Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Fritz ::
Fritz, se en komentar me zanima. Zakaj ne verjames juznokorejski obvescevalni sluzbi, ki trdi da je vectisoc severnokorejskih vojakov v RF. Zakaj se po tvojem lazejo in od kod jim tak interes? Hvala za razlago!
Zakaj bi jim že morali verjet na lepe oči, sploh ker:
- je od nekdaj normalno, da obveščevalne službe izvajajo psyops nad tujimi populacijami
- je po novem normalno, da obveščevalne službe izvajajo psyops na domači populaciji
- sta Koreji med seboj še vedno v vojni, kljub temu da premirje traja desetletja
- je obveščevalna služba Južne Koreje, če je del vojske, pod neposredno vojaško komando ZDA, ki je aktivna stran v vojni med Ukrajino in Rusijo
Hvala.
In ker so zahodni MSM v lasti oligarhov, ki imajo v tej vojni zelo močne interese, ergo se gredo propagande. Ta ista propaganda nas že več kot eno leto prepričuje, da se ima apartheid režim pravico braniti tako, da je pomoril 50k Palestincev (konservativna ocena, do sedaj) in še nekaj tisoč Libanoncev (do sedaj).
Če kow & Co. do zdaj niste spregledali, verjetno ne boste nikoli.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Fritz ::
Fritz, daj mi razlozi nekaj. Ker sem pod vplivom ruske propagande. Zakaj je rubelj tako sibak? Zakaj Rusi sedaj ze odpisujejo po nekaj 10k evrov dolga (velika vsota za Rusijo) za podpis, da gres na fronto? Ker jim gre tako dobro? Kako si razlagas te podatke, ti, ki nisi pod vplivom propagande. Hvala za razlago!
Rusija uporablja celo vrsto prijemov, da se njena vojska popolnjuje brez mobilizacije. Ta je le eden v vrsti.
Kar se tiče rublja in podobnih zgodb, seveda se vojna ekonomsko pozna v Rusiji a zgodbe o inflaciji in skorajšnjem propadu Rusije, pomanjkanju ljudi in streliva, boju z lopatami ipd. poslušamo že od samega začetka vojne. Rusija ves ta čas ni propadla, Ukrajina pa bi se sesedla v enem mesecu, če ne bi bilo zahodnih milijard in pošiljk orožja. A nečesa jim zahod ne more/ni pripravljen dati - vojakov. In teh ukrajinski strani kronično primanjkuje.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
jernejl ::
Denar lahko služiš tudi tako, da imaš storitve in izdelke, ki jih prodajaš celotnemu svetu in prav tako lahko služiš lepe denarce brez vpletanja army establišmenta in se lahko UA vojna konča v nekaj mesecih.Težava je v tem, da se vsake toliko najde nek putler, ki poskuša uničiti gospodarsko sodelovanje z našo pomembno gospodarsko partnerico. Da bi zaščitili naša podjetja, ki služijo lepe denarce na račun trgovanja z Ukrajino, pač moramo imeti tudi orožje in z njim ščititi svoje interese (v tem primeru zaščita Ukrajine), ker bi nas sicer razni putlerji ekonomsko že popolnoma potolkli (in nas zatem zasužnjili).
Kar počnemo sedaj, je tudi pomemben signal za bodoče putlerje, da vedo, kaj se jim lahko zgodi, če nas bodo poskušali gospodarsko uničiti. In trenutno je kar tragično gledati, kako se evropske države ne znamo postaviti zase in za svoje interese in računamo na to, da nas bo nekdo drug povlekel ven iz tega.
BorutO ::
Fritz, daj mi razlozi nekaj. Ker sem pod vplivom ruske propagande. Zakaj je rubelj tako sibak? Zakaj Rusi sedaj ze odpisujejo po nekaj 10k evrov dolga (velika vsota za Rusijo) za podpis, da gres na fronto? Ker jim gre tako dobro? Kako si razlagas te podatke, ti, ki nisi pod vplivom propagande.
Mislim, da tu ni za veliko za ugibati ... Obljubijo ti ogromne cifre, ker v kremlju vejo, da ti je ne bodo izplačali, te rajši pošljejo na silo za kanon futr. So na Siolu lepo napisali v članku: Rusija je novačila na stotine plačancev iz Jemna za boj v njeni vojni proti Ukrajini, je danes poročal Financial Times (FT). Obljubili naj bi jim donosne službe, visoke plače in celo rusko državljanstvo, piše v poročilu. Resnica pa je drugačna. Po prihodu v Rusijo s pomočjo podjetja, povezanega s hutijevci, naj bi jih na silo pahnili v rusko vojsko in poslali na fronto v Ukrajino.
https://siol.net/novice/svet/financial-...
Torej, 99%, da crkneš na fronti, v nasprotnem primeru ti bodo pa rusi pomagali. Ampak, ko pogledaš malo širšo sliko. Prav, pošljejo tistih 10, 20 ljudi pod prisilo za kanon futer. Zdaj ti modeli mogoče le pospravijo kakšnega ukrajinca, dva ali več, ali pa celo nobenega ali pa so za vabo, da potem rusi malo lažje najdejo ukrajince.
