Forum » Hlajenje in modifikacije » kaki ventilator?
kaki ventilator?
Grimlord ::
Na zadnji strani ohišja mam prostor za ventilator. Sem ga izmeril in od luknje do luknje je 55mm . Kako velik ventilator paše gor? Ventilatorja 55*55 še nisem zasledil.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
c3R4R ::
upoštevaj pitagorov izrek! venti se merijo v diagonali!!
diagonala= stranica1(na kvadrat) *stranica2 (na kvadrat)
diagonala= 55(na kvadrat)*55(na kvadrat)
diagonala= 6050 (to število korenimo)
diagonala= koren iz 6050= 77.7817 mm
rezulatat zaokrožimo na 80 mm
zadovoljen??????
diagonala= stranica1(na kvadrat) *stranica2 (na kvadrat)
diagonala= 55(na kvadrat)*55(na kvadrat)
diagonala= 6050 (to število korenimo)
diagonala= koren iz 6050= 77.7817 mm
rezulatat zaokrožimo na 80 mm
zadovoljen??????
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3R4R ()
A te se velikost ventilatorja meri po diagonali ne pa po stranicah? Zakaj pa te na ceniku puše npr. 80x80mmm ventilator?
msmiha ::
Ventilator se meri po stranicah ne pa po diagonali.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
c3R4R ::
na računu piše za vent, da je 80x80 mm, zato, ker ma vent 2 diagonali 100% se vent meri v diagonali in v mm
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
kuglvinkl ::
Vent. se merijo po stranicah. Tako se običajno tudi označujejo. Sam imam denimo Sunone 80×80×25mm.
55mm od luknje do luknje pomeni, da moraš kupiti 60mm, kupi čim debelejšega, BB po možnosti.
55mm od luknje do luknje pomeni, da moraš kupiti 60mm, kupi čim debelejšega, BB po možnosti.
Your focus determines your reallity
OK. Kaj se dobi Zalman 60mm ? Na cenikih sem videl samo 80mm vent.
kuglvinkl ::
Sam nimam nobenega Zalmana, tako da o njih kvaliteti ne morem soditi.
Kaj ti je sotriti? Če se le da, kupi BallBearing ventilatorje (poglej med članki), ne pa tiste s pušo. Sam priporočam kakega hitrega Y.S.Techa ali Sunona, potem pa ga uravnavaš s stikali.
Kaj ti je sotriti? Če se le da, kupi BallBearing ventilatorje (poglej med članki), ne pa tiste s pušo. Sam priporočam kakega hitrega Y.S.Techa ali Sunona, potem pa ga uravnavaš s stikali.
Your focus determines your reallity
Thanatos ::
zalmana 60mm ne delajo, vsaj v prosti prodaji ne. Pejt v mlacoma tam imajo vente vseh velikosti in znamk. Drgač pa se venti merijo po stranicah.
Rad bi imel dva ventilatorja iste firma. Enega 60mm enega pa 80mm, pa še protiprašni filter za 80mm vent. Aja, kaj ta filter dam pred vent al za vent? Pa kake gumice med ohišje pa vente, da nebo ta oddajala vibracij po ohišju. Aja, pa še za disk bi tud rabo tote gumice, ker full vibrira po ohišju. Iz česa jih je najboljše naredit (debelina), ali se kje dobijo za kupit?
totimato ::
Glede gumic: kupi tesnila za vodovodno pipo, idealno nadomestilo za podložke, pa še poceni je.
lp
totimato
lp
totimato
Sem rekel dedeku za ta tesnila, pa so malo predebela, pa mi je druge dal, malo tanjše. Sem jih dal med disk pa ohišje, mislim da se nič ne pozna. Ali se mi zdi?
totimato ::
Ja, morajo biti mehke... Obstajajo tesnila, ki so trda in mehka.
Če pa je tesnilo pretanko, potem je tako, kot da ga ni.
lp
Če pa je tesnilo pretanko, potem je tako, kot da ga ni.
lp
Ja, ene 3mm oz. 4mm je debela. Pa je bolj trda. Mislim da bi bilo boljše da bi disk na gumice obeso, tak ko ma en na Slo-Techu. Mislim, ko zaženem NFS HP2, ej tak kot potres. Da si mislim že da bo poletel .
Yacksy ::
Za gumice probi kakšno staro zračnico razrezat. Tako mam jaz narejeno.
Pa ne pričakuj, da bo gumica delala čudeže. Dobro bo že, če bo razlika minimalna. Za res tih disk si boš moral ubost novega, saj vir hrupa je v enoti sami in ne v stiku s kletko.
Pa ne pričakuj, da bo gumica delala čudeže. Dobro bo že, če bo razlika minimalna. Za res tih disk si boš moral ubost novega, saj vir hrupa je v enoti sami in ne v stiku s kletko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem ventilator, 70mmOddelek: Kaj kupiti | 1469 (989) | matej_jack |
» | Hlajenje diska ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1440 (1161) | tiborrr |
» | Kako bi vi utisali tole masinoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2198 (1929) | EjTi |
» | Kateri 120 mm vent. za stranico od ohišja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1532 (1347) | texhex |
» | Kje dobit ventilator 80x80???????Oddelek: Kaj kupiti | 1177 (921) | kuglvinkl |