» »

Ste kaj kupili svoji dragi ob rojstvu otroka?

Ste kaj kupili svoji dragi ob rojstvu otroka?

Temo vidijo: vsi

Old Spice ::

Naslov pove vse. Ste torej tisti, ki že imate otroke, ob rojstvu le-teh kaj podarili svoji boljši polovici?

Magic1 ::

Nope, je blo več kot dost nabavljanja za dojenčka (karkoli si je zaželela za jest v porodnišnici verjetno ne šteje).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

sniff ::

Ja, tematski nakit za spomin.

dj_uro ::

Nov, primernejši avto
vw-klub.si

Vazelin ::

Jaz vem da bi "nabavil" nekaj dni razvajanja v kakšnem hotelu kak Bohinj ali kaj podobnega. In greste čez par mescev tja.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

uhuhu ::

Nič, dojenček je najlepše darilo ob porodu.

Točno tako, če ob tem rabiš še kaj drugega, potem je nekaj hudo narobe.
Magic

DamijanD ::

V mojih časih še ni bilo "push presentov" in tudi ne serije yummy mummies :D

Furbo ::

Moj oče je nabavil matki super prstan, ko me je rodila. Tko da, ni vse odvisno od časovnega obdobja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Bizkit45 ::

Furbo je izjavil:

Moj oče je nabavil matki super prstan, ko me je rodila. Tko da, ni vse odvisno od časovnega obdobja.

ok, se pravi si hotel napisati, da je prstan super. Ne glede na to, ali si se ti rodil ali ne, prstan je še vedno super - bistvo rojstva otroka je po tvojem super prstan :) wtf?

Yossarian ::

Obakrat zlato broško. Obakrat vsekal mimo (drugič zato, da ne bi otroka spraševala, zakaj sem kupil različna predmeta), pa se imamo še naprej radi.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

#000000 ::

Večina ne podari nič, veliko od njih pa nekaj let kasneje s težko muko da polovico premoženja + preživnino :)

WhiteAngel ::

Ne. Za otroka pa.

IL_DIAVOLO ::

Saj je ze dobila darilo, da ne bo na stara leta sama in v podnajemniskem stanovanju. Najlepše možno darilo.

borut_p ::

plenice

Dober dan ::

Jas sem svoji pri prvem porodu kupil verižico, pri drugem pa zapestnico. Ob obletnici sem ji kupil uhane, malo kasneje pa še zaročni prstan. Če ne bi bilo korone, bi v maju nosila tudi poročni prstan. Uporabnik Šimpanz, malo se zamisli. Prava ženska ti lahko da urejen dom, podporo, hrano na mizo, ko se privlečeš iz službe, skrbi za otroke, pa še marsikaj. Če ne vidiš pozitivne plati zgodbe, raje svoje klopotce drži v smrdljivih gatah. Z rožicami postlano ni nikjer. Kar se pa preživnine tiče, je pa prav da jo plačujete, saj verjetno drugega kot avta tako nimate.

rabelj5 ::

borut_p je izjavil:

plenice

A ni to za otroka?

xx23 ::

Dober dan je izjavil:

Jas sem svoji pri prvem porodu kupil verižico, pri drugem pa zapestnico. Ob obletnici sem ji kupil uhane, malo kasneje pa še zaročni prstan. Če ne bi bilo korone, bi v maju nosila tudi poročni prstan. Uporabnik Šimpanz, malo se zamisli. Prava ženska ti lahko da urejen dom, podporo, hrano na mizo, ko se privlečeš iz službe, skrbi za otroke, pa še marsikaj. Če ne vidiš pozitivne plati zgodbe, raje svoje klopotce drži v smrdljivih gatah. Z rožicami postlano ni nikjer. Kar se pa preživnine tiče, je pa prav da jo plačujete, saj verjetno drugega kot avta tako nimate.

Ta post se bere kot: jaz ji plačam, da mi pere, kuha, skrbi za mojega otroka.

Samo trenutek, da preverim koledar. Aha, leto je 1980, vse v redu.

rabelj5 ::

xx23 je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Ta post se bere kot: jaz ji plačam, da mi pere, kuha, skrbi za mojega otroka.