Sem pa že študiral, da glede na razna pričanja in razne članke, videe in tudi slike, ko rusi kljub obljubam ne izplačajo celotne vsote ali pa niti nič od obljubljenega, da je teh ljudi zelo veliko, ogromno, in da se bodo ti modeli, družine, prijatelji in kaj veš kdo še vse, enkrat postavili proti rusom, ker so jih nategnili iz vseh strani.
Rusija ves ta čas ni propadla, Ukrajina pa bi se sesedla v enem mesecu, če ne bi bilo zahodnih milijard in pošiljk orožja. A nečesa jim zahod ne more/ni pripravljen dati - vojakov. In teh ukrajinski strani kronično primanjkuje.
No, saj se verjetno zavedaš, da bolj, ko bo putler stopnjeval vojno, prej bo Nato v Ukrajini? Ne bojijo se ga. Vsaj Francozi, Angleži, Američani, Poljaki in Kanadčani ne. Torej, največje velesile.
Grimnir3 ::
Kdo zmaguje?
A je ze konec sveta? Sprasujem za prijatla.
Rusija ni propadla.
Beri pa malo v kaki bedi zivi folk. In kako se jim je stanje poslabsalo zadnje dve leti.
A je ze konec sveta? Sprasujem za prijatla.
Fritz, daj mi razlozi nekaj. Ker sem pod vplivom ruske propagande. Zakaj je rubelj tako sibak? Zakaj Rusi sedaj ze odpisujejo po nekaj 10k evrov dolga (velika vsota za Rusijo) za podpis, da gres na fronto? Ker jim gre tako dobro? Kako si razlagas te podatke, ti, ki nisi pod vplivom propagande. Hvala za razlago!
Rusija uporablja celo vrsto prijemov, da se njena vojska popolnjuje brez mobilizacije. Ta je le eden v vrsti.
Kar se tiče rublja in podobnih zgodb, seveda se vojna ekonomsko pozna v Rusiji a zgodbe o inflaciji in skorajšnjem propadu Rusije, pomanjkanju ljudi in streliva, boju z lopatami ipd. poslušamo že od samega začetka vojne. Rusija ves ta čas ni propadla, Ukrajina pa bi se sesedla v enem mesecu, če ne bi bilo zahodnih milijard in pošiljk orožja. A nečesa jim zahod ne more/ni pripravljen dati - vojakov. In teh ukrajinski strani kronično primanjkuje.
Rusija ni propadla.
Beri pa malo v kaki bedi zivi folk. In kako se jim je stanje poslabsalo zadnje dve leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Grimnir3 ::
Namesto da rusi serjejo v lavorje, naj raje naredijo kanalizacijo,namesto da streljajo na sosede.
Tako preprosto je to.
Tako preprosto je to.
dexterboy ::
khm... največji sovražniki Rusije so spregledali? In če sem jaz rusofil, so rusofili tudi Scott Ritter, Douglas Macgregor, Jeffrey Sachs, pa še kdo... ker vsi tupijo v isti rog. On topic; Vse več je govora, da je Ukrajina izgubila v tej vojni milijon vojakov. Število prebivalctev se je tako rekoč prepolovilo. Zelenbača ni izvedel volitev, torej se je za vprašati, ali je uradno sploh še predsednik. Vojaki, kar je njih ostalo še živih v Kursk regiji, je stisnjenih v obroč, no way out. Dnevne izgube UA naj bi se merile v stotinah vojakov. Pa tudi, če rečemo, da jih je mrtvih zgolj 500 na dnevni bazi, je to do 20. januarja okvirno 30.000 mrtvih vojakov. Naborništvo je v UA "šnel kurs" treh tednov potem pa puška v roke in na fronto...
Amerom se gre za naravna bogastva, za ostalo jim dol visi. Če pridejo do njih skozi vojno, toliko bolje, ker zasluži še orožarska afera. Število žrtev tukaj ne šteje čisto NIČ, ker je folka na tem planetu več kot dovolj. Če imate mene za norca, potem v isti koš mečete tudi producente "dont look up"... Biden ima s strani kongresa odobrenih SEDEM MILIJARD vojaških sredstev za pomoč Ukrajini. Delite to kvoto s 55 dnevi, kolikor jih je ostalo do menjave v ovalni pisarni, pa se vprašajte, kakšna je cena življenja...
Ameri so "minirali" severni tok plina, ki je šel iz RU v EU, zdej so pa "naši skupni sovražniki" presekali optiko v Baltskem morju. Naključje ali zgolj čista slučajnost? Zagotovo so bili ribiči, nje :)))
Amerom se gre za naravna bogastva, za ostalo jim dol visi. Če pridejo do njih skozi vojno, toliko bolje, ker zasluži še orožarska afera. Število žrtev tukaj ne šteje čisto NIČ, ker je folka na tem planetu več kot dovolj. Če imate mene za norca, potem v isti koš mečete tudi producente "dont look up"... Biden ima s strani kongresa odobrenih SEDEM MILIJARD vojaških sredstev za pomoč Ukrajini. Delite to kvoto s 55 dnevi, kolikor jih je ostalo do menjave v ovalni pisarni, pa se vprašajte, kakšna je cena življenja...
