» »

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji

««
2 / 27
»»

dexterboy ::

vostok_1 je izjavil:

Bwahahaha. Kot poceni prostitutko so nas p****** ter pustili nekaj drobiža na nočni omarici.
Gee. Thanks.

+1
Če bi bilo po moje, ne bi dal NOBENEGA denarja nikomur!
Koji kur..c so dobili študentje in upokojenci denar? Le zakaj? DA SI POVEČAJO VOLILNO BAZO!
In vi vsi srečni ko boste dobili bone za slovenski turizem?
Đizs... dugo kosa, kratka pamet, al kako že?

Če hočejo pomagati SLO turizmu; grem v hotel, toplice... uživam na dopustu. Ko pride račun, ga plačam manjšega za 200 ojrov. Potrdilo pravna oseba pošlje državi, ki ji ta nato nakaže denar. In če kdo misli, da je tukaj možno goljufati, lahko rečem, da je, ampak za 200 evrov bodo kazni 10 kratnik tega, zatorej to ne bo nihče počel...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

LeQuack ::

Here's an idea: Naj znižajo cene za 200€ in bo isti efekt, edino kakšna jahta manj za lastnike. Pa boljše za gospodarstvo.
Quack !

zobnik ::

Najboljš da zaprejo pa da gredo ljudje na zavod, se prekvalificirat in da se začne delat.
Tud sam nekoč nisem znal pri avtu niti žarnice menjat, niti kruha spečt, niti domačih rezancev naredit...pa se vse naučil.
Samo nategoval za mizerno plačilo pa me ne bo noben!!!

SloKin je izjavil:

Kupim bone... 150€/kos...


Sem prepričan, da bo na bonu ime in priimek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

Master_Yoda ::

Zato ker je vlada zaprla meje in so prepovedana potovanja iz/v druge drzave. Dovolj jasno?


Vse se sprosca. Trume slovencev silijo ze na hrvasko,ter drugam. Zakaj jih hoces prisiliti z 200 mil zadolzitve da porabijo tukaj. Ce hocejo slovenske goste, naj slovenske goste pridobijo s konkurencnostjo storitev, ponudbo ter ceno.


In kaj ima veze kdo je lastnik? Davke placuje v Sloveniji, zaposleni so (vecinoma) Slovenci itd. S tem, ko ti "tuji holdingi" poslujejo pri nas in placujejo davke pri nas omogocajo tebi zastonj zdravstvo in solstvo, ker s tvojimi par euri placanih davkov bi bilo tega bolj malo.


Dobicek izteka iz drzave in ni porabljen v Sloveniji. Davek je vstopnica da lahko prodajajo in delujejo na slovenskem trgu. Za ta davek se popravljajo ceste ki jih njihovi turisti uporabljajo. Za ta davek imajo gasilce, policijo, nujno medicinsko pomoc blizu. Za ta davek onesnazujejo okolje domacinom. Meni nic ne omogocajo zastonj zdravstva in solstva, placam s 50% davkov, prispevkov itd. pri placi. Z dodatnim zavarovanjem ki ga izgleda ne gre ukiniti in pridruziti osnovnemu, ker bi potem prevec prelagalcev papirja izgubilo sluzbo. Z dodatnimi 22% in 9% (ki sta 20 in 8 povisana iz prejsnje krize in nista sla nazaj) ddvja, ter trosarinami na bencin, elektriko (na katere se potem seveda ddv).

To je najlepsi primer, da si star 12 ali in/ali nisi bil nikoli niti blizu tega, da bi poskusil narediti eno samo stvar samostojno. Ze ti sam nimas na racunu dovolj, da bi brez prihodkov prezivel 3 mesece, kaj sele leto, firma pa nobena nima na racunu dovolj denarja, da bi brez prihodkov lahko zivela eno leto in placevala vse davke, vse place in vse ostale stroske. Kdor misli, da ima kaj pa vem, magari Apple na racunu dovolj denarja, da lahko brez prihodkov prezivi en sam mesec, naj si prebere kaksno knjigo iz zbirke "poslovanje podjetij za telebane" pa mu bo hitro jasno, da nihce ne spravlja zasluzenih miljonov na banko.... "za rezervo".


Ne projeciraj, ce ti nimas za vsaj 3 mesece nasparanega se ne pomeni da nima nihce drug. To da kako poslujejo firme ne vem imas prav, ampak ce so lastniki lahko prej lepe dobicke v zep spravljali, lahko sami kaj prispevajo. Zraven tega drzava trenutno placuje delavce na cakanju, naj jim da par odpustkov pri prispevkih, etc. Ne rabi na pleca drzavljanov dajati posojila in jih prisiliti kje naj ta denar porabijo. Ne bi bilo bolj smotrno letos ne iti na dopust glede na situacijo ?

Ce bi ti dali vavcer za brivca, ti ustrezno povisali davke, medtem ko se ti brijes sam doma za stotino te cene bi bilo tudi OK ?


