Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

bbbbbb2024 ::
ŠE pred tem je seveda ravno stalin s svojimi čistkami, obglavil rdečo armado.
No, počasi samo.
Res je Stalin poslal v gulag ali usmrtil veliko število oficirjev Rdeče armade. Vendar to ni vsa zgodba.
Rdeča armada je izhajala iz imperialne ruske carske vojske. Zelo veliko število trdorokcev, ki so bili za Carja se je sicer izpostavilo in borilo proti boljševikom. Boj so izgubili čim so boljševiki usmrtili celotno carsko familijo. Ideja te usmrtitve je bila, da se izkorenini celotno rodbino, da ne bo več nikogar, ki bi sploh lahko zasedal prestol.
Oficirji carske vojske so bili večinoma plemiškega stanu.
Po tem, ko je zavladal Lenin, je bila vojska sicer v glavnem v razsulu. To se je potem za časa Lenina pobralo, vendar je bila vojska Rdeče armade vedno prerešetana s kadri imperialne carske vojske. Ni bil samo problem, če bodo zvesti idealom Rdeče armade in kulturnega boja komunistov, problem je bil tudi v doktrini. To so bili oficirji, ki so bili šolani ali nadaljevali legacy imperialne ruske vojske, konjenica (s konji!), jarki, ipd.
Stalin je na primeru nemške armade videl, na primer, kaj se je zgodilo v Franciji. Nemci so, kljub slabšim resursom, z blitzkriegom in oficirji, ki so razmišljali zelo moderno (Rommel) v nulo zmagovali. Bil je en hud spopad v Franciji, kjer so Rommla napadli z boka, ampak napadla ga je vojska (francoska), ki ji je poveljeval mlad oficir.
Zaradi vseh teh razlogov se je Stalin odločil, da bo anuliral vsakega oficirja, ki bo osumljen bodisi potencialne izdaje, je bil star ali jeimel zastarele doktrinske nazore.
Na žalost Stalina je bila to dobesedno večina oficirjev Rdeče armade. Stalin je namreč upal, da bo izgradil nov kader, če bi imel v odnosu s Hitlerjem več časa. Hitler pa ga je prehitel z napadom na Sovjetsko zvezo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Windlass ::
https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...
Haha, izjave Kremlja so spet v stilu: ˝Verjemite meni, ne svojim očem.˝ Kremelj želi z zavlačevanjem doseči, da se ZDA umakne iz cele zadeve ampak specifično s pogojem, da ustavijo vso dobavo, prodajo in celo podpihujejo ostale zaveznice da naredijo isto.
Zdaj, če se ZDA samo umakne iz zadeve in ohrani zgoraj našteto... se pa Ukrajincem (in EU) po svoje razveže roke in razne omejitve pri tem kaj smejo in kaj ne smejo.
Also, moderacija pod tem člankom je ponovno relativno agresivna v pro-kremeljsko smer.

Pac-Man ::
V torek je bil ubit Chris "Swampy" Garrett
https://x.com/EuromaidanPress/status/19...
Spomnim se ga iz januarja 2015, ko so Rusi izstrelili salvo nevodenih raket na Mariupol, on pa je tam delal kot deminer. Rusofili so ga nato razglašali za NATO kader in je bila nekaj časa cela drama.
Vidi in sliši se ga @13:00
30 Civilians Killed In Mariupol. Video Of Shelling And Aftermath. (English)
https://x.com/EuromaidanPress/status/19...
Manski veteran Chris "Swampy" Garrett, ubit 6. maja v Izyumu med odstranjevanjem IED.
Od leta 2014 je vodil ekipo za odstranjevanje bomb v Ukrajini in bil soustanovitelj dobrodelne organizacije Prevail Together.
Rusko sodišče ga je marca obsodilo v odsotnosti. Zapustil je partnerko in hčerko.
Spomnim se ga iz januarja 2015, ko so Rusi izstrelili salvo nevodenih raket na Mariupol, on pa je tam delal kot deminer. Rusofili so ga nato razglašali za NATO kader in je bila nekaj časa cela drama.
Vidi in sliši se ga @13:00
30 Civilians Killed In Mariupol. Video Of Shelling And Aftermath. (English)
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Haha, izjave Kremlja so spet v stilu: ˝Verjemite meni, ne svojim očem.˝ Kremelj želi z zavlačevanjem doseči, da se ZDA umakne iz cele zadeve ampak specifično s pogojem, da ustavijo vso dobavo, prodajo in celo podpihujejo ostale zaveznice da naredijo isto.
Zdaj, če se ZDA samo umakne iz zadeve in ohrani zgoraj našteto... se pa Ukrajincem (in EU) po svoje razveže roke in razne omejitve pri tem kaj smejo in kaj ne smejo.
Also, moderacija pod tem člankom je ponovno relativno agresivna v pro-kremeljsko smer.
ZDA se bodo umaknile samo iz posredniške vloge. Mogoče več ne bodo dobavljale orožja for free, mogoče pa bodo. Nekaj nakupov so odobrile Ukrajini. Dogovor za redke zemlje imajo z Ukrajino. Umik za ZDA samo pomeni, da so žogico, ki je bila na Putinovem igrišču, pobralre in zapustile igrišče. Rusija se več ne more pogajati z ZDA.
ZDA niso izgubile nič (razen nekaj časa).