Ameri so "minirali" severni tok plina, ki je šel iz RU v EU, zdej so pa "naši skupni sovražniki" presekali optiko v Baltskem morju. Naključje ali zgolj čista slučajnost? Zagotovo so bili ribiči, nje :)))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
WhiteAngel ::
khm... največji sovražniki Rusije so spregledali? In če sem jaz rusofil, so rusofili tudi Scott Ritter, Douglas Macgregor, Jeffrey Sachs, pa še kdo... ker vsi tupijo v isti rog.
Lol, ja? Ne vem, če je to resno vprašanje. Sem bil osebno v wtcju v Ljubljani marca 2023, kjer je bil Sachs ves penast, da ZDA podpira Ukrajino, saj je to "ruska interna" zadeva. Meni in večini dvorane je šlo na kozlanje, nekateri so tudi vstajali in ga pošiljali v k*rac. Tip živi od tega, da serje neumnosti.
windigo ::
... putler, ki poskuša uničiti gospodarsko sodelovanje z našo pomembno gospodarsko partnerico. Da bi zaščitili naša podjetja, ki služijo lepe denarce na račun trgovanja z Ukrajino...
A bi znal ti te naše ekonomske interese podkrepit s kakšno številko?
Toliko, da bo približno jasno o čem govoriš, naprimer koliko je bilo trgovine prej in s kom in koliko zdaj in morda še kakšno tezo, od kod spremembe.
Toliko, da ne bi kdo slučajno kdo dobil napačne ideje, da niti ne veš, kaj dosti in mlatiš prazno slamo, ali celo predstave o funkcionalni pismenosti in intelektualnih zmožnostih.
Toliko se pa po mojem že splača potrudit.
windigo ::
Vsaj Francozi, Angleži, Američani, Poljaki in Kanadčani ne. Torej, največje velesile.
Kar se velesil tiče ... Angleži imajo trenutno celotno vojsko manjšo od 150.000 ljudi, zmanjša pa se jim za eno slovensko vojsko letno, od tega je kopenske vojske približno pol (ostalo je letalstvo in mornarica), od tega je bojnih enot spet približno pol, ostalo je logistika ipd, torej lahko takoj pošljejo na fronto nekje 30.000 profesionalnih vojakov in oficirjev, kar je precej manj, kot bodo ukrajinske izgube v Kursku.
Samo v ilustracijo.
Pac-Man ::
In če sem jaz rusofil, so rusofili tudi Scott Ritter, Douglas Macgregor, Jeffrey Sachs, pa še kdo... ker vsi tupijo v isti rog.
Bravo, naštel si jagodni izbor anglofonih rusofilov
Kadyrov gives Scott Ritter a ransom demand to swap Ukrainian POWs for lifting of the US sanctions
Scott Ritter: Russia is on the right side of history
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
damirj79 ::
Vsaj Francozi, Angleži, Američani, Poljaki in Kanadčani ne. Torej, največje velesile.
Kar se velesil tiče ... Angleži imajo trenutno celotno vojsko manjšo od 150.000 ljudi, zmanjša pa se jim za eno slovensko vojsko letno, od tega je kopenske vojske približno pol (ostalo je letalstvo in mornarica), od tega je bojnih enot spet približno pol, ostalo je logistika ipd, torej lahko takoj pošljejo na fronto nekje 30.000 profesionalnih vojakov in oficirjev, kar je precej manj, kot bodo ukrajinske izgube v Kursku.
Samo v ilustracijo.
Ruske izgube v Kursku so že sedaj precej večje, kot bodo ukrajinske izgube. Ampak zanimiv fakt, da se primerja profesionalno vojsko z naborniki. Potemtakem ima rusija čez 5mio vojakov, vključujoč 2-3mio 8letnikov iz young army.
womp womp
https://x.com/wartranslated/status/1860...
https://x.com/wartranslated/status/1860...
Russian bloggers note the alleged absence of damage to the Yuzhmash plant in Dnipro, which was attacked by the mega-missile "Oreshnik," something the so-called president of Russia has been boasting about for days:
"November 24, 2024
Dnipro, Ukraine
Satellite images of Yuzhmash, which was struck by the "Oreshnik" missile, have surfaced.
The workshops are intact; nothing has been "reduced to dust." However, it seems the private residential area above took some damage."
damirj79 ::
khm... največji sovražniki Rusije so spregledali? In če sem jaz rusofil, so rusofili tudi Scott Ritter, Douglas Macgregor, Jeffrey Sachs, pa še kdo... ker vsi tupijo v isti rog.