Samo trenutek, da preverim koledar. Aha, leto je 1980, vse v redu.

če je njej to ok, zakaj pa ne?

jaz bi z veseljem pral, kuhal in skrbel za otroke, žene naj pa delajo

FormerUser ::

Mene takšne geste spominjajo na tiste, ki kupujejo velike šopke za 8. marec ali Valentinovo, druge dni se pa požvižgajo na obdarjenke.

Najbolj važno je, da se čim prej in v čim večji meri vključiš v nego otroka in tako mater razbremeniš, to bo odtehtalo vsakršno materialno darilo.

Evolve ::

ste blesavi eni... :))

Šimpanz ::

Dober dan jaz sem srečno poročen že 12 let, in imava dva otroka. Vidim da ti živiš v nekih drugih časih, kjer imaš bodočo ženo samo za to da ti streže in rojeva otroke in jo za to tudi nagradiš. Pri meni je drugače, oba hodiva v službo, stroške in delo doma pa si deliva. Otroke sva skupaj naredila, pa tudi pospravljala in kuhava oba. Sva enakopravna. Zato neka enostranska darila niso potrebna.

dope1337 ::

FormerUser je izjavil:

Mene takšne geste spominjajo na tiste, ki kupujejo velike šopke za 8. marec ali Valentinovo, druge dni se pa požvižgajo na obdarjenke.

Najbolj važno je, da se čim prej in v čim večji meri vključiš v nego otroka in tako mater razbremeniš, to bo odtehtalo vsakršno materialno darilo.

Ni kej dodati
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Šimpanz je izjavil:

Sva enakopravna. Zato neka enostranska darila niso potrebna.

Niso pa tudi odveč in draga ti kako darilo verjetno ne bi zamerila.

FormerUser je izjavil:

Te pač spominjajo, nič hudega.

Z drugim stavkom pa se v celoti strinjam, da je to res najbolj važno, ampak ta tema je očitno namenjena darilom ženam ob porodu, ne pa temu, kaj je v po porodu najbolj pomembno; lahko pa ti odpreš novo temo. ;)Ampak zanimivo, žena mi nič ni zamerila, da sem ji kupil darilo. Celo fajn se ji je zdelo (pa čeprav sem totalno mimo vsekal in je to dobro prikrila. Šele čez kakšnih 10 let mi je povedala).

Zgodovina sprememb…

Skratka, pretvarjala se je, da ji je bilo fajn, da tvoj ego ne bi bil užaljen. Very nice. Ravno zato so takšna darila dokaj bedna, zakaj je enostavno ne bi vprašal, česa si želi.

K0l1br1 ::

Nisem bral zgoraj.
Vendar - saj je dobila otroka, kakšno darilo bi to preseglo? Plus prvo darilo, zaradi katerega je sploh dobila otroka, to nič ne šteje?
Tole fantaziranje z darili ob vsaki priliki je tisti višek preseravanja, ko folk ne ve več, kaj bi naredil, da mu ne bi bilo dolgčas v življenju.
Potem pa pride streznitev zadnjega meseca, ko nenadoma ni več pomembno, katero hrvaško plažo se bo grelo in kdaj dopust koristilo.

FormerUser je izjavil:

Skratka, pretvarjala se je, da ji je bilo fajn, da tvoj ego ne bi bil užaljen. Very nice. Ravno zato so takšna darila dokaj bedna, zakaj je enostavno ne bi vprašal, česa si želi.

Haha, kako romantično, vprašaj jo kaj si želi. Aja, sodobna ženska ni romantična(vsaj tako pravijo ene).
Jaz mojo pogosto sprašujem, kaj si želi, pa nikoli nič noče...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Pač noče, saj verjetno ima svoj denar, da si lahko kupi kar želi. Danes so samo še sponzoruše "romantične".

