Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

ExOrcisT21 ::
Novinarska konferenca zaključena, dogovorila sta se da se bota še dogovarjala, pričakovano...torej ničesar, Trump je zgledal kot potolčeni kramoh in hitro odpeketal iz odra brez odgovorov na novinarska vprašanja...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ExOrcisT21 ()

avani12 ::
TO je zelo zaskrbljujoče. Putin bo verjetno kuhal trumpa 1 na 1 se kaksnih 3-4x, da ne bo izgledalo, da se je Trump po 1 sestanku premislil. S tem bo dosegel dvoje: kupuje čas za sankcije (isto dela kitajska za tarife btw) in pa počasi pripravlja trumpa, da Rusijo hoče cela ukrijna + vrnitev nekdanje ZSSR.
Verjetno je najprej bluzil o kakih zemljevidih pa o tem kako je Ukrajina umetna tvorba, potem pa mi je verjetno razlagal o kakem banderi ali o zločinih nad ubogo rusko manjšino v ua. Zdaj ga bo kuhal in poslušal izolirati od EU zaveznikov in predvsem želenskega. Mislim da je to ključno, da odmakne želenskega od Trumpa. Kaputin ni od muh, ve da je njegova edina šansa za preživetje, da razbije zavezništvo.
Če je kdo že kdaj govoril s kakim globokim prorusom, ve kako gre to: zgodbe zvenijo zelo verjetne in so koncizne, ki pa so faktično čisto narobe. Zmes resnice in laži. En mi je pred časom prodajal, kako so ruska orožja daleč pred ameriškimi, npr., pa kaj vse zmorejo. Od tega da je s400 skorajda Wunderwaffe, pa s50 daleč pred f35. Zelo verjetno je Trump padel na to finto. Jaz sem tudi, ko sem bil 14.
Verjetno je najprej bluzil o kakih zemljevidih pa o tem kako je Ukrajina umetna tvorba, potem pa mi je verjetno razlagal o kakem banderi ali o zločinih nad ubogo rusko manjšino v ua. Zdaj ga bo kuhal in poslušal izolirati od EU zaveznikov in predvsem želenskega. Mislim da je to ključno, da odmakne želenskega od Trumpa. Kaputin ni od muh, ve da je njegova edina šansa za preživetje, da razbije zavezništvo.
Če je kdo že kdaj govoril s kakim globokim prorusom, ve kako gre to: zgodbe zvenijo zelo verjetne in so koncizne, ki pa so faktično čisto narobe. Zmes resnice in laži. En mi je pred časom prodajal, kako so ruska orožja daleč pred ameriškimi, npr., pa kaj vse zmorejo. Od tega da je s400 skorajda Wunderwaffe, pa s50 daleč pred f35. Zelo verjetno je Trump padel na to finto. Jaz sem tudi, ko sem bil 14.

avani12 ::
Trump je bil očitno nepripravljen in kot tak lahka tarča za kaputina. Ko bi se vsaj posvetoval z recimo svojim veleposlanikom v Moskvi, ali pa s kom iz zunanjega ministrstva. Saj imajo strokovnjakov poln kup, ki poznajo te ruske fore. Ne pa z witkofom, ki je očiten idiot. Tako mi je lahko Putin mirno trosil pravljice, ki zvenijo verjetne, a so klasičen sendvič laži in resnice. Zelo verjetno tudi tisto, da zelenski ni legitimen predsednik.
Bi bila pa kajla, da bi Trump na naslednjem sestanku (verjetno Minsk) na skrito pripeljal želenskega. To bo bilo srečanje, v isti sobi z kaputinom in krompirjem :)
Btw a see je še komu zdelo, da je bil to dvojnik, ne pravi Putin?
Bi bila pa kajla, da bi Trump na naslednjem sestanku (verjetno Minsk) na skrito pripeljal želenskega. To bo bilo srečanje, v isti sobi z kaputinom in krompirjem :)
Btw a see je še komu zdelo, da je bil to dvojnik, ne pravi Putin?

Goran10 ::
Ja bil je dvojnik ta ta napihnjen ha ha. Amerika ni samo trump. In ja putin kupuje čas večina to ve trump bo pa še do tja prišel. Putin nima vseh ciljev doseženih pa očitno ima še ogromno upanja da jih bo. Misli da bo nepremičninarju prodal samo fasado tko se za ruse spodobi ampak ja niso vsi stari 14 let.

