» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
195 / 833
»»

GandalfWhite ::

Po takem tolmačenju nihče ni nikoli začel vojne.

Tole zgoraj si pa resno zabluzil.

GandalfWhite ::

Po teh vatlih američani niso napadli afganistana. Samo v široki koaliciji so odgovorili na zavrnitev talibanov po izročitvi Osame.

bbbbbb2015 ::

GandalfWhite je izjavil:

Po takem tolmačenju nihče ni nikoli začel vojne.

Tole zgoraj si pa resno zabluzil.


Ne verjamem. Sem šel natanko gledat nekaj konfliktov. Rusija je vedno igrala na karto neskončnih resursov.

Donbas je lep primer. Kijev je dejansko sprejel neke ukrepe, ki so bili v škodo Donbasu. Rusi so potihoma podprli Donbasovce, ki so masakrirali Ukrajinske uradnike. Ukrajina je odgovorila, Rusija pa tudi.

Gre za finočo spopada.

Ni dvoma o tem, da za vojno v Ukrajini je stala Rusija od samega začetka. Samo eno je odprti napad, drugo pa, da forsiraš druge, da se tepejo za tvoje interese. Za Rusijo so se začeli prvi tepsti Donbasovci.

Nenazadnje, Američani delajo enako, če ne še bolj zvito.

Ni pa Rusija miroljubna babuška. Je kar bully.

GandalfWhite ::

To je bikov kakec. Napad je napad.

Ko z vojsko vkorakaš čez meje druge države si napadalec vse ostalo je sprenevedanje.

In Rusi so vkorakali čez mejo Ukrajine. Pa ne samo Ukrajine.

Zgodovina sprememb…

LightBit ::

GandalfWhite je izjavil:

Ko z vojsko vkorakaš čez meje druge države si napadalec vse ostalo je sprenevedanje.

Oni so premaknili mejo preden so vkorakali teritorij ko jih je samostojna država prosila za pomoč.
Ukrajinci so okupatorji. ;((

Invictus ::

Potem obsodi še ZDA za napade na

- Korejo
- Kubo
- Vietnam
- Irak
- Libijo
- Sirijo
- Afganistan

Pa so to samo večji konflikti, kaj šele milijavžent drobnih konfliktoiv, ki se večinoma dogajajo po Afriki in o njih ne zvemo nič.

Uporabi iste vatle kot za Rusijo, pa bo. Nič lažjega, bi rekel Melhijad...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

GandalfWhite ::

Na srečo so vsako rundo manjši.

Ruski imperij - SZ - ruska federacija.

Še par iteracij pa bo gmah pred njimi.

Invictus je izjavil:

Potem obsodi še ZDA za napade na

- Korejo
- Kubo
- Vietnam
- Irak
- Libijo
- Sirijo
- Afganistan

Pa so to samo večji konflikti, kaj šele milijavžent drobnih konfliktoiv, ki se večinoma dogajajo po Afriki in o njih ne zvemo nič.

Uporabi iste vatle kot za Rusijo, pa bo. Nič lažjega, bi rekel Melhijad...


Vse obsojam. Sedaj pa prosim nehaj z whataboutizmi. Lahko pa za vsak konflikt odpreš namesnko temo pa bomo tam kurcali krivce.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Zanimivo je brati te prispevke iz februarja, pred 24. 2. 2022 na RTV! :D
17. februar 2022
Moskva je danes objavila dve napovedi, da se bodo ruske sile po končanih vajah vrnile v oporišča. "To je proces, ki bo trajal nekaj časa," je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dimitrij Peskov. "Obrambno ministrstvo je sporočilo, da se nekatere faze vaj končujejo in da se določene enote vračajo v stalna oporišča," je še dejal Peskov. Dodal je, da se sile "ne morejo kar tako dvigniti v zrak in odleteti" in da ima obrambno ministrstvo glede umikanja "določen urnik".

Voditelji Nata, ZDA in zahodnih zaveznic so medtem izrazili dvom o opaznem umikanju ruskih enot, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pa je dejal, da naj po njegovem mnenju sploh ne bi šlo za umik, temveč se ruske vojaške sile zgolj premikajo.
Na Slovaškem se začenjajo vaje Nata

Pred načrtovano obsežno vojaško vajo zveze Nato so na Slovaško prispeli prvi ameriški vojaki. Prvi konvoj s približno 200 vojaki je na Slovaško v noči na četrtek prispel iz Nemčije. Slovaško obrambno ministrstvo trdi, da prihod ameriških vojakov ni povezan z ukrajinsko krizo. Vojaki naj bi sodelovali v obsežni vaji, ki so jo pripravljali skoraj dve leti. Vojaška vaja, na kateri bo sodelovalo približno 3000 vojakov in 1000 kosov vojaške tehnike, kot so različni tipi vojaških vozil, bo potekala od 1. do 14. marca.

