Forum » Pomoč in nasveti » Procesor vroč takoj po zagonu
Procesor vroč takoj po zagonu
Storm ::
Potem, ko sem na novo instaliral Windows 7, mi je začelo računalnik po dobrih petih minutah ugašat, zdaj vidim da imajo jedra praktično ob 1% moči procesorja, vsa prek 90 stopinj celzija temperaturo. Ventilator dela, tudi pospešil sem ventiltor, učinka nobenega. Pred ponovno namestitvijo winsow je sicer bil počasen (zato sem ga spucal), a nikoli se ni ugašal. Ko gledam procese, kurijo največ 18MB rama, imam 4 GB rama in i5 procesor na matični plati Z68P.
Kaj je narobe?
Kaj je narobe?
Markec The Great
Vesoljc ::
slabo si montiral hladilnik gor. ali je prevec/premalo paste, ali je hladilnik premalo zategnjen, ali pa je postrani namescen
edit: mal narobe prebral... mogoce si ruknil hladilnik, pa nima vec pravega stika
edit: mal narobe prebral... mogoce si ruknil hladilnik, pa nima vec pravega stika
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vesoljc ()
BorutK-73 ::
A si zamenjal termalno pasto?
Slab stik hladilnika z procesorjem. Preveri plastične zatiče od hladilnika če so vsi ok.
Slab stik hladilnika z procesorjem. Preveri plastične zatiče od hladilnika če so vsi ok.
janezvalva ::
kupi drug procesor, starega vrzi v smeti
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Riff ::
ja najprej preveri če je cpu hladilnik dobro pritrjen pa da ni zabasan s prahom pa da se ventilator vrti
solatko ::
Hladilnik nima stika ali pa ni termalne paste. Procesor najprej zmanjšuje množilnik, izklaplja jedra in na koncu ugasne, saj bi se sicer pregrel. To težavo imaš verjetno že od takrat, ko si opazil, da ti dela počasi.
Razdri mašino, kupi kvalitetno termalno pasto, pravilno montiraj hladilnik in bo dobro. Če nisi še nikoli to delal, povabi kakšnega kolega na pivo, pa ti bo to v pol ure zrihtal.
Razdri mašino, kupi kvalitetno termalno pasto, pravilno montiraj hladilnik in bo dobro. Če nisi še nikoli to delal, povabi kakšnega kolega na pivo, pa ti bo to v pol ure zrihtal.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura procesorja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5616 (2380) | LuIK |
» | Problem z računalnikomOddelek: Strojna oprema | 1026 (732) | Bleeh |
» | a je moj procesor vroč?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2069 (1511) | MyName |
» | nov hladilnik za CPUOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2275 (1740) | PINki |