» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1104 / 1104
»
»»

Pithlit ::

skrtuh je izjavil:

Noro :) Lej, Pithlit je trdila, da je najbolj nevarna svetovnemu miru Rusija. Jaz sem samo pokazal, da temu ni tako.

Noro? Noro bo od tebe dobit kakršenkoli pameten odgovor. Recimo na tole: kdo grozi praktično na dnevnem redu da bo znukal pol sveta?
Life is as complicated as we make it...

Windlass ::

Trias je izjavil:

Ne bi blo škode, da se ta forum zapre. Sam boti...

A si šel kaj pogledat našo nacionalko in komentarje tam?:)):)) Kaj naj pa s tisto gnojno jamo naredimo?

windigo ::

Windlass je izjavil:

Veš, še niti 1x nisem slišal izjaviti koga z zahodne strani tegale "do zadnjega ukrajinca". Pravzaprav se to sliši izključno iz pro-kremeljskih mlinov kot polaganje drugim besed v usta. Objektivno gre za izključno propagandni umotvor.

Ukrajinski poveljstvo na večini fronte ukrajinskim enotam ne dovoljuje taktičnih umikov. To pomeni, če prevedem, da se morajo boriti do zadnjega moža tam, kamor so bili poslani. Kar sicer pomeni, da zraven navadno pobijejo večkratnik Rusov, ampak zadnje čase pa imajo vse večje luknje v obrambnih linijah, ker jim zmanjkuje rezerv in lahko tako vztrajanje na "do zadnjega moža" pripelje do kolapsa fronte.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Veš, še niti 1x nisem slišal izjaviti koga z zahodne strani tegale "do zadnjega ukrajinca". Pravzaprav se to sliši izključno iz pro-kremeljskih mlinov kot polaganje drugim besed v usta. Objektivno gre za izključno propagandni umotvor.

Ukrajinski poveljstvo na večini fronte ukrajinskim enotam ne dovoljuje taktičnih umikov. To pomeni, če prevedem, da se morajo boriti do zadnjega moža tam, kamor so bili poslani. Kar sicer pomeni, da zraven navadno pobijejo večkratnik Rusov, ampak zadnje čase pa imajo vse večje luknje v obrambnih linijah, ker jim zmanjkuje rezerv in lahko tako vztrajanje na "do zadnjega moža" pripelje do kolapsa fronte.

Zanimivo. Čudno kako se umikajo, ane?

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Ma daj ga lomit, no, kaj si si pa zdaj na hitro zmislil :)) a te je malo panika?

Taktični umiki so dobesedno edina strategija Ukrajincev v bolj ali manj statični frontni liniji. Predajo zemljo, da ohranijo ljudi in zraven puščajo kri Rusom na vsakem koraku.

Bici ::

Utk je izjavil:

Normalno. Samo pravim da Orban ni noben faktor, Ĩe bi Evropa hotela nekaj, karkoli, naredit.

Kako ni faktor Ĩe je treba da so vse Ĩlanice za?

Lahko bi ga sicer izsiljevali z xyz zadevo ampak temu teŞko reĨeť prava pot.
Pa spet ali bi bili ostali za to, ker bi vsakega skrbelo da bo pri kaki drugi stvari on tisti ki ga bodo izsiljevali.

Evropa rabi sistem kjer je zadosti 2/3 večina.
Ali pa da postane US of E

Windlass je izjavil:

Taktični umiki so dobesedno edina strategija Ukrajincev v bolj ali manj statični frontni liniji. Predajo zemljo, da ohranijo ljudi in zraven puščajo kri Rusom na vsakem koraku.

Evo, še malo pro-ruske propagande, ker me ob branju tvojih retoričnih bravur nekam stisne, nisem pa čisto ziher, ali se temu prav reče panika.

Utk ::

Bici je izjavil:

Utk je izjavil:

Normalno. Samo pravim da Orban ni noben faktor, Ĩe bi Evropa hotela nekaj, karkoli, naredit.