Ja ker hotelu je full pomembno od kje je denar in se mu jebe za storitev. Hoteli zivijo od imena in slab review od tistega, ki pride z "drzavnim" denarjem ali pa od tistega ki pride s "svojim" denarjem je povsem enak. WTF... how low can you really go?


Seveda, ker ce imas garantiran obisk "vavcer" turistov (ki jih drugace zaradi visokih cen in ne prevec dobre ponudbe/kvalitete verjetno ne bi bilo) ne bos na nicemer sparal in poskusal pobrati cimvec denarja za cimmanj vlozka. Saj za te vavcer socialkarje je dovolj, nazaj tako ali tako ne bodo prisli siromaki.
Na tem forumu sem bral ko je nekdo pisal kako je dobil drugacno pizzo od tistega ki je sam placal (manjso, manj stvari gor, etc). Pa je vec ljudi to napisalo ne samo en. Treba sparati $$$. Med drugim pa seveda izkoriscati studentsko delo da ti ni treba koga redno zaposliti in mu regres placati.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Vaučer za slovenski turizem?

Najbolje se temusranju upreš, da vaučerja ne porabiš. Al pa ga daš Hrvatu :P.

Zakaj neki bi hodil na večdnevni dopust v Slovenijo, ko je pa vse dostopno z avtom v enem dnevu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

genesiss ::

Naj raje drzava resuje tam kjer ima dejanske probleme - pokojninski, stanovanjski, zdravstveni sistem.

Ne pa s temi populisticnimi forami. Letos bo veliko Slovencev dopustovalo doma, tudi brez teh bonov. Sezona pac ne bo sanjska, who cares,je pa bila lanska rekordna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

pirat ::

Vavcer je oblika drzavne pomoci, kjer drzava doloci mozen nabor prejemnikov (turisticna podjetja v SLO), konkretno porazdelitev pa naj bi prispevali potrosniki z dejanskim izborom lokacij. Teoreticno fajn, vseeno pa je to pomoc in drzavna intervencija. Verjetno bo Levica to podprla.
Bodo pa hoteli, predvsem tisti top kvalitete postavljeni pred dilemo. Mesati goste, ki placujejo (kolikor jih pac bo) in goste z vavcerji? Kdor npr. pozna toplice / terme v SLO ve, da se moras slej ko prej odlociti - bos imel goste, ki jim bivanje placa ZZZS ali tiste, ki placajo sami. Oboje (vsaj na dolgi rok) ne funkcionira, pa ceprav smo vsi ljudje in enakopravni, itd..
Imam pa na sumu, da tole spet forsira Pocivalsek. Pac, tip je avtor ideje o drzavni Savi (in posledicno v bistvu velik del hotelskih kapacitet v SLO obvladuje drzava) in ne bi rad konec leta imel zanic rezultatov. Se dobre pol leta nazaj je skesiral kup denarja, da je drzava (preko Save) kupila hotele Bernardin (ceprav jih je hotel tudi Kostic). Ce bi jih lani pustil Kosticu, bi jih naslednje leto lahko odkupil za 10% cene, tako pa bo verjetno potrebna dokapitalizacija...

zobnik ::

Poglej, poglej, sedaj ko epidemija konec pa bodo nas še na kolenih prosačl sam da pridemo k njm....upam da bonov ne bo, pa da gredo v 3PM

Pika na i ::

nirm je izjavil:


kaj pa se vam zdi - je dobra ideja, je 200e premalo/preveč, bi morali dati vsem/nekaterim...?

Dol mi visi za slovenski turizem.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

WizzardOfOZ ::

Kaj pa recimo tisti, ki nimajo denarja za dopust? Recimo otroci, ki jim je edini topel obrok na dan tisti v šoli? Kaj bodo oni s tem vaučerjem? Si rit obrisal? 200€ takemu otroku veliko pomaga ali pa za 200€ hrane tudi, 200 evrov vreden vaučer pa čisto nič, ker ga ne more niti izkoristit.

vostok_1 ::

Saj vam pravim. Ljudem z privatnimi otoki in stotinami ha privatnih rezervatov se jebe za vas. Problem je ker so dosedaj pač morali vseeno nekoliko play nice, saj so bili odvisni od vašega dela in compliance. Z prihajajočo avtomatizacijo ste odveč. AI gun sentry pa dela pretežno 24/7 in niti ne potrebuje veliko energije. Praktično en 200W solarni panel z malo večjo baterijo ima dovolj juice, da pokosi več 100 neoboroženih protestnikov.
Jasno, nismo še tam...če sploh bomo. Dokler propaganda deluje in ne opazite, da vam ožajo primarno bogatstvo, ni potrebno streljati. Ko bo, pa bo prepozno.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Samael ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kaj pa recimo tisti, ki nimajo denarja za dopust? Recimo otroci, ki jim je edini topel obrok na dan tisti v šoli? Kaj bodo oni s tem vaučerjem? Si rit obrisal? 200€ takemu otroku veliko pomaga ali pa za 200€ hrane tudi, 200 evrov vreden vaučer pa čisto nič, ker ga ne more niti izkoristit.

