Forum » Programiranje » VisualBasicScript za download informacij iz interneta
VisualBasicScript za download informacij iz interneta
osti1 ::
Haj.
Rad bi naredu skripto v VB, s katero bi lahko prebral podatke v datoteki (.txt) na internetu. A me lahko kdo pahne v pravo smer in mi pove, kako se to nardi?
Tuki je primer demo skripte:
' Retrieve the information over the web, using the WinHttp object
Dim WinHttpReq
Set WinHttpReq = CreateObject("WinHttp.WinHttpRequest.5.1")
Dim sTemp
' Use the URL of the text file you wish to retrieve:
'WinHttpReq.Open "GET", "XYZ/1.txt", False
WinHttpReq.Open "GET", "XYZ/2.txt", False
WinHttpReq.Send
If (WinHttpReq.Status = 200) Then
sTemp = WinHttpReq.ResponseText
' Replace any carriage returns and linefeeds with spaces
sTemp = Replace(sTemp, vbCr, " ")
sTemp = Replace(sTemp, vbLf, " ")
WebText = sTemp
Else
' Failed -- return empty string
WebText = ""
End If
LP
osti
Rad bi naredu skripto v VB, s katero bi lahko prebral podatke v datoteki (.txt) na internetu. A me lahko kdo pahne v pravo smer in mi pove, kako se to nardi?
Tuki je primer demo skripte:
' Retrieve the information over the web, using the WinHttp object
Dim WinHttpReq
Set WinHttpReq = CreateObject("WinHttp.WinHttpRequest.5.1")
Dim sTemp
' Use the URL of the text file you wish to retrieve:
'WinHttpReq.Open "GET", "XYZ/1.txt", False
WinHttpReq.Open "GET", "XYZ/2.txt", False
WinHttpReq.Send
If (WinHttpReq.Status = 200) Then
sTemp = WinHttpReq.ResponseText
' Replace any carriage returns and linefeeds with spaces
sTemp = Replace(sTemp, vbCr, " ")
sTemp = Replace(sTemp, vbLf, " ")
WebText = sTemp
Else
' Failed -- return empty string
WebText = ""
End If
LP
osti
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?
V bistvi je to temperatura, pa vremenske razmere.
18; oblačno;
Na tak način. Zdej ne vem, če bo treba za več krajev, ampak trenutno me zanima samo za enga.
LP
osti
18; oblačno;
Na tak način. Zdej ne vem, če bo treba za več krajev, ampak trenutno me zanima samo za enga.
LP
osti
darkolord ::
Probaj tako:
Set WinHttpReq = CreateObject("WinHttp.WinHttpRequest.5.1") WinHttpReq.Open "GET", "http://www.google.com", False WinHttpReq.Send If (WinHttpReq.Status = 200) Then sTemp = WinHttpReq.ResponseText sTemp = Replace(sTemp, vbCrLf, vbNullString) sPodatki = Split(sTemp, ";") MsgBox "Dobro jutro. Temperatura je " & sPodatki(0) & " stopinj, vreme pa je " & sPodatki(1) Else Msgbox "Napaka " & WinHttpReq.Status End If
Se prav če sm dobr zastopu, moram pol sam to dat v .vbs datoteko, in bo program, ob ukazu sam pobral podatke iz neta?
*kva nism bol poslušu, k smo se VB učil*
A je kaka bukva la pa tutorial na netu, kjerbse lahk osnov nauču?
LP
alen
*kva nism bol poslušu, k smo se VB učil*
A je kaka bukva la pa tutorial na netu, kjerbse lahk osnov nauču?
LP
alen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: osti1 ()
darkolord ::
Ja, to daš samo v .vbs datoteko in bo delalo...
Drugače tega ne morš čist enačit z VB... V VBju se programi skompajlajo, lahko imaš uporabniški vmesnik, dostopaš do APIjev (no saj tle tudi, samo ne direktno), nabor ukazov je veliko večji, ... , medtem ko je VBS čisto "navadna" skripta (z enako sintakso)
Če v google napišeš "visual basic" pa še mogoče zravn "tutorial", boš našel veliko stvari...
Drugače tega ne morš čist enačit z VB... V VBju se programi skompajlajo, lahko imaš uporabniški vmesnik, dostopaš do APIjev (no saj tle tudi, samo ne direktno), nabor ukazov je veliko večji, ... , medtem ko je VBS čisto "navadna" skripta (z enako sintakso)
Če v google napišeš "visual basic" pa še mogoče zravn "tutorial", boš našel veliko stvari...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arduino in luči (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12016 (9642) | FX6300B |
» | [C# asp.NET web forma] Kam zgine cookie oz. zkj se izbriše?Oddelek: Programiranje | 1103 (917) | Morenov |
» | [Java] Servlet ne prepozna šumnikovOddelek: Programiranje | 1524 (1450) | MarkookraM |
» | [Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu neOddelek: Programiranje | 1906 (1660) | krho |
» | tomcat - problem z encodingomOddelek: Programiranje | 2341 (2255) | kopernik |