» »

Zavod in njihova glupa predavanja, tokrat covid 19 naravnana

Zavod in njihova glupa predavanja, tokrat covid 19 naravnana

«
1
2

xsum1 ::

Kaj a so resni? znanca vabijo na predavanje, ko sploh slovensko ne zna človek.

no in to so neka predavanja kao kako iskati službo v času covida. pa da se bo upoštevalo vse predpise, maska razkužila itd., predavanje imajo pa v kleti, kako si lahko sploh oseba zagotovi, da je varno iti na tole? mislim ti so pa res zmešani sredi virusa v kleti predavanje. kako se izogniti temu, če človeka skrbi, da bo kaj staknil? če reče, da se slabo počuti in ne ve zakaj (možna korona) bodo verjetno zahtevali od zdr. opravičilo?
  • polepsal: Mavrik ()

Scaramouche1 ::

Zavod ne rešuje problema, je sistematski problem ker ljudi ponižuje da so po večini sami krivi.
Problem ljudi ki so dolgo nezaposleni je da jih firme nočejo, zavod pa še en program ki ga je naredil ni odpravil tega problema.
Po večini imajo pa predavanja kako pobegniti iz SLO, tako da rešijo teh ''luzerjev''!

kuall ::

kva se pa pizdekaš?
predavanja za nezaposlene so namenjena temu, da gre človek malo med ljudi in da mogoče dobi kaj nove energije iz tega.

kuall je izjavil:

kva se pa pizdekaš?
predavanja za nezaposlene so namenjena temu, da gre človek malo med ljudi in da mogoče dobi kaj nove energije iz tega.

In kaj ti bo spoznavanje med ljudmi ki nimajo vez in zaposlitve?

FireSnake ::

xsum1 je izjavil:

kaj a so resni? znanca vabijo na predavanje, ko sploh slovensko ne zna človek.

no in to so neka predavanja kao kako iskati službo v času covida. pa da se bo upoštevalo vse predpise, maska razkužila itd., predavanje imajo pa v kleti, kako si lahko sploh oseba zagotovi, da je varno iti na tole? mislim ti so pa res zmešani sredi virusa v kleti predavanje. kako se izogniti temu, če človeka skrbi, da bo kaj staknil? če reče, da se slabo počuti in ne ve zakaj (možna korona) bodo verjetno zahtevali od zdr. opravičilo?

Prijavljen je na zavod in verjetno vleče socialko.

Povabljen je bil na predavanja. Glede na to, da dobiva sredstva naj spoka svojo leno rit tja!

In zakaj rabi odvetnika (tebe)?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

harvey ::

FireSnake je izjavil:

Povabljen je bil na predavanja. Glede na to, da dobiva sredstva naj spoka svojo leno rit tja!

Skrivnosti se razkrijejo z branjem in ne s preletavanjem :)
znanca vabijo na predavanje, ko sploh slovensko ne zna človek.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Baja ::

ja nic, naj gre tja pa zacne mal kaslat pa kihat. bo hitro zakljucil s pradavanjem :)

Vetrolov ::

Če ga kaj vprašajo reče por favore? če niso še pokapirali, da nič ne zastopi.

IL_DIAVOLO ::

Zavodu je v interes, da se te čimprej rešijo, posebej ce prejemas denarno nadomestilo.

Družbo si pa išči v zasebnem življenju.

harvey je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Skrivnosti se razkrijejo z branjem in ne s preletavanjem :)
znanca vabijo na predavanje, ko sploh slovensko ne zna človek.

To mi ni ušlo. In to ni opravičilo.
Za vse je enako. Zakaj bi za tega znanca moralo biti drugače?

Alien123 ::

FireSnake je izjavil:

xsum1 je izjavil:

Prijavljen je na zavod in verjetno vleče socialko.

zakaj bi moral?.. A si na teh predavanjih videl kakšnega cigota, šipt*ra? Grem stavit, da njim ne vzamejo socialne, če se ne javijo na telefon al pa se ne udeležujejo teh srečanj..

Koraaz ::

xsum1 je izjavil:

no in to so neka predavanja kao kako iskati službo v času covida...

A je zavod po ta novem odprt?
Kakor jaz vem dokler ne bodo ukinjeni preventivni varnostni ukrepi za COVID-19 (ti veljajo za ZRSZ, kljub koncu epidemije) je ZRSZ zaprt in so brezposelni opravičeni do javljanja na ZRSZ.

