Forum » Loža » Je v Sloveniji možna Vojna ?
Je v Sloveniji možna Vojna ?
zmaugy ::
Za vojno vedno potrebujes dve struji in ker smo kot drzava majhni, bi bilo neumno, da bi sli v vojno z recimo Avstrijci, Italijani ali Madzari. Mogoce gremo po Istro in fasemo se terorizem s strani Hrvatov v Sloveniji haha. Se pravi ta opcija odpade. Sploh, ker je nasa vojska pripravljena celo tako dobro, da ji na poti na mejo razpadejo cevlji, za nove pa ni denarja. Med afero o cevljih pa Hrvati zacrtajo nov zemljevid in je. Po branjenju ozemlja, torej tudi ni neke ambicije in tudi tukaj ne bo vojne.
Boljse vprasanje bi bilo: Ali lahko v Sloveniji zapojejo puske?
Kot ti je bilo povedano, naše ozemlje so na začetku druge svetovne vojne čisto gladko okupirali sosedje, tako da apetit je vedno prisoten, če se pojavi prilika.
Ni apetita za obrambo? Samo par zgodb o tem, kako so okupatorji vdrli tja in tja in pobili civiliste in posilili vse kar leze ti povejo in boš držal puško v roki.
Lepo te bojo mobilizirali in boš korakal, sral, jedel, se metal po tleh na komando. Če ne boš ubogal, boš kaznovan s strani poveljujočih in sotrpinov, ki bojo zaradi tebe tudi kaznovani. Če še ne boš poslušal, boš postavljen pred hitro sodišče in fasal metek - za kazen in poduk drugim.
Vedno se zgodi isto, ko se civiliste spreminja v vojake.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Poldi112 ::
Ne hodim v gostilno, debatirat o takih stvareh, nazalost.
To plosco ponavljate ze X let, tako kot so jo ponavljali za nemce in turke, na koncu pa je bil pickin dim.
Zdaj ker se v Iraku in Ukrajini, se v modernih casih nekaj streljajo za brezveze, se ne pomeni avtomaticno, da se bodo drugje.
Prosil sem za informacijo, ce so nove vojne v porastu na tleh razvitih drzav.
Kako potem lahko primerjaš našo debato z gostilniško, če ne veš, kako izgleda gostilniška.
Ponovno:
iirc je v 15 oz 17 primerov v zgodovini je prišlo do vojne, ko je zrasla nova globalna sila in ji je obstoječa želela preprečiti vzpon. Trenutno je v vzponu Kitajska (ki je bila od nekdaj ekonomski center sveta). To, da je bil toliko časa lokalno mir, je bila USA hegemonija ter dejstvo, da je bila 2. sv. vojna tako hudo destruktivna. A globalne karte se mešajo in vojna je v takih primerih praktično pravilo.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
m0LN4r ::
No pol pa po kredit za 50 let, itak ga ne bo treba odplacat, saj bo vojna kmalu.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Leif ::
Trenutno je v vzponu Kitajska (ki je bila od nekdaj ekonomski center sveta). To, da je bil toliko časa lokalno mir, je bila USA hegemonija ter dejstvo, da je bila 2. sv. vojna tako hudo destruktivna. A globalne karte se mešajo in vojna je v takih primerih praktično pravilo.
Kitajska je papirnati tiger oz. sick man of Asia in jih lahko izstradajo že eni Japonci, s tem da ji blokirajo izhod na morje. Od 3000 let kitajske zgodovine je bila ta združena manj kot 500 let, tudi sedaj ne bo dolgo trajalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Leif ()
Slopek ::
Za vojno vedno potrebujes dve struji in ker smo kot drzava majhni, bi bilo neumno, da bi sli v vojno z recimo Avstrijci, Italijani ali Madzari. Mogoce gremo po Istro in fasemo se terorizem s strani Hrvatov v Sloveniji haha. Se pravi ta opcija odpade. Sploh, ker je nasa vojska pripravljena celo tako dobro, da ji na poti na mejo razpadejo cevlji, za nove pa ni denarja. Med afero o cevljih pa Hrvati zacrtajo nov zemljevid in je. Po branjenju ozemlja, torej tudi ni neke ambicije in tudi tukaj ne bo vojne.
