» »

Državna štipendija nasveti

Državna štipendija nasveti

kura55 ::

Imam precej kompleksno situacijo. V preteklosti sem študiral na EPF v Mariboru, redno, opravil prvi letnik, pri drugem pa zasral, ker sem šel delat, za drugega sem prejemal tudi državno štipendijo. Po pozivu CSDja sem se dogovoril osebno za odlog vračila državne štipendije - 3 leta. Vrnit moram kmalu, prihodkov pa nimam, korona je vse le poslabšala. Vmes sem se vpisal na FKPV, izredno isti program dipl. ekonomist in letos uspešno opravil drugi letnik, plačal skoraj 2000€.Je kakšna možnost, ker sem opravil drugi letnik za dipl. ekon. na drugi fakulteti, da nerabim vračat? Ima kdo kak nasvet preden grem spet na CSD.

Hvala vsem za pomoč.

hojnikb ::

najbolje da se obrnes na csd, bos dobu najbolj tocne informacije.
#brezpodpisa

tony1 ::

Najboljši odgovor je, da jih pokliči, malo potarnaj in prosi za pomoč. Po mojih izkušnjah imajo vse sorte birokratov neke vrste afiniteto do ljudi, ki aktivno rešujejo birokratske težave - takšnih, ki ne komunicirajo, in se zavijejo v molk pa ne marajo.

Zdi se, da boš za tisti letnik skoraj gotovo moral vrniti štipendijo. Poskusi se zmenit za odlog vračila zaradi korone, če pa ne bo šlo pa vsaj za vračilo na obroke, recimo vračilo v treh ali štirih delih, z intervalom 3 mesecev...

fikus_ ::

Štipendijo si dobival za EPF, sedaj si pa na FKPV, kar ni isto (ime) in boš po njihovem moral vrnit štipendijo. Srecno.

kura55 ::

Nevem kaj bom. Če ne pa v zapor.

A110 ::

Kolikor vem so sprejeli zamik vseh plačil zaradi korone. Pozanimaj se glede tega

Glej, če nimaš denarja, ti nimajo kaj vzeti. Pojdi s potrdilom o končanem letniku na CSD in povej kako je in da študiras. Dogovori se za zamik vračanja. Če se ne strinjajo pa povej, da bo en socialni problem več.

V zapor te pa ne bodo dali!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

keytim ::

Obiskoval sem višjo šolo ekonomije, ki je dvoletna. Obe leti sem prejemal štipendijo, vse lepo in prav, naredil vse izpite vendar takrat še nisem naredil diplome, torej sem si še vzel eno leto za opravljanje diplome "kao absolventa ampak se pri nas ne reče več tako oz. ponavljanje letnika" vendar sem letos zamudil skoraj vse roke, praktično v dveh mesecih je zame osebno nemogoče naredit diplomo v tako kratkem času. Zanima me kakšno je stanje z vračanjem štipendije, ali se da dogovorit za odpis vračanje štipendije zaradi koronavirusa, brezposelnosti enega izmed staršev itd. ali pa vsaj prestaviti oz. se dogovoriti za prvi rok opravljanje diplome v naslednjem študentskem letu torej okoli decembra tega leta, tako da bi z tem rešil celotno zadevo. Nameravam tudi obiskati csd če se da kaj dogovoriti glede tega. Če ima kdo kake nasvete ali izkušnje se že vnaprej zahvaljujem.

Vračilu se ne bodo odpovedali. Najlažje bo, da se dogovoris za odlog vračanja, oz. za nek datum, ko boš naredil diplomo, lahko omeniš tudi korono.

Mato989 ::

keytim je izjavil:

Obiskoval sem višjo šolo ekonomije, ki je dvoletna. Obe leti sem prejemal štipendijo, vse lepo in prav, naredil vse izpite vendar takrat še nisem naredil diplome, torej sem si še vzel eno leto za opravljanje diplome "kao absolventa ampak se pri nas ne reče več tako oz. ponavljanje letnika" vendar sem letos zamudil skoraj vse roke, praktično v dveh mesecih je zame osebno nemogoče naredit diplomo v tako kratkem času. Zanima me kakšno je stanje z vračanjem štipendije, ali se da dogovorit za odpis vračanje štipendije zaradi koronavirusa, brezposelnosti enega izmed staršev itd. ali pa vsaj prestaviti oz. se dogovoriti za prvi rok opravljanje diplome v naslednjem študentskem letu torej okoli decembra tega leta, tako da bi z tem rešil celotno zadevo. Nameravam tudi obiskati csd če se da kaj dogovoriti glede tega. Če ima kdo kake nasvete ali izkušnje se že vnaprej zahvaljujem.

Kazen mora bit vzgojna!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

miha98 ::

Plačaj kaj pa boš drugega... Jaz sem tudi več kot 2k strošil- vračal za višjo strojno... a dela ni v strojništvu... jao :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračanje štipendije

Oddelek: Loža
123542 (3157) DonMatejo
»

Državna štipendija - prepis

Oddelek: Šola
91560 (1393) shadeX
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

7834628 (14831) next3steps
»

Vračanje štipendije ?

Oddelek: Šola
296663 (3499) sandmodnigga
»

Vračilo štipendije

112363 (1957) Lola11

Več podobnih tem