Miki N ::

Ah predavanja strokovnih sodelavcev. Vidite, ZRSZ je v bistvu učinkovit pri iskanju zaposlitev... samo ne tako, kot si vi mislite. >:D

Ja seveda, nas je tudi na tečaju pisanja prošenj učila ženska, katere prva služba je bila, da nas uči pisanje prošenj. Totalna izguba časa, ampak če nočeš, da te vržejo iz zavoda je treba hodit na take stvari.

nekikr ::

Miki N je izjavil:

Ah predavanja strokovnih sodelavcev. Vidite, ZRSZ je v bistvu učinkovit pri iskanju zaposlitev... samo ne tako, kot si vi mislite. >:D

Samo pri tem so izredno učinkoviti. Da najdejo delo zunanjim izvajalcem, ki potem izvajajo 1001 tečaj, ki je včasih prav bizaren, ne samo nepotreben. Višek je seveda, da nekomu, ki je desetletje zažiral šolski sistem in užival v študentskih bonih, ponudijo dvomesečni tečaj, s katerim bo lahko svojo diplomo ustrezno uničil in končno začel kaj delati.

hipertija ::

Se spomnim, ko je dipl. ekonomistka učila (k sreči prijazna ženska) človeka z doktoratom (ker je pač iskal zaposlitev), kako pisati prošnjo. Mi smo crkoval od smeha tam, ker smo bili dejansko 80%-85% mlad izobražen kader (zaradi iskanja prve zaposlitve ali prehodno, ker iščeš kako boljšo službo) in smo verjetno danes vsi uspešno zaposleni. Dejansko je tisto izobraževanje potrebovala samo ena gospa, ki je 35 let delala v eni firmi in dejansko ni vedela, kako se piše prošnjo, kako se pristopi k delodajalcu...
mi je pa jasno, da fasaderjev, asfalterjev in ostalih tukaj ni (kot se eni sprašujejo), ker verjetno na vlko fušajo.

Vice ::

hipertija je izjavil:

Se spomnim, ko je dipl. ekonomistka učila (k sreči prijazna ženska) človeka z doktoratom (ker je pač iskal zaposlitev), kako pisati prošnjo. Mi smo crkoval od smeha tam, ker smo bili dejansko 80%-85% mlad izobražen kader (zaradi iskanja prve zaposlitve ali prehodno, ker iščeš kako boljšo službo) in smo verjetno danes vsi uspešno zaposleni. Dejansko je tisto izobraževanje potrebovala samo ena gospa, ki je 35 let delala v eni firmi in dejansko ni vedela, kako se piše prošnjo, kako se pristopi k delodajalcu...
mi je pa jasno, da fasaderjev, asfalterjev in ostalih tukaj ni (kot se eni sprašujejo), ker verjetno na vlko fušajo.

Če ste bili vsi tako dobri čemu ste potem viseli na zavodu?

Gagatronix ::

Predobri so bili, hehe ;((

krneki ::

Mojega znanca, ki ni znal slovensko, so pustili pri miru celo leto in mu je to tudi referentka povedala, da je itak brezveze, da ga pošiljajo na razne delavnice. So tudi nudili da ga prijavijo na brezplačen tečaj za slovenščino, samo ni bilo nič iz tega (zgleda niso dobili sponzorja). Vmes so ga samo pošiljali na razne razgovore za delo, dokler se ni zaposlil.

Mi smo crkoval od smeha tam,

Kako se je morala globoko v sebi režati šele tista ekonomistka, ki je tekom delavnega časa morala doktorjem in ostalim hudo visoko izobraženim razlagati, kako naj napišejo prošnjo, ker so bili vsi po vrsti brez službe.

ker smo bili dejansko 80%-85% mlad izobražen kader

Ne, ne, niste bili. Imeli ste diplome, kar pa ne pomeni, da ste bili izobraženi. Če bi bili, potem vas ena uboga ekonomistka ne bi šolala.

zmaugy ::

Miki N je izjavil:

Ja lej, tudi to so plače, ki dvigujejo BDP...>:D
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Vice je izjavil:

hipertija je izjavil:

in točno tako neumno razmišljanje imajo nekateri na zavodu - če si brez službe si pa kr nesposoben in "viška" - zato pa smo kjer smo. Mentaliteta na podnu.

