» »

Pogodbenik za dostavo s Colissimo / Gearbest

Pogodbenik za dostavo s Colissimo / Gearbest

marsovcek ::

Pozdravljeni!
Z Gearbest sem naročil telefon in izbral pošiljanje iz EU skladišča. Dobil sem številko za sledenje in iz podatkov sledi, da je paket bil odposlan s francosko Colissimo, nakar so mi ga poskusili vročiti in sedaj je v nekem depoju v Mariboru. Na dan vročitve me res ni bilo doma, vendar nisem dobil nobenega tel. klica, niti obvestila v poštni nabiralnik.

Pošta Slovenije o tem paketu ne ve ničesar. Mogoče kdo ve, katera dostavna služba sodeluje s temi francozi? Namreč tudi vpisovanje francoske tracking nr. v obrazce raznih naših dostavljačev mi ne obrodi sadov...

marsovcek ::

Takole, zadevo sem rešil. Če se bo še kdo ukvarjal s podobnim:
- pogodbeni sodelavec za La Poste je DPD.
- v klicnem centru DPD ne moreš urediti skoraj ničesar brez njihove številke paketa. Seveda je od pošiljatelja prav tako ne moreš dobiti, lahko zgolj francosko.
- v drugem, bolj jeznem klicu na DPD, so s pomočjo mojega naslova in datuma spodletele dostave paket "odkrili" na bližnji pošti, kjer sem ga tudi prevzel.

mark89 ::

Punca je imela podobno izkušnjo:

A package from France with Colissimo (via La Poste - French post) and DPD Slovenia - complete failure:
1. A package arrived 14.02.2018 - no notification via phone, etc.
2. Colissimo tracking system says that the address is incorrect and missing some information.
3. Waiting like an idiot where the package is because there is no notification that DPD is the carrier in Slovenia - so it might have been the post itself.
4. 21.02 contacted Slovenian Post - doesn't know anything, the tracking number is not recognized, by name and surname nothing is found. DPD Slovenia - also the same thing, but the reason is that French tracking number doesn't work with their system. They have their own. They cannot search by name and surname so the package cannot be found.
5. 22.02. I found a DPD tracking number in the picture of a sender myself. There was no identification that is a tracking number. A good thing is if sender takes a picture of the tracking number because that number doesn't appear even on the sender's paper that he has after shipping. DPD Slovenia claims that the sender should be notified of the tracking number. They say that the French tracking number is changed to theirs.
6. The DPD Slovenia operator says that the package is already on the way back and they cannot do anything.
7. Now the DPD Slovenia tracking site says that the package is sent back on 22.02 at 3:30 p.m. which is a day ago. DPD still claims that they cannot do anything. Later on 22.02, the DPD tracking information of the package is taken down. Colissmo tracking still works.
8. Colissmo still hasn't answered the request to explain where the package is. DPD Slovenia claims that they tried to contact Colissmo and they didn't answer within seven days (including the weekends!!), so they shipped the package back.
The absurdity of the situation is simply beyond words. I am sure that the DPD Slovenia currier fucked something up already at the beginning, he/she didn't call the deliver (despite the phone number was in the package). The package was in the warehouse marked as "incomplete information." HOW CAN YOU WRITE THAT THE INFORMATION (ADDRESS, ETC.) IS INCOMPLETE OR INCORRECT IF EVERYTHING IS CORRECT??? There was also the sender's phone number - DPD didn't call anyone. Therefore, there is a high possibility that SLOVENIAN DPD DIDN'T EVEN BOTHER TO CALL THE FRENCH POST OR CALL THE RECIPIENT WHICH IS SIMPLY BEYOND ANY PROFESSIONAL SERVICE. The only thing they could do is to apologize. Who is going to pay for the second shipping or will I get a refund? No answer from the DPD Slovenia side (DPD Slovenija). DPD Slovenia - even worse than the Slovenian post (Slovenska pošta/Pošta Slovenia). It is also sad that the communication between two cooperating companies is so poor that they cannot even deal with an insured and tracked the package. That is not a safe and professional service. If there are a language barrier and problems with the international system, it is the time for changes. They have the budget to update every aspect of their working process so that this kind of issues wouldn't happen. #neversendwithDPD

Samael ::

Oživitev teme.

Videti je, kot da imam identično izkušnjo, kot sta jo imela obe osebi zgoraj pred menoj in da dve leti in pol pozneje DPD Slovenija še vedno ni zmožen odpraviti te težave, za katero so poleg francoske pošte vsaj delno odgovorni oni sami.

Paket je bil poslan preko La Posta/Colissimo, kjer sem od pošiljatelja prejel tracking številko. DPD, ki ima svoj tracking sistem je ta paket prevzel in očitno me na mojem (pravem) naslovu ne najdejo, hkrati pa bluzijo, da ne morejo najti paketa, dokler jim ne javim njihove tracking številke, ki pa seveda ni enaka, kot ta, ki sem jo dobil s La Posta/Colissimo strani.
In tako najedam pošiljatelju, ki mi seveda ponuja tracking številko, ki je prava in paketu lepo sledi do Slovenije in DPDju, kjer je pošiljka dejansko pristala, delujejo pa povsem nekompetentni, tako pri sami dostavi, kot tudi lociranju paketa - ki je pri njih.

