» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1381 / 1383
»»

enavlaka ::

Sej fotomontaža je fenomenalna, pa vendar
Fronta niti ne določa izida, določa pa lahko izhodišča pogajanja. Na to rusi ciljajo, da bo tako boleče za evropejce, da se bomo raje sprijaznili z izgubo zemlje, kakor pa, da nadaljujemo vojno.
UA tako ali tako nima ne opreme ne mesa za premikanje fronte. Že prejšnjič je bil to ogromen samomor in potrata žive in mehanizirane sile za doseganje minimalnega uspeha. Najboljša taktika je vkopavanje in sekanje po ofenzivni sili, ki je takrat najbolj ranljiva, ker se premika (iz varnih položajev). Zemljo zamenjaš za obstoj vojske. Če imaš možnost preživetja bo na neki točki to postalo za nasprotnika predrago, linije predolge in ga takat usekaš po tintari.

Da bi šel pa napadati, sicer šibke linije, pa se je večkrat izkazalo za izjemno slabo potezo. Pridobljen teritorij ni vreden izgub in to ukraince najbolj boli. Taktika borbe proti velesili je drugačna kakor proti neki enakovredni moči.
Je pa jasno, da mora Ukr dobiti jedrsko oborožitev, drugače se bo napad ponavljal v nedogled vsakih par let. Potem pa so na vrsti druge države.

Še američani so vztrajali v Iraku 10 let, preden so pogruntali, da je to slabo za njih.
Ukrainska fronta pa je Ruski ponos ali sramota.
Moraš vedeti, da rus lahko v trenutku zmanjša ali ustavi napade na ukrainske položaje in prepolovi izgube. Dokler napada, pomeni, da je mesa dovolj.
Še veliko je do tega, da bo fronta začela migati v drugo smer, prvo se mora ustavit (kar pa na določenih delih se je že)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

esel ::

enavlaka je izjavil:

Fronta niti ne določa izida, določa pa lahko izhodišča pogajanja. Na to rusi ciljajo, da bo tako boleče za evropejce, da se bomo raje sprijaznili z izgubo zemlje, kakor pa, da nadaljujemo vojno.
UA tako ali tako nima ne opreme ne mesa za premikanje fronte. Že prejšnjič je bil to ogromen samomor in potrata žive in mehanizirane sile za doseganje minimalnega uspeha. Najboljša taktika je vkopavanje in sekanje po ofenzivni sili, ki je takrat najbolj ranljiva, ker se premika (iz varnih položajev). Zemljo zamenjaš za obstoj vojske. Če imaš možnost preživetja bo na neki točki to postalo za nasprotnika predrago, linije predolge in ga takat usekaš po tintari.

Da bi šel pa napadati, sicer šibke linije, pa se je večkrat izkazalo za izjemno slabo potezo. Pridobljen teritorij ni vreden izgub in to ukraince najbolj boli. Taktika borbe proti velesili je drugačna kakor proti neki enakovredni moči.
Je pa jasno, da mora Ukr dobiti jedrsko oborožitev, drugače se bo napad ponavljal v nedogled vsakih par let. Potem pa so na vrsti druge države.

Še američani so vztrajali v Iraku 10 let, preden so pogruntali, da je to slabo za njih.
Moraš vedeti, da rus lahko v trenutku zmanjša ali ustavi napade na ukrainske položaje in prepolovi izgube. Dokler napada, pomeni, da je mesa dovolj.
Še veliko je do tega, da bo fronta začela migati v drugo smer, prvo se mora ustavit (kar pa na določenih delih se je že)

Kako prikladno ruski propagandisti pozabite omeniti, da Rusi ta trenutek izčrpavajo predvsem sebe in stavijo na to, da bo Zahod dvignil roke sekundo prej, preden bo njihovo lastno gospodarstvo in vojska dokončno implodirala. Zato morajo v javnosti lagati, da so neuničljivi, medtem pa v ozadju brutalno kurijo svojo prihodnost.

ššš ::

enavlaka je izjavil:

To primerjat z Irakom je mem. 3491 ameriskih vojakov je tamkaj padlo pod sovraznim ognjem. Rusi so parkat tok folka zgubl v enem tednu.