A kaj bodo otroci s tem vaučerjem? Ti jo pa tudi mimo ustreliš ...
Kdo mu bo razložil? :)

WizzardOfOZ ::

Sej bodo dobili vaučerje njihovi starši. Sprašujem pa zato, ker njihovi starši niso v stanju niti toplega obroka za otroka pripravit? Kaj šele da bodo šli na nek dopust. Cela taka familja bi v prvi vrsti rabila denar za položnice in hrano ne pa nek vaučer za dopust.

Al bodo vaučerje dobili samo tisti, ki niso revni in hodijo na dopust?

Samael ::

Ja, jasno. Z naknadnim obrazložilom.
Prvotno si bil precej ekspliciten, kaj bodo otroci s pridobljenim vaučerjem, al ok.

zasekamroz ::

Vazelin je izjavil:

zasekamroz je izjavil:

zakaj ne dajo raje 200 eur gotovine

A da ta denar neseš na hrvaško?:D ja, dajmo hrvatim sofinancirat turisticno sezono lulz tako, da se država zadolži

ne, daš 200 eur gotovine, ampak pustiš meje zaprte

nirm ::

zasekamroz je izjavil:


ne, daš 200 eur gotovine, ampak pustiš meje zaprte


v tem primeru pride kvečjemu do dokapitalizacije bank. tisti v škripcih bodo porabili za nujne stroške, drugi bodo zapravili kar tako, večina pa bo naložila na račun in čakala boljše čase

sicer pa če bo res veljalo le za kampe in nočitve z zajtrkom sem prepričan, da bo sledil dvig cen za 30-40%. verjetno ga bodo opravičevali tudi z protikoronskimi ukrepi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nirm ()

Samael ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej bodo dobili vaučerje njihovi starši. Sprašujem pa zato, ker njihovi starši niso v stanju niti toplega obroka za otroka pripravit? Kaj šele da bodo šli na nek dopust. Cela taka familja bi v prvi vrsti rabila denar za položnice in hrano ne pa nek vaučer za dopust.

Al bodo vaučerje dobili samo tisti, ki niso revni in hodijo na dopust?

Jaz ne razumem vaučer kot dodatno podporo, pomoč družinam, ki ga bodo prejeli, temveč del pomoči zaposlenim v turizmu. Da je poudarek na temu, ne pa regres za nas.
In res je, kar pišeš, gotovo jih je kar nekaj žal v položaju, v katerem ga ne bodo mogli izkoristiti in lahko razpravljamo tudi o pravičnosti/nepravičnosti tega, ampak osnovno le ta ukrep ni namenjem reševanju naše dopustniške situacije, pa reševanju revnih družin, ampak turizma, kjer pa bodo seveda za ta denar, kolikor ga pač bo, tokrat za spremembo morali izvesti tudi neko storitev, kar je s stališča večine (večine, ne pa vseh) davkoplačevalcev še vseeno bolje, kot pa da je ta denar v prazno vržen v reševanje turizma, kot je bil recimo vržen v naše banke, brez da bi mi dobili nekaj za to nazaj.
Precej razprave v tej temi teče, kako nam vaučer prav nič ne koristi in kako bi bilo bolje, še bi nam dali denar ipd. - kar je povsem zgrešeno razumevanje samega namena tega ukrepa. To ni ukrep za nas same, ampak za naš turizem. Le da tokrat naj ne bi šel ves ta denar v prazen nič, ampak bodo morali turistični delavci za to delati, nam nuditi neko storitev.

Pa ne me zdaj narobe razumeti, ne razpravljam o idealnosti tega, pa če je to ok ali ne, le spomnil sem vas, da ta ukrep primarno ni namenjen splošni podpori, splošnemu regresiranju prebivalstva, ampak v podporo pomembni tržni panogi pri nas, ki se je znašla v velikih težavah.

LeQuack ::

Zakaj ne dajo potem kar vseh 300 milijonov direkt na račun turističnih podjetjih oziroma njih lastnikov. Saj konec koncev to hočejo narediti. Prenesti denar od revnih k bogatim, kot Robin Hood, samo obratno.
Quack !

Samael ::

Če to mene sprašuješ, sem ti na to v parih stavkih zgoraj odgovoril v bistvu dvakrat.

Kar me tu nekoliko čudi, ali pa niti to ne, saj smo na vendar slo-techu je to, da si je v tem predlogu vlada dovolila kreativnost, ki običajno zraste na zeljniku vas, slo-tech razpravljalcev.
Če bi kar vrgli denar v turizem, kot so ga napr. v reševanje bank, pa ni hudiča, da vas ne bi vsaj polovica tu predlagala kakšne bone ali pa nekaj, da bi imeli vsaj malce neposredne koristi od tega tudi mi davkoplačevalci.

