» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
457 / 827
»»

Kitajc01 ::

Stoltenberg ostaja vsaj še eno leto. Good.

NuMaN ::

A ne bo ratal nek bančnik?

Malidelničar ::

Za to skupino Convoy pa prvič slišim 8-O
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Lesoto ::

https://twitter.com/Jackoboyse/status/1...
The crew of the IL-22 was successfully demobilized thanks to the Wagnerites:

- Lieutenant Colonel Artem Milovanov;
- Major Gennady Belyakin;
- Major Alexander Sviridov;
- Captain Viktor Popov,
- Captain Artem Sharoglazov;
- Captain Igor Volochilov;
- Lieutenant Nikita Golubev
- senior sergeant Alexei Skrykov;
- senior sergeant Viktor Podrepny;
- senior warrant officer Sergei Starushok

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Lesoto ()

Bauc ::

bbbbbb2015 je izjavil:

MadMen je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:


Tudi Šojgu ne more delati čudežev. Po moje. Osebno menim, da se ne da vsega pripisati korupciji. Morda tretjina vzrokov. Dve tretjini pa, da se lotevajo stvari s premalo denarja.

Ko smo pri korupciji, ena zanimiva nit twittom na to temo.


Prebral sem to malo in (vsaj) jaz to vidim kot sindrom, da imajo vojaki premajhno plačo. In puško iz leta 1961, ko je bil na faksu. In puško iz leta 1978 kasneje. V redu. In da so fejkali inšpekcije, da je od 30+ kosov opreme dejansko sta ispravna samo 2 kosa. In 'mrtve duše', fiktivni zaposleni, ki so samo plačo vlekli.

To če črto potegneš, ni signal, da so Rusi, prav Rusi iber koruptivni, ampak dejansko se za plače in vse opremo in to da premalo denarja.
To je tako, da bi rekel, ruski vojaki kradejo po trgovinah hrano, ker so kradljivci. Dejansko kradejo, ker niso imeli zalog. Seveda, če smo bili že pri sendvičih, so potem vzeli še TV in računalnik. Ker imajo plače mizerne in dejansko s krajo vidijo, da si opomorejo.

To pa je vezano seveda, koliko denarja ima Rusija za vojake in vojsko. Osebno menim, da je njihov bruto produkt in ekonomija premajhna za vse skupaj.

Lmao

A. Smith ::

bbbbbb2015 je izjavil:

To pa je vezano seveda, koliko denarja ima Rusija za vojake in vojsko. Osebno menim, da je njihov bruto produkt in ekonomija premajhna za vse skupaj.

A da naaajvečja država v nam znanem vesolju, a bogami i šire, nima dovolj penezov za vojsko?

Kako je vendar to možno? Pa Rambutan nam je razlagal, da ne more to bit, če imajo pa Rusi naaaajveč površine od vseh držav v nam znanem vesolju... Kje je sploh zdaj ta tip?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

BorutO ::

Skriva se pod drugimi imeni... Sicer pa je ta človek imel občasne izpade z nejasnimi posti...

Lesoto ::

https://twitter.com/nexta_tv/status/167...
The Kadyrovites are imitating a lot of activity. Everything turns out as always ridiculous.Kadyrov announced that Akhmat managed to prevent an attempt by Ukrainian saboteurs to break into the Belgorod region. Saboteurs probably just died of laughter?

wcpapir ::

Chalky je izjavil:

Očitno bo še zanimivo:

A russian special flight squadron government plane is currently flying towards Washington after departing from Moscow.
https://twitter.com/sentdefender/status...
https://twitter.com/Faytuks/status/1673...

Ve kdo kdo je na letalu?

Pac-Man ::

to, video

https://twitter.com/maxseddon/status/16...
Putin says Wagner was entirely financed by the Russian state through the MOD and the state budget.
From May 2022 to May 2023, the state paid Wagner 86 billion rubles and Prigozhin's catering company earned a further 80 billion, Putin says.