Bom poročal, kaj bom uredil z DPDjem jutri.


20.02.2020 11:04
Accepted from sender
Seclin Pdc1
Colissimo

20.02.2020 19:26
Sorting
Douvrin Pfc

21.02.2020 10:28
Sorting
Erstein Pfc

21.02.2020 14:38
Send item abroad (Export)
Erstein Pfc

21.02.2020 18:49
Sorting
Dpd Deutschland Gmbh

24.02.2020 18:13
Import (Item arrived at country of destination)
Aps Austria Paket System Gmbh

25.02.2020 08:43
Arrival at delivery point
Dpd D.o.o.

25.02.2020 18:43
L'adresse de livraison est incomplete et nous ne pouvons pas vous livrer votre colis. Nous sommes a la recherche d'informations complémentaires nous permettant d'assurer la bonne livraison de votre co
Dpd D.o.o.

cebelar123 ::

Ravno sem pred enako težavo. DPD bom poklical in videl kaj bodo rekli saj nimam njihove sledilne številke.
Paket pa je bil včeraj neuspešno vročen. Nobenega klica s strani DPDja.

cebelar123 ::

Rešeno ampak brez tega foruma na slo-techu nebi bilo. Najprej sem tukaj zvedo, da je DPD potem, da moreš biti bolj grobi.
Na koncu sem potem, ko je na drugi strani oseba govorila, da mi z imenom in priimkom ne more nič pomagati tudi če pridem pred skladišče, dobil neko telefonsko številko od kurirja, ki je imel moj paket v kombiju "hvala bogu". Nato mi je on prebral tracking number od DPDja. Tudi samoiniciativno mi je povedal mojo številko in ko sem mu rekel, da me včeraj ni noben klical/dobil sms je samo čudno povedal, da je nekdo drug bil to in ta tisti ni klical.
Tako da sva se dogovorila kam naj paket odloži in tracking number zdaj dela v DPD sistemu.

Ali ima pošiljatelj DPD številko nevem "sem mu pisal bom javil, če mi bo odgovoril", naj bi jo imel so mi rekli na DPDju. Ampak tudi DPD spet ni nič javil čeprav so imeli vse moje podatke.

Miha 333 ::

S tem se naj ukvarja pošiljatelj, ti enostavno prijavi, da nisi prejel.

joze67 ::

Mogoče pa hoče dobit, kar je naročil. Sicer lahko mirno iz Kitajske naroči, je ceneje.

cebelar123 ::

Ni enostavno ce si res zelis paketa. Naroceno je bilo iz francije.

Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::

Odgovor francoza

The carrier delivering your parcel must be Pošta Slovenije, your local post services.
You can try to contact them in order to reschedule the delivery of your parcel, or ask them if it's possible to drop it off at a relay point.

Edino nevem ali naj me spet skrbi zaradi DPDja, ker sem se z kurirjem dogovoril naj mi odloži na pumpi zdaj pa vidim tole:

07.10.2020 13:27
Unfortunately we have not been able to deliver your parcel.
Pickup parcelshop delivery after first delivery attempt.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Meni so po nekaj dnevni bitki z DPD-jem odložili na Petrolovi bencinski postaji, le ti pa so nekaj malega zaračunali za to posredništvo.

Colissimo paket definitivno ne bo prispel do tebe preko Pošte Slovenije, ker absurd, tudi DPD je v lastništvu La Poste (collisimo), pa vseeno, nekompetentni kot so, ko se na relaciji colissimo-DPD spremeni tracking številka, porinejo kot noji glavo v pesek, težave poizvedovanja, iskanja, kaj se s pošiljko dogaja, pa obesijo na pošiljatelja/prejemnika, pa čeprav do tega pride povsem na relaciji Colissimo-DPD in ne pošiljatelj ne prejemnik nimata prav nobenega vzvoda, da bi ugotovila, kaj je nova številka za sledenje in kje se pošiljka nahaja oz. se mogoče ob neuspešni dostavi že vrača pošiljatelju.

Naslovnika, ki pošiljko iz tega ali onega razloga seveda želi seveda prejeti, ne pa da je poslana nazaj ob nekooperativnem DPDju z občutkom nemoči res kdaj prime da bi popizdil nad to nekompetentnostjo DPD-jevih klovnov. In to se zdaj vleče že leta.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

cebelar123 je izjavil:


Pickup parcelshop delivery after first delivery attempt.

Pickup parcelshop je najbrž Petrol, kot si se dogovoril.
Samael != Samuel

cebelar123 ::

Ok vse se je razresilo. Francozi so potem se 1x napisali da so se zmotili in da je dpd. Jap jaz sam sem se zmenil za petrol ampak od francozov se zmeraj nisem dobil tracking idja. To sem moral narediti sam. Kaj bi bilo ce bi posiljka pristala v njihovem skladiscu nevem. Jaz sem imel sreco da je bila se v kombiju na poti do mene.