Dam ti odgovor: zato ker vsakega ne čaka služba, ali pa ker nima vez in poznanstev ali pa izhaja iz branže/poklica, ki je suficitaren. Če tega nimaš, se moraš potruditi in vsaj po mojih izkušnjah lahko rečem, da je trajalo - pošiljaš prijave in po tednih dobiš odgovor o neizbiri, pri nekaterih te povabijo na razgovor in morda ne uspe... 3 meseci so na koncu zelo hitro mimo. Osebno sem bil tri mesece in našel službo kmalu za tem. Še vedno sem mnenja, da sem za prvo zaposlitev iz področja ekonomije (takrat key account) dobil relativno hitro, brez vez/poznanstev. Če ravno ne padeš na dno in se greš putzfrau, potem pač moraš potrpeti in iskati službo, ki ti bo ustrezala in ti bo vsaj neka osnova za nadaljnjo poklicno pot.

Ampak očitno ste na tem forumu sami sposobneži in vas službe čakajo in seveda lahko vi postavljate že pri prvi zaposlitvi pogoje, delodajalci pa kimajo. Sem vesel, če je tako in vesel, da ste se odločili za takšno branžo, ker v vseh vsekakor ni tako. Ampak če ste tako sposobni, čemu potem takšno natolcevanje?

Ko se govori o sposobnosti in plači na tem forumu, potem sploh ne vem več kje je fora? U preseravanju, u tem kdo je jači, bolj sposoben?

Navadi se da je na tem forumu polno drekacev, ki so glasni. :))

Saj pravim... vsa čast, če si bil kot mulc v 9. razredu ali kasneje v 4. letniku srednje tako zrel, da si si premišljeno izbral pravo področje, pa da si tako sposoben, da postavljaš v prvi službi že pogoje. A po drugi strani mi pravi, da z diplomo nisi izobražen in je učenje pisanja prošnje osnova za vse tiste, ki ne dobijo takoj službe, ker so ad acta nesposobni in neizobraženi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

Verjetno pa tisti, ki so dobili brez zavoda služba, ne slonijo na slo-tech forumu, ker bi se s svojimi sposobnostmi verjetno reševali realne probleme...

GargaSmrk ::

kuall je izjavil:

kva se pa pizdekaš?

Zavod dela predavanja zato da niso predavatelji zunaj pred vrati zavoda. Za kolege bojo ja zrihtal službe.

Alien123 je izjavil:

zakaj bi moral?.. A si na teh predavanjih videl kakšnega cigota, šipt*ra? Grem stavit, da njim ne vzamejo socialne, če se ne javijo na telefon al pa se ne udeležujejo teh srečanj..

Se popravljam: ni treba. A mu naj v tem primeru nehajo nakazovati socialno.

Tisto, kar bi zavod moral delati, itak ne dela. To da so nekateri leta in leta na socialni in vlečejo denar, drugi pa po treh mesecih na žnjta predavanja in usposabljanja ti dost pove.

xsum1 ::

Koraaz je izjavil:

xsum1 je izjavil:

no in to so neka predavanja kao kako iskati službo v času covida...

A je zavod po ta novem odprt?
Kakor jaz vem dokler ne bodo ukinjeni preventivni varnostni ukrepi za COVID-19 (ti veljajo za ZRSZ, kljub koncu epidemije) je ZRSZ zaprt in so brezposelni opravičeni do javljanja na ZRSZ.

Kje to piše? Glede na to, da je dobil vabilo verjetno delajo, ne.

A po drugi strani mi pravi, da z diplomo nisi izobražen

Diploma sama po sebi ne pomeni, da si izobražen in kakšen hud intelektualec. Diploma, se pravi vsaj prva stopnja, je minimalna zahtevana izobrazba danes in tako ni neko merilo izobraženosti. Poleg tega do diplome lahko prileze čisto vsak. Do tiste težke, zdravniške ali odvetniške ravno ne, ampak do "neke" diplome pa vsekakor čisto vsak.
Ker zavod ne ve kje si slab (niti se jim s tem ne da ukvarjati, ker niso zato tam), ti najprej ponudijo tečaj pisanja prošenj. Da vsaj tisti papir, ki ga pošlješ, nekako izgleda, če že piše ne nič pametnega gor.
Redko kdo je bil v devetem (oz. osmem) razredu tako zrel, da bi si splaniral karierno pot. Ampak na koncu srednje šole bi pa moral imeti vsaj blago predstavo o tem (nenazadnje zato, ker ti tako povejo celo na informativnih dneh, če že medijev ne poslušaš ali kogarkoli, ki že leta in leta govori isto) katere smeri se moraš izogibati, ker ni služb. Zato me pogreje ta vzvišenost, kako je ena ekonomistka predavala doktorju in ostalim "mladim, izobraženim" kako se napiše prošnja.
ZRSZ je pa tako ali tako samo parkirišče za nekaj javnih uslužbencev. Vse, kar delajo oni, bi lahko opravil spletni portal kakršnega ima vsak študentski servis. Če je že treba porabiti milijone sredstev za nepotrebna izobraževanja bi pa lahko tudi to vključili na portal.