bbbbbb2024 je izjavil:
ZDA se bodo umaknile samo iz posredniške vloge. Mogoče več ne bodo dobavljale orožja for free, mogoče pa bodo. Nekaj nakupov so odobrile Ukrajini. Dogovor za redke zemlje imajo z Ukrajino. Umik za ZDA samo pomeni, da so žogico, ki je bila na Putinovem igrišču, pobralre in zapustile igrišče. Rusija se več ne more pogajati z ZDA.
ZDA niso izgubile nič (razen nekaj časa).
To sicer drži ampak v bistvu se pa še vedno Trump lahko čez nekaj mesecev zbudi in se odloči da bi spet imel malo romanco s Putinom.
Če bodo z Ukrajino izgubili del vzhodnega boka NATA (oz. nadebudne članice/države ki simpatizira z NATOm) se bodo prihodnje administracije še močno teple po glavi kaj so ZDA tule izgubile zaradi nekakšne trenutne ideološke trme.
Realno je Trump naredil gromozansko škodo tukaj. Namesto da bi trdo pristopil na strani Ukrajine je kar zdajal vse pogajalske pozicije Putinu zastonj, oranžni idiot. Npr. to, da Ukrajina ne gre v NATO ali pa to da se ZDA umakne bi moralo Putina stati roko in dve nogi, tako pa..

Realno je Trump naredil gromozansko škodo tukaj. Namesto da bi trdo pristopil na strani Ukrajine je kar zdajal vse pogajalske pozicije Putinu zastonj, oranžni idiot. Npr. to, da Ukrajina ne gre v NATO ali pa to da se ZDA umakne bi moralo Putina stati roko in dve nogi, tako pa..
Ni tako grozno. Kar je Trump ugotovil, to je bila res napaka Bidna, je - da so z Rusijo zaprli in zapahnili vsa vrata. Biden je talal Putinu javno lopove oz. se je obnašal, kot da je Putin nek mafijozo na dnu lestvice v Chicagu. Trump je - nasprotno - odprl vsa vrata Putinu, vabil ga je za pogajalsko mizo, žid Witkoff pa je trobil agendo Rusije v nulo. Pravim žid Witkoff, ki sicer ni imel nobenih kvalifikacij za kakšna koli pogajanja, še imen pokrajin si ni zapomnil.
Putin je sicer malo zlezel iz brloga - tako to vidim jaz - nekaj stvari ga je čakalo na mizi, brezplačno. Na videz. V realnosti so obljube padle samo iz ust Witkoffa, nihče drug jih ni izrekel. Podobno EU ni hotela ukiniti sankcij, oz. postopa ukinitev, ko bo Rusija izpolnjevala zaveze. EU je tudi jasno rekla, da ne prizna nobenih osvojenih ozemelj. In ne bo kupila nafte in plina, oziroma je sedaj plan, da se da plin na 0.
Ko so Rusi malo to premleli, so ugotovili, da v glavnem gre za obljube, oz. EU niti obljub ni dala. Predvsem nobenih nakupov plina. Rusi so zelo tepeni s tem, če se plin ne kupuje s strani EU, je vprašanje časa, kdaj bodo v buli.
To manevriranje o miru so Rusi videli samo in izključno kot neko kupovanje časa, oz. fintiranje, da si kupijo čas, da ne rabijo odgovoriti na ponudbo o premirju.
Rusi so pač ugotovili, da je večina ponujenega na pogajalski mizi samo okrasje. Že samo dejstvo, da EU noče priznati osvojenih ozemelj in noče kupovati nafte in plina, karkoli na pogajalski mizi zreducira na malo do nič.
Iz vsega tega so ZDA izstopile, kot rečeno, jaz škode za njih ne vidim.
Zgodovina sprememb…