in to, Kasparov

https://twitter.com/Kasparov63/status/1...
Putin's deniability of Wagner was never plausible. As with hackers & assassins, no such force can exist in a dictatorship without its blessing. These are flimsy ruses so weak Western leaders can make excuses for doing business with the Russian terrorist state.
Wagner has been one of the biggest recipients of the Russian Defense Ministry. It was never really separate and Putin's confession only confirms it. From MH-17 to Bucha to Mariupol, every new atrocity should end the pathetic "we didn't know, we can't be sure."
As I've been saying for nearly 20 years, if you want to get to the bottom of what's happening in Russia, follow the money. You don't need ideology or conspiracy theories. They want to expand their turf to increase revenue and bargaining power.
They are ruthless killers no allergy to blood, but that doesn't include their own. Slaughtering civilians in Syria and Ukraine, even Russia, yes. Risking their own family and fortunes and lives? Using a nuke and guaranteeing their extinction? No.
Instead of fantasizing about bizarre worst-case scenarios, learn from their actual track records and hit Putin and his regime and his enablers where it hurts: the Russian military invading Ukraine and their assets around the world.
They are realizing that the war isn't winnable and that Putin is piloting the Russian Titanic into a Ukrainian iceberg. Either they convince or dump Putin, or they grab everything they can and accelerate the collapse currently underway.
Putin will be happy to have the EU & US seize Wagner assets he can't get his hands on himself. Just don't stop there. As Putin said, Wagner's terrorist operation is funded by his state mafia. Take it all. Stop pretending Russia is a country with politics & geopolitics.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

martincek1 ::

Saj piše na Twitterju pod tvojim linkom, da gre po Ruse, ki se morajo vrnit v Rusijo.
Ni pa tolk zabavno kot teorije zarote :D

Sheteentz ::

Sam za info, stric google pravi tole: 1 EUR je enako 93,67 Ruski rubelj.

Kdaj bomo na stotki, še pred septembrom?

martincek1 ::

Pa saj so par dni nazaj govorili, da je menjalni tečaj na ulici 1 proti 200 (ne vem al $ al eur).

Načeloma to niti ne igra prevelikega vpliva, če so prej imeli keša za dve leti vojne, ga bodo imeli pol za leto pa pol. Upajmo, da ne bo trajalo tako dolgo, ker nihče nima nič od tega.

BorutO ::

Sheteentz je izjavil:

Sam za info, stric google pravi tole: 1 EUR je enako 93,67 Ruski rubelj.

Kdaj bomo na stotki, še pred septembrom?

Verjetno bo še pred avgustom. :) Vsaj tako kaže. Lepo se vidi, da rusi vedno manj uspešno zadržujejo rubelj na neki stabilni cifri ... zadnje mesece jim močno pada. :) Nočem niti vedeti koliko se to vse pozna pri njih, ko morejo v trgovino po hrano ... predvsem pa kupovati uvožene stvari iz tujine. Tu se najbolj pozna padanje.

Nikec3 ::

Tudi Šojgu ne more delati čudežev. Po moje. Osebno menim, da se ne da vsega pripisati korupciji. Morda tretjina vzrokov. Dve tretjini pa, da se lotevajo stvari s premalo denarja.

Korupcija in sistem gor ali dol, meni se zdi še čudež koliko orožja Rusi napraskajo skupaj s tem BDP-jem na nivoju Italije. Je pa jasno, da je v vojni izčrpavanja Rusija lahko samo poraženec.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Lonsarg ::

BDP je sicer predvsem relavantan za uvozno zmogljivost. Lastna proizvodnja ni toliko odvisna od BDPja, zato z osnovami kot je osnovna short-range municija nimajo problema. Za kaj več kjer je tudi uvoz pomemben pa imajo hud problem.

fur80 ::

Sheteentz je izjavil:

Sam za info, stric google pravi tole: 1 EUR je enako 93,67 Ruski rubelj.

Kdaj bomo na stotki, še pred septembrom?


Spremljam sedaj skoraj vsakodnevno že kakih 14 dni. Je prav zanimivo, da skozi sili navzgor, potem nafilajo na polno oz. kot smo ugotovili nakupi ruska banka rublje, potem spet pade za 2-3 v trenutku in potem spet gor. Me pa zanima, če ve kdo, a gre ta denar potem v luft se izgubi in je nepovratno izgubljen, ko se rubelj po parih urah spet dvigne?

MadMen ::

MadMen je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

MadMen je izjavil:

MadMen je izjavil:

Malo vrjetno je, da bo kakšen "večji" poskus na tem mestu. Bo morala pa RU vojska nekaj resourcev preusmeriti tja, kar je vrjetno načrt. Poglej si topologijo okolice, do naselja Oleshky pelje samo ena cesta(ostalo je močvirje in neprevozno), pred samim naseljem je most, ki ga v skrajnem primeru Rusi rezstrelijo.

Če gre verjeti temu viru je prišlo do napredka na tej lokaciji. Vprašanje pa je, kakšno je dejansko stanje, s kakšnimi silami bodo šli in če bodo uspeli vzpostaviti oskrbovalno verigo.