Očitno si rusofil.
Vse več je govora, da je Ukrajina izgubila v tej vojni milijon vojakov.
Še več pa je govora, da je rusija izgubila več kot mio vojakov.
Število prebivalctev se je tako rekoč prepolovilo.
Ne, pa se ni, rusofilsko nakladanje.
Zelenbača ni izvedel volitev, torej se je za vprašati, ali je uradno sploh še predsednik.
Uradno je pač predsenik, volitev ne bi mogli legitimno speljati. Kako boš zagotovil udeležbo vseh prebivalcev?
Vojaki, kar je njih ostalo še živih v Kursk regiji, je stisnjenih v obroč, no way out.
Izgleda da ni tako, saj Kursk še kar ostaja pod ukrajinskim nadzorom. Zanimivo, da se Putin sploh ne angažira kaj bolj, sploh glede na njegov ultimat, da mora do oktobra kursk biti spet ruski. Zdaj smo decembra, kursk je pa še kar ukrajinski. Izgleda bo to kar velik pogajalski adut.
Dnevne izgube UA naj bi se merile v stotinah vojakov. Pa tudi, če rečemo, da jih je mrtvih zgolj 500 na dnevni bazi, je to do 20. januarja okvirno 30.000 mrtvih vojakov.
Mene pa bolj skrbijo rusi. Dnevne izgube rusov se meri v tisočih. Rusov pa spet ni kot listja in trave...
Naborništvo je v UA "šnel kurs" treh tednov potem pa puška v roke in na fronto...
Hm, a to da ruski šnel kurs traja en teden je več kot tri tedne ali samo kaj ne razumem? Baje, da nekateri rusi sploh ne dobijo orožja, ko grejo na fronto.
Amerom se gre za naravna bogastva, za ostalo jim dol visi. Če pridejo do njih skozi vojno, toliko bolje, ker zasluži še orožarska afera.
Dvomim, da gre pa putinu tu v tej vojni za marjetice in zvončke postiljat ruskemu prebivalstvu. Izgleda da bolj za svojo rit skrbi. Vse te silne miljarde bi raje porabil za uredit WCje prebivalcem, da ne bojo srali na njivi, ureditev ogrevanja v hudi zimi, ki prihaja, ker bomo spet zagotovo gledali babuške, ki zmrzujejo v stanovanjah, kjer imajo pod 0stC. In naj raje subvencionira paket jajc, ki sedaj stane že preko 5$ itd.. mislim, da je putin malo zgrešil kaj so prioritete.
Število žrtev tukaj ne šteje čisto NIČ, ker je folka na tem planetu več kot dovolj. Če imate mene za norca, potem v isti koš mečete tudi producente "dont look up"...
Vprašaj putina, koliko mu gre za žrtve na njegovi strani. Ne izgleda, da se kaj preveč sekira.
Tako nekako so rusofilske logike..
kow ::
Fritz, se en komentar me zanima. Zakaj ne verjames juznokorejski obvescevalni sluzbi, ki trdi da je vectisoc severnokorejskih vojakov v RF. Zakaj se po tvojem lazejo in od kod jim tak interes? Hvala za razlago!
Zakaj bi jim že morali verjet na lepe oči, sploh ker:
- je od nekdaj normalno, da obveščevalne službe izvajajo psyops nad tujimi populacijami
- je po novem normalno, da obveščevalne službe izvajajo psyops na domači populaciji
- sta Koreji med seboj še vedno v vojni, kljub temu da premirje traja desetletja
- je obveščevalna služba Južne Koreje, če je del vojske, pod neposredno vojaško komando ZDA, ki je aktivna stran v vojni med Ukrajino in Rusijo
Hvala.
In ker so zahodni MSM v lasti oligarhov, ki imajo v tej vojni zelo močne interese, ergo se gredo propagande. Ta ista propaganda nas že več kot eno leto prepričuje, da se ima apartheid režim pravico braniti tako, da je pomoril 50k Palestincev (konservativna ocena, do sedaj) in še nekaj tisoč Libanoncev (do sedaj).
Če kow & Co. do zdaj niste spregledali, verjetno ne boste nikoli.
Dobro, samo da se razumemo kje smo. Po tebi, je vse psyops. Razen, da bo Rusija napadla Ukrajino. Torej, VSE le ni psyop?
Meni se predvsem zdi, da ko nimas razumske razlage, se zatekas k "psyops". Tako ti ni potrebno nikoli pojasniti nobenih dejstev, ki ti ne ustrezajo. Obrambni mehanizem vsakega ideologa.
Aja, pa tvoji whataboutizmi o Palestincih so v tej temi ze malo dolgocasni... ne kupimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
michael32 ::
V Romuniji je v prvem krogu predsedniških volitev zmagal skrajno desni proruski kandidat Calin Georgescu, ki se zavzema za ukinitev pomoči Ukrajini. Poleg se zavzema za izstop Romunije iz NATA.