Mimogrede, pri nas je v letu 2019 turizem predstavljal 12,3 % celotnega BDP-ja in 110.700 delovnih mest. Ni povsem nepomemben podatek, a?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Anney ::

Tako se denar krade, na lep način, veliko tega je bilo v ''naš dobrobit'' (na papirju), v zadnjih dveh mesecih. A kdo bo vračal? Vlada že ne, torej ti, ki delaš in še mogoče tvoji otroci. ;) Nič ni ''djabe''. Jaz se tega izogibam in ne želim vavčerja.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Magic1 ::

Super ane, ne uporabiš vaučerja in ga ne bo rabil noben plačat. Jaz ga verjetno tudi ne bom, razen če bom lahko vsoto razdelil na več delov in bom z otroci šel kam na enodneven izlet.
Magic

Samael ::

Seveda jasno, noben ukrep reševanja sam po sebi ni za davkoplačevalce nagrada in nas bo stal.

Si pa lahko vseeno prepričan, da je to pljunek v morje v primerjavi s tem, da bomo panogo, ki zaposluje čez 100k Slovencev (!) in prinese več kot 10% BDP-ja (saj ti je jasno, kaj to pomeni za državo, za nas?) v krizi prepustil samemu sebi.
Verjetno imaš še vseeno raje teh 100k ljudi zaposlenih, kot pa na zavodu za zaposlovanje, pa da se nekaj tega denarja vrne nazaj v blagajno, pa da turizem ostane na nogah, kot pa da ga do nadaljnega ubijemo.
Zdi se mi, da enim tu ni povsem jasno, da zdrav turizem s 12,3 % celotnega BDP-ja dela za vse nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Magic1 ::

Folk se ne zaveda, da smo zelo socialna država in če ne bomo reševali delovnih mest, bomo pač plačevali socialo. Ena stvar je načeloma začasna, druga pa lahko traja.
Magic

Vazelin ::

Pika na i je izjavil:

nirm je izjavil:


kaj pa se vam zdi - je dobra ideja, je 200e premalo/preveč, bi morali dati vsem/nekaterim...?

Dol mi visi za slovenski turizem.

Kam boš šla za vavčer?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

blink ::

nirm je izjavil:

Moram priznati, da se mi zdi zanimiva ideja, imam pa par pomislekov:
- zna se zgoditi precejšnja podražitev storitev, sploh tistih low cost (npr kampi), ker bo tam večji naval. škrti slovenci bodo sedaj itak ciljali, da jim uspe spraviti dopust skozi samo na vavčer brez lastnega vložka
- govori se, da se bo vavčerje dalo samo delovno aktivnemu prebivalstvu. v tem primeru so ga ob podražitvah storitev nasrkali upokojenci, študenti in večje družine, ki že tako v glavnem iščejo cenejše variante počitnic
- zna biti, da bo kvaliteta storitev padla, ker bo ponudnikom bolj vseeno za zadovoljstvo strank v smislu "saj jim država časti, nimajo se kaj zmrdovati". govorim, ker je podoben pojav moč opaziti v nekaterih restavracijah za študentske bone.
- obala in kolpa se znajo ultra nagužvati
- na hot spotih bo zmanjkalo delovne sile, ker se tuje ne bo dalo uvažati, domače pa je premalo

razmišljal sem, ali bi morda bilo bolje, če bi država do 50% oziroma največ 200e na osebno subvencionirala vsem slovencem počitnice doma, brez vavčerjev. bi bilo več birokracije, ki ne vem, če bi jo bili sposobni speljati. ampak bi pa naredili slovenske destinacije veliko konkurenčnejše tujim, vsak pa bi vseeno moral prispevati nekaj lastnega vložka?
kaj pa se vam zdi - je dobra ideja, je 200e premalo/preveč, bi morali dati vsem/nekaterim...?


Davke in trosarine naj znizajo, ne pa da najprej poberejo denar ljudem, nato pa ga birokrati delijo nazaj za tovrstne neumnosti.

stratosD ::

men je pa ql to z vavčerji - itak ne hodim na Hrvaško - letalski promet bo pa to poletje mal tricky...

en vavčer z Bookingom za ene 4 dni v Prekmurje, pa enega na Nadižo - meni ker sem skromen bojo to kar OK počitnice za letos...pa mal še zapraviš po tamkašnjih gostilnah za klopo pa je - po moje bojo pri privatnih nastanitvah kamor hodim kar veseli tega....

trivia - Italijani so dali vavčerje za "urbano mobilnost" - nakup kolesa, električnega skiroja - do 500eur oz. 60% od nakupa (če kupiš nekaj za 833eur -> dobiš 500eur subvencije kar je max...)
https://www.bikeitalia.it/2020/05/13/va...

Pri nas verjetno ne bojo tako subvencioniral kolesarjenja žal ;)

Phantomeye ::

RockyS je izjavil:

@op in kaj je narobe, če dobi samo delovno aktivno prebivalstvo?
Zakaj so študentje in upokojenci dobili covid dodatek? Je upokojenec imel kako sitnosti s to krizo? Je študent porabil kaj več denarja sedaj ko ni študiral? Če pa ima študent predrag lajfstajl, da ne more preživeti brez študentskega dela pa je to zgolj njegov problem in ne davkoplacevalski.

