Forum » Strojna oprema » ne prepozna cdroma
ne prepozna cdroma
Vale46 ::
Ali mi lahko kdo pomaga?
Iz starega računalnika sem prestavil cd-rom v drug računalnik. Ampak mi ga v novem noče prepoznati. V starem ga je normalno prepoznalo in je delal brez problemov. Tukaj pa ga priklopim ali na IDE1 ali IDE2 pa ga ne najde.
Se mogoče komu sanja kaj bi lahko bilo narobe? Aja kabel ni ker disk prepozna na istem kablu.
Iz starega računalnika sem prestavil cd-rom v drug računalnik. Ampak mi ga v novem noče prepoznati. V starem ga je normalno prepoznalo in je delal brez problemov. Tukaj pa ga priklopim ali na IDE1 ali IDE2 pa ga ne najde.
Se mogoče komu sanja kaj bi lahko bilo narobe? Aja kabel ni ker disk prepozna na istem kablu.
MrGTO ::
torej verjetno imaš jumper na disku nastavljen na master, in ko si zdej dodal tale CD-rom je verjtno tudi na master. Premakni Jumper na slave pa ga priklopi al pa ga priklopi na drug kabel, tko da bosta disk in cd-rom vsak na svojem kablu.
Lp, Blaž
Lp, Blaž
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrGTO ()
Vale46 ::
Stanje je tako!
na IDE1 imam samo disk kot master
potem pa na IDE2 hočm dat cdrom, sam ga ne prepozna.
A je važn a ga daš na prvi priključek na kablu al na druzga? Neki sm bral da je prvi master, drugi pa slave.
Lp, Zoran
na IDE1 imam samo disk kot master
potem pa na IDE2 hočm dat cdrom, sam ga ne prepozna.
A je važn a ga daš na prvi priključek na kablu al na druzga? Neki sm bral da je prvi master, drugi pa slave.
Lp, Zoran
ank ::
Pri kablu je tako:
o board
l
l
l
l
l
o slave
l
l
o master
Priključi CD-rom na končni priključek na IDE2
o board
l
l
l
l
l
o slave
l
l
o master
Priključi CD-rom na končni priključek na IDE2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1402) | Lizard |
» | Ata+Sata Ter električni kabel od napajalnika do diskaOddelek: Strojna oprema | 1953 (1787) | amigo_no1 |
» | Kako postaviti diska na novo?Oddelek: Programska oprema | 1807 (1553) | Jakka |
» | Pekač ne zapeče cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2089 (1738) | cash1970 |
» | 486ka in priključitev CD-ROMaOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (1035) | akulp |