Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

fikus_ ::
Po pravici, ob danasnji info tehnologiji, bi pričakoval, da imajo solidne podatke.
Verjamem, da jih je več, ampak ta seznam je uraden, za toliko lahko trdimo, da so jih RU odpeljali, za več se pa morajo potruditi in dopolniti seznam.
Verjamem, da jih je več, ampak ta seznam je uraden, za toliko lahko trdimo, da so jih RU odpeljali, za več se pa morajo potruditi in dopolniti seznam.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

damirj79 ::
Seznam seveda je daljši, saj ti piše da obsega 19000 otrok. Za nekaj tisoč pa podatka nimajo in predvidevajo, da jih je vsaj 35000. A bo šlo?
Ti bi bil pa izjemno slab pogajalec. Ti bi že v prvi rundi kar zahteval izročitev vseh 19000 otrok. Da sem jaz na ruski strani, takega seznama niti pogledal ne bi in bi romal direkt v kanto za smeti. Izgleda nisi gledal nobenega filma z roparji in talci v banki. Ko se pogajajo za izročitev talcev, štartajo z nekaj njih, ne vsemi. Sicer nisem nikoli prisostvoval pravi takšni akciji, in ti tudi zagotovo ne, ampak ne dvomim, da je v filmu to kar zelo podobno resničnemu.
Ti bi bil pa izjemno slab pogajalec. Ti bi že v prvi rundi kar zahteval izročitev vseh 19000 otrok. Da sem jaz na ruski strani, takega seznama niti pogledal ne bi in bi romal direkt v kanto za smeti. Izgleda nisi gledal nobenega filma z roparji in talci v banki. Ko se pogajajo za izročitev talcev, štartajo z nekaj njih, ne vsemi. Sicer nisem nikoli prisostvoval pravi takšni akciji, in ti tudi zagotovo ne, ampak ne dvomim, da je v filmu to kar zelo podobno resničnemu.

Glede na to da gre za zasedena ozemlja, pojma nimajo, kaj je tam, kje so otroci,....
Še enkrat, starsi bi zagnali vik in krik, ce ne bi bili z otroki. Starsi bi iskali otroke,...
Še enkrat, starsi bi zagnali vik in krik, ce ne bi bili z otroki. Starsi bi iskali otroke,...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Pithlit ::
Glede na to da gre za zasedena ozemlja, pojma nimajo, kaj je tam, kje so otroci,....
Lažnjiv kup dreka si. Ne vem kako se ti še dovoljuje sodelovanje v tej temi.
Imaš zgoraj več linkov podanih iz obeh taborov, ki pravijo 339 otrok. Ti pa še kar lažeš da jih je manj kot 300 (290). Še tvoji sotaborniki se distanciraj od tebe.
"uči se iz preteklosti". Ha, da te ni sram. Dej se odstrani sam iz teme ker si bolj delusional od Putina.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Torej trdiš, da starši niso zagnali vika in krika? Jih niso iskali?
Ce bi razumel, kaj sem napisal, bi razumel , da STARŠI BI ZAGNALI VIK IN KRIK TER AKTIVNO ISKALI OTROKE. To bi bilo množično.

AvtoR ::
In kako bi to zgledalo v praksi? Ukrajinci bi odšli v rusijo in malo spraševali, če so jaj videli njihove otroke? Res si pokvarjen kot star sir. Otroci so bili odpeljani v rusijo z namenom rusifikacije in z "Z" indoktrinacijo. Otroci so dobili novo identiteto in verjetno krušne starše, če niso celo ostali v prevzgojnih zavodih. Skratka ruski janičarji. Samo ljudje bolani na umu to delajo in podpirajo.
Zakaj misliš da mednarodno kazensko sodišče išče Putina?. Verjetno brez dokazov ne bi bili tako drastični z razpisom tiralice.
Sedaj pa pričakujem but, but, amerika, but but Nato, but but EU...
Zakaj misliš da mednarodno kazensko sodišče išče Putina?. Verjetno brez dokazov ne bi bili tako drastični z razpisom tiralice.
Sedaj pa pričakujem but, but, amerika, but but Nato, but but EU...

bm1973 ::
No ja, cel kup otrok so našli v nemčiji. So dokazi na netu...
Ostalo je šlo v pedofilske zahodne združbe, polovica najbrž mrtvih...

Stane2 ::

No dej ti kakšen vir za tole. Da ne bomo glih sam s prsti kazal.

