» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1213 / 1213
»
»»

Leif ::

Smešno je, da kdo domneva da se Rusi (ali Ukrajinci) ne lažejo.

Pithlit ::

Leif je izjavil:

Spomniš se samo enega, ker se tega ne obeša na veliki zvon

Date
Casualties/Damage
Sources
May 30, 2023
Moscow (multiple districts)
Drones struck three residential buildings after interception; part of Ukraine's largest drone attack on the capital at the time. No direct hits claimed, but debris caused impacts.
Minor injuries to 2; windows shattered, evacuations in affected areas. No deaths.
,
July 24, 2023
Moscow (near Ministry of Defense)
Debris from downed drones hit two non-residential (commercial/office) buildings; one near a business district.
No casualties; minor structural damage to facades.

August 18, 2023
Moscow (Expo Center, business district)
A downed Ukrainian drone crashed into a non-residential commercial building (exhibition hall), causing roof damage and brief airport closures.
No casualties; explosion heard, traffic disrupted.
,
September 10, 2024
Ramenskoye (Moscow Oblast, ~30km from center)
Direct drone strike on a multi-storey residential building; part of Ukraine's largest drone swarm on Moscow (100+ drones). Fires broke out in apartments.
1 death, 8+ injured; dozens of homes wrecked, 50 flights diverted.
, , , ,
November 10, 2024
Moscow outskirts
34 drones targeted the capital; debris damaged residential areas, though specifics on buildings limited. Largest strike since war's start.
5 injured; minor building damage, three airports closed.
,
May 29, 2025
Southwest Moscow (Vernadsky Avenue) & outskirts
Drone debris hit a residential building on the second consecutive night of attacks; social media videos showed structural damage.
No immediate casualties reported; evacuations and fires.

May 30, 2025
Odintsovo (Moscow Oblast) & Mirax Park complex
Drone struck a residential complex; separate debris hit another apartment building. Russian sources claimed it was a downed Pantsir missile, but Ukrainian channels attributed to their strike.
No serious injuries; facade and window damage.
[post:42], [post:43]
July 20, 2025
Zelenograd (northwest Moscow)
Debris from intercepted drone hit a residential building and cars; explosions reported.
No casualties specified; apartment damage, fires in vehicles.
[post:38], [post:40]
August 14, 2025
Rostov (near Moscow border, but often grouped in reports)
Drone directly hit a residential apartment complex.
5 injured; structural damage to building.
[post:35], [post:36]
October 24, 2025
Krasnogorsk (northwest Moscow Oblast)
Direct hit on 14th floor of a high-rise residential building by a Ukrainian drone; surveillance video captured impact. Part of 111-drone barrage.
5 injured (including a child); apartment destroyed, power outages nearby. Airports suspended.
, , [post:30], [post:31], [post:33], [post:34]
March 11, 2025
Vidnoye (Moscow Oblast, ~20km south)
Multi-storey residential building damaged in Ukraine's largest drone attack on Moscow (300+ drones); separate strike on a meat warehouse (commercial).
3 killed (warehouse workers), 17 injured; building facade and interiors hit, airports shut down.

A gremo mal kontra? Ti našteješ posamezne stavbe s skupno nekih 30 žrtev (od lažje ranjenih do mrtvih).

Js ne bom naštevala posameznih vrtcev (ki jih je več kot vseh teh k si jih naštel) ali bolnic (velja enako kot za vrtce) kaj šele civilnih stavb. Moj seznam je takle:

Popasna (-20k folka / mesto ne obstaja več)
Rubizhne (pred rusi 55k folka, po Rusih samo 40k folka v celotnem okraju)
Bakhmut (-70k folka / mesto ne obstaja več)
Avdiyivka (-30k folka / cca 1,5k folka še ostaja v ruševinah)
Mariupol (-385k folka)

Ampak ja, ubogi rusi.

P.S. vseh vasi ki so jih rusi izbrisali iz obstoja niti prešteti ne znamo.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Ne premikaj zdaj goalpostov, nikjer nisem rekel da so Rusi kaj bogi. Rekel sem samo da tudi Ukrajinci kdaj falijo in zadanejo kak blok. Seveda manj, ker na Moskvo ne pade toliko, kot na Kijev.