Leif ::

Mislim da malo sanjate, Ukrajina bo eventuelno padla, če se Evropa aktivno ne vmeša. Pa tudi če se, ne pozabite da je Evropa šla v vojno da ubrani Poljsko pred Hitlerjem, samo da so jo dali Stalinu.

Windlass ::

enavlaka: Jaz sem velik nasprotnik da bi Ukrajinci še enkrat poskušali ofenzivo na branjene ruske linije. Življenja so na prvem mestu!

Prvi pogoj za ofenzivo Ukrajincev je, kot sem lepo ponazoril, nekakšen politično-ekonomski šok v Rusiji, ki povzroči da so ruske linije slabše opremljene s kadrom ali pa da kader reče ˝kurc gleda˝ in preprosto gre domov (ne bi bilo prvič). Ne glede na to kako je utrjena in zminirana - linija brez vojakov pade hitro.

Če bomo mi lepo furali gospodarske sankcije, Ukrajinci pa kinetične sankcije, se bodo lahko sčasoma sprehodili nazaj na svojo zemljo brez (prehudih) mesoreznic.

Mene premiki fronte taki kot so že 4 leta ne brigajo. Vsak kurnik Ruse stane toliko in toliko, strateško je pa pointless.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

windigo ::

Chalky je izjavil:

Putin te vojne ne more dobiti, Ukrajinci bodo dobili nazaj vso ozemlje to je jasno že sedaj in zato ni potrebno biti nek hud poznavalec. Edino če Evropa in ZDA pritisneta na Ukrajino da preda tista ozemlja kar bi bilo v tem trenutku to neumno. Ukrajinci proizvajajo na tisoče dronov vsak dan. UK je nekaj dni napovedala da pošilja 150k manjših dronov v Ukrajino. Ukrajina bo samo letos proizvedla 7 milijonov dronov, zraven pristeješ še ostale države in je številka zagotovo nad 10 milijonov.

Pithlit, kle majo po mojem tud dobro robo. Zgleda močno vsaj kot fentanil, pa še tipkaš lahko.
Truth is not negotiable!

Pithlit ::

kow je izjavil:

V velikem stevilu. Slovenija v drone ni vrgla omembe vredne vsote.

Slovenija nima vojne ekonomije in 40+mio prebivalcev.

Za razliko od Ukrajine si Slovenija lahko privošči razmišljat tud o tem kaj z vsemi temi überkapacitetami po tem ko bo povpraševanje strmo upadlo. Pa za razliko od tebe je tem ljudem (ki delajo te drone) jasno da Ukrajincem ne morejo konkurirat na tem področju (ker oni za svoje potrebe proizvajajo poceni stvari, dizajnirane že točno eno specifično stvar - in če to dosežejo s kartonom in selotejpom, bodo to tudi storili).

windigo je izjavil:

Chalky je izjavil:

Putin te vojne ne more dobiti, Ukrajinci bodo dobili nazaj vso ozemlje to je jasno že sedaj in zato ni potrebno biti nek hud poznavalec. Edino če Evropa in ZDA pritisneta na Ukrajino da preda tista ozemlja kar bi bilo v tem trenutku to neumno. Ukrajinci proizvajajo na tisoče dronov vsak dan. UK je nekaj dni napovedala da pošilja 150k manjših dronov v Ukrajino. Ukrajina bo samo letos proizvedla 7 milijonov dronov, zraven pristeješ še ostale države in je številka zagotovo nad 10 milijonov.

Pithlit, kle majo po mojem tud dobro robo. Zgleda močno vsaj kot fentanil, pa še tipkaš lahko.

Ja sej to se strinjam. Tud tega klovna sem že spraševala za njegov kontakt, brez skrbi.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Ukrajinski droni so večinoma made in England, Ukrajinci jih samo sestavljajo razpršeno po raznih garažah in industrijskih halah.

ššš ::

Ukrajina bo to vojno dobila in Rusija bo razpadla na prafaktorje. To je isto kot Srbija. Vsako vojno so manjsi. Vse drugo je smesno. V za njih, najbolsem primeru, bodo še naprej fural svoj ponos in ratal Severna Koreja.

Ne bo vojska, k 4 leta oblega eno vas, šla na Pariz. Dejte met mal pameti no. Ko bo mel zahod Rusov dovolj, in bo nehal sluzit z izdelavo in prodajo orozja, jih bo zradiral v enem popoldnevu. Kaj pa majo še? 5 letališč in 200 zarjavelih tankov, za kere itak nimajo vec nafte.

