» »

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

««
21 / 27
»»

J.McLane ::

Ja v eni luknji, edina normalna nočitev za en teden za 400€ je avtokamp, "sobo" si pa sam pripelješ na parcelo. :))
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

FireSnake ::

Škrtuhi pač naj ostanejo doma.
Ideja je, da se še kaj zapravi.

Ves denar znositi v tujino hkrati se pa čuditi čemu doma vse crkuje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gagatronix ::

Nimam zelje denarja nositi nikamor. Ne doma, ne v tujino.

bastadu ::

Nihče te ne sili.

sunshine403 ::

Mato989 je izjavil:

Saj to je problem, ker za te vavčerje 2 zakonca verjetno ne bosta mogla imet 5 nočitev z zajtrkom dopusta =)

Daj preden pises neumnosti daj bodi vsaj toliko, zalaufaj Booking.com in poglej cene za ne vem, recimo Piran. Ne gre za dve osebi za 5 dni za 400eur? Ce si tako nesposoben najti to, je res najboljse, da gres na Hrvasko in se zavleces v apartma, v katerega ze 15 let hodite s starsi in si navajen, predvsem pa nehas najedat tu.

Mato989 ::

FireSnake je izjavil:

Škrtuhi pač naj ostanejo doma.
Ideja je, da se še kaj zapravi.

Ves denar znositi v tujino hkrati se pa čuditi čemu doma vse crkuje.

Doma crkuje zato, ker slovenski turizem ni sposoben privabit gostov z zanimivo ponudbo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bastadu je izjavil:

Nihče te ne sili.

Ne, samo vlada tezi z voucherjem za katerega nisem prosil, ga ne morem dobiti izplacanega v denarju, koristi mi pa v taki obliki absolutno nic ne.

BuDi79 ::

Gagatronix je izjavil:

bastadu je izjavil:

Nihče te ne sili.

Ne, samo vlada tezi z voucherjem za katerega nisem prosil, ga ne morem dobiti izplacanega v denarju, koristi mi pa v taki obliki absolutno nic ne.
V bistvu ti težiš. Nihče te ne sili da ga izkoristiš. Nihče te niti ne sili da razmišljaš o njem.

Zadnjič je ena sobodajalka pisala na facebooku "pa kaj komplicirajo, zdaj moramo sestavljati ponudbe pa kaj vem kaj, toliko energije bo šlo, država naj man nakaže denar pa je"

BuDi79 je izjavil:

Zadnjič je ena sobodajalka pisala na facebooku "pa kaj komplicirajo, zdaj moramo sestavljati ponudbe pa kaj vem kaj, toliko energije bo šlo, država naj man nakaže denar pa je"

Saj ima prav, to je brezvezno posiljevanje folka.

LapD ::

Evo končno so začeli ponudniki malo širše razmišljat, pričakujem da bo takšnih ponudb še več

2x nočitev z zajtrkom za dve osebi
Cena: 200€

Dodatna ponudba v Vikend paketu:
1x dve urni obisk privat jakuzzija (cena: 1 €)
2x dve uri savne (finska in infra) (cena: 1 €)
4 - hodno kosilo ali večerja za dve osebi (cena: 1€)
1x parkirno mesto (cena: 1€)
web&motion designer

Meizu ::

Jajaja. Pa a so normalni? 200€ za 2x nocitev z zajtrkom? A smo se prej pogovarjali o pozrtosti? Ker tocno to se sedaj dogaja.

2x nocitev z zajtrkom za 200€... Ima da spim direkt v uni cerkvi na bledu na otocku.

Oz. bom drugace vprasal, da ne bo kdo rekel da samo peezdim.

Kateri hoteli racunajo take denarje? Malo tezko verjamem, da tako ceno postavi nek hotel ob Kolpi (karikiram).
Za Bled verjamem sicer.

Obala? Portoroz? Res toliko racunajo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

LeQuack ::

Naš turizem ni naravnan cenovno za domače goste, vedno je bil za tuje goste z boljšim standardom, enako kot Hrvaški. Zdaj ko tujih gostov ni je vlada rekla too big to fail in se gremo bailout.
Quack !

No, 100€ na noc je dosti tudi za povprecnega avstrijca realno. A to novacimo vecinoma skandinavijo in svicarje?