JohnyQ_ ::

Leif je izjavil:

Ne premikaj zdaj goalpostov, nikjer nisem rekel da so Rusi kaj bogi. Rekel sem samo da tudi Ukrajinci kdaj falijo in zadanejo kak blok. Seveda manj, ker na Moskvo ne pade toliko, kot na Kijev.

Rekel si da eni in drugi počnejo isto kar seveda ni res.

Ukrajinci pomotoma kdaj zadanejo kak blok , Rusi pa sistematično uničujejo cela ukrajinska mesta.
In razne bolnice, vrtce,šole,…

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Ukrajinci pomotoma kdaj zadanejo kak blok , Rusi pa sistematično uničujejo cela ukrajinska mesta.

Uničujejo tista mesta, kjer se ukrajinska vojska brani v njih ja ? Če bi sistematično uničevali, bi Kijev do zdaj izgledal kot Gaza.

Leif je izjavil:

Razen tebe (in podobnih nevtralnih mirovnikov) nihče ne premika goalpostov. Lahko gremo posamezne stavbe štet. Lahko gremo posamezne fabrike štet. Vrtce, šole, porodnišnice... Lahko gremo tudi štet civilne žrtve. Če že hočeš da primerjamo 1 na 1. Jaz sem sam bližnjico ubrala ker se mi res ne da. In sem, očitno zelo naivno, upala da ti bo kapnilo kolk zelo mimo ga sekaš.

JohnyQ_ ::

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Uničujejo tista mesta, kjer se ukrajinska vojska brani v njih ja ? Če bi sistematično uničevali, bi Kijev do zdaj izgledal kot Gaza.

Rusi naj ne napadajo mest.
Pravzaprav naj sploh ne napadajo svojih sosed.

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Razen tebe (in podobnih nevtralnih mirovnikov) nihče ne premika goalpostov. Lahko gremo posamezne stavbe štet. Lahko gremo posamezne fabrike štet. Vrtce, šole, porodnišnice... Lahko gremo tudi štet civilne žrtve. Če že hočeš da primerjamo 1 na 1. Jaz sem sam bližnjico ubrala ker se mi res ne da. In sem, očitno zelo naivno, upala da ti bo kapnilo kolk zelo mimo ga sekaš.

Ne vem kaj hočeš zdaj povedati, da Rusi zmagujejo ?

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

https://www.latimes.com/world-nation/st...

Samo danes.

AvtoR ::

Leif je izjavil:

Res je oboji lažejo, samo rusi vsaj eno magnitudo bolj lažejo. Rezultat je, da jim nihče ne verjame tudi takrat ko govorijo resnico.
Tako je, ker če odpejo usta je 90% tega kar izjavijo laž in manipulacija.
Takšna so pač dejstva.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Ne vem kaj hočeš zdaj povedati, da Rusi zmagujejo ?

Če uničevanju vsega živega in mrtvega lahko rečeš zmaga, potem imaš prav. Jaz bi temu sicer rekla kaj drugega ampak se boš le naslajal ob tem.

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Samo danes.

Tudi zdaj ne vem kaj bi rada povedala, da je genocidni napad na Kijev s 400+ droni in raketami ubil 6 ljudi ?

floyd1 ::

Leif je izjavil:

Kje pa je to kdo izjavil? Vojna ne poteka samo na bojišču, dezinformacije in polresnice so sestavni del tega žalostnega cirkusa. Plačanci to dobro vedo (veste).

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Samo danes.

Tudi zdaj ne vem kaj bi rada povedala, da je genocidni napad na Kijev s 400+ droni in raketami ubil 6 ljudi ?

Ne. Hočem ti povedat da če bi Rusi imeli možnost Kijev spremenit v Gazo, bi ga.

o0o0o0o0o0 ::

Machete je izjavil:

Koga ali kaj sploh ciljajo ruski teroristi v Kijevu? Samo goli terorizem, kot ga edino znajo, ali kateri strateški cilji so tam?

Leta 22 so ukrajinci javno rekli, da se v gledališču v Mariupolu skrivajo ženske in otroci, pa so rusi ob prvi šansi bombardirali in pobili en kup ljudi.
Zadeli so več bolnic in porodnišnic, ko so civili notri ležali.
Naši rusofili so imeli vedno izgovore, da se notri skrivajo nato generali in vojaška oprema.