Zanimivo, ker je operativno tako težko. Kot ste pisali najprej široka reka Dnjeper, nato močvirje, samo ena cesta. Je pa res, če dobijo Oleshky potem je pa to konkreten bridgehead. Kraj pa lahko zasedeš in varuješ s pehoto in s čolni dovažaš najprej municijo, potem pa kasneje urediš za vozila.

Zgornje potrjeno tudi s strani enega iz med vidnih ruskih millblogerjev. Trenutno berem, da je taktika UA enot, da se skrivajo pod samim mostom in majo relativno varno pot do druge strani. Predvidevajo da bi z FAB bombo lahko del mostu porušili in "zazkriti" enote.

Poročilo od ruskega millblogerja Rybara na temo tega "predora".

Sorties of the Armed Forces of Ukraine on the left bank of the Dnieper: fighting near the Antonovsky bridge situation by the end of June 27, 2023

Today, the aviation of the Russian Aerospace Forces tried to strike at the shelters of the Armed Forces of Ukraine on the left bank of the river, but to no avail.

The Armed Forces of Ukraine deployed S-300 anti-aircraft missile systems to Sadovoye and Pravdino to hunt for Russian combat aircraft. This complicated the work of front-line aviation on targets in this area.

Their search, detection and defeat by Lancet drones and FPV drones is also complicated: when approaching the contact area, the operators lose the signal. This may be due to the activities of electronic warfare units.

Also, from the Dnipropetrovsk region, on an emergency basis, the transfer of units of the 93rd brigade of the Armed Forces of Ukraine to the Antonovsky bridge and the Kakhovskaya hydroelectric power station began . The 93rd brigade was recovering from the fighting in the Bakhmut area . In Antonovka , pontoon crossings and engineering groups of the Armed Forces of Ukraine have already been noticed.

The main forces should arrive in the coming days to carry out an operation to force the Dnieper River in the area of ​​​​the Kakhovskaya hydroelectric station and take Novaya Kakhovka . Considering the existing foothold near the Antonovsky bridge and a certain distraction of Russian troops to this area, a strike from the side of Kozatsky would be quite logical.

Pac-Man ::

Danes na MMC spet ne pride nič skozi, repliciram na komentar @9:04

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Glede napada na restavracijo je na Telegramu objavljena celotna zgodba. V tej restavraciji in zadaj v hotelu se je nahajala večja skupina Ukrajinskih vojakov in tujih plačancev, ki so se v tej restavraciji tudi prehranjevali in to "veselo" objavljali na omrežjih.

Novinarji, umetniki in njihovi gosti niso vojaki in tuji plačanci.

https://www.telegraph.co.uk/world-news/...

Guglaj še Victoria Amelina (ukrajinska pesnica, zaradi poškodbe glave v kritičnem stanju), Sergio Jaramillo (kolumbijski poslanec, poškodovan), Héctor Abad (kolumbijski pisatelj, poškodovan) in Catalina Gomez Angel (dopisnica France24)
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

fikus_ ::

Po nekaterih virih je pa tja zataval Storm Shadov, ki je zatajil. Sedaj pa vedi, kaj je res.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

AvtoR ::

fikus_ je izjavil:

Po nekaterih virih je pa tja zataval Storm Shadov, ki je zatajil. Sedaj pa vedi, kaj je res.

To trdijo zahodni ali ruski viri?
Če to trdijo ruski viri vemo koliko je ura...

pangrojevski ::

Za ruske apologete je vsak ruski gib genialen.

AvtoR ::

Tako na pamet bi rekel da bi stormy shadow s svojo 500kg bojno glavo naredil še večje razdejanje...
Bi si upal trditi da to ni bil stormy shadow.

BorutO ::

Zakaj bi sploh streljali z njimi na ruse iz take razdalje? Ni logično.

Zmajc ::

Še ena laž v katero se je ujel Putin. Eni tu pa še kar verjamejo vsako besedo, ki jo izreče.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/sta...

gozdar1 ::

To s storm shadowom, je precej za lase privlačeno.
Rusi so zadeli civile in sedaj gredo običajni izgovori.
Okrivi ukrajince.
Lokal je bil poln vojakov,...
Standardni ruski odziv...podobno kot v primeru mh17,..dovolj za vernike.

Smrekar1 ::

Nikec3 je izjavil:


Korupcija in sistem gor ali dol, meni se zdi še čudež koliko orožja Rusi napraskajo skupaj s tem BDP-jem na nivoju Italije.