Kot ti je bilo povedano, naše ozemlje so na začetku druge svetovne vojne čisto gladko okupirali sosedje, tako da apetit je vedno prisoten, če se pojavi prilika.
Ni apetita za obrambo? Samo par zgodb o tem, kako so okupatorji vdrli tja in tja in pobili civiliste in posilili vse kar leze ti povejo in boš držal puško v roki.
Lepo te bojo mobilizirali in boš korakal, sral, jedel, se metal po tleh na komando. Če ne boš ubogal, boš kaznovan s strani poveljujočih in sotrpinov, ki bojo zaradi tebe tudi kaznovani. Če še ne boš poslušal, boš postavljen pred hitro sodišče in fasal metek - za kazen in poduk drugim.
Kje pa ti zivis? Saj nismo leta 1943. Kdo me bo mobiliziral, ce mi se puske nimajo za dat...kaj ga serjes no. Slovenija ima vojsko ocenjeno z dobro v mirovanju in nezadostno v primeru vojne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Kje pa ti zivis? Saj nismo leta 1943. Kdo me bo mobiliziral, ce mi se puske nimajo za dat...kaj ga serjes no. Slovenija ima vojsko ocenjeno z dobro v mirovanju in nezadostno v primeru vojne.
Imajo, imajo. Dobil boš v roke, to kar bo na voljo. Kalašnikovko, PAPovko, M48 ali kaj modernejšega. Ali pa lopato.
Že videno.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Dej ne nabijej no. Nasa vojska je ocenjena z nezadostno oceno in se nikakor ni sposobna boriti ne z notranjim, kaj sele z zunanjim sovraznikom.
Brez skrbi, nasprotnik tvojega sovražnika ti bo zastonj dostavljal orožje, če bo treba, samo da ne boš kapituliral.
Kitajska je papirnati tiger oz. sick man of Asia in jih lahko izstradajo že eni Japonci, s tem da ji blokirajo izhod na morje. Od 3000 let kitajske zgodovine je bila ta združena manj kot 500 let, tudi sedaj ne bo dolgo trajalo.
Japonci so jih stradali, kasneje pa še USA, danes so pa največje gospodarstvo na svetu...
No pol pa po kredit za 50 let, itak ga ne bo treba odplacat, saj bo vojna kmalu.
To, da je vojna neizbežna še ne pomeni, da bo nujno čez 10 let, kapiš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
In kako naj to vem v naprej? Jaz samo trdim, da če ni neke fundamentalne spremembe, ki bi preprečevala vojno, vojna bo. Nič drugega.
Argument, da imamo že desetletja mir, je veljal pa tudi pred 1. sv. vojno. In ko je šel imperij v kurac, smo se stepli. Dvakrat. One, ki so takrat trdili (in to so trdili), da vojna ni več mogoča zaradi svetovne povezanosti gospodarstva, danes smatramo za naivne. Enako kot tiste, ki isto trdijo danes samo zato, ker smo v obdobju miru.
Argument, da imamo že desetletja mir, je veljal pa tudi pred 1. sv. vojno. In ko je šel imperij v kurac, smo se stepli. Dvakrat. One, ki so takrat trdili (in to so trdili), da vojna ni več mogoča zaradi svetovne povezanosti gospodarstva, danes smatramo za naivne. Enako kot tiste, ki isto trdijo danes samo zato, ker smo v obdobju miru.
In kako naj to vem v naprej? Jaz samo trdim, da če ni neke fundamentalne spremembe, ki bi preprečevala vojno, vojna bo. Nič drugega.