Zanimivo, da se skrajna desnica v Romuniji ujema z Milanom Kučanom in skrajno levico v Sloveniji.
Zanimivo, da se skrajna desnica v Romuniji ujema z Milanom Kučanom in skrajno levico v Sloveniji.
zodiak ::
Rusija ves ta čas ni propadla, Ukrajina pa bi se sesedla v enem mesecu, če ne bi bilo zahodnih milijard in pošiljk orožja. A nečesa jim zahod ne more/ni pripravljen dati - vojakov. In teh ukrajinski strani kronično primanjkuje.
No, saj se verjetno zavedaš, da bolj, ko bo putler stopnjeval vojno, prej bo Nato v Ukrajini? Ne bojijo se ga. Vsaj Francozi, Angleži, Američani, Poljaki in Kanadčani ne. Torej, največje velesile.
Poljska pa res spada med velesile? Velesile pri??? Obratu odojka? Niti Angleži niso več tisto kar so bili.
mzakelj ::
Poljska pa res spada med velesile? Velesile pri??? Obratu odojka? Niti Angleži niso več tisto kar so bili.
Poljska se je oborožila v zadnjih dveh letih da je kar veselje.
Ne gre samo za oborozitev, ampak tudi motiviranost prebivalstva, da brani drzavo. Imajo motivirane rezerviste, prostovoljce itd., ne samo redno vojsko.
V Sloveniji bi verjetno cetrt prebivalstva (hipoteticne) napadalce pricakalo z rozami.
V Sloveniji bi verjetno cetrt prebivalstva (hipoteticne) napadalce pricakalo z rozami.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
michael32 ::
Poljska je v zgodovini že bila velesila. Poljaki so vedno bili hraber vojaški narod.
Jan Sobieski je porazil Turke pred Dunajem in rešil celo Evropo.
Poljska ima pa danes vojsko primerljivo z Veliko Britanijo.
Jan Sobieski je porazil Turke pred Dunajem in rešil celo Evropo.
Poljska ima pa danes vojsko primerljivo z Veliko Britanijo.
mzakelj ::
To je smesno, ja. Rusija siri propagando o svoji nepremagljivosti. Pa so sploh kdaj zmagali vojno?
Popoln poraz v krimski vojni, prvi svetovni vojni. V drugi svetovni vojni so jih resile ZDA z ogromno opreme, hrane ipd.
Brez pomoci zaveznikov, bi verjetno kolapsirali.
Popoln poraz v krimski vojni, prvi svetovni vojni. V drugi svetovni vojni so jih resile ZDA z ogromno opreme, hrane ipd.
Brez pomoci zaveznikov, bi verjetno kolapsirali.
V Romuniji je v prvem krogu predsedniških volitev zmagal skrajno desni proruski kandidat Calin Georgescu, ki se zavzema za ukinitev pomoči Ukrajini. Poleg se zavzema za izstop Romunije iz NATA.
Nad njim omedleva ves kvazi antifašistični komentariat. Problem je samo, da je za heroja razglasil Antonescuja in Cordeanuja.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate...
Returning to the year 2020, Călin Georgescu published a clip on Facebook in which he says that Ion Antonescu and Corneliu Zelea Codreanu are heroes through whom "national history lived, through them national history speaks and has spoken and not through the lackeys of the globalist powers who today lead Romania temporally".
En je bil zaradi kolaboracije usmrčen po vojni, drugega je dal kralj usmrtit še pred njo. Ne sicer zaradi fašizma in antisemitizma, se pač nista razumela
Ion Antonescu @ Wikipedia
Corneliu Zelea Codreanu @ Wikipedia
WhiteAngel je izjavil:
Lol, ja? Ne vem, če je to resno vprašanje. Sem bil osebno v wtcju v Ljubljani marca 2023, kjer je bil Sachs ves penast, da ZDA podpira Ukrajino, saj je to "ruska interna" zadeva. Meni in večini dvorane je šlo na kozlanje, nekateri so tudi vstajali in ga pošiljali v k*rac. Tip živi od tega, da serje neumnosti.
Tako kot ona dva ameriška rusofila, ki sta delala v rusiji in trdila, da se Američani zelo motijo glede vojne v ukrajini, da nič ne vesta, da bi se rusija pripravljala na vojno itd ... In to tako prepričljivo povesta, da rusofili spodaj pod komentarji na veliko pljuvajo po američanih:
Kaj stoji za ameriškim ustvarjanjem preplaha?
Številne analitike in poznavalce situacije na terenu vse to precej bega. Med njimi je tudi dolgoletni dopisnik ameriške revije Time iz Moskve, ugledni novinar Simon Shuster, ki je na Twitterju zapisal: "Priznam. Nisem videl obveščevalnih podatkov. Ampak še nikdar ni bilo moje razumevanje Rusije – mojih 15 let poročanja o Rusiji in Ukrajini – tako v nasprotju s tem, kar ameriška vlada govori o Rusiji in Ukrajini. Upam, da imam prav, in se motijo oni."