Stare zaloge iz časa SZ črpajo. T-54/55 so že uporabili na fronti, tako hudo je. Nekje do konca leta še lahko zvozijo na ta način, sledijo T-34 iz spomenikov.

TESKAn ::

gozdar1 je izjavil:

To s storm shadowom, je precej za lase privlačeno.
Rusi so zadeli civile in sedaj gredo običajni izgovori.
Okrivi ukrajince.
Lokal je bil poln vojakov,...
Standardni ruski odziv...podobno kot v primeru mh17,..dovolj za vernike.

Standardni gre tko:
- Zadeli smo vojaško bazo
- Zadeli smo civilni objekt, kjer so bili vojaki/vojaška oprema/...
- Nismo bili mi ampak [nasprotna stran]
- Nismo bili mi ampak [S300/patriot/...] ki so ga izstrelili [nasprotna stran]
- Ali [nasprotna stran] sploh obstaja?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gozdar1 ::

V bistvu je glavna naloga ruskih trolov zasmetiti in vzbuditi dvom. Glede na to kako aktivni so danes skoraj ni dvoma , kdo stoji za napadom.

bbbbbb2015 ::

fur80 je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Sam za info, stric google pravi tole: 1 EUR je enako 93,67 Ruski rubelj.

Kdaj bomo na stotki, še pred septembrom?


Spremljam sedaj skoraj vsakodnevno že kakih 14 dni. Je prav zanimivo, da skozi sili navzgor, potem nafilajo na polno oz. kot smo ugotovili nakupi ruska banka rublje, potem spet pade za 2-3 v trenutku in potem spet gor. Me pa zanima, če ve kdo, a gre ta denar potem v luft se izgubi in je nepovratno izgubljen, ko se rubelj po parih urah spet dvigne?


Ahahah, morda pa je Soros 2.0 na delu:


Po domače povedano, če si je nekdo, nek vunderkind, izposodil rublje, morda po začetku vojne v Ukrajini, zdaj pa jih "prodaja" oz. vrača Rusiji, matka Rusija pa se "matra" da drži tečaj nazaj, je to Soros 2.0

Vrednost rublja je padla za cca 30% od začetka vojne. Saj to bi jaz naredil, samo sem si pozabil izposoditi 10 miljard EUR (v rubljih). Klinac, drugič si moram dati opomnik v Outlook.

Zgodovina sprememb…

pangrojevski ::

Rubelj je imel po začetku vojne nenormalen short squeeze in to takega da da smo morali od ekonomsko financnih analfabetov poslušati da pa zdaj rusija in rubelj rasteta, pa ne samo od njih zraven pade tudi kakšen jože pd ki pa je kljub ekonomski izobrazbi rambutal on nekem ruskem vzponu.

Lonsarg ::

Fora je da če Rusi blokirajo 95% valutnih transakcij iz/v rublje, potem rabi Rusija zgolj za tistih 5% ki ostanejo "držat" tečaj z lastnimi sredstci. In to so naredili, glavnina masovnih transakcij je blokiranih.

Če bodo kdaj spet hoteli normalno neblokirano sodelovat z tujino bodo to morali odblokirat in to zna bit kar pestro, najverjetneje bodo postopoma v roku več let nazaj ododblokirali in tekom tega postopmnega odprtja zna tečaj rpecej zanihat oziroma se jim bo precej dvignil strošek stabilizacije valute. Ampak konec koncev lahko se odločijo 100 miljard zlata odprodat in spremenit v rublje, pol bo valuta stabilna ja, sam pol bodo brez teh 100 miljard, tak da something gives something goes :)

Sheteentz ::

Kje bi se videl volume konverzij tujih valut v rublje od lanskega leta dalje, da lahko dejansko vidimo, v kolikšni meri tile frajerji blokirajo te transakcije? Je to sploh javno dostopen podatek?

bbbbbb2015 ::

pangrojevski je izjavil:

Rubelj je imel po začetku vojne nenormalen short squeeze in to takega da da smo morali od ekonomsko financnih analfabetov poslušati da pa zdaj rusija in rubelj rasteta, pa ne samo od njih zraven pade tudi kakšen jože pd ki pa je kljub ekonomski izobrazbi rambutal on nekem ruskem vzponu.


