» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1016 / 1092
»»

Chalky ::

"I will be waiting for Putin in Türkiye on Thursday. Personally." - Zelensky.

The stakes just got higher, and Putin wasn't ready for it. He never planned to show up. Well played.

Zelinsky je pripravljen, pa da vidimo zdaj ali Putin blefira. Če ga ne bo lahko pričakujemo popoln emabrgo in sekundarne sankcije ter ogromne količine orožja za Ukrajino.

Telbanc ::

Bici je izjavil:

Telbanc je izjavil:

https://x.com/squatsons/status/19215627...

https://pbs.twimg.com/media/GqrDG-rWwAA...

Še žlićka iz gornjega videa, znana zadeva, verjetno lahko kdo pokomentira. 8-)

Ko vam gre vojna tako slabo da vam ostanejo samo še TikTok videji.

There, there, sej bo :)

Jasno je, da je na videu zmečkan servet in nožiček za odpiranje pisem.

Menda ja nisi mislil, da je kaj drugega?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Stane2 ::

Macron ima pred sabo zmečkan robček, Merz pa zobotrebec.

Bici ::

Chalky je izjavil:

"I will be waiting for Putin in Türkiye on Thursday. Personally." - Zelensky.

The stakes just got higher, and Putin wasn't ready for it. He never planned to show up. Well played.

Zelinsky je pripravljen, pa da vidimo zdaj ali Putin blefira. Če ga ne bo lahko pričakujemo popoln emabrgo in sekundarne sankcije ter ogromne količine orožja za Ukrajino.

Putin je navadna pičkica.
In zdej če ne bo prišel bo to samo še ena potrditev.

tipična komunikacija na RTVSLO

človek piše sam sebi.

Hruščev je še en uporabnik, isto prorusko tupoglavo sranje...

ššš ::

Počas bo cajt, da ga pomotoma sestrelijo.

Unilseptij ::

Putin se ne bo srečal z Zelenskim v članici NATA, saj ni nor... Bo pa tja poslal delegacijo, samo po mojem ne bo (spet) nič od tega. Ko Putin ponudi tridnevno premirje, Zelenski zahteva 30-dnevno, ko Putin predlaga pogajanja, Zelenski reče, da čaka na Putina osebno... saj vidite vzorec. Še vedno ni nič uporabnega na mizi in nobenega resnega napredka, se bojim... saj sploh še ni določen niti okvir in teme pogajanj, razen blodenj zahoda, ki se dela, da lahko diktira pogoje.

Bici ::

Unilseptij je izjavil:

Putin se ne bo srečal z Zelenskim v članici NATA, saj ni nor... Bo pa tja poslal delegacijo, samo po mojem ne bo (spet) nič od tega. Ko Putin ponudi tridnevno premirje, Zelenski zahteva 30-dnevno, ko Putin predlaga pogajanja, Zelenski reče, da čaka na Putina osebno... saj vidite vzorec. Še vedno ni nič uporabnega na mizi in nobenega resnega napredka, se bojim... saj sploh še ni določen niti okvir in teme pogajanj, razen blodenj zahoda, ki se dela, da lahko diktira pogoje.

Ker je pičkica praviš.

No saj to že vemo.

o0o0o0o0o0 ::

hehe ruskati že iščejo izgovore

Windlass ::

Pesimizem v meni mi pravi, da bo Trump našel način, da se spet postavi na Putinovo stran in začne srati po Zelenskem da naj sprejme neko sranje, ki ga bo izustil Putin. 200%.

esel ::

Windlass je izjavil:

Pesimizem v meni mi pravi, da bo Trump našel način, da se spet postavi na Putinovo stran in začne srati po Zelenskem da naj sprejme neko sranje, ki ga bo izustil Putin. 200%.

Vse je možno. Trenutno je tako

“Frustrated Trump slams Putin, Ukraine as peace talk hopes falter”

https://www.politico.eu/article/donald-...

gozdar1 ::

Putin se je malo ujel v lastno past.