Zahodne države so Rusijo obtožile, da je na mejo z Ukrajino razporedila več kot 100.000 vojakov, in opozorile na uničujoče sankcije, če bo Moskva zaostrila tamkajšnji separatistični spor.

Kremelj medtem zanika, da bi načrtoval invazijo, in pravi, da gre zgolj za vojaške vaje. Prav tako so v Rusiji kritizirali zahodne uradnike in medije, ker komentirajo, kako Rusija premika svojo vojsko na svojem ozemlju.


https://www.rtvslo.si/svet/evropa/biden...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

bbbbbb2015 ::

GandalfWhite je izjavil:

Na srečo so vsako rundo manjši.

Ruski imperij - SZ - ruska federacija.

Še par iteracij pa bo gmah pred njimi.


Tako je. In to jim ne paše.

Rusi poskušajo uporabiti model iz leta 1700. Koalicija proti enemu. Težava te vojne je samo, da je v koaliciji Ukrajine EU, Evropa in Amerika.

Ahahah, Rusi nimajo koalicije. Belorusija *ni* v koaliciji. Pač izdali so Ukrajince, samo ne tepejo se z Ukrajinci.

Putin:
a) pravi, nič ne de, imamo resurse
b) čas je na naši strani

Osebno mislim, da se je ubitačno zajebal. Zdaj so resursi Rusije proti resursom Zahoda. Čas se Putinu izteka.

TezkoDihanje ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Donbas je lep primer. Kijev je dejansko sprejel neke ukrepe, ki so bili v škodo Donbasu. Rusi so potihoma podprli Donbasovce, ki so masakrirali Ukrajinske uradnike. Ukrajina je odgovorila, Rusija pa tudi..


t.i. Donbasovci so bili kar lepo ruski vojaki iz Rusije.

pangro ::

redtech je izjavil:

@pangro ne... si me spomnil :)

Rad pogledam to temo:
21 OKT
"There are no big buyers" - Ukrainian government struggles to sell bonds, says deputy managing director of Dragon Capital

Ultimately, Ukraine lacks big investors in its primary market, with its Eurobond market closed and no real demand for short-term local bonds (OVDPs) as the Ministry of Finance "doesn't want to increase yields significantly"

"There are no big buyers. Banks prefer to stay away from it, and the Ministry of Finance can't even refinance local government bonds that they used to place a year or two years ago,"

He notes that technology has made it much easier to purchase bonds, with citizens simply buying them over their phones or computers. However, most of the money raised goes towards Ukraine's military rather than supporting the economy.

Luštna aplikacija obstaja:
https://bond.ua/en#quote

Po vseh mednarodnih pobudah zahoda, kot naprimer:
Canada disburses $500 million loan to Ukraine from Ukraine Sovereignty Bond proceeds
in seveda EU, USA so seveda dobili malo likvidnosti.

Če bi imeli long term 30Y obveznice, je tole mogoče dober risk:reward ratio.
Nevarnost default-a obstaja, ker nekaj so že zamrznili..., da so se izognili temu!

Pri teh kratkoročnih obveznicah pa te pri dospetju pričaka -80%, zato je tveganje še za banke preveliko, za davkoplačevalski denar seveda ne ;)
https://cbonds.com/bonds/175917/

Ekonomski fundamenti so na strani RU, drugače more biti (samo na želje politikov). UA ima ušesa nad vodo, RU je obula škornje.
UA bo na koncu zmagala ne skrbeti...




Ja prvič sem omenil ko so šle iz 260% na 130% zdaj so pa na okoli 60% za enoletne , seveda še vedno ogromno, take obresti so značilne za banana drzave pa seveda za drzave za katere se rusija odloči da jih bo uničila. no saj zna tudi rusija priti na ta nivo neka interna trgovanja z ruskimi naj bi bila še vedno aktualna bomo videli kako se bo razvijalo naprej za bananistan rusistan za začetek bo verjetno rubelj šel v kurac, deviznih rezerv bo slej ko prej zmanjkalo oz so zaradi sankcij neuporabne.

mackilla ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Alfonso je izjavil:

Ruska vrhuška laže že tako noro da tole izgleda kot parodija:

https://twitter.com/wartranslated/statu...



Moraš biti zelo precizen z zgodovino. Kladivce za risalne žebljičke je pregrobo, rabiš skalpel in rostfrei kirurške škarje. Rusi imajo glede tega kar prav.

Rusi niso nikoli nikogar napadali prvi. Ne Napoleona, ne Švedske, ne Litvancev. Tudi Čečenov niso napadli prvi. Prva Čečenska vkjna se je začela tako, da so Čečeni masakrirali ruske uradnike, jih vse nagnali, razglasil ineopdvisnost - nakar je Jelcin poslal prvo intervencijo v Čečenijo. Rusi so prvo vojno izgubili, se umaknili, podpisali premirje. Potem so si zalizali rane, reorganizirali FSB, marince in udarili drugič. Tokrat pa tako, da so Grozni podrli do tal. V ruševine pa so metali štiri ročne bombe naenkrat, ter pobili vse. Ni važno, Čečen, ne-Čečen, vojak, civilist, vse.