Evo, točno tako kot sem napivedal...
Evo, točno tako kot sem napovedal...
Edit tipo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AvtoR ()

Torej trdiš, da starši niso zagnali vika in krika? Jih niso iskali?
Ce bi razumel, kaj sem napisal, bi razumel , da STARŠI BI ZAGNALI VIK IN KRIK TER AKTIVNO ISKALI OTROKE. To bi bilo množično.
Če bi ti razumel, kaj sem jaz napisal, bi razumel, da te otroke iščejo. Ampak resnično življenje ni kot film Silvestra Staloneja, Jasona Stathama in Vin Diesla, kjer bi šli te otroke iskat in potem vseh 19000 strpali v en kamjon in hopsa domov.

skrtuh ::
Tisti, ki se še dajete s Fikusom in Škrtuhom - brez veze. Imata dovolj informacij, da bi lahko dojela od kje številka cca 300, cca 20.000...itd.
Tedva ali dojeti ne moreta, bolj verjetno pa nočeta in v tipični taktiki pač nabijeta tisoč odgovorov, iztirjata debato v dokazovanje samoumevnih stvari...
Sploh ne štekam v čem je problem. Če je samoumevno zakaj enostavno ne daš vira za to informacijo in je zadeva zaključena - ta debata sploh ne bi bila potrebna. Za 339 otrok imaš vir. Za ostalo pa jaz nisem videl vira, razen da je nekdo trdil, da jih je bilo ukradenih 200k, potem pa se je številka zmanjšala na 20k. Sploh ne vem zakaj trdiš da so jih ukradli 20k, če se pa veliko bolj grozno sliši, da so jih ukradli 200k?
Ti bi bil pa izjemno slab pogajalec. Ti bi že v prvi rundi kar zahteval izročitev vseh 19000 otrok.
Pogajanja sploh niso potrebna, Rusi so sami rekli, da bodo vrnili otroke za katere bodo dobili imena in jih starši iščejo. Zakaj pa misliš, da so Ukrajinci sploh prinesli spisek z imeni teh 339 otrok. Ali so rusi hoteli kaj v zameno, če so bila pogajanja - meni ni znano...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Tisti, ki se še dajete s Fikusom in Škrtuhom - brez veze. Imata dovolj informacij, da bi lahko dojela od kje številka cca 300, cca 20.000...itd.
Tedva ali dojeti ne moreta, bolj verjetno pa nočeta in v tipični taktiki pač nabijeta tisoč odgovorov, iztirjata debato v dokazovanje samoumevnih stvari...
Sploh ne štekam v čem je problem. Če je samoumevno zakaj enostavno ne daš vira za to informacijo in je zadeva zaključena - ta debata sploh ne bi bila potrebna. Za 339 otrok imaš vir. Za ostalo pa jaz nisem videl vira, razen da je nekdo trdil, da jih je bilo ukradenih 200k, potem pa se je številka zmanjšala na 20k. Sploh ne vem zakaj trdiš da so jih ukradli 20k, če se pa veliko bolj grozno sliši, da so jih ukradli 200k?
Ti bi bil pa izjemno slab pogajalec. Ti bi že v prvi rundi kar zahteval izročitev vseh 19000 otrok.
Pogajanja sploh niso potrebna, Rusi so sami rekli, da bodo vrnili otroke za katere bodo dobili imena in jih starši iščejo. Zakaj pa misliš, da so Ukrajinci sploh prinesli spisek z imeni teh 339 otrok. Ali so rusi hoteli kaj v zameno, če so bila pogajanja - meni ni znano...
Še pravi, na kratko. Load of bullshit Ker članka sploh povohal nisi. Kaj šele da bi prebral. Da bi prebrano razumel je seveda utopija.
Gladek k led v Tivoliju.
So Ukrajinci povedali zakaj so tak seznam prinesli, ampak ti si očitno preveč zabit. Oziroma, se opravičujem. Preveč si rusofila (ki hoče navzven furat videz nevtralnosti) da bi ti tvoj (gladek) talent to dopuščal. Ignorant, po izbiri.
Pa ti res ne razumeš, da teh imen ni več, dobili so nova ruska imena.
On to razume... Sam ignorira. Ker se ne sklada s tem da so Rusi benevolentni agresorji. Tko kot ignorira 99% ostalih stvari ki se ne skladajo s tem. Recimo z 'janičarji'. Tudi z besedico ni naslovil tega problemčka.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