Samael ::

Ja težava je, da nekdo v Franciji pošlje preko Colissima pošiljko v Sloveniji, ti ob tem posredujejo PRAVILNO tracking številko, ko pa je paket predan "sestrskem" DPDju, pa ti cepci nekompetentni nalimajo gor svojo lastno tracking številko, ki služi natančno ničemur, saj ne pošiljatelj ne naslovnik (prejemnik) nista seznanjena s to tracking številko, niti ti jo DPD ni pripravljen posredovati na osnovi osebnih podatkov, hkrati pa jo želijo od tebe, da locirajo pošiljko, ti kot naslovnik, pa se tu nemočno vrtiš v krogu.

In potem še tisto s standardno neuspešno vročenim paketom, ko živi duši ni jasno, zakaj te DPD prevoznik ni našel na naslovu, čeprav si bil doma, hkrati se pa brez trackinga ne moreš dogovoriti za novo dostavo in samo upaš lahko, da se bo nekako razrešilo še predno bo pošiljka vrnjena nazaj v Francijo. Mislim, da ni bolj nekompetentne dostavne službe v Sloveniji kot je DPD.
Samael != Samuel

doj_bujti ::

Težava je rešljiva.
Na strani francoske pošte- poste france tracking v googlu (stran je v angleščini) - vpišite številko katero ste dobili od pošiljatelja.
Pod koraki kaj se dogaja z vašo pošiljko imate možnost "further information" katero odprete in tam je podatek "Type of delivery partner" in številka - to je DPD številka.
Odprl sem stran DPD sledenje, vpisal številko (seveda copy paste) v polje iskanje paketa po številki na etiketi in v novem oknu je že podatek kje je trenutno paket.

Upam da bo to komu koristilo.

Furbo ::

Pa DPD ima tudi glupo foro, če na paketu ni tvojega telefona, enostavno ne dostavijo. Nazadnje pričakujem paket, gledam modela, se pelje mimo moje bajte, ni uspela dostava.

Kličem DPD, ja ni bilo telefonske na paketu. Kaj k rabite moj telefon, če je naslov gor? 'Ja mi imamo to v pogojih poslovanja'.

Kako naj en pošiljatelj ve, kdo bo last mile carrier v eni banana državi?
No pol sem jim povedal telefon in so mi milostno dostavili naslednji dan. Drugače bi flegma poslali nazaj. Norci po mojem osebnem mnenju.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Steinkauz ::

DPD dostavlja tudi za mimovrste in to je daleč najslabša dostavna služba.

cebelar123 ::

Novo vprašanje glede naveze Colissimo/DPD torej naročil sem spet paket iz Francije od istega prodajalca kot na zdanje.
Paket je bil sleden preko Colissimo strani do predaje DPDju. Tu sem dobil DPD tracking number. Zdaj pa se staus ni spremenil na DPD strani že 2 dni.
Vse kaj piše na DPD strani je "Paket predan DPD"
Po klicu na DPD so mi povedli, da imajo smo "nalepko" karkoli že to pomeni. Niso pa še dobili samega paketa in naj se obrnem na pošiljatelja.

Ve kdo kaj naj bi to pomenilo?

Zgodovina sprememb…

simon1808 ::

Pozdravljeni,

imam enako težavo kot večina tukaj - poslan mi je bil paket iz Francije preko La Poste.

Pošiljatelj je pomotoma napisal svojo telefonsko namesto moje, ostali podatki so napisani pravilno.

Paket se je vrnil pošiljatelju.

DPD kurir bi lahko pozvonil ali vsaj pustil v nabiralniku obvestilo.

Mesečno dobim par paketov preko DPDja, človek bi pričakoval da imajo mojo telefonsko in email naslov v sistemu.

Porazno res.

Zgodovina sprememb…

buttcrack ::

GDPR

BuDi79 ::

simon1808 je izjavil:

Pozdravljeni,
Mesečno dobim par paketov preko DPDja, človek bi pričakoval da imajo mojo telefonsko in email naslov v sistemu.
Porazno res.
Porazno je dostavne službe ne dostavlja brez telefonske. Ne grejo niti preveriti, če je kdo na naslovu.
Paket je bil iz Ljubljane vrnjen pošiljatelju v UK - z razlogom da naslov ni popoln. Uradna obrazložitev dostavne službe - dostava na naslov ni mogoča, če naslovu ni priložena telefonska številka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay.de- izdelek plačal ampak ga nisem dobil. Prosim pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
537615 (5647) c3p0
»

Zastoj pošiljk iz Kitajske?

Oddelek: Loža
283832 (2600) Samael
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12218956 (14476) St235
»

paket iz Nemcije z myhermes

Oddelek: Pomoč in nasveti
61477 (1156) Machete
»

Izgubljena pošiljka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5718296 (10926) Šimpanz

Več podobnih tem