Forum » Loža » Kako (legalno) izposojati stuff
Kako (legalno) izposojati stuff
matobeli ::
Torej, imam nekaj športne opreme ki je takega tipa da bi se lahko izposojala (podobne zadeve se najde na bolha.com najem/izposoja...).
Kako je pravno s temi zadevami, obstaja kakšna druga opcija kot met s.p.?
Vse skupaj ne bi bil noben pameten obseg, zgolj toliko da bi se hitreje amortizirala oprema, oziroma da bi se sploh lahko.
V oglasnikih je polno fizičnih oseb ki to počno, ampak težko vedet če slučajno vsakega tretjega ne dobi furs zaradi dela na črno, kar pa bi bil strel v koleno za tistih nekaj 100eur
Kako je pravno s temi zadevami, obstaja kakšna druga opcija kot met s.p.?
Vse skupaj ne bi bil noben pameten obseg, zgolj toliko da bi se hitreje amortizirala oprema, oziroma da bi se sploh lahko.
V oglasnikih je polno fizičnih oseb ki to počno, ampak težko vedet če slučajno vsakega tretjega ne dobi furs zaradi dela na črno, kar pa bi bil strel v koleno za tistih nekaj 100eur
#000000 ::
evo isto bi vprašal jest, imam kar nekaj kamer, večinoma akcijskih, enako si lastim dva teleskopa (motorizirana -pomeni da sledita kamor si jih usmeril)
Zanima me pa predvesm slednje, kako zagarantirat da ti nekdo ki si to sposodi tega enostavno ne ukrade ? mislm nikoli ne pripelje nazaj, recimo temu luknja v zakonu, NI GA UKRADEL ker si mu ga sam IZROČIL, gre pa za zatajitev, za kar je kazen smešno nizka ?
kako to urejate tisti ki dajete v najem ?
Aja še tole obenem, kje bi se dal v LJ najet green screen (prava ne obarvana rjuha zadeva) z stojali in lampami ?
LP HVALA
Zanima me pa predvesm slednje, kako zagarantirat da ti nekdo ki si to sposodi tega enostavno ne ukrade ? mislm nikoli ne pripelje nazaj, recimo temu luknja v zakonu, NI GA UKRADEL ker si mu ga sam IZROČIL, gre pa za zatajitev, za kar je kazen smešno nizka ?
kako to urejate tisti ki dajete v najem ?
Aja še tole obenem, kje bi se dal v LJ najet green screen (prava ne obarvana rjuha zadeva) z stojali in lampami ?
LP HVALA
Tody ::
Popoldanski sp ali pa kako društvo.
Kavcija in podpis soglasja za vračilo, garancije pa ni da bo človek vrnil zadevo
Kavcija in podpis soglasja za vračilo, garancije pa ni da bo človek vrnil zadevo
DamijanD ::
Recimo, ko si kaj sposodiš pri https://www.matt-sport.si/, podpišeš kar konkretno pogodbo in potem prejemaš račune... če ne bi vrnil, bi bil pa še en konkreten račun...
matobeli ::
Kaj pa recimo da bi posojal brezplačno, ker sem kul. Bi pa želel imeti pogodbo in varščino za čas najema, to verjetno ne sme bit problem glede fursa?
Kvinta ::
To se vse skupaj nekak zavaruje pa rešeno.....jaz sem si že dostikrat sposodo kako foto opremo v tujini pa to stvari ne stanejo par 100€ ampak po 40k in gor za komplet pa noben nič ne vpraša nič ne preveri prideš tja podpišeš papirje plačaš pa rešeno ,če zamudiš rok nima veze 1min ,par ur ali dan plačaš penale katerih cena je 3x večja se mi zdi in tak dalje.....če vkradeš te najdejo ti dajo betonske škornje te zabrišejo v temzo pa rešeno
A.C.A.B
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novopečen v oddaji stanovanja hitro vprašanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13391 (2809) | St235 |
» | Najemodajalec - začetnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18568 (8336) | St235 |
» | Vračilo varščine - najem stanovanjaOddelek: Loža | 2992 (2227) | St235 |
» | Posojiloo 2000 evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26732 (5926) | MIHAc27 |