Naši fantje bojo do božiča doma ane

ššš je izjavil:

Ukrajina bo to vojno dobila in Rusija bo razpadla na prafaktorje. To je isto kot Srbija. Vsako vojno so manjsi. Vse drugo je smesno. V za njih, najbolsem primeru, bodo še naprej fural svoj ponos in ratal Severna Koreja.

Ne bo vojska, k 4 leta oblega eno vas, šla na Pariz. Dejte met mal pameti no. Ko bo mel zahod Rusov dovolj, in bo nehal sluzit z izdelavo in prodajo orozja, jih bo zradiral v enem popoldnevu. Kaj pa majo še? 5 letališč in 200 zarjavelih tankov, za kere itak nimajo vec nafte.

Ne, aktivnih tankov naj bi imeli sicer zdaj celo več kot 2022, samo povprečna kvaliteta/zmogljivost posameznega tanka je pa pomembno manjša. Saj logično, nucajo jih ne več (tudi Ukrajinci jih ne), nekaj novega naredijo, precej je pa tudi renew/refurbish iz sovjetskih zalog.

Za preboje vseeno rabiš tanke. Moderna konjenica pač.

Leif je izjavil:

Ukrajinski droni so večinoma made in England, Ukrajinci jih samo sestavljajo razpršeno po raznih garažah in industrijskih halah.

Dej se mal bolj potrudi no. Da ne bo samo SAS povsod po Ukrajini (ne moreš kamna vržd brez da neko angleško čelado trofiš).

karafeka ::

kow je izjavil:

Zalostno, da Slovenija ne proizvaja dronov. Namesto, da bi kupovali oklepnike in podobno saro, ki nima nobenega vpliva na svetovno geopolitiko, bi lahko danes proizvajali ze stotisoce dronov in jih posiljali v Ukrajino. V 4 letih nismo storili prakticno nic.
Ne pozabimo, da je Ukrajina poleg Francije najvecja evropska drzava. Pomagati jim v najtezjih casih je prakticno nobrainer.

A mamo, kot del NATA, sploh kakšno besedo pri tipu oborožitve? Se mi bolj zdi, da je to zgrešena strategija Nato generalov. Ampak bo še trajalo, da se kaj premakne.

endelin ::

Kakšen disaster ratuje ta vojna za ruse.
Sedaj putler končno izgublja tudi podporo moskovčanov ko so malo začeli občutiti posledice vojne.

Morda bo enkrat "tiho zaspal" s pomočjo fsb. V rusiji kot vojaški luzer pač ne preživiš zelo dolgo:D

Medvedev se spet repenči. Že nekje 125ič od začetka vojne. Kam je padel ta človek...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

karafeka je izjavil:

A mamo, kot del NATA, sploh kakšno besedo pri tipu oborožitve? Se mi bolj zdi, da je to zgrešena strategija Nato generalov. Ampak bo še trajalo, da se kaj premakne.

Ja če bi mogoče najprej zmigali rit in izpolnili lastno zavezo o srednji bojni skupini po 15 letih bi mogoče lahko tudi kaj predlagali. Ampak ne, mi ne bi, ker imamo preveč volilcev tipa krepelce, ki doživijo božjastni napad če je treba slučajno gajbo pira vložit v vojsko.

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja če bi mogoče najprej zmigali rit in izpolnili lastno zavezo o srednji bojni skupini po 15 letih bi mogoče lahko tudi kaj predlagali. Ampak ne, mi ne bi, ker imamo preveč volilcev tipa krepelce, ki doživijo božjastni napad če je treba slučajno gajbo pira vložit v vojsko.

Tambura Team ma en fajn komad za take.

karafeka ::

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ampak a ni strošek ene eskadrilije dronov veliko nižji kot pa patrije ali boxerji? Da ne omenjam potem vzdrževanja.

Oh... Valjda, zdaj mi je jasno, zakaj forsirajo te oklepnike...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

karafeka je izjavil:

Windlass je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ampak a ni strošek ene eskadrilije dronov veliko nižji kot pa patrije ali boxerji? Da ne omenjam potem vzdrževanja.