Ja saj povprečen Avstrijc/Nemc ima vsaj 2x/3x višji standard.
Quack !

Ne verjamem, da je Avstrijcu enostavno tak denar zmetat iz denarnice.

Na Bledu recimo, te kremsnitanje in taksni hotelcki hitro stanejo po 1000eur+ na teden, ce si z vec clansko familijo je sploh to zalogaj.

el_bahattee ::

Gagatronix je izjavil:

bastadu je izjavil:

Nihče te ne sili.

Nihče ne teži, samo na voljo ti dajejo zastonj nočitev z zajtrkom. Če tu ne vidiš koristi, ti ni pomoči. Eni pa res ne znate drugega kot jamrat pa iskat napake. Solidarnosti nobene, potem se boste pa pritoževali, kako nam gre slabo, da turizem propada itd. Če pa vlada pomaga s svežnji ukrepov pa vam spet ni prav, ker to nas pa zadolžuje ... skratka, sami ne veste kaj hočete.
Come to my center, you enter the winter.

A ne gre solidarnost v obe smeri? Kako je bil turizem do sedaj solidaren do nas?
Quack !

Zakaj bi fural solidarnost do nekoga, ki samo gleda kje me bo olupil ?

zindo23 ::

LapD je izjavil:

Evo končno so začeli ponudniki malo širše razmišljat, pričakujem da bo takšnih ponudb še več

Tole mi je pa res vsec. Kratko in sladko.
Sploh mogoče kot resitev za hotele/nastanitve, ki nimajo v blizini kakšnih turisticnih atrakcij in naravnih lepot in tam nimas ravno en teden kaj pocet.

Sicer pa vseeno veliko bolje bon kot denar direkt podjetjem. Ce bi direktno pomagali turizmu kot smo ostalim firmam, bi na to le hitro pozabili, tako pa se vsaj lahko malce pocarkljamo.

Sem ravno vceraj na Tv slisal gospo, ki je jamrala da čes kaj bo pa ona jedla za kosilo in večerjo, ker bon je samo za zajtrk :D:))

Telbanc ::

zindo23 je izjavil:

LapD je izjavil:

Tole mi je pa res vsec. Kratko in sladko.
Sploh mogoče kot resitev za hotele/nastanitve, ki nimajo v blizini kakšnih turisticnih atrakcij in naravnih lepot in tam nimas ravno en teden kaj pocet.

Sicer pa vseeno veliko bolje bon kot denar direkt podjetjem. Ce bi direktno pomagali turizmu kot smo ostalim firmam, bi na to le hitro pozabili, tako pa se vsaj lahko malce pocarkljamo.

Sem ravno vceraj na Tv slisal gospo, ki je jamrala da čes kaj bo pa ona jedla za kosilo in večerjo, ker bon je samo za zajtrk :D:))

Tole zgleda dost normalna ponudba.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

zasekamroz ::

LapD je izjavil:

kje je to

stratosD ::

6 x nočitev za 2 z vključeno turistično takso v apartmaju (sem že bil tam), Soča, kajak, MTB opcije,v začetku avgusta = 270eur.
Cene so dokaj normalne, samo polni se hitro, julij je že kar poln v tistih koncih - ljudje ne piskarajo in jamrajo po forumih ampak rezervirajo :)

LeQuack je izjavil:

A ne gre solidarnost v obe smeri? Kako je bil turizem do sedaj solidaren do nas?

Recimo tako, da je placal par miljard davkov do sedaj.... od katerih imas ti zastonj zdravstvo in solstvo recimo. Od tvojih 700eur/mesec prav veliko v tem pogledu ni ;)

feryz ::

Gagatronix je izjavil:

Zakaj bi fural solidarnost do nekoga, ki samo gleda kje me bo olupil ?
Ker je čustvo vzajemno. Ti samo gledaš, kako ga boš nategnil.
Od kje vam sploh ideja, da vas kdorkoli, razen države, želi olupiti? Podjetnik postavi ceno in na kupcu je, ali jo sprejme ali ne.

Se pa strinjam, da se je treba odločiti, zakaj se nekatere rešuje, druge ne. Baje smo pred zakoni vsi enaki. Ampak res samo baje.