Stane2 ::
https://x.com/ForecasterEnten/status/19...
What a big shift toward Ukraine among the GOP from 6 months ago.
% who think we give Ukraine too much support has dropped dramatically from 47% to 30%.
% who say we should give more arms to Ukraine has jumped from 30% to 51%.
Oh & Putin: GOP hates him with 84% unfavorable.
What a big shift toward Ukraine among the GOP from 6 months ago.
% who think we give Ukraine too much support has dropped dramatically from 47% to 30%.
% who say we should give more arms to Ukraine has jumped from 30% to 51%.
Oh & Putin: GOP hates him with 84% unfavorable.

dronyx ::
ExOrcisT21 je izjavil:
Novinarska konferenca zaključena, dogovorila sta se da se bota še dogovarjala, pričakovano...torej ničesar, Trump je zgledal kot potolčeni kramoh in hitro odpeketal iz odra brez odgovorov na novinarska vprašanja...
Zame je velik uspeh pogovorov na Aljaski že to, da ZDA kot kaže na teh pogovorih niso izgubile Aljaske.

Zako ::
ce se men vprasa, se morajo Zelenski enostavno vsest in zamislit:
1. moski ne zelijo it v vojno - ni domoljublja, ni branjena lastne drzave -> kaj mu to pove?
2. izvest referendum o vprasanju ukraine.
Nato pa podpisati mirovni sporazum.
3. Nato se mora zavedati, da ga bo lasten narod lincal na Majdanu. In njegovo zeno. Enako kot sta koncala Causecujeva
1. moski ne zelijo it v vojno - ni domoljublja, ni branjena lastne drzave -> kaj mu to pove?
3. Nato se mora zavedati, da ga bo lasten narod lincal na Majdanu. In njegovo zeno. Enako kot sta koncala Causecujeva
Zako je zakon!!!

gozdar1 ::
ce se men vprasa, se morajo Zelenski enostavno vsest in zamislit:
1. Očitno se rusi ne morejo zapeljat do kijeva, kaj ti to pove?
2. Ta je že bil, večina se je odločila za samostojnost.
3. SAj zato je pa janukovič pobegnil v rusijo, k gospodarju
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()

Sc0ut ::
Transkript tiskovne konference:
https://www.cbsnews.com/news/transcript...
Putin je imel spisan govor ki je bil "bla bla" Ukrajino želimo vso zasest "bla bla".
Trump pa je imel kar nekaj, zgleda ni upošteval svetovalcev in je izpadel s tem čist podrejen.
Mi pa postavlja to rusko ponavljanje "root causes" vprašanje, zakaj rusi svojih stališč ne omilijo. Ali so še vedno prepričani v popoln poraz Ukrajine oz. kaj še skrivajo. Nekdo bi po treh letih, xx mrtvih vojakih, težavah z ekonomijo verjetbo vsaj začel neke ovibke iskat, kako to vseeeno na svetovni sceni omilit, končat, rusi pa še kar naprej enako "all root causes". Na nekaj še vedno morajo računat da jim lahko uspe.
https://www.cbsnews.com/news/transcript...
Putin je imel spisan govor ki je bil "bla bla" Ukrajino želimo vso zasest "bla bla".
Trump pa je imel kar nekaj, zgleda ni upošteval svetovalcev in je izpadel s tem čist podrejen.
Mi pa postavlja to rusko ponavljanje "root causes" vprašanje, zakaj rusi svojih stališč ne omilijo. Ali so še vedno prepričani v popoln poraz Ukrajine oz. kaj še skrivajo. Nekdo bi po treh letih, xx mrtvih vojakih, težavah z ekonomijo verjetbo vsaj začel neke ovibke iskat, kako to vseeeno na svetovni sceni omilit, končat, rusi pa še kar naprej enako "all root causes". Na nekaj še vedno morajo računat da jim lahko uspe.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

dronyx ::
Po moje je bil ta sestanek kar na nivoju. Dva zelo podobna...da ne rečem kaj. Po moje je putler trumpu na štiri oči zaupal, kaj vse rusi vedo o njem.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Ganon ::
Blodijo, nič zapletenega ni v tej situaciji. Diktator, bolestno obseden z "veliko Rusijo", pride na idejo, da bi v treh dneh zavzel tujo državo, upajoč na nadaljevanje fame o mogočni ruski vojski. Ne bo se potrebno vojskovati, ker se bodo vsi razbežali, s predsednikom vred. Sledi šok, žrtev se jim uspešno zoperstavi, razkrije realno stanje Greznice in vojna se zavleče v četrto leto. Diktator ne sme odnehati in mora trmariti do konca, ker si v nasprotnem primeru spiše svoj konec. Do zadnjega moža in rublja.