Oh... Valjda, zdaj mi je jasno, zakaj forsirajo te oklepnike...

Lahko da, vendar to ne spremeni pogodb/zavez na tako visokem nivoju. Ni to popoldansko fušanje. Sklepam da iz tiste zaveze ne moremo (itak bi moralo te zgodbe biti že zdavnaj konec), kar pa še ne pomeni, da nam ni treba sledit modernemu bojevanju - se strinjam.

Pac-Man ::

enavlaka je izjavil:

Nikolaj ni imel FSB/KGB in svojih nastavljencev in ljubljenčkov (Puto)

Saj sem napisal, da je bilo še huje.

Okhrana @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

ModriMiha ::

enavlaka je izjavil:

S300/S400 niso namenjeni obrambi pred droni. Z velikim številom dronom boš prebil še tako dobro zračno obrambo. Zadeve letijo nizko, z radarjem jih je težko zaznati.

Ruska fronta, ki je že tako brez vsega bo pač še brez goriva. Spremeni se nič. Za marširanje na strojnice ne rabiš oborožitve.
To sanjarenje o tem, da bo ukraina dobila nazaj odeso in ostalo je enako kakor prejšnjič, ko je rusija začenjala zavzemati polotok.
Ko rus zagrabi ne spusti. Cela fronta je minirana v globino. Tudi če vsak rus crkne, bo trajalo leta, preden lahko sploh premakneš črto, še dlje je uporaba zemlje.

O kaksni Odesi ti sanjas? 😀 Samo imas zares mocno robo. 😀

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Dej se mal bolj potrudi no. Da ne bo samo SAS povsod po Ukrajini (ne moreš kamna vržd brez da neko angleško čelado trofiš).

https://www.gov.uk/government/news/new-...

JohnyQ_ ::

enavlaka je izjavil:

S300/S400 niso namenjeni obrambi pred droni. Z velikim številom dronom boš prebil še tako dobro zračno obrambo. Zadeve letijo nizko, z radarjem jih je težko zaznati.

Ruska fronta, ki je že tako brez vsega bo pač še brez goriva. Spremeni se nič. Za marširanje na strojnice ne rabiš oborožitve.
To sanjarenje o tem, da bo ukraina dobila nazaj odeso in ostalo je enako kakor prejšnjič, ko je rusija začenjala zavzemati polotok.
Ko rus zagrabi ne spusti. Cela fronta je minirana v globino. Tudi če vsak rus crkne, bo trajalo leta, preden lahko sploh premakneš črto, še dlje je uporaba zemlje.

To pa je pisanje delux opranoglavca.
:))

Prov smešno nabijanje o nepremagljivi Rusiji in neke parole kar rus zagrabi to drži.

Rusija se je že dvakrat skrčila pa še bo še v tretje.

Dost sem star, da se spomnim Crimea beach party ofenzive pa Pacotovega razpredanja o probing attacks

BorutO ::

Machete je izjavil:

Lukaščetinko bi moral izkoristi priliko in z Ukrajinci sesuti starega gremlina. Še pes, ki je maltretiran slej ko prej enkrat napade lastnika. Ščetinko pa je isto na ketni.

A ti ne veš, da je on na oblasti samo zaradi močne podpore Kremlja? Ker če je ne bi imel, bi ga ljudstvo že zdavnaj odstranilo. Vsi se pač bojijo kremlja, putlerja in njegovega vodenja Belorusije iz ozadja.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Hvala.

Kje piše kaj takega kar bi potrdilo tvojo zgodbo? Torej da je večina dronov narejena v Angliji.

Leif je izjavil:

Dost sem star, da se spomnim Crimea beach party ofenzive pa Pacotovega razpredanja o probing attacks

Dost smo stari da se spomnimo vseh map ki jih je lepilo par uporabnikov leta 2022 ko je bila po njihovo že vsaj polovico Ukrajine zasedene :))

Paco lahko 100 let piše pa ne bo toliko neumnosti napisal kot ste jih lizalci putinove ritke samo v leto 2022.

Sicer pa samo 3 dni do Kijeva ;)

Še ne neha :)) Kako je sploh možno, da je nekdo tako zelo zabit.

