Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

damirj79 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Jaz ga ne, ker na RT.com nisem še nikoli prebral kakšne kritike rusije, zato mi že to daje nezaupanje v ta vir informacij.
Ja seveda, to je ena izmed značilnost avtoritatnega režima. Amerika po hitrem postopku leze tja, Evropa se še drži, sam problem je ker mamo razne fikuse in podobne, ki jo poskušajo destibilizirat od znotraj.
Pazi se, če to prebere fikus :) boš takoj označen za polagalca besed :)

Malidelničar ::
OMG je to res možno?!?
To bo pa sranje ...
To bo pa sranje ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

AvtoR ::
EU je blokirala RU propagando, tako da je dosegljiva samo še zahodna.
Damir, koliko intelekta pa ti premoreš?! Ali pogovor ni po tvojem intelektu, pogajanje,.....????? In po intelektu še mnogih tukaj.
Lažeš kot pes teče. Jaz brez priblema dostipam do RT, samo ne konzumiram tega šita.

arnecan1 ::
Preusmeritev dela dobljenega denarja namesto za fronto v žepe koruptivnim posameznikom me ne bi presenetila. Ukrajina je bila top 1 ali 2 koruptivna evropska država. Za Hunter Bidna in deale pod mizo tudi vemo.
Kako daleč v vrh je to šlo? Kar visoko, ker če bi bili koruptivni mali uradniki, bi tudi vsote bile majhne.
Ampak zame je večji problem, da so Ukrajinci šli v vojno po diktatu Clintonce, Obame in Borisov.... na koncu pa jih bomo pustili na cedilu.
Rešitev za Ukrajino pred Rusijo je bila dolgoročna pot v EU, ne pa kratkoročna v Nato. Demografija je delala za Ukrajino, proruski predsednik bi bil vedno bolj redko izvoljen, v generaciji ali dveh bi 90 % Ukrajincev govorilo ukrajinsko in ne več rusko, Rusi bi v večjem delu Ukrajine postali eksotična manjšina. Na Krimu bi pač imeli rusko ladjevje in mogoče avtonomijo tamkajšnje ruske manjšine.
Danes bijejo pravično vojno za interese jastrebov iz ZDA in Evrope ter za oslabitev Rusije (in oslabitev žepov navadnih državljanov EU-ja).
Kako daleč v vrh je to šlo? Kar visoko, ker če bi bili koruptivni mali uradniki, bi tudi vsote bile majhne.
Ampak zame je večji problem, da so Ukrajinci šli v vojno po diktatu Clintonce, Obame in Borisov.... na koncu pa jih bomo pustili na cedilu.
Rešitev za Ukrajino pred Rusijo je bila dolgoročna pot v EU, ne pa kratkoročna v Nato. Demografija je delala za Ukrajino, proruski predsednik bi bil vedno bolj redko izvoljen, v generaciji ali dveh bi 90 % Ukrajincev govorilo ukrajinsko in ne več rusko, Rusi bi v večjem delu Ukrajine postali eksotična manjšina. Na Krimu bi pač imeli rusko ladjevje in mogoče avtonomijo tamkajšnje ruske manjšine.
Danes bijejo pravično vojno za interese jastrebov iz ZDA in Evrope ter za oslabitev Rusije (in oslabitev žepov navadnih državljanov EU-ja).

fikus_ ::
Damir, koliko intelekta pa ti premoreš?! Ali pogovor ni po tvojem intelektu, pogajanje,.....????? In po intelektu še mnogih tukaj.
Lažeš kot pes teče. Jaz brez priblema dostipam do RT, samo ne konzumiram tega šita.
Jaz pa ne dostopam do RT, kaj pa zdaj?
EK je zapovedala cenzuro RU medijev leta 2022, tako da si laži nekam zatakni. Če vam pa nekateri operaterji omogočajo dostop, pa kršijo zapoved EK.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

kow ::
Govoris kot, da so Rusi vmes bili angelcki. Zastrupljali so predsednika, financirali novega itd itd. Ves cas so iskali nacin, da naredijo pizdarijo. V bistvu jim niti ni uspelo, zato so tudi nenadoma zavzeli Krim.