Sem absolutno proti takim načinom reševanja posameznih panog. Če kaj, pomagat vsem, ali pa nič.

Boni naj bodo vnovčljivi v vseh podjetjih, ki imajo sedež podjetja v Sloveniji in to je to. Pa nima veze ali je brivnica, sladoledar ali hotel.


Kakšne dvolične fore eni nabijate ... A maš ti predrag life style, da ne moreš preživet brez službe?

Nimajo vsi študentje tega luksuza, da jim starši 100% financirajo študij. Nekateri morajo dejansko delati, da preživijo - tudi po 8 ur na dan. In kako ni davkoplačevalski problem? Študentje vplačujejo v blagajno in plačujejo dohodnino, če presežejo subvencijo.

To je tista mentaliteta, po eni strani poslušaš "mladi vsi v hotelu mama, češ na svoje nej gredo". Potem gredo pa na svoje in s karanteno praktično izgubijo 100 % dohodek in slišiš "Kaj pa hodijo po svoje, doma naj živijo".


Ko je vlada razporejala denar, bi denar morala dati tistim študentom, ki so dejansko izgubili dohodek, ki je bil nujen za preživetje. Ne pa VSEM študentom - motiv je jasen.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Samo letos bomo stran vrgli 749,4 M eur denarja za obresti za odplačilo državnega dolga. To je bila projekcija pred koronco.

In sedaj dodatno zadolževanje, za populistične ukrepe, pa za neumne ukrepe.

https://www.gov.si/teme/zadolzevanje-in...

Meni se zdijo te ukrepi neumnost. Administracija (kot bi se morala imenovati vlada), mora skrbeti za to, da pobira davke, da gradi infrastrukturo in da dela za dobro ljudi in okolja. Ne sme jo zanimat, če privatniki propadejo. Slej ko prej bo vrzel in bodo novi zagnali posel, če stari propadejo in je destinacija zanimiva. Bodo pa tujci prišli in furali posel, saj imamo tako radi tuje trgovine in njihove storitve ter službe, kar je naše, je itak za en kurac in to moramo vse načrtno zafurat. Po navadi s politično pomočjo.

In če bi bili turistični obrati na organski rasti, brez kreditov, bi jim bilo lažje. Kdor visoko leta, nizko pade.

Tako, da marš v 3 krasne. Turizem bomo reševali, kaki kalimeroti smo. Turizem je pa le panoga, ki je življensko pomembna, kajne. Luksuz smo se spravili reševat. Vidi se, da nam gre dobro, da najprej poskrbimo za luksuzne storitve, nato pa za esencialne, ko bo luksuz poplačan.

Če ne bo gostov, je pa idelana šansa, da kaj postorijo okoli in v svojih objektih. Nekateri so prav nemarni, nevzdrževani in stari.

Tudi turistične občine bi lahko sedaj s tisto pobrano turistično takso kaj pametnega naredili, ne samo kipov in blesavih skulptur na krožnih krožiščih.

Kosek1 ::

starfotr je izjavil:

V bistvu zaprte meje letos. Teoretično in praktično ne bo mogoče kam daleč iti.

Blizu 100 % gostov iz Slovenije. Monopol. Zagarantiran biznis. Kaj bi turizem še rad?


Imaš star podatek glede zaprtih mej letos. Obstaja možnost, da bodo kapacitete že s tujci polne in ne boš mogel z vavčerjem nikjer prespat. :)

Bwaze6 ::

Jaz si predstavljam, da bodo vavčerji vpeljani ob prehodu iz koronske krize v finančno krizo.

Predstavili nam bodo katastrofalno resnično stanje, ki ga je Šarec dve leti prikrival, tako da bo za vse nepriljubljene ukrepe v resnici kriv on, ne nova vlada.

Vavčer za dopust doma morda ne bo 200 milijonsko darilo vlade (delovno aktivnim?) državljanom, pač pa izplačilo dela regresa - seveda jih to, da precejšni del državljanov regresa ne porabi za počitnikovanje, saj za to nimajo dovolj denarja, prav nič ne bo zanimalo - glej, zdaj si lahko privoščiš dvodnevni glamping, jebeš šolske potrebščine in hrano...

Konlov ::

Prav zanimivo, kako hiti JJ vlada z reševanjem "naše lipe" turizma. Dve razlagi, za to dobrosrčno pomoč turizmu sosednje države, ne pa našemu, sta.
Ali naši iz tega ne znajo kaj iztržit (npr dokončni zaris meje), ali pa nas hrvatje že s čim držijo (kako orožje iz devetdesetih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

Mato989 ::

Tile vavčerji so neumnost brez primere, kot vsi ukrepi Vlade v teh protikorona paketih.