Jože pd je strokovnjak za švicarske franke. Ne razume se on v ruske rublje. :)

Lesoto ::

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/sta...
INFORMATION FROM RUSSIAN MILITARY CORRESPONDENTS!!!
According to preliminary information, Commander-in-Chief of the Russian Forces Surovikin and his deputy, Colonel-General Yudin, were detained and taken to the Lefortovo pre-trial detention center.

kow ::

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Lonsarg ::

Sheteentz je izjavil:

Kje bi se videl volume konverzij tujih valut v rublje od lanskega leta dalje, da lahko dejansko vidimo, v kolikšni meri tile frajerji blokirajo te transakcije? Je to sploh javno dostopen podatek?
Vprašanje če ima kdo lepo svetovno statistiko, ker za Rublej berem da se trguje bolj ali manj bilateralno mimo borz od kar so sankcije. Če tule skrolaš do dna recimo kaže da je bil leto nazaj daily volume USBRUB 1005 sedaj pa je 139. Ampak ne znam razbrat na čem bazira ta statistika.

Ampak čeprav so točne cifre neznanka je v grobem jasno da je trading volume z Rublji precej minimalen. Podjetja rabijo posebna dovoljenja da umaknejo alstnino/Rublje iz Rusije itd. Proste ekonomije ni več, zdaj je vojna ekonomija tam, ampak enkrat bodo morali iz vojne ekonomije spet stran in takrat se bo šele pokazalo kje stojijo.

Looooooka ::

kow je izjavil:

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Vprasanje je ce so zahodne ocene njihove ekonomije sploh se relevantne. Pozabljamo, da so ze vzpostavili vporedni sistem in da sankcije preko SWIFTa nanje prakticno nimajo vec vpliva. Ce so vso menjavo z zahodom dejansko uspesno zamenjali z drugimi drzavami(BRICS) in furajo vse preko Kitajske valute, potem je to dejansko irelevantno, konec koncev njihova valuta nikoli ni bila ne vem kako vredna pa lahko se zmeraj gledamo posnetke Rusov, ki gladko zapravljajo po shopping centrih z vsemi izdelki, ki naj bi jih baje nehali prodajati zaradi sankcij.
Se en razlog za skepticizem je pa to, da se ze eno leto vsi derejo, kako bodo Rusijo vojasko sesuli pa se je zal izkazalo, da je Rusija edina, ki je sposobna 24 ur na dan proizvajati orozje, strelivo in vojaska vozila, med tem ko Evropa in Amerika tega preprosto ne moreta, ker vse to proizvajajo privatna podjetja, ki jih zmaga ne zanima. Zanimajo jih zgolj dolgorocne pogodbe, ki jih ne ZDA ne EU ne moreta podpisati brez konkretnih pogajanj, kjer bi se potem morali zavezati za MILIJARDE, ki bodo sle v tako proizvodnjo za bogve koliko LET. In tukaj preprosto ni politikov, ki bi si upali prevzeti krivdo za take "pufe". Ze tako gre pol evrope na noge vsakic, ko nekdo poskusa dvigniti stroske za NATO clanstvo. Zelezarska in orozarska industrija v Rusiji pa je dejansko pod drzavnim okriljem, dobijo komando in delajo, tako da ta nas zahodni pogled, kjer smo na vsako zadevo prisiljeni gledati z vidika tekocih sredstev...tam doli ocitno ni tak velik problem, kot nam ga poskusajo prikazati in vec kot ocitno jim ze zmanjkuje izgovorov in zgodbic za tako porazne rezultate, kljub milijonov pomoci Ukrajini, ki smo jih vec kot ocitno zmetali v tri krasne.

fur80 ::

Looooooka je izjavil:

kow je izjavil:

