» »

Kriptirane datoteke

Kriptirane datoteke

PoPon2 ::

Pozdravljeni, ko so se mi windowsi zrušili sem naložil nove. Problem je tem, da sem imel na prejšnjih diskih kriptirane file do katerih pa sedaj nimam dostopa. Geslo sicer vem, toda ga nimam možnosti nikamor več vpisati.
Če želim bilokaj delati s fili dobim vedno opozorila:
'Videti je, da nimate dovoljenja za ogled te datoteke. Preverite dovoljenje in poizkusite znova.'
'Če želite spremeniti to datoteko morate zahtevati dovoljenje od S-1 ...'

Je kakšna možnost, da zaobidem te težave? Obstaja kakšno orodje, ki lahko pomaga? Hvala za odgovore.

vilicarist ::

obnoviš iz backupa
bmw = brings me women

c3p0 ::

Odvisno s čim kriptirane.

Backup ne pride v opoštev.. Nimam možnosti.
@c3p0 Gre se za čisto windows šifriranje. Greš na file -> lastnosti -> dodatno -> zaščiti podatke s šifriranjem vsebine

Rider G-3X ::

Tole meni ne zveni kot problem s kriptiranjem, ampak dovoljenja datotek. Na pamet, desni klik na datoteko/mapo, lastnosti in poglej Security tab. Verjetno je ostal lasnik datotek prejšnji sistem in se moraš dodati da jih lahko odpiraš/spreminjaš.

To je res .. lastnik datoteke je prejšnji sistem.. Toda tudi, ko spremenim na sedanjega lastnika in na lastnostih odkljukam
'Zaščiti podatke s šifriranjem vsebine' dobim napako 'Napaka pri uveljavljanju atributov datoteke: ... The specified file could not be decrypted'.

In ko grem na file lastnosti -> splošno -> dodatno -> podrobnosti -> ter želim dodati svojega novega uporabnika z dostopom do datoteke dobim napako:
'Če želite tej datoteki dodati uporabnike, morate imeti dostop do datoteke in dovoljenje zapisovanja oz. spreminjanja datoteke'
Uporabnik ima na security pravice za spreminjanje itd. Pravzaprav imajo vsi uporabniki vse pravice.

vilicarist ::

bmw = brings me women

val46 ::

Je mogoče, da imaš datoteke v načinu "samo za branje"? in jih zato ne moreš spreminjat?

ToniT ::

Potrebuješ ključ, s katerim si kriptiral datoteke.

c3p0 ::

Tako je, če nisi izvozil ključev pred reinstallom, so datoteke šle v nepovrat. Restore iz backupa.

Ne ključev nisem izvozil.. ker se mi je sistem porušil in nisem imel možnosti. Backupa nimam ... Torej sem po domač povedan u pizdi :(

secops ::

Isto se zgodi, če pohackaš lokalnega userja. Ker ne zamenjaš passworda lepo, se izgubi šifrirni ključ in adijo šifrirani fajli.

Passworde mam .. sam to mi ne nuca nič zdej.. tole pa bo zdej jeba ja

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mala šola informacijske varnosti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Informacijska varnost
36982641 (38122) Dpool
»

Šifriranje vsebine Win 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
191429 (1015) energetik
»

Administratorske pravice

Oddelek: Pomoč in nasveti
123629 (3367) huek111
»

Izšel TrueCrypt 7.0 (strani: 1 2 3 )