaginarna kolona pred kijevom, je bila samo taktična prevara.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Bm1973 živi v mehurčku in nas prepričuje, da živimo v mehurčku.

Ruse imamo vsi radi, vključno z zahodom. So cvet intelgence in svetilnik v svetlo pravično prihodnjost. Če ziviš v paralelnem svetu!
Na žalost je iz rusije vedno prišla samo beda, žalost, laži in zatiranje. Nekateri zgleda to zelo pogrešajo, medtem ko živijo udobno na zahodu.

Stane2 ::

https://x.com/wartranslated/status/1962...
A "special military operation" veteran claims that only 17 out of 179 men from his unit remain due to the meat assaults near Kupiansk. This occupier is also an aide to a deputy and a coordinator of the "SMO" veterans' association in Moscow.

Balandeque ::

Windlass je izjavil:

A je še kdo opazil, da ima moderator na MMC danes dopoldne spet ego-trip in briše vse ki se nam ravno ne proži prostata na sestanek Putin-Xi?

Da vidimo če se ob 14.30 spremeni situacija, ko je nova izmena.. :))

Ne vem, če je že splošno znano, ampak RTVSLO namerava za dopisnico v Srbijo poslati tu živečo srbsko državljanko, v Rusijo pa rusko državljanko. Kr noro ...
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

Havbic so potrošili cca 25%, imajo še cca 4000 kosov. Nimajo pa novega streliva za 122mm in 152mm.

A daj ga srat. Samo 25% naj bi jih potrošili v vsej vojni. Kdo ti je to povedal??
Kje točno naj bi jih imeli skritih 4000?

Bici ::

bm1973 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

A poiščemo tvoje stare zapise o tem kako bo Ukrajina razkosana in si bodo poljaki vzeli svoj kos.

A sedaj po novem je pa nočejo več ?

Matr si ti en klovn.

Takrat še nisem delal s Poljaki.

Navadni Poljaki zahodnih Ukrajincev ne marajo, kar vprašaj...

bm1973 je izjavil:

Junija 1991 še 18 let nisi imel, tako da ne nabijaj. Z usrano ritjo si se skrival tistih nekaj dni v kakšni kleti. Skupaj z mamico in očijem.

bm1973 je izjavil:

Zahodna Ukrajina je bila pod Poljsko nekaj časa. Čudn, da ne bi marali "sami sebe".
Aja, Invictus si je že spet nekaj zmislil, tako kot vedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stane2 ()

bm1973 je izjavil:

Model ti lažeš ko pes teče.

Ne pa da si al pa nisi delal s Poljaki.

windigo ::

Bici je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Še dobro, da imamo tukaj tebe.

Massacres of Poles in Volhynia and Eastern Galicia @ Wikipedia
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Pithlit ::

bm1973 je izjavil:

Ti glih tolk s Poljaki delaš kkr 600€/uro kasiraš.
Life is as complicated as we make it...

windigo ::

bbbbbb2024 je izjavil:

To bo najdražji in najdaljši plinovod na svetu (cca 3000km), zato je zelo nizka cena plina zelo vprašljiva, če sploh obstaja ekonomska računica.

Tole se je vleklo že ene 10 let in lahko da so šli pod stroške zaradi drugih razlogov. Bojo pa lažje dvignili ceno Evropi (bolje prodajat Kitajcem z minimalnim dobičkom, kot pa zapreti Yamal).
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

windigo je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

To bo najdražji in najdaljši plinovod na svetu (cca 3000km), zato je zelo nizka cena plina zelo vprašljiva, če sploh obstaja ekonomska računica.

Tole se je vleklo že ene 10 let in lahko da so šli pod stroške zaradi drugih razlogov. Bojo pa lažje dvignili ceno Evropi (bolje prodajat Kitajcem z minimalnim dobičkom, kot pa zapreti Yamal).

Komu bodo dvignili ceno česa?

windigo je izjavil:

Bici je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Še dobro, da imamo tukaj tebe.

Massacres of Poles in Volhynia and Eastern Galicia @ Wikipedia

To v ničemer ne spremeni dejstva da Invictus laže in naklada 100 na uro.

Balandeque ::

Začuda trg deluje tudi v Rusiji. Dogovor s Kitajsko je enmal potopil delnice Gazproma.
https://www.moscowtimes.ru/2025/09/02/s...
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

bbbbbb2024 ::

Stane2 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Havbic so potrošili cca 25%, imajo še cca 4000 kosov. Nimajo pa novega streliva za 122mm in 152mm.

A daj ga srat. Samo 25% naj bi jih potrošili v vsej vojni. Kdo ti je to povedal??
Kje točno naj bi jih imeli skritih 4000?

Govoril sem o vlečenih havbicah, ne samohodnih. Tukaj imaš napisano:
https://x.com/highmarsed

Saj imaš tedenska poročila, kje so kaj odstranili. Ta hip izgubljajo 17 havbic na teden, kar je zelo malo, ampak praktično ne uporabljajo artilerije. Neizgubljanje materiala je povezano z neuporabo orožja.

Seveda je s temi 4000 tako. To so na terenu havbice. Lahko so za odpis, lahko je potrebno veliko popravilo. Lahko majhno. Tega se iz preštetih havbic seveda ne vidi.

karafeka ::

bm1973 je izjavil:

A še manj kot zahodni Ukriji marajo ta vzhodne?

/bot off

Utk ::

Sej tudi gorenjcev nihče ne mara, pa vseeno če jih bi začel nekdo tolčt, bi jim poslali municijo, naj se tolčejo nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

mtosev ::

A si lahko Rusija privošči, da izgubi še ne vem 500.000 vojakov? Imajo še dovolj suckerjev, ki so se pripravljeni iti boriti za Putina?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

shmandi ::

mtosev je izjavil:

A si lahko Rusija privošči, da izgubi še ne vem 500.000 vojakov? Imajo še dovolj suckerjev, ki so se pripravljeni iti boriti za Putina?