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Vprasanje je ce so zahodne ocene njihove ekonomije sploh se relevantne. Pozabljamo, da so ze vzpostavili vporedni sistem in da sankcije preko SWIFTa nanje prakticno nimajo vec vpliva. Ce so vso menjavo z zahodom dejansko uspesno zamenjali z drugimi drzavami(BRICS) in furajo vse preko Kitajske valute, potem je to dejansko irelevantno, konec koncev njihova valuta nikoli ni bila ne vem kako vredna pa lahko se zmeraj gledamo posnetke Rusov, ki gladko zapravljajo po shopping centrih z vsemi izdelki, ki naj bi jih baje nehali prodajati zaradi sankcij.
Se en razlog za skepticizem je pa to, da se ze eno leto vsi derejo, kako bodo Rusijo vojasko sesuli pa se je zal izkazalo, da je Rusija edina, ki je sposobna 24 ur na dan proizvajati orozje, strelivo in vojaska vozila, med tem ko Evropa in Amerika tega preprosto ne moreta, ker vse to proizvajajo privatna podjetja, ki jih zmaga ne zanima. Zanimajo jih zgolj dolgorocne pogodbe, ki jih ne ZDA ne EU ne moreta podpisati brez konkretnih pogajanj, kjer bi se potem morali zavezati za MILIJARDE, ki bodo sle v tako proizvodnjo za bogve koliko LET. In tukaj preprosto ni politikov, ki bi si upali prevzeti krivdo za take "pufe". Ze tako gre pol evrope na noge vsakic, ko nekdo poskusa dvigniti stroske za NATO clanstvo. Zelezarska in orozarska industrija v Rusiji pa je dejansko pod drzavnim okriljem, dobijo komando in delajo, tako da ta nas zahodni pogled, kjer smo na vsako zadevo prisiljeni gledati z vidika tekocih sredstev...tam doli ocitno ni tak velik problem, kot nam ga poskusajo prikazati in vec kot ocitno jim ze zmanjkuje izgovorov in zgodbic za tako porazne rezultate, kljub milijonov pomoci Ukrajini, ki smo jih vec kot ocitno zmetali v tri krasne.


No če se gremo kapitalizem in razvoj, je to da delajo orožje privat firme in da država vlaga v razvoj pač balzam za ekonomijo. Če ti pa nekdo narečo, da moraš delati in da je cena omejena, tako kot se diktatorju zazdi, pač ne more biti OK. To smo lahko videli iz razvoja diktatorskih držav, ko ljudje naenkrat niso imeli niti centa, ki bi bil kaj vreden v tujini.

Ljudje morajo tudi prenehati primerjati Moskvo z ostalo Rusijo, mogoče ST. Petersburg še, potem pa pade vse za stopničko nižje ali dve ali tri. Moskva ima 13 miljonov ljudi, ostalih je 144 miljonov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

bbbbbb2015 ::

Looooooka je izjavil:

kow je izjavil:

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Vprasanje je ce so zahodne ocene njihove ekonomije sploh se relevantne. Pozabljamo, da so ze vzpostavili vporedni sistem in da sankcije preko SWIFTa nanje prakticno nimajo vec vpliva. Ce so vso menjavo z zahodom dejansko uspesno zamenjali z drugimi drzavami(BRICS) in furajo vse preko Kitajske valute, potem je to dejansko irelevantno, konec koncev njihova valuta nikoli ni bila ne vem kako vredna pa lahko se zmeraj gledamo posnetke Rusov, ki gladko zapravljajo po shopping centrih z vsemi izdelki, ki naj bi jih baje nehali prodajati zaradi sankcij.
Se en razlog za skepticizem je pa to, da se ze eno leto vsi derejo, kako bodo Rusijo vojasko sesuli pa se je zal izkazalo, da je Rusija edina, ki je sposobna 24 ur na dan proizvajati orozje, strelivo in vojaska vozila, med tem ko Evropa in Amerika tega preprosto ne moreta, ker vse to proizvajajo privatna podjetja, ki jih zmaga ne zanima. Zanimajo jih zgolj dolgorocne pogodbe, ki jih ne ZDA ne EU ne moreta podpisati brez konkretnih pogajanj, kjer bi se potem morali zavezati za MILIJARDE, ki bodo sle v tako proizvodnjo za bogve koliko LET. In tukaj preprosto ni politikov, ki bi si upali prevzeti krivdo za take "pufe". Ze tako gre pol evrope na noge vsakic, ko nekdo poskusa dvigniti stroske za NATO clanstvo. Zelezarska in orozarska industrija v Rusiji pa je dejansko pod drzavnim okriljem, dobijo komando in delajo, tako da ta nas zahodni pogled, kjer smo na vsako zadevo prisiljeni gledati z vidika tekocih sredstev...tam doli ocitno ni tak velik problem, kot nam ga poskusajo prikazati in vec kot ocitno jim ze zmanjkuje izgovorov in zgodbic za tako porazne rezultate, kljub milijonov pomoci Ukrajini, ki smo jih vec kot ocitno zmetali v tri krasne.


Zgodovina je že pokazala, da so ZDA proizvajale orožje veliko bolj učinkovito, ceneje in bolj masovno v t.i. prosti ekonomiji. Medtem ko SZ pa tudi Rusija - če bi to bilo res, kar si rekel, bi sedaj Rusi rolali 4000 T-14 Armata tankov. Pa jih ne. Pa tudi T-90 ne rolajo. Niti T-80 ne. Niti T-72 ne. T-64 so privlekli iz "skladišč" pod milim nebom. Saj so posnetki. Kante so rjave, edino motorje, zgleda imajo nove. Še topovske cevi imajo rjave. T-54/55 so privlekli, to je konkretno star hardver, niti Leopard 1 tanka ne uniči.