JohnyQ_ ::
Preusmeritev dela dobljenega denarja namesto za fronto v žepe koruptivnim posameznikom me ne bi presenetila. Ukrajina je bila top 1 ali 2 koruptivna evropska država. Za Hunter Bidna in deale pod mizo tudi vemo.
Zanimivo, vsi ti nadzorujejo Putina in so ga prisilili da je napadel Ukrajino ?

AvtoR ::
EK je zapovedala cenzuro RU medijev leta 2022, tako da si laži nekam zatakni. Če vam pa nekateri operaterji omogočajo dostop, pa kršijo zapoved EK.
Zamenjaj operaterja, če ti je toliko do tega govna. Dejstvo je da lažeš kot ponavadi.

Zamenjaj operaterja, če ti je toliko do tega govna. Dejstvo je da lažeš kot ponavadi.
Zaleti se nekam in podtikaj drugim!
To še vedno velja:
https://www.gov.si/novice/2022-03-03-pr...

Aston_11 ::
Spet lažeš. Iz tvojih postov je razvidno, da veš čas gor visiš. Verjetno nisi toliko glup, da si se svoje bedarije kar izmislil. Torej kopiras od tam. Ruzzki imate navodila iz štaba.

Še en ki podtika nekaj, za kar pojma nima!
Na RT sem občasno preverjal kakšno novico, kako pišejo zahodni in kako RU vir. Tako se je videla pristranskost pisanja.
Na RT sem občasno preverjal kakšno novico, kako pišejo zahodni in kako RU vir. Tako se je videla pristranskost pisanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Zaleti se nekam in podtikaj drugim!
To še vedno velja:
https://www.gov.si/novice/2022-03-03-pr...
iz tvojega linka
Nova Uredba operaterjem določa prepoved prenosa oziroma distribucije določenih ruskih televizijskih programov
TV je itak irelavantna. Vse je na internetu in posledično mobilnih napravah kjer ljudje zabijejo največ časa.
Še en ki podtika nekaj, za kar pojma nima!
In to še vedno lahko. RT.COM je normalno dosegljiv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohnyQ_ ()

Citiraj me kje sem zavajal in argumentiraj ali pa bodi tiho!

arnecan1 ::
Zanimivo, vsi ti nadzorujejo Putina in so ga prisilili da je napadel Ukrajino ?
Kdo nadzoruje Putina? Obama? Biden?
Kje si to pobral iz mojega pisanja?
Kdo je vrgel zakonito izvoljenega, sicer proruskega predsednika? Clintonca, Obama, Biden...
Zakaj so ga vrgli? Ne vem, vprašaj jih. Zaradi svobodne in demokratične Ukrajine sigurno ne. Še pomnite tovariši, "Fuck the EU"?

Aston_11 ::

Kako je EU blokirala RU propagando, če predvajajo na javni italijanski TV rusko propagando
rt.com je blokiran v Sloveniji...
Lažeš.
Dela mi na T-2 in dela mi na A1.
Invictus aka bm.... je vrhunski IT strokovnjak in dela za megakorporacije, plačan s trimestno številko v eurih na uro, ne zna pa odpreti RT.com :D to zmore vsak francko ki dela za trakom v revozu in skoraj ne zna niti računalnika prižgat, le invictus ne more.... :D Ne vem, jaz bi v teh megakorporacijah posvaril pred invictusom, naj raje franckota poiščejo.