Sicer pa imamo nov lahmusov test za vatnike. Bomo videli kateri vsi računi bodo širili spodnjo neumnost iz krmeljske dezinformacojske kuhinje.

The spokesperson of Russia's Foreign Ministry Maria Zakharova has accused Macron, Merz and Starmer of using cocaine after a crumbled tissue and a stirring stick were seen on their table while heading back from Kyiv by train.

https://x.com/visegrad24/status/1921683...

Je pa vsekakor zanimiva ta kremeljska obsesija s kokainom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

bm1973 ::

Pac-Man je izjavil:

Madžarski TEK je v petek v središču Budimpešte aretiral domnevnega ukrajinskega vohuna - bivšega diplomata. Hitro so ga izgnali v Kijev.

To se je zgodilo po tem, ko je ukrajinska SBU prijela dva madžarska vojaška obveščevalca, zaradi česar sta bila izgnana dva Ukrajinca, nato pa še dva Madžara.

Tako Rusko.

Ukrajinci so prej izgnali 2 madžarska diplomata.

Tako Rusko...

Normalno v diplomatskih krogih...

mtosev je izjavil:

A misli kdo, da bodo Rusi sprejeli 30 dnevno prekinitvijo ognja kot je predlagana?

Seveda je ne bodo, Rusi pravijo, da za pogajanje o miru prekinitev ognja ni potrebna.

Makaron pa je rekel, da se med prekinitvijo ognja dobave ne bodo ustavile.

Torej?!?!?!

bbbbbb2024 je izjavil:

Sigurno, da. Vendar tudi Putin nima neskončnih resursov. Konec 2025, mogoče kaj kasneje, če bo čuval tanke, mu poide hardver. Ukrajina pa, nasprotno, pridobiva na pariteti. Že sedaj lahko napade praktično karkoli in v Rusiji in na Krimu, ter seveda v okupiranem delu Ukrajine.

Tako da Putin nima neskončno časa.

Sedaj je Rusija 4. največje gospodarstvo.

Drugo leto boš pisal, konec 2026.

Me zanima kdo bo prej crknil, Rusija ali NATO/EU...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Zanimiv članek na temo madžarske vloge. Orban je poleg putina še en politik , ki ima željo po poporavljanju zgodovinskih "krivic".

Yet mounting evidence suggests that Hungary has, at the very least, maintained contingency plans for a potential military incursion into Western Ukraine since as early as 2014--plans that appear to be continuously updated and may even be coordinated with the Kremlin.

https://lansinginstitute.org/2025/05/10...

Utk ::

Še 3 leta vojne in bo prvo...

Ne moreš dvakrat crknit. Čeprav to Rusom vseeno uspeva znova in znova. Morda zato, ker v resnici že dobrih 100 let niti ne živijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Kot je nekdo napisal za EU...

450 miijonska celina rabi za pomoč 350 milijonsko celino, da se obrani pred 140 milijonsko državo...

AvtoR ::

Zloba je neizmerljiva.

BTZW. zanima me tudi, zakaj Nemci, Litva/Latvijo/Estonija/Finska praznujejo dan zmage.

Te države so 2. svetovno vojno izgubile...

Utk ::

140 mio država rabi pomoč Kitajske, bankrotirane severne koreje in Irana, da že 3 leta drži linijo proti 35 mio Ukrajincem.

bm1973 je izjavil:

BTZW. zanima me tudi, zakaj Nemci, Litva/Latvijo/Estonija/Finska praznujejo dan zmage.

Nekateri se zavedajo svojih napak in slavijo, da so zdaj drugačni.
Drugi nikoli, zato že 100 let dobivajo po pički. Rusija je v ww2 izgubila več kot Nemčija. V 15 letih po vojni je bila Nemčija _daleč_ pred SZ. Še celo vzhodna Nemčija bi bila, če je bi Rusi samo pustili na miru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

bm1973 je izjavil:

Drugo leto boš pisal, konec 2026.