Odgovoril mu je Bryan MacDonald, novinar ruskega RT-ja: "Enako, pa ne samo, da živim v Rusiji, ampak tudi delam za ruski medij. Nobenih znakov ni, da bi Kremelj pripravljal javnost na neizbežno večjo vojno. Če bi se to zgodilo, bi bili ljudje tukaj šokirani."
Čemu bi torej lahko služilo ameriško ustvarjanje preplaha? Nekateri menijo, da gre za klasično – in nič kaj tako zelo zapleteno – pridobivanje političnih točk.
"Izvrstna strategija Bele hiše – če Rusija res izvede invazijo na Ukrajino, je bil svet opozorjen. Če je ne, bo Biden videti kot voditelj, zaradi katerega je Putin trznil. Prepotrebna injekcija za demokrate v pripravah na vmesne volitve. Afganistanska polomija bo pozabljena. Vsa politika je lokalna," razmišlja Dimitrij Trenin, direktor moskovskega možganskega vozlišča Carnegie, ruske izpostave Carnegie Endowment za mednarodni mir. Mimogrede – za Bidna (in demokrate) kritične vmesne volitve bodo 8. novembra.
https://www.rtvslo.si/svet/igra-imperij...
Ta dva modela sta recimo tako zvesta rusiji, da nista vedela ničesar in v članku skoraj pljuvala po ZDA.
Torej, kakor koli obrneš sliko, v vsakem primeru bodo stalno američani krivi, pa če se ne vem kje po svetu kar koli zgodi, ki z američani ne bo imelo nobene veze. Počasi me daje občutek, da so za naše kolesarske proteste ob petkih tudi američani krivi. No, vsaj bili bi, če bi jim uspelo vreči janševca iz prestola.
gozdar1 ::
Še vedno mi ni čisto jasno zakaj ima del "desnice" tak fetiš na rusijo, da jemlje ruske talking pointe kot sveto resnico.
Ne samo v zda ampak tudi v evropi, recimo afd,...čeprav s tem samo pomagajo rusom razdvajat lasten narod.
Ne samo v zda ampak tudi v evropi, recimo afd,...čeprav s tem samo pomagajo rusom razdvajat lasten narod.
Za Americane je evropa vse manj pomembna. Glavni razlog je, da delez evrope v globalnem BDP naglo pada.
gozdar1 ::
Za Americane je evropa vse manj pomembna. Glavni razlog je, da delez evrope v globalnem BDP naglo pada.
V bistvu rusija ni več glavni tekmec oz. je razen j. orožja za američane precej irelevantna. Zato stvar vidijo kot zapravljenje reursov, ki bi bili precej bolj dobrodošli na pacifiku.
bm1973 ::
arnecan1 ::
Ne smemo kriviti narodov.
Kriv je Putin in ne Rusi.
In ne, po drugi strani niso krivi Ameri. Krivi so demokrati in neokoni.
Kriv je Putin in ne Rusi.
In ne, po drugi strani niso krivi Ameri. Krivi so demokrati in neokoni.
mtosev ::
A misli kdo, da bo trumptard pritisnil na Ukrajino za pogajanja z Rusijo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
fikus_ ::
Se bližamo (EU) polovici Usa BDP, pred 2009 smo pa bili blizu skupaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
A misli kdo, da bo trumptard pritisnil na Ukrajino za pogajanja z Rusijo?
Zakaj tako žaljivo, trumptard pa to?
Mogoče pa bo na Rusijo vrgel atomsko, saj ga imate za neuravnovešenega.
Potem boš mogoče srečen.
P.S.: Mogoče pa bo pritisnil Rusijo na pogajanja z Ukrajino. Ampak nekako vidim sovraštvo do Trumpa iz tvojega vprašanja, zato si verjetno tako napisal, kakor da bi to bilo kaj slabega za Ukrajino? Ozemlja, kjer so Rusi v večini je pač vprašljivo, če se bodo vrnila pod Ukrajino. Mogoče trumptard zrihta kakšno avtonomijo, ampak vprašljivo. Jaz bi se raje obrnil na Obamo, Bidna, Clintonovo, Borisa Johnsona in ostale jastrebe, kakšen načrt imajo, da vrnejo izgubljene dele? Ker Ukrajinci so zanje šli v vojno, izgubili nešteto življenj, razseljenih, pohabljenih, razrušena država, sedaj pa ZDA še denarja za obnovo ne bodo dali. Torej spet pomagaj EU. Zakaj toliko življenj, zakaj revolucija leta 2014? Enostavno bi Ukrajinci izvolili prozahodnega predsednika, ampak revolucija izgleda boljše, kajne?
Ukrajinci so sli v vojno, ker se borijo za samostojnost. Ce izgubijo vojno, in se Rusija ne bo spremenila, jih bodo Rusi prej ali slej zgenocidirali do konca. Ne pozabi, da so Rusi ze uspesno zgenocidirali za nekaj Slovenij ukrajinskega narodnega ozemlja. Primer je Kuban, kjer danes prakticno ni vec Ukrajincev. Enako se bo zgodilo na Donbasu, Krimu itd. Naslednji cilj bi bil verjetno Odesa.