Stvar je taka, da ko so Švedi harali po severu (in trošili resurse) so med drugim udarili po delu Rusije. Malo si poglej vezano zgodovino severa Evrope.
Peter Veliki je potem šel v koalicijo, ter je napovedal vojno Švedskemu imperiju.

Potem so se šli 21 letno vojno:
Great Northern War @ Wikipedia

kjer je Peter Veliki hudo izgubil - vendar - so vmes ostali tolkli Švede in Peter Veliki si je opomogel, obnovil vojsko, udaril nazaj. Bitka okrog ozemlja, kjer je St. Petersburg, je bila dejansko vojna izčrpavanja. Švedi so bili poraženi, Rusi so zmagali, ampak čisto zato, ker so na koncu spravili več vojakov /uro na bojišče, kot Švedi.

Menim, da Putin dela enako. Oziroma vsaj vzor si je vzel.

Glede tega, kdo pa je kdaj *začel* vojno, to pa je treba Rusom dati prav. Vojni *nikoli* niso začeli oni, vedno so šli (če se je dalo) v široko koalicijo, nikoli niso bili ad-acta vojaško superiorni, tudui v 2. sv. vojni ne.

Preden me boste začeli najedati, da je Rusija napadla Poljsko med 2. sv.v., si dajte malo pogledati širši kontekst:
Polish%E2%80%93Soviet War @ Wikipedia

Poljaki so napadali vse, kar se je dalo, pred tem. Da je Stalin šel v koalicijo s Hitlerjem, je bila neka replika modela Petra Velikega. Zdaj pravim, če lahko repliciraš model iz leta 1700 ali 1941, ne vem.

Malce nabijaš. Tehnično gledano so Rusi napadli Napoleona prvi,ker so sodelovali v dveh koalicijah proti Franciji pred Napoleonovo invazijo. Seveda so prvi napadli tudi Finsko in Afganistan pa verjetno bi se našlo še kaj.

bbbbbb2015 ::

TezkoDihanje je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Donbas je lep primer. Kijev je dejansko sprejel neke ukrepe, ki so bili v škodo Donbasu. Rusi so potihoma podprli Donbasovce, ki so masakrirali Ukrajinske uradnike. Ukrajina je odgovorila, Rusija pa tudi..


t.i. Donbasovci so bili kar lepo ruski vojaki iz Rusije.


Ne, stvari je vseeno potrebno postaviti na pravo mesto.
V Donbasu sta dve milici:
Russian people%27s militias in Ukraine @ Wikipedia

ki so jima izdatno pomagali Rusi. In z opremo in niso se protivili, če je ruski profesionalen vojak šel v Donbas.

Saj sem gledal analize, kjer se je oprema iz ruskih enot v Arktičnem krogu našla v Donbasu in geolociranje vojakov, ki so se slikali v Donbasu.

Poglej to kariero:
Denis Pushilin @ Wikipedia

Od piramidaša, preko propadlega politika brez službe do šefa države. Ha? Si misliš? Tako na uč, bi rekel Lenin 2.0.

Poglej, takole ti bom povedal:
Včasih si ljudje, države, vojske niso povsem krivi za svojo *srečo* sami. Lahko je splet okoliščin, časovno okno, pomoč neznancev.
Za svojo *nesrečo* so si ljudje vedno krivi sami.

Ukrajinci so krivi v toliko, da so nastopali arogantno, niso znali krmariti med Rusijo in EU.

*Mojster*, velemojster krmarjenja med Zahodom in Vzhodom je bil Tovariš Tito. Ne Putin, ne Zelenski mu ne bi mogla niti pimpeka otresati zastojn na pisoarju, tak car je bil Tito zanju.

Zgodovina sprememb…

nejcek74 ::

Pa tudi ona o Švedih je malo tako. Svedi so bili udeleženi kot zavezniki ene od strani v boju za ruski prestol, ter zavezniki v v boju proti Poljskemu cesarstvu (ki ga je vodil nemski knez). Slo je za dinastične boje in zavezništva. Saj ko so Habsburžani "zmagali" v boju s celjskimi grofi in jih absorbirali tudi ni slo za zmago Avstrijcev nad Slovenci :).
Btw. mislim da je bila pred kratkim izdana posebna številka Mladine s precej obsežnim pregledom Ruske zgodovine, ni sicer absolutna enciklopedija, vendar cisto dovolj zanimivo.

Jarno ::

Pozabili ste na vojno Sovjetske Zveze s Finci in Afganistan. Sicer ne gre neposredno za Rusijo ampak se ima Rusija za kar konkretno naslednico SZ.