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Dost smo stari da se spomnimo vseh map ki jih je lepilo par uporabnikov leta 2022 ko je bila po njihovo že vsaj polovico Ukrajine zasedene :))

Paco lahko 100 let piše pa ne bo toliko neumnosti napisal kot ste jih lizalci putinove ritke samo v leto 2022.

Če je vsak, ki malo odstopa od vašega circlejerka tule lizalec Putinove ritke, kaj potem to naredi vas ?

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Hvala.

Kje piše kaj takega kar bi potrdilo tvojo zgodbo? Torej da je večina dronov narejena v Angliji.

Iz kje pa so potem no ? Imajo Ukrajinci kaki super fabrko nekje ali kaj ti misliš kako to gre ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

Ja. Ukrajinci imajo decentralizirane fabrike v Ukrajini. V zadnjem napadu na Kijev je celo nastradala ena. Odpirajo pa tudi po Evropi tovarne. Vem da so jim Danci podarili neko proizvodno halo.

Ravno danes je npr. prišla novica, da Nemci kupujejo Ukrajinske Flamingote in Barse. A misliš da bi svoje patente kupovali? Daj sprijazni svojo prorusko betico, da niso vse kar tepe Ruse samo NATO generali/angleški droni. Vi niste normalni s tem odrekanjem lastne volje in sposobnosti Ukrajincem. Pizda, kot da se niso sposobni naučit enega HIMARsa upravljat.

Današnja novica na MMC, morda komu niso objavili komentarja, sploh na 1. strani?

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Na prvi strani (časovno) je 17/20 proruskih komentarjev, večinoma na nivoju greznice, sam sem moral za mojega posredovat, da se je pojavil

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Če je vsak, ki malo odstopa od vašega circlejerka tule lizalec Putinove ritke, kaj potem to naredi vas ?

Saj ni to da bi ti samo malo odstopal.
Odkrito navijaš za agresorja in zagovarjaš rusko stran pri napadih na ukrajino.

In posledično si lizalec putinove ritke.

Pac-Man je izjavil:

Današnja novica na MMC, morda komu niso objavili komentarja, sploh na 1. strani?

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Na prvi strani (časovno) je 17/20 proruskih komentarjev, večinoma na nivoju greznice, sam sem moral za mojega posredovat, da se je pojavil

0/3 v tej novici. Naš najljubši moderator na šihtu, nič novega. Tudi komentarji so ekstra debilni. Zdaj zadnje 2 dni natepavajo tisti beloruski avtobus. No, tudi to ni nič novega. Požar v Odesi natepavajo že dobesedno 12 let.

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

A dozi realnosti se reče da navijaš za agresorja ? Mogoče bi moral lepiti cringe memete, vsakič ko raketirajo Kijev, potem bi kahko rekel da navijam za agresorja:))

Zgodovina sprememb…

bpr123 ::

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

A dozi realnosti se reče da navijaš za agresorja ? Mogoče bi moral lepiti cringe memete, vsakič ko raketirajo Kijev, potem bi kahko rekel da navijam za agresorja:))

Nam lahko pokažeš kje je ta doza realnosti?

Jaz se sicer držim preprostega recepta: if walks like a duck, quacks like a duck, then it’s a duck.

In po tem receptu točno vidim kam padeš.

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Hvala.

Iz kje pa so potem no ? Imajo Ukrajinci kaki super fabrko nekje ali kaj ti misliš kako to gre ?

Ti si postavil trditev... za katero očitno nimaš vira (razen tega da so ukrajinci eno ubogo fabriko v Angliji odprli).

Lepo te prosim no. Če že nekaj zineš bodi vsaj pripravljen to nekako podpret. In ja, Ukrajinci imajo veliko proizvodnih kapacitet v lastni državi. Saj niso neumni.

Telbanc ::

Rusi so 14 kilometrov od Kramatorska in 10 od Slavijanska. Padel bo Liman vsak čas in tudi Konstantinovka, zavzete so ble višinske kote na vzhodu tega področja.

V pol leta bi Rusija lah zavzela omenjeno področje. 8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

Rusi so 14 kilometrov od Kramatorska in 10 od Slavijanska. Padel bo Liman vsak čas in tudi Konstantinovka, zavzete so ble višinske kote na vzhodu tega področja.

