» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1041 / 1094
»»

mojsterleo ::

gozdar1 je izjavil:

Toleje drugače hud udarec za putinov renome pri domači javnosti in ranjena žival je najbolj nevarna.

Ja in kaj lahko Putin še naredi? Že sedaj Rusi napadajo s 400 raketami in droni naenkrat, od tega jih sigurno polovica nekaj zadane. Normalno je, da Ukrajinci potrebujejo bistveno oslabiti Rusko strateško letalstvo.

sir_mha ::

mojsterleo je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Toleje drugače hud udarec za putinov renome pri domači javnosti in ranjena žival je najbolj nevarna.

Ja in kaj lahko Putin še naredi? Že sedaj Rusi napadajo s 400 raketami in droni naenkrat, od tega jih sigurno polovica nekaj zadane. Normalno je, da Ukrajinci potrebujejo bistveno oslabiti Rusko strateško letalstvo.

Zato bo šel na civile, že večkrat videno. Današnjo noč bi v vsakem primeru prespal v zaklonišču, tudi če bi bil na zahodu Ukrajine.

gozdar1 ::

Seveda je res, da dvomim, da bodo bombniki uporabljeni za lansiranje raket kaj kmalu.

Windlass ::

sir_mha je izjavil:

Zato bo šel na civile, že večkrat videno. Današnjo noč bi v vsakem primeru prespal v zaklonišču, tudi če bi bil na zahodu Ukrajine.

Res je, marsikaj nehumanega se lahko zmisli za povračilo. Ima toliko in toliko živih ujetnikov, Ukrajincev v okupiranih področjih... za našo povojno zgodovino ne potrebuješ nobenih raket.

Ej ampak a se komu zdi, da bi lahko bilo to tudi Trumpovo opozorilo Putinu? Ker če je vse to res (40 letal) je to nerealno uspešno..

Podobno kot je Zelenskemu vzel obveščevalne podatke je zdaj Putinu demonstriral kaj se lahko zgodi, če ne neha nategovat s pogajanji?

Nad Ukrajino so se ravno oglasile sirene zaradi prihajajočih balističnih raket..

Očitno niso vsi tovornjaki prispeli na cilj. Tukaj so radovedneži poskušali ugotoviti, kaj je v tovornjaku, ki je že gorel, vendar, ...

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...

Bici ::

Nachtigall je izjavil:

Naredimo miselni experiment.

Dajmo najbolj optimisticne slo-tech napovedi, Trump da sankcije na Rusijo, Trump poslje se 5 Patriotov, Himarse in drugo orozje in se odobri 75 F-16, Nemci poslejo Taurse, Anglezi Storm Shadow in Fracozi SCALPe, 5 Taursov zadene Moskvo, par Scalpov jih zadene rusko vojsko in pobije 10.000 vojakov in par Storm Shadowov unici 10 ruskih letal, poleg tega pa z Taurisi unicijo most na Krimu.

A Rusija po vsem tem, in konkretnih izgubah, napreduje na terenu in osvaja ukrajinska mesta in fronta se se vedno premika v napacno smer za Ukrajino, na Kijev pa vsak dan se vedno leti 10 balisticnih raket in 300 dronov.

Kaj lahko EU ali ZDA se naredi v tem primeru, kaj je naslednji korak, ki bo spremenil situacijo na terenu?

Realni predlogi!

Kaj pravi tvoj miselni eksperiment na današnji dan?

Krneki1234 ::

Ukrajina trdi, da je v napadu uničila več kot 40 ruskih vojaških letal. Napade izvedla tudi Rusija.

So spremnil naslov v RTV članku, lol

mtosev ::

Super, da so Rusom uničili letala.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pac-Man ::

Na današnji dan leta 1996 je Ukrajina Rusiji predala svoje zadnje jedrsko orožje

https://x.com/Gerashchenko_en/status/19...

1. junija 1996 so iz Ukrajine v Rusijo pripeljali zadnje jedrske rakete. Naslednji dan je Ukrajina izgubila status jedrske države, kot je pisalo v Budimpeštanskemu memorandumu.

ZDA, Združeno kraljestvo in Rusija so zagotovile, da ukrajinska varnost in suverenost ne bosta kršeni. V zameno je Ukrajina obljubila, da se bo odpovedala svojemu jedrskemu arzenalu - skupaj tretjini sovjetskega jedrskega arzenala.

