Forum » Zvok in slika » Povezava TV box in TV
Povezava TV box in TV
krnekdo6 ::
Pozdravljeni,
prosim bi kakšnega strokovnjaka za pomoč. Želel bi povezati TV s TV boxom preko kanala v zidu (električna napeljava). V zidu že imam prazen kanal za ta namen, zatakne pa se mi ker HDMI kabla z mrežno povezavo, ki ima že montiran vtikač ne spravim skozi kanal. Potreboval bi torej kabel, ki nima montiranega HDMI vtikača, ki bi ga napeljal skozi kanal in nato sam montiral vtikač. Ali je to sploh možno narediti in če je, kje bi lahko dobil samo HDMI vtikač, ki bi ga nato namestil na kabel?
Upam, da sem bil razumljiv. Hvala lepa za vso pomoč.
prosim bi kakšnega strokovnjaka za pomoč. Želel bi povezati TV s TV boxom preko kanala v zidu (električna napeljava). V zidu že imam prazen kanal za ta namen, zatakne pa se mi ker HDMI kabla z mrežno povezavo, ki ima že montiran vtikač ne spravim skozi kanal. Potreboval bi torej kabel, ki nima montiranega HDMI vtikača, ki bi ga napeljal skozi kanal in nato sam montiral vtikač. Ali je to sploh možno narediti in če je, kje bi lahko dobil samo HDMI vtikač, ki bi ga nato namestil na kabel?
Upam, da sem bil razumljiv. Hvala lepa za vso pomoč.
Furbo ::
Kako boš pa upravljal z boxom, če ne bo zraven TV?
A imaš to mini hdmi? Če ne, probaj iti z mini priključkom čez in daj na eni strani pretvornik, če je potreben.
A imaš to mini hdmi? Če ne, probaj iti z mini priključkom čez in daj na eni strani pretvornik, če je potreben.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Klemen86 ::
Kupiš navaden kabel, na eni strani ga odrežeš in nato privijačiš konektor z Aliexpress-a. Bo pa kar zapleteno konektor pravilno namestiti, ima namreč 20 žil :)
Hvala vse, za predloge. Box bo zraven TV (2m stran), ampak na omarici, medtem ko je TV na nosilcu. Bom poskusil z micro hdmi, drugače na aliexpress naročim konektor, pa da vidimo, če mi uspe priklopiti vseh 20 žil pravilno. :)
Še eno vprašanje. Na kablu piše, da je HDMI z mrežno povezavo. A mora biti zato kakšen poseben konektor ali je lahko klasični HDMI, kot je tale spodaj:
shorturl.at/tIX58
Ali pa takšen:
https://www.conrad.si/hdmi-konektor%2C-...
shorturl.at/tIX58
Ali pa takšen:
https://www.conrad.si/hdmi-konektor%2C-...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14355 (9145) | XS!D3 |
» | Kateri UTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 14224 (4399) | Lonsarg |
» | je to fake ? aux to USBOddelek: Loža | 2415 (1820) | Siddh |
» | UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje večOddelek: Omrežja in internet | 5246 (4584) | ...:TOMI:... |
» | UTP poleg koaksialne anteneOddelek: Omrežja in internet | 3916 (3582) | Pyr0Beast |