Ok, ampak zaradi vsega tega kar pises, je vojna v klasicnem pomenu, vsak dan manj mozna. Vsaj rasno in naprej ozemeljsko gledano. Vedno bolj se mesamo, vedno manj je tezenj po ozemlju.
Japonci so jih stradali, kasneje pa še USA, danes so pa največje gospodarstvo na svetu...
Ker služijo kot poceni delovna sila za ves svet in jim prosto trgovino in izhod na morje in s tem svetovne trge omogoča ravno ameriška flota z Bretton Woods sporazumom. Ko se bodo morali sami zmeniti s sosedi, npr. Vietnamom ali Japonsko bo to čisto druga pesem.
Dej ne nabijej no. Nasa vojska je ocenjena z nezadostno oceno in se nikakor ni sposobna boriti ne z notranjim, kaj sele z zunanjim sovraznikom.
S kakšno oceno je bila pa ocenjena TO leta 1991? -200? Ko pridejo po tebe sredi noči in te mobilizirajo z orožjem v rokah, nimaš pravice glasovanja.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Ok, ampak zaradi vsega tega kar pises, je vojna v klasicnem pomenu, vsak dan manj mozna. Vsaj rasno in naprej ozemeljsko gledano. Vedno bolj se mesamo, vedno manj je tezenj po ozemlju.
Zakaj že? Dal sem samo primer, kako so identični argumenti v preteklosti gladko padli in smo dobili vojno epskih razsežnosti. Rasa tu nima veze, gre se za ekonomske interese, zagotavljanje surovin, trgov, ter varnosti. In vsakič ko nekdo klecne se takoj najde nekdo, ki ga bo nadomestil. In USA se kar hudo spotika...
Trenutno stanje je posledica anomalije, da je po 2. sv. vojni ostal na igrišču zgolj 1 igralec. Ki sicer sanja, da bo to stane večno, a z realnostjo to nima nikakršne veze. Center moči se seli v azijo in zgodovina na uči, da je vojna zelo verjetna.
Kot rečeno, brez neke fundamentalne spremembe, kar to da smo debeli pač ni, ni za pričakovati večnega miru. Upam samo, da ne poči, dokler sem živ.
S kakšno oceno je bila pa ocenjena TO leta 1991? -200? Ko pridejo po tebe sredi noči in te mobilizirajo z orožjem v rokah, nimaš pravice glasovanja.
Kolega, prmejduš da mate prou!
n,o potem pa vseskozi z eno nogo v bunkerju, če ga imaš, prst na sprožilcu in srečno.
ne, nima prav...danes je orožja manj, kot leta 1991.
Kolega, prmejduš da mate prou!
ne, nima prav...danes je orožja manj, kot leta 1991.
Zgodovina sprememb…
Orožje še nikoli ni bil problem. Vedno se najde kdo, ki ti ga priskrbi, ko ga rabiš.
el_bahattee ::
janezvalva je izjavil:
haha, ljubljančanom se rola ker morajo čepet v svojih betonskih kockah.
defenitivno so v ljubljani same budale, lahko si to nekam vgraviraš.
Več kot očitno je, da si ljubljančanom fouš, ker živijo v glavnem mestu, ti pa ne.
Drgač pa res ne vem, o kakšni vojni sanjate? Zaradi česa že?
Come to my center, you enter the winter.
FireSnake ::
Vojna v Sloveniji?
Kako?
Saj je raja tako zjamrana in čistunska, da še prekle ne bi vzeli v roke.
Nadalje: na terenu je treba preživet. Na terenu ni McDonadsa.
Kako potem vi razmišljate, da lahko pride do vojne?
Vojna z jezikom?
Ta pa že poteka. In je tudi edina možna.
Kako?
Vojna z jezikom?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Drevesce ::
janezvalva je izjavil:
Sicer pa OP.
Ne bo nobene vojne.
Poanta je, da so warriorji najbolj glasni. Zato imaš morda občutek, da gre za nek spopad. par 100 ali 1000 ljudi preglasi ostalih milijon, ko en drugega besedno prcajo.
nailed it.
