Forum » Loža » Plača projektnega vodje
Plača projektnega vodje
Generton ::
Zivijo, s podjetjem pricenjam pogajanja za redno zaposlitev (Projektni vodja).
Izkusenj imam nekaj cez dobro leto. Vse izkusnje sem pridobil kot student pri istem podjetju kjer se zelim zaposliti.
Po izobrazbi sem magister strojnistva, delo pa je sicer v IT podjetju.
Zanima me kaksna je realna placa za katero se lahko izpogajam?
Izkusenj imam nekaj cez dobro leto. Vse izkusnje sem pridobil kot student pri istem podjetju kjer se zelim zaposliti.
WizzardOfOZ ::
Pogovarjaš se s slovenskim ali tujim podjetjem? Namreč slovenske firme ponujajo za tako delo do 2500€ bruto.
Je pa ponavadi to jebena služba, ker ti serjejo vsi po glavi. Pod sabo imaš ponavadi nesposobne delavce, nad sabo pa še bolj nesposobne šefe.
Je pa ponavadi to jebena služba, ker ti serjejo vsi po glavi. Pod sabo imaš ponavadi nesposobne delavce, nad sabo pa še bolj nesposobne šefe.
HotBurek ::
Imaš izobrazbo, delal boš v IT podjetju. OK. Napiši še, KAJ boš delal. Razen, da boš vodil "projekte".
Sicer pa 2.411€ bruto, to je brez malice in prevoza.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
WizzardOfOZ je izjavil:
Pogovarjaš se s slovenskim ali tujim podjetjem? Namreč slovenske firme ponujajo za tako delo do 2500€ bruto.
Firma je slovenska. Trenutno opravljam identicno delo tako, da vem kaksno je in se ne spuscam v neznano.
Zanima me predvsem, ker bi to bila moj prva redna zaposlitev in nimam ideje kako se pogajat pri teh zadevah.
Imaš izobrazbo, delal boš v IT podjetju. OK. Napiši še, KAJ boš delal. Razen, da boš vodil "projekte".
Grob job description bi bil nadzor nad projekti, komunikacija s stranko, sestanki s potencialnimi strankami, pisanje ponudb ipd. Pa tudi delo z Scrum metodologijo, mozen tudi izpit za Scrum masterja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Generton ()
solatko ::
Generton - Zakaj jih pa enostavno ne vprašaš, kaj in koliko ti ponujajo, če delo že dobro poznaš, vsaj približno lahko oceniš, za kakšen denar si se pripravljen prodati. Poznaš tudi razmere, medčloveške odnose, tako, da se boš lažje odločil. Ugotovi, kakšne možnosti imaš za napredovanje, verjetno pa tudi veš, kakšne so približno plače, podobnih profilov v podjetju.
mahoni - Magistre strojništva se zelo išče, pa tudi plače so fantastične, samo povej v kateri firmi in kakšne so te plače, če se že hecamo.
mahoni - Magistre strojništva se zelo išče, pa tudi plače so fantastične, samo povej v kateri firmi in kakšne so te plače, če se že hecamo.
Delo krepa človeka
mr_chai ::
Ugh... pa te to delo dejansko veseli ? Malo se mi zdi škoda porabiti stronjnika za tako delo. Izpogajaj se za vsaj 3000 bruto.
Pa če boš šel v SCRUM, edina knjiga ki jo preberi je tale https://www.amazon.com/Agile-Good-Hype-... Ostalo ne beri in ne delaj nobenih tečajev prosim. Hvala.
Pa če boš šel v SCRUM, edina knjiga ki jo preberi je tale https://www.amazon.com/Agile-Good-Hype-... Ostalo ne beri in ne delaj nobenih tečajev prosim. Hvala.
Stran vrzen cas...magister strojnistva in se gres projektnega vodje.
Odvisno od perspektive :P ampak razumem tvoj pogled.
Generton - Zakaj jih pa enostavno ne vprašaš, kaj in koliko ti ponujajo, če delo že dobro poznaš, vsaj približno lahko oceniš, za kakšen denar si se pripravljen prodati. Poznaš tudi razmere, medčloveške odnose, tako, da se boš lažje odločil. Ugotovi, kakšne možnosti imaš za napredovanje, verjetno pa tudi veš, kakšne so približno plače, podobnih profilov v podjetju.
Najvecji problem je, da se o placah ne govori ravno in nimam podatka kaksne imajo place kolegi na podobnih delovnih mestih.
A si smer konstruktor na strojni?
tehnisko varstvo okolja
Ugh... pa te to delo dejansko veseli ? Malo se mi zdi škoda porabiti stronjnika za tako delo. Izpogajaj se za vsaj 3000 bruto.