Enostavno bi 3 milijarde evrov razdelili med vsakega enakomerno ki je bil 13.3. zaposlen... (izvzemši js/ju ki je itak imela 100% nadomestilo... tako bi razdelili cca. 3 milijarde med cca. 600k ljudi kar znese cca. 5k po zaposlenemu prebivalcu z državljanstvom... to bi dobil VSAK SPjevec in vsak ki dela v realnem sektorju, to je na familjo 4tih kjer oba delata v fabriki 10k...

ne bi rabli kompliciranih zakonov, neumnih dodatkov študentov ki jih morjo vzdrževat starši zakonsko itd... s tem bi rešili 90% težav...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

pirat ::

Mato989 je izjavil:

Tile vavčerji so neumnost brez primere, kot vsi ukrepi Vlade v teh protikorona paketih.

Enostavno bi 3 milijarde evrov razdelili med vsakega enakomerno ki je bil 13.3. zaposlen... (izvzemši js/ju ki je itak imela 100% nadomestilo... tako bi razdelili cca. 3 milijarde med cca. 600k ljudi kar znese cca. 5k po zaposlenemu prebivalcu z državljanstvom... to bi dobil VSAK SPjevec in vsak ki dela v realnem sektorju, to je na familjo 4tih kjer oba delata v fabriki 10k...

ne bi rabli kompliciranih zakonov, neumnih dodatkov študentov ki jih morjo vzdrževat starši zakonsko itd... s tem bi rešili 90% težav...

Ker si zaposlen v realnem sektorju mislis tako. Ce bi bil student bi mislil drugace. Ce bi bil upokojenec, bi spet menil drugace. Cetrto mnenje bi imel, ce bi bil lastnik podjetja. Nisi konsistenten. Glede na to, kako v drugih temah nasprotujes PAYG pokojninskemu sistemu bi moral biti proti vsem vavcerjem, vsem porostvom in vsem intervencijam vlade, ter naj trg sam razresi zadevo

Mato989 ::

pirat je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tile vavčerji so neumnost brez primere, kot vsi ukrepi Vlade v teh protikorona paketih.

Enostavno bi 3 milijarde evrov razdelili med vsakega enakomerno ki je bil 13.3. zaposlen... (izvzemši js/ju ki je itak imela 100% nadomestilo... tako bi razdelili cca. 3 milijarde med cca. 600k ljudi kar znese cca. 5k po zaposlenemu prebivalcu z državljanstvom... to bi dobil VSAK SPjevec in vsak ki dela v realnem sektorju, to je na familjo 4tih kjer oba delata v fabriki 10k...

ne bi rabli kompliciranih zakonov, neumnih dodatkov študentov ki jih morjo vzdrževat starši zakonsko itd... s tem bi rešili 90% težav...

Ker si zaposlen v realnem sektorju mislis tako. Ce bi bil student bi mislil drugace. Ce bi bil upokojenec, bi spet menil drugace. Cetrto mnenje bi imel, ce bi bil lastnik podjetja. Nisi konsistenten. Glede na to, kako v drugih temah nasprotujes PAYG pokojninskemu sistemu bi moral biti proti vsem vavcerjem, vsem porostvom in vsem intervencijam vlade, ter naj trg sam razresi zadevo


Seveda sem konsistenten.

Če bi ta denar razdelili kot sem napisal bi vsem tem pomagali:

1. Pomagali bi študentom katerih starši so jih DOLŽNI vzdrževat do konca študija (po ZAKONU!)
2. Pomagali bi upokojencem katerih otroci so jim dolžni doplačat in skrbet za njih drugače ne dedujejo ali pa gre dediščina državi (če so v DSOjih)
3. Pomagali bi lastnikom podjetij ker bi bilo več povpraševanja
4. Pomagali bi ljudem ki so po 13.3. izgubili službe

Predstavljaj si 2 ki sta zgubila šiht, da dobita vsak 5k... to je 10 tisoč evrov, ki jih lahko celo leto porabljata + odpravnina + nadomestilo plače na Zavodu...

Predstavljaj si 2 zaposlena ki bi dobila 10k ob plačah, ki imata 2 študenta ali dijaka in študenta... bi pomagala študentu ki je njun SIN ali HČERKA, zato ker nima šihta naslednje 3 mesece...

Predstavljaj si osebo katere mati ali foter stav domu in mora doplačevat 200€ na mesec, da njegov starš ima oskrbo, indobi zdaj 5k evrov... to je za več mesecev doplačila...

Skratka, samo pozitivno, edina negativna bi bila, da ne bi mogli krast ker bi bilo vse črno na belem.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Phantomeye ::

Mato989 je izjavil:

pirat je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tile vavčerji so neumnost brez primere, kot vsi ukrepi Vlade v teh protikorona paketih.

Enostavno bi 3 milijarde evrov razdelili med vsakega enakomerno ki je bil 13.3. zaposlen... (izvzemši js/ju ki je itak imela 100% nadomestilo... tako bi razdelili cca. 3 milijarde med cca. 600k ljudi kar znese cca. 5k po zaposlenemu prebivalcu z državljanstvom... to bi dobil VSAK SPjevec in vsak ki dela v realnem sektorju, to je na familjo 4tih kjer oba delata v fabriki 10k...

ne bi rabli kompliciranih zakonov, neumnih dodatkov študentov ki jih morjo vzdrževat starši zakonsko itd... s tem bi rešili 90% težav...