Seveda lahko. Kar poglej si že na tem forumu častilce putlerja in si predstavljaj, koliko jih je šele v rusiji.
Vse za velikega carja...

Ma vse skupaj je bolano. Žal rečem, a ruski narod je resno bolan, da še naprej podpira tega idiota.

pegasus ::

Misliš da imajo izbiro?

Utk ::

Ima.

pegasus je izjavil:

Misliš da imajo izbiro?

Ne vem kako lahko živijo tako shitty življenja in da nič ne storijo. Sem videl kako poor je Rusija izven mesta kot sta Moskva in sankt Petersburg. Režimu gre odlično od rok brainwashing populacije. Kot bil gledal North Korea.

shmandi ::

To so pravi domoljubi.
Vse za domovino in ljubega diktatorja...

pegasus ::

Rusija izven mest je divjina. Tam imaš na izbiro ali diktatorja ali "each man for himself". Mislim da neke tretje izbire rusi zares nimajo ...

koral45 ::

Jah Prigožin takrat je nekaj poskusil, čeprav še zdaleč ne vemo vsega kaj se je takrat zgodilo. Sedaj mislim da je dosti težje kaj takega organizirati...

Utk je izjavil:

Sej tudi gorenjcev nihče ne mara, pa vseeno če jih bi začel nekdo tolčt, bi jim poslali municijo, naj se tolčejo nazaj.

Js ne bi. Personal reasons (bivša je z onih koncev).

Arthur ::

Sam sem prišel do sklepa, da imajo verjetno Rusi v kolektivnem spominu zapečene Stalinove čistke. In so zato tako pasivni, ker si predstavljajo da čim se bi izpostavljali s kakšnimi protesti, bi se zelo hitro slabo končalo za njih.

Arthur je izjavil:

Sam sem prišel do sklepa, da imajo verjetno Rusi v kolektivnem spominu zapečene Stalinove čistke. In so zato tako pasivni, ker si predstavljajo da čim se bi izpostavljali s kakšnimi protesti, bi se zelo hitro slabo končalo za njih.

Ma ne rabijo rusi protesta. Dovolj je prazen list papirja da te za par let v gulag vržejo.

Arthur ::

No saj. Kaj sploh lahko naredijo potem? Oblast jih ima pod 100% kontrolo..

Arthur je izjavil:

No saj. Kaj sploh lahko naredijo potem? Oblast jih ima pod 100% kontrolo..

Nič. Kdorkoli bi hotel karkoli spremenit bi moral it all in. Tko k boljševiki 100 let nazaj.

In tk se je izkazalo za odlično rešitev :D

Na kratko, ruskemu narodu ni pomoči, v območju Evrope nimajo kaj iskati, naj se spokajo nekam za Ural in tam prostovoljno jebejo ježa, če jih že to tako veseli.

Goran10 ::

bm1973 je izjavil:

Ja, kristalna kugla spet dela čudeže. Samo da ima več popravkov kot ruski tank.Leta 2022 je bila “Kijev že padel”, 2023 je bil “Bakhmut konec Ukrajine”, zdaj pa je “samo še Kramatorsk pa smo gotovi”. Če bodo Rusi slučajno nazaj rinili, pa bo seveda “tudi to je bilo v planu od začetka”oz kot pri Hersonu nismo bili poraženi samo umaknili smo se.Res epska strategija zmagaš ne glede na rezultat, samo pravila igre sproti prestavljaš.
Če bi Rusi res tako “počasi a sigurno” zmagovali, bi do zdaj že dvakrat obšli zemljo.

Sheteentz je izjavil:

In tk se je izkazalo za odlično rešitev :D

Na kratko, ruskemu narodu ni pomoči, v območju Evrope nimajo kaj iskati, naj se spokajo nekam za Ural in tam prostovoljno jebejo ježa, če jih že to tako veseli.

Še madžare,srbe in slovake tja spokamo in smo zmagal. Kdaj se bo tele retardirance ki so btw še celo na tisti kitajski paradi bolj trdo na ruski način prijelo? Ne rabmo kvizlingov v eu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

fikus_ ::

pegasus je izjavil:

Rusija izven mest je divjina. ....

Ne rabiš iti do RU, da to ugotoviš, samo malo vzhodno, južno od SLO je marsikje izven mest je divjina.

Goran, pozabil si 3 dni do Kijeva ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

pegasus je izjavil:

Ne rabiš iti do RU, da to ugotoviš, samo malo vzhodno, južno od SLO je marsikje izven mest je divjina.

Ljubitelji putkota spet uletel z vodno tehtnico da se nam pokaže kako je povsod v bistvu isto:|

fikus_ je izjavil:

Malo južno/vzhodno/zahodno od Ljubljane je divjina izven mest >:D

fikus_ je izjavil:

pegasus je izjavil:

Goran, pozabil si 3 dni do Kijeva ....

Ruska narativa jih vedno na novo izumlja ponavadi jih poimenuje po vseh letnih časih.

endelin ::

Lepo se je formirala nova os zla.
Lepo da se ne skriva več.
Putler xi kim

Medtem ko xi govori o miru njegov bestič kolje v ukrajini.

fikus_ ::

Modija si pozabil?!

Za Putin, Xi in Kim-a boš pa ti prilepil sliko?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Hehe, Modi ves presrečen, da lahko profitira od te vojne.

gozdar1 ::

In vsi zahodu očitajo inperjalizem in kolonjalizem, očitno slednja le nista tak problem.
««
1129 / 1130
»»