» »

Shranjevanje master passworda v več delih pri več različnih osebah in povratno računanje passworda

Shranjevanje master passworda v več delih pri več različnih osebah in povratno računanje passworda

Vaseer ::

Vem da obstaja, ampak z Google-om trenutno ne govoriva istega jezika, da bi mi dal iskane odgovore :)

Iščem način, kako master password z uporabo formule/algoritma... razbiti na X delov (recimo 5). Teh 5 delov master passworda (random znaki) bi zaupal v hranjenje 5 različnim osebam. Če/ko se mi pripeti poslednje dejanje (odhod v večna lovišča), se naključne! 4 osebe od 5 dobijo in iz svojih delov izračunajo moj master password.

kakob ::

shamir secret sharing
Never take a financial advice from someone who works for a living.

bobby ::

Kaj pa raidz polje dela?
4+redundanca
To bi rad naredil v real life, ce prav zastopim.
Brat ima redundanco in po katerem kljucu je kodirano, v oporoki so navedena 4 imena, vsak od njih ima 1/4 kode, imena se razkrijejo ob branju oporoke. Trusted bo potem v tem delu notar.
Na tebi pa je, dokler si ziv, da spremljas pri vseh petih, kaj se z info dogaja, da ne postane na dveh koncih corrupted (so svoj del kode pozabili oz zamenjali kaksen znak).
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Vaseer ::

@kakob - hvala, to sem iskal.

@bobby - Shamir secrect sharing ima prednost v tem, da lahko geslo "razbiješ" na npr 8 delov, za uspešno obnovitev gesla pa je dovolj 5 delov. Dodaten nivo redundance za primer uničenja/izgube oz. mogoče samo onemogočanje, da bi nekdo od npr 8 zaupnikov nagajal ostalim. Vseeno pa nek nivo varnosti, da se mora vsaj 5 od 8 ljudi strinjati z obnovitvijo gesla.
Dodaten plus je tudi to, da lahko za geslo "abc123" dobiš več različnih kombinacij za obnovitev.
https://shattr.it/

bobby ::

Manjsi problem imas v tem, da ostali ljudje niso tako izobraženi kot ti. Ce so, potem ti pije vodo
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

svecka ::

Oporoka in sef na banki z geslom notri.

kakob ::

bobby je izjavil:

Manjsi problem imas v tem, da ostali ljudje niso tako izobraženi kot ti. Ce so, potem ti pije vodo

Zato se pa priloži navodila kako se posamezne dele lahko uporabi za sestavo celote in pa kje poiskati primerno tehnično pomoč.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 TV in računalnik z več uporabniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
51238 (1029) roCkY
»

Passwordi me ubijajo! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
17648198 (34617) Pero_SLO
»

gmail vdor

Oddelek: Pomoč in nasveti
223461 (2719) Mesar
»

hotmail password crack (not a joke)

Oddelek: Informacijska varnost
224381 (3040) bluefish
»

Kitajski zeleni jez pod drobnogledom