Ukrajina je izpolnila svoj del dogovora. Do leta 1996 so bile vse ukrajinske jedrske bojne glave prenesene v Rusijo. Nekatero drugo vojaško opremo, kot so strateška bombniška letala, so preprosto razrezali, nekatera pa so prenesli v Rusijo in po nedavnih preiskavah jih zdaj uporabljajo za raketne napade na Ukrajino.

Leta 2014 je Rusija prelomila svoje obljube s priključitvijo Krima in napadom na Donbas. Leta 2022 je Rusija začela obsežno invazijo na Ukrajino.

Rusija si ne bi upala napasti druge jedrske države. Današnja ruska agresija je neposredna posledica Budimpeštanskega memoranduma.

Ukrajina je danes uspešno napadla rusko strateško letalstvo. Letala Tu-95 in Tu-160 lahko izstreljujejo manevrirne rakete z jedrskimi bojnimi glavami.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

mtosev ::

Pac-Man je izjavil:

Na današnji dan leta 1996 je Ukrajina Rusiji predala svoje zadnje jedrsko orožje

1. junija 1996 so iz Ukrajine v Rusijo pripeljali zadnje jedrske rakete. Naslednji dan je Ukrajina izgubila status jedrske države, kot je pisalo v Budimpeštanskemu memorandumu.

ZDA, Združeno kraljestvo in Rusija so zagotovile, da ukrajinska varnost in suverenost ne bosta kršeni. V zameno je Ukrajina obljubila, da se bo odpovedala svojemu jedrskemu arzenalu - skupaj tretjini sovjetskega jedrskega arzenala.

Ukrajina je izpolnila svoj del dogovora. Do leta 1996 so bile vse ukrajinske jedrske bojne glave prenesene v Rusijo. Nekatero drugo vojaško opremo, kot so strateška bombniška letala, so preprosto razrezali, nekatera pa so prenesli v Rusijo in po nedavnih preiskavah jih zdaj uporabljajo za raketne napade na Ukrajino.

Leta 2014 je Rusija prelomila svoje obljube s priključitvijo Krima in napadom na Donbas. Leta 2022 je Rusija začela obsežno invazijo na Ukrajino.

Rusija si ne bi upala napasti druge jedrske države. Današnja ruska agresija je neposredna posledica Budimpeštanskega memoranduma.

Ukrajina je danes uspešno napadla rusko strateško letalstvo. Letala Tu-95 in Tu-160 lahko izstreljujejo manevrirne rakete z jedrskimi bojnimi glavami.

Ja, tole je žalostno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Stane2 ::

https://x.com/frontlinekit/status/19291...
THE FIRST UKRAINIAN AIRCRAFT CARRIER!

Pac-Man je izjavil:

nekje sem bral, da je danes dan aviacije RU, pa ruski mediji pišejo, da so ukroti udarili na dan otroka ... :))

JohnyQ_ ::

Windlass je izjavil:

endelin je izjavil:

Štab dal dovoljenje. Ampak moraš prebrati globoko v članku da so omenjena letala:))

Goebbels bi bil ponosen na rtv!

Danes so verjetno dosegli dno

Dejmo še kakšen intervju z danilom turkom danes zvečer

Definitvno bodo šli še nižje. A si predstavljaš, da 41 poškodovanih letal v vojaški akciji brez nekega analoga ne moreš dat v naslov ampak začneš raje z ˝Rusi so 21491234. dan zaporedoma raketirali cilje v Ukrajini˝

Res so prašiči tam na RTV. Prav ponosno se nastavljajo, čisto pijani od tega, da so zasedli državni medij in jih nihče ne prime za ovratnik že odkar se je ta norost začela.

Se strinjam, RTV je poden od podna. Totalno pristransko in neprofesionalno poročanje.

Stane2 je izjavil:

Čestitke Ukrajini.
Kapo dol.

Windlass je izjavil:

Zdaj bodo Putinisti hkrati zmanjševali dogodek in obljubljali sveto maščevanje, orešnike, nukice... morda celo armate in Su57 ali pa bo zdaj pa čisto zares prišla v Ukrajino tista prava ruska vojska, ki so jo do zdaj totalno držali nazaj.:))

Jaz stavim na orešnike.

Ruski propagandist je že pred dnevi orgazmiral kako bodo z oresnikom sesuli tovarno taurusov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

pegasus je izjavil:

Ne, nihče več ne bo delal bombnikov, razen če jih ima možnost parkirat v kako podzemno luknjo ala Željava. Ali pa Cheyene mountain, če že hočeš. Pa še tam bodo bolj muzejski eksponati kot karkoli uporabnega.