When Finland refused, the Soviets invaded.
#65W!

GandalfWhite ::

Patrioti pridejo.
Medvedjev bo spet jokal.

bbbbbb2015 ::

Jarno je izjavil:

Pozabili ste na vojno Sovjetske Zveze s Finci in Afganistan. Sicer ne gre neposredno za Rusijo ampak se ima Rusija za kar konkretno naslednico SZ.

When Finland refused, the Soviets invaded.


Isti problem imaš, kot Putin. On začne brati zgodovinske knjige na strani, kot mu paše. V realnosti so bili Finci del imperialne Rusije. Prihod Lenina je dal Fincem osamosvojitev.

Fincem to ni bilo dovolj in so sanjarili o veliki Finski. Napadli so Sovjete 2x:

In 1918 and 1919, Finnish volunteers conducted two unsuccessful military incursions across the Soviet border, the Viena and Aunus expeditions, to annex areas in Karelia that according to the Greater Finland ideology would combine all Finnic peoples into a single state.

Šele POTEM so prišle Sovjetske zahteve po menjavi ozemlja.

Na Finskem sem bil večkrat. Kaj jaz vem, en tak čuden, grandiozen, samozadosten, militanten narod so. Še dobro, da jih tam na severu malce led stiska in da pijejo ko žovne.

Imajo pa dobre puške Tikka:
https://www.tikka.fi/rifles

če smo že pri tem. Pa marsikakšno vojno tehniko imajo dobro.

Zgodovina sprememb…

GandalfWhite ::

Po tvoji logiki bi lahko rekel da so Finci samo odgovorili na to, da jih je Ruski impreij predhodno okupiral.

bbbbbb2015 ::

GandalfWhite je izjavil:

Po tvoji logiki bi lahko rekel da so Finci samo odgovorili na to, da jih je Ruski impreij predhodno okupiral.


No, glej, res potem lezemo v zgodovino ter pridemo do tega, da je Neandertalec #1 (ki piše v ćirilici) usekal Neandertalca #2 po glavi s kamnom (ki je njuhal tobak =finec).

Ahahah, imaš prav. Rusi so začeli prvi.

GandalfWhite ::

Ne bit užaljen. Ti si začel s pisanjem da niso Rusi začeli z napadom na finsko, ker so 20 let finci skakali čez mejo. Pa sem potem dodal da še prej so bili finci že okupirani s strani Rusije.

Tako, da tvoj pogled na to kako Rusi niso nikogar napadli je pač bikov kakec.

Npadli so Fince, napadli so Afganistance, napadli so Poljake...

Sicer pa bolj vesele novice:

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

GandalfWhite je izjavil:

Ne bit užaljen. Ti si začel s pisanjem da niso Rusi začeli z napadom na finsko, ker so 20 let finci skakali čez mejo. Pa sem potem dodal da še prej so bili finci že okupirani s strani Rusije.

Tako, da tvoj pogled na to kako Rusi niso nikogar napadli je pač bikov kakec.

Npadli so Fince, napadli so Afganistance, napadli so Poljake...



Mah ne, nisem užaljen. Daleč od tega. Kar želim povedati je, da marsikateri narod v enem trenutku dobi apetite po grandioznosti.
To so bili in Finci in Nemci in Madžari in Srbi in Albanci.

In tudi Poljaki. Malo si poglej zgodovino Poljske.

Rusi so vedno sklepali vojaške koalicije, delovali po mizo. Vojaško se tipično niso izkazali. So pa zmago vedno dosegli z neke vrste izčrpavanjem. Verjamem, da jo tudi sedaj hočejo doseči na ta način.

Invictus ::

Pa ravno Finsko ste dali za primer, ki je bila včasih del ruskega imperija.

Sicer ne vem zakaj so jim Rusi dovolili neodvisnost, ampak glede na to, da so precejšnji čudaki, jih najbrž niso hoteli zraven.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mackilla ::

bbbbbb2015 je izjavil:

GandalfWhite je izjavil:

Ne bit užaljen. Ti si začel s pisanjem da niso Rusi začeli z napadom na finsko, ker so 20 let finci skakali čez mejo. Pa sem potem dodal da še prej so bili finci že okupirani s strani Rusije.

Tako, da tvoj pogled na to kako Rusi niso nikogar napadli je pač bikov kakec.

Npadli so Fince, napadli so Afganistance, napadli so Poljake...



Mah ne, nisem užaljen. Daleč od tega. Kar želim povedati je, da marsikateri narod v enem trenutku dobi apetite po grandioznosti.
To so bili in Finci in Nemci in Madžari in Srbi in Albanci.

In tudi Poljaki. Malo si poglej zgodovino Poljske.

