Forum » Loža » Popravilo jakuzija-samsvojmojster
Popravilo jakuzija-samsvojmojster
Anney ::
Moram se pohvaliti, da sem v treh dneh sam opravil popravilo jakuzija (wet end) v vrednosti cca 1500EUR, za ceno malo čez 100EUR + reset jakuzija, žal brez navodil ker jih več nimam. Tako, da če ima kdo težave z jakuzijem se priporočam, trenutno jih imam v malem prstu. Največjo težavo so mi povzočala tesnila, ker so večina ameriški/kanadski deli je vse v inčih, mi pa imamo cole in mm, in nič ne paše.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
Highlag ::
Super, samo napisal si neumnost.
Cola = inč = 25,4mm
Cola = inč = 25,4mm
Never trust a computer you can't throw out a window
Mogoče res, samo zaloge teh mer pri nas ni, ali pa so redke. ;) Recimo O-ring 70mm x 3-4mm debeline, ali O-ring 55mm x 3-4mm debeline, ne rečem da se ne dobi, sem dobil, samo rabiš celo večnost in iskanje. Da ne rečem o 2 inch, 74mm flat tesnilih,itd..
Če mi pa kdo tole najde iz slovenie je pa car. 2 inch
OD (Outer Diameter) 74 mm
ID (Internal Diameter) 52 mm
Pa rob na pravem mestu.
Če mi pa kdo tole najde iz slovenie je pa car. 2 inch
OD (Outer Diameter) 74 mm
ID (Internal Diameter) 52 mm
Pa rob na pravem mestu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
WizzardOfOZ ::
Oni imajo colske mere, mi pa metrične. Da se pa vsa tesnila dobit pri nas. Ker so tudi pri nas cevi v colah in so tesnila prirejena colskim meram.
V glavnem jakuzi dela in ne toči, malo je bilo improvizacije in veliko naučenega.
UganiKdo ::
Super, samo napisal si neumnost.
Cola = inč = 25,4mm
ni težava v pretvorbi, težava je v tem, da je pri nas težje dobit tesnila, ki temelijo na imperialnih merah. Seveda je povsem neresnično, da bi bile kar vse cevi, pri nas v merjene v colah.
Bolj kot to pa je dostikrat problem, da proizvajalec namenoma uporablja "custom" tesnila, ki jih potem prodaja za mastne denarje. Tudi to je za ameriške prodajalce težje dobit pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
c3p0 ::
Lastni servis se vedno splača, pa še naučiš se kaj. Mora ti pa bit v veselje, kot hobby. Osebno vse naprave popravljam sam.
TheBlueOne ::
Vedno ne. Se ti lahko hitro zgodi, da zasluzis vec, kot moras placati mojstru, z ekvivalentom nadur. Je pa res, da je DIY skoraj hobi, ampak hobi pac stane.
showsover ::
TheBlueOne je izjavil:
Vedno ne. Se ti lahko hitro zgodi, da zasluzis vec, kot moras placati mojstru, z ekvivalentom nadur. Je pa res, da je DIY skoraj hobi, ampak hobi pac stane.
Ja, se strinjam glede tega, kar si napisal, da se skoraj nic ne splaca delati sam, je pa to, jasno, odvisno od dela, ki ga opravljas in placila za to delo. Sicer pa je, poleg hobija in navdusenja nad lastnim rezultatom, potrebno upostevati, da je mojstra potrebno poiskati, narociti in pricakati, ko se nameni priti. Smo se z vsemi nedavnimi mojstri (zidarji, vodovodarji, keramicarji, elektricarji) strinjali, da je najboljse, da dela vsak tisto, kar zna najboljse (in je primerno placan). Rabili bi morda se kaksno mlado gospodinjsko pomocnico, kosca trate (da se izenaci) in vrtnarja (ce ni favsije, je za vse zadosti).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
gruntfürmich ::
pri tesnilih je v industriji dostikrat tako, da se jih enostavno odreže/izreže iz velikega kosa gume. enako lahko naredimo za domačo rabo.
ne rabimo kupovati in misliti da je vsako tesnilo prilagojeno tistemu fitingu, ker so verjetno čisto generična.
problem nastane če mora biti tesnilo drugačnih oblik ali okroglo, takrat ne pride v poštev rezanje iz večjega kosa ker so takšna tesnila praktično vedno ploščata.
ne rabimo kupovati in misliti da je vsako tesnilo prilagojeno tistemu fitingu, ker so verjetno čisto generična.
problem nastane če mora biti tesnilo drugačnih oblik ali okroglo, takrat ne pride v poštev rezanje iz večjega kosa ker so takšna tesnila praktično vedno ploščata.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
c3p0 ::
TheBlueOne je izjavil:
Saj pravim, če ti je v veselje, si ne boš obračunaval teh ur. Potem si lahko obračunaš tudi vrtičkanje, kuhanje in ostalo.
Ob dovolj visoki plači, se nič, razen dela ne splača - če gledaš le skozi denar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termostatska glava radiatorOddelek: Loža | 2433 (2315) | fikus_ |
» | Težave z motorjem kosilniceOddelek: Loža | 15324 (14865) | šernk |
» | Od nič do konca (upam)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1988 (1471) | Ov3rD0s3 |
» | kaki ventilator?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1144 (890) | Yacksy |
» | Vodno hlajenje GF4Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2004 (1439) | the_unborn |