Zgodovina sprememb…
Ukrajinci so sli v vojno, ker se borijo za samostojnost. Ce izgubijo vojno, in se Rusija ne bo spremenila, jih bodo Rusi prej ali slej zgenocidirali do konca. Ne pozabi, da so Rusi ze uspesno zgenocidirali za nekaj Slovenij ukrajinskega narodnega ozemlja. Primer je Kuban, kjer danes prakticno ni vec Ukrajincev.
To so floskule, ki jih pišete že od feb. 2022, poleg treh dni, RU bo zmanjkalo orožja, granat ...., bankrotirali bodo, RU do Lizbone, ....
Če bom našel izjavo Lindsay Grahama, jo bom prilepil, kako se je potrebno boriti za UA in na "triljone" njihovih naravnih bogastev, ki jih EU tako potrebuje.
To niso floskule. Jaz gledam podatke. Pogledal sem popis prebivalstva iz imperijalne Rusije in nedavne popise prebivalstva. Ukrajinci se ocitno niso bili sposobni ploditi, pa hkrati so delali mnozicne samomore. Lahko pa mi ti pojasnis, kam so izginili? Hvala!
Daj podatke, da jih bom lahko komentiral in še kakšen vir za tvoje pisanje o samomorih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Eduardo ::
To so floskule, ki jih pišete že od feb. 2022, poleg treh dni, RU bo zmanjkalo orožja, granat ...., bankrotirali bodo, RU do Lizbone, ....
Če bom našel izjavo Lindsay Grahama, jo bom prilepil, kako se je potrebno boriti za UA in na "triljone" njihovih naravnih bogastev, ki jih EU tako potrebuje.
Normalenga orožja jim zmanjkuje, vidiš neke zgodovinske artefakte. Če bi ga bilo dovolj, bi bilo vse moderno.
Bankrot je bolj vprašanje časa, kot če bo. 21% OM kriči do neba, pa lahko skrivajo vse ostale podatke. Valuta je ultrašibka, 100 ni dovolj za en dolar itn.
RU do Lizbone pa je menda v kontra scenariju?
Večinoma se vse napovedi uresničujejo, je pa res, da ne tako hitro kot bi si nekateri želeli. Je bolj vprašanje, če ima ekonomija tam sploh še šanse, ker kakor kaže trenutno gre enormen del budgeta v vojsko.
RedDrake ::
Točno to, ekonomija trka na ruska vrata. Eni sicer plozajo da BDP raste, vse je super.
Itak.
Tudi Nemčija je med II. sv. vojno rasla po BDP-ju, vse do bridkega konca '45 ko so jim dobesedno v luft vrgli celo državo. Vojna ekonomija ima super učinke na BDP. Težava je samo da ne gre v nedogled in slej kot prej zmanjka vsega. Ja, tudi Ukrajina ima isti problem, ampak jih zahod zalaga s takorekoč "neomejeno" denarja. In na dolgi rok ni debate kdo ima večji ekonomski vzvod - Zahod ali Rusija. Če bi v igro vstopila še Kitajska bi bilo drugo, a mislim da so dovolj pragmatični, da se to ne bo zgodilo.
Itak.
Tudi Nemčija je med II. sv. vojno rasla po BDP-ju, vse do bridkega konca '45 ko so jim dobesedno v luft vrgli celo državo. Vojna ekonomija ima super učinke na BDP. Težava je samo da ne gre v nedogled in slej kot prej zmanjka vsega. Ja, tudi Ukrajina ima isti problem, ampak jih zahod zalaga s takorekoč "neomejeno" denarja. In na dolgi rok ni debate kdo ima večji ekonomski vzvod - Zahod ali Rusija. Če bi v igro vstopila še Kitajska bi bilo drugo, a mislim da so dovolj pragmatični, da se to ne bo zgodilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Rast RU BDPja je tudi na račun vojaške industrije, kaj se dogaja z rubljem je navzven nepomembno, ker ne poslujejo v rubljih z drugimi državami, bolj pomembno, kaj se dogaja pri njih doma. Napovedi o kolapsu RU ekonomije tudi že poslušamo od feb. 2022.
Na terenu kaže, da RU gospodarstvo uspeva, kako je pa resnica, pa vprašanje, če kdo ve točno. Jih je zahod izločil iz SWIFTa, tako nima podatkov za transakcije.
Na terenu kaže, da RU gospodarstvo uspeva, kako je pa resnica, pa vprašanje, če kdo ve točno. Jih je zahod izločil iz SWIFTa, tako nima podatkov za transakcije.