Leif je izjavil:

Kar trenutno leti na Moskvo je prav lepo Ukrajinsko. Britanski sistemi še pridejo:

https://x.com/MarioNawfal/status/206834...

Velika Britanija za Ukrajino razvija manevrirne rakete, pri katerih je najpomembnejša zahteva ta, da ne vsebujejo ameriških komponent.

Težava rakete Storm Shadow (ki jo Združeno kraljestvo že dobavlja Ukrajini) je v tem, da vsebuje ameriške komponente, kar Washingtonu dejansko daje pravico veta nad izbiro ukrajinskih ciljev in časom uporabe raket.

Projekt Brakestop je britanski odgovor na to težavo: trije prototipi, vsi v celoti pod britanskim nadzorom in zunaj pristojnosti ameriških izvoznih omejitev. Crossbow, TigerShark in SkyLance. Domet več kot 500 km, cena približno 400.000 funtov za kos, dobave Ukrajini pa naj bi se začele še pred koncem leta.

Prehod od začetka projekta do operativne dobave v približno treh letih bi bil za kateri koli nov raketni sistem neobičajno hiter.

Velika Britanija pospešeno, s hitrostjo, značilno za vojne razmere, razvija orožje, katerega uporabe ZDA ne bodo mogle blokirati z vetom.

bpr123 ::

Telbanc je izjavil:

Še pokrovska ni povsem bo pa to.

Balazs Jarabik o retorični eskalaciji med Ukrajino in Belorusijo:

https://carnegieendowment.org/russia-eu...

TL;DR
Ukrajina je konec leta 2025 opustila previdno politiko do Belorusije in zaostrila svoje stališče, kar je maja vrhunec doseglo s srečanjem predsednika Zelenskega z belorusko opozicijsko voditeljico Svetlano Tihanovsko ter uvedbo novih sankcij. Ta sprememba je posledica več dejavnikov:

• Varnostna tveganja: Belorusija ostaja ključni del ruske vojaške infrastrukture (skupne jedrske vaje, uporaba zračnega prostora za drone), kar povečuje nevarnost širitve konflikta.

• Geopolitična zaskrbljenost: Kijev skrbijo poskusi ZDA in nekaterih evropskih držav (npr. Francije) za selektivno obujanje dialoga z Minskom, saj se boji, da bi to lahko vodilo v normalizacijo odnosov z Rusijo.

• Nova regionalna vloga: Ukrajina se ne vidi več le kot žrtev, ampak kot ključni regionalni akter, ki želi aktivno oblikovati prihodnjo varnostno arhitekturo Evrope in doseči dolgoročno osamitev ter obvladovanje Rusije.
Truth is not negotiable!

Pac-Man je izjavil:

Leif je izjavil:

Kar trenutno leti na Moskvo je prav lepo Ukrajinsko. Britanski sistemi še pridejo:

Ukrajinsko je toliko, da jih Ukrajinci do konca sestavijo, potem ko jih po kosih dostavijo po cesti iz Gdanska.

bpr123 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Še pokrovska ni povsem bo pa to.

Še na LiveUAmap je Pokrovsk rdeč.

Zgodovina sprememb…

Katjuša je v Qazaqstanu našla svojo notranjo Karen, video s podnapisi:

https://x.com/Gerashchenko_en/status/20...

Rusinja je zahtevala, da jo postrežejo v ruščini ... v Kazahstanu. »Odgovarjajte pravilno,« je rekla prodajalki.

Kasneje so se pojavile informacije, da je bila Rusinja kaznovana z globo. Dodatno bi jo lahko doletela še ena globa zaradi objave posnetka Kazahstanke na spletu brez njenega soglasja.

Pričakovanje, da po celem bivšem imperiju znajo njihov jezik, je en od bolj odtrganih aspektov Rusov in Rusije.

V Rusiji so resno zastavili z busifikacijo, 2x video.

https://x.com/victoriaslog/status/20683...

Nova faza ruske vojne

Moški brez nog, ki je verjetno izkusil resničnost vojne, je z nožem napadel policiste, medtem ko so na ulicah njegovega mesta prisilno mobilizirali mlade moške.

Policija je med begom celoten dogodek snemala.

📍 Kuzneck, regija Penza, Rusija

https://x.com/victoriaslog/status/20683...

To se je zgodilo v sami Penzi.