Bumbarji so bumbarji in vedno bodo

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Samo danes.

Kijev je oddaljen 90km od Belorusije in je v dosegu artilerije in FABov btw.

In? Kaj hočeš povedat?

Pithlit je izjavil:

In? Kaj hočeš povedat?

Da bi lahko že 3 leta nediskriminatorno tolkli po Kijevu, ker ga baje hočejo spremeniti v Gazo.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

In? Kaj hočeš povedat?

Da bi lahko že 3 leta nediskriminatorno tolkli po Kijevu, ker ga baje hočejo spremeniti v Gazo.

Aha. S čim pa? Fračami?

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

In? Kaj hočeš povedat?

Aha. S čim pa? Fračami?

S fračami na čipe iz ukrajinskih pralnih strojev.

windigo ::

Pithlit je izjavil:

Na Harkov so zgleda pozabili, ker namreč vemo da so Ruzzi krvoločni orki in butasti kot noč, druge razlage preprosto ni, če bi ga lahko in bi se spomnili, bi ostal od mesta zaradi havbičnega obstreljevanja in mnogotonskih FAB bomb samo prah in pepel, tako kot v Gazi, kot povsem pravilno in pravoverno in pohvalno ugotavljaš.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Telbanc ::

Ne vem zakaj nič ne pišete o najnovejši korupcijski aferi v Ukrajini. Kradli so vsi kolegi od Zelene žabe, sam on ni. :))

Kijevu bojo ugasnili luč in s tem tud vodo. Kijev pač tolče po energetiki Rusije in zaj dobijo nazaj z obrestmi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Ne vem zakaj nič ne pišete o najnovejši korupcijski aferi v Ukrajini. Kradli so vsi kolegi od Zelene žabe, sam on ni. :))

Smo že ugotovili, da so krivi Ruzzi.

Telbanc ::

Pithlit je izjavil:

Samo danes.

Če bi tale blokec zadela ruska raketa, bi lah gledali skoz. Vem jaz dobr, kje maš ti gol.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

KBraneK007 ::

Ruski časopis je sestavil 'Lestvico najbolj neprijaznih držav' do rusije. Na vrhu seznama je država, ki po različnih merilih prejme največ točk, kar pomeni, da je najmanj prijazna do rusije.

https://www.24ur.com/novice/tujina/sezn...

Izrael je prijateljska država od rusije?? WoW..

kaj je to zdaj ruski papagaji? Znate obrazložit?

pegasus ::

Seveda je. Veš koliko ruskih židov se zdaj z izraelskim potnim listom po svetu sprehaja ...

Goran10 ::

windigo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Na Harkov so zgleda pozabili, ker namreč vemo da so Ruzzi krvoločni orki in butasti kot noč, druge razlage preprosto ni, če bi ga lahko in bi se spomnili, bi ostal od mesta zaradi havbičnega obstreljevanja in mnogotonskih FAB bomb samo prah in pepel, tako kot v Gazi, kot povsem pravilno in pravoverno in pohvalno ugotavljaš.

Koliko je Putin prijazen res super dečko. Edino šanso ki jo Rusi imajo je da umrejo v Ukrajini. Max kar se pa lahko pohvalijo pa je da sosedo vlečejo na dno.

Telbanc je izjavil:

Kijevu bojo ugasnili luč in s tem tud vodo. Kijev pač tolče po energetiki Rusije in zaj dobijo nazaj z obrestmi.

Bodo? A to ti je kristalna kugla povedala? A ti jo je lord bebo posodil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

windigo je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Smo že ugotovili, da so krivi Ruzzi.

A ni to zanimivo kako Rusi slabo vplivajo na svoje sosede razen seveda če se integriraš v eu potem še največji shitholi upanje dobijo.

Goran10 je izjavil:

Koliko je Putin prijazen res super dečko. Edino šanso ki jo Rusi imajo je da umrejo v Ukrajini. Max kar se pa lahko pohvalijo pa je da sosedo vlečejo na dno.

Naša Pithlit nas pa prijazno že nekaj časa tukaj uči logike. No, vsaj pri drugih jo zelo rada kritizira. Tako, da sem ji hotel pokazati, da je pri tem uspešna.

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Leif je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Leif je izjavil:

Samo danes.

Kijev je oddaljen 90km od Belorusije in je v dosegu artilerije in FABov btw.