V tem trenutku sem zadovoljen, ni nekaj kar bi delal celo kariero, v tem trenutku pa mislim, da se ogromno naucim o pogajanjih in vodenju tima.
Kaj pa kaksna certifikacija v smislu scrum.org PSM?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Generton ()
Invictus ::
Zivijo, s podjetjem pricenjam pogajanja za redno zaposlitev (Projektni vodja).
Glede na izkušnje in stroko, minus 1000 EUR...
Če te bodo zaposlili, bo to propad firme...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Gambino ::
Projektni vodja brez izkušenj, brez znanja. Malo smešno se mi zdi. Mal neresna firma, če se mene vpraša.
secops ::
Projektni vodja brez izkušenj, brez znanja. Malo smešno se mi zdi. Mal neresna firma, če se mene vpraša.
Vse smo že videli, nekje so projektni vodje tajnice, ki sklicujejo sestanke in pišejo zapisnike, težijo ali lahko zaprejo ticket in v glavnem ne vedo o čem se na sestankih sploh pogovajamo.
WizzardOfOZ ::
Pravi, da ima leto izkušenj, ker že sedaj to počne.
Verjetno se moraš pa kje to tudi naučiti, noben se ni pameten rodil.
Neresna firma? Zakaj? Mogoče pa rabijo nekoga, ki še nima svojih načinov in ga bodo vsega naučili, da si ga "prikrojijo" za svojo firmo. Jaz osebno imam raje novega sodelavca brez znanja, pa da ga naučim, kot pa nekoga, ki je že "ukalupljen" in se ne more privaditi sistemu po katerem delamo.
secops ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pravi, da ima leto izkušenj, ker že sedaj to počne.
Verjetno se moraš pa kje to tudi naučiti, noben se ni pameten rodil.
Neresna firma? Zakaj? Mogoče pa rabijo nekoga, ki še nima svojih načinov in ga bodo vsega naučili, da si ga "prikrojijo" za svojo firmo. Jaz osebno imam raje novega sodelavca brez znanja, pa da ga naučim, kot pa nekoga, ki je že "ukalupljen" in se ne more privaditi sistemu po katerem delamo.
Zato ker določena delovna mesta ne morajo biti 1. zaposlitev Ala direktor banke, strokovnjak za kibernetsko varnost, IT arhitekt, senior developer....
Urbano#Desno ::
march777 ::
Problem je, ker je projektni vodja večini folka nepoznan pojem.
Videl sem že poimenovanje projektni vodja za toliko različnih stvari, da je to zame čisto razvrednoten pojem.
Je pa to škoda, včasih je projektni vodja nekaj pomenil. Danes pa gre to večinoma za neke vrste koordinatorja oz. tistega, ki zapiše zapisnik po končanem sestanku
Lahko pa ti rečem projektni vodja v avtoindustriji, elektroindustriji belitehniki... sepravi razvoj izdelka/procesa nekega manjšega/srednjega podsestava trajanje projekta cca 1,5-2leti bruto plača od 2,2 do 2,4ke bruto na mesec.
Videl sem že poimenovanje projektni vodja za toliko različnih stvari, da je to zame čisto razvrednoten pojem.
Je pa to škoda, včasih je projektni vodja nekaj pomenil. Danes pa gre to večinoma za neke vrste koordinatorja oz. tistega, ki zapiše zapisnik po končanem sestanku
Lahko pa ti rečem projektni vodja v avtoindustriji, elektroindustriji belitehniki... sepravi razvoj izdelka/procesa nekega manjšega/srednjega podsestava trajanje projekta cca 1,5-2leti bruto plača od 2,2 do 2,4ke bruto na mesec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: march777 ()
AcidicCarrot ::
Odvisno kakšno imaš urno postavko sedaj. Najverjetneje ti podvojili plače ne bodo.
Za eno leto izkušenj je realno med min 2000 bruto in tam do nekje 2800 bruto - je pa tudi odvisno od same firme (velikost, tržni delež, dejanska vrednost izdelkov)
Je firma v Ljubljani?
Za eno leto izkušenj je realno med min 2000 bruto in tam do nekje 2800 bruto - je pa tudi odvisno od same firme (velikost, tržni delež, dejanska vrednost izdelkov)
Je firma v Ljubljani?
kixs ::
Naj ti sami dajo ponudbo. Potem se bos pa odlocil. Brezveze filozofirat...
Po moje pa bos imel neto podoben kot sedaj, s tem, da bo bruto dosti vecji.