Vojaška paradigma se spreminja.

Ampak bombniki še vedno imajo vrednost kot platforma za izstreljevanje raket.
Raketa porabi manj goriva oz ima daljši doseg pri danem gorivu če jo prej dvigneš na 10 kilometrov.

Pač niso za ometavanje klasičnih bomb, imajo pa druge vloge.

Moderator na RTV v temi o razbiti aviaciji že dela damage control. Je pobrisal praktično vse (razen enega) najbolj priporočene pro-ukrajinske komentarje, ki so uspeli komentirati bolj zgodaj po objavi. Nedopustno!

Če bi le obstajal način kako to RTVjevsko svinjarijo nekako efektivno in pregledno evidentirati, predstaviti, dokazati... takole sicer pač vidiš iz prve roke ko se to dogaja (če že veš, da se to dogaja) ampak dokazati karkoli bi bilo pa izredno težko za moje pojme.

Ugrabljen državni medij. To se ne dogaja v niti eni drugi tematiki novic.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

A ima kdo bolj natančne informacije, kaj so pa zadeli v Severnomorsku? Tam je baza podmornic, ampak nekateri pravijo, da imajo tudi letališče.

sir_mha je izjavil:

A ima kdo bolj natančne informacije, kaj so pa zadeli v Severnomorsku? Tam je baza podmornic, ampak nekateri pravijo, da imajo tudi letališče.

Menda ni Severnomorsk ampak da je tisti posnetek iz bližine letališča Olenya. Vsaj tako pravijo na telegramu.

Master_Yoda ::

To bo verjetno imelo tudi druge ekonomske posledice ? Ustavljanje in preverjanje tovornjakov na cestah blizu karkoli vojaskega ...
Dovie'andi se tovya sagain.

fikus_ je izjavil:

:)) ce ni po vaše, so pa kar izdajalci in on podobno :))
Občasno preberem kakšno novico od tam, komentarjev pa ne, je dosti navijačev ena in druge strani, kot tukaj na ST, argumentov bolj malo.

Kako kaj tvoji argumenti glede tega da Rusija ne bo napadla Ukrajine in da je to samo panika ki jo delajo MSM mediji?
Kako boš komentiral to? Glede na to da več kot očitno Rusija je napadla Ukrajino.

Ganon ::

Windlass je izjavil:

Moderator na RTV v temi o razbiti aviaciji že dela damage control. Je pobrisal praktično vse (razen enega) najbolj priporočene pro-ukrajinske komentarje, ki so uspeli komentirati bolj zgodaj po objavi. Nedopustno!

Če bi le obstajal način kako to RTVjevsko svinjarijo nekako efektivno in pregledno evidentirati, predstaviti, dokazati... takole sicer pač vidiš iz prve roke ko se to dogaja (če že veš, da se to dogaja) ampak dokazati karkoli bi bilo pa izredno težko za moje pojme.

Piši varuhinji, druge ni. In pripni par dokazov.

gozdar1 ::

Rusi, tako tisti pravi kot tisti balkanski si ne morejo kaj, da ne bi za vse skupaj krivili angležev. Očitno so zgodovinske travme še iz časov krimskih vojn prgloboke.

endelin ::

Ime operacije: pajkova mreža.
Verjetno zaradi optičnih vlaken za drone:P

Windlass je izjavil:

Ej ampak a se komu zdi, da bi lahko bilo to tudi Trumpovo opozorilo Putinu? Ker če je vse to res (40 letal) je to nerealno uspešno.. ?

Bolj ukrajinsko opozorilo Trumpu. Imajo tako karte kot kvartopirce.

https://x.com/JayinKyiv/status/19291978...

In nekateri še vedno mislijo, da imajo Rusi proti tem ljudem možnosti.

Tukaj je človek, ki je vodil današnjo ukrajinsko operacijo, v kateri so s poceni plastičnimi brezpilotnimi letali uničili milijardno floto ruskih strateških bombnikov, Vasyl Malyuk.

Zanimivo bo jutri v Turčiji na mirovnih pogajanjih. Rusi so radi v superiorni poziciji, da se potem cinično izživljajo nad žrtvijo. Jutri to ne bo mogoče. Ne bi bil presenečen, če bi odpovedali srečanje, samo bolj verjetno je, da bodo minimiziral vpliv tega napada.