Pa spet ali bi bili ostali za to, ker bi vsakega skrbelo da bo pri kaki drugi stvari on tisti ki ga bodo izsiljevali.

Preberi kar smo pisali. Praktično vse sankcije lahko komot sprejmejo posamezne države. Tako kot Slovenija ne izvaža orožja v Izrael. V čem je problem?

KBraneK007 ::

Trump-"I don't think we can get an immediate ceasefire. If it is a bad meeting with Putin, I will not call anyone.

Kot zgleda bo starček putin imel na srečanju predavanje o zlagani in potvorjeni zgodovini, Trumpu. Verjetno želi, da bi začel tudi Trump prodajat bučke kot naši ruski boti.

Thank you

Zgodovina sprememb…

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Evo, še malo pro-ruske propagande, ker me ob branju tvojih retoričnih bravur nekam stisne, nisem pa čisto ziher, ali se temu prav reče panika.

Ne seri bre. Malo nisi pričakoval, da te bo nekdo prijel za "zahodno siljenje ukrajincev do zadnjega ukrajinca" zdaj imaš pa problem pa mi poskušaš dokazat nekaj tretjega. Vsi isto funkcionirate.. skoraj kot bi vas sproducirali na nekakšnih centralah.

Goran10 ::

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

A to pa zdaj ni zahodna propaganda?

windigo je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Spet en ki laja za Ruse in uživa pravice in svobodo na zahodu.
Pojdi v ruski raj pa lajaj tam.

Aja, pozabljam, da je to območje vašega krdela in je treba (straho)spoštovati vse vaše pasje kakce. Manja sicer kakšen "ker sicer", ampak ja, izbira besede lajanje bi lahko pojasnila tudi to.

Bi bilo pa zraven precej ironično, če se 75% Ukrajincev ne bi strinjalo s tabo, da je treba to vojno nadaljevati do zadnjega Ukrajinca.

S krdeli operirate primitivni rusi.
Na zahodu imamo bolje urejeno družbo.

Utk je izjavil:

Bici je izjavil:

Utk je izjavil:

Preberi kar smo pisali. Praktično vse sankcije lahko komot sprejmejo posamezne države. Tako kot Slovenija ne izvaža orožja v Izrael. V čem je problem?

Problem je v tem, da tudi če država nima lizalca Putinove ritke na oblasti, je pa oblast sestavljena iz levakov ki bi vojsko najraje ukinili ker "Mi smo za mir in dajmo denar za socialo ne za vojne dobičkarje."

Folk ne dojame da je konec 30 letnega zanemarjanja vojske in futranje sociale za nabiranje političnih tock.

Windlass je izjavil:

Malo nisi pričakoval, da te bo nekdo prijel za "zahodno siljenje ukrajincev do zadnjega ukrajinca" zdaj imaš pa problem pa mi poskušaš dokazat nekaj tretjega. Vsi isto funkcionirate.. skoraj kot bi vas sproducirali na nekakšnih centralah.

Glede na to, da nisem pisal o zahodnem siljenju, ampak o preferencah Ukrajincev, ki so lahko v nasprotju s tukajšnjimi pričakovanji, tega res nisem pričakoval, drži. Ampak dobro pa mlatiš slamnate može, čestitam in pozdravljam. No in ker si ravno ti privlekel zahodno siljenje v debato, sem ti pokazal, kako dejansko zgleda "do zadnjega Ukrajinca" na fronti in kakšne posledice lahko ima za Ukrajino. Zdaj pa končno knockautiraj "zahodno siljenje" tako kot to ti znaš.

Utk ::

Problem je v tem, da tudi če država nima lizalca Putinove ritke na oblasti, je pa oblast sestavljena iz levakov ki bi vojsko najraje ukinili ker "Mi smo za mir in dajmo denar za socialo ne za vojne dobičkarje."

Folk ne dojame da je konec 30 letnega zanemarjanja vojske in futranje sociale za nabiranje političnih tock.