Gregor P ::
Kok so nesposobni ti rusofili, še javno objavljene in vsem dostopne ruske propagande ne znajo najti na netu

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Unilseptij ::
Kako je EU blokirala RU propagando, če predvajajo na javni italijanski TV rusko propagando
rt.com je blokiran v Sloveniji...
Lažeš.
Dela mi na T-2 in dela mi na A1.
Invictus aka bm.... je vrhunski IT strokovnjak in dela za megakorporacije, plačan s trimestno številko v eurih na uro, ne zna pa odpreti RT.com :D to zmore vsak francko ki dela za trakom v revozu in skoraj ne zna niti računalnika prižgat, le invictus ne more.... :D Ne vem, jaz bi v teh megakorporacijah posvaril pred invictusom, naj raje franckota poiščejo.
RT.com ne dela, ce uporabljas katerikoli evropski DNS... meni dela samo, ce vpisem kot privzeti DNS googlovega oz. uporabim VPN. Torej je de-facto blokiran za 90+% uporabnikov.

Windlass ::
zakaj je temu idiotu sploh dovoljeno sodelovati v tej temi in širiti laži?
Ahaha... to se jaz dnevno vprašam za vso klientelo tam na MMC RTV. Zdaj je samo problem, ker se Trump napaja iz istega vodnjaka in se je ˝realnost˝ spremenila v tisti gnus, ki smo ga ves čas brali v komentarjih vseh večjih slovenskih medijev.

koral45 ::

sir_mha ::
HitroDihanje je izjavil:
Potrebno si je naliti čistega vina in si priznati, da Ukrajina skupaj s preostalim delom zahoda, ki jo še podpira ni sposobna v tej vojni nič pridobiti. V bistvu lahko samo izgubijo. Izgubijo pa lahko še precej populacije in ta narod se ne bo pobral še nadaljnih 100 let. V tej vojni sem na strani Ukrajine, ampak kot kaže bo moral Zelenski poljubit prstan Putinu in priznati poraz.
Glede na to, kako Putin ceni svoje lastne državljane, ne vidim veliko logike v tem, da bi se Ukrajinci odločili za kapitulacijo. Premirje in zamrznitev stanja je bila nekako logična pot, ki pa se verjetno ne bi materializirala, dokler ne bi Putin šel rakom žvižgat. Sedaj pa seveda obstaja več možnosti, da enkrat v cca enem letu ukrajinska fronta nekje pade. Nikakor pa to ne bo kmalu, Rusi nimajo več moči za to.

Nekako sem upal, da ko je Biden Decembra mrzlično poskušal zagotoviti čim več denarja za Ukrajino, da je to nekakšen dogovor med odhajajočo in prihajajočo administracijo - češ Biden pošlje malo na zalogo zato da Trumpu ne bo treba razočarati svojih volilcev, ampak ne bo pa ustavljal že odobrenega pošiljanja.
No, zdaj vidim, da je definitivno tako zamerljiv, da bo ustavil tudi tisto, kar je že Biden poslal. Kolikor sem razumel se bo Putin iztrošil v 12-18 mesecih, tako da po moje toliko Ukrajina zdrži tudi s tem kar že ima + pomočjo EU/Koreje/Japonske..
Imajo pa res smolo Ukrajinci, s semi-inteligentnim predsednikom ZDA bi lahko tole stiskanje Putina bilo relativno smooth sailing.
Faking Trump, no.
No, zdaj vidim, da je definitivno tako zamerljiv, da bo ustavil tudi tisto, kar je že Biden poslal. Kolikor sem razumel se bo Putin iztrošil v 12-18 mesecih, tako da po moje toliko Ukrajina zdrži tudi s tem kar že ima + pomočjo EU/Koreje/Japonske..
Imajo pa res smolo Ukrajinci, s semi-inteligentnim predsednikom ZDA bi lahko tole stiskanje Putina bilo relativno smooth sailing.
Faking Trump, no.