Rus pozna samo palico, zato jih je potrebno stolči do skrajnosti, da odšepajo nazaj, od koder so prišli.

redtech ::
Ni Trump podrejen ampak US nima moči, da karkoli naredijo Rusiji za Ukrajino... boli njih za $UA.
The Duran na YT lepo povzame to stališče, to vojno potrebuje EU in UA, da se obdrži oblast.
The Duran na YT lepo povzame to stališče, to vojno potrebuje EU in UA, da se obdrži oblast.

Ni Trump podrejen ampak US nima moči, da karkoli naredijo Rusiji za Ukrajino... boli njih za $UA.
Blesavi rusofil misli, da EU potrebuje to vojno.

Ja kul ane, potem nam pa to paše, da imamo energente dražje, ane??!!?

Ker si ti en butl, ej.. ni čudno, da manipulirajo s takimi kot si ti.

Ukrajina se je za eu odločila prostovoljno brez vojne, rusija poskuša ukrajino prisilit v povezavo z rusijo s pomočjo vojne.
Duran in ostali kremeljski boti ugotovijo, da vojno potrebuje eu.
Duran in ostali kremeljski boti ugotovijo, da vojno potrebuje eu.

Blodijo, nič zapletenega ni v tej situaciji. Diktator, bolestno obseden z "veliko Rusijo", pride na idejo, da bi v treh dneh zavzel tujo državo, upajoč na nadaljevanje fame o mogočni ruski vojski. Ne bo se potrebno vojskovati, ker se bodo vsi razbežali, s predsednikom vred. Sledi šok, žrtev se jim uspešno zoperstavi, razkrije realno stanje Greznice in vojna se zavleče v četrto leto. Diktator ne sme odnehati in mora trmariti do konca, ker si v nasprotnem primeru spiše svoj konec. Do zadnjega moža in rublja.
Rus pozna samo palico, zato jih je potrebno stolči do skrajnosti, da odšepajo nazaj, od koder so prišli.
Poglejte za časa komunizma si isto niso priznali da ne deluje in so šli do konca do propada. Rusi enostavno nimajo stika z realnostjo in katere zadeve delujejo oz ne delujejo.

Do sedaj se je izkazalo, da je imel za večino stvari prav, sploh kar se tiče UK politike. Od tebe pod XYZ verjetno še nisem prebral uporabnega stavka.
Resni vojaški forumi so zaklenili dostop novim accountom z razlogom, ker se jim ne ljubi greznice čistit
Cena energentov je povezana z gospodarsko aktivnostjo..
Resni vojaški forumi so zaklenili dostop novim accountom z razlogom, ker se jim ne ljubi greznice čistit

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()

Bici ::
Do sedaj se je izkazalo, da je imel za večino stvari prav, sploh kar se tiče UK politike. Od tebe pod XYZ verjetno še nisem prebral uporabnega stavka.
Resni vojaški forumi so zaklenili dostop novim accountom z razlogom, ker se jim ne ljubi greznice čistit![]()
Seveda seveda.
V treh dneh do Kijeva?
Na zahodu smo zmrznili in jemo hrčke?
Sankcije v Rusiji ne delujejo in obrestna mera ni 20%+?

O tem vam govorim 1000+ strani in ne sestavite več pametnega stavka skupaj.
Sedaj se priklopi še na 3. račun... pa napiši še kaj neuporabnega.
Sedaj se priklopi še na 3. račun... pa napiši še kaj neuporabnega.