Kebo ::

Vsaka milijardna vložena v Ukrajino predstavlja prihranek 10+ milijard na zahodu. Upam, da jim dajo orožje dolgega dosega, ki bodo strateške bombnike razstreljevale na dnevnem redu.

sir_mha je izjavil:

Zanimivo bo jutri v Turčiji na mirovnih pogajanjih. Rusi so radi v superiorni poziciji, da se potem cinično izživljajo nad žrtvijo. Jutri to ne bo mogoče. Ne bi bil presenečen, če bi odpovedali srečanje, samo bolj verjetno je, da bodo minimiziral vpliv tega napada.

Ukrajina je že kak mesec nazaj ponudila popolno premirje, zdaj je kar je 8-)

fur80 ::

Windlass je izjavil:

Zdaj bodo Putinisti hkrati zmanjševali dogodek in obljubljali sveto maščevanje, orešnike, nukice... morda celo armate in Su57 ali pa bo zdaj pa čisto zares prišla v Ukrajino tista prava ruska vojska, ki so jo do zdaj totalno držali nazaj.:))

To je isto, kot je meni stric govoril po 1 letu vojne v Ukrajini, da sedaj pa pridejo Specnaz, da so na mejah in da bodo vstopili v Ukrajino. :D Ko sem mu povedal, da se špica Specnaz-a vrača že domov v krstah in da je padla v prvih dneh na letališču pri Kijevu, je samo debelo gledal. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Ganon je izjavil:

Windlass je izjavil:

:D veš kdaj sem ji že jaz pisal :D tole je bil njen zadnji odgovor in kaj lahko človek naredi?! Tale ženska ima iste pristojbine, kot čistilka, ki čisti njeno mizo.

Pozdravljeni,
da, imate prav, se opravičujem. Obe pripombi sta vsebinsko enaki.
V preteklosti je bilo kar pogosto, da so se izmenjevale pritožbe z ene in druge strani, kar me je nekoliko zavedlo. Sedaj so res pogostejše tiste, ki tarnajo zaradi protežiranja komentarjev v prid Rusiji.
Vsekakor pa drži, da lahko preverjam le za konkretne komentarje, ali so bili izbrisani utemeljeno ali ne.

Lepe pozdrave,

Ali mislite, da so Putinu povedali točno kaj se je zgodilo in kakšna je škoda? :D

Zgodovina sprememb…

Bici ::

Na sporedu je oddaja: "prisluhnimo tišini"

:))

UkrFTW!! ::

fur80 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Windlass je izjavil:

:D veš kdaj sem ji že jaz pisal :D tole je bil njen zadnji odgovor in kaj lahko človek naredi?! Tale ženska ima iste pristojbine, kot čistilka, ki čisti njeno mizo.

Pozdravljeni,
V preteklosti je bilo kar pogosto, da so se izmenjevale pritožbe z ene in druge strani, kar me je nekoliko zavedlo. Sedaj so res pogostejše tiste, ki tarnajo zaradi protežiranja komentarjev v prid Rusiji.
Vsekakor pa drži, da lahko preverjam le za konkretne komentarje, ali so bili izbrisani utemeljeno ali ne.

Lepe pozdrave,

Ali mislite, da so Putinu povedali točno kaj se je zgodilo in kakšna je škoda? :D

Kot da bi odgovarjal ChatGPT...

bbbbbb2024 ::

Ganon je izjavil:

Windlass je izjavil:

No, čisto zares, zakaj ne pišeš mail skovirjem? Ker oni so bolj pristojni za te zadeve, se mi zdi.

UkrFTW!! je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Windlass je izjavil:

Pozdravljeni,

Lepe pozdrave,

Kot da bi odgovarjal ChatGPT...

Nato takrat še pomislil nisem, sedaj pa ja, ko si rekel! ;) Meni je npredstaviljovo, da javna RTV dela to. Da tale komentar pustijo na prvi strani:

V zadnjih 24urah je torej skrajno desni Ukrajinski režim razstrelil 9 Ruskih infrastruktnih objektov in desetine Ruskih letal, jutri bi se pa po Ukrajinsko morala Ruska pogajlska stran v Turčiji na pogajanjih obnašati kot da se ni zgodilo nič in pristati na nerealne, nepravične in za več miljonov Ukrajinskih Rusov škodljive skrajno desne Ukrajinske predloge... S takim načinom še dolgo ne bo miru, EU in njena visoka Estonska predstavnica Kallas pa sedaj celo že odkrito govori da so Ukrajina, Črno morje, Moldavija in Gruzija zelo pomembne geostrateško-politične točke za EU.