Rusi so vedno sklepali vojaške koalicije, delovali po mizo. Vojaško se tipično niso izkazali. So pa zmago vedno dosegli z neke vrste izčrpavanjem. Verjamem, da jo tudi sedaj hočejo doseči na ta način.

No v prvi svetovni vojni se jim račun z izčrpavanjem ni izšel ter seveda merjenje pimpekov z Američani med hladno vojno. Pravzaprav so imeli velikokrat srečo. Na primer,ko je Timurlenk uničil zlato hordo in so potem oni zapolnili vakum.

GandalfWhite ::

bbbbbb2015 je izjavil:

GandalfWhite je izjavil:

Ne bit užaljen. Ti si začel s pisanjem da niso Rusi začeli z napadom na finsko, ker so 20 let finci skakali čez mejo. Pa sem potem dodal da še prej so bili finci že okupirani s strani Rusije.

Tako, da tvoj pogled na to kako Rusi niso nikogar napadli je pač bikov kakec.

Npadli so Fince, napadli so Afganistance, napadli so Poljake...



Mah ne, nisem užaljen. Daleč od tega. Kar želim povedati je, da marsikateri narod v enem trenutku dobi apetite po grandioznosti.
To so bili in Finci in Nemci in Madžari in Srbi in Albanci.

In tudi Poljaki. Malo si poglej zgodovino Poljske.

Rusi so vedno sklepali vojaške koalicije, delovali po mizo. Vojaško se tipično niso izkazali. So pa zmago vedno dosegli z neke vrste izčrpavanjem. Verjamem, da jo tudi sedaj hočejo doseči na ta način.


Ampak to nikakor ne potrjuje izjave, da Rusija ni nikoli napadla nikogar.

Invictus je izjavil:

Pa ravno Finsko ste dali za primer, ki je bila včasih del ruskega imperija.

Sicer ne vem zakaj so jim Rusi dovolili neodvisnost, ampak glede na to, da so precejšnji čudaki, jih najbrž niso hoteli zraven.


Bila je, potem pa niso več hoteli biti.
Tudi Ukrajinci nočejo bit več z Rusi.

Isto Poljaki in še marsikdo. Mogoče je problem tudi v Rusih ?

Zgodovina sprememb…

mackilla ::

Invictus je izjavil:

Pa ravno Finsko ste dali za primer, ki je bila včasih del ruskega imperija.

Sicer ne vem zakaj so jim Rusi dovolili neodvisnost, ampak glede na to, da so precejšnji čudaki, jih najbrž niso hoteli zraven.

Rusi so dovolili finsko neodvisnost v isti meri kot je Avstro-Ogrski imperij dovolil neodvisnost Slovanov,ki so bili pod njimi. Se pravi niso imeli druge izbire. A ti misliš,da so Srbi dovolili neodvisnost Hrvatov in Slovencev?

GandalfWhite ::

mackilla je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

GandalfWhite je izjavil:

Ne bit užaljen. Ti si začel s pisanjem da niso Rusi začeli z napadom na finsko, ker so 20 let finci skakali čez mejo. Pa sem potem dodal da še prej so bili finci že okupirani s strani Rusije.

Tako, da tvoj pogled na to kako Rusi niso nikogar napadli je pač bikov kakec.

Npadli so Fince, napadli so Afganistance, napadli so Poljake...



Mah ne, nisem užaljen. Daleč od tega. Kar želim povedati je, da marsikateri narod v enem trenutku dobi apetite po grandioznosti.
To so bili in Finci in Nemci in Madžari in Srbi in Albanci.

In tudi Poljaki. Malo si poglej zgodovino Poljske.

Rusi so vedno sklepali vojaške koalicije, delovali po mizo. Vojaško se tipično niso izkazali. So pa zmago vedno dosegli z neke vrste izčrpavanjem. Verjamem, da jo tudi sedaj hočejo doseči na ta način.

No v prvi svetovni vojni se jim račun z izčrpavanjem ni izšel ter seveda merjenje pimpekov z Američani med hladno vojno. Pravzaprav so imeli velikokrat srečo. Na primer,ko je Timurlenk uničil zlato hordo in so potem oni zapolnili vakum.


Če bo vse prav, se jim bo zgodil Afganistan 2.0.

Po prvem je razpadla SZ.

Po drugem bo razpadla RF.

GandalfWhite ::

Potem pa bo 30 let spet mir. Nekako takole:

Fritz ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Imajo pa dobre puške Tikka:
https://www.tikka.fi/rifles

če smo že pri tem. Pa marsikakšno vojno tehniko imajo dobro.

Si lastim Tikko T3x CTR in ni slaba vendar je Tikka le budget varianta Sako-ja, ki pa je res pojem dobre (in drage) puške. Veliko finskih podjetij, tudi Nokia, izvira iz nekdanjih državnih podjetij s področja obrambe.