Ženska je kričala na pomoč, medtem ko so njenega moža fizično “prepričevali”, da gre v vojno po lastni volji.

Kako prikladno ruski propagandisti pozabite omeniti, da Rusi ta trenutek izčrpavajo predvsem sebe in stavijo na to, da bo Zahod dvignil roke sekundo prej, preden bo njihovo lastno gospodarstvo in vojska dokončno implodirala. Zato morajo v javnosti lagati, da so neuničljivi, medtem pa v ozadju brutalno kurijo svojo prihodnost.

Saj ne dodaš nobene dodatne vrednosti temi. Rusofili obtožujete druge, ki so Pro-EU, da so ruski propagandisti. Jasni ste kakor šajbe. Američan je rusom natrosil 100 miljonov € več mesečno, ker je sesul drugega dobavitelja nafte in pa pognal vse cene.
To, da bo rusija zdaj zdaj šla pod vodo pa poslušamo že več let. Samo še te sankcije nabijemo, pa bodo propadli ...

enavlaka: Jaz sem velik nasprotnik da bi Ukrajinci še enkrat poskušali ofenzivo na branjene ruske linije. Življenja so na prvem mestu! Prvi pogoj za ofenzivo Ukrajincev je, kot sem lepo ponazoril, nekakšen politično-ekonomski šok v Rusiji, ki povzroči da so ruske linije slabše opremljene s kadrom ali pa da kader reče ˝kurc gleda˝ in preprosto gre domov (ne bi bilo prvič). Ne glede na to kako je utrjena in zminirana - linija brez vojakov pade hitro. Če bomo mi lepo furali gospodarske sankcije, Ukrajinci pa kinetične sankcije, se bodo lahko sčasoma sprehodili nazaj na svojo zemljo brez (prehudih) mesoreznic. Mene premiki fronte taki kot so že 4 leta ne brigajo. Vsak kurnik Ruse stane toliko in toliko, strateško je pa pointless.

Politično ekonomskega šoka v rusiji ne bo in tudi ne bo vplival na fronto.
Če si vojska premisli in hoče iti domov, je za njimi še ena linija, ki jih bo streljala. Barrier troops @ Wikipedia
https://www.theguardian.com/world/2023/...
Members of a recently formed Russian assault unit say their commanders deployed troops to stop them from retreating and threatened them with death after they suffered "huge" losses in eastern Ukraine.

Te, "idemo kuči" taktike so rusi že zdavnaj naštudiral in je situacija brez izhoda. Tudi municije in puške ne dajo rekrutom, dokler niso na liniji, da slučajno kdo nebi dobil kakšno idejo. Granate dobijo redki.
Lahko so tudi kakšne severnokorejske finte zraven, kjer ti pobijejo familijo, če pobegneš.

To pa je pisanje delux opranoglavca.:))
Prov smešno nabijanje o nepremagljivi Rusiji in neke parole kar rus zagrabi to drži.
Rusija se je že dvakrat skrčila pa še bo še v tretje.

Ti nis smešen, ti si patetičen. Kaj maš sploh za komentirat, če nimaš pojma o pojmu?

V Rusiji so resno zastavili z busifikacijo, 2x video.

Tako kakor ukraina. Vsi zločinski režimi so si podobni. Pa tudi v Sloveniji se bo to hitro zgodilo, ko bo treba začeti varovati vile miljonarjev.

enavlaka je izjavil:

Tako kakor ukraina.

Do nedavnega je Rusija plačevala za pot na fronto. Težke denarje.

Po 90 mrd € našega posojila misli s tem začet Ukrajina.

https://www.longwarjournal.org/archives...

Z vzpostavitvijo “jasnih in razumljivih pravil igre”, kot je dejal Banik, ukrajinska vojska upa, da bo izboljšala razmere za trenutne vojake in hkrati naredila služenje vojaškega roka privlačnejše za civiliste.

Ukrajinsko ministrstvo za obrambo (MoD) želi to doseči z novim pogodbenim sistemom. Ta uvaja tri kategorije pogodb: “pehotno-jurišno pogodbo”, ki traja 10 mesecev za obstoječe pripadnike vojske ali 14 mesecev za civiliste; 24-mesečno “bojno pogodbo” za podporno osebje, kot so operaterji dronov, artileristi in strokovnjaki za elektronsko bojevanje; ter 24-mesečno “osnovno pogodbo” za zaledne naloge.