Se pravi, Ukrajinci morajo mirno stati za pogajanja, medtem, ko je Putin zadnji teden napadal z največjim številom dronov in raktami po Ukrajini? Mene res zanima, ker to ne moreš pisati zastonj, ne moreš biti tako neumen?!?! Ali pač? Tole ne more pisat nihče drug kot Putlerjev plačanec. Alo SOVA aretiraj in pripelji domov nekaj ukrajinskih ujetnikov iz Azova!

Zgodovina sprememb…

Meni se vsaj malo smilite vsi ki ste to govedo na rtv podprli še na referendumu:))
To je totalna skrajna levica prevzela rtvslo.
Kakšne so njene preference do vojne jasno kažejo. Izdajalske in bi moralo biti že kakšna kazenska ovadba

Samo še sluz od danila turka manjka danes v studiu kako morajo ukrajinci se podrediti puztlerjevi "rdeči armadi" 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Drugače pa zanimivo, da niso te znucane letne gume iz Lade na bombnikih pomagale za zaščito več 100 miljonov vrednega letala. Mogoče naslednjič pokriti z kako abdeck folijo?

ukrajinski predlog za prekinitev ognja na jutrišnjih pogajanjih:

https://www.ft.com/content/16f33b02-b33...

Predlog, s katerim se je v nedeljo seznanil časnik Financial Times, poziva k popolni in brezpogojni prekinitvi ognja na nebu, na kopnem in na morju, ki naj bi jo nadzirale ZDA, čemur naj bi sledila izpustitev vseh zapornikov, vrnitev ukrajinskih otrok, prisilno odpeljanih v Rusijo, in dogovor o srečanju Zelenskega s Putinom.

"Ključna vprašanja lahko rešita le voditelja," je pred tem v nedeljo dejal Zelenski.

Ukrajinski dokument poziva k varnostnim jamstvom, s katerimi bi zagotovili, da Rusija ne bo ponovno napadla. V njem je zapisano, da ne sme biti formalnega mednarodnega priznanja ruske suverenosti nad ukrajinskimi ozemlji, ki so trenutno pod nadzorom Moskve. Frontna črta je "izhodišče za pogajanja", je navedeno v dokumentu. "O ozemeljskih vprašanjih bomo razpravljali šele po popolni in brezpogojni prekinitvi ognja."

Ukrajinska vojaška moč ne sme biti omejena, zahodne sankcije proti Rusiji pa morajo biti odpravljene postopoma, vendar z mehanizmom za njihovo ponovno uvedbo, če Moskva prekrši sporazum, je zapisano v dokumentu. Zamrznjeno rusko državno premoženje naj bi se uporabilo "za obnovo ali pa naj bi ostalo zamrznjeno do plačila odškodnine", je še navedeno v dokumentu.

martincek1 ::

Okej, imajo neke zahteve kot izhodišča, ampak na to bi Rusija privolila samo, če bi bili dejansko pred bankrotom.

Index je poimenoval vse skupaj kar ruski pearl harbor

Vse skupaj so pripravljali leto in pol

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Se pravi, Ukrajinci morajo mirno stati za pogajanja, medtem, ko je Putin zadnji teden napadal z največjim številom dronov in raktami po Ukrajini? Mene res zanima, ker to ne moreš pisati zastonj, ne moreš biti tako neumen?!?! Ali pač? Tole ne more pisat nihče drug kot Putlerjev plačanec. Alo SOVA aretiraj in pripelji domov nekaj ukrajinskih ujetnikov iz Azova!

Seveda da tega ne more pisat nekdo zastonj. Kje pa misliš, da bodo ruski boti, če pa ne bi bili na največjem slovenskem portalu?!!??!

Logično, da so na rtvslo.

Haha infrastrukturne objekte :D me prav nasmejijo ruski troli

Zgodovina sprememb…

Stane2 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Seveda da tega ne more pisat nekdo zastonj. Kje pa misliš, da bodo ruski boti, če pa ne bi bili na največjem slovenskem portalu?!!??!

Logično, da so na rtvslo.

Jaz srčno upam, da tole ni nesposobnost naše obveščevalne službe in da jih imajo na okah, ker iščejo večjo ribo preko malih ribic in to namerno dopuščajo. Ker npr. 24 ur blokira komentarje pod temami Ukrajina-Rusija, ker zgleda se zavedajo ruske propagande. Tule pa res upam, da iščejo glavo, če se pa zato ne zmenijo, potem pa bog nam pomagaj.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Obveščevalci so isti jugo bumerji, ki mislijo, da je putlerjeva trda roka tapravo. Včasih so tudi miličniki imeli red.. pa te fore.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

Obveščevalci so isti jugo bumerji, ki mislijo, da je putlerjeva trda roka tapravo. Včasih so tudi miličniki imeli red.. pa te fore.