V Zakarpatju so aretirali madžarska vohuna, ki sta izvajala priprave na potencialno okupacijo
https://x.com/michaeldweiss/status/1920...
Zdaj so Madžari izgnali ukrajinskega diplomata, ker naj bi bil vohun, video
https://x.com/panyiszabolcs/status/1921...
Madžarski TEK je v petek v središču Budimpešte aretiral domnevnega ukrajinskega vohuna - bivšega diplomata. Hitro so ga izgnali v Kijev.
To se je zgodilo po tem, ko je ukrajinska SBU prijela dva madžarska vojaška obveščevalca, zaradi česar sta bila izgnana dva Ukrajinca, nato pa še dva Madžara.
Tako Rusko.

A misli kdo, da bodo Rusi sprejeli 30 dnevno prekinitvijo ognja kot je predlagana?

sir_mha ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Ni tako grozno. Kar je Trump ugotovil, to je bila res napaka Bidna, je - da so z Rusijo zaprli in zapahnili vsa vrata. Biden je talal Putinu javno lopove oz. se je obnašal, kot da je Putin nek mafijozo na dnu lestvice v Chicagu. Trump je - nasprotno - odprl vsa vrata Putinu, vabil ga je za pogajalsko mizo, žid Witkoff pa je trobil agendo Rusije v nulo. Pravim žid Witkoff, ki sicer ni imel nobenih kvalifikacij za kakšna koli pogajanja, še imen pokrajin si ni zapomnil.
Putin je sicer malo zlezel iz brloga - tako to vidim jaz - nekaj stvari ga je čakalo na mizi, brezplačno. Na videz. V realnosti so obljube padle samo iz ust Witkoffa, nihče drug jih ni izrekel. Podobno EU ni hotela ukiniti sankcij, oz. postopa ukinitev, ko bo Rusija izpolnjevala zaveze. EU je tudi jasno rekla, da ne prizna nobenih osvojenih ozemelj. In ne bo kupila nafte in plina, oziroma je sedaj plan, da se da plin na 0.
Ko so Rusi malo to premleli, so ugotovili, da v glavnem gre za obljube, oz. EU niti obljub ni dala. Predvsem nobenih nakupov plina. Rusi so zelo tepeni s tem, če se plin ne kupuje s strani EU, je vprašanje časa, kdaj bodo v buli.
To manevriranje o miru so Rusi videli samo in izključno kot neko kupovanje časa, oz. fintiranje, da si kupijo čas, da ne rabijo odgovoriti na ponudbo o premirju.
Rusi so pač ugotovili, da je večina ponujenega na pogajalski mizi samo okrasje. Že samo dejstvo, da EU noče priznati osvojenih ozemelj in noče kupovati nafte in plina, karkoli na pogajalski mizi zreducira na malo do nič.
Iz vsega tega so ZDA izstopile, kot rečeno, jaz škode za njih ne vidim.
To je vprašanje, kako so se pogajanja dogajala v ozadju, tega sedaj nihče ne ve. Poznamo recimo posamezne zgodbe, na primer tisti telefonski pogovor Macrona s Putinom, kjer je Putin enako osladno govoril o miru, potem je pa zavrnil pogovor (se ni držal dogovora) z Bidenom, ki naj bi ga organiziral Macron. Če nista oba pogjalca pripravljena na pogajanja, pogajanj ne moreš imeti. Da ne omenja, da Putin občasno kategorično zanika možnost pogajanj z Ukrajino.
S Trumpom pa se sedaj je pogajal, ker pravzaprav ni imel šanse, da bi kaj takega zavrnil glede na svojo propagando o anti NATU in svojem statusu mirovnika, Trump mu je vse to in še več ponudil na pladnju, pred pogajanji praktično. In na koncu ni bilo nič iz enostavnega razloga, ker Putin misli, da lahko pride do končne zmage = kapitulacije Ukrajine, kar mu potem ponudi "logično" nadaljevanje svoje politike destabilizacije Evrope. Zakaj naj bi se potem Putin pogajal s kom, ki je malenkost bolj based kot Trump?