Ker si zaposlen v realnem sektorju mislis tako. Ce bi bil student bi mislil drugace. Ce bi bil upokojenec, bi spet menil drugace. Cetrto mnenje bi imel, ce bi bil lastnik podjetja. Nisi konsistenten. Glede na to, kako v drugih temah nasprotujes PAYG pokojninskemu sistemu bi moral biti proti vsem vavcerjem, vsem porostvom in vsem intervencijam vlade, ter naj trg sam razresi zadevo


Seveda sem konsistenten.

Če bi ta denar razdelili kot sem napisal bi vsem tem pomagali:

1. Pomagali bi študentom katerih starši so jih DOLŽNI vzdrževat do konca študija (po ZAKONU!)
2. Pomagali bi upokojencem katerih otroci so jim dolžni doplačat in skrbet za njih drugače ne dedujejo ali pa gre dediščina državi (če so v DSOjih)
3. Pomagali bi lastnikom podjetij ker bi bilo več povpraševanja
4. Pomagali bi ljudem ki so po 13.3. izgubili službe

Predstavljaj si 2 ki sta zgubila šiht, da dobita vsak 5k... to je 10 tisoč evrov, ki jih lahko celo leto porabljata + odpravnina + nadomestilo plače na Zavodu...

Predstavljaj si 2 zaposlena ki bi dobila 10k ob plačah, ki imata 2 študenta ali dijaka in študenta... bi pomagala študentu ki je njun SIN ali HČERKA, zato ker nima šihta naslednje 3 mesece...

Predstavljaj si osebo katere mati ali foter stav domu in mora doplačevat 200€ na mesec, da njegov starš ima oskrbo, indobi zdaj 5k evrov... to je za več mesecev doplačila...

Skratka, samo pozitivno, edina negativna bi bila, da ne bi mogli krast ker bi bilo vse črno na belem.


Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P

Mato989 ::

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P


Oni dobijo vsak mesec garantiran šiht in nič odpuščanja =) Celo ko so bili na čakanju so imeli 100% plačo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Groot ()

Phantomeye ::

Mato989 je izjavil:

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P


Oni dobijo vsak mesec garantiran šiht in nič odpuščanja =) Celo ko so bili na čakanju so imeli 100% plačo.


lol 1) ni res, 2) ni res.

Mato989 ::

Phantomeye je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P


Oni dobijo vsak mesec garantiran šiht in nič odpuščanja =) Celo ko so bili na čakanju so imeli 100% plačo.


lol 1) ni res, 2) ni res.


Ok, pokaži mi koliko folka so v zadnjih 2 mesecev odpustili iz državnih servisov torej JU in JS in koliko iz privat sektorja, potem nadaljujeva debato =) Koliko SPjev se je zaprlo in koliko "državnih podjetij"(lastniško gledano)

Sicer pa vsak v JU in JS lahko da odpoved in gre delat v privat sektor če meni da je preslabo plačan... jaz takoj zamenjam delo v JU v zameno za delo v realnem sektorju za mojo izobrazbo seveda. =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

Phantomeye ::

Mato989 je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P


Oni dobijo vsak mesec garantiran šiht in nič odpuščanja =) Celo ko so bili na čakanju so imeli 100% plačo.


lol 1) ni res, 2) ni res.


Ok, pokaži mi koliko folka so v zadnjih 2 mesecev odpustili iz državnih servisov torej JU in JS in koliko iz privat sektorja, potem nadaljujeva debato =) Koliko SPjev se je zaprlo in koliko "državnih podjetij"(lastniško gledano)

Sicer pa vsak v JU in JS lahko da odpoved in gre delat v privat sektor če meni da je preslabo plačan... jaz takoj zamenjam delo v JU v zameno za delo v realnem sektorju za mojo izobrazbo seveda. =)


Vem za par ljudi, ki jim niso podaljšali pogodbe v času korone, ki bi jim jo sicer. Nimam pa podatkov o tem, koliko je teh ljudi.

Bi pa res res rad videl od kje ti info, da zaposleni v JS dobijo 100 % plačo v času čakanja.

Če imaš vsaj 6/1 stopnjo - začetna plača 700EUR neto (pripravnik), potem pa čez cca 7 mesecev pa 940EUR neto.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Če imaš vsaj 6/1 stopnjo - začetna plača 700EUR neto (pripravnik), potem pa čez cca 7 mesecev pa 940EUR neto.


Super, vzamem takoj...

Bi pa res res rad videl od kje ti info, da zaposleni v JS dobijo 100 % plačo v času čakanja.


Moj bratranec je učitelj športne vzgoje na srednji šoli... dobi 100% plače, da od doma "dela" v resnici pa je na čakanju
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Phantomeye ::

Mato989 je izjavil:

Če imaš vsaj 6/1 stopnjo - začetna plača 700EUR neto (pripravnik), potem pa čez cca 7 mesecev pa 940EUR neto.