Nič od tega ni res, kar nakladaš.

blay44 ::

Glede na to, da niti dolgov več ne odplačujejo nima smisla
razpravljati o rublju.
Se je pa tale blitzkreig dotaknil že preveč Rusov.
Po moje bo prišlo med poletjem do umika. Saj niso tok nori,
do bodo čisto vse zahodili. Vsaj mislim tako?
https://russianfield.com/12volna

fur80 ::

No sedaj je že 1EUR = 94.4109

V kratkem lahko pričakujemo čez urco ali dve injekcijo in bo padlo na 91. ;) Nato pa jovo na novo gor.

Finta je, da sem poslušal dopisnico iz Moskve, kjer so cene vezali na $$$ in potem so prikazane v trgovinah v rubljih in za povprečnega Moskovčana cena stalno raste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Utk ::

To smo lahko videli iz razvoja diktatorskih držav, ko ljudje naenkrat niso imeli niti centa, ki bi bil kaj vreden v tujini.

Pa ne samo to, tudi država nima v resnici nič od tistega orožja v katerga tolk vlaga. Ima lahko kupe orožja, ampak je ničvredno.

Lesoto ::

Looooooka je izjavil:

kow je izjavil:

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Vprasanje je ce so zahodne ocene njihove ekonomije sploh se relevantne. Pozabljamo, da so ze vzpostavili vporedni sistem in da sankcije preko SWIFTa nanje prakticno nimajo vec vpliva. Ce so vso menjavo z zahodom dejansko uspesno zamenjali z drugimi drzavami(BRICS) in furajo vse preko Kitajske valute, potem je to dejansko irelevantno, konec koncev njihova valuta nikoli ni bila ne vem kako vredna pa lahko se zmeraj gledamo posnetke Rusov, ki gladko zapravljajo po shopping centrih z vsemi izdelki, ki naj bi jih baje nehali prodajati zaradi sankcij.
Se en razlog za skepticizem je pa to, da se ze eno leto vsi derejo, kako bodo Rusijo vojasko sesuli pa se je zal izkazalo, da je Rusija edina, ki je sposobna 24 ur na dan proizvajati orozje, strelivo in vojaska vozila, med tem ko Evropa in Amerika tega preprosto ne moreta, ker vse to proizvajajo privatna podjetja, ki jih zmaga ne zanima. Zanimajo jih zgolj dolgorocne pogodbe, ki jih ne ZDA ne EU ne moreta podpisati brez konkretnih pogajanj, kjer bi se potem morali zavezati za MILIJARDE, ki bodo sle v tako proizvodnjo za bogve koliko LET. In tukaj preprosto ni politikov, ki bi si upali prevzeti krivdo za take "pufe". Ze tako gre pol evrope na noge vsakic, ko nekdo poskusa dvigniti stroske za NATO clanstvo. Zelezarska in orozarska industrija v Rusiji pa je dejansko pod drzavnim okriljem, dobijo komando in delajo, tako da ta nas zahodni pogled, kjer smo na vsako zadevo prisiljeni gledati z vidika tekocih sredstev...tam doli ocitno ni tak velik problem, kot nam ga poskusajo prikazati in vec kot ocitno jim ze zmanjkuje izgovorov in zgodbic za tako porazne rezultate, kljub milijonov pomoci Ukrajini, ki smo jih vec kot ocitno zmetali v tri krasne.


A to žereš kakšne divje gobe al kaj?
Ja čudn da si niso kar sami dali sankcij leta nazaj glede na to, kako nakladaš, da jim gre dobro. 50 miljard USD deficita imajo v prvih petih mesecih, pa xy mrtvin in ranjenih.

Pac-Man ::

trenutno zgleda precej skuliran moderator, odgovarjam na @14:51, poskusimo z malo bolj drzno repliko

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Ob tem z uničevanjem ruskih knjig prepovdovanjem ruskega jezika in nasploh z zatiranjem ruske kulture več kot le izražajo namere etnocida in kulturocida.

Areh je par dni nazaj za TV Dnevnik v Zaporožju naredil vox pop o državnem udaru v Rusiji:

https://365.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174...