Zgodovina sprememb…

Cruz ::

Magic1 je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Haha, kako romantično, vprašaj jo kaj si želi. Aja, sodobna ženska ni romantična(vsaj tako pravijo ene).
Jaz mojo pogosto sprašujem, kaj si želi, pa nikoli nič noče...
Če boš jo spraševal ne bo nikoli nič hotela. Kar je lahko tudi dobro. :))

K0l1br1 je izjavil:

Nisem bral zgoraj.
Vendar - saj je dobila otroka, kakšno darilo bi to preseglo? Plus prvo darilo, zaradi katerega je sploh dobila otroka, to nič ne šteje?
Tole fantaziranje z darili ob vsaki priliki je tisti višek preseravanja, ko folk ne ve več, kaj bi naredil, da mu ne bi bilo dolgčas v življenju.
Potem pa pride streznitev zadnjega meseca, ko nenadoma ni več pomembno, katero hrvaško plažo se bo grelo in kdaj dopust koristilo.

Mene pa moti, da folk praznuje rojstne dneve in dela cele žurke za 20,30,40,50.. let, ko pa to ni noben dosežek.

In glej to, še darila pričakujejo, pa jim dobesedno nič ni bilo treba narediti za to.. kaj šele iztisniti otroka iz sebe po 9 mesecih.

UganiKdo ::

FormerUser je izjavil:

To ves, da eno ne izkljucuje drugega?

Šimpanz je izjavil:

Dober dan jaz sem srečno poročen že 12 let, in imava dva otroka. Vidim da ti živiš v nekih drugih časih, kjer imaš bodočo ženo samo za to da ti streže in rojeva otroke in jo za to tudi nagradiš. Pri meni je drugače, oba hodiva v službo, stroške in delo doma pa si deliva. Otroke sva skupaj naredila, pa tudi pospravljala in kuhava oba. Sva enakopravna. Zato neka enostranska darila niso potrebna.

Hoces povedat da tisti, ki svojim bliznjim kdaj kupimo kaksni darilo zivimo v drugih casi in jih ne smatramo za enakovredne (enakopravnost namrec zagotavlja drzava)? Jao, kdo je opice na forum spustil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

FormerUser je izjavil:

Pač noče, saj verjetno ima svoj denar, da si lahko kupi kar želi. Danes so samo še sponzoruše "romantične".

Ne vem, če je ta tema zavila v pravo smer. Sicer pa pač imaš svoje principe, ki so drugačni od mojih. Nič hudega to ni, tako da ni potrebe, da bi v takšni bolj lahkotni temi tako nabijala svoj ego. Mogoče si prezrla, ampak njej se je kljub temu zdelo fajn. Čeprav si lahko marsikaj kupiva, pa sva še vedno vesela, če se medsebojno kedaj obdarujeva.

MIHAc27 ::

Imam 3 otroke in ženi nisem nikoli kupil nič ekstra. Tudi od drugih je dobila edino čestitko in kak šopek rož.
Vsa darila so bile stvari za dojenčka. In se mi zdi to čisto ok.

Gre itak veliko denarja za otroka...Evo delam proračun... imeli smo veliko stvari od prvih dveh. Nekaj je bilo vseeno treba nabavit na novo ali vsaj rabljeno cca 1000€ brez pleničk in kremic za prvih 11 mesecev...

Scorpy84 ::

Furbo je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Nisem bral zgoraj.

Mene pa moti, da folk praznuje rojstne dneve in dela cele žurke za 20,30,40,50.. let, ko pa to ni noben dosežek.

In glej to, še darila pričakujejo, pa jim dobesedno nič ni bilo treba narediti za to.. kaj šele iztisniti otroka iz sebe po 9 mesecih.

ne rabiš se utikati v tuja živžljenja, pa začuda te ne bo več motilo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se po bontonu sme prodati darilo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
657303 (4829) Furbo
»

So darilne kartice ena velika potegavščina? (strani: 1 2 )

5913733 (11712) 111111111111
»

Zaročni prstan potreben tudi za moškega? (strani: 1 2 )

7214082 (243) fikus_
»

Darila (strani: 1 2 )

8111794 (10169) Pika na i
»

Bivša noče vrniti stvari. Kaj narediti? (strani: 1 2 )

5412405 (9960) nagobčnik

Več podobnih tem