No vidiš da Orban in podobni niso največji problem, problem so tisti, ki bi lahko, morali, govorijo, zapravljajo, pa vseeno ne naredijo nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Bici je izjavil:

In tukajšnji fašisti temu, vidim, ploskate.

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Malo nisi pričakoval, da te bo nekdo prijel za "zahodno siljenje ukrajincev do zadnjega ukrajinca" zdaj imaš pa problem pa mi poskušaš dokazat nekaj tretjega. Vsi isto funkcionirate.. skoraj kot bi vas sproducirali na nekakšnih centralah.

Glede na to, da nisem pisal o zahodnem siljenju, ampak o preferencah Ukrajincev, ki so lahko v nasprotju s tukajšnjimi pričakovanji, tega res nisem pričakoval, drži. Ampak dobro pa mlatiš slamnate može, čestitam in pozdravljam. No in ker si ravno ti privlekel zahodno siljenje v debato, sem ti pokazal, kako dejansko zgleda "do zadnjega Ukrajinca" na fronti in kakšne posledice lahko ima za Ukrajino. Zdaj pa končno knockautiraj "zahodno siljenje" tako kot to ti znaš.

Kako ne? 3 poste nazaj si obtožil sokomentatorja da to počne.

windigo je izjavil:

Bi bilo pa zraven precej ironično, če se 75% Ukrajincev ne bi strinjalo s tabo, da je treba to vojno nadaljevati do zadnjega Ukrajinca.

Jah... pozabljivost je k***a, ne?

No, poglej, jaz bom počakal da najdeš en proukrajinski komentar ali zahodni načrt, ki misli da mora zadeva "do zadnjega Ukrajinca" (kar si položil v usta sokomentatorju). Zberi se, zadihaj in veselo na delo. To je bilo izhodišče na katerega sem jaz odgovarjal, preden si na hitro zapeljal stvar v nekaj drugega. Sorči, dovolj sem se dajal z Mmcjevci da vem kako hitro pobegnejo z originalne teze ko jih ujameš. Kaj pa zdaj? Gaza, ne? Pa Banderisti?

skrtuh je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Še več, Rusi so trenutno največja nevarnost za svetovni mir. Saj so de facto edini ki grozijo z nuklearnimi napadi.
Kakšna je pa tvoja slika ki jo ti gledaš? Naj uganem: NATO grozi Rusiji zato je le ta primorana preventivno it full retard mode. A sm zadela?

Če npr. v youtube napišeš "the biggest treat to world peace" dobiš to - posluš... naslednji zadetek - posluš...

Drugač se mi mal ne da teh debat na tem nivoju. Neki navržeš, brez argumentov, brez konteksta, brez virov, brez linkov, nič... in potem od mene pričakuješ neke odgovore... vsaj mal razišči najprej...

Grok

Ali je Rusija največja grožnja, je odvisno od perspektive in definicije grožnje. Rusija je zaradi svojih dejanj v Ukrajini, Siriji, Gruziji, kibernetskih aktivnosti in spodkopavanja drugih vlad resna grožnja. Vendar pa globalni izzivi, kot so Kitajska, podnebne spremembe ali gospodarska nestabilnost, prav tako ogrožajo svetovni mir in ureditev. Rusija je pomemben akter, a ni edini.

windigo je izjavil:

Bici je izjavil:

Zahvali se svojemu botoksiranemu neandertalcu, da je do tega prišlo. Če bi ostal v vukojebini leta 2022 in nebi že 20+ let se igral zemljokrast bi še mogoče nadaljnih 30 let v EU zanemarjali vojsko.

Zdaj pa samo upaj, da ne pride kakšen evropejski neandertalec čez kakšnih 5 ali 10 let na Poljskem ali v Nemčiji na oblast, ker bo imel kar nekaj kosov orožja.