S Trumpom pa se sedaj je pogajal, ker pravzaprav ni imel šanse, da bi kaj takega zavrnil glede na svojo propagando o anti NATU in svojem statusu mirovnika, Trump mu je vse to in še več ponudil na pladnju, pred pogajanji praktično. In na koncu ni bilo nič iz enostavnega razloga, ker Putin misli, da lahko pride do končne zmage = kapitulacije Ukrajine, kar mu potem ponudi "logično" nadaljevanje svoje politike destabilizacije Evrope. Zakaj naj bi se potem Putin pogajal s kom, ki je malenkost bolj based kot Trump?
Sigurno, da. Vendar tudi Putin nima neskončnih resursov. Konec 2025, mogoče kaj kasneje, če bo čuval tanke, mu poide hardver. Ukrajina pa, nasprotno, pridobiva na pariteti. Že sedaj lahko napade praktično karkoli in v Rusiji in na Krimu, ter seveda v okupiranem delu Ukrajine.
Tako da Putin nima neskončno časa.

bbbbbb2024 je izjavil:
Podobno EU ni hotela ukiniti sankcij, oz. postopa ukinitev, ko bo Rusija izpolnjevala zaveze. EU je tudi jasno rekla, da ne prizna nobenih osvojenih ozemelj. In ne bo kupila nafte in plina, oziroma je sedaj plan, da se da plin na 0.
Aha, no tale del s kupovanjem ruskega plina me zanima, ker na to se pa res ne razumem in niti nimam nobenih podatkov da bi naredil kakšen pameten zaključek.
Kdo je v resnici na slabšem? Rusi, ker so izgubili kupca (ampak ga lahko najdejo v Kitajcu, ki pa jih želi izkoriščati z nizkimi cenami)? Ali mi, ker smo morali najti alternativo ali pa kupovati dražje prek posrednika?
Ker to je ena glavnih stvari, ki jih troli dan na dan neumorno nabijajo kako smo zabiti ker zavračamo poceni plin od Rusov, ker njih haklci ne brigajo. Še več, njim je pravzaprav velik plus, če smo mi odvisni od Rusije.
Načeloma je logično, da ne boš hodil po kruh k peku, ki je tvojemu sosedu s tankom streljal v hišo.

bbbbbb2024 je izjavil:
Podobno EU ni hotela ukiniti sankcij, oz. postopa ukinitev, ko bo Rusija izpolnjevala zaveze. EU je tudi jasno rekla, da ne prizna nobenih osvojenih ozemelj. In ne bo kupila nafte in plina, oziroma je sedaj plan, da se da plin na 0.
Aha, no tale del s kupovanjem ruskega plina me zanima, ker na to se pa res ne razumem in niti nimam nobenih podatkov da bi naredil kakšen pameten zaključek.
Kdo je v resnici na slabšem? Rusi, ker so izgubili kupca (ampak ga lahko najdejo v Kitajcu, ki pa jih želi izkoriščati z nizkimi cenami)? Ali mi, ker smo morali najti alternativo ali pa kupovati dražje prek posrednika?
Ker to je ena glavnih stvari, ki jih troli dan na dan neumorno nabijajo kako smo zabiti ker zavračamo poceni plin od Rusov, ker njih haklci ne brigajo. Še več, njim je pravzaprav velik plus, če smo mi odvisni od Rusije.
Načeloma je logično, da ne boš hodil po kruh k peku, ki je tvojemu sosedu s tankom streljal v hišo.
Glede zadnjih pogajanj imaš vse informacije tukaj:
https://www.reuters.com/business/energy...