A ni bolj enostavno, da napišeš v čem vidiš problem. Ker s tem razglabljanjem, kdo je zabit, ignorant, rusofil itd., k debati ne doprineseš ničesar. Samo neresna izpadeš - to je edini efekt...
Poleg tega imaš v moji izjavi vprašanje (ko imaš tako rada vprašanja) - zakaj enostavno ne odgovoriš na njega? Zraven svojih trditev napiši/polinkaj vire. Vse ostalo je neresno...
Poleg tega imaš v moji izjavi vprašanje (ko imaš tako rada vprašanja) - zakaj enostavno ne odgovoriš na njega? Zraven svojih trditev napiši/polinkaj vire. Vse ostalo je neresno...
Zgodovina sprememb…

Bici ::
A ni bolj enostavno, da napišeš v čem vidiš problem. Ker s tem razglabljanjem, kdo je zabit, ignorant, rusofil itd., k debati ne doprineseš ničesar. Samo neresna izpadeš - to je edini efekt...
Problem vidim v kvizlingih kot si ti.
Potem bo pa spet jokanje, kot sedaj od potomcev preteklih kvizlingov.

esel ::
"Najstniki v Rusiji lahko zdaj obidejo obvezno služenje vojaškega roka in takoj podpišejo poklicno pogodbo z vojsko. Tragične zgodbe se množijo"
https://vecer.com/svet/od-vpoklica-do-s...

jest10 ::
"Najstniki v Rusiji lahko zdaj obidejo obvezno služenje vojaškega roka in takoj podpišejo poklicno pogodbo z vojsko. Tragične zgodbe se množijo"
Sej po eni strani je tole super ideja.
Iz populacije odstraniš čudne osebke.

Windlass ::
Lej, brez veze. Jaz nisem šel brat teh virov, pa vem zakaj so številke take, kot ve tudi vsak, ki je 10% investiran v spremljanje te vojne. Kaj šele nekdo kot sta tedva, ki živita za to, da informacije, ki so v etru izkrivljata (ali podajata izkrivljeno kot jih slišita neposredno ali posredno iz central). Ne bosta ti priznala dokler ne bo druge možnosti.
Saj poznate rusko diplomacijo: zanikaj zanikaj zanikaj, zlaži se in ko te dobijo so krivi vsi drugi. Dobra stran je ta, da tule vsi vemo da to počneta in je njuna ˝misija˝ propadla. Večina ruske propagande je na žalost bolj učinkovita in pade na plodna tla.
Saj poznate rusko diplomacijo: zanikaj zanikaj zanikaj, zlaži se in ko te dobijo so krivi vsi drugi. Dobra stran je ta, da tule vsi vemo da to počneta in je njuna ˝misija˝ propadla. Večina ruske propagande je na žalost bolj učinkovita in pade na plodna tla.

gozdar1 ::
ruzki vojni hujskači si želijo nive fronte...
https://militarnyi.com/en/news/russian-...
Čakaj da ti na mmc razložijo, da je kriva amerika.

mtosev ::
Kaj drugega rečti kot da so idioti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

shmandi ::
Uradno so razlog droni, verjetno pač nimajo kaj več za pokazat... Tanki so lahko iz kartona, ladje pa malo težko.
https://kyivindependent.com/moscow-says...
https://kyivindependent.com/moscow-says...

Ko pride ruski svet, velika želja naših rusofilov.
people are leaving Donetsk en masse again--no future, no water, garbage piling up in the heat
https://x.com/wartranslated/status/1949...
people are leaving Donetsk en masse again--no future, no water, garbage piling up in the heat
https://x.com/wartranslated/status/1949...

SambaShare ::
Sej po eni strani je tole super ideja.
Iz populacije odstraniš čudne osebke.
Misliš revne? Kruto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()

windigo ::
Čakaj da ti na mmc razložijo, da je kriva amerika.
Če se slučajno tole res zgodi (sem sicer bolj mnenja, da gre za diplomatski ekvivalent glasnega godrnjanja), bo ruski del namenjen razbremenitvi glavne fronte in vezavi določenega dela vojaških enot z glavne fronte proti Iranu. Verjetnost konflikta zaenkrat IMHO 5-10%.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

koral45 ::
Ukrajinci so osvobodili vas Kindrativko. "Tukaj je huje kot v Bahmutu. Rusi so bolj divji. To so specialne enote, usposobljene za boj od blizu. Ampak tokrat nismo vzeli nobenih ujetnikov," pravi Ramzes alias Roman, star 45 let, iz Harkovain. Boža svojo puško AK-47 z dušilcem in stabilizatorjem. Ruski brezpilotni letalniki brenčijo v nebu in lovijo kako tarčo. "Slišijo se kot čebele, ki iščejo med, kajne? če jih slišite, se skrijte pod drevesa."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: koral45 ()

Tisto ni bila invazija, ampak referendum in priključitev.
2014 Crimean status referendum @ Wikipedia
Saj tam ni bilo vojne...
Saj tam ni bilo vojne...