Kar se tiče Orbana, si izpustil pomemben del. Nimajo Orbana tako radi ker je desničar temveč zato, ker so zahodne korporacije, ki so kupovale madžarsko infrastrukturo po padcu železne zavese, Madžare ropale in izkoriščale po dolgem in počez. Orban je temu naredil konec, tuje korporacije je maksimalno omejil, izgnal je vse protimadžarske skupine in interese (Soroš) in Madžarom povrnil samozavest, madžarski državi pa politično in gospodarsko moč. Čeprav to počne avtoritarno in s krogom njemu privrženih oligarhov, ima med Madžari veliko podporo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mackilla ::

Fritz je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:


Imajo pa dobre puške Tikka:
https://www.tikka.fi/rifles

če smo že pri tem. Pa marsikakšno vojno tehniko imajo dobro.

Si lastim Tikko T3x CTR in ni slaba vendar je Tikka le budget varianta Sako-ja, ki pa je res pojem dobre (in drage) puške. Veliko finskih podjetij, tudi Nokia, izvira iz nekdanjih državnih podjetij s področja obrambe.

Kar se tiče Orbana, si izpustil pomemben del. Nimajo Orbana tako radi ker je desničar temveč zato, ker so zahodne korporacije, ki so kupovale madžarsko infrastrukturo po padcu železne zavese, Madžare ropale in izkoriščale po dolgem in počez. Orban je temu naredil konec, tuje korporacije je maksimalno omejil, izgnal je vse protimadžarske skupine in interese (Soroš) in Madžarom povrnil samozavest, madžarski državi pa politično in gospodarsko moč. Čeprav to počne avtoritarno in s krogom njemu privrženih oligarhov, ima med Madžari veliko podporo.

Omejil je tuje korporacije in nastavil svoje podrepnike. Madžari so pa dobili najvišjo inflacijo v Evropi in konstantno jamranje. Nimaš kaj tip je sposoben.

inzenir1337 ::

Manjša opozorilna taktična nukica bi lahko prinesla konec vojne brez večjega števila žrtev. Recimo da pokne nad Kijevom v luftu in samo popokajo okna in se podrejo starejše stavbe. To je čisto dovolj za kapitulacijo po mojem mnenju. In potem dobi Rusija polovico Ukrajine in svet mirno živi naprej.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

T.i. ropanje in izkoriščanje sta kar huda pojma. Tujci so ravnali v skladu z madžarsko zakonodajo in ko so si Madžari opomogli, se je zakonodaja spremenila.
Je pa res, da je praktično potreben nacionalni konsenz, navit kapitalizem, razdajanje države in diktatorček, da si opomoreš od prejšnje pameti.
#65W!

TezkoDihanje ::

inzenir1337 je izjavil:

Manjša opozorilna taktična nukica bi lahko prinesla konec vojne brez večjega števila žrtev. Recimo da pokne nad Kijevom v luftu in samo popokajo okna in se podrejo starejše stavbe. To je čisto dovolj za kapitulacijo po mojem mnenju.




In potem dobi Rusija polovico Ukrajine in svet mirno živi naprej.

brez skrbi, da ne

T440 ::

inzenir1337 je izjavil:

Manjša opozorilna taktična nukica bi lahko prinesla konec vojne brez večjega števila žrtev. Recimo da pokne nad Kijevom v luftu in samo popokajo okna in se podrejo starejše stavbe. To je čisto dovolj za kapitulacijo po mojem mnenju. In potem dobi Rusija polovico Ukrajine in svet mirno živi naprej.

Hm, ne.
V tem primeru Rusija ne dobi polovico Ukrajine, pač pa Rusija dobi instantno:
- v celoti potopljeno črnomorsko floto
- v celoti zbombardirana in uničena vsa vojaška letališča blizu Ukrajinske meje
- pade takoj cel kup pomembne infrastrukture s Krimskim mostom vred in popolna nezmožnost oskrbovanja ruske vojske na Ukrajinskih tleh.

Če bi se potem še vedno poskušalo še s kako dodatno taktično nukico, se pa odprejo vrata pekla na stežaj.

Zmajc ::

Še najhujši desničarji tipa Strelkov so proti uporabi jedrskega orožha v Ukrajini, saj je njim cilj kolonizacija tega ozemlja ne uničenje pogojev za življenje tam.

Zavedajo se da to nebi spremenilo čisto ničesar. Rusi lahko Ukrajini popolnoma uničijo vse proizvodne kapacitete pa to ne bo spremenili ničesar dokler Ukrajina orožje dobiva in servisira v tujini.

Če bi letele nukice bi bilo to smiselno samo proti ZDA in Angliji vse ostalo je brezveze. Tega pa Putin ne bo NIKOLI naredil.

bbbbbb2015 ::

Fritz je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:


Imajo pa dobre puške Tikka:
https://www.tikka.fi/rifles

če smo že pri tem. Pa marsikakšno vojno tehniko imajo dobro.