Vatniki so v Berlinu praznovali 9. maj, video
https://x.com/albafella1/status/1921267...
bm1973 in somišljeniki si ga le dobro oglejte. To je ruska kultura na putinizmu, ne Šostakovič ali balet.
Če bi jih poslali v rodino, bi pa na tiktokih jokali o krivicah. Nekako tako:
https://x.com/albafella1/status/1921267...
Berlin, Nemčija.
Z škodljivci. Ti Rusi podpirajo Putina in invazijo na Ukrajino. Kričijo: "To lahko ponovimo! Slava Putinu! Slava Rusiji! V Berlin bomo prišli s tanki!" itd.
bm1973 in somišljeniki si ga le dobro oglejte. To je ruska kultura na putinizmu, ne Šostakovič ali balet.
Če bi jih poslali v rodino, bi pa na tiktokih jokali o krivicah. Nekako tako:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pac-Man ()

Malidelničar ::
tle je vsa prikazana oprema:
https://armyrecognition.com/news/army-n...
Na paradi je bilo 30 tankov.
V prejšnem mesecu so Ukrajinci dokazano uničili 100 tankov.
30 tankov? Kar veliko. Več kot sem pričakoval.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zanimivo poslušanje (ampak zelo površinsko, ker verjetno več podatkov niti ni)... verjamem da se putinistom kar iz ušes pokadi ko poslušajo tole

OutOfTheBox ::
A misli kdo, da bodo Rusi sprejeli 30 dnevno prekinitvijo ognja kot je predlagana?
Nop. Ali pa ja na papirju in potem bodo kršili. V vsakem primeru , rusu ne zaupam popolnoma nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

bbbbbb2024 je izjavil:
Na dolgi rok bomo mi na boljšem, se mi zdi. EU je praktično ves plin kupovala od Rusije. Nemčija je lepo zaslužila, ker je bila tranzit za ostale države, pa še poceni plin so dobili. Teza Nemčije je bila, če Rusom damo nekaj denarja (kot plačilo za plin), bodo dali mir, nenazadnje je EU plin kupovala tudi, ko je bila hladna vojna na višku.
Težava te teze (in vseh drugih, ki opravičujejo ekskluzivno kupovanje plina pri Rusih) je, da so se Rusi povampirili, začeli so se igrat imperialiste, nabrali so si nekaj maščobe (suvereni sklad) in zdaj bi se šli monopoli. Zapovrh so si domišljali, da če oni dobavo zmanjšajo, bomo mi na hladnem, pa še cena plina bo šla gor.
Rusi so nas obravnavali kot neke svoje vazale, kot talce potrebe po plinu.
Zdaj je jasno, da je bila to strateška napaka. Moramo delati kot Kitajci. Kupimo nekaj plina od Rusov, nekaj od Alžircev, nekaj od ZDA. Vsi so dobavitelji in nismo vazali od nikogar.
To veponiziranje plina od Putke je bilo potrebno, da smo prišli do tega spoznanja. Putka nikoli več ne bo prodajal toliko plina EU. To ve, boljše stranke nima. Pa še nekaj. Vendarle je plin šel čez Ukrajino. Ukrajinci so že rekli, da z Rusi vse pogodbe prekinjajo.
Torej, tudi če bi želeli kaj kupovati, je vprašanje, kako dobaviti. Severni tok 1,2 ne bosta več nazaj. Švedska in Danska ne vem, če bosta dali (ponovno) soglasje. Morda. Rusija bo morala biti speglana in se lepo obnašati, pozdravljati vsakogar. Do tam je še daleč, daleč.
Zgodovina sprememb…

Reportaža z ruske parade za 9. maj v Beogradu. Isto sranje kot v Berlinu.
Visiting Russia’s Victory Day Parade: May 9 explained
Visiting Russia’s Victory Day Parade: May 9 explained

Spodaj piše še "Fašizm ne prodjet", fašizem ne gre
https://x.com/LdMila810824/status/19212...
V Moskvi je prišel otrok s plakatom "Brez vojne".
Odpeljali so ga na policijsko postajo, kjer so ga zadrževali celo noč, ga hudo pretepli in s poškodbo glave je pristal v bolnišnici. 🤷

OutOfTheBox je izjavil:
Nop. Ali pa ja na papirju in potem bodo kršili. V vsakem primeru , rusu ne zaupam popolnoma nič.
Ja, Rusom ni za zaupat.