Thank you

windigo je izjavil:

Bici je izjavil:

Problem ste ruski fašisti.
Brez vas bi lahko tako živeli še 30 ali pa 100 let.

Na našo žalost pa napadate sosednje države in ostalim grozite z nukanjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

windigo je izjavil:

Bici je izjavil:

Joj kako ste zabavni. Ruski fašisti == good. Vsi ostali == bad. Kdor ne mara ruskih fašistov == neruski fašist.

Zanimivo ane? Kako smo fašisti vsi tisti ki ne podpiramo ruskih morilcev in posiljevalcev. Pa pustimo ob strani da so Rusi direktno napadli Slovenijo.

Prav. Nardiva dil. Jaz bom fašist ki ne podpira ruskih fašistov (pa verjetno vsak forumaša 've' da sem v resnici dost leva woke feministka) ti boš pa izdajalec slovenskega naroda? Sva za? Roka tako, roka tako...

Bici je izjavil:

Problem ste ruski fašisti.
Brez vas bi lahko tako živeli še 30 ali pa 100 let.

Drži, vi ste boljši fašisti od ruskih.

Erjavcu pa je to normalno, da se meje premikajo. Njega pa tisto rusko kapelico bi morali poslat v Sibirijo. Pa še kerega slovanskega brata zraven.

Verjetno bi ti osebki z veseljem odstopili svoj lepi vrt pred hišo sosedu, če bi sosed prišel Z "vilami" mu ga zavzet.

Zgodovina sprememb…

KBraneK007 je izjavil:

Erjavcu pa je to normalno, da se meje premikajo. Njega pa tisto rusko kapelico bi morali poslat v Sibirijo. Pa še kerega slovanskega brata zraven.

Verjetno bi ti osebki z veseljem odstopili svoj lepi vrt pred hišo sosedu, če bi sosed prišel Z "vilami" mu ga zavzet.

Ja saj jaz se ne bi čudil, če bi se za naslednje volitve v Sloveniji formiralo neko Putinistično jedro.. Stevanovič, Erjavec, Jelinčič, odpadla svobodnika Grgurević in Gregorič, razni imetniki cheguevarra majic z vseh vetrov... Saj idiotov imamo dovolj da pride ta greznica v parlament.

Pithlit je izjavil:

Jaz bom fašist ki ne podpira ruskih fašistov (pa verjetno vsak forumaša 've' da sem v resnici dost leva woke feministka) ti boš pa izdajalec slovenskega naroda?

Kako pa ti rečeš človeku, ki ploska zmanjšanju družbenih izdatkov za socialo in povečanju sredstev za oboroževanje, če ne fašist? Ali pa se celo veseli prihajajoče vojne?

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Jaz bom fašist ki ne podpira ruskih fašistov (pa verjetno vsak forumaša 've' da sem v resnici dost leva woke feministka) ti boš pa izdajalec slovenskega naroda?

Kako pa ti rečeš človeku, ki ploska zmanjšanju družbenih izdatkov za socialo in povečanju sredstev za oboroževanje, če ne fašist? Ali pa se celo veseli prihajajoče vojne?

To je pa pa prvič napačno dojemanje čemu se ploska, drugič pa ogromen preskok v logiki do fašizma in veselja do vojne. Uau... slabo.

Windlass je izjavil:

To je pa pa prvič napačno dojemanje čemu se ploska, drugič pa ogromen preskok v logiki do fašizma in veselja do vojne. Uau... slabo.

Tudi če je izraz fašist morda metonimija (ne vem, če je res), je meni ena vreča za vse warmongerje zadosti. Ima boljše razmerje med presežno entropijo in lastno informacijo od alternativnih kategorizacij.

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kaj? A nisi za dil? Ti ne paše? Ker po tvoje sem jaz fašist (za to kar rusi počnejo ni nobenega opravičila in vsak ki to njihovo početje podpira je navaden gnoj... s tabo vred). Boš stal za tem kar izjavljaš ali se boš po vetru obračal (kar je značilno za desne populiste - Orban comes to mind)?