Super, vzamem takoj...

Bi pa res res rad videl od kje ti info, da zaposleni v JS dobijo 100 % plačo v času čakanja.


Moj bratranec je učitelj športne vzgoje na srednji šoli... dobi 100% plače, da od doma "dela" v resnici pa je na čakanju


Samo to ni čakanje, to je delo od doma - stvar šole pa je, da mu niso dali nobenega dela. Čakanje je status, ne pomanjkanje dela.

KAVINSKY ::

Phantomeye je izjavil:

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P



Z takim početjem bi dobil dvig cen in inflacijo, vsi izven njegovega masterpla (cca 1,4 miljona ljudi) bi čutilo negativne posledice.

In potem tak genialec pljuva kako je vse bedno kar stori vlada in pametari po forumih.

Mato989 ::

KAVINSKY je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Škoda, ker razne čistilke, kuharji, hišniki itd, ki delajo za minimalca v javnem sektorju ne dobijo nič v tvojem planu :P



Z takim početjem bi dobil dvig cen in inflacijo, vsi izven njegovega masterpla (cca 1,4 miljona ljudi) bi čutilo negativne posledice.

In potem tak genialec pljuva kako je vse bedno kar stori vlada in pametari po forumih.


Pa saj za inflacijo se trudi že cela ECB in cel Svet dokaj neuspešno po lastnih besedah že 10 let...

Niti malo inflacije ne bi bilo, oz. nič več kot zdaj ko drkajo s temi pomočmi pa čakanjem na delo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

dronyx ::

Država bi lahko to vezala na izplačilo regresa. Recimo tako, da če bi delodajalec izplačal 200 € regresa v obliki turističnih bonov, sama primakne še 100 €. Tam kjer je delodajalec država seveda imajo na to vpliv, ostali pa se bi morali odločiti, kako bo letos z regresom. Vsekakor pa moramo kot turistična destinacija nekaj naredit, da turizem preživi to obdobje. Vprašanje pa je ali bo letos sploh kaj s tem, saj se lahko pojavi drugi val epidemije ravno poleti in ne bo nič z dopusti izven svojih občin.

WizzardOfOZ ::

Zakaj res ne da država vsakemu državljanu 5000€, pa naj s tem spodbudi kroženje denarja.

Vazelin ::

Samo sladkih 10mlrd rabimo:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

dronyx ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj res ne da država vsakemu državljanu 5000€, pa naj s tem spodbudi kroženje denarja.

Potem ne bo hotel nihče delat in vsi bi radi zapravljali. To pomeni potem hiperinflacijo.

WizzardOfOZ ::

Ne strinjam se. Denar bodo ljudje zapravili, začel bo krožit. Delati bodo pa še vedno morali, ker naslednji mesec ne bo 5k evrov v denarnico padlo. Res pa ne bo nobene provizije za elito. To se pa strinjam.

Do konca leto se bomo vsaj za toliko še dodatno zadolžili, ker bo nastopila kriza, ki jo je začasno ustavila pravljica o prehladu. Ta pravljica o hudo nevarnem virusu in razglašena pandemija je sesula gospodarstvo in davka država pobira parkrat manj kot bi ga normalno, poleg tega pa država zapravlja preko meje zato, da izbrani lahko pobirajo ogromne provizije in si polnijo lastne žepe (no to dela vsaka elita na oblasti, tako eni kot drugi, kradejo z bagri, ne samo z lopatami). Tako da je vseeno, če to sedaj naredijo. Samo kriza bo manjša, če to naredimo že sedaj in ne pustimo, da bi si elita ta denar razdelila v lastne žepe.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj res ne da država vsakemu državljanu 5000€, pa naj s tem spodbudi kroženje denarja.


Vsakemu državljanu ne mormo dat 5k... kvečjemu 2k... to bi blo pol cca 4 milijarde. Ampak če pa daš samo vsem delovno aktivnim ki ne delajo v JU in JS pa prideš na cca 650k ljudi kar pa znese slabih 5k po osebi... to pa bi bil dober stimulus...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

KAVINSKY ::

dronyx je izjavil:

Država bi lahko to vezala na izplačilo regresa. Recimo tako, da če bi delodajalec izplačal 200 € regresa v obliki turističnih bonov, sama primakne še 100 €.



Taka ideja je bila kakšen mesec nazaj, pa so se vsi jokali nad vlado, češ kako eni regres zapravijo za HRANO in ŠOLSKE POTREBŠČINE.
««
2 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ideje za izkoristit te bone

Oddelek: Loža
469746 (2194) SmolWhale
»

Covid boni 2021 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12216198 (5451) V-i-p
»

Booking - odpoved

Oddelek: Loža
385154 (4150) ogorazd1
»

Odnos do slovenskih turistov, vkljucno s Slovenijo (kako izboljsati odnos) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1309510 (6610) SuperKripto
»

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21721826 (15238) Vazelin

Več podobnih tem