Pri nas je pač tak ker je Janša v politiki in sedaj še v vladi. Njegova retorika vodi v sovraštvo, žali lasten narod, ne moreš da se ti ne spipa kaki ljudje so na oblasti. Če nebi blo Janše bi tudi desnica bila bolj nornalna in do tega kar se zdaj dogaja nebi prihajalo.
haha, ljubljančanom se rola ker morajo čepet v svojih betonskih kockah.
defenitivno so v ljubljani same budale, lahko si to nekam vgraviraš.
Ljubljana seže dlje od centra, Šiške in Fužin veš :)
ok, že veste. papa, se vidimo v naslednji vojni
Glej, če imaš drugačne informacije na dan z njimi. Katerikoli konflit pogledaš, ima vedno nekdo interes, da zajebava okupatorja in lokalce oborožuje, ali pa jim vsaj prodaja orožje po dobri ceni.
Vojna v Sloveniji?
Kako?
Vojna z jezikom?
Kolega, a vam tudi sovražtvo do onih, ki ne laufajo vsak dan, megli razum? Imate kakšno razlago, zakaj so po svetu še kar konstantno vojne, in zakaj se vedno več vlaga v vojsko?
Zgodovina sprememb…
Glej, če imaš drugačne informacije na dan z njimi. Katerikoli konflit pogledaš, ima vedno nekdo interes, da zajebava okupatorja in lokalce oborožuje, ali pa jim vsaj prodaja orožje po dobri ceni.
Obratno, ce ti ves vec povej. Preteklo zgodovino poznam, jasna mi je pa tudi realnost, v kateri ni groznje iz sosednjih strani, niti ne vidim, da bi se kdorkoli okoli mene oborozeval. Sam, ne premorem vec, od par kuhinjskih nozev :(
Zgodovina sprememb…
Kolega, a vam tudi sovražtvo do onih, ki ne laufajo vsak dan, megli razum? Imate kakšno razlago, zakaj so po svetu še kar konstantno vojne, in zakaj se vedno več vlaga v vojsko?
Bo veliko vode preteklo preden boš ti meni lahko rekel kolega.
Predvsem kaj pameti v tvojo glavo - najbolj pomembno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Zgolj to, da je debilno pričakovati, da vojne ne bo, ker ima folk rad McDonalds.
Če poznaš preteklo zgodovino potem veš, da je vojna stalnica. Sploh v obdobjih, ko se razmerja moči spreminjajo, in v enem takem obdobju smo zdaj. Sicer pa nemci povečujejo izdatke za vojsko, poljaki prav tako. Višegrajski blok se vedno bolj ideološko oddaljuje od EU, ki deluje vedno bolj nepovezana. Ena poštena ekonomska kriza, pa smo tam.
Obratno, ce ti ves vec povej. Preteklo zgodovino poznam, jasna mi je pa tudi realnost, v kateri ni groznje iz sosednjih strani, niti ne vidim, da bi se kdorkoli okoli mene oborozeval. Sam, ne premorem vec, od par kuhinjskih nozev :(
Če poznaš preteklo zgodovino potem veš, da je vojna stalnica. Sploh v obdobjih, ko se razmerja moči spreminjajo, in v enem takem obdobju smo zdaj. Sicer pa nemci povečujejo izdatke za vojsko, poljaki prav tako. Višegrajski blok se vedno bolj ideološko oddaljuje od EU, ki deluje vedno bolj nepovezana. Ena poštena ekonomska kriza, pa smo tam.
Zgodovina sprememb…
Ne, sem povedal: ker so zjamrani in gnili.
Še redni sestav vojske je samo za delo v miru dober.
Ok Poldi,.pa povej. Kaj naj bi pa naredili zaradi tega, ker obstaja moznost vojne? Vojska je ocenjena z dobro, v stanju miru, kar je katastrofa, ce pomislis kaj to pomeni. Povej kaj vse potrebujemo, da bomo varni?