Lonsarg ::
Dokler bo katerakoli stran imela upanje da nasprotni strani cela fronta pade ne bo premirja. To da tak scenarij ni vec mogoc je predpogoj da sploh lahko prode do premirja.
Ce bo recimo US tako konkretno stopila na Rusko stran da bodo ti zavohali da lahko se kak zavzamejo potem Rusi ne bodo nic podpisali.
Skratka tezko reci kaj je taktika US, ker Zelenskija se lahko tudi potiho za zaprtimi vrati stisne da kaj podpise. Tole javno napadanje bolj zgleda kot zrezirano populisticno ugajanje Rusiji. Ampak kot receno ce bo US Rusom prevec ugajala potem Rusi ne bodo nicesar hoteli podposati, skratka slabo slabo igra US. Razen ce je dekansko namen it direktno na Rusko stran in so vsi ti dogodki le pretveza da "se je mimogrede zgodil spor z UA in EU".
Ce bo recimo US tako konkretno stopila na Rusko stran da bodo ti zavohali da lahko se kak zavzamejo potem Rusi ne bodo nic podpisali.
Skratka tezko reci kaj je taktika US, ker Zelenskija se lahko tudi potiho za zaprtimi vrati stisne da kaj podpise. Tole javno napadanje bolj zgleda kot zrezirano populisticno ugajanje Rusiji. Ampak kot receno ce bo US Rusom prevec ugajala potem Rusi ne bodo nicesar hoteli podposati, skratka slabo slabo igra US. Razen ce je dekansko namen it direktno na Rusko stran in so vsi ti dogodki le pretveza da "se je mimogrede zgodil spor z UA in EU".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Trump po mojem ne zna rešiti zadeve in si bo zagotovil PR umivanje rok, češ da je Zelenski tisti, ki noče miru. Ogabno je pa gledati Kremeljske iztočnice na tiskovkah Bele Hiše in Ruse, ki naj bi si tako zelo močno želeli miru ampak ne morejo, ker jih krvoželjni Ukrajinci ne pustijo klati po svojem dvorišču..

Nekako sem upal, da ko je Biden Decembra mrzlično poskušal zagotoviti čim več denarja za Ukrajino, da je to nekakšen dogovor med odhajajočo in prihajajočo administracijo - češ Biden pošlje malo na zalogo zato da Trumpu ne bo treba razočarati svojih volilcev, ampak ne bo pa ustavljal že odobrenega pošiljanja.
Faking Trump, no.
Več bi Trump dobil, več surovih, več resursov, več denarja, če bi pohopsal Rusijo in ne Ukrajine :)

shmandi ::
Več bi Trump dobil, več surovih, več resursov, več denarja, če bi pohopsal Rusijo in ne Ukrajine :)
Ne upa niti zakrivljenega mezin̈čka pokazat putlerju.
Zaveda se, da so vse njegove predvolilne nategavščine na zelo trhlih tleh in poskuša izzržiti čim več kar se da... z izsiljevanjem.

Faking Trump, no.
Ma razumljivo, da se Rusije ne bo kar napadalo, da ne bodo res koga zasrbeli prsti na rdečem gumbu. Ampak pismo no, ob redkih priložnostih kjer bi ZDA dejansko upravičila svojo vlogo svetovnega policaja in rekla basta - vsi na stare meje... se pa pridruži napadalcu namesto žrtvi. To je čista psihopatija.
V bistvu ne razumem zakaj bi mu kongres dovolil, da uniči 80 let odnosov z Evropo, Kanado..itd.

OutOfTheBox ::
Po besedah insajderja bo jutrišnji nastop Donalda Trumpa trenutek, ki bo šel v zgodovino. To ni zgolj izjava, niti zgolj sprememba politike – to bo javna usmrtitev v živo, metaforični umor Zelenskega kot politične figure. Amerika ne bo več financirala Ukrajine, a to sploh ni najpomembnejše. Jutri bo Zelenski pred celim svetom razkrinkan kot največji korupcionar sodobnega časa, njegova okolica pa kot tolpa prevarantov, ki so bogateli na račun vojne.
Sej v bistvu ti verjamem, da si trenutna administracija lahko kaj takega zmisli. Rusi pa so sposobni zadeve tudi ponaredit.