nekikr je izjavil:

A po drugi strani mi pravi, da z diplomo nisi izobražen

Diploma sama po sebi ne pomeni, da si izobražen in kakšen hud intelektualec. Diploma, se pravi vsaj prva stopnja, je minimalna zahtevana izobrazba danes in tako ni neko merilo izobraženosti. Poleg tega do diplome lahko prileze čisto vsak. Do tiste težke, zdravniške ali odvetniške ravno ne, ampak do "neke" diplome pa vsekakor čisto vsak.
Ker zavod ne ve kje si slab (niti se jim s tem ne da ukvarjati, ker niso zato tam), ti najprej ponudijo tečaj pisanja prošenj. Da vsaj tisti papir, ki ga pošlješ, nekako izgleda, če že piše ne nič pametnega gor.
Redko kdo je bil v devetem (oz. osmem) razredu tako zrel, da bi si splaniral karierno pot. Ampak na koncu srednje šole bi pa moral imeti vsaj blago predstavo o tem (nenazadnje zato, ker ti tako povejo celo na informativnih dneh, če že medijev ne poslušaš ali kogarkoli, ki že leta in leta govori isto) katere smeri se moraš izogibati, ker ni služb. Zato me pogreje ta vzvišenost, kako je ena ekonomistka predavala doktorju in ostalim "mladim, izobraženim" kako se napiše prošnja.
ZRSZ je pa tako ali tako samo parkirišče za nekaj javnih uslužbencev. Vse, kar delajo oni, bi lahko opravil spletni portal kakršnega ima vsak študentski servis. Če je že treba porabiti milijone sredstev za nepotrebna izobraževanja bi pa lahko tudi to vključili na portal.

Nikjer nisem bil vzvišen, govorim samo o tem, da je to totalna bedarija. Vsakdo s končano srednjo šolo bi moral biti sposoben napisati prošnjo in kolikor se spomnim, smo jo celo morali znati kot obvezno maturitetno znanje, ker jih vključujejo tudi v polo pri slovenščini. Če mladi niso po maturi tega sposobni, je nekaj narobe s šolstvom. To ni stvar za mlade do 26. leta starosti, ta predavanja so za tiste, ki so imeli službo 35 let v proizvodnji in je firma propadla, ne pa za nekoga, ki je ravno ven iz šole. Če tega delavec v Zavodu ne zna ocenit, zakaj potem je tam?

Kar sem želel rečt pa je, da bi namesto teh bedarij, raje sredstva dejansko namenili za izobraževanja, kjer boš pridobil neke reference/certifikate in jih boš lahko predložil delodajalcu.

nergac ::

Problematično je predvsem to, da te tečaje organizirajo zunanji izvajalci in ne Zavod.
In ti tečaji niti niso tako zelo poceni, tam nekje 500 evrov po glavi.

Sam se sprašujem - če imamo dovoljene agencije, zakaj rabimo ZZRS?
(OK, tukaj je še štipendiranje, težje zaposljive osebe z invalidnostjo ipd.)

Dejansko je ogromno nepotrebne birokracije: na nek način isto delo opravlja ZPIZ, Zavod, Sociala ...

Potem so tu nonsensi (primer absolventke, ki jo je kap in od takrat ni zaposljiva, nima pa nobenih pravic).

Ali pa to: če si končal na psihiatriji en dan pred 18. rojstnim dnevom, imaš ogromno pravic, tudi dobro pokojnino, če pa en da po 18. rojstnim dnevom, pa dosti manjše, nabrati moraš dovolj delovne dobe za dobrih 300 evrov pokojnine.

Glede tega res podpiram UTD oziroma naj se pravice vežejo na državljanstvo ne pa na status.