Dejstvo je da eu ne potrebuje te vojne, rusija pa poskuša z vojno prisiliti sosede v vazalni status.
Ne pozabimo majdan se je zgodil ravno zato, ker je putin poskušal s pomočjo janukoviča zminirat sporazum z eu.
Ukrajina v eu bi bila za putina težak poraz.
Ne pozabimo majdan se je zgodil ravno zato, ker je putin poskušal s pomočjo janukoviča zminirat sporazum z eu.
Ukrajina v eu bi bila za putina težak poraz.

skumpl ::

Bi bilo fer da se napiše nek score tko po športno od 10 metov jih je zadel 5 recimo. Da vidimo da ni tipson slučajno na nivoju kovanca.
Kar itak večina analitikov je. Ostanejo samo leporečja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

Trump zagrozi s sekundarnimi sankcijami in naenkrat je putler pripravljen priti v zda oz vsaj njegov dvojnik da si kupuje čas ker očitno verjame da si lahko pokori celotno ukrajino. Očitno zdaj s sankcijami ne bo nič trumpu pa drugega ne preostane kot da nadaljuje to vojno v glavnem nič od nič.
Ja putin je že ves smešen.
OutOfTheBox je izjavil:
Dejte nehat s temi dvojniki, ker postaja že smešno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

OutOfTheBox ::
Smešno je to da še vedno verjamemo da je putin na smrt bolan in da ima nekaj dvojnikov skritih v omarah. Je pa definitivno na botoksu ker je tako napihnjen. Od bolezni bi ga verjetno že pobralo.

AvtoR ::
Zdaj si pokazal ves svoj intelektualni domet.
Danes si ti dežuren, da trolaš tule gor?
Si zamenjal borut_p, on je pa zamenjal bm1973?
Prav očitno je kako se še z ene par osebki menjate pri pokrivanju in trolanju tega foruma.

feryz ::
Naj že dajo putinčku dostop do Črnega morja, da bo mir. Ali vsaj Azovskega. Čeprav je to drugo bolj začasna rešitev.

Do sedaj se je izkazalo, da je imel za večino stvari prav
A večino je imel prav? A si izmeril? Kaj je blo 51,25%? Dosadan si in verjetno najbolj zabit od vseh ruskih trolov tukaj gor.
Pejt v tvojo Srbijo raje protestirat proti Vučiću, da ne bo pošiljal za stotine miljonov eur granat Ukrajincem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

Windlass ::
A mislite, da lahko Ukrajinci furajo to dokler ne dobimo nazaj enega normalnega predsednika ZDA? Pa brez, da jih skozi leta počasi zmeljejo da izgubijo obalo ali pa nevem Harkov, pa tisto verigo Kramatorsk-Slovjansk?
Ne morem verjet, da pogrešam Bidna. Saj je bil kot mokra cunja ampak vsaj ni bil aprilski sadist, ko pride do podpore Ukrajini.
Ne morem verjet, da pogrešam Bidna. Saj je bil kot mokra cunja ampak vsaj ni bil aprilski sadist, ko pride do podpore Ukrajini.

OutOfTheBox je izjavil:
https://x.com/igorsushko/status/1956619...
In Russia, it's an open secret that Putin uses multiple body doubles for public occasions. See Girkin.
Many Americans naively think it's some kind of whacky conspiracy theory.
Rather silly to think that real Putin would risk everything to travel to the US.
V bistvu sploh ni smešno ampak kar v bistu res. Najbolj hecn problem je v tem, da eden izmed Putinovih dvojnikov niti približno ne hodi tako kot Putin (ene roke med hojo ta pravi Putin praktično ne premika).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

@AvtoR kontriraš lahko z argumenti, z dežurstvi izpostavljaš svoje motive v tej temi, jaz tukaj komentiram zelo redko.
Ker ni novic iz terena, potem ustvarjate hype okrog "Putin bad" ... to je vse kar vam je ostalo, protiofenziv ni več, še kakšno skladišče goriva, ki gre v luft vas sem pa tja navduši.
Verjamem pa, da nimate zmožnosti ohranjanja koncentracije za daljše vsebine od čivkov.
Odgovori, komentarji to dokazujejo in delajo forum neuporaben ;)
Ker ni novic iz terena, potem ustvarjate hype okrog "Putin bad" ... to je vse kar vam je ostalo, protiofenziv ni več, še kakšno skladišče goriva, ki gre v luft vas sem pa tja navduši.
Verjamem pa, da nimate zmožnosti ohranjanja koncentracije za daljše vsebine od čivkov.
Odgovori, komentarji to dokazujejo in delajo forum neuporaben ;)