IL_DIAVOLO ::

Za 100 evrov na noc sem ze dal ampak ne za 20m2 luknjo, ampak 60m2 luksuzen apartma s 50m2 teraso in dzakuzijem.

Ne hvala.

delfinus ::

Glede na vladni FAQ (tocka 3), naj bi bilo stanje bona vidno v eDavkih. Ampak tam kaksne posebne rubrike ne najdem. Je ze kdo kopal?
https://www.fu.gov.si/datoteka.php?src=...

lp, D.

BuDi79 ::

delfinus je izjavil:

Glede na vladni FAQ (tocka 3), naj bi bilo stanje bona vidno v eDavkih. Ampak tam kaksne posebne rubrike ne najdem. Je ze kdo kopal?
https://www.fu.gov.si/datoteka.php?src=...

lp, D.
Ker še nismo 19. ?

delfinus ::

Ker še nismo 19. ?

Možen razlog. Bomo videli, kako bo na ta dan.

zobnik ::

Ga niti ne bom aktiviral, bo država prišparala 200 evrov. Na pijačo, kosilo ali večerja na izletni dan pa se bom že odločil.

fikus_ ::

"Ga niti ne bom aktiviral, bo država prišparala 200 evrov."

Juhej, več takšnih. Na račun tebe bomo slovenci manj zakreditirani za 0,0001€. :D

LeXani ::

Gorenjska verjetno.. kak glamping pa bicikel sabo.. kak vrh osvojit ki ga še nismo..
Čas prve prijave 04.11.2005

sunshine403 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Recimo tako, da je placal par miljard davkov do sedaj.... od katerih imas ti zastonj zdravstvo in solstvo recimo. Od tvojih 700eur/mesec prav veliko v tem pogledu ni ;)

Ahaha funny guy. Zastonj šolstvo in zdravstvo, enough said...
Quack !

zobnik ::

fikus_ je izjavil:

"Ga niti ne bom aktiviral, bo država prišparala 200 evrov."

Juhej, več takšnih. Na račun tebe bomo slovenci manj zakreditirani za 0,0001€. :D

Računaj na ene 500.000 bonov k jih ne bodo aktiviral.

solatko ::

Če bi država, turistične delavce prepričala, da so vavčerji denar, se nebi obnašali kot se, da boš v bistvu manjvreden gost, ker boš namesto dvesto everskega bankovca, uporabil vavčer.
Kdaj bo naša poslovna srenja ratala normalna, mi ni jasno.
Delo krepa človeka

Kvinta ::

Vavčerji so brezveze za teh 400 al kolko že miljonov bi raje nardili sežigalnico za drek katera bi lahko tudi grela recimo pol Ljubljane :P
A.C.A.B

solatko je izjavil:

Če bi država, turistične delavce prepričala, da so vavčerji denar

To bi lahko naredila zelo enostavno... da bi namesto 30 dnevnega roka placila uvedla normalne roke placil. Tako pa...
PS: Ja se strinjam, tudi na vseh drugih podrocjih bi uvedli vsaj taksne roke placil, kot jim imamo mi, ko moramo pokriti obveznosti do drzave.

To se pravi, da turističnim delavcem smrdi denar, ki ga dobijo čez en mesec?
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Denar ne, bolj to da bodo mogli dejansko streči goste, in to še Slovenske!
Quack !

Se vprašate, koliko so ti ljudje plačani?
S polno ritjo je lahko srat.

Jaz bi dal odlok, da kjer se delavce plačuje minimalno ne morejo koristiti teh subvencij.

FireSnake - Lahko daš spisek tistih, ki imajo solidne plače, seveda v slovenskih turističnih središčih. Če bi bilo tako navodilo, potem nebi mogel iti nikamor v SLO.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Ne ravno smrdi. Ampak v tem mesecu moras placati davke, pa prispevke za place pa se kaj. Tisti roki so krajsi in ce ni denarja (tudi ce pride cez 30 dni ga recimo 15. kljub temu ni in drzava ne caka ma dan ko se bodo oni blagovolili nakazati, ampak zahteva placilo takoj. Ti pa uredi, da bo drzava dobila svoje takoj, medtem ko na njihovo cakas v nedogled.
PS: Ja vem, vsaka spodobna firma ima zalogo za par mesecev plac in davkov vedno na racunu... ce poslusas "poslovneze" z minimalcem na STju.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

FireSnake - Lahko daš spisek tistih, ki imajo solidne plače, seveda v slovenskih turističnih središčih. Če bi bilo tako navodilo, potem nebi mogel iti nikamor v SLO.