In naj sociala skrbi za socialo, Zavod pa naj je državna agencija za zaposlovanje in štipendiranje, invalidnost naj ocenjuje zdravstvo.

In brez zunanjih izvajalcev, prosim.

Sicer se sam niti ne pritožujem, sem jo še dokaj dobro odnesel.

Pero_SLO ::

nergac je izjavil:

Problematično je predvsem to, da te tečaje organizirajo zunanji izvajalci in ne Zavod.

Ker referendumi in volitve so pa zastojn... Torej zakaj rabimo vlado in ministre, če odstopajo vsi po vrsti in so skorumpirani do konca ter še plače vlečejo xyz časa po svojem mandatu...?

Problemi šo širšega spektra in ne se fokusirati na en ZZRS...

LP

hipertija je izjavil:

Vice je izjavil:

hipertija je izjavil:

in točno tako neumno razmišljanje imajo nekateri na zavodu - če si brez službe si pa kr nesposoben in "viška" - zato pa smo kjer smo. Mentaliteta na podnu.

Dam ti odgovor: zato ker vsakega ne čaka služba, ali pa ker nima vez in poznanstev ali pa izhaja iz branže/poklica, ki je suficitaren. Če tega nimaš, se moraš potruditi in vsaj po mojih izkušnjah lahko rečem, da je trajalo - pošiljaš prijave in po tednih dobiš odgovor o neizbiri, pri nekaterih te povabijo na razgovor in morda ne uspe... 3 meseci so na koncu zelo hitro mimo. Osebno sem bil tri mesece in našel službo kmalu za tem. Še vedno sem mnenja, da sem za prvo zaposlitev iz področja ekonomije (takrat key account) dobil relativno hitro, brez vez/poznanstev. Če ravno ne padeš na dno in se greš putzfrau, potem pač moraš potrpeti in iskati službo, ki ti bo ustrezala in ti bo vsaj neka osnova za nadaljnjo poklicno pot.

Ampak očitno ste na tem forumu sami sposobneži in vas službe čakajo in seveda lahko vi postavljate že pri prvi zaposlitvi pogoje, delodajalci pa kimajo. Sem vesel, če je tako in vesel, da ste se odločili za takšno branžo, ker v vseh vsekakor ni tako. Ampak če ste tako sposobni, čemu potem takšno natolcevanje?

Ko se govori o sposobnosti in plači na tem forumu, potem sploh ne vem več kje je fora? U preseravanju, u tem kdo je jači, bolj sposoben?

Ne vem zakaj te čevelj žuli pri navadnem vprašanju. Nikjer ne trdim, da so metode dela zavoda učinkovite, ali da je oseba, ki je na zavodu nesposobna... samo zanimalo me je zakaj tako visoko izobraženi se nekomu posmehujejo, njegovemu načinu dela, se z njim merijo kdo je jači.... če pa so sami prisesani na njihove storitve zaradi svoje "učinkovitosti".

Prvi problem je, da folk, ki pride na zavod od zavoda pričakuje, da bo zavod namesto njih poiskal službo... Drugi problem je, da ko je enkrat folk prisesan na njihovo udobje, zavrača kakršnokoli usmeritev, ki bi mu lahko dala idejo do rešitve ali celo rešitev...

Tiste, ki jih poznam in so brez zavoda, poznanstev itd... dobili službo, so jo dobili predvsem zaradi svoje inovativnosti pri iskanju, tudi težko zaposljiv kader... Namen zavoda ni, da bo delal namesto tebe, namen zavoda ni bo namesto tebe reševal problem, pisal prošnje in iskal delodajalce... To je vsa znanost.

Pero_SLO je izjavil:

nergac je izjavil:

Ker referendumi in volitve so pa zastojn... Torej zakaj rabimo vlado in ministre, če odstopajo vsi po vrsti in so skorumpirani do konca ter še plače vlečejo xyz časa po svojem mandatu...?

Problemi šo širšega spektra in ne se fokusirati na en ZZRS...

LP

Pač se je treba vprašati kaj pomeni država, kako naj funkcionira, seveda ob upoštevanju narave človeka (priznajmo si, da nismo pošteni, ker to ni naravno, brez dvoma pa vsi tako ali drugače "hvatamo" krivine).

S tem se je ukvarjal Platon, pa kak Kevin Costner (film Poštar), pa delno nekatere stranke v SI (SDS, Levica, Dobra Država), slehernik sploh ne razmišlja o tem.