Rusi so pa toliko dobrega srca pa te prednosti ne koristijo. Me res zanima v katerem grmu zajec tiči.

UkrFTW!! ::

Logika je rusofilom edina ta, da podpirajo morijo in posiljevanja, kar jih dela to, kar podpirajo.
Vse drugo so bebasti izgovori.

borut_p ::

Uf, tole bo se dolgo trajalo

https://www.24ur.com/novice/tujina/rusk...

borut_p je izjavil:

Vir tega članka pa model iz x z dvema ruskima zastavama v profilu. Članek se bere kot da so Rusi iz drugega planeta in je samo še vprašnje časa kdaj bodo cel svet osvojili.

Valda, če jim miroljubne kitajske kombilice pomagajo. Lahko bi imeli MIR že zdavnaj.

Chinas Ministry of Defense has threatened Japan with military action if it chooses to defend Taiwan.
wow.. pa so jim le maske padle. Niso tolk miroljubni.

Ja nič pubeci, lepo nakupujte za črni petek in veseli december prek temuja in ostalega sranja. Mogoče bo letos zadnjič.

Goran10 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Vir tega članka pa model iz x z dvema ruskima zastavama v profilu. Članek se bere kot da so Rusi iz drugega planeta in je samo še vprašnje časa kdaj bodo cel svet osvojili.

Se pravi ... bi res? Al spet glava v pesek?

borut_p je izjavil:

Goran10 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Se pravi.. ti pa zdaj kar naenkrat verjameš MSM medijem?

Glava v pesek? Dokler ne vidim pospeška na fronti ala rdeča armada 1944-45 se poserjem na rusko armado in na vse njihove z propagandiste. Pa seveda dokler ne vidim da Rusi konkurirajo ameriki na ekonomskem nivoju se pa spet poserjem na celo Rusijo.

Ne vem ... eu voditelji delujejo zelo posrano kot tuki pol foruma

KBraneK007 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Goran10 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Se pravi.. ti pa zdaj kar naenkrat verjameš MSM medijem?

24ur je citirala nekega z retarda očitno iz dolgčasa in takih je zdaj malo morje odkar je Musk uvedel svobodo govora oziroma svobodo propagandi.

borut_p je izjavil:

Samo res. Meni se enako zdi. Sploh rusofile so rusi tako prestrasli Z jedersko apokalipso, da še zdaj nasedajo starčkovi propagandi. Joj ne smemo ga stisnit v kot ipd. je bilo zanimivo prebirat od njih.

borut_p je izjavil:

Posrano bi morala odreagirati celotna vzhodna evropa ker je huge buffer zahodni eu pred mongolom pa več ali manj samo sanjajo.

Domino efekt novic. Začne nek z enthuziast lahko pa tudi uradna Moskva kako je Rusija ful huda v nečem potem pa samo še vsi ponavljajo kot papige. Že videno miljonkrat od začetka vojne. Na zahodu je pa medijski prostor odprt in voila Rusi so najjači niko jim nište ne može. Jaz gledam samo še kako se frontna črta premika in njen trend od začetka vojne. Ravno tako glede ekonomije sem se pa že zdavnaj navadil da resno jemljem samo še gibanje fin trgov na vse analitike se pa poserjem.

Fronta se premika pocasi a vztrajno desno.
Pol pravis da si vojni dobickar?

o0o0o0o0o0 ::

Rusi vsak teden prevesijo tehtnico. Kijev v treh urah

Lahko serjes ko ces, se vedno gre fronta v desno

borut_p je izjavil:

Fronta se premika pocasi a vztrajno desno.
Pol pravis da si vojni dobickar?

Pa pizda a si kdaj pogledal graf tega premikanja kako izgleda? A se filaš samo še z z strokovnjaki?

Vojni dobičkar? Orožarske firme nimajo za burek proti tech sceni in samo glupi desni levi oz srbi sanjajo o nekem orožarskem lobiju ki kuje neverjetne dobičke.

Orožarski lobi je povzročil vojno da kuje dobičke vedno doni iz ust debilov izobraženih na internetu. A v dobi mračnjaštva so pa tisti ki so kovali meče zagnali vsako vojno? Kovač Joža kuje dobičke in meče.:))

Zgodovina sprememb…

««
1213 / 1213
»
»»