Obe ženski govorita Rusko, 1. moški pa malo preveč momlja, da bi lahko določil jezik. Vseeno tebi in somišljenikom že 8 let dovolijo, da praktično vsak dan lažete o kulturnem genocidu nad Rusi. Kdo je tu nor?
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Lesoto ::

A si res toliko nesposoben, da bi napisal poste, ki so ti jih moderatorji zbrisali, in jih poslal k odgovornemu na RTVSLO ter javno zahteval obrazložitev, zakaj so bili brisani?

Poleg tega je veliko objavljenih komentarjev tam v nasprotju s pravili.
A si res toliko nesposoben, da bi nekaj teh komentarjev dal v dopis in odgovorne vprašal, zakaj so bili ti komentarji objavljeni??

Pismu, ampak si pa tud...

Sheteentz ::

Evo kontakti:
https://www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo/multi...

Struktura emailov je ime.priimek@rtvslo.si, npr: anze.ancimer@rtvslo.si, ali igor.pirkovic@rtvslo.si.

Pac-Man ::

Lesoto je izjavil:


Nimam nobene želje dobit v RL kakega pacienta na grbo.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

damirj79 ::

Looooooka je izjavil:

kow je izjavil:

Putinu gre zadnje case ekonomija izvrstno. BDP na prebivalca verjetno ze pod 10k dolarjev. Rus je ze tako izredno poceni, da so prakticno vsi zaposleni. Pricakujem, da jih bodo vlekli iz penzij ter jih posadili v tovarne municij.

Vprasanje je ce so zahodne ocene njihove ekonomije sploh se relevantne. Pozabljamo, da so ze vzpostavili vporedni sistem in da sankcije preko SWIFTa nanje prakticno nimajo vec vpliva. Ce so vso menjavo z zahodom dejansko uspesno zamenjali z drugimi drzavami(BRICS) in furajo vse preko Kitajske valute, potem je to dejansko irelevantno, konec koncev njihova valuta nikoli ni bila ne vem kako vredna pa lahko se zmeraj gledamo posnetke Rusov, ki gladko zapravljajo po shopping centrih z vsemi izdelki, ki naj bi jih baje nehali prodajati zaradi sankcij.
Se en razlog za skepticizem je pa to, da se ze eno leto vsi derejo, kako bodo Rusijo vojasko sesuli pa se je zal izkazalo, da je Rusija edina, ki je sposobna 24 ur na dan proizvajati orozje, strelivo in vojaska vozila, med tem ko Evropa in Amerika tega preprosto ne moreta, ker vse to proizvajajo privatna podjetja, ki jih zmaga ne zanima. Zanimajo jih zgolj dolgorocne pogodbe, ki jih ne ZDA ne EU ne moreta podpisati brez konkretnih pogajanj, kjer bi se potem morali zavezati za MILIJARDE, ki bodo sle v tako proizvodnjo za bogve koliko LET. In tukaj preprosto ni politikov, ki bi si upali prevzeti krivdo za take "pufe". Ze tako gre pol evrope na noge vsakic, ko nekdo poskusa dvigniti stroske za NATO clanstvo. Zelezarska in orozarska industrija v Rusiji pa je dejansko pod drzavnim okriljem, dobijo komando in delajo, tako da ta nas zahodni pogled, kjer smo na vsako zadevo prisiljeni gledati z vidika tekocih sredstev...tam doli ocitno ni tak velik problem, kot nam ga poskusajo prikazati in vec kot ocitno jim ze zmanjkuje izgovorov in zgodbic za tako porazne rezultate, kljub milijonov pomoci Ukrajini, ki smo jih vec kot ocitno zmetali v tri krasne.


Kup bedarij. Rusija je dokazala da ne zmore 24ur na dan štancat vojaške opreme, zato pa hodijo ven s tanki starimi 60 let in s topovi iz bark.

Poleg tega tudi ni res da v šoping centrih najdeš usega in so polne trgovine izdelkov in kupcev. Imaš če ne drugje na youtubeu posnetke kako izgleda v RL in to v Moskvi, kaj šele kje v sibiriji

scythe ::

Lonsarg je izjavil:

. Ampak konec koncev lahko se odločijo 100 miljard zlata odprodat in spremenit v rublje, pol bo valuta stabilna ja, sam pol bodo brez teh 100 miljard, tak da something gives something goes :)



So že prodali nekaj zlata letos, februarja letos so prodali približno 4 tone zlata iz ruskega nacionalnega sklada, denar so porabili za delno zakrpanje luknje v proračunu za mesec januar 2023. Koliko je pa 4t zlata vredno, pa naj drugi povedo.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
««
457 / 827
»»