You can't have the cake and eat it too.

Windlass je izjavil:

Ne. Da Ukrajinci izgubljajo v vojni z Rusi je dejstvo. Morda tudi kurba, to veš ti bolje od mene. Ko izgubljaš, lahko poskušaš končati s pogajanji, ali pa se boriš naprej. Če nikdar ne prekineš boja in se boriš v brezupnem boju do konca, ti na koncu kaj dosti ne ostane. To je ta boj "do zadnjega Ukrajinca". In večina Ukrajincev temu nasprotuje. Ali imajo kakšno resno in boljšo alternativo, kot filtracijska taborišča, izživljanja in podobno sranje po celi državi, je pa novo vprašanje. Po mojem je odgovor ja, po tvojem, predvidevam, ne.

Pithlit je izjavil:

Boš stal za tem kar izjavljaš ali se boš po vetru obračal (kar je značilno za desne populiste - Orban comes to mind)?

Pithlit, vedno in povsod se bom na vse kriplje trudil, da bom v celoti ustrezal tvojim predsodkom, predstavam in željam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

windigo je izjavil:

Windlass je izjavil:

Ne. Da Ukrajinci izgubljajo v vojni z Rusi je dejstvo. Morda tudi kurba, to veš ti bolje od mene. Ko izgubljaš, lahko poskušaš končati s pogajanji, ali pa se boriš naprej. Če nikdar ne prekineš boja in se boriš v brezupnem boju do konca, ti na koncu kaj dosti ne ostane. To je ta boj "do zadnjega Ukrajinca". In večina Ukrajincev temu nasprotuje. Ali imajo kakšno resno in boljšo alternativo, kot filtracijska taborišča, izživljanja in podobno sranje po celi državi, je pa novo vprašanje. Po mojem je odgovor ja, po tvojem, predvidevam, ne.

Pithlit je izjavil:

Boš stal za tem kar izjavljaš ali se boš po vetru obračal (kar je značilno za desne populiste - Orban comes to mind)?

Pithlit, vedno in povsod se bom na vse kriplje trudil, da bom v celoti ustrezal tvojim predsodkom, predstavam in željam.

Se pravi ne boš odgovarjal? Najs. Le zakaj nisem presenečena? Mogoče zato ker je to vaš MO. Zabluzit z glupost i in ko vas kdo povpraša se hitro preusmeri pozornost pa gaslight-a dokler ne postane vse rdeče ali pa se pozabi. Res ste biseri.

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Pa ti veš kaj je vzrok in kaj posledica?

Vzrok je ruski napad na sosednjo državo.
Posledica je pa ponovno oboroževanje.

Torej vsega ste krivi ruski fašisti ki ne znate ostati v svojih mejah in sanjate o obnovitvi SZ.

Brez vas ne bi rabili izdatkov za vojsko in bi lahko šel denar za socialo.

In jaz se ne veselim nobene vojne. Bom pa zelo vesel če si Rusija dokončno polomi zobe in crkne. Ker potem se lahko na starem kontinentu vrnemo nazaj k miru.

Zgodovina sprememb…

ššš ::

Nehite se kregat!

Situacija je sledeča: Trump hoče konec vojne, ker bi rad utrdil svoj status velepolitika in megadržavnika. Orožarski lobiji zadej niso preveč navdušeni, ampak pogodbe in naročila so zdej, na tej točki, uglavnem že podpisani. EU bo kupvala na polno. Mogoče bodo vseeno končno dovolil kak rahel podpisek. Rusija je tko al tko samo sidequest za gainat neki golda. Mainquest je China.

Putinu je praktično zmankal vsega. Vojne ne more več vlečt naprej. Država je v razsulu. Kaj sploh hoče in kaj lahko dobi je zdej vprašanje? Ukrajine ne bo dobil, to mu je zdej že jasno. Upa na Krim in kako prorusko republiko + obstanek na oblasti. Slednje je zdej zanga glavni problem. Kako poraz in 1 mio izgub prkazat kot zmago in naprej furat državo ter obstati na oblasti.