Si lastim Tikko T3x CTR in ni slaba vendar je Tikka le budget varianta Sako-ja, ki pa je res pojem dobre (in drage) puške. Veliko finskih podjetij, tudi Nokia, izvira iz nekdanjih državnih podjetij s področja obrambe.


Sako so luskuz. Vabili so me na nek lov na lose (to je tam normalno), nisem hotel iti, ker pač ne vem - uni njihovi komarji so velikosti vrabca. Vsi so imeli Tikke, z lova so prišli ko pujsi z najljubšega blata. Si ne predstavljam, da bi Sako puške vlačili po tistem njihovem nizkem rastju, ko ni ne drevo, ne trava, blatni pa vsi do ušes. Pol pa smo šli v savno. Pol pa večerja, pa so se ga Finci nažrli. Pili so vodko ko žovne. Naš gostitelj pa je še njuhal tobak. Nabaše si tobak za dlesni, govori nerazločno. Malo zaradi vodke, malo zaradi tobaka. Reži se na koncu že čisto zadet od vsega. Barvo zob ima ko barvo orehovih desk.

To si tam mesec dni, to te vrag vzame od vsega.

Zgodovina sprememb…

Zmajc ::

Realnost te vojne je da Ukrajincem noben ne bo pustil hitre zmage. Na žalost.

Američanom ni samo cilj da je Rusija poražena, v enaki meri jih je cilj da Rusi iztrošijo svoja skladišča opreme iz SZ ter izgubijo malsimalno število vojaško sposobne populacije. Naslednjih 100 let ne bo boljše priložnosti za to in sploh jim ni treba iti v vojno z Rusi.

Samo tako bodo v regiji na srednji rok mir. Hiter mir, kjer rusom ostane večje število vojaške opreme bo samo vodil v naslednjo vojno.

Invictus ::

T440 je izjavil:

inzenir1337 je izjavil:

Manjša opozorilna taktična nukica bi lahko prinesla konec vojne brez večjega števila žrtev. Recimo da pokne nad Kijevom v luftu in samo popokajo okna in se podrejo starejše stavbe. To je čisto dovolj za kapitulacijo po mojem mnenju. In potem dobi Rusija polovico Ukrajine in svet mirno živi naprej.

Hm, ne.
V tem primeru Rusija ne dobi polovico Ukrajine, pač pa Rusija dobi instantno:
- v celoti potopljeno črnomorsko floto
- v celoti zbombardirana in uničena vsa vojaška letališča blizu Ukrajinske meje
- pade takoj cel kup pomembne infrastrukture s Krimskim mostom vred in popolna nezmožnost oskrbovanja ruske vojske na Ukrajinskih tleh.

Če bi se potem še vedno poskušalo še s kako dodatno taktično nukico, se pa odprejo vrata pekla na stežaj.

Ma niti ne.

Zahod je prevelika pi*ka, da bi si upal kaj narediti.

V interesu zahoda je ćim daljša vojna v Ukrajini, ker se bodo znebili stare šare, in lahko ponovno zalaufali proizvodnjo orožja (ruska nevarnost) ter pretočili preko vojaških izdatkov davkoplačevalski denar v zasebne roke.

kaj pa misliš, da se dogaja. Enako kot s korono...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tidule ::

Fritz je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:


Imajo pa dobre puške Tikka:
https://www.tikka.fi/rifles

če smo že pri tem. Pa marsikakšno vojno tehniko imajo dobro.

Si lastim Tikko T3x CTR in ni slaba vendar je Tikka le budget varianta Sako-ja, ki pa je res pojem dobre (in drage) puške. Veliko finskih podjetij, tudi Nokia, izvira iz nekdanjih državnih podjetij s področja obrambe.

Kar se tiče Orbana, si izpustil pomemben del. Nimajo Orbana tako radi ker je desničar temveč zato, ker so zahodne korporacije, ki so kupovale madžarsko infrastrukturo po padcu železne zavese, Madžare ropale in izkoriščale po dolgem in počez. Orban je temu naredil konec, tuje korporacije je maksimalno omejil, izgnal je vse protimadžarske skupine in interese (Soroš) in Madžarom povrnil samozavest, madžarski državi pa politično in gospodarsko moč. Čeprav to počne avtoritarno in s krogom njemu privrženih oligarhov, ima med Madžari veliko podporo.