Ukrajinci so sli v vojno, ker se borijo za samostojnost. Ce izgubijo vojno, in se Rusija ne bo spremenila, jih bodo Rusi prej ali slej zgenocidirali do konca. Ne pozabi, da so Rusi ze uspesno zgenocidirali za nekaj Slovenij ukrajinskega narodnega ozemlja. Primer je Kuban, kjer danes prakticno ni vec Ukrajincev. Enako se bo zgodilo na Donbasu, Krimu itd. Naslednji cilj bi bil verjetno Odesa.
V Kubanu so bili na silo preseljeni zaporoški kozaki, bili so enklava in so se s časom asimilirali. Temu težko rečeš genocid. Je pa res, da so komunajzari po letu 1918 na veliko masakrirali kozake. Tako ruske kakor ukrajinske, neke razlike ni bilo.
Donbas je bil opustošeno ozemlje, katerega so po letu 1800 naseljevali Rusi, Ukrajinci, Grki, Srbi, Armenci, Belorusi..... in je do danes mešano ozemlje.
Nekateri imate napačno predstavo, kaj je bila Ukrajina srednjem veku. Ne bi rad bil Putin pa šel 1.000 let v preteklost, ampak glede na to, da se nekateri tako radi vračate v preteklost, jug in skrajni vzhod Ukrajine je od nekdaj nedefiniran in nejasen. Na Krimu Ukrajinci nikdar v zgodovini niso bili v večini, pravzaprav do leta 1954 tega ozemlja sploh niso imeli pod oblastjo, dokler jim ga ni izročil Hruščev. Po narodnosti Ukrajinec.
Ukrajina v 8 in 9 stoletju.
Ukrajina okoli 1.100
Ukrajina okoli 1.240
Ukrajina okoli 1.400
Ukrajina 1.525
Neodvisna zaporoško-kozaška hetmanska država Ukrajina leta 1.649
Ukrajina okoli 1.750
Skratka skrajni vzhod in jug Ukrajine sta od nekdaj bila redko poseljena in narodnostno mešana in praktično nikdar ukrajinska. Prava, stara Ukrajina so zahod in osrednji del. Da so Ukrajince zatirali tako jezikovno kakor z nasiljem vemo vsi. Samo da so to delali tudi Poljaki, ne samo Rusi. Nekoč je bilo sovraštvo med Poljaki, Židi in Ukrajinci veliko večje kakor danes, beseda holokavst je nastala tam. Saj jim ne zamerim, Poljaki in židi so kmečko-kozaško prebivalstvo na veliko zatirali, ko so izbruhnili upori niso gledali, komu se bodo maščevali. Pravzaprav so nekateri Ukrajinci gledali na slovanske Ruse, da jih bodo osvobodili. Podobo kot smo Slovenci gledali na Srbe. Seveda smo se oboji hitro streznili. In Poljaki so pred kratkim spet obrnili hrbet Ukrajini, dobri so jim za topovsko hrano pred Rusi, za drugo ne.
Ukrajinski nacionalisti so pretiravali z nekaterimi povračilnimi ukrepi, predvsem na jezikovnem področju. Omejitve glede uporabe in učenja jezika so vznemirila vse sosede, tudi Orbana, kateri se je glasno že pred leti zavzel za madžarsko manjšino. Pred kratkim je ukrajinski parlament na tem področju popustil. Razumem Ukrajince, da so spet hoteli razširiti ukrajinski jezik po osrednji, vzhodni in južni Ukrajini, ampak so to hoteli storiti v par letih na silo. Velik del ljudi, kateri so se opredeljevali za Ukrajince, so govorili rusko-ukrajinski jezik, oz. spakedraščino suržik Surzhyk @ Wikipedia
To so hoteli na silo hitro spremeniti. Zakaj siliti Madžare, Moldavce ali Ruse v ukrajinski jezik? Zakaj celo siliti svoje ljudi, da čez noč spremenijo jezik? Saj bi se to v generaciji ali dveh spremenilo. Dejstvo je, da je v Ukrajini bilo ca. 15 mio Rusov, zato je veliko Ukrajincev bilo previdnih, koga volijo za predsednika, glede v stopa v Nato, jezikovne politike.... po letu 2014 se je vse to spremenilo. Nacionalsti so z Porošenkom dobili glavno besedo. Ko so se ga Ukrajinci naveličali, so izvolili med nacionalističnim in proruskim kandidatom zmernega Zelenskega. Le-ta se ni izkazal. mogoče je bil dober igralec, ne vem, predsednik pač ni. Nenazadnje je izbral Bidna namesto Trumpa in verjetno leta 2020 prevesil ameriške volitve v korist demokratov.
Kdo je leta 2014 to današnje stanje začel, vsi vemo. Saj so povedali Sachs, Kennedy mlajši.... Kennedy je celo bivši demokrat in član svetega demokratskega klana Kennedyjev. Jaz osebno ta trenutek podpišem, da je Krim ruski, Doneck in Lugansk pa avtonomni republiki znotraj Ukrajine z polno kulturno avtonomijo in pravico do veta za vstop v Nato. Podpišem tudi, da se postavi Putina v Haag. Ampak zraven še Obamo, Bidna in Clintonco.