Forum » Programiranje » Elastic search pomoč
Elastic search pomoč
esearch ::
Rad bi naredil search, kjer bi uporabnik iskal po bazi oseb. Imam polje "name" ter polje "surname". Search bi rad naredil tako, da bi se za ime in priimek lahko vneslo več besed, prav tako bi se dovoljevali "typos" ter imenske posebnosti... torej, če bi nekdo iskal nemško ime brez umlavta in če bi bil v bazi podatek z umlavtom, bi se mu slednji izpisal - sem odprt za predloge o dobri praksi glede takšnega iskanja.https://slo-tech.com/forum/t767234/uredi
MySQL ekvivalent bi bil nekaj takšnega (če se ne motim)... SELECT FROM users WHERE name LIKE '%ime dodatek%' AND surname LIKE '%priimek nekaj%'
Sestavil sem nekaj takšnega, a mi ne deluje.
Recimo, če bi v indexu obstajal user z name 'Moje ime' in surname 'Moj priimek', bi mi zgornji query vrnil 0 rezultatov :/ Sem začetnik v ES in bi vas prosil za pomoč. Pa fuzziness je potrebno tudi upoštevati, tako da kakšen match_phrase odpade. Ni mi jasno zakaj zogrnji query ne deluje. REcimo posamezno pa deluje. Torej, če imam samo en match je ok, takoj ko dodam še enega, pa ne deluje več.
MySQL ekvivalent bi bil nekaj takšnega (če se ne motim)... SELECT FROM users WHERE name LIKE '%ime dodatek%' AND surname LIKE '%priimek nekaj%'
Sestavil sem nekaj takšnega, a mi ne deluje.
query: { bool: { must: [ { match: { name: 'Moje ime', operator: 'and' } }, { match: { surname: 'Moj priimek', operator: 'and' } } ] } }
Recimo, če bi v indexu obstajal user z name 'Moje ime' in surname 'Moj priimek', bi mi zgornji query vrnil 0 rezultatov :/ Sem začetnik v ES in bi vas prosil za pomoč. Pa fuzziness je potrebno tudi upoštevati, tako da kakšen match_phrase odpade. Ni mi jasno zakaj zogrnji query ne deluje. REcimo posamezno pa deluje. Torej, če imam samo en match je ok, takoj ko dodam še enega, pa ne deluje več.
- spremenilo: esearch ()
Audrey09 ::
"Absolutely, I'd be happy to help with your Elastic search query! If you're specifically looking for information on Jacquard Elastic Bands, I can provide you with details on their durability, stretchability, and various applications. Feel free to ask any questions you have regarding Jacquard Elastic Bands or any other related topics!"
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kloko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen/kater software (ali SQL rešitev) za hitrejši "full text search"?Oddelek: Programiranje | 1508 (750) | FireSnake |
» | Pogodbenik za dostavo s Colissimo / GearbestOddelek: Loža | 4338 (1545) | BuDi79 |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7406 (5464) | travica |
» | mdb prevelikOddelek: Programiranje | 725 (547) | darkkk |
» | PHP prikaz objav od prijateljevOddelek: Izdelava spletišč | 922 (729) | Ziga Dolhar |