Forum » Zvok in slika » Video lag na sekundarnem monitorju
Video lag na sekundarnem monitorju
RutS ::
Zdravo,
imam na novo inštalirane windowse, driverje za grafično (1070gtx). Imam 2 monitorja (1920x1080 60Hz ) (Dell-ova 1. P2414H, 2.U2312HM) in imam težavo pri predvajanju videov na sekundarnem monitorju.
To se mi dogaja že en čas, sem mislil da bo po ponovni namestitvi sistema OK, ampak ni. Se pravi videji ne tečejo gladko (video lag, stutter), kot na primarnem monitorju. To sem zaenkrat opazil v VLC-ju, če dam razmerje slike 16:9 (da ni pri filmu črnih okvirjev) ter pri YT videjih, če jih dam na full-screen. Če te iste videje predvajam na primarnem monitorju na isti način, tečejo gladko. To se ne dogaja čisto vedno ampak več kot 90%.
Če menjam vrstni red monitorja v windowsih, je isto.
Sem že brskal po drugih forumih, ( v VLC probal File caching (ms), pa onemogočenje HW-accelerated decoding v VLC) in še vedno isto. A ima/imel še kdo takšne težave in jih uspel rešit? Kaj bi lahko še poizskusil oziroma nekaj v windowsih spremenil, ker očitno ni samo VLC problem. Prvi monitor priklop je DP-DP, drugi pa DVI-DP. če menjam, se isto zgodi na sedanjem prvem monitorju, se pravi je vedno problem (gledano HW) na drugem monitorju.
Hvala za odgovore, LP
imam na novo inštalirane windowse, driverje za grafično (1070gtx). Imam 2 monitorja (1920x1080 60Hz ) (Dell-ova 1. P2414H, 2.U2312HM) in imam težavo pri predvajanju videov na sekundarnem monitorju.
To se mi dogaja že en čas, sem mislil da bo po ponovni namestitvi sistema OK, ampak ni. Se pravi videji ne tečejo gladko (video lag, stutter), kot na primarnem monitorju. To sem zaenkrat opazil v VLC-ju, če dam razmerje slike 16:9 (da ni pri filmu črnih okvirjev) ter pri YT videjih, če jih dam na full-screen. Če te iste videje predvajam na primarnem monitorju na isti način, tečejo gladko. To se ne dogaja čisto vedno ampak več kot 90%.
Če menjam vrstni red monitorja v windowsih, je isto.
Sem že brskal po drugih forumih, ( v VLC probal File caching (ms), pa onemogočenje HW-accelerated decoding v VLC) in še vedno isto. A ima/imel še kdo takšne težave in jih uspel rešit? Kaj bi lahko še poizskusil oziroma nekaj v windowsih spremenil, ker očitno ni samo VLC problem. Prvi monitor priklop je DP-DP, drugi pa DVI-DP. če menjam, se isto zgodi na sedanjem prvem monitorju, se pravi je vedno problem (gledano HW) na drugem monitorju.
Hvala za odgovore, LP
- spremenilo: RutS ()
bobby ::
Si dovolil, da so Winsi naložili gonilnik ali si jih sam nalagal?
Predlaga ti DDu pa na novo nameščanje gonilnika, če si WINsom pustil inštalacijo gonilnika,..
Predlaga ti DDu pa na novo nameščanje gonilnika, če si WINsom pustil inštalacijo gonilnika,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Misliš grafične gonilnike? Ko sem na sveže naložil Winse, sem sam naložil gonilnike grafične, pred tem pa itak moraš prve updejte pustit da ti naloži, čene te ne spusti skozi. Grafičnih gonilnikov mi pa ni Wins nalagal...
P.s. naj te podatki iz slike ne motijo ker je iz neta, ni moj screenshot.
P.s. naj te podatki iz slike ne motijo ker je iz neta, ni moj screenshot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RutS ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Zvok in slika | 133927 (44406) | ferdo |
» | Restart računalnika ob predvajanju videaOddelek: Strojna oprema | 1397 (1146) | mat3 |
» | se da še kako pohitriti pc?Oddelek: Strojna oprema | 7331 (6251) | mtosev |
» | slabo predvajanje HD filmovOddelek: Strojna oprema | 4368 (3668) | hojnikb |
» | Razširjeno namizje-2 monitorjaOddelek: Strojna oprema | 4882 (4574) | LuiIII |