OutOfTheBox ::
V bistvu ne razumem zakaj bi mu kongres dovolil, da uniči 80 let odnosov z Evropo, Kanado..itd.
Zato ker dela mimo kongresa. Dejansko je majstr že prekoračil pooblastila (npr ustavitev vojaške pomoči ki jo je kongres že odobril v času bidna a ni še v UA) in noben ne jebe 5 posto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

mojsterleo ::
Tale ameriško - ruska naveza bi morala marsikoga v Evropi močno skrbeti. Ne gre samo za Ukrajino, ampak za vojno za resurse, ki jo Evropa izgublja big time. Najprej so američani sesuli Nordstream 1 in 2, sedaj bodo paktirali z Rusi in nam prodajali drag LNG plin in nafto.
Evropa se mora nujno povezovati z Afriko. Žal je kolonializem naredil svoje in zaupanje Afrike bo težko pridobiti nazaj ampak če pustimo da tam rovarijo Kitajci in Rusi, je z nami konec. Bomo postali tretjerazredna vojaška in drugorazredna gospodarska sila.
Evropa se mora nujno povezovati z Afriko. Žal je kolonializem naredil svoje in zaupanje Afrike bo težko pridobiti nazaj ampak če pustimo da tam rovarijo Kitajci in Rusi, je z nami konec. Bomo postali tretjerazredna vojaška in drugorazredna gospodarska sila.

OutOfTheBox je izjavil:
Po besedah insajderja bo jutrišnji nastop Donalda Trumpa trenutek, ki bo šel v zgodovino. To ni zgolj izjava, niti zgolj sprememba politike – to bo javna usmrtitev v živo, metaforični umor Zelenskega kot politične figure. Amerika ne bo več financirala Ukrajine, a to sploh ni najpomembnejše. Jutri bo Zelenski pred celim svetom razkrinkan kot največji korupcionar sodobnega časa, njegova okolica pa kot tolpa prevarantov, ki so bogateli na račun vojne.
Sej v bistvu ti verjamem, da si trenutna administracija lahko kaj takega zmisli. Rusi pa so sposobni zadeve tudi ponaredit.
Tudi Trump je sposoben ponarediti. Saj je že pokazal to z izjavo, da so Ukrajini dali 500miljard $.

OutOfTheBox je izjavil:
Zato ker dela mimo kongresa. Dejansko je majstr že prekoračil pooblastila (npr ustavitev vojaške pomoči ki jo je kongres že odobril v času bidna a ni še v UA) in noben ne jebe 5 posto.
Na srečo je sicer menda 90% Bidenove pomoči že znotraj Ukrajine, kar pa tudi ni tako slabo (ABC News).
Pa tudi sicer imajo Ukrajinci še številne pogodbe s privat Ameriškimi podjetji za dobavo orožja in streliva mimo Trumpove vlade. Ravno brez ne bojo ampak kaj je tega treba..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

FireSnake ::
mojsterleo je izjavil:
Tale ameriško - ruska naveza bi morala marsikoga v Evropi močno skrbeti. Ne gre samo za Ukrajino, ampak za vojno za resurse, ki jo Evropa izgublja big time. Najprej so američani sesuli Nordstream 1 in 2, sedaj bodo paktirali z Rusi in nam prodajali drag LNG plin in nafto.
Kje so zdaj tisti, ki so blodili, da je severni tok razstrelila Rusija?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Pac-Man ::
Kraut:
https://bsky.app/profile/derparrot.bsky...
https://bsky.app/profile/derparrot.bsky...
Se spomnite prve Trumpove administracije? Morda se zdi, da je to že dolgo nazaj, a takrat je bilo v zvezi z Rusijo nekaj zanimivih stvari.
Največje rusko naftno polje se nahaja za gorovjem Ural v tako imenovanem zahodnosibirskem naftnem bazenu. Tam je zelo težko črpati nafto, ker so temperature so pogosto nižje od -30 °C, vrtati je treba skozi permafrost, nato pa še skozi več plasti trdne kamnine. Sovjeti niso imeli tehnologije za vrtanje, zato se je vrtanje začelo šele leta 2008. In to ne z rusko, temveč z ameriško tehnologijo.
Rusi so družbi Halliburton podelili pravice za vrtanje na velikem zahodnosibirskem naftnem polju, saj je samo Halliburton imel tehnologijo za pridobivanje nafte na tem polju:
https://www.oilandgasmiddleeast.com/new...
Drugo ameriško podjetje, ki mu je bila podeljena pravica do vrtanja, je bilo podjetje EXXonMobile, ki je delovalo na manjših vzhodnosibirskih naftnih poljih:
https://web.archive.org/web/20100410124...
Človek, ki je za ExxonMobile vodil vzhodnosibirski projekt Sahalin-1, je kasneje postal Trumpov prvi državni sekretar Rex Tillerson. Leta 2022 sta tako Exxon kot Halliburton zaprla svoje dejavnosti v Rusiji zaradi sankcij, ki so nastale zaradi vojne.
In zdaj se sprašujem, ali Putin Trumpu ponuja donosnejši posel za podjetja, kot sta Halliburton in Exxon, da bi se vrnila in vrtala na sibirskih naftnih poljih, ki so Rusiji nedostopna zaradi njihovih finančnih in tehnoloških omejitev?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