V tej pravljici manjka se dejstvo, da je orban to delal s tujim kurcem (kohezijska sredstva) in zdaj ga hudicevo pece, ker ga stiskajo za jajca. Kljub vsem izjemam pri dobavi rusije ima Madzarska hudo inflacijo v kombinaciji s strmim padanjem valute. Cena goriva, elektrike in plina je med navisjimi v EU.

kow ::

Mogoce kdo ve, zakaj je rubelj nenadoma padel iz 60 na 70 rub/usd?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

blay44 ::

Malo pregledal situacijo.
Ofenziva "migrant" ni glih uspela.
Sedaj namenjajo neomejeno sredstev vojski.
Sprožili naj bi še eno mobilizacijo, praskajo opremo, itd.
Vezirji hodijo po svetu preverjati zaveznike in prenašajo navodila.
Mislim, da se januarja ali februarja pripravlja
velika ofenziva"obup" v stilu Arddena, skupaj z "zavezniki" po svetu bodo
istočasno začeli sranje.
Smrdi mi po svetovnem konfliktu.

sir_mha ::

bbbbbb2015 je izjavil:

GandalfWhite je izjavil:

Po takem tolmačenju nihče ni nikoli začel vojne.
Za Rusijo so se začeli prvi tepsti Donbasovci.


Strelkov alias Girkin se s teboj ne strinja.

In drugače, da, nimaš točno definiranih pojmov in terminov, zato si navrgel vse skupaj v eno mineštro.

Gregor P ::

FSB :))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Fritz ::

Sredstva namenjena medijem 'za preprečevanje ruskega vpliva' (če verjameš, seveda):


Nismo tako švoh, anede.

Vir: https://www.oversight.gov/sites/default...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mackilla ::

Fritz je izjavil:

Sredstva namenjena medijem 'za preprečevanje ruskega vpliva' (če verjameš, seveda):


Nismo tako švoh, anede.

Vir: https://www.oversight.gov/sites/default...

Zgleda popolnoma legit. Srbi so pri vrhu pol bo že držalo.

fur80 ::

Fritz je izjavil:

Sredstva namenjena medijem 'za preprečevanje ruskega vpliva' (če verjameš, seveda):


Nismo tako švoh, anede.

Vir: https://www.oversight.gov/sites/default...


Zgleda RTV-ju niso kaj dali, predvsem MMC je ostal bos, škoda, bi lahko za kak € znižali naročnino.

Mimogrede vse kaže na napad iz severa iz Belorusije. Druge možnosti Rusi praktično nimajo več, jedrska odpade, Zelenski je v USA, dobil bo kar orožje so sperejli 45 miljard $. Morajo začeti Rusi, preden vse to orožje od USA pride v Ukrajino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

MadMicka ::

fur80, kaj tebi ni jasno? Ukrajina ima več vojakov, kot Rusija (v Ukrajini), kako neki bi potem Rusi napadli še iz Belorusije? Ravno obratno, več ko imaš vojakov, bolj ti ustreza daljša fronta. Brez nove mobilizacije v Rusiji ni vdora iz Belorusije.

fur80 ::

MadMicka je izjavil:

fur80, kaj tebi ni jasno? Ukrajina ima več vojakov, kot Rusija (v Ukrajini), kako neki bi potem Rusi napadli še iz Belorusije? Ravno obratno, več ko imaš vojakov, bolj ti ustreza daljša fronta. Brez nove mobilizacije v Rusiji ni vdora iz Belorusije.


Rusi nimajo več opcij, povej kake opcije imajo. Osvojit morajo Kherson, Zaporožje in ostalo, ter to držat in zrihtat. To je to. Sedaj tako nori kot so bodo poizkusili iz Belorusije, potem verjetno še eno veliko mobilizacijo,... sedaj se samo branijo in držijo ozemlja, USA pa je naredila plan za 45 miljard kaj UA rabijo, kaj bodo Rusi sedaj to gledali in naredili nič. Ukrajinske rakete bodo vedno daljše in vedno močnejše, kot smo govorili bo USA pritisk stopnjevala in ne popuščala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Fritz ::

mackilla je izjavil:


Zgleda popolnoma legit. Srbi so pri vrhu pol bo že držalo.

Če bi nekdo to počel v ZDA, bi na ves glas vpili, da gre za tuje vmešavanje v notranje zadeve ZDA (foreign influence pa to), anede 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mackilla ::

Fritz je izjavil:

mackilla je izjavil:


Zgleda popolnoma legit. Srbi so pri vrhu pol bo že držalo.

Če bi nekdo to počel v ZDA, bi na ves glas vpili, da gre za tuje vmešavanje v notranje zadeve ZDA (foreign influence pa to), anede 8-)

Itak. Zanimivo bi bilo videti kolk so zapravili Rusi za propagando po zahodu,da je zmanjkalo denarja za modernizacijo vojske. Glede na število folka,ki drka na ruske parade je cifra astronomska.

nejcek74 ::

Fritz je izjavil:

Če bi nekdo to počel v ZDA, bi na ves glas vpili, da gre za tuje vmešavanje v notranje zadeve ZDA (foreign influence pa to), anede 8-)

čakaj, a ti si prespal zadnjih deset let? :))
««
195 / 833
»»