Rusija ni in nikoli ne bo 4. največje gospodarstvo.

Verjamem pa, da mi boš začel nabijat z GDP PPP, pa kako je pomemben in podobna govna.
GDP PPP dvigne Rusiji GDP za kar 4x, skratka stvari naj bi bile neprimerno cenejše kot pri nas.
Ko greš pa primerjat cene med trgovinami, pa vidiš, da imajo cene marsičesa zelo podobne nam v Sloveniji.

GDP per capita PPP
SLO: $58,150 (PPP, 2025
RUSSIA: $48,957 (PPP; 2025 est.

Povprečna penzija v Rusiji je cca 21k rubljev, okoli 200€. :)):))

AvtoR ::

bm1973 je izjavil:

Jao, jao. Narod in država ni (vedno) eno in isto.
Praznujejo, ker so se takrat rešili nacizma!
Morda bo nekoč tudi rusija praznovala, da so se rešili nacizma.
Tistega, ki je sedaj v ruzziji.
Ampak redki narodi so sposobni samorefleksije in očiščenja...

bm1973 je izjavil:

Litva/Latvijo/Estonija so bile od leta 1940 del SZ, in ti praviš, da so kaj? 8-O
S tabo je nekaj narobe. Bolan si. Moraš met že napredno stopnjo demence.

bbbbbb2024 ::

gozdar1 je izjavil:

Tudi v kremljui niso toliko butasti, da bi šli v vojno če bi vedali kaj jih čaka. Sedaj je seveda težava kako se umaknit ven, sploh ker se je putin zaigral še z priznanjem aneksij.
Očitno je plan povleči čim več kar se da in počakat na boljše čase, idealno si s pogajanji pripraviti čim boljšo pozicijo.

Priznanje "odcepljenih" ozemelj je zraslo na njegovem zelniku zato, da če gre invazija po gobe (dejansko je šla po gobe) so sedaj v tem sosu vsi Rusi.

Prej bi Putina obesili na obcestno svetilko, ter se pobotali z Ukrajino.

Zdaj pa morajo zagnati ves mehanizem, da nazaj odcepijo te republike. Kar mislim, da sploh ne bodo naredili.

Da Putin začenja omenjati pogajanja, je nekaj novega, je indikacija, da je verjetno ocena na ruski strani, da preprosto povedano, ne bodo zmogli (več tako) naprej. Trenutno je Putin v kar favorizirani situaciji, začetek pogajanj bi mu ustrezal.

Zelenski pa računa, da Putin ne bo za mir, niti ne bo prišel v Turčijo. Ukrajina bi rada nagnala okupatorje iz svoje zemlje. Če ne v celoti, pa vsaj deloma, toliko,da orki vedo, kaj jih čaka, če ne bodo pristali v pogajanja. Za to rabijo še sigurno pol leta.

Če se bo zadeva z nafto odvijala tako, kot se odvija, bodo Rusi v sosu še bolj.

Zdaj je čas začel delati za Ukrajince, po moje.

Zgodovina sprememb…

Pac-Man ::

bm1973 je izjavil:

Ukrajinci so prej izgnali 2 madžarska diplomata.

Tako Rusko...

Ukrajinci so izgnali madžarska diplomata KER STA PRIPRAVLJALA TEREN ZA OKUPACIJO ZAKARPATJA

Pac-Man je izjavil:

V Zakarpatju so aretirali madžarska vohuna, ki sta izvajala priprave na potencialno okupacijo

https://x.com/michaeldweiss/status/1920...

in ko se samocitiram, si že pogledal?

Pac-Man je izjavil:

Vatniki so v Berlinu praznovali 9. maj, video

https://x.com/albafella1/status/1921267...

Berlin, Nemčija.
Z škodljivci. Ti Rusi podpirajo Putina in invazijo na Ukrajino. Kričijo: "To lahko ponovimo! Slava Putinu! Slava Rusiji! V Berlin bomo prišli s tanki!" itd.

bm1973 in somišljeniki si ga le dobro oglejte. To je ruska kultura na putinizmu, ne Šostakovič ali balet.