Tole bi bilo treba vse skupaj dokumentirat in poslati direkt v EU parlament, pa da naj vidijo svinjarijo in kake pišejo in dopuščajo na našem javnem zavodu, medtem ko imamo Marto Kos za komisarko za širjenje EU!

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

A Medo se je že kaj oglasil z dnevno dozo groženj z nukicami?

bastadu je izjavil:

Medotu so najprej dali tablete in vodko, čez 2 dni, pa mu bodo povedali mogoče o uničenem tovornjaku. :D vse ostalo je preveč.

bbbbbb2024 je izjavil:

No, čisto zares, zakaj ne pišeš mail skovirjem? Ker oni so bolj pristojni za te zadeve, se mi zdi.

Ker ne znam tega kar gledamo in vemo da se dogaja spravit v obliko, kjer bi lahko nekomu ki o tem nima pojma kratko in jedrnato dokazal za kaj gre. Oz. če že imam neko megleno idejo kako to naredit, pa pravzaprav nimam časa za to - za razliko od RTVjevcev imam jaz dejansko šiht, ki mi takih hobijev ravno ne omogoča :))

Prav tako bi rabil na pol ali pa kar celo pravno mnenje kateri zakon/člen je pravzaprav kršen, da ne bi izpadlo, da mi pravzaprav samo ni všeč kaj piše (ali da na koncu jaz ne pristanem na oddelku za kakšne shizofrene vsebine) :))

Pa je sploh možno kontaktirati njih direktno/podati prijavo? Jaz mislim da ne.

fur80 je izjavil:

Drugače pa zanimivo, da niso te znucane letne gume iz Lade na bombnikih pomagale za zaščito več 100 miljonov vrednega letala. Mogoče naslednjič pokriti z kako abdeck folijo?

O tem se je razvila razprava na redditu. Rusi so menili, da bo guma zadržala, da dron ne bi uspel detonirati konice, ker bi se prej zaletel v gumo. Taka je teorija.

To je brezveze. Že samo da daš metrsko konico, anuliraš ta ukrep, ki po mojem mnenju itak zadrži 5% detonacij. ali manj.

bastadu je izjavil:

Ne še. Zdaj zaseda varnostni svet in se bodo odločili, kakšni bodo vojaški odgovori, in kakšen spin bodo plasirali v medije. Zaenkrat je še popolnoma odprt prostor, lahko se odločijo za taktično atomsko, lahko pa trdijo, da je bilo zgolj nekaj letal poškodovanih, ki jih bodo kmalu popravili (pa še enega Orešnika ponoči stisnejo na kakšno ukrajinsko mesto, kjer so baje kartali vojaki; jebiga, nekaj za sprostitev živčkov).

Windlass je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Ker ne znam tega kar gledamo in vemo da se dogaja spravit v obliko, kjer bi lahko nekomu ki o tem nima pojma kratko in jedrnato dokazal za kaj gre. Oz. če že imam neko megleno idejo kako to naredit, pa pravzaprav nimam časa za to - za razliko od RTVjevcev imam jaz dejansko šiht, ki mi takih hobijev ravno ne omogoča :))

Prav tako bi rabil na pol ali pa kar celo pravno mnenje kateri zakon/člen je pravzaprav kršen, da ne bi izpadlo, da mi pravzaprav samo ni všeč kaj piše (ali da na koncu jaz ne pristanem na oddelku za kakšne shizofrene vsebine) :))

Pa je sploh možno kontaktirati njih direktno/podati prijavo? Jaz mislim da ne.

Mah, preveč kompliciraš. Tu imaš njihov mail:
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladn...

Napiši jim, da opažaš, da je RTV SLO prepredena z rusofilskim moderiranjem komentarjev. In da jih prosiš, da posvetijo svojo pozornost tej problemaiki.

Ali kaj si čakal, pravzaprav? Obrazec, da prijaviš tuje špijone? Verjetno rabiš e-certifikat in Windows 11 PC./s

Jebiga, niso MOSAD ampak upam, da kdo tam hodi v službo in bere maile.

Zgodovina sprememb…

sir_mha je izjavil:

lahko se odločijo za taktično atomsko

ma ne telebani.. eksplodirala jim bo v Rusiji
««
1041 / 1094
»»