O tem bosta pomoje jutri govorila. Verjetno bo Trump ponudil neko pomoč in imuniteto Rusiji, če le mal zabremza svoje ozemeljske težnje. Vojna bo tekla naprej, samo bl v stilu kot je prej. Lokalni konflikt, ki nobenmu ne bo preveč v napoto.

Bici je izjavil:

Evrazija, Eastazija, potejto, potato.

windigo je izjavil:

Bici je izjavil:

Evrazija, Eastazija, potejto, potato.

Ne se sprenevedat.

Rusija je agresor že od 2014. Ni tu nobenih sprememb.
Pravzaprav so že 2008 nakazali da bodo zdraharji Na tem koncu sveta.

Na koncu pa se bodo ruski neandertalci umaknili tako kot so se iz Afganistana.

jest10 ::

ššš je izjavil:

.

Putinu je praktično zmankal vsega. Vojne ne more več vlečt naprej. Država je v razsulu. Kaj sploh hoče in kaj lahko dobi je zdej vprašanje?

Meni je tole res zanimivo.

Po eni strani se nabija, da Rusi nimajo praktično ničesar več in da so na robu propada.
Po drugi strani pa nabijanje, kako bodo v 2-3 letih pripravljeni na večji vojaški konflikt v EU.

JohnyQ_ ::

Unilseptij ::

Kar zanimivo se odvija, vsekakor je Rusija s tem srečanjem spet na zemljevidu globalne velesile, ki se lahko kadarkoli neposredno o čemerkoli pogaja z drugimi velesilami, ZDA in Kitajsko. Če bi recimo ZDA, Rusija in morda kasneje celo Kitajska sklenile nek pakt o "razdelitvi" sveta, bi to bil nek začetek oz. preboj, čeprav seveda še bolj na škodo nekega enotnega mednarodnega reda. Vsekakor je EU ta status (če ga je sploh kdaj zares imela) zdaj verjetno nepovratno izgubila in bomo naslednjih sto let do nove globalne prerazporeditve moči (vzpon Afrike, Indije, itd.) igrali obrobno vlogo.
Jasno je tudi, da o zasedenih ozemljih ne bo nobenih pogajanj, vse kar bo predmet pogovorov, je ureditev v zahodni Ukrajini (kjer tudi ni realne možnosti, da zahod dobi kaj več od nevtralnosti in simbolične vojske, sanj o NATU je nepovratno konec oz. je zdaj jasno, da je cena nadaljnega širjenja enostavno previsoka), pa morda nekaj kosov v priključenih pokrajinah, ki jih Rusi še niso zavzeli.
Prvič je tudi izrecno na mizi debata o splošnih vprašanjih... Rusija bo seveda zahtevala, da ZDA spoka iz vseh držav bivše SZ, ki še niso "ušle" v NATO oz. EU. To pomeni konec financiranja "demokratničnih" opozicij, snubljenje v NATO, raznoratnih CIA operacij, itd. Ne vem pa, kaj bo Putin dal v zameno, ker nekaj bo moral ponuditi, poleg prenehanja vojne, drugače bo Trump težko rekel, da je dosegel dober deal... Morda bo pristal na to, da Rusi spokajo iz bližnjega vzhoda, Sirije, Irana, itd... to bi bil nek geo-strateški premik, ki bi okrepil prevlado ZDA (in Izraela) na praktično celotnem obmoćju.
Tudi je seveda za EU hujskače znova presenečenje, ko ugotovijo, da sta ZDA in Rusija sosednji državi in ne rabita nikogar drugega, če se želita pogovarjati. Putin je kar pogumen, da bo mirno odpotoval v ZDA, zamislim si lahko vse sorte scenarijev, kako bi ga lahko onemogočili oz. preprečili srečanje, ker v ZDA nikoli ne veš.

windigo je izjavil:

Ne. Da Ukrajinci izgubljajo v vojni z Rusi je dejstvo. Morda tudi kurba, to veš ti bolje od mene. Ko izgubljaš, lahko poskušaš končati s pogajanji, ali pa se boriš naprej. Če nikdar ne prekineš boja in se boriš v brezupnem boju do konca, ti na koncu kaj dosti ne ostane. To je ta boj "do zadnjega Ukrajinca".