Po moje pa bos imel neto podoben kot sedaj, s tem, da bo bruto dosti vecji.
iTrader ::
Pri Applu bi dobil milijon na leto plus delnice. Pri kaken slo podjetju samo jurja bruto. Nekje tukaj vmes. Izobrazba nima veze.
Vazelin ::
Pri Applu bi dobil milijon na leto plus delnice. Pri kaken slo podjetju samo jurja bruto. Nekje tukaj vmes. Izobrazba nima veze.
Sigurno
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Vazelin ::
Koliko pa?
Salary Project Manager Apple
The average Apple Project Manager earns $184,167 annually, which includes a base salary of $130,167 with a $54,000 bonus. This total compensation is $78,766 more than the US average for a Project Manager. Project Manager salaries at Apple can range from $90,000 - $300,000 with equity ranging from 40-100K+.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Sam Vazelin, kaj pomeni da si project manager pri applu? Ce vodis razvoj Note appa, ajde je 300k prevec. Ampak ce nadziras razvoj celega iOS od katerega je celo podjetje odvisno je nekam malo
Magic1 ::
Karkoli od 1000€ do 2000€ je možno, odvisno od firme in koliko plačuje ostale. To bo pa že najbolj sam vedel, če je tam že delal. Da pa bo neka firma plačevala 2500+ za nekoga iz fakultete, ki nima veze s panogo in ima le enoletne "izkušnje", so pa mokre sanje. Sploh za strojnike je znano, da se jih ne plačuje preveč radodarno.
Magic
Ma je kaka razlika ali je strojnik al programer al karkoli od naravoslovnega? Se najraje bi videl, da je MBA, ker bi pomenilo, da vsaj malo "zna z ljudmi."
korenje3 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ponavadi si delavci mislijo to o projektnih vodjih, ki ponavadi delajo cel kaos saj mnogokrat zaidejo, delavci morajo pa delat tako kot se jim reče.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
111111111111 ::
Še eno vprašanje, koliko delavcem boš nadrejen. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
KraitPay ::
Dober projektni vodja je v mojih očeh tisti; ki zna dobro vodit svoje kader. Da so projekti končani v ustreznih rokih z ustreznimi varovalkami, da je motivator itd.To kar vidiš po tujini.
Naši projektni vodja so po mojem preveč fokusirani na tehnologijo (jo obvladajo) nimajo pa čuta za ljudi in zaradi tega so zame katastrofa. Občuteno že na lastni koži.
OP ima pač očitno občutek za ljudi, kar je pri tem delu najpomembnejše.
Naši projektni vodja so po mojem preveč fokusirani na tehnologijo (jo obvladajo) nimajo pa čuta za ljudi in zaradi tega so zame katastrofa. Občuteno že na lastni koži.
OP ima pač očitno občutek za ljudi, kar je pri tem delu najpomembnejše.
spam321 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pozabil si še omeniti, da si po vsej verjetnosti kot projektni vodja, še bolj nesposoben od omenjenih dveh skupin. Huda kombinacija, ni kaj. Projektne vodje so po navadi pi.čkini dimi, nekdo, ki bi se rad špilal šefa, ker za kaj druga ni sposoben. So izjeme, a jih je malo. Sploh v IT. Kakšne marketinško/programerske firme s šefoti družboslovčeki ipd.
Se pa strinjam, da mora imeti projektni vodja veliko znanja in občutek za ljudi. V Sloveniji so takšni zelo redki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
Magic1 ::
Sej to je problem, ker op sam prizna, da praktično nima izkušenj, ne na področju ITja in še mlad je brez izkušenj vodenja. Marsikje zaposlijo na take funkcije ljudji le zaradi izobrazbe in računajo, da se bodo tudi to naučili, če so uspeli težak faks končat. So tudi meni ponudili podobno delo po končanem faksu, imel bi 10 nizkokvalificiranih delovcev čez in še delat bi moral na nadgradnji iformacijskega sistema(not my cup of tea). Seveda so omenili, da naj ne pričakujem več kot povprečno plačo ob polni odgovornosti(torej bi imel v štartu še konkretno manj).
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaposlitev programerja brez dokončane fakultete?Oddelek: Izdelava spletišč | 9527 (3007) | shadeX |
» | Medosebni odnosi v IT podjetjih & roki & nadure (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18734 (15018) | Tody |
» | Projektni vodjaOddelek: Loža | 2367 (1993) | _IKE_ |
» | Cene na nivoju - www.dz-rs.siOddelek: Izdelava spletišč | 3692 (2689) | MisterR |
» | Koliko naj računam za stranOddelek: Izdelava spletišč | 3795 (2616) | DiTi |