OutOfTheBox je izjavil:
Na srečo je sicer menda 90% Bidenove pomoči že znotraj Ukrajine, kar pa tudi ni tako slabo (ABC News).
Pa tudi sicer imajo Ukrajinci še številne pogodbe s privat Ameriškimi podjetji za dobavo orožja in streliva mimo Trumpove vlade. Ravno brez ne bojo ampak kaj je tega treba..
Ukrajina je že bila cca 6 mesecev brez ameriške pomoči v času blokade Mikea Johnsona. Takrat jim je padla Avdiivka, niso se lotili nobene ofenzivne operacije. Z droni so sicer močno tolkli Ruse, ampak prej ali slej se je pojavila kakšna megla ali slabo vreme, in potem se je poznal manjko klasične vojaške opreme, kot so granate.

Sc0ut ::
Sram je je kakšen naslov:
https://www.zurnal24.si/svet/tako-se-je...
Putim je agresor, pobija, posiljuje, terorizira, a mediji so se spravili na Zelenskega.
Putim je agresor, pobija, posiljuje, terorizira, a mediji so se spravili na Zelenskega.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sram je je kakšen naslov:
Še boljša je naša vlada. Bereš mednarodne cajtenge in seveda vsi politiki Evrope na različne načine izražajo ogorčenje in potem pozivajo k več denarja za obrambo, k skupni obrambni politiki, ponovni uvedbi naborništva in novi pomoči za Ukrajino. Naša vlada se pa "o teh" temah ni pogovarjala in bo počakala da se Golob vrne iz Bruslja. Izjema je levica, so vsaj načelni, čeprav malenkost butalski.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sir_mha ()

Pac-Man ::
Če se Zeleni strinjajo, bo Nemčija dala neomejena sredstva v obrambo in dodatnih 500 mrd v infrastrukturo
https://x.com/bctallis/status/189701043...
https://x.com/michaeldweiss/status/1897...
https://x.com/bctallis/status/189701043...
Massive news reported from Berlin.
- ‘whatever it takes’ 500bn+ defence fund & debt brake reform
- 500bn infrastructure fund (also so badly needed in 🇩🇪) to be spent over 10 yrs incl for civil protection
Agreed by Merz (CDU) Söder (CSU) & Klingbeil (SPD)
- now waiting on Greens Ach. The smallness of this response from the Green parliamentary leadership
To my Green friends:
- This is what you wanted.
- This is not the time to play partisan politics with European security.
- don’t make the same mistake as with Taurus.
Europe won’t forgive you Correction - 500bn figure is for the infrastructure fund.
Whatever it takes is for the defence fund. Let’s see - and it would be good to have a figure!
https://x.com/michaeldweiss/status/1897...
My proposed German neologism: Weltmerz. Noun. "The feeling that reality might turn out slightly better than Europeans are accustomed to, which creates a strange mood of cautious optimism on security and defense."
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pac-Man ()

sparklyslo ::

Leif ::
sparklyslo je izjavil:
... ker putin pa dela za ruske reveže, manjšino, zdravstvo in splošno blaginjo
Za oligarhe, tako kot Merz