Bici ::
Saj tam ni bilo vojne...
Referendum pod vojaškim pritiskom ne šteje. Lep poskus, klovn.

Saj tam ni bilo vojne...
Kako ni bilo vojne? Enkrat je bila vojna, drugič ni vojne, kakor pač paše v vašo trenutno narativo. Aja, Specialna vojaška operacija, če omeniš vojno greš lahko sedet.
Rusofuli nam skozi in skozi razlagate da je vojna od 2014. Pa 20000 mrtvih in podobne zgodbice. Kdo si bili potem tisti možiclji v zelenih uniformah brez oznak, če ni bilo vojne?
Ja, lep poskus zavajanja je tole. Pojdi raje na MMC. Tam boš lahko dalje trosil eusko propagando.

Zanimivo branje.
fikus_, se boš kaj naučil ?
Ti je dolgčas, ali samo provociraš?!
Nauk: Veliki imajo "prav"! Če slučajno nimajo prav, beri prejšnji stavek!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

JohnyQ_ ::
Zanimivo branje.
Nauk, veliki imajo "prav"!
Aha, torej nisi več za resnico in učenje.
Sedaj kar direkt poveš da podpiraš tisto kar reče ali naredi Rusija.
No pa saj to ni nič novega. To smo že vsi vedeli, še preden si naglas priznal.

Zanimivo branje.
Spet nekaj podtikaš, tipično zate in podobne! Kaže, da ti odgovor spet ni všeč!
In kakšen odgovor želiš?!

Zanimivo branje.
Spet nekaj podtikaš, tipično zate in podobne! Kaže, da ti odgovor spet ni všeč!
In kakšen odgovor želiš?!
Sem dobil točno takega, kot se od tebe in drugih rusofilov pričakuje.
Hvala.

Spe5t provociranje! Kaže da vam je res dolgčas. Argumentov pa kot vedno ne poznate, nihče ni komentiral "Veliki imajo "prav"! Če slučajno nimajo prav, beri prejšnji stavek! ". kaže, da je mentalno prezahtevno.
naslednji.....
naslednji.....

Sicer pa res zanimivo branje.
20.2.2014 Rusija začne z vojno
21.2.2014 Pobegne Yanukovich
Torej so bila vsa pogajanja iz ruske strani v slabi veri in so se že odločili da gredo v vojno.
Floskule so poceni dragi fikus_
Kvizlingi pa končajo v jamah, potem pa jok in stok.
20.2.2014 Rusija začne z vojno
21.2.2014 Pobegne Yanukovich
Torej so bila vsa pogajanja iz ruske strani v slabi veri in so se že odločili da gredo v vojno.
Floskule so poceni dragi fikus_
Spe5t provociranje! Kaže da vam je res dolgčas. Argumentov pa kot vedno ne poznate, nihče ni komentiral "Veliki imajo "prav"! Če slučajno nimajo prav, beri prejšnji stavek! ". kaže, da je mentalno prezahtevno.
naslednji.....
Kvizlingi pa končajo v jamah, potem pa jok in stok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohnyQ_ ()

Zgodovina sprememb…

Najbolj me bodli, ko vidim kakšni politiki brez hrbtenice nas zastopajo in kakšni pudlji smo.
Zgodovina sprememb…

Ja eu je še ena velika ruska bolečina, zato je traba vsako šanso za antipropagando izkoristit.

Chalky ::
*TRUMP SAYS HE WILL REDUCE 50 DAY DEADLINE HE HAD FOR PUTIN
@POTUS on Russia and Ukraine: "I'm disappointed in President Putin ... I'm going to reduce that 50 days that I gave him to a lesser number because I think I already know the answer what's going to happen."
Pametno...
@POTUS on Russia and Ukraine: "I'm disappointed in President Putin ... I'm going to reduce that 50 days that I gave him to a lesser number because I think I already know the answer what's going to happen."
Pametno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

WhiteAngel ::
Opa, Avstrijci se pridružujejo Natu.
Verjetno Rheinmetall drugače ne bi smel proizvajat orožja v takih koločinah.
Verjetno Rheinmetall drugače ne bi smel proizvajat orožja v takih koločinah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()