Kaj naj bi naredili? Nič. Kaj pa lahko naredimo? Potrebujemo pa predvsem srečo. :)
In jaz sem tudi povedal, da ti prezir do nešportnikov kisa možgane. To, da je folk len, pač ni argument, da vojne ne bo, ker ljudi itak nikoli nihče ne vpraša, če bi se šli tepst, ker bi vedno rekli ne.
Ne, sem povedal: ker so zjamrani in gnili.
In jaz sem tudi povedal, da ti prezir do nešportnikov kisa možgane. To, da je folk len, pač ni argument, da vojne ne bo, ker ljudi itak nikoli nihče ne vpraša, če bi se šli tepst, ker bi vedno rekli ne.
Zgodovina sprememb…
Kaj je torej tvoja prognoza, kdaj bo vojna? Ker razmisljam o kreditu za bajto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Sem že napisal, da nimam kristalne krogle. Če hočeš biti konstruktiven povej, kaj se je fundamentalno spremenilo zadnjih 10 let, da vojna ni več možna. Ker lenuhi in debeluhi ne zveni ravno prepričljivo.
a ti ni to zadosten dokaz, da se ne bi tukaj niti nihce pogovarjal o vojni, kaj sel streljal in preganjal po hosti. Pa ne misli, da je v sosednjih drzavah kaj drugace ;)
Seveda se nihče noče streljat. Samo kaj ti to pomaga, če se moraš? Katera vojska v zgodovini je pa že hrepenela po vojni? Vojno skuhajo voditelji, vojaki pa pač nimajo izbire.
Zgodovina sprememb…
Danes ce hoces spravit srednje evropejce do tega, da se bodo vojskovali bo zelo tezko, ker se bodo pac uprli proti temu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
mihor ::
Ma kakšna vojna neki... Edino jajo ima mokre sanje o tem, da bi prevzel popolno oblast. Ampak je volilna baza SDS dovolj opravilno in vojaško nesposobna (v glavnem penziči iz rovt pa tercialke), da si z njo ne more kaj dosti pomagat. Vojska in policija pa tudi nista kar na ukaz, sploh zdaj, ko je vsakomur jasno, da je narod naveličan tega gangsterja s trstenjakove, in seveda se nimajo najmanjše želje postavit proti lastnim ljudem.
Edina nevarnost je, da prevzame oblast nad mediji, nas dve leti zdaj šopa s totalno skrajno desno orbanovsko propagando, nakar mu uspe še s par takimi podlimi triki (kot je bilo z desus+smc), da dobi dvotretjinsko večino. Takrat nam bo pa res tapravo štalo začel delat, ker če se to zgodi, smo as good as fu**ed in se že lahko začnemo učit mađarsko. Pa takrat nam niti nobena vojna ne pomaga več, če bo folk res totalno lobotomiran po dveh letih spiranja možganov z ESZDEES greznico.
Edina nevarnost je, da prevzame oblast nad mediji, nas dve leti zdaj šopa s totalno skrajno desno orbanovsko propagando, nakar mu uspe še s par takimi podlimi triki (kot je bilo z desus+smc), da dobi dvotretjinsko večino. Takrat nam bo pa res tapravo štalo začel delat, ker če se to zgodi, smo as good as fu**ed in se že lahko začnemo učit mađarsko. Pa takrat nam niti nobena vojna ne pomaga več, če bo folk res totalno lobotomiran po dveh letih spiranja možganov z ESZDEES greznico.
Zakaj se potem niso uprli 30 let nazaj, ko smo se klali po balkanu? Ali 70 let nazaj? Kaj je danes tako fundamentalno drugače, da verjameš, da boš imel možnost reči "Ne hvala, ni to zame"?