In to je žalostno!
In o tem nihče ne govori.
Raja zgarana, na minimalcu, potem se pa naj na zobe mečejo?
S tem, da jaz sem zelo redko naletel na koga, ki ne bi bil prijazen.

Nekatere močvirske srajce jih pa z več vrednostnim kompleksom dobijo po nosu, pol so pa užaljeni.

Žal se tudi v tej temi najdejo taki.

stratosD ::

ne vem če ne nabijate tle mal na suho - a je kdo klical kam sploh in vprašal če lahko plača (delno) z vavčerjem?

Sam sem klical 4-5 ponudnikov - in nihče se ni zmrdoval nad vavčerji - vsi vzamejo normalno.Tudi cena je ista.
Itak jim je vseeno - vsaj tistim resnim ki imajo Booking/Airbnb kot glavni prodajni kanal- tudi tam imajo prikazan ves promet za naš FURS.

Zdej moram mal poklicat še na Kolpo pa v Prekmurje še za drugi vavčer - na Bovškem s prvim ni blo težav.:)

Ales ::

solatko je izjavil:

Če bi država, turistične delavce prepričala, da so vavčerji denar, se nebi obnašali kot se, da boš v bistvu manjvreden gost, ker boš namesto dvesto everskega bankovca, uporabil vavčer.

Uau. Od besede do besede si si vse zmislil še preden je prvi "vavčerski" gost prišel kamorkoli, kjer bi se lahko kdorkoli sploh na kakršenkoli način obnašal do njega. Kje se to kdo tako "obnaša", razen v tvoji domišljiji?

Ales - Za enkrat še ne bom delal negativne reklame, se mi je pa pri treh ponudnikih nočitev, sogovornik na drugi strani zmrdoval ob omembi vavčerjev. Različni konci SLO.
Delo krepa človeka

Vazelin ::

A ni za njih fuckin isto ali dobijo gotovino ali vavčer? Mene vem da ne bi bilo tja več, kjer bi kdo zavzdihnil ob omembi vavčerjev.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Facebook dev ::

Razlog za vzdihe je mozno ta, da bodo "vavcer" turisti zapravljali manj. Torej v smislu, prisli bodo tja na nocitev in probali cim cenej skoz pridt. Medtem kot nevavcer turisti pridejo na dopust in pogosteje zmecejo tudi kak evro vec pri hrani ali pa za kaksno drugo aktivnost.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Vazelin ::

Medtem kot nevavcer turisti pridejo na dopust in pogosteje zmecejo tudi kak evro vec

Izgleda se še niso navadili na novo realnost, če so vzdihi pogosti:D
No, morda pa se bogati Rusi in Kitajci le pojavijo avgusta
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Vazelin je izjavil:

V taki meri, kot so bili lani verjetno ne, ampak verjel ali ne, v zadnjem tednu je sla stvar krepko gor in iz skoraj popolnoma odpovedanega junija, julija in avgusta med korono, so mi v zadnjem tednu porezervirali skoraj komplet avgust in 3/4 julija. Pa niti enega domacega. Tako da pocasi vseeno nekaj bo ;)

sunshine403 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

V taki meri, kot so bili lani verjetno ne, ampak verjel ali ne, v zadnjem tednu je sla stvar krepko gor in iz skoraj popolnoma odpovedanega junija, julija in avgusta med korono, so mi v zadnjem tednu porezervirali skoraj komplet avgust in 3/4 julija. Pa niti enega domacega. Tako da pocasi vseeno nekaj bo ;)

Potem še ni prepozno da ukinemo bone.
Quack !
««
21 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ideje za izkoristit te bone

Oddelek: Loža
4610257 (2705) SmolWhale
»

Covid boni 2021 (strani: 1 2 3 )

12217940 (7193) V-i-p
»

Booking - odpoved

386133 (5129) ogorazd1
»

Odnos do slovenskih turistov, vkljucno s Slovenijo (kako izboljsati odnos) (strani: 1 2 3 )

13011421 (8521) SuperKripto
»

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )

21725853 (19265) Vazelin

Več podobnih tem