Te pogodbe so povezane s stopnjevano plačno strukturo, ki ponuja višje plače za položaje z večjim tveganjem. Po novem okviru naj bi jurišna pehota v povprečju zaslužila 300.000 grivn (okoli 6.700 dolarjev) na mesec, kar je približno 10-krat več od povprečne mesečne plače v Ukrajini. Vojaki v bojno-podpornih in zalednih vlogah prejmejo nekoliko nižje, a še vedno povečane plače. Oblasti v Kijevu pravijo, da se zvišujejo tudi plače poveljnikom korpusov in brigad.

Velik denar, samo kaj ti bo, če crkneš v jarku?
Rusi imajo že zdavnaj finte, da ti ne izplačajo, če ne najdejo tvojega trupla. Tako, da svojih niti ne iščejo ampak se jih označi kakor pobegle iz bojišča. Tako familija ne dobi nič, niti pogrebnine

Rusi so se spravili bombardirat Zaporožje in tamkajšnje mostove preko Dnjepra. Menda s 500 kilskimi vodenimi bombami.
Truth is not negotiable!

Chalky ::

Meni se zdi kar bizarno da Putin ni rekel niti besede o tem napadu na Moskvo. Tega si 5 let nazaj nihče ni mogel niti predstavljati. Zdaj se postavlja legitimno vprašanje če bodo Rusi sploh odgovorili? Verjetno jih je dejansko strah da bodo Ukrajinci potem odgovorili še precej bolj močno kot v tem zadnjem napadu. Putin ima problem ker ni sposoben braniti Moskve in to si ljudje ki tam živijo najbolj zapomnijo in ne to da bo morebiti bombardiral Kijev.

In zato ima zdaj veliko težavo kako odgovoriti. Če nebi bil diktator bi bil odgovor precej jasen in sicer umik ali pa nek spodoben dogovor o koncu vojne, vendar ker mu diktatura tega ne dopušča je zdaj v veliki zadregi, ker če ne stori ničesar se zna zgoditi da se bo hišica iz kart porušila.

Zelinski je prejle na X objavil da so napadli neke naftne refinerije 3000km stran z nekimi novimi droni medtem ko je Putin še vedno skrivnostno tiho. Na konferenci včeraj je vse skupaj enostavno ignoriral. Jaz imam nek čuden občutek da nismo ravno daleč od kakšnih čudnih dogodkov v Moskvi. Putin ima samo dve možnosti in obe sta slabi zanj, druga bi bila dobra za ruski narod ki si verjetno te vojne ne želi več. Težki časi za Putina.

Leif je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Leif je izjavil:

Ukrajinsko je toliko, da jih Ukrajinci do konca sestavijo, potem ko jih po kosih dostavijo po cesti iz Gdanska.

Vir?

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Leif je izjavil:

Vir?

brez veze, tale bo vztrajal da morajo biti tudi vse komponente iz nule zgrajene v Ukrajini, pa po možnosti še kovina nakopana v Ukrajini. Pa nobenega tujega inženirja ne sme bit. Kot da bi se včeraj rodili in nobena firma ne uvaža vsaj dela komponent za končen izdelek.
Kot da ne bi bila Ukrajina že v SZ vodilna glede aerospace industrije. Ne vem kdo mora to slišat ampak zahodne komponente niso samo v ukrajinskih dronih, tudi v ruskih so.

Popolnoma poblaznele so te ideje, ki so permeirale iz ruske propagande. Očitno ne samo da Ukri ne znajo enega drona narest, tudi z nobenim orožjem kompleksnejšim od ak47 ne znajo streljat, vse delajo NATO inštruktorji. Pravzaprav Ukri ne znajo niti povedat a se želijo borit za državo ali ne - v to jih zgolj silijo Boris Johnson in Zahodni hujskači.

Eni ste čist demoralizirani, sploh se ne znate več izkopat iz teh norih ruskih narativov. Mislim, Ruse še razumem ker je resnica, da so jih nabili eni bogi Ukrajinci preveč boleča. Ama opranci po svetu pa ponavljajo te bedarije ko papige.
««
1381 / 1383
»»