Ma kakšna vojna neki... Edino jajo ima mokre sanje o tem, da bi prevzel popolno oblast. Ampak je volilna baza SDS dovolj opravilno in vojaško nesposobna (v glavnem penziči iz rovt pa tercialke), da si z njo ne more kaj dosti pomagat. Vojska in policija pa tudi nista kar na ukaz, sploh zdaj, ko je vsakomur jasno, da je narod naveličan tega gangsterja s trstenjakove, in seveda se nimajo najmanjše želje postavit proti lastnim ljudem.
Tvoja skrb je torej odvec. Mediji imajo namrec ze lastnika in jajo ja za njih res samo en pajo.
Different times, different people.
Itak. Ko bodo enega dezerterja pred teboj ustrelili v tilnik verjemi, da boš zelo hitro pograbil puško.
Itak. Ko bodo enega dezerterja pred teboj ustrelili v tilnik verjemi, da boš zelo hitro pograbil puško.
clovk božji....different weapons, different war games, different everything pismo
a si star 80, da te skos vlece v zgodovino, al pa si tolk mlad. res ne vem. danes se vojne ne odvijajo več v klasičnem smislu. sploh pa ne na svetovni ravni, saj je vsem jasno, kam bi to pripeljalo.
in se vedno ne vem kaj ti bi...domaco vojsko, kaj pismo?
Zgodovina sprememb…
mihor ::
Tvoja skrb je torej odvec. Mediji imajo namrec ze lastnika in jajo ja za njih res samo en pajo.
Ni ravno odveč, zaenkrat so na čelo siol.net spravili defekta janšiča, nad rtv pa so tudi poslali rafal (shots fired!), ko so po gangstersko s totalnim izkrivljanjem zakonodaje skušali zamenjat še dva dodatna člana nadzornega sveta, kar jim k sreči (še) ni uspelo.
Skratka jajotov masterplan za naslednji dve leti je dost simpl, nagrabit što više moči, pohopsat čim več medijskega prostora, shitpostat in trolat in fakenewsat na polno, da se pripravi teren za volitve 2022. Korona, katastrofa kakršna je, bo hkrati tudi prinesla recesijo, kar zna jajotu dodatno držat dol rating, tako da ima pomojem male šanse za zmago čez 2 leti. Je pa treba vsekakor sesut tole vlado zdaj, dokler so zamere še tople, da smo dobri vsaj za naslednja štiri leta, ne samo za dve.
clovk božji....different weapons, different war games, different everything pismo
a si star 80, da te skos vlece v zgodovino, al pa si tolk mlad. res ne vem. danes se vojne ne odvijajo več v klasičnem smislu. sploh pa ne na svetovni ravni, saj je vsem jasno, kam bi to pripeljalo.
in se vedno ne vem kaj ti bi...domaco vojsko, kaj pismo?
Zakaj potem USA, nemčija, ... večajo izdatke za vojsko? In vojne se še kako odvivajo v klasičnem smislu, samo ta trenutek pač ne pri nas. A misliš, da v prejšnjih vojnah pa niso vedeli, kam bo to pripeljalo? Ter čemu USA razvija taktična nuklearna orožja?
In kot rečeno, zgolj odgovarjam na vprašanje, ali je vojna možna. In odgovor je povsem jasen - ne samo možna, je neizbežna. Gre zgolj za vprašanje časa.
A ker si ravno vprašal, moje totalno laično mnenje - rabili bi trenirati gverilo in obrambo. Ofenziva je nesmiselna, razen, če hočemo (če sploh imamo realno izbiro glede tega) sodelovati v vojnah imperija, katerega del smo.
Drugače so pa nedavno doomsday clock prestavili na 100 sekund pred polnočjo. Naj jim nekdo pove, da vojne ne more biti več, ker se zdaj drugi časi.
Vitamia ::
Zakaj potem USA, nemčija, ... večajo izdatke za vojsko?
Ker je tudi orožje vedno dražje. ZDA obstojajo 244 let, od tega približno 20 let niso bili v nobenem vojnem spopadu. Vojna je njihov stil življenja. Da ga lahko živijo potrebujejo orožje. Kakršnokoli.