Če bi jih poslali v rodino, bi pa na tiktokih jokali o krivicah. Nekako tako:

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Očitno orbana ne moti, da putin meče rakete na madžarsko manjšino.

mikojan ::

bm1973 je izjavil:

to da Nemci praznujejo dan zmage je spet en fake news od rusofilov.

Mi pa gre vedno na živce gledat Italjane, ki praznujejo liberacijo pred Nemci. Prej so 25 let srali po Slovencih, ubili 450.000 ljudi v Etiopiji, sodelovali s Hitlerjem, napadli ozemlje Francije na meji z Italijo tik preden je Francija naredila mirovni sporazum z Nemčijo, imeli svoje vojake v vojni proti USSR, po koncu vojne pa se dali v vlogo žrtve, žalujejo svoje izgube, častijo njihove partizane ....

Prvi video sistema zračne obrambe, ki so ga zimprovizirali Britanci

https://x.com/raging545/status/19218241...

Videoposnetek sistema zračne obrambe kratkega dosega "Raven", ki ga je dobavilo Združeno kraljestvo in je zdaj v uporabi v Ukrajini. Ta sistem SAM je raketno vodilo iz odpisanih lovcev Tornado, Hawk in Jaguar, nameščeno na tovornjak SupaCat HMT 600 (6x6). Izstreljuje rakete zrak-zrak AIM-132 ASRAAM.

Pac-Man je izjavil:

Prvi video sistema zračne obrambe, ki so ga zimprovizirali Britanci

https://x.com/raging545/status/19218241...

Videoposnetek sistema zračne obrambe kratkega dosega "Raven", ki ga je dobavilo Združeno kraljestvo in je zdaj v uporabi v Ukrajini. Ta sistem SAM je raketno vodilo iz odpisanih lovcev Tornado, Hawk in Jaguar, nameščeno na tovornjak SupaCat HMT 600 (6x6). Izstreljuje rakete zrak-zrak AIM-132 ASRAAM.

To samo zgleda improvizacija. Ta projekt se je valjal po UK 10+ let, načeloma ima veliko dodano vrednost, zelo zmogljive IR rakete, na poceni kamionski platformi.

To bi prišlo v poštev, če bi avioni (bombniki) napadli UK, kot so recimo Nemci napadli UK med 2. sv.v.

Ker pa tak scenarij sploh ni prišel v poštev, posledično ni bilo denarja. To pa je kot nalašč za Ukrajino, predvsem za sestreljevanje dronov, ter avionov SU-25 za podporo. Zgleda, da se je denar vendarle našel.

mtosev ::

Kaj lahko pričakujemo od pogovorov med Ukrajino in Rusijo v Turčiji?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Glede na kremeljsko obsedenost z belim, si lahko marsikaj mislimo. Sploh glede na to kaj vse prihaja od tam.

JohnyQ_ ::

Obtoži druge česar si kriv sam.

Samo pogledaš Medvedjeva pa veš koliko je ura.

Samo pogledaš program russia 1 pa veš kolk je ura

Iz ruske ambasade v Argentini so ga z diplomatsko pošto tihotapili v domovino. 2018:

https://www.france24.com/en/20180223-40...

Argentinski minister za varnost je v četrtek sporočil, da je policija na ruskem veleposlaništvu v Buenos Airesu zasegla skoraj 400 kilogramov kokaina in aretirala več članov tolpe preprodajalcev drog.

Patricia Bullrich je na novinarski konferenci povedala, da je vrednost drog, odkritih v prizidku veleposlaništva, znašala približno 50 milijonov evrov (približno 62 milijonov USD).

Povedala je, da je "tolpa narkokriminalcev poskušala uporabiti diplomatsko kurirsko službo ruskega veleposlaništva" za pošiljanje drog v Evropo.