Je res to dejstvo da izgubljajo? Je njihov boj brezupen?
Ne bi rekel. Zakaj bi bil? Ukrajina ima v EU močne, če že sramežljive in pacifistične zaveznike. ZDA je ločena pošast, sploh pod Trumpom.

Že zdavnaj je jasno, da bodo ostali suverena država in ne Belorusija 2. Z dostopom na odprto morje, najmočnejšimi zavezniki na svetu, vlagatelji..da, lahko da bodo kaj ozemlja izgubili. Ali pa tudi ne. Tu vidi brezup samo nekdo, ki se je do daske nadihal Kremeljskih narativov in želja.

Zahod se je pač odločil, da se v spopade vojaško ne bo vmešal, bo pa s svojo ekonomsko močjo izstradal Putinov vojaški aparat. Verjetno si tudi mnenja, da sankcije ne delujejo. Sankcije ne delujejo... takoj. Ampak minila so 4 leta SVO.
Vojno bo v najslabšem in najpočasnejšem primeru ustavila nezmožnost ruske ekonomije za nadaljnje financiranja vojne. Kdaj? Who the fuck knows. Brezupno? Nikakor. S pravim predsednikom ZDA ali pa oboroženo EU je vojne konec v nekaj tednih. Zakaj bi bilo brezupno?

Putin ima ta trenutek verjetno zadnjo možnost da kaj osvoji preden mora razglasiti splošno mobilizacijo. Ali upa to storiti? Bo zavisel s prve svetilke pred Kremljem? Ga bo nekako rešil Trump? Ne pozabi, da Zahod pravzaprav ne dovoli in ne bo dovolil, da bi Putinov režim nenadzorovano padel, ker bi bilo to nevarno za cel svet. 6000 izgubljenih jedrskih glav.. je nightmare scenarij.

Veliko predvidevaš, a imam občutek, da razumevanja zadaj nekako ni, brez zamere. Si zelo napit iztočnic, s katerimi Putin poskuša doseči umik podpore Ukrajini. Vleči zaključke na takih preskokih v logiki kot to ti delaš.. potem je pa brezupno ja.

Unilseptij je izjavil:

Kar zanimivo se odvija, vsekakor je Rusija s tem srečanjem spet na zemljevidu globalne velesile, ki se lahko kadarkoli neposredno o čemerkoli pogaja z drugimi velesilami, ZDA in Kitajsko. Če bi recimo ZDA, Rusija in morda kasneje celo Kitajska sklenile nek pakt o "razdelitvi" sveta, bi to bil nek začetek oz. preboj, čeprav seveda še bolj na škodo nekega enotnega mednarodnega reda. Vsekakor je EU ta status (če ga je sploh kdaj zares imela) zdaj verjetno nepovratno izgubila in bomo naslednjih sto let do nove globalne prerazporeditve moči (vzpon Afrike, Indije, itd.) igrali obrobno vlogo.
Jasno je tudi, da o zasedenih ozemljih ne bo nobenih pogajanj, vse kar bo predmet pogovorov, je ureditev v zahodni Ukrajini (kjer tudi ni realne možnosti, da zahod dobi kaj več od nevtralnosti in simbolične vojske, sanj o NATU je nepovratno konec oz. je zdaj jasno, da je cena nadaljnega širjenja enostavno previsoka), pa morda nekaj kosov v priključenih pokrajinah, ki jih Rusi še niso zavzeli.
Prvič je tudi izrecno na mizi debata o splošnih vprašanjih... Rusija bo seveda zahtevala, da ZDA spoka iz vseh držav bivše SZ, ki še niso "ušle" v NATO oz. EU. To pomeni konec financiranja "demokratničnih" opozicij, snubljenje v NATO, raznoratnih CIA operacij, itd. Ne vem pa, kaj bo Putin dal v zameno, ker nekaj bo moral ponuditi, poleg prenehanja vojne, drugače bo Trump težko rekel, da je dosegel dober deal... Morda bo pristal na to, da Rusi spokajo iz bližnjega vzhoda, Sirije, Irana, itd... to bi bil nek geo-strateški premik, ki bi okrepil prevlado ZDA (in Izraela) na praktično celotnem obmoćju.
Tudi je seveda za EU hujskače znova presenečenje, ko ugotovijo, da sta ZDA in Rusija sosednji državi in ne rabita nikogar drugega, če se želita pogovarjati. Putin je kar pogumen, da bo mirno odpotoval v ZDA, zamislim si lahko vse sorte scenarijev, kako bi ga lahko onemogočili oz. preprečili srečanje, ker v ZDA nikoli ne veš.