Ker je tudi orožje vedno dražje. ZDA obstojajo 244 let, od tega približno 20 let niso bili v nobenem vojnem spopadu. Vojna je njihov stil življenja. Da ga lahko živijo potrebujejo orožje. Kakršnokoli.
Vitamia ::
@ubermensh
Privatno zdravstvo bi moralo biti, ker je trenutno zdravstvo popolnoma neefektivno,................
Kdo v sedanji pandemiji zdravi bolnike? Privatno ali javno zdravstvo?
Namig:
Privatno zdravstvo v celoti miruje(je)in bo kot ostale gospodarske družbe, po sveže sprejetih zakonih, dobilo zaradi nedelovanja še finančno podporo, ki pa jo seveda plačamo davkoplačevalci.
Opravičujem se vsem "privatnim" zdravnikom, ki so nesebično ponudili svojo pomoč v času največje krize.
Privatno zdravstvo bi moralo biti, ker je trenutno zdravstvo popolnoma neefektivno,................
Namig:
Privatno zdravstvo v celoti miruje(je)in bo kot ostale gospodarske družbe, po sveže sprejetih zakonih, dobilo zaradi nedelovanja še finančno podporo, ki pa jo seveda plačamo davkoplačevalci.
Opravičujem se vsem "privatnim" zdravnikom, ki so nesebično ponudili svojo pomoč v času največje krize.
Reycis ::
Če vam rečem jaz, da ne bo vojne...vojne ne bo. Trust me on that.
Lahko pa mi poveš kako bo zgledala slovenija, ko bo imela miljon ljudi Afriškega porekla v njej.
Ajde, za rasiste, dajmo rečt miljon Indijcev, če že ne afričanov.
Tudi če bi imel prav, velja princip, da se bo zadeve poskušalo vpeljat čimbolj mirno, AMPAK ZA VSAKO CENO. To ne izključuje vojne. Vseeno pa glede na to, da govoriš tako pokroviteljsko, nimaš pojma o temu kakšen rezultat se dejansko zasleduje. Srednjeročno je glavni namen migracije in rasnega mešanja depopulacija in sesutje trenutnega socio-ekonomskega sistema. Dolgoročno pa onemogočenje vsakršne migracije zaradi kakršnegakoli razloga in uvedbe planske reprodukcije. V Sloveniji bodo to vlogo opravili že navoženi jugoviči. Seveda se bo nekoliko povečala tudi količina "košarkarskih" slovencev in pa "programerskih" slovencev ampak mnogo manj kot v zahodnih državah.
T-h-o-r ::
Trenutno je v vzponu Kitajska (ki je bila od nekdaj ekonomski center sveta). To, da je bil toliko časa lokalno mir, je bila USA hegemonija ter dejstvo, da je bila 2. sv. vojna tako hudo destruktivna. A globalne karte se mešajo in vojna je v takih primerih praktično pravilo.
hahaha, Japonci bodo blokirali kitajski izhod na morje? HAHAHAHAHAHHA
Od 5000 let zgodovine je bila Kitajska združena veči del. Edino ne tako daleč (do Tibeta.)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
TineTone ::
Koliko teh pobojev je samo propaganda da skrivajo kako so pobijali lastne? Zmagovalci so po vsakem konfliktu dokazano brezmadežni, nevernike se hitro ozdravi.
Sicer pa se ne počutim kot da smo zmagali WW2. Menda smo se borili da bomo obdržali jezik, kulturo in tradicijo?
blackbfm ::
Namig:
Privatno zdravstvo v celoti miruje(je)
No shit.. S samoplačniško magnetno resonanco kolena bos tezko zdravil covid
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vera Ban (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21303 (17074) | MrStein |
» | Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25102 (21355) | krneki0001 |
⊘ | Prevalje - odkrito novo grobišče povojnih pobojev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 22254 (20227) | Ziga Dolhar |
⊘ | Evharistični kongres + mučenec Alojzij Grozde (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 51308 (46845) | kuglvinkl |