OutOfTheBox ::

Sam res. Da sploh dobiš idejo , da robček spremeniš v kokain, pol veš da moraš sam bit na zadevi. Vključno s tistimi ki te pravljice verjamejo :))

mtosev je izjavil:

Kaj lahko pričakujemo od pogovorov med Ukrajino in Rusijo v Turčiji?

Verjetno nič. Ukrajina je postavila pogoj 30 dnevno premirje, Zelenski se je pripravljen srečati s Putinom (osebno).

To sta dva cmoka, velikosti 3-etažne stavbe, ki ju bo Rusija težko požrla. Sploh Putin se težko giblje okrog.

Če bi pa Rusija izpolnila vsaj prvi pogoj, 30 dnevno premirje, potem pa bi celo rekel, da je to začetek konca vojne. Razen tega pa Ukrajina ni postavljala pogojev, kar je sicer za Ruse zelo vabljivo.

OutOfTheBox je izjavil:

Sam res. Da sploh dobiš idejo , da robček spremeniš v kokain, pol veš da moraš sam bit na zadevi. Vključno s tistimi ki te pravljice verjamejo :))

rusofilska pamet. Sej vidiš tud na tem forumu. Ni čudno, da je enega baba vrgla iz stanovanja

bbbbbb2024 je izjavil:

Verjetno nič. Ukrajina je postavila pogoj 30 dnevno premirje, Zelenski se je pripravljen srečati s Putinom (osebno).

Zelensky se ne sme pogajati z Rusijo, ker mu to preprečuje zakon. Ki ga je sam sprejel...

Sheteentz ::

Vir!

fikus_ ::

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vsa ta premerja, pogajanja,...so več ali manj igrice da se zadovolji trumpa. Vsem je jasno, da miru še lep čas ne bo. Kot je jasno, da se rusija ne bo držala premirja tako je jasno tudi, da putina na bo v turčijo. Zadnja izjava od zelenskega je bila pa samo kontra na putinovo.

Zakaj bi Putin šel v NATO državo?!
Zakaj Zelenski gre na pogajanja, če imajo zakonodajo, ki to prepoveduje?!
...

Ukrainian law prohibits Zelenskyy from negotiating with Putin, Kremlin points out

Zakon oz. Ustava tudi pravi da volitev med vojno ni, pa Rusija zelo rada izpostavlja da Zelensky ni več predsednik. Od kdaj se Kremlin drži Ukrajinskih zakonov ;((

fikus_ je izjavil:

Zakaj bi Putin šel v NATO državo?!
Zakaj Zelenski gre na pogajanja, če imajo zakonodajo, ki to prepoveduje?!
...

Zakaj pa ne, saj je sam predlagal pogajanja.
Ker ve, da putina tja ne bo in da sledji blefira.

Še to, pred dnevi ste pisali, da se bo Putin usral in ne bo parade, sedaj spet pisanje, da se bo Putin usral in podobne,.... Kaj ne opazite, da so vaše napovedi napačne?!

https://www.24ur.com/novice/tujina/tusk...
Tusk: Rusija je požgala največje nakupovalno središče v Varšavi

mtosev je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/tujina/tusk...
Tusk: Rusija je požgala največje nakupovalno središče v Varšavi

Rusija je pač zlo tega sveta. Še Kitajska se zna civilizirano obnašat. Rusijo bi blo treba zredirat z obličja zemlje in pustit da preostali svet normalno živi naprej.

Ja, jaz tudi imam raje Kitajce kot ruse.

Ruska mentaliteta je važno da zgledamo močni navzven, tudi če doma pol ljudi še vedno uporablja poljska stranišča. Stoletja indoktrinacije nredijo svoje.

Machete ::

fikus_ je izjavil:

Še to, pred dnevi ste pisali, da se bo Putin usral in ne bo parade, sedaj spet pisanje, da se bo Putin usral in podobne,.... Kaj ne opazite, da so vaše napovedi napačne?!

Putin se je že usral in to vsakemu državljanu posebaj direkt v usta.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
««
1016 / 1092
»»