AvtoR ::
Spodaj piše še "Fašizm ne prodjet", fašizem ne gre
V Moskvi je prišel otrok s plakatom "Brez vojne".
Odpeljali so ga na policijsko postajo, kjer so ga zadrževali celo noč, ga hudo pretepli in s poškodbo glave je pristal v bolnišnici. 🤷
Ruski fašizem v vsem svojem sijaju...
Da slišimo zdaj opravičevalce ruskega fašizma, kakšno mentalno gimnastiko se bodo šli.

Stane2 ::
https://x.com/PawlowskiMario/status/192...
This is HUGE. New Pope Leo XIV openly calls out Russia as the aggressor in Ukraine. No bullshit neutrality like Pope Francis.
He basically straight up says it, Russia invaded, Russia is guilty, and the world must stop pretending otherwise.
He even shades certain politicians (likely Trump, Orban, and the rest of the pro-Russia clowns) who stay silent or defend Putin's war crimes.
This is the first Pope in a long time with a spine. A real moral stance. No "both sides" bullshit. Just truth.
This is HUGE. New Pope Leo XIV openly calls out Russia as the aggressor in Ukraine. No bullshit neutrality like Pope Francis.
He basically straight up says it, Russia invaded, Russia is guilty, and the world must stop pretending otherwise.
He even shades certain politicians (likely Trump, Orban, and the rest of the pro-Russia clowns) who stay silent or defend Putin's war crimes.
This is the first Pope in a long time with a spine. A real moral stance. No "both sides" bullshit. Just truth.

Pozdravljam. Nekega meglenja res ne rabimo, imamo že Prebiliča, Turka in Kučana

Sheteentz ::
Govori to dejansko kot papež, ali je posnetek starejši, pred nastopom funkcije papeža? Zakaj govori v španščini?

Nachtigall ::
Ne, zakaj bi sprejeli, ce zmagujejo na fronti.
Groznje s sankcijami so vec ali manj same sebi namen, in to je ze vsem, razen proukrajinskim propagandistom, jasno.
Groznje s posiljanjem orozja pa tudi, Nemcija, Francija in Anglija skupaj nimajo 2000 Storm Shadowov/Taursov/SCALPov na zalogi.
Kaj drugega pametnega, pa tudi ni kaj dosti vec, so se letala, samo konkretno primanjkuje natreniranih ukrajinskih pilotov.
Bodo poslali svoje ljudi v Ukrajino?
Zelo dvomim!
Malidelničar je izjavil:
V prejsem mesecu so Ukrajinci dokazano unicili 100 tankov.
30 tankov? Kar veliko. Vec kot sem pricakoval.
Slabo beres sicer, bilo je 28 razlicih tipov kopenskega oklepnega orozja, plus letala, vse skupaj je bilo vec kot 200 tankov in 11000 vojakov, pa vec kot 10 razlicnih svetovnih voditeljev, od Xija iz Kitajske, Lula iz Brazilije, do Fica iz Slovaske in se marsikateri drugi voditelj.
11,000 troops, 200 tanks, and dozens of foreign leaders: Putin stages Moscow parade in Abelligerent show of force
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