Potem so kaj kmalu tukaj bedastoče: paket mleka na Pošti, papirnata solata v nabiralnikih (ne mi o nalepkah prosim), SPAR boni dobropis pri sklenitvi dopolnilnega zavarovanja itd. itd.

Kot da bi v slaščičarni naročal hamburger ...

Nekdo je še omenjal pomen druženja.
Aktivno prebivalstvo je toliko vpeto v delovni proces, da se več ali manj druži znotraj njega, dela seveda za vse ostale, ostali s(m)o hote ali nehote izključeni ali obstajajo institucije,kjer se druži(j)mo.
Človeške socialne vezi so oslabljene, delno jih nadomešča medmrežje.

boldleaf ::

nergac je izjavil:

Nekdo je še omenjal pomen druženja.
Aktivno prebivalstvo je toliko vpeto v delovni proces, da se več ali manj druži znotraj njega, dela seveda za vse ostale, ostali s(m)o hote ali nehote izključeni ali obstajajo institucije,kjer se druži(j)mo.
Človeške socialne vezi so oslabljene, delno jih nadomešča medmrežje.

Tocno tole. Problem pa je, da jih medmrezje (aka fejstbukavi ipd) ne nadomescajo ampak samo slabijo normalne socialne vezi. Niso pa nadomestilo. Dejansko bojo zhebale clovesko druzbo, ker se junkiji na hipna zadovoljstva ne morejo ustavit in ga nehat uporabljat.

SeMiNeSanja ::

Ehja, ko o Zavodu filozofirajo tisti, ki nikoli niso bili prijavljeni na Zavodu...

Potem pa še mislijo, kot da ti Zavod nekaj 'podarja'.

Nadomestilo za čas brezposelnosti (to je tisto, kar ti Zavod 'daje') si vplačeval v času, ko si bil v delovnem razmerju. Tako ti deluje po principu nekakšnega 'zavarovanja', ki si ga vestno vplačeval, nekateri tudi desetletja.
Da te potem nekdo buzerira in grozi, da tega ne boš dobil, če ne boš pridno prenašal vse, kar si bodo njihovi genialci izmislili za tebe, pa je ena čisto navadna svinjarija.

Res ne vem, koliko jih je, ki naivno mislijo, da jim bo Zavod zrihtal službo. To mora biti kakšen skrajno naiven primerek. Vsi, kar jih jaz poznam, samo upajo, da jim Zavod ne bo prišel z kakšno 'konkretno ponudbo', ker se v tem primeru običajno gre za 'ponudbe', katere ni hotel nihče v krogu 'prijateljev', nekakšni 'ostanki', pred katerimi pogosto pameten človek beži, kar ga noge nesejo.
Sem spadajo raznorazni prevaranti, ki se jim gre zgolj za denar, ki ga poberejo od Zavoda, v ozadju pa pogosto nekaj šmuglajo. Ali pa so taki, ki so jim zaradi odnosov in neplačil delavci zbežali, Zavod jih pa pridno zaklada z 'frišno robo'.

Skratka, nadomestilo ti pripada, ker si ga vplačeval.
Socialna podpora pa ni stvar Zavoda in se ta nima kaj vtikati v to.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Ja, ampak če nisi na Zavodu, ti ne pripada socialna.

So bili celo primeri, ko so mladim dekletom na Zavodu ponujali delo nočne plesalke v klubu ali nekaj takega.
Sicer je verjetno šlo za eksces, ampak sistemsko je stvar napačno zastavljena.

In problem ni Zavod sam po sebi, ampak "mineštrizacija" institucij, raznoraznih agencij z direktorji direktoratov in podobno.

Da pa začne človek malo bolj neprizadeto in z distanco gledati na vse skupaj, priporočam branje stripa Alan Ford.

Necak mi je pravil, da so mu z zavoda posiljali vabila za razgovore za delovna mesta, za katera sploh ni bil kvalificiran ampak udeleziti se jih je moral, drugace bi ga brisali iz evidence.

To se meni slisi kot navadna mafija.

Gagatronix je izjavil:

Necak mi je pravil, da so mu z zavoda posiljali vabila za razgovore za delovna mesta, za katera sploh ni bil kvalificiran ampak udeleziti se jih je moral, drugace bi ga brisali iz evidence.