Matheus ::
OutOfTheBox je izjavil:
In Russia, it's an open secret that Putin uses multiple body doubles for public occasions. See Girkin.
Rather silly to think that real Putin would risk everything to travel to the US.
V bistvu sploh ni smešno ampak kar v bistu res. Najbolj hecn problem je v tem, da eden izmed Putinovih dvojnikov niti približno ne hodi tako kot Putin (ene roke med hojo ta pravi Putin praktično ne premika).
Kot, da ima veze ali je dvojnik ali ne...

jest10 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Druge zmerjaš z zabitimi, a pol verjameš v take neumnosti

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

windigo ::
No, sem pravilno predvideval, da si en od tistih, ki do onemoglosti trobi, da sankcije ne delujejo. Karkoli ne eksplodira kot v filmih Michaela Baya je pač neuporabno, kajne?
Prislužil si si značko za trud:
Windlass]
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: windigo ()

Windlass ::
No, sem pravilno predvideval, da si en od tistih, ki do onemoglosti trobi, da sankcije ne delujejo. Karkoli ne eksplodira kot v filmih Michaela Baya je pač neuporabno, kajne?
Prislužil si si značko za trud:
Windlass]
Hvala, moja značka vsaj ni insignija ruskega ministrstva za obrambo (oddelek spletni šturmoviki) kot je to v tvojem primeru.

endelin ::
OutOfTheBox je izjavil:
Na vsaki sliki je drugačen. Meni je bilo to čudno še preden sem bral o teorijah zarote. Kot da ni isti človek vedno je nekako drugačen. Ne vem razen če je res kaj bolan da ga z 200 zdravili dnevno filajo in potem se spreminja od dneva do dneva. Misterij
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

windigo ::
S @POTUS sva imela dolg in vsebinski pogovor. Začela sva s pogovori ena na ena, nato pa sva povabila evropske voditelje, da se nam pridružijo. Ta klic je trajal več kot uro in pol, vključno s približno eno uro najinega dvostranskega pogovora s predsednikom Trumpom.
Ukrajina ponovno potrjuje svojo pripravljenost, da si bo z največjim naporom prizadevala za dosego miru. Predsednik Trump je poročal o svojem srečanju z ruskim voditeljem in glavnih točkah njunega pogovora. Pomembno je, da moč Amerike vpliva na razvoj razmer.
Podpiramo predlog predsednika Trumpa za tristransko srečanje med Ukrajino, ZDA in Rusijo. Ukrajina poudarja, da se o ključnih vprašanjih lahko razpravlja na ravni voditeljev, tristranski format pa je za to primeren.
V ponedeljek se bom v Washingtonu srečal s predsednikom Trumpom, da bi razpravljali o vseh podrobnostih glede konca pobijanja in vojne. Hvaležen sem za povabilo.
Pomembno je, da so Evropejci vključeni v vsako fazo, da bi skupaj z Ameriko zagotovili zanesljiva varnostna jamstva. Pogovarjali smo se tudi o pozitivnih signalih ameriške strani glede sodelovanja pri zagotavljanju varnosti Ukrajine. Še naprej usklajujemo svoja stališča z vsemi partnerji. Zahvaljujem se vsem, ki nam pomagajo.
https://x.com/ZelenskyyUa/status/195661...
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

borut_p ::
A mislite, da lahko Ukrajinci furajo to dokler ne dobimo nazaj enega normalnega predsednika ZDA? Pa brez, da jih skozi leta počasi zmeljejo da izgubijo obalo ali pa nevem Harkov, pa tisto verigo Kramatorsk-Slovjansk?
Ameri si ne morjo vec privoscit podpore UA. Skladisca prazna, proizvodnjen nema. Trump hodi naokoli ko pecen puran in tezi EU kako moramo mi povecat izdatke, saj jih sami niso vec sposobni.
Izgleda ko beden prosjac na trznici
Putko ga je dobro scat peljal na temu 'srecanju'

borut_p ::
Cisto dovolj. Ce je dosegel, da Trumpko edino varianto o miru vidi dejstvo, da se mora UA odpovedati svoji zemlji ... potem je tudi dvojnik dovolj.
https://www.usatoday.com/story/news/wor...
https://www.usatoday.com/story/news/wor...

jest10 ::
a pol verjameš v take neumnosti![]()
Te "neumnosti" prihajajo od Rusov samih. Pač nisi na tekočem.
Sej problem je, ker ti to dejansko verjameš
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()