Kaj ti kadiš, jaz bi tud :))

Putin hodi fehtarit Donija, ker mu bo sicer gospodarstvo doma crknilo.
Če bi mu kaj prida šlo in bi bila Rusija nek faktor ne bi rabila pogajanj in se ne bi mučila že 4 leta v sosednji državi.

Rus crkuje se svet raduje!

gozdar1 ::

Da je "posebna operacija neuspeh" je postalo jasno tisti trenutek ko se je kremeljska propagandna narativa spremenila v tiste 4 pokrajine na vzhodu.

Drugače še putin nič več ne omenja ukrjinskaga vstopa v eu kot problematičnega, čeprav je bil to vzrok za začetek konflikta.

Sicer pa je ta vojna oslabila ruske pozivije do te mere, da somorali spokat iz sirije, izgubljajo na kavkazu, so postali popolnoma odvisni od kitajske(kot dejansko nejvečjega nasprotnika)...

Ampak baje so pa spet na zemljevidu globalne velesile :))

Iz Kijev v 3h dneh smo prišli do Dony daj nam prosim pomagi da obdržimo štiri pokrajine in da nam zbombajo vseh rafinerij.

Globalna velesila :))

Zgodovina sprememb…

mikhaair ::

Da se Puta pelje v Zda prosit za pomoč pri reševanju riti v Ukrajini je ponižanje prve klase. Nesposobni Trump pa pade na vsako finto.
Žal dvomim da je kakršnakoli šansa genialne diplomacije orangutana, kljub temu da ima Rusijo servirano na pladnju. Samo še za razrezat in postreči.

JohnyQ_ je izjavil:

Ne, ne. To je napačna slikca.

Nemčija je bila takrat na vrhuncu moči, Rusi pa ničesar več nimajo.

mikhaair ::

Imajo nuke arzenal, kar jih dela v njihovi mentaliteti močne in težijo naokoli, kot da kdorkoli ima kaj od njih.

mikhaair je izjavil:

Imajo nuke arzenal, kar jih dela v njihovi mentaliteti močne in težijo naokoli, kot da kdorkoli ima kaj od njih.

Z nukami pač ne bodo/ne morejo osvajati ozemlja.

jest10 je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Ne, ne. To je napačna slikca.

Nemčija je bila takrat na vrhuncu moči, Rusi pa ničesar več nimajo.

Putin je to bluzil par let nazaj. Ko je bila Rusija na vrhuncu moči.

Potem se je pa izkazalo da razen psihopatskih humanoidnih dronov brez volje do življenja nima praktično nič. Razen nukic. Brez nukic bi bila že zdavnaj zravnana z zemljo. Brez nukic se nihče ne bi pogovarjal z njimi. Globalna velesila? Bully z nukicami, nič več.
««
1104 / 1104
»
»»