In kaj je s tem narobe? To da plača ni bila točno toliko kot si je zamislil, pisalna miza ni bila rdeča, delat bi moral z wordom namesto z lopato...? kaj točno?

borut_p ::

Gagatronix je izjavil:

Se bi pa priucil ane. Ocitno trg pricakuje drugacne specialce kot je tvoj kolega. Naj se malo pobriga in naredi nekaj iz sebe ne pa da vlece ocialno in afne gunca.

Mene pa niso hoteli nikamor poslati, ker imam "preveč" izobrazbe. Sem pa dvakrat dobil, če bi se prekvalificiral. Enkrat za varilca, drugič za ključavničarja.

borut_p ::

Vetrolov je izjavil:

Mene pa niso hoteli nikamor poslati, ker imam "preveč" izobrazbe. Sem pa dvakrat dobil, če bi se prekvalificiral. Enkrat za varilca, drugič za ključavničarja.

In kaj si na koncu naredil? Na socialni, svasas pa v garazi popoldan ;)

boldleaf ::

Gagatronix je izjavil:

Moras vedeti, da je na vsakega takega, ki se pritozuje, 10 ljudi, ki so probali nekaj prigoljufati.

Vse sranje, ki ga glede (nam se zdi) glupih pravil gledamo s strani drzave, ima vzroke v tem, da je nekaj pizd izkoriscalo prejsnjo ureditev, in se prejsnjo ureditev,... pac ce zivis v drzavi s primitivci je potrebno na ravni cesti sredi polja postaviti znak za omejitev 30, ce hoces, da se bojo ljudje vozili samo 90. Zdaj se pa sami vprasajte, ali ste tudi sami razlog za kretenska pravila.

ste, mar ne?!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boldleaf ()

MIG-A51 ::

nekikr je izjavil:

Poleg tega do diplome lahko prileze čisto vsak.

Ja, na račun davkoplačevalskega denarja se šolajo. Potem pa na sociali, ker so prefini za pobirat smeti.

Tako pač je v svobodi.

MIG-A51 je izjavil:

nekikr je izjavil:

Poleg tega do diplome lahko prileze čisto vsak.

Ja, na račun davkoplačevalskega denarja se šolajo. Potem pa na sociali, ker so prefini za pobirat smeti.

Tako pač je v svobodi.

A ti res misliš, da je enostavno dobiti delo smetarja, poštarja?
Če imaš 6. stopnjo ali več, ni šans da dobiš to delo.
Dosti lažje dobiš delo 7. stopnje, čeprav nisi kvalificiran.

Zakaj je temu tako, ne vem.
Saj je smetar lahko tudi intelektualec.

A si si mogoče ti osebno šolanje plačal sam?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nergac ()

Vice je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

In kaj je s tem narobe? To da plača ni bila točno toliko kot si je zamislil, pisalna miza ni bila rdeča, delat bi moral z wordom namesto z lopato...? kaj točno?

Graficnega inzenirja so posiljali na razgovore za tehnika v farmaciji. Se ti to zdi logicno ?

borut_p je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Se bi pa priucil ane. Ocitno trg pricakuje drugacne specialce kot je tvoj kolega. Naj se malo pobriga in naredi nekaj iz sebe ne pa da vlece ocialno in afne gunca.

In vrgel leta solanja stran ? Poleg tega ni moj kolega ampak je moj skoraj 30 let mlajsi necak.

Pa še to glede tega "kaj pričakuje trg".

Ne še davno tega je S.H. Milič iz gospodarke zbornice modroval o "teletržnikih", kako da jih primanjkuje. Torej trg je rabil ljudi, ki težijo ostalim ljudem po telefonu, da nekaj kupijo.

Toliko o pričakovanju trga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nergac ()

Edino kar morajo šolati, je kar se ne upajo, to kar tudi država hoče, da se teh ljudi reši, in to je kako čim hitreje spizditi iz te nepotistične vukojebine!

Za večino ljudi v Sloveniji pač ni dovolj služb, imajo preveč izobrazbe ali premalo, če bi zavod imel realen plan bi imeli svoje predstavništvo v tujini in jim tam iskali službe!

To pač ne smejo ker pač ni patriotizem!
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZRSZ dilema (Zavod za zaposlovanje) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519811 (6453) djabi

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32273889 (64837) dzinks63
»

Je kdo bil prijavljen na ZRSZ in CSD?

3610040 (8973) jalovec09
»

Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )

6724566 (22076) Invictus

Več podobnih tem