endelin ::
Glede unega na sliki zgoraj. Ne vem ali je izredno pogumen ali noro neumen. V državi kot je rusija je to dandanes skoraj obsodba izobčenja ker te lahko zaprejo in maltretirajo za karkoli.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Telbanc ::
https://x.com/Zlatti_71/status/19215300...
"Maria Zakharova:
"In the video: the President of France, the Prime Minister of Britain, and the Chancellor of Germany.
Having pushed Zelensky into yet another hellish intrigue to sabotage a settlement and continue the bloodshed in Europe, like in the joke, the Frenchman, the Englishman, and the German got on a train and... took a hit.
Apparently, they did it so thoroughly that they forgot to hide their paraphernalia (a little baggie and a spoon) before the journalists arrived.
The fate of Europe is being decided by dependent and temporary figures--in every sense of the word.
Incredible footage. It's as if the Almighty Himself is pulling back the curtain on this foul gathering, so that 'those with eyes may see.'
In 2022, I asked a Western ambassador: 'How can you supply weapons to the unbalanced drug addict Zelensky? He's been on cocaine for years!'
And I got the reply: 'For the EU, that's normal -- many Western leaders use.'""
Rusinja si spet nekaj zmišljuje. Hecno je pa le, ane, kak skočijo na pripomočke.
"Maria Zakharova:
"In the video: the President of France, the Prime Minister of Britain, and the Chancellor of Germany.
Having pushed Zelensky into yet another hellish intrigue to sabotage a settlement and continue the bloodshed in Europe, like in the joke, the Frenchman, the Englishman, and the German got on a train and... took a hit.
Apparently, they did it so thoroughly that they forgot to hide their paraphernalia (a little baggie and a spoon) before the journalists arrived.
The fate of Europe is being decided by dependent and temporary figures--in every sense of the word.
Incredible footage. It's as if the Almighty Himself is pulling back the curtain on this foul gathering, so that 'those with eyes may see.'
In 2022, I asked a Western ambassador: 'How can you supply weapons to the unbalanced drug addict Zelensky? He's been on cocaine for years!'
Rusinja si spet nekaj zmišljuje. Hecno je pa le, ane, kak skočijo na pripomočke.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Bici ::
Nachtigall je izjavil:
Ne, zakaj bi sprejeli, ce zmagujejo na fronti.
Groznje s sankcijami so vec ali manj same sebi namen, in to je ze vsem, razen proukrajinskim propagandistom, jasno.
Groznje s posiljanjem orozja pa tudi, Nemcija, Francija in Anglija skupaj nimajo 2000 Storm Shadowov/Taursov/SCALPov na zalogi.
Kaj drugega pametnega, pa tudi ni kaj dosti vec, so se letala, samo konkretno primanjkuje natreniranih ukrajinskih pilotov.
Bodo poslali svoje ljudi v Ukrajino?
Zelo dvomim!
Malidelničar je izjavil:
V prejsem mesecu so Ukrajinci dokazano unicili 100 tankov.
30 tankov? Kar veliko. Vec kot sem pricakoval.
Slabo beres sicer, bilo je 28 razlicih tipov kopenskega oklepnega orozja, plus letala, vse skupaj je bilo vec kot 200 tankov in 11000 vojakov, pa vec kot 10 razlicnih svetovnih voditeljev, od Xija iz Kitajske, Lula iz Brazilije, do Fica iz Slovaske in se marsikateri drugi voditelj.
11,000 troops, 200 tanks, and dozens of foreign leaders: Putin stages Moscow parade in Abelligerent show of force
Že vse 3 dni zmagujejoyal kolk že rabijo do Kijeva?

https://x.com/Zlatti_71/status/19215300...
"Maria Zakharova:
Ko nimate pametnejšega privlečete na plano kokain.
Sploh Zakarova in Medvedov imata kaj za govorit ki sta oba vsa prekurjena od alkohola in verjetno še česa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()

Pozdravljam. Nekega meglenja res ne rabimo, imamo že Prebiliča, Turka in Kučana![]()
Prebilič je "vojni hujskač", on je bil samo za Krim, da je izgubljen, ostale province, tudi do sedaj zaseženo ozemlje s strani Rusije, je pa omenjal OZN in podobne šmorne

Nachtigall ::
BTW, prav fascinantno mi je kako vsakic mislite, da dobr trollate s 3 dni do Kijeva.
Pa ceprav je edini, ki je to rekel - ameriski general Milley.
Gen. Milley says Kyiv could fall within 72 hours if Russia decides to invade Ukraine: sources
Even Russian Propaganda Was Hesitant to Claim Kyiv Would Fall in Three Days
Gen. Milley says Kyiv could fall within 72 hours if Russia decides to invade Ukraine: sources
Zgodovina sprememb…

Nachtigall je izjavil:
BTW, prav fascinantno mi je kako vsakic mislite, da dobr trollate s 3 dni do Kijeva.
A moramo tudi tebi nalepit kolaž Ruskih propagandistov in lulasenka ki vsi papagajajo da bodo fertif v parih dneh.
Ja?
Jebat ga, domnevno druga vojska sveta se je izkazala za potemkinovo vas.
Zgodovina sprememb…

endelin ::
Invazija je realno ogromen fail rusije. Razen jedrskega orožja so dali v borbo vse kar imajo (razen armata tankov da ne bi poslabšali prodaje
) ampak dobesedno z litri krvi placajo za vsak kvadrat v ukrajini

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

UkrFTW!! ::
Vsakič znova se najde kakšen rus, ki dvomi v 3 dni do Kijeva. Verjetno je bil plan 100 let do Kijeva. RuZZI so navadni naciji in kozjejebci brez WCjev.

asda ::
Nachtigall je izjavil:
A moramo tudi tebi nalepit kolaž Ruskih propagandistov in lulasenka ki vsi papagajajo da bodo fertif v parih dneh.
Ja?
saj imajo prav.3 dni,je bilo receno brez natove in ameriske pomoci.ko bo ukrajina sama z svojo vojsko proti ruski,bo konec v treh dneh.
Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::
Tudi v kremljui niso toliko butasti, da bi šli v vojno če bi vedali kaj jih čaka. Sedaj je seveda težava kako se umaknit ven, sploh ker se je putin zaigral še z priznanjem aneksij.
Očitno je plan povleči čim več kar se da in počakat na boljše čase, idealno si s pogajanji pripraviti čim boljšo pozicijo.
Očitno je plan povleči čim več kar se da in počakat na boljše čase, idealno si s pogajanji pripraviti čim boljšo pozicijo.

ššš ::
Tudi v kremljui niso toliko butasti, da bi šli v vojno če bi vedali kaj jih čaka. Sedaj je seveda težava kako se umaknit ven, sploh ker se je putin zaigral še z priznanjem aneksij.
Kera resna država pa bo priznala zasedene ozemlja kot del Rusije? Mogoče kaka Srbija. Če bo Ukrajina nekoč res del EU, bodo blokiral vse kar smrdi po Rusiji....like forever.

gozdar1 ::
Saj nihče ne trdi, da vojna za rusijo ni strateška napaka. Seveda je največja žrtev ukrajina, ampak ta nima neke druge opcije kot se branit.

Nachtigall je izjavil:
Ja?
saj imajo prav.3 dni,je bilo receno brez natove in ameriske pomoci.ko bo ukrajina sama z svojo vojsko proti ruski,bo konec v treh dneh.
Prve tri dni ni bilo nobene resne pomoči.
Če bi bila bi Rusi že davno bežali nazaj za svojo mejo.
Da bi jih prvi dan pričakali himarsi, atacms, stormshadow, razna zahodna artilerija,...

Stane2 ::
ko bo ukrajina sama z svojo vojsko proti ruski,bo konec v treh dneh.
A lahko razložiš kako točno bo v treh dneh konec. Tko po urah.
klovn
Invazija je realno ogromen fail rusije. Razen jedrskega orožja so dali v borbo vse kar imajo (razen armata tankov da ne bi poslabšali prodaje) ampak dobesedno z litri krvi placajo za vsak kvadrat v ukrajini
Armata tanki so out. Ne bodo jih izdelovali. Enostavno je dizajn failure, kupola je bistveno preveč občutljiva (že proti manjšemu kalibru) pa tank je predrag.
Mogoče kaka Srbija.
Ravno Srbija nikoli, zaradi Kosova.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

o0o0o0o0o0 ::
No če smo pošteni je putin rekel, da dobi Kijev v 14 dneh. Ampak če se ne motim, je tudi 14 dni že mimo

Telbanc ::
https://x.com/squatsons/status/19215627...
https://pbs.twimg.com/media/GqrDG-rWwAA...
Še žlićka iz gornjega videa, znana zadeva, verjetno lahko kdo pokomentira.
Še žlićka iz gornjega videa, znana zadeva, verjetno lahko kdo pokomentira.

Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

https://x.com/squatsons/status/19215627...
Še žlićka iz gornjega videa, znana zadeva, verjetno lahko kdo pokomentira.![]()
Ko vam gre vojna tako slabo da vam ostanejo samo še TikTok videji.
